- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35811 üzenetére
Persze. Erről is volt már szó. A QuickConnect és a DDNS két látszólag független, de összekapcsolható elérés.
DE! Mindkettő az IP címet próbálja felderíteni. (Az alfanumerikus címek az emberek miatt vannak, az IP a gépeknek kell.)
"Mobilos alkalmazást használva biztonságos lesz a rendszer?"
A kommunikáció/adatcsere. Akár a banké.
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35803 üzenetére
Most jut eszedbe, hogy nem kell ... mikor már működik.
Kívülről a mobilos alkalmazások is a DDNS címet használják. (A QuickConnect meg a DDNS-re irányít át, mint írtam.)
DE! Nem mindegy, hogy nyílt vagy titkosított/biztonságos protokollon kommunikálsz. Ehhez kell a HTTPS (S=Secure) protokoll. A HTTPS-hez meg a tanúsítvány.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
#44416768 #35785 üzenetére
Nekem ugyanaz, mint neked....megspékelve azzal, hogy a chrome böngészővel kintről https:// domainnevem:port megadásával - biztonságos, bentről nem, de ez akkor logikus is lehet. Viszont sem IE, se Mozilla "nem biztonságos" kintről is...??!
Mit cseszek el, nem tudom, de ez meghaladja szerény képességeimet úgy látomÉn nem a synology assistban kattintok a nas-om nevére, hanem beírom a keresőbe. Így a chromban ok, de a IE, és Mozillaban nem ok! Jó ne használjam oké, de ha valaki akinek elküldöm a linket, és ő ezeket használja?
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35789 üzenetére
Hááát ez az ember!
Az szerintem a NAS belső IP címére linkel. A 192.168.X.Y-ra (NAS IP-je a belső hálón) meg nincs tanúsítványod.
Nyiss egy böngészőt és belül is írd bele a DDNS címet!
(Bár lehet, hogy ez meg azért nem megy majd, mert nem tud NAT-loopback-et a routered.) -
törölt tag
válasz
#44416768 #35728 üzenetére
Mert nekik ez az egyszerűbb út.
Sosem felejtem, mikor írtam nekik, hogy a honosításuk tele van magyartalan kifejezésekkel. Ez a DSM 4.2-nél történt, és a 6.0-nál javították (pl. mikor telepítetted mondjuk a Video Station-t, azt írta ki, hogy a Video Station sikertelenül telepítve, pedig sikeresen települt...).
Szóval a Synology, főleg, mióta elvette a magyar nyelvű súgót, számomra nem igazán megbízható forrás. Komolyabban hiszek az itt verbuválódott NAS-rajongókban, mint magában a NAS gyártójában.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#44416768 #35757 üzenetére
A tanúsítványoknál most van 2 a synology eredetije ami ön aláírt meg a LE-s amit most csináltál DE átraktad a synologysról az új LE -sre azt, hogy mik használják ?
VPN, Rendszer, FTPS, DRIVE stb ...
A konfigurálásnál ezt lehet állítani meg meg tudod nézni.(#35711) Véreshurka
Valami rendesebb program ami kezel csomagolt fájlokat az kibontja.
Én ebbe konkrétan Total Commander -el nyúltam bele meg egy notepad++ -al írtam át az INFO ba az ere vonatkozó részt -
Madwe
nagyúr
válasz
#44416768 #35750 üzenetére
A fejlec belső hálózaton ugyanaz marad - esetleg ha a routered tud NAT loopbacket (nem kell allitgatni, vagy megy vagy nem) akkor próbáld meg elérni a ddnses címmel a dsmet. Azzal a címmel amúgy kintről elered majd (https://az_en_ddns_nevem.synology.me:megvaltoztatott_5001-es_portom_szama)
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35748 üzenetére
Na várjál.Itt kicsit tegyük tisztába a dolgokat... Ha kívülről nem akarod elérni akkor ne nyisd meg a portokat, mert minek? Ha el akarod, akkor azt milyen formában szeretnéd? A ddns beállítása nélkül, mivel nincs fix ip-d kifele, ezért kissé nyűgösen tudod csak megcsinálni...Állíts be egy ingyenes syno-s nevet magadnak ddsn-nek, aztán így csinálhatsz magadnak tanúsítványt.Akkor nincs már
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35748 üzenetére
Akkor nem fog menni mert ezek egymásra épülő dolgok.
Akkor csak lokális tanúsítás marad, de azt meg importálni kell a böngészőbe.
Mivel HTTPS protokollt akarsz használni - az meg ugyebár biztonságos protokoll - megköveteli a tanúsított gépet (domaint). Ami nincs tanúsítva ott jelzi ezt a böngésző, persze simán tovább lehet lépni, mint nem biztonságos oldal, de ugyebár vegzás a dolog.
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35732 üzenetére
Szerintem illene... Ahogy a többit is. Most érted... Elindul a bot a 21-esen, aztán ha talál valamit akkor viszonylag adja magát mi szokott ott csücsülni...
Azon túl persze, hogy 5000-et meg nem is kéne használni, amikor ott az 5001 a https-nek ugye, amit szintén illene használni. Bőven elég ha a nason hagyod az 5001-et pl, és csinálsz egy forwardot kívülről magasabb portra. Csak tényleg nem egészséges szerintem ha kitesszük a syno ddns-el (ami azért elég jól definiálja hogy mi ülhet mögötte) default porton a dolgokat.
Szerintem. Aztán lehet én vagyok paranoiás, de még ha filmeket tárolnék rajta, akkor se szeretném ha valaki elkezdene spammelni meg próbálkozni...
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35728 üzenetére
Mert egyszerűbb. Ahogy a rendszer se random portot állít be első indulásnál, hanem fix 5000-et. Nem írják nagy betűvel sehol hogy változtasd már meg, meg ne engedd ki az ssh-t, ftp-t default porton a netre.
Igazából szinte mindegy szerintem ki hogy használja. Tudok olyat is, aki betette a nast dmz-be aztán nagy megelégedéssel használja. Én nem tenném mondjuk.
-
törölt tag
válasz
#44416768 #35631 üzenetére
Az UPnP-t azért érdemes kikapcsolni, mert a hálózaton csüngő, upnp kompatibilis eszközök maguk nyitnak portot a te engedélyed és tudtod nélkül. Pl. ha van egy kínai firmware-s kamerád, mely "hazatelefonál" Kínába, az veszélyeztetheti a rendszered integritását.
Egész konkrét példával élve: upnp-n a Transmission kinyitja magának az 51413-as portot. Mikor kikapcsolod az upnp-t, akkor a torrentek letöltése addig megáll, míg kézzel ki nem nyitod azt. Most képzeld el, mit csinálhat egy ellenőrizetlen "okos-eszköz", ha upnp-n keresztül azt csinál, amit akar.
Természetesen az UpnP lehet bekapcsolva, de akkor nem sok értelme van a port csiki-csukinak. -
gyugyo79
addikt
válasz
#44416768 #35686 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, ha vissza olvasol az UPnP -nek 1 előnye van -> egyszerű használni.
Hátránya az, hogy ami nem tudja kihasználni annak úgyis nyitni kell de legalább előtte felesleges köröket futhatsz a miért nem működik miatt.
Az nem kérdés, hogy nem olyan biztonságos.
Amikor egy frissítése egy programnak eltolja az addig működő UPnP kezelést (Lásd jelenlegi BÉTA Synology DSM) vissza kanyarodhatsz a felesleges körök futása a miért nem működik miatt.Viszont a felsorolt hátrányok lehet téged soha az életbe nem fognak érinteni, mint ahogy akik annyira ajánlják se jártak még vele pórul és azok viszont csak az előnyét élvezik ...
-
Madwe
nagyúr
válasz
#44416768 #35634 üzenetére
De, az upnp nyitja a portot az MSN messengernek (ami már nem létezik
) nem pedig a facebook messengere
. Nincs rá semmi szükség, a szükséges portokat az ember maga tudja forwardolni, ami valóban kell. De ha részedről rendben van h bármilyen program magától beereszti a gépeidre az internet bármely szegletét a tuttodod kívül, hát akkor nincs vele gond
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#44416768 #35593 üzenetére
Pedig annó írtam egy szösszenetet a PS-ről....csak már régen volt és most belenétztem.
Akkor sem találtam olyan funkciót, hogy külső mappát valami módon hozzá lehessen csatolni a PS-hez.
És ha a Cloud Station-t nem lehet oda irányatani , akkor sajnos nincs ötletem
Mod : A mobilos képfeltöltést a mai napig használom , az tuti működik.
Clous Stationt viszont nem is igen használtam még.... -
Borisz76
nagyúr
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
#44416768 #35410 üzenetére
Mivel friss még a kicsike, és ismerkedési fázisban vagyunk, jelen pillanatban 11db aktív torrent van csak rajta.
Tegnap indítottam el őket, a letöltési/feltöltési sebesség a sávszélem 70%-a van belőve (Digi 500/200Mbit/sec). Letöltés indításkor 1 torrentel korl.nélkül 30MB, és a fölötti értéket is mutatott, korlát beállítás után olyan 15-20MB között szokott lenni, és már e "rengeteg"(11) torrent mellet is annyi. Közben fullHD tartalmat is néztem a TV-n, de ez nem volt nagy hatással a torrentekre. Most így néz ki a a helyzet, másolok is rá jelenleg:Nem tudom ez segített-e...?!
-
Madwe
nagyúr
válasz
#44416768 #35403 üzenetére
A 2gb ram azért h ne fogyjon el
idővel kevés lesz amint kezdi az ember egyre többre befogni.
Az Intel pedig azért, mert rengeteg app és program csak azon fut.
Nyilván 512mb ram és egyéb proci is elég lehet de idővel könnyen rájöhet az ember h kevés lesz neki. Mobilon vagyok s nem tudom a 18asokban mi van, azért írtam h ha vmelyik ezekből jobb, az plusz pont neki. -
Borisz76
nagyúr
válasz
#44416768 #35212 üzenetére
Azokra a feladatokra amit felsoroltál a [linken] látható nas-ok megfelelnek.
Személy szerint a több fiókos NAS-t preferálnám mert az idővel előtörő vágy, hogy bővítsünk tárhelyet egy 1 fiókos nas esetében nehezebb mint egy 2/4 fiókos modellnél.
Tehát én inkább azt kérdezném tőled, hogy elég lesz tuti a 2 fiók ?
Lehet akár 4-s is....ha az árba belefér.Természetesen indíthatod 1 db lemezzel is. Nem kell azonnal teletömni HDD-vel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#44416768 #35210 üzenetére
Szia.
" Téma tudnivalók " ...jobb felső sarokban.
Sok hasznos olvasnivalóval és személyes tapasztalattal.Amúgy ha veszel én új modellt javaslok.
A Synology honlapján van egy összehasonlításra szolgáló rész.Ha az új áraktól a frász kerülget , akkor max 1-2 éves modellt nézz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces videók
- Milyen videókártyát?
- Nintendo 3DS és DS topic
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest