- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz
olajbogyo #95238 üzenetére
Köszi a tippet!
Ha nem is az indexing service-t kapcsoltam ki, de azt a pár mappát, ahová a torrent letölt azt igen. Köszi a tippet. A Medai Server-t már rég eltávolítottam, de a videó konvertálást elfelejtettem kikapcsolni. Most azt is megtettem. Kíváncsi leszek, majd kiderül.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
olajbogyo #49421 üzenetére
Azt akartam még írni, hogy mivel a neked ajánlott "Coreelec" egy minim linux beépített kodival, így szerintem ez neked felesleges, hiszen azért vettél Minix-et, mert azon gyárilag van Kodi (XBMC)....igaz android alatt, de nincs vele semmi nyűg.....ajánlott is a neked ajánlott fórumon a minix lejátszó, többek között ezért is. Mert csak kibontod, és használod....
-
e90lci
senior tag
válasz
olajbogyo #47961 üzenetére
"Nem mondom,hogy agysebésznek kell hozzá lenned,de ha nem tudod mi a különbség LAN/ WAN között,és nem tudod,hogy kell a routereden portokat továbbítani/nyitni a NAS felé....akkor inkább diavetítőt vegyél"
Gondolom te sem agysebésznek születtél.?De majd ő is megtanulja,soha nem késő elkezdeni. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
olajbogyo #47924 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztés
Szóval a teló openvpn naplójában van egy ilyen sor:
"warning no server certificate verification method has been enabled."
google fordító szerint:
"figyelmeztetés, hogy nincs engedélyezve a kiszolgálói tanúsítvány-hitelesítési módszer."
Valami gebasz van még mondja is nékem....csak hiába
(#47926) gyugyo79
Most olvasom.....mindjárt lesem is!
-
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #47924 üzenetére
Akkor most szerintem ez van a kofigurációs fájlban :
#redirect-gateway def1
Vedd ki előle a # (kettős keresztet) tehát csak ennyi legyen:redirect-gateway def1
lewisfm
Igen ezért írom, hogy ha megy akkor a 443 lesz a megoldás (de még az se biztos) és azon is csak a TCP (99%).
Ha a VPN kapcsolat megy akkor a VPN tunelen belül azt már eléred. Igazából utána már szinte olyan mintha otthon lenél egy gép előtt. -
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #47921 üzenetére
Az ellenőrzése (ha otthon vagy): betöltesz egy ip önellenőrző oldalt. Ha a VPN-be becsatlakozva (mobil net) nem a telekomos ip-t látod hanem azt amit a gépről böngészőből akkor már is megvan válaszolva minden kérdésed.
Ha a szerveren a beállításokban bekapcsoltad (pipáltad) vagy hagytad, ha be volt, hogy az ügyfél kiszolgáló lanhoz való hozzáférésének engedélyezése akkor eléred ip alapján a megosztott mappákat.
-
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #47900 üzenetére
Ez az én véleményem :
Ha otthoni elérés a lényeg és gépről akkor szerintem a legjobb megoldás a l2tp/ipsec beállítása az eszközök 90% natívan támogatja (persze ha a te eszközeid nem a 10% ba tartoznak). A NAS -on kapcsolható kernel támogatás = kicsit erőforrás igény. A legnagyobb sebesség érhető el vele pld Digi 1000/200 -nál is a 200 -as fel irány kihasználható 100% úgy, hogy a NAS -on alig van terhelés ez miatt. Olvashatod itt ott, hogy nem annyira biztonságos de hidd el otthoni felhasználásra több mint elég főleg, hogy általában a felhasználók nagy része nem is olyan helyről fog VPN-t használni ahol komoly kockázatnak van kitéve és igazából nem is a biztonság a lényeg, hanem hogy meglegyen a belső hálózat elérése ...
Win10 -nél kell egy kis registry állítás mert a NAS 99% router (NAT) mögött van. De itt egy video. Meg a routeron kell beállítani a portokat és , hogy a prokolnak megfelelő átengedés meglegyen ( pass -through ) ezt a routerek 99.% tudja és egy pipa a menüben valahol.
Szerintem egyszerűbb egy nem hozzáértőnek beállítani / használni is mint az openvpnt.
Tehát ha belevágsz azt nézd meg 1-nek. -
-
kgymac
őstag
válasz
olajbogyo #47821 üzenetére
Hello,
HP LJ1020, lpr, byte számláló bekapcs, usbprinter a queue name. Portot is állítsd utána, bár gondolom ezen már túl vagy.
A hp p@r@sztsága miatt kellett egy kis .py módosítás is, hogy a nyomtató csatlakozáskor letöltsön a printerre egy kis okosítást (de az oleg féle wl500-nál is kellett). Syno update után a .py módosítást újra el kell végezni. -
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #47604 üzenetére
Azért nem érted mert elírtam és b-t ütöttem az n helyett
szóval az generáció
Minden héten szerdán készít egy mentést magáról a gép automatikusan és az utolsó 3 ilyen komplett rendszer mentés van megtartva ...lewisfm
Nekem most az a win 10 amivel kipróbáltam még mindig ezt csinálja :Tehát ha XYZ felhasználóval fel van már csatolva a TESZT-NAS -ról könyvtár akkor nem tud másik hitelesítési adatokkal (tehát pld.: ZVX user-el) csatolni könyvtárat.
-
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #47599 üzenetére
A windows mappa önmagában kb hiába van mentve az a windows helyreállításához sok esetben kevés lehet. + ez a windows mentésére (tehát, hogy pld berakni a komplett gépet) főleg fájlelőzményekkel nem a legjobb szerintem.
Látatlanba nehéz okosat írni, hogy nálad mi lenne jó. Nálam úgy néz ki, hogy egy SSD a rendszer és erről komplett image mentést csinálok a meghajtóról aomei backapperel amit 3 geberációban rotálok és a NAS-ra készít mentést megint egy erre külön létrehozott felhasználó egy mappába (itt nincs verzió követés).
De ez fizetős szoftver. De van más is ami tud NAS-ra menteni így (akár ingyenes is szerintem pld EaseUS Todo Backup Free talán)lewisfm
A Windowst mint olyat azért nem szeretem használni mert bár most éppen nem tudom, hogy van de amikor utoljára még win 10-en is amikor néztem is úgy volt, hogy 1 SMB felhasználót tudott kezelni / cél egy időben tehát vagy ugyan azzal ment a mentés is a NAS-ra mint ami egyébként volt használva vagy nem volt jó. Viszont így meg ugye nem lehet a mentést szeparálni mert a hálózaton elrejtés csak nem hozzáértőktől véd így egy vírus algoritmus nehezebben fér hozzá, mert ha egy ilyen3 féltől származó szoftver nem is jól tárolja le ezeket a bejelentkezési adatokat, kisebb az esélye, hogy egy általános vírusba belerakják, hogy felhasználja egy hálózatos fertőzésre. -
törölt tag
válasz
olajbogyo #46550 üzenetére
Rosszul értelmezed.
Amennyiben 5 percet írsz be időnek akkor az áramszünet bekövetkezése utáni 5. perc elteltével lép biztonsági üzemmódba a NAS, de ha nem kapcsoltatod le az UPS-t a NAS-al akkor addig tartja áram alatt amíg ki nem merül az akku a szünetmentesben. (... feltéve, hogy közben nem jön vissza az áram.)
-
WaterWave
veterán
válasz
olajbogyo #39021 üzenetére
És a legrosszabbat még nem is említetted, pedig ez a legfontosabb. Ha még meg is szokod a böngészést a tv-n akkor support nincs rá. Magyarán frissíteni nem fogják a böngészőjét, se a flasht se a plugint se semmit.
Egyik ismerősöm 2 éve vett tv-t, és már az eredmenyek.com se jön be neki, mert mindig kér frissítést... De frissíteni nem tud, mert tv oldalról a gyártó nem tesz ennek eleget. Kérdezte bent a zöld számon mi a megoldás... Burkoltan azt a választ kapta, hogy vegyen új tv-t. -
Patice
Topikgazda
válasz
olajbogyo #38153 üzenetére
Szerintem meg.
Csinálsz neki egy külön felhasználót, meg külön megosztást, vagy elég egy mappa, amit kvótázol neki.
A NAS-on tudtok egyszerre használni Download Station-t meg Transmissiont is egyszerre, csak a jogokat kell jól belőni.
Így az egyik felhasználóval az egyikőtök tölt, a másikkal a másik.Távoli elérés szintén beállítható a külön usernek, az is sebességkvótázható.
-
Pubszon
veterán
válasz
olajbogyo #38079 üzenetére
Jó hogy mutattad, akartam is egy ilyet, csak azt hittem drágább és nem néztem utána.
De megtaláltam eBay-en is 1000Ft-ért szállítással!Én elég gyakran csinálok kábelezést, nekem nagyon hasznos ez!
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #37798 üzenetére
Az egyik linkben az o betü az nem o betü, hanem az orosz betükészletből az o betüre hasonlító karakter
Ez az átverés úgy müködik, hogy pl. lemásolják teljesen az otp oldalát, elküldik a linket, te ránézel és látod hogy az az otp oldala, rákattintasz, bejön az (ál) otp oldala, belépsz, ők eltárolják a felhasználó jelszó párost, majd továbbdobnak az otp oldalára egy üzenettel hogy pl. váratlan hiba történt, próbálja újra. Ekkor megpróbálod újra, immáron a valódi otp oldalán ahol minden megy mint a karikacsapás.
Csakhogy eközben már hackerek is tudják a banki belépődet és te ebből semmit nem vettél észre...
na ezért vezették be a bankok az sms meg mobil tokenes belépést, mert eszméletlen pénzeket nyúltak le a hackerek ilyen egyszerü módszerekkel.
Na de ez már off topic itt, csak arra akartam rámutatni hogy nem a spectre meg a meltdown az amitől egy átlag felhasználónak félnie kell, ez sokkal inkább a másik oldal réme.
-
Madwe
nagyúr
válasz
olajbogyo #37796 üzenetére
Azért jó portot eltenni, mert a gyári portok ismertek, s első körben ott fog próbálkozni az illető az adott eléréssel. S ha be van állítva ip banolás, akkor azt a portkeresgéléssel már bukta az illető (hacsak nem syno a téves portot nem érzékeli annak, nem lennék meglepve ezek után, mert végülis belépni nem próbált, csak elérni
)
S a legtöbb bot eleve csak pár dologgal próbálkozik, 21, 80 stb, az ritkább h az összes porton végigmenjen. Van olyan is, de így már a behatolók 90% kb aki eleve scannel kizártad.Admin jogú helyett sima user használata csak egy erős ajánlás. Lehet neki akár egyébként az összes mappára olvasási és akár írási joga is, ha szükséges, a lényeg az, h a dsmben ne tudjon semmit se állítgatni, így ha valahogy megszereznék az adatait, akkor max ahoz férnek hozzá, amihez az a usered, és a dsmben semmit nem tudnak mókolni.
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #37791 üzenetére
Olajbogyó:
Alapvetően igazad van, mindig vannak új sebezhetőségek, de ez nem azt jelenti hogy az ismertekkel nem kell törödni. Hogy egy hasonlatot mondjak, ez olyasmi mint hogyha belerongyolsz 130-al a betonfalba autóval akkor meghalsz.
De ez nem azt jelenti hogy akkor nem kell bekötni magad, meg nem kell légzsák, mert az esetek 99%-ban nem betonfalnak rohansz.IT security esetén, kapaszkodj meg, a legtöbb feltörést triviális módszerekkel végzik. Küldenek egy átverős emailt, ahol azt írják hogy rendszerkarbantartás történt és lépj be az http://оtpbank.hu oldalra. Az emailben nem kérnek jelszót sem felhasználónevet sőt ezt még ki is hangsúlyozzák, hogy emailben sosem kérnek ilyet.
És most vesd össze ezt a két url-t és mond meg nekem mi a különbség:
http://оtpbank.hu
http://otpbank.huHa kimásolod és megpróbálod megnyitni rájössz
(nincs benne semmi kártékony)
-
Madwe
nagyúr
válasz
olajbogyo #37791 üzenetére
Nanana, rossz végén fogod meg a dolgot
Itt már nem mezei védelemről beszélünk, hanem az enyhén (szerintem szükséges, de ki ki döntse el maga) paranoidról, ahol mint most megint előjött, egy bizonyos biztonsági check nincs meg.
Ettől függetlenül minden egyes plusz biztonsági intézkedés hasznos. Egyre nehezebb s nehezebben törhető a rendszered.
Bonyolult és hosszú jelszót használsz? nehezebb dolguk lesz.
Egyedi portokat használsz? nehezebb dolguk lesz
Tiltasz ip címeket sikertelen próbálkozások után? nehezebb dolguk lesz
Nem admin jogú felhasználóval matatsz általában távolról? helyes!Itt csak arról van szó, h az ovpn beállításai eltérnek az átlag ovpn server beállításaitól, s van benne egy check, amit nem követel meg, emiatt nem nehezebb a vpnt feltörni, minst mást a nasodon (ettől függetlenül maga a vpn tunnel az biztonságos marad). Mondjuk pptpnél még mindig jobb, s eddig is a pptp<ovpn<ipsec over l2tp volt a sorrend
(#37786) gyugyo79 Szerintem itt félreértettél, én azért nem a syno vpnjeit használom, mert spéci stormshield tűzfalakat használok router helyett, s ha vmi, na az biztonságos
-
Dolphine
addikt
válasz
olajbogyo #37460 üzenetére
Szia!
Persze, hogy nem titok!
Én a következőket csináltam, ami nem biztos, hogy a legegyszerűbb, de nekem működik!
Létrehoztam egy gmail fiókot, amihez csak a NAS fér hozzá.
Utána, amikor az email címet kellett beállítani, akkor nem a Google lehetőséget választottam, hanem az egyéb lehetőséget, ahol én adtam, meg minden fontos paramétert (smtp server, jelszó, stb.)
Innen meg már működött.
Ha részletesebben is érdekel, akkor keress meg nyugodtan privátban (délután tudok válaszolni, a fránya meló), szívesen képekkel illusztrálom, hogy mit, hogyan állítottam be.
Ha másnak is kell, akkor akár itt a fórumban is, csak nem tudom, hogy ez offnak számít-e, vagy sem. -
törölt tag
válasz
olajbogyo #36251 üzenetére
Sajnos nem tudlak megnyugtatni. Nem vagyok sem rendszergazda, - na jó, a saját NAS-omat/kliens cuccaimat leszámítva - sem informatikus.
DE! Már több évtized informatikai borzalmain rágtam át magam és a gyakorlat a legjobb tanítómester.
Hiszed vagy sem, én még ODRA-val kezdtem - bár lehet ehhez is elő kell kapnod a Google-t. - és az első informatikai feladatom a 2+2 volt Fortran programnyelv-ben. Ki is jött, hogy 3.9999999. -
gyugyo79
addikt
válasz
olajbogyo #36119 üzenetére
Papíron felismeri a NAS valamilyen szinten a klienst, és igen van amit ez alapján újra kódol, muxol stb. De nem biztos, hogy jól. LG profilból is ezért van több.
A listába kb. bekerül már minden szinte mert minden tud dlna t. Nálam pont azért is van fordítva és minden tiltva van alapból. Mert a vendégek egy része is fel van nálam engedve a rendes wifi re de ehez azért nem baj ha nem férnek hozzá. Igazából 1 TV van engedélyezve összes alapból. -
Borisz76
nagyúr
válasz
olajbogyo #35816 üzenetére
Én annó eladtam.....lett belőle C64 és játékok , mint például :
- Mission Imbossible 1
- Wizard Of WarRátok fér egy kis kikapcsolódás...sok volt mára a kommentelés.
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #35771 üzenetére
Persze. Nincs jelentősége, hiszen Te tudod, hogy a saját géped.
(Akkor van "gond", ha egy ismerősödnek/ismeretlennek kiadsz egy linket Ő meg elborzad azon, hogy aknamezőre tévedt. Esetleg egy proxy szerver/vállalati tűzfal blokkolja a nem biztonságos linkeket, Te meg nem éred el a saját NAS-odat emiatt kívülről HTTPS protokollon, pláne, ha a HTTP is ide van irányítva. Stb. Szóval azért lehet vele gond.)
No, meg egyel többet kell kattintani.
Amúgy a tanúsítvány alaplényege, hogy azt bizonyítsa, hogy a host (domain) valóban az. Olyan mint a személyi igazolvány, ami azt bizonyítja, hogy Te azonos vagy önmagaddal.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #35373 üzenetére
Persze. Nagyon sokan azt hiszik, hogy ha egekbe emelik a sávszélességet, akkor majd nem akad WiFi-n a lejátszás. Pedig DE, mert nem a probléma okát reszelik.
Pl. egy natív Full HD TV video/audio stream 12-13 Mbit/sec, ami még egy g-s WiFi sávszélességhez viszonyítva is röhejesen kevés.
A pufferelés viszont sokat tud javítani, mert "előtölti" a video/audio anyagot, így amíg lejátssza a lejátszó a pufferelt tartalmat és ki nem fogy belőle, addig van idő a további anyag megérkezésére és ez ugye folyamatosan megtörténik.
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #35371 üzenetére
A WiFi azért nem elfogadható, mert nem a sávszélességgel van gond, hanem az egyenletes adatátvitellel, ha megnézed egy WiFi átvitel idődiagramját, hatalmas leesések/felugrások lesznek benne, mert a levegő zajos közeg és gyakran előfordulhat hibakompenzálás. Ráadásul egy video/audio streamnél sorban kellenek a csomagok. Hiába jön egy későbbi részlet meg jól, ha egy korábbi hibás, akkor a későbbit sem lehet lejátszani amíg a korábbi meg nem érkezik hiba nélkül. (Pl. letöltésnél, böngészésnél lényegtelen a csomagsorrend. A végére majd összeáll a fájl/oldal.)
(Akkor elfogadható a WiFi folyamatos adatfolyam lejátszásra, ha a lejátszó eszköz viszonylag nagy puffert használ, ami túléli a "huplikat". Sajnos a TV-k lejátszói nem ilyenek.)
-
e90lci
senior tag
válasz
olajbogyo #35356 üzenetére
Vezérlőpult--biztonság--Fiók---automata blokkolás itt vedd fel a belső hálódat,vagy csak a fix ip címedet(amivel el akarod érni a nast) fehér listára.A feltöltésre én a sávszélem 75% át engedem letöltésre is kb annyit.Inkább a nast használd csak letöltésre,meg feltöltésre mert kevesebbet is kajál és így nyugodtan mehet 7/24-ben.
-
e90lci
senior tag
válasz
olajbogyo #35350 üzenetére
Szia
Összefoglaló
Nálam ennyi port van nyitva a Nas-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Yettel topik
- Apple MacBook
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest