- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #37798 üzenetére
Az egyik linkben az o betü az nem o betü, hanem az orosz betükészletből az o betüre hasonlító karakter
Ez az átverés úgy müködik, hogy pl. lemásolják teljesen az otp oldalát, elküldik a linket, te ránézel és látod hogy az az otp oldala, rákattintasz, bejön az (ál) otp oldala, belépsz, ők eltárolják a felhasználó jelszó párost, majd továbbdobnak az otp oldalára egy üzenettel hogy pl. váratlan hiba történt, próbálja újra. Ekkor megpróbálod újra, immáron a valódi otp oldalán ahol minden megy mint a karikacsapás.
Csakhogy eközben már hackerek is tudják a banki belépődet és te ebből semmit nem vettél észre...
na ezért vezették be a bankok az sms meg mobil tokenes belépést, mert eszméletlen pénzeket nyúltak le a hackerek ilyen egyszerü módszerekkel.
Na de ez már off topic itt, csak arra akartam rámutatni hogy nem a spectre meg a meltdown az amitől egy átlag felhasználónak félnie kell, ez sokkal inkább a másik oldal réme.
-
törölt tag
válasz
olajbogyo #37791 üzenetére
Olajbogyó:
Alapvetően igazad van, mindig vannak új sebezhetőségek, de ez nem azt jelenti hogy az ismertekkel nem kell törödni. Hogy egy hasonlatot mondjak, ez olyasmi mint hogyha belerongyolsz 130-al a betonfalba autóval akkor meghalsz.
De ez nem azt jelenti hogy akkor nem kell bekötni magad, meg nem kell légzsák, mert az esetek 99%-ban nem betonfalnak rohansz.IT security esetén, kapaszkodj meg, a legtöbb feltörést triviális módszerekkel végzik. Küldenek egy átverős emailt, ahol azt írják hogy rendszerkarbantartás történt és lépj be az http://оtpbank.hu oldalra. Az emailben nem kérnek jelszót sem felhasználónevet sőt ezt még ki is hangsúlyozzák, hogy emailben sosem kérnek ilyet.
És most vesd össze ezt a két url-t és mond meg nekem mi a különbség:
http://оtpbank.hu
http://otpbank.huHa kimásolod és megpróbálod megnyitni rájössz
(nincs benne semmi kártékony)
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #37789 üzenetére
Hát kezdek kifogyni az ötletekből hogyan magyarázzam el neked.
a lényeg: a nason az openvpn szervered, a gyári beállításokkal bármilyen vpn klienst beenged, ha az tudja a felhasználónév jelszó párost. Nem végez tanúsítványt ellenörzést ha a kliens nem küld.
Ad abszurdum, ha most megmondanád nekem a felhasználónév jelszót meg a nasod címét, én innen a saját gépemről be tudnék vpn-ezni hozzád anélkül hogy bármiféle certet ismernék.
És pont ez csinálják a botok, szkennelik az internetet, megtalálják a nasod, szkennelik a portokat, megtalálják a vpn szervered, beazonosítják hogy vpn szerver, és rápróbálnak a gyakori felhasználónevekkel. Ha talált akkor süllyedt.
szerk: a CA-t nem kell kitalálni. Arra semmi szüksége annak aki be akar hatolni a nasodra. a CA neked kell, hogy tudd a saját nasodra akarsz belépni és nem épp valaki MITM támadást játszik.
szerk2: gyu tehetünk egy próbát, privátban elküldöd az ip címet a nasnak, meg a felhasználó jelszó kombót (csinálsz valami limitált usert) és én 5 perc múlva elhelyezek egy fájlt a nasodon ahová ennek a usernek van írási joga. Anélkül hogy bármiféle certet ismernék
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #37787 üzenetére
A CA marad.
ca nem egyenlő cert, szerintem kevered a fogalmat.Na, nálam igy néz ki a konfig ide vágo része:
ca c:\\Users\\foo\\OpenVPN\\config\\keys\\syno-ca-cert.pem
cert c:\\Users\\foo\\OpenVPN\\config\\keys\\client.crt
key c:\\Users\\foo\\OpenVPN\\config\\keys\\client.keyebből ennyi maradjon:
ca c:\\Users\\foo\\OpenVPN\\config\\keys\\syno-ca-cert.pemA te esetedben <ca>cert</ca>maradjon, de a
<cert>blabla</cert>
<key>blabla</key>
ne.És ezek után próbálj meg csatlakozni.
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #37783 üzenetére
Gyugyo az isten áldjon meg töröld már ki a cert és key sort
A certbe hiába piszkálsz bele, a not required nem azt jelenti hogy nem ellenörzi, hanem hogyha nem küldesz az is jó. Te most küldtél egy hibásat, amit nem tudott ellenörizni mert hibás és ezért elhajtott. Ha nem küldesz akkor nem is próbál meg ellenörizni hanem mehetsz tovább -
törölt tag
Ezen nincs mit bizonyítani, minek után a "client-cert-not-required" opció benne van a default openvpn konfigban amit a synology generál, az pedig azt csinálja amit mondtam.
De ha kell doksi tessék:
https://openvpn.net/index.php/open-source/documentation/howto.html
Using username/password authentication as the only form of client authenticationBy default, using auth-user-pass-verify or a username/password-checking plugin on the server will enable dual authentication, requiring that both client-certificate and username/password authentication succeed in order for the client to be authenticated.
While it is discouraged from a security perspective, it is also possible to disable the use of client certificates, and force username/password authentication only. On the server:
client-cert-not-required
És aztán még folytatják hogy ez egy olyan erős opció hogy a szerver kiütheti a kliens konfigjából a cert és key beállításokat stb stb.
De ahogy mondtam ezt bárki tesztelheti, semmit sem kell csinálni a szerveren, csak a kliens openvpn konfigból törölje ki a cert és key opciókat és próbáljon csatlakozni. És voalá, pont ugyanúgy be fog csatlakozni a kliens pedig nincs certje.
Tehát a synology default openvpn megoldásában, a szerver nem ellenörzi a klienst, pusztán csak a felhasználónév jelszó páros. Bárkit beenged, aki eltalálta ezt.
Ahogy mondtam (és ahogy a doksiban is említve van), ez biztonsági szempontból aggályos, ámde lényegesen könnyebb beállítani vpn kapcsolatot.
A helyzet az hogy szerintem 10-ből 1 ember tudja beizzitani a vpn-jét a nason, a korrekt cert ellenörzést pedig ennek az egy tizednek a tizede tudná beállítani, ezért vélhetően a synology könnyitett a dolgon.Ami azt is jelenti hogy ebben a formában, a synology openvpn nem lényegesen biztonságosabb mintha synology qc-t használnál. Ha kell a tuti biztonság, akkor töröld ki a fenti opciót a nason az openvpn konfigból és inditsd újra a szolgáltatást vagy a nast.
Innentől kezdve az openvpn csak azt engedi be aki rendelkezi a megfelelő tanúsítvánnyal és tudja a felhasználónév jelszó párost. Nincs többé felhasználónév próbálgatás, mert a szerver el fogja hajtani a próbálkozót mint macskát sz@rni a tanúsítvány hiányában.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #37776 üzenetére
Ez szerver oldali opcio.
Ha hazaertem majd elmondom hogy tortenik az egesz ssles hitelesites telefonrol maceras
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #37776 üzenetére
Mert a szerver nem ellenorzi a certet es erre figyelmeztet.
A synology altal bekapcsolt opcio kevesbe biztonsagossa teszi a vpnt amde nem kell foglalkozni a certekkel.Cserebe barki probalkozhat felhasznalonevekkel a szerveren. Innentol lasd elozo kommentjeim
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #37758 üzenetére
Dehogynem beenged szerver. Csakhogy mivel a kliensed konfigjában nincs benne a no-client-cert-requried sor, ezért ő ellenörzi a szerver certjét és mivel ez ca hiányában nem lehetséges, eldobja a kapcsolatot. A szerver úgy beenged mint a huzat.
és most tedd fel a kérdést, egy támadót aki próbálgatja a nasodon futó openvpn-t gyakori felhasználónevekkel, mennyire érdekli, hogy te a kliensed biztonsággá konfiguráltad, miközben ő a szervered támadja amelyik vigan beengedi certek nélkül?
