- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Az szerintem elég valószínűtlen, hogy az összes meghajtón elszállt a DSM, pont ezért van felrakva mindenhova.
Kétféle reset létezik a gomb segítségével, az elsőt próbáltad, most jöhet akkor a második (első csippanás után, elenged, majd újra nyomva tart a 3 csippanásig). Elvileg (nyilván az a jó, ha van backup-od, mert a gyártó se garantálja, hogy nem történhet adatvesztés) nem törli az adataidat, csak újra telepíti az OS-t.
-
Kell neki egy 100 Ohmos ellenállás az 1es és 6os láb közé. Synology C2000 bug-ra keress rá, vagy az ellenállás szóra itt, írtam róla többször.
Ha már ott vagy akkor CR2032 csere és CPU újrapasztázás javasolt, esetleg RAM-ot is bővíthetsz benne, ezeket is leírtam itt többször.
-
ffodi
veterán
Nekem gyanús, hogy előjött az Atom C2000-es processzorok ismert hibája nálad is (tervezési hiba miatt degradálódik a chip). Régen (megjelenéskor vettem) volt egy DS415+-om, amiben emlékeim szerint ugyan ez a CPU van. Épp Emby-n keresztül néztünk filmet, amikor egyszer csak megállt, lefagyott és újraindítás után az általad leírtakat produkálta. Akkor még nem nagyon lehetett találni hozzá fix-et (bogarásztuk az errata-t, nyilván kapcsolási rajzunk nem volt hozzá, garancia pedig épp lejárt...aztán másnak előjött a hiba, visszaküldte, majd miután visszakapta az eszközt megnéztük mi történt vele
) , de egy ehhez hasonló módon oldottam meg. A hibás I/O-ra kell tenni egy külső felhúzó ellenállást (strong pull-up). Ez már sok éve volt, és a NAS azóta is üzemel (másnál).
-
phulee
tag
Esetleg próbálj ránézni Synology Assistant-al. Jártam már úgy, hogy más IP-t kapott vagy valami más okból nem tudott elindulni, így hálózaton keresztül az SA simán megtalálta és meg is tudtam oldani.
Ami érdekes, hogy csak LAN-on keresztül sikerült, valamiért WIFI-n keresztül nem talált eszközt a hálón (DS920+ és DS420j).
Egy kalappal!
-
-
Statikus
senior tag
Ez ugye vicc? És te nem kérdeztél vissza, hogy mégis mennyi lenne? Vagy ezt mondták, szépen kifizetted az ötöst és eljöttél ide panaszkodni? .)
Kicsit átbaxás szaga van ennek. Mint amikor egy mesterembert kihívnak, hogy adjon ajánlatot, kiszállási díj 20e, de sajnos nem tudja elvállalni, mert csak akkor ér rá, amikor már késő lenne, de a 20-as az jár.
-
cigam
titán
Dícsértere méltó a kitartásod, de ez egyre inkább egy másik topik témájának tűnik.
-
gyugyo79
addikt
Újra is indítottad a szervizt vagy a NAS -t ?
A Windoson ugye ellenőrizhető gyorsan (Win10 elég korai verziótól alapból ez be van kapcsolva) PowerShel -be:Get-SmbServerConfiguration | Select EnableMultichannel
Get-SmbClientConfiguration | Select EnableMultichannel
Gép->NAS irányhoz ez kell
Másolás közben :Get-SmbConnection
Get-SmbMultichannelConnection
Ha rám hallgatsz a 2.5G utat választod, otthoni körülmények közt egy átlag kötet sebességét azzal ki lehet maxolni és a legkevesebb anomália és sz@pás van vele ....
-
-
Értelek. Szerintem a nagy dilemma itt az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a NAS a ludas, és akkor az épített NAS-sal sem vagy előrébb.
A logout-on volt pár cikk otthoni 1+ Gb-ről, nem biztos, hogy ezt a specifikus problémát taglalják, de érdemes lehet átfutni őket:
Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
10 gigabites LAN otthonra -
Magnat
veterán
Szia,
"De sajnos nem csak az SMB-vel lassú, ahogyan azt már leírtam..."
még egyszer: nem csak az smb korlátja az 1Gb hanem minden protokollé TCP fölött, az smb-nél van rá sansz, h a multichannellel egyáltalán megpróbáld kiküszöbölni. Közben itt még írnak valami trükköt: [link]
ICSII nem cacheből dolgozott véletlen?
-
cigam
titán
A router kiiktatását már teszteltem, de úgy értelem szerűen csak az 1 GB kapcsolattal tudtam tesztelni, annak a sebességet pedig hozza.
Ez alapján én a routerre tippelnék. Ha direktben stabilan tudja a ~110MBps-t, routerrel meg max 90-et, akkor a a router a fő gyanúsított.
szpeti40
Persze, csak kicsit macera. Ha nincs a fiók mélyén egy Gbites switch, tökéletes megoldás ez is. -
OK, a több TB-ről én olyan 3-10-re asszociáltam
A kis file-ok másolása mindig is lassabb lesz, nem tudom persze, mennyire kicsik, és hogy milyen a mix. De nekem úgy tűnik, hogy ha minden optimális lenne, akkor a jelenleginél 2-2.5x lenne gyorsabb a rendszer, ami akkor 5-7 nap helyett 2-4 nap lehet.
A használt eszköz miatt felmerült bennem is a NAS oldali hiba, de normál esetben az ilyesmit rögtön a Windows-ra fognám. Sajnos nincs annyi hálózati tapasztalatom, hogy konkrét kísérleteket javasoljak.
-
cigam
titán
Szerezz egy egy másik gépet (pl. a szomszéd Pistike laptopja), és azzal is próbáld ki, ill. arra/arról is próbálj meg másolni egy ilyen nagy fájlt.
Ha a másik gépre/ről is ilyen gyenge a másolás, cseréld le a routert egy másik mezei Gbites eszközre egy próba erejéig. Így a router hibát is kizárhatod.A Windows intézőjével másold, ott szép sebességgrafikont rajzol, és látni mennyire ugrál a sebesség, vagy éppen koppon van-e.
Van valami biztonsági program, víruskereső, vagy bármi ami a háttérben fut a gépen? -
Lehet, hogy én nem értek valamit a setupodban, de szerintem a NAS és a gép között 200-220 MB / sec (2x1Gb aggregálva) sebességnél jobbra nem számíthatsz folyamatos üzem esetén.
Amúgy ha csak 90MB/sec a sebesség, akkor pl. 5TB adat felmásolása kb. 15 óra, úgyhogy én nekiereszteném, aztán a problémakeresés meg mehet tovább, ha ez megvan.
-
"Azt mondanom se kell, hogy a NAS-on belül ugyan ez a 12 GB fájl másolása egy másik könyvtárba, de ugyan erre a kötetre észre vehetetlen, még csak fel sem villan a másolási ablak NAS-on, és kész."
Ez azért lehet, mert nem igazi másolás történik, hanem csak egy sima átlinkelés lemezen belül egyik mappából a másikba, a fájl nem mozog sehova. Bármilyen gépen hasonló gyors lesz ha kipróbálod.
-
Magnat
veterán
Szia,
volt már szó róla itt a topikban is korábban, h LA-val összefogott adapterekkel 1 állomás esetében alapesetben nem tudsz 1 db nic sebessége fölé menni, jelen esetben tehát gigabit fölé ... az mondjuk nem világos így elsőre, h az legalább miért nincs meg, de h miért nem több, az érthető, ha nem röffentetted be az SMB multichannelt. Én ugyan nem próbáltam, de itt pl írják, hogy kell belőni: [link]
-
Borisz76
nagyúr
Ez kb normális sebesség a Gigabites hálón.
Elméletileg 125 MB/s de ennyi sosem lesz.
Gyakorlatban kb 100-110 MB/s....közel vagy hozzá.
Mennyire van tele a kötet ?...mert az is befolyásolja.
Minél inkább tele a kötet annál inkább be tud lassulni.Mod :
Nálam csak Gigamites jelenleg a hálózat így e fölötti sebességről még tapasztalatom nincs.
3 db PC a szobákban....mindben csak 1-1 db SSD.
DS918+ 4 db lemez , SHR kötetben.
Minden alakalommal hozza a tempót.
Apró fájloknál képes belassulni 20-30 MB/s -ra is.
De ez igen ritka esemény mert nem sok apró fájlt tárolok rajta. -
gardener
senior tag
De ebben van valahol egy gyenge szűk keresztmetszet. Az határozza meg a sebesség maximumát. Mikor még a gigabites hálózatomból akartam kihozna maxot ott. pl sokat számított a gépben a processzor is, mint később mikor erősebb procit kapott a serverem és a kliensem is. Hiába volt minden gyors és nagy keresztmetszetű ,amikor a procik meg nem tudták kihajtani a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest