Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fjanni
tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Eddig én is TP-Link routert használtam a CB-re kötve, de tegnap és ma ötször kellett a CB-t (és csak azt) újraindítanom mert leállt az internet. Ezt a CB nem jelezte, hanem a routeren a wan led zöldről sárgára váltott és eltűnt az internet. A CB újraindítása után egy darabig megint ment a net. Hívtam a Voda hibabejeltőt, de ők sem tudtak ezzel mit csinálni, látták hogy valami nincs rendben a modemmel, de nem tudták hogy mi az és a környéken senki nem jelzett hibát.
Egyébként nem NAT-olt a kapcsolat. A modemet néhány hete cserélték ugyanezen hiba miatt, ezért gondolom hogy nem azzal van a gond.
Ma próbáltam egy olyat, hogy visszamentem minden eszközzel a CB-re router módban, hogy kipróbáljam, úgy is leáll-e rendszeresen. Azt kell mondjam hogy azóta nem állt meg a net. Most akkor a TP-Linkkel lehet a gond? Vigyem szervízbe?
Egyébként ez a port forwarding és xxx.synology.me elérés korábban (még a TP-Link előtt) jól működött a Connect boxon, tehát tudja ezt rendesen is csinálni.
És azzal kapcsolatban mi lehet a gond hogy a belső hálón amikor ip-vel akarok felmenni a NAS-ra (és CB-re) azt írja hogy nem biztonságos a kapcsolat. A NAS-nál még azt is írja folyton hogy "Az ön kapcsolata nem privát" ?
-
access_denied
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Jó volt az ötlet! Viszont parancssorból nem tudtam pontosan azt a jogosultságot beállítani. Weben az admin owner pedig nem működött. Megcsinálta, de ugyanúgy read only maradt. Elmásoltam a tartalmat, ssh-val rd-vel töröltem a mappát, majd újból létrehoztam, majd adatok vissza. Kicsit fapados, de a jogosultsággal, chown, társai nem oldották meg, pedig lh -la jót mutatott. Mindenesetre köszönöm az ötletet, tanulságos volt!
-
válasz
Protezis
üzenetére
Lehetséges, nem próbáltam. Amikor a routerem szervizben volt, és kénytelen voltam a UPC eszközét mint routert használni, én is szembesültem azzal a problémával amiről ír fjanni kolléga, azért tudom miről beszél. De mindenesetre én annyira rossznak találtam a connect boxot, hogy mikor visszaadták a routerem árát, azonnal vettem egy másikat, mert egy percet sem voltam többet hajlandó a connect boxot routerként használni.
Nem csak ez az egy hibája van, van még számtalan. Hogy mondjak még egy idegesítőt, amikor a WAN linken hibát észlel, akkor úgy próbálja javítani, hogy újraindítja magát. Ami nagyon sokáig tart, és addig a teljes belső háló is megáll, mert ugye a switch része is újraindul. Például filmet nézek a NAS-ról, tehát nem is használom a netet, de a connect box hibát észlel a WAN linken, ezért újraindul. Nekem meg persze megáll a filmlejátszás, mert mindkét eszköz rá van dugva a connect box-ra. (Megtörtént eset.) Aztán hetekig nyomozok, hogy mi a baj a NAS-sal, mire rájövök, hogy nem annak volt baja (most sem). Persze ezt meg egy külön switchcsel ki lehetne védeni, de akár már miért ne legyen inkább egy normális router?
Szóval nekem annyi sebből vérzik a connect box, hogy inkább modemként használom csak. Úgy szerencsére jól működik.
-
Protezis
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Ez nem oldaná meg?
3) Futtat egy DSN szervert, ami az xxx.synology.me-t a lokális IP-re oldja fel.
Én AdGuard Home-ot futtatok, ami reklámszűrést is végez, és max sebességgel tudom használni a NAS-t lokális hálózaton (merthogy lokális IP-re oldja fel a domain címet). -
válasz
fjanni
üzenetére
Ez azért van, mert a UPC-s doboz nem ismeri a loopback NAT-ot. Ha használsz telefonos alkalmazást, például audio stationt, ami ugyanígy hivatkozik a NAS-ra, ahogy te most el akarod érni (tehát xxx.synology.me), azok meg egyenesen annyira behülyíthetik a UPC dobozát, hogy dob egy hátast, és újraindul. Megoldás, hogy
1) Belülről mindig a belső IP címen hivatkozol a NAS-ra, persze ez macerás lehet alkalmazásoknál, amiket máshonnan is akarsz használni;
2) Visszaállsz külső routerre, és a UPC eszközét csak modemnek használod.A lényeg, hogy ez nem NAS probléma, hanem hálózati gond, pontosabban a UPC connect box-nak nevezett ipari hulladék problémája.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem. Tervezem egy DS220j beszerzését, 4K filmeket tárolnék rajta és összekötném a TV-n lógó Apple TV 4K-val, a PLEX segítségévél, ő játszaná le a nas-on tárolt filmet.
Namost a tesztben azt mondták, hogy a DS220j nem elég erős a 4K videók "transzkódolásához" (vagy valami hasonló kifejezés volt.)
Közben arra gondoltam, hogy a DS220j csak továbbítja a filmet az Apple TV-nek, aki viszont elég erős a lejátszáshoz, így ez engem nem érint ugye?
A belső hálózatom sávszélessége legyen alkalmas és akkor jó lesz ez a megoldás, nem?Köszi
-
fjanni
tag
Sziasztok. Visszaáltam külön routerről a UPC -re. Most azt tapasztalom, hogy a böngészőben a xxxx.synology.me:5001 -re nem jön be a DSM. Port forwardingba a Connect Box átvette az 5001-et DSM-től és mégsem.
Ja és ha az ip-vel akarok bejelentkezni akkor azt írja hogy nem biztonságos.
Mi lehet a gond? -
Protezis
őstag
válasz
ZsoZso78
üzenetére
SMR HDD-t nem vennék.
https://toshiba.semicon-storage.com/ap-en/company/news/news-topics/2020/04/storage-20200428-1.htmlWD RED (ami nem SMR), vagy Seagate Ironwolf.
-
TFerenc07
tag
Sziasztok.
Van egy DS218+ nas szerverem. Létere van rajta hozva egy Felhasználó az én nevemmel rendszergazdai jogosultságokkal.
A barátnőmnek is csináltam egy sima profilt, a User felhasználói csoportba. Az egyik köteten csináltam neki egy saját mappát, ami vannak a saját dolgai. Telefonon a DS Filébe betudok lépni belső és külső hálózatról is, de sajnos a DS Finderbe nem tudok belépni és neten se találok semmit hogy hogyan tudnám neki beállítani. Az én fiókommal be lehet lépni, de azt szeretném hogy az övével is betudjon lépni. Ez az egyik gondom a másik, meg az hogy a hálózaton lévő számítógépére nem tudom felcsatlakoztatni az ő mappáját hálózati meghajtóként, az én adataimmal belép, de az övével sehogy sem megy. Mit és hol kell beállítanom a synology szerveren hogy ezek működjenek? -
supercow
őstag
Én azért itt is panaszkodtam hogy 4ből 3 EFRX sorban elromlott a DS414-esemben, egyet gariban cseréltek, kettőt zsebből kellett pótolnom de már nem Red lett hanem Seagate Ironwolf, azóta nincsenek random RAID kieséseim. Lehet hogy én fogtam ki rossz sorozatot vagy ilyesmi, de nem mindenkinek felhőtlen a tapasztalata ezekkel. Ja az összes 3TB modell volt.
-
ZsoZso78
tag
Akkor maradok a toshibánál a legolcsobb 4 terrás.
-
ZsoZso78
tag
Hello!
Rendeltem itthonra egy ds220+ és szeretnék bele egy hdd-t is rendelni.
Milyet javasolnátok hozzá?Nem lesz vele tükrözés csak adattárolás és folyamatos töltögetés.(torrent).
Ami árban a legszimpatikusabb Toshiba P300 3.5 4TB 64MB 5400rpm 2év gari.
Vagy inkább vegyek drágábbat WD red 4 tb 7-8 ezerrel drágább?
Üdv.
-
windlord
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
ddns -sel nyomom az osszes kliensd (drive, file station, tm). Tehat a kulso ip tuti jo. Portforward tuti jo, mert upnp es jonak is mondja.
443, 80 portokat hasznalja?
-
windlord
őstag
Kiszedtek a NAT mogul, helyre all a rend lassan.
A Photo Station nem akar menni.
Router beallitasoknal a kapcsolatra OK az allapot.
Mar a router uPnP is be van allitva.Azt mondja a kliens, hogy a dsm verzio nem jo, vagy az ip.
Helybol sem megy, ez azert nem tul jo.
Mit rontok el?
Masik telon sem jo. -
Somatom
veterán
válasz
windlord
üzenetére
Ezt egyszerűen megtudhatod. Nézd meg, hogy a routeredben mi az IP -d. Aztán bökj rá erre:
whatismyip.com
Ha a kettő egyezik, akkor publikus IP -d van. Ha nem egyezik, akkor NAT -olt. -
windlord
őstag
Van egy ds118 nasom.
Eddig tok jol ment a taveleres a kliens progikkal, de most nem megy.Router ad neki ip -t, statikus.
Syno acc van (quickconnect), engedelyezve, frissiti is magat.
Router upnp kikapcs.
Portok kezzel forward -olva.Kulso eleres/router beallitasnal vannak a portok, igaz?
Mit rontok el?Drive megy tavolrol, mas nem.
-
-
mtz81
tag
válasz
JockeyEwing
üzenetére
NFS a megoldás.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Az mitől lehet hogy egyik napról a másikra nem tudok csatlakozni a windowson keresztül a nasomhoz? Win látja továbbra is a nast a workgroupban a hálózaton (és smb is bekapcsova) de nem enged bele. Többi eszközöm lejátsza a fájlokat róla de win10 nem enged bentebb. Böngészőből sima ügy ott megy de intéző és total commander csak "látja" Eddig jó volt, a mappák ki vannak rakva meghajtóként de azokba sem enged be
-
Borisz76
nagyúr
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Hibernálást nem tudom.
A kérdés az, hogy a lejátszód viszi e a 4K-s anyagot.
Ha viszi, akkor mindegy melyik nas.
Ha nem viszi alapból, akkor a NAS transzkódolja olyan formátumba amivel már a lejátszó is boldogul.
Ez viszont erős NAS procit igényel.
Jobban jársz egy külső lejátszóval. -
zsamiatt
őstag
ne legyenek illúzióid. Csak az ár az elsődleges. Ami megfelel az adott termékbe elképzelt műszaki megoldásnak és a várható felhasználásnak oda azt fogják betenni ami a legolcsóbb.
Beterveznek egy eladási számot. A proceszor X ára ebből a kifutó raktár ürités miatt simán adhat az AMD 30-50%-k kedvezményt az OEM-k lista, mennyiségi stb egyébként is kedvező árából. Számold ki akkor a kedvezményt ami a zsebben marad* tervezett eladási mennyiség. Az amdnek meg ki kell szórni mert raktározni drága mulatság. Meg áll benne a KP. -
válasz
access_denied
üzenetére
Az SSHt előbb engedélyezni kell.
-
mtz81
tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Valószínűleg az árat is figyelembe veszik. De biztos tödd tényező is befolyásolja a döntésüket.
De azért azt se felejtsük el, hogy amióta az xbox és a ps is amd-re épül, azóta az amd megelőzte az intelt az alacsony fogyasztású embedded rendszerek terén. És az amd procikat a "melt-down" néven elhíresült hiba szoftveres javítása sem befolyásolja annyira a teljesítményükben mint az inteleket. -
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Egy elméleti kérdésem lenne. 4 lemezes Synology-nál, ha 3 diszk RAID5 vagy SHR-ben van, a 4. pedig single csak úgy, akkor a merevlemezhibernálásnál működik e, hogy a RAID-ben lévő 3 diszket nem, csak a különálló single diszket hibernálja?
Illetve ha 4k-s tartalmat szeretnék DLNA-n keresztül megosztani egy TV-hez, akkor melyik NAS-t érdemes választani? DS420j vagy a DS220+ ?
Előre is köszönöm a segítséget
-
arn
félisten
Ryzen alapu synology. De miert ilyen osregi szarokat tesznek mindig bele... [link]
-
válasz
access_denied
üzenetére
Nézd meg SSHn keresztül a tulajdonost/csoportot/ jogokat egy "sudo ls -lha" paranccsal
-
válasz
access_denied
üzenetére
Márhogy az "elsőszintű" nálad az egy megosztást jelent? Jelzi is hogy csak olvasható ha a Vezérlőpult/Megosztásoknál megnézed?
-
mtz81
tag
válasz
access_denied
üzenetére
Akkor valamelyik szolgáltatás lesz szerintem. VideoStation, MédiaSzerver, fájlszinkronizálás, média indexelés, stb.
-
mtz81
tag
válasz
access_denied
üzenetére
A home mappa nem egy "valós" mappa, csak egy link. Mindíg a homes mappa adott felhasználó mappájára mutat. Ha a vezérlőpult-felhasználók-speciálisban kikapcsolod a felhasználói kezdőlapot, akkor eltűnik.
De vannak szolgáltatások, amiknek a működéséhez kell a felhasználói kezdőlap, ha kikapcsolod akkor ezek a szolgáltatások megállnak. -
access_denied
senior tag
Köszi a gyors választ!
Home történet, nincs open fájl, semmi ilyesmi. Az egész mappa, almappáival, fájljaival read-only státuszba került. Minden további mappa rendben van. Bár a NAS-t több eszköz is látja (pl. media player), független a kapcsolódásoktól, minden le lett állítva, újra lett indítva. -
mtz81
tag
válasz
access_denied
üzenetére
Valószínűleg valamiért van rajta egy zárolás flag. Vagy valamelyik szolgáltatás, vagy egy felhasználó használja. Vágd ki az összes felhasználót (vagy indítsd újra), ha utána sem engedi akkor valamelyik szolgáltatás használja.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Megszívtam. DS215j, két lemezes, 2db 5TB raid0, vagyis 10TB. Nem biztonságos, tudom, de jelenleg ez nem fontos. Van egy első szinű mappa rajta, ami olvasható, viszont nem írható, nem törölhető. Találkozott-e valaki ilyennel, mi lehet a megoldás? Köszönöm!
Jav: DSM 6.2.3-25426 Update 2, aktuális.
-
mtz81
tag
válasz
ZsoZso78
üzenetére
Az van, hogy az újabb tv-kre a plex és az emby kliens is html5 alapú, ezért a szerver mindem videót webm formátumra próbál átkódolni, ezért fontos, hogy támogassa a hardveres transzkódolást. Anélkül egy fullhd film átkódolásához is minimum egy i3 és 4gb ram kell. Hardveres támogatással egyszerre akár 3 filmet is tud stream-elni.
-
arn
félisten
nagyjabol semmiben
tud encodeolni free. -
mtz81
tag
válasz
ZsoZso78
üzenetére
A plex csak akkor támogatja a hardveres transzkódolást, ha veszel mellé plex pass-t. Lg tv-n néznéd, akkor emby-ben gondolkodj. Vagy jellyfin (emby fork), de synon csak dockerben futtatható egyelőre.
Tapasztalataim szerint azemby+lg tv páros még a "pizzát" is lejátsza. -
ZsoZso78
tag
Mikor nem kell transkodolnia?
-
zsamiatt
őstag
válasz
Magnat
üzenetére
Igen van ilyen. Megnézve a problémádat olyan mappákon hozz létre az első képet amit küldtél amit valamelyik program hozz létre. Szerintem rendszer mappaként kezeli. Pl nekem a kamera rendszeré. A többit szinte szabadon állíthatom. Ezeket a mappákat amikre jogokat akarsz adni te hoztad létre?
-
ZsoZso78
tag
Hello ! Szeretnék vásárolni itthonra egy Ds220+ Nast.
Amire igazából használnám adattárolás ,Torrentezés és filmnézés tv-vel. Akár egyidejűleg több tv használatával.Megfelelő lenne ez a eszköz erre a feladatra értem én úgy,hogy bírná a strapát?Érdemes venni bele plusz memóriát?Vagy esetleg más márkát is vegyek szemügyre.A műszaki adatait elnézve elég harmatgyenge a hardvere.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv. -
gyugyo79
addikt
válasz
Magnat
üzenetére
Én csak annyit írtam, hogy az általam használtakon a 6.2 -vel nincs már ilyen, de lehet ha egy most még 6.1-et futtató amin jelen van a "probléma" frissítve lenne akkor látnék én is 6.2 -n is (vagy ha fellépnék mindre megnézni és nem csak szúrópróba szerűen léptem volna fel párra)...

Amiken még látok ilyet és 6.1 fut rajtuk ott csak a Users alatti könyvtáraknál találtam ilyet de ezek céges NAS -ok ezért video,music,photo stb. könyvtár pld sose volt ...
Lehet valamelyik verziótól való frissítés hozza magával bizonyos könyvtáraknál és utána ami az alá lesz létrehozva is csak ezeket tudja kezelni.Amúgy hozz létre egy gyökér mappát amire megadod jól XY -nak a jogokat és mountold ki bele azt az almappát amit csak ő/is láthat és meg is vagy ....
-
Magnat
veterán
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nálam a legújabb DSM van, de most visszanéztem és ugyan a képek már nincsenek meg, de itt már ugyanez volt a problémám és 2016-ban még biztosan nem volt 6.2 .. (akkor még másik nasom is volt, de a mostaniba migráltam a diszket és ezek szerint ez a dolog is megmaradt)
-
gyugyo79
addikt
válasz
Magnat
üzenetére
Biztosat nem tudok, de azoknál a NAS - oknál amiket láttam és ez feltűnt már a DSM verzió volt a különbség. Pld. 6.1.x nél a users alatt volt már csak az alap linuxos míg pld. 6.2.x után már én csak a bővített láttam. De ez ugye lehet véletlen is(szerk. : most végig néztem párat és azokon így is van, de 6.1 előtti meg nincs már) ....
Ezért inkább csak érdekel, hogy nálad 6.2 fut már ahol ez van? -
Magnat
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Lehet nem olvastad a korábbi hsz-emet, a gond az, hogy bizonyos mappáknál az előbb linkelt jogokat lehet állítani (és usert sem lehet kiválasztani), máshol viszont ezt:

Ennél a formnál van lehetőség mappák bejárása/fileok végrehajtása jogot kiosztani, amit ha önmagában osztasz ki, nem tudja olvasni a user a fileokat, de a mappát látja, szóval ha a fölötte lévő mappákra ezt adod ki és a megosztani kívánt almappára teljes jogot adsz, akkor megvalósítható egy almappához való hozzáférés úgy, h a fölötte lévők tartalmát nem látja. A kérdés elsősorban az, h mitől függ, h mikor melyik lehetőség jelenik meg, mert nálam bizonyos megosztott mappáknál az egyik látszik, máshol a másik.
-
Xindex
friss újonc
válasz
Xindex
üzenetére
Köszönet a gyors válaszokért! Hát igen..., a legfőbb indok a csóróságom. A matek azt mutatja, hogy 120-ért kapnék 5x3TB + a gépet, szóval 20 darabja. Raid 5-tel 10eFt/1TB-ből lenne 12TB mentésem. A winyók egy korúak, mind 3xx napot és 6xxx indítást élt meg, természetesen hibátlanok (eddig). És igen, a támogatása már megszűnt...
-
Magnat
veterán
Szia,
lehet nem voltam egyértelmű, a gond az, h ahol ki kellene adnom a jogot, ott ez látszik:
Tehát a gond egyrészt az, hogy a usert sem tudom kiválasztani akinek a jogot ki kellene adni, plusz ha a felső mappákra megadom az olvasási jogot akkor azoknak a tartalmát is látni fogja, amit viszont nem szeretnék.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Xindex
üzenetére
Csak akkor hozd el ha fizetnek érte pár ezrest....
Amúgy inkább 2-3-4 éves modellt vegyél ha használtban gondolkodsz.PL : DS 916+
A számozás a következő képen alakul :
DS 918+ , 4 lemezes + 5 lemezes bővítőegység , 2018-s évjárat.
DS DS2415+ , 12 lemezes + 12 lemezes bővítőegység , 2015-s évjárat.
DS 118 , 1 lemezes, 2018-s évjárat.
DS 220+ , 2 lemezes , 2020-s évjárat.
DS 720+ , 2 lemezes + 5 lemezes bővítőegység , 2020-s évjárat.Tehát az 1. és a 2. szám - ha van - , akkor az az összes lemez fiókszámot jelöli. Az utolsó 2 szám pedig az évet amikor kiadták.
Van valahol a Synology honlapján egy "támogatási" lista, amin modellenként fel van tüntetve, hogy hány évig jár :
- Rendszer frissítés,
- Biztonsági frissítés,
- Hardver hiba esetén alkatrész utánpótlás.A termékek szinte mindegyike 10 éves támogatást élvez !
-
Xindex
friss újonc
Üdv! Lehetőségem lenne használt NAS-t venni. Kérdés, hogy szabad-e 10-éves 1010+ típusra beruházni? Családi gépek mentése, fotók, videók tárolása lenne a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wise (ex-TransferWise)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tud encodeolni free.