Ez alapján tényleg kell az a cikk, mert nekem nagyon úgy tünik hogy IT security kapcsán az idevágó részekben nagyon sok kavar van itt a fejekben és ahogy mondtam a legrosszabb ha hamis biztonságérzetbe ringatod magad.
szerk: a második kérdésed még csak nem is értem.
De ez most meddő vita, mert látszik hogy nem vagy tisztában mélységében azzal hogy hogyan müködik akár az openvpn akár a qc, sem gyakorlatban, sem elméletben. Sőt alapvetően a PKI alapelveivel sem. -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #37755 üzenetére
Sajnos nem. Nézz bele a serveren az openvpn konfigban (/usr/syno/etc/packages/VPNCenter/openvpn/openvpn.conf), lesz benne egy ilyen sor:
client-cert-not-requiredAkár élesben is letesztelheted, töröld ki a certedet a kliensből, és voalá, úgy is menni a fog a vpn.
A felhasználó amúgy is állítható elég jól ha http-n akarsz belépni, nincs diffi, és megint csak lényegtelen mert 99% valószinüséggel akit vpn-ezni engedsz azt http-n is beengeded plusz a legtöbb felhasználónál 1 user van. -
törölt tag
Amiket irsz csak részletkérdés, pl. egy kezemen (kis túlzással) megszámolom hol van ipv6 end usereknél.
"Valamint az még mindig a lényegi különbség, h a qc sokkal könnyebben törhető man in the middle attackkal, míg a vpn úgy gyk. törhetetlen."
Ez továbbra is csak és kizárólag akkor igaz, ha te állítod be a certeket.
Ha nem, akkor a kliensed nem tudja a nasod certjét, ergó simán átverhető MITM támadással, a szerveren meg a guin ez egyáltalán nem beállítható, tehát a szerver meg konkrétan lesz@rja hogy milyen certet kap.
Tehát a guis openvpn beállítással bárki olyan MITM támadást csinál a nasod ellen amilyet akar.Csak és kizárólag az én módszerem (kulcsos auth) véd ez ellen, de ahhoz bizony be kell ssh-zni a nasra és fejbekólintani a generált default openvpn konfigot, meg nem árt ha az ember tud certet generálni.
De ez megint csak mellékvágány, mert elég pici a valószinüsége hogy micike nas-a ellen célzott támadás menne. Sokkal valószinübb a botok általi automatikus támadás, ami konkrétan ip+port scan, majd a detektált szolgátatások ellen gyakori felhasználónév+jelszó próbálgatása.
Egyébként lehet irok egy kis szösszenetet hogy hogyan állítsuk be a synology nasunkat _tényleg_ biztonságosra (ha még nincs ilyen tutorial), mert az látszik hogy itt is nagyon sok a tévhit ez ügyben és közkedvelt informatikai mondás hogy nincs rosszabb a hamis biztonságnál.
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #37749 üzenetére
"A QC alap beállításon miért lenne biztonságosabb ?"
Én ilyet nem írtam. Magaddal szeretnél vitatkozni?
"Már amikor kapcsolódsz a Synologyhoz ott van a címed utána"
What? Nincs ott semmiféle címem. Ahhoz hogy egyáltalán meg tudd a nasom qc címét, végig kell szkennelned az összes létező urlt-t a synology qc oldalán aztán meg végigpróbálkozni az összes felhasználónév+jelszót. Hajrá.
"Biztos jó mert azt használod mondjuk ha a synology vpn guija meg olyan rossz szerinted akkor ebbe nem tudom miért bízol vakon .."
Én egyikben sem bízok vakon. Megint csak magaddal vitatkozol, nálad ez valami szokás?A synology vpn guija pedig tényleg béna, mert nem lehet rajta beállítani hogy én _csak és kizárólag_ olyan kapcsolatokat fogadok el, amik tanúsítvánnyal jönnek és azok validak, ráadásul nem triviális tőle megszerezni a CA-t és saját aláírt certeket csinálni a kliensekhez.
Konkrétan ha bekattintod a vpn-t, akkor a nason beállított felhasználónév:jelszó kombóval fogd beengedni.
Ha neked van a nason egy micike jelszó: 1234 felhasználód akkor azzal.
Innentől kezdve bárki aki megpróbál bejönni openvpn-en, és rápróbál a micike:1234 felhasználóval, be fogja engedni a vpn-d. És a felhasználók 90%-nak ilyen triviális felhasználónév jelszó párosa lesz, bármilyen szótáras bot úgy fog átmenni a vpn-en mint kés a vajon.Szóval a vpn-nél biztonságról csak akkor beszélhetünk ha minimum tanúsítvány alapú hitelesítést végez (extraként jöhet még a felhasználó+jelszó).
Nekem igy van beállítva és surprise, nem a guin, hanem magán az openvpn konfigban a nason. De ezt mezei felhasználó nem fogja tudni megcsinálni.Jelen felállásban a default QC és a default openvpn synology féle megoldásában csak annyi a különbség, hogy egyik esetben a synology szerverét kell végigszkennelned valid url-k után, a másik esetben ip tartományokat kell szkennelned (amiből lényegesen kevesebb van) és ha ráakadtál egy valid címre vagy url-re, akkor rápróbálni egy felhasználónév+jelszóval. Amivel beenged a qc, azzal be fog engedni az openvpn is.
És most tegye fel a kezét aki ezt valaha egyszer végiggondolta. Nem véletlen írtam, hogy az openvpn csak akkor ad extra biztonságot ha értesz hozzá. Ha nem értesz, akkor maximum azt hiszed hogy extra biztonságban vagy.
-
törölt tag
Tökéletesen kifejtetted hogy mit értek speciális igényeken, köszönöm
Én leírtam mire használom, tökéletesen kiszolgál másfél éve, teljesen felesleges lett volna kidobnom az ablakon 2x ennyi pénzt, azt inkább tárhelyre költöttem.
Akinek válaszoltam tök hasonló use-case-t vázolt, sehol nem írta hogy 4k 50 gigás filmeket akar letölteni vagy transzkódolni akar.más: qc-vel nem elérhető a nas kivülről _direktben_ rosszul tudod. Szkenneled végig egyszer a routered úgy hogy a nason engedélyezett a qc, pont 0 db nyitott portot fogsz találni. qc esetén csak akkor törhető a nas, ha feltörik a synology szerverét ahová a nas qc-vel csatlakozik, de ha feltörik a synology szerverét akkor miért bizol a vpn-ben amihez ugyanúgy a feltört synologytől jönnek a frissitések?
Ezen felül, a vpn csak akkor ad extra biztonságot ha értesz hozzá, ha nem értesz hozzá akkor valószinüleg csak nyitottál egy lyukat a hálózatodra ahol aztán boldog boldogtalan próbálkozhat feltörni a nasodat. Ráadásul a synology vpn guija kőbuta, még csak normális certificate ellenörzést sem lehet beállítani, ahhoz be kell ssh-zni a nasra, és kézzel mókolni a konfig fájlban. Nekem igy van, de kötve hiszem hogy a userek 90%-a meg tudná csinálni, vagy értené hogy mit csinál és nem rontja el.
ui: próbáljátok meg egy kicsit más szempontból is nézni a dolgokat. Gyakorlatilag most sikerült az illetőt elrettentenetek egy normális nas vásárlásától, olyan igények miatt, amire neki nincs is szüksége.
-
törölt tag
válasz
meander #37738 üzenetére
Nekem egy ds216j-m van (60k), ahogy elnézem újabb változatai is kb. ennyibe kerülnek (pl ds218j)
Amire használom:
4-5 torrent letöltése egyidejüleg: letöltési sebesség 8-10 MB/sFájl tárolása (pl. én is oda backupolom a laptopom): 50-70 MB/s átviteli sebesség Samba megosztáson keresztül (persze ehhez 802.11ac wifi kell). Kvázi olyan gyors mintha helyi merevlemez lenne.
Videónézés: egyszerre két tévén is, eddig még sosem röccent meg.
Ha az internet felől a synology quickconnecten keresztül használod (van mobil app is), akkor nem annyira érdekes a frissités, mert olyankor a nas nem elérhető kivülről (technikailag olyankor a nas csatlakozik a synologyhoz és nyit egy visszairányt). Ha vpn-en keresztül, akkor számít, mert akkor direktben elérhető az internet felől.
Szerintem a + meg a play verziók meg overkillek a legtöbb otthoni felhasználó esetén, speciális igényt fednek le.
-
törölt tag
válasz
meander #37725 üzenetére
Erre a célra szinte bármelyik változat megfelel. Ha az internet felől nem akarod elérni, akkor még a frissitések sem annyira számítanak.
Hozzáteszem ami igényt leírtál, arra még egy routerre kötött usb-s merevlemez is alkalmas.Az ördög mindig a részletekben lakozik, mint pl. hogy mennyire számít hogy gyorsan töltse azokat a torrenteket vagy hogy gyorsan másolódjanak fel a fájlok.
szerintem a következőt döntsd el:
a, úgy gondolod hogy egyre több mindenre akarod majd a jövőben használni a nasodat és akkor inkább kétlemezes, modernebb változat
b, tényleg csak erre a minimál use-case-re és akkor a legolcsóbb egy lemezes és később majd cseréled nagyobbra ha mégsem, nem buksz sokat.A legrosszabb ha veszel drágáért egy kétlemezest és nincs pénzed beletenni a második diszket, vagy ha veszel egy lassút amit fél év múlva cserélni akarsz.
Tudom nem segítettem sokat
-
törölt tag
Sziasztok,
openvpn + samba kapcsán tud valaki segíteni?
A lényeg, beállítottam a nason a vpn-t, a kliensen is (windows), minden müködik, becsattanok vpn-en, elérem a nast ssh-n, https-en.
De a samba megosztásokból semmi nem látszik, pedig nekem explicit arra lenne szükségem.
Erre valakinek valami tippje? -
törölt tag
sziasztok,
olyat tapasztalt már valaki hogy a torrent fájlt nem távolítja el a feltételek teljesülése esetén?
Konkrétan be van állítva a következő:
megosztási auto leállíta ha az arány eléri a 0% és a feltöltési idő a 25 órát.
alatt bepipálva hogy ilyenkor távolítsa el a torrentet.Na most ez régebben ment, aztán valamelyik frissités óta tökmindegy mire állítom, nem törli a feladatok közül a torrentet hiába telik le a megadott idő.
-
törölt tag
válasz
Digojr #29078 üzenetére
Dettó ugyanaz a hiba.
Viszont amig megy beléptem ssh-n és azt láttam hogy nekiállt (újra?) konvertálni a képeket kb 1000 szálon (függetlenül attól hogy az indexelés ki van kapcsolva...) és szerintem ez öli meg mert mind a cpu mind a ram használat 100%
Legalábbis az enyém az elérhetetlenség mellé még teker is mint a disznó messziről hallom ahogy tekeri a diszket. A legszebb hogy a gui-n meg azt mutatja hogy befejezödött a konvertálás ssh-n meg látom hogy k.rva sok szálon csinálja továbbra is...
-
-
törölt tag
-
törölt tag
"Ha thumbnailt csinál aminek kisebb a mértete, az miért ne lenne átméretezés, ergo konvertálás"
Ez most lovaglás a szavakon, de ha én azt mondanám neked hogy a családi fotóidat konvertáltam 320x240-as méretre akkor valószinüleg a szivedhez kapnál. Na érted, a konvertálás alatt nem tipikusan azt értjük hogy kisebb felbontású előnézeti képeket csináltam melléjük.
Converting helyett kb. azt kéne irni hogy Creating thumbnails."Azért nem tudod beállítani a thumbnail méretét, mert a thumbnaileket a photo station webapphoz csinálja, ahol fix a ui és fix a méret ami kell hozzá."
Ez nem igaz. Konkrétan 5 különböző méretü thumbnailt csinál minden egyes képhez (aminek nem kevés helyigénye is van), azért tart egy fél örökkévalóságig a konverzió (és a workaroundom ezt limitálja le egy fajtává, azért lesz 100x gyorsabb).
ash-4.3# cat /usr/syno/etc/thumb.conf
[thumb 120]
phase=2
size=120
quality=90
filename=SYNOPHOTO:THUMB_S.jpg
[thumb 320]
phase=1
size=320
quality=90
filename=SYNOPHOTO:THUMB_M.jpg
[thumb 640]
phase=2
size=640
quality=80
filename=SYNOPHOTO:THUMB_B.jpg
[thumb 800]
phase=2
size=800
quality=90
filename=SYNOPHOTO:THUMB_L.jpg
[thumb 1280]
phase=0
size=1280
quality=90
filename=SYNOPHOTO:THUMB_XL.jpgDe úgy tünik, hogy itt csak én néztem meg hogy mit is csinál a rendszer valójában.
"Reboot után minden ütemezet s megszakított folyamat újraindul."
De ne induljon, ha én egyszer azt állítottam be hogy örökös késleltetés. Bár a konvertálás után nem csodálkozok rajta hogy az "örökös" szó sem azt jelenti hogy örökké, hanem hogy a következő rebootig.
Ugye mennyivel egyszerübb lett volna azt irni hogy késleltetés a következő újrainditásig..."belépsz sshval és szétáűllítasz mindent kedved szerint,"
Ezt csinálom, csak alaposan meglepődtem hogy a gui-hoz külön synology -> angol szótárat kell fejben tartani mert náluk a forever az nem forever-t jelent. És már rettegek mert holnap jön meg a másik diszk amivel raid-1-at akarok csinálni, és félek hogy a gui-n bekattintom a raid-1-et és erre nehogy egy jbod-t csináljon mert náluk az a szó épp azt jelenti.
-
törölt tag
válasz
Essejó #26412 üzenetére
Na azért tegyük tisztába a dolgokat:
"Ha nincs szükséged a PhotoStationra, akkor mi a búbánatnak telepítetted?"Mert a rendszer alapból ajánlottnak jelölte meg. Hozzáteszem, mint az utólag kiderült, a photostationnek semmi köze a konvertáláshoz azt attól függetlenül csinálja a rendszert.
"de mégsem akarod kihasználni a képességeit akkor meg mi a plundrás nyavalyáért nem tudsz létrehozni egy külön Képek mappát"
Mert itt még nem vált világossá számomra hogy mi a p.cs alapján kezdi el a konvertálást a rendszer.
"Úgy látszik neked valamiért egyszerűbb azt gondolni, hogy mindenki más a hülye csak te vagy egyedül a Helikopter..."
Bizonyára, de ha rákeresel a google-ben a synology nas disable converting kulcsszavakra, akkor kidob 35 ezer találatot, tehát úgy tünik nem csak én vagyok helikopter.
És akkor csak úgy mellékesen ha már állítólag annyira user friendly a cucc:
1, telepítéskor miért nem szól hogy konvertálni fogja a képeket ami akár hetekig is el fog tartani, biztos be akarod-e kapcsolni
2, figyelmeztethetne hogy a photo mappába csak akkor tedd a képeket ha konvertálni is akarod
3, mi a pöcsért hivja konvertálásnak, amikor nem is konvertálja a képet (ami ugye azt jelentené hogy módosítja/átméretezi az eredeti képet), hanem csak thumbnail-eket csinál.
4, miért nem lehet állítani hogy mekkora méretü/felbontású thumbnaileket akarok és akkor talán nem is tartana hetekig
5, ha egyszer örökös késleltetésre állítom, akkor miért kapcsolódik vissza és kezdi konvertálni egy reboot után?Azért ne nevezzük már azt normálisnak hogy egy nas nekiáll konvertálni a képet kérés nélkül, ami hetekig eltart neki, eközben maxon megy a proci és se kikapcsolni nem tudod, se semmiféle beállítási lehetőséged nincs hogy amúgy milyen thumbnailekre is van szükséged.
Értem én hogy 1 bites usereknek készült, de azért csak elfért volna egy advanced gomb valahol, ahol az r>1 userek is állítgathatnak pár dolgot.
ugyanez igaz pl. a photo station-re is, nem lehet állítani a default mappát... És ha én nem a gyökér/photo mappát akarnám használni akkor igy jártam.
synology photo station default folder change -> erre is van pl. 26 ezer találat amire a válasz az hogy kb. igy jártál.És hogy építő jellegü kritikát is mondjak, ezeket bele lehet irni ennek a topicnak az összefoglalójába.
-
törölt tag
Nem, úgy tünik erre nincs hivatalos megoldás (már az internet mély bugyraiban járok
). Ellenben találtam egy workaroundot:
vi /usr/syno/bin/convert_1024.sh
for $arg(@ARGV) {
if($arg eq "640x640") {
if($old_arg eq "-size") {
$arg = "1024x1024";
}
if($old_arg eq "-thumbnail") {
$arg = "1024x1024";
}
}
push @new_args, $arg;
$old_arg = $arg;
}
exec "/lib/hddapp/usr/syno/bin/convert", @new_args;chmod +x /usr/syno/bin/convert_1024.sh
cp /usr/syno/bin/convert-thumb /usr/syno/bin/convert-thumb.orig
ln -sf /usr/syno/bin/convert_1024.sh /usr/syno/bin/convert-thumbEz egyelőre igéretesnek tünik, mert 10 ezer képet konvertált vele kb. 20 perc alatt.
-
törölt tag
De nekem nincs szükségem a photo station-re simán sambán érem el a képeket.
Photo station uploader -> már próbáltam, ezzel meg az a baj, hogy van kb. 60 ezer képem, és egy i7 6200u procin is nagyjából 5-600-al végez óránként... De továbbra is ott vagyok, hogy nekem erre semmi szükségem nincs, ahhoz hogy sambán elérjem a cuccaimat nem kell photo station.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok,
Vásároltam pár napja egy synology 216j nas-t, de már megbántam, ahhoz képest hogy milyen jókat olvastam róla, életem legszörnyübb rémálmába cseppentem mintha az önálló életre kelt skynet költözött volna be hozzám.
Na szóval a kérdéseim (és előre is bocs a stilusért de már totál felhúzott ez a sz@r):
-hogy a retkes p.csába lehet letiltani a konvertálást? Nekem erre semmi szükségem, de cserébe kikapcsolhatatlannak tünik. Még ha azt is mondom neki hogy örökös késleltetés, az első reboot után visszaáll arra hogy 1 óra után folytatja...
-láttatok-e már olyat hogy nem indexeli a videókat? Egyik napról a másikra egyszerüen megállt ez a dolog, felmásolok rá egy filmet ahogy eddig (sambán) ugyanoda ahová eddig és semmi. TV-n nézném a filmet DLNA-n keresztül, a régi filmeket mutatja, az újakat nem (volt már 2x reboot, de azután sem változott semmi sem). Olyat is csináltam hogy azt a filmet amit mutat lemásoltam egy másik alkönyvtárba (hátha a fájllal van a baj), de ezt sem mutatja.
-photo station default folder változtatás? Komolyan mondom agyam eldobom hogy olyan triviális dolgok nincsenek benne amiknek akkor is alapnak kéne lennie ha egy 3 éves ovodás fejlesztené a szoftvert...Szóval összeségében nekem 3 dologra lenne szükségem:
a, tudjon onedrive syncet ->ez az egy ami hiba nélkül megy
b, dlna menjen f@szán ->lásd fenti problémát
c, el tudjam érni sambán ->ez megy, de semmi szükségem arra hogy fél évig konvertáljon 200 GB képet a nagy semmiért.Ha újratelepítem és leszedem róla a photo stationt, video stationt és a többi felesleges hülyeséget, akkor vajon lebeszélhető a konvertálásról?
Lassan ott tartok hogy visszaküldöm (14 napon belül vagyok) és veszek más gyártótól nem ajánlott tipust, hátha az nem akar rámtukmálni mindenféle felesleges sz@rt ámde képes arra amire egy nas való...
-
törölt tag
Sziasztok,
Lenne még egy kérdésem, kevésbé értek a NAS-okhoz:
ha pl. van egy synology 216j nasom, 2 diszkkel raid 1-ben és elhalálozik a nas mondjuk javithatatlanul, akkor az adatokat hogyan lehet helyreállítani? Kell venni egy másik nast (akármilyen jó?) és beletenni abba a diszkeket vagy egy számítógépbe? -
törölt tag
Sziasztok,
DS215j esetén lenne kérdésem:
a, lehetséges a NAS-t beállítani úgy hogy mondjuk MS onedrive-ból (vagy google drive) leszinkronizálja a dolgokat automatikusan vagy esetleg vissza is?
b, be lehet-e úgy állítani hogy a saját mobil appjával csak helyi hálón tudjon kapcsolódni (nem szeretném ha rálátnának az internet felől, de jó lenne ha a feleségem otthon a saját hálózatunkon a telefonján el tudná érni a képeket/videókat)Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest