- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
TFerenc07 #89528 üzenetére
Én csak a QuickConnect-et beállítottam a NAS-on.
Aztán a droidos tabletre teleppítettem a File Station-t és QC azonosítóval más hálózatból is elérem a NAS-t.
A File Station-ban tallózok , kikeresem a fájlt...ha megvan rábökök és film esetén felugrik egy kis ablak, hogy melyik lejátszót akarom használni filmezéshez.Vagy androidos telefonon telepítve ugyanez.
Ott még fent van a Photo-s is.
A telóval lőtt képeket menti is a NAS-ra.
Sok "gyári" app van....a Google Play áruházban.
[link] -
Multibit
nagyúr
-
válasz
TFerenc07 #88117 üzenetére
Szia, a megengedő / blokkoló lista arra való, hogy aki azokról a címekről érkezik, azt mindenképpen beengedje, illetve semmiképpen se engedje be.
A megengedő listába általában kézzel írja be az ember a címeket, hogy onnan érkezve semmiképpen se tudd kizárni magadat, akkor se, ha túl sokszor gépeled el a jelszót. A blokkoló listához pedig a NAS fogja szépen hozzáadni a kitiltott IP címeket, akik túl sokszor próbálkoztak.
Ha az összes lehetséges otthoni IP címet hozzá akarod adni, hogy semmiképpen se blokkoljon ha belülről próbálkozol, akkor ezt add hozzá a megengedő listához:
Egyébként ha a gyári portokot megváltoztatod mondjuk 50000 felettiekre, akkor kb. soha senki sem fog próbálkozni belépni hozzád, mert már a routerről lepattannak.
Sajnos a kétlépcsős azonosításban nem tudok segíteni, azt nem használom. Nekem csak VPN-en belépve, belülről lehet menedzselni a NAS-omat, kívülről a menedzsment port egyáltalán nem érhető el.
-
Gardaai
senior tag
válasz
TFerenc07 #88024 üzenetére
2FA-val sajnos nem fog működni. Mivel a plugin nincs felkészítve arra.
Én azzal próbáltam kibackelni, hogy létrehoztam egy usert ami csak a Download Station-höz és az adott mappához fér hozzá, tehát teljesen torrentezésre limitáltam.
Viszont azzal még nem tudtam foglalkozni és gyors megoldást nem találtam, hogy ha más user bedob egy taskot, akkor azt az én userem is lássa a Download Station-ben. Sajnos felhasználóra van limitálva, bár van benne user oszlop is, ahol rajtam kívül ugyebár semmit se mutat. Ilyen alapon semmi értelme nincs. -
IRO21
senior tag
válasz
TFerenc07 #82232 üzenetére
Többféle protokollt is támogat a NAS (vagy alapból vagy külön telepíthető csomagokkal), ezekkel általában el tudod érni távolról is, illetve a többségük arra is alkalmas, hogy meghajtóként felcsatold.
Három dolog kell hozzá a hálózat részéről:
- DDNS név. Ez a része ezek szerint megvan. (Alternatív megoldás a Synology Quickconnect szolgáltatása, de az nem támogat minden protokollt, és ha nem nyitsz mellé portot is, akkor lassabb lehet.)
- Publikus ip-cím, vagyis hogy ne a CGNAT tartományból kapjon címet az otthoni routered (100.64.0.0-100.127.255.255). Ezek nem érhetők el távolról. Elvileg a szolgáltatót meg lehet kérni, hogy ne ilyet adjon.
- A kiválasztott protokollnak megfelelő portot át kell irányítani a NAS belső ip címére (port forward).Jó megoldás a VPN, ahogy AirLAC is javasolta. Ilyenkor az eszköz, amiről felépítetted a VPN kapcsolatot majdnem olyan, mintha a belső hálón lenne. Előnye, hogy csak a VPN-t kell beengedni kívülről, és ad egy plusz réteg védelmet. Hátránya, hogy előbb mindig fel kell építeni a kapcsolatot, mielőtt használni szeretnéd, illetve nem használhatod bármilyen eszközről. Pl. egy tévén általában nincs VPN kliens.
Általában a multicast/broadcast sem megy át rajta, tehát pl. a DLNA nem fog működni VPN-en keresztül. (Elvileg talán OpenVPN-nel meg lehet oldani, én nem használtam.)A biztonsági beállításokkal mindenképp foglalkozni kell, ha beengedsz az internet felől kapcsolatokat!!!
Összegezve, nagyon sok mindent meg lehet oldani a Synology-n távolról.
Ha konkrétan tudod, hogy honnan és mire szeretnéd használni, írd meg, és itt a guruk segítenek kitalálni a legjobb megoldást. (És közben néhányan garantáltan összevesznek a biztonsági beállításokon, de az ne zavarjon!)
-
zsamiatt
őstag
válasz
TFerenc07 #81687 üzenetére
"További kérdéseim, hogy a szervert milyen időközönként szoktátok kikapcsolni és mennyi időre? Illetve a benne lévő HDD-k nek (WD RED) mennyi az élettartama a sok üzemóra miatt"
Soha. A folyamatos működéstől sokkal kevésbé megy tönkre a vinyo. Elvileg 5-8 évet simán bírnia kell.
A másik kérdésed Patice megválaszolta. Csak buherálással. Mert a syno is előre megy nem hátra...
-
Rick4
félisten
válasz
TFerenc07 #63430 üzenetére
Nekem több eszköz előtt egy 1KW-os pure sine-os szünetmentes van, külső akksis, egy 56Ah-s 12V-os autó akksi van rákötve. Nem tudom, meddig bírja, még sosem volt olyan hosszú ideig áramszünet, ha nem vagyok itthon, és az alap dolgok mennek kb 60W fogyi van, szerintem 12-14 órán keresztül is bírja. Mindez 42+15 ezer forint volt, és nincs meglepetés. Kábelmodem, router, minden ami lehet erről kapja a kraftot, lan kábelen a modem után is van villám- túlfesz szűrő, így elvileg bármerről jönne a pukk, védve vagyok.
-
-
válasz
TFerenc07 #62905 üzenetére
Amikor egy új shared foldert hozol létre azt lehet titkosítani. Bármi fájlt amit odamásolsz, az titkosítva lesz. Amikor felcsatolod a shared foldert a NAS-on, akkor kell beírni a jelszót. Tehát nem fájlonként kéri a jelszót, hanem eleve csak azt tudja felcsatolni a mappát, aki ismeri a jelszót.
Az ilyen titkosított mappa jó a bizalmas anyagok tárolására is. Ha leállítják a NAS-t (pl. valaki mondjuk ellopja), akkor hiába is kapcsolja vissza a NAS-t máshol, a titkosított mappák nem lesznek felcsatolva. Ugyanis azt minden egyes újraindítás után fel kell csatolni.
Amire te gondolsz, azt nem hiszem, hogy meg lehet oldani. A fájlszintű titkosítás nem a NAS dolga, azt neked kell beállítani pl. magában a Word-ben, amikor mented a fájlt.
Az is megoldás lehet, hogy csak neked van rendszergazdai szintű usered a NAS-on. Te minden mappát látsz. Egy másik Windows usernek meg másik NAS-os usert generálsz, ami nem rendszergazda, és a nem kívánt mappákhoz nincs joga, így felcsatolni sem tudja magának Windows alatt, ergo az abban lévő fájlokat sem látja.
-
gyugyo79
addikt
válasz
TFerenc07 #52928 üzenetére
Ha a html elkészült akkor már nagy baj nincs szerintem
Próbáld, ki hogy kilépsz és elindítod rendszergazdaként a HDS-t
HDSentinel.exe jobb egér menü és futtatás rendszergazdaként.
Vagy bemásolod a gépedre ahdsreport.html -t
és megnyitod onnan. Ha egy böngészőben belenézel olyasmit kellene látnod mint amit linkeltem a végén pdf 8. oldalán.
Én nem használom ugyan de végig próbáltam amikor írtam, hogy hogyan és nekem betöltötte jól az infókat. -
gyugyo79
addikt
válasz
TFerenc07 #52921 üzenetére
Letöltöd a Linux verziót. Hard Disk Sentinel LINUX (FREE) 0.17 (ZIP) tőlük.
Kiválasztasz a NAS -on egy könyvtárat amit a géped SMB megosztásba elérhet nálam a mintába ez a Share lesz. Értelem szerűen a könyvtár nevek megváltoztathatók kihagyhatók ....
Ebbe csinálsz egy könyvtárat File Sationel: hds
Belépsz és feltöltöd ide a letöltött hdsentinel-017.gz fájlt.
Jobb egér menüből kicsomagolás :Lesz egy HDSentinel fájl a könyvtárba. Jobb egér menü tulajdonságok.
A hely részt kimásolod/felírod/megjegyzed ....
Elindítod a Feladat időzítőt (Vezérlőpult). Létrehozol egy Ütemezett Feladatok-> Felhasználó által definiált szkriptet.
Feladat neve pld.: HDS (De ez mindegy majd így szerepel a feladat listában ...)
Ütemezéshez beállítasz valamit ez utólag módosítható e szerint fog frissülni a report fájl ...
Feladatnak meg :/volume1/Share/hds/HDSentinel -r /volume1/Share/hds/hdsreport.html -html
A kimásolt bináris elérése utána egy space kötőjel kis r és egy space után megadva, hogy hova készüljön egy hdsreport.html fájl space kötőjel kis betűkkel html ... Ha kimásolod a mintát és csak a könyvtár eléréseket változtatod kevésbé tudod elrontani ha nem csináltál még ilyet és remélem nem használsz space-t a könyvtár nevekben ....
A mintában a bináris mellé rakatom a hdsreport.html -t.Ok
Utána a feladatok közt kiválasztod futtatod (majd fut a beállítások szerint is de így biztos lefut 1 x). Lesz így már egy hdsreport.html is a könyvtárba.
Ezt betallózod a gépeden futó HDS -ben
Kész ...Vagy így csinálod
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
TFerenc07 #35218 üzenetére
Miért ne tudnád böngészőből elérni.....?
1 hozzászólással visszább írtam : QuickConnect címet kell megadni a böngészőben.Az okostelón a DS Get alkalmazást tudod használni a lentebb részletezett QC-el - ha nem otthoni wifi hálózaton lennél.
A bal felső sarokban található 3 db vízszintes csík.....az a menü.
Ott van egy "Böngésző" lehetőség.Megadod a virágbolt címét : ( Bárminemű hasonlóság csak is a véletlen műve lehet
)
Https://viragbolt.cc/login.phpBejelentkezel az oldalra a neveddel és jelszavaddal.
Főoldalról kattintással a " Letöltés " oldalra mész.
A kívánt torrent nevére kattintasz mely ezáltal "lenyílik".
Letöltés lehetőségre böksz és a DS get átugrik erre :URL-címek megadása / Fájlok feltöltése
Alatta pegig: ( Ez csak egy HAMIS példa )
https://viragbolt.cc.torrents.php?
action=download&id=5473489348&key=r574654875658765873üöghdz7erujdjkfzAlatta a nagy HOZZÁADÁS felirat....ráböksz és már meg is vagy.
Telóról adtad hozzá a NAS-on futó Download Station-hoz a kívánt torrentet.Telefonon Menü / Feladat -ra böksz...láthatod is , hogy hozzá adta és elkezdte.
Az összehasonlítás oldalon észrevehetőek a különbségek. Proci, ram , stb....
Mivel gyakorlati tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs ...nem igazán tudnék a videós képességeken kívül mást említeni.
A PLAY széria úgymond a filmes dolgokra van kihegyezve de ugyanúgy lehet vele letölteni is.
Az , hogy a torrentezés terheli a CPU-t az eddig is tudtuk.
De hogy a 2 modell közzül melyikkel lehet gyorsabban tölteni ? Passz....2 maggal , magasabb frekin vagy 4 maggal de alacsonyabb frekin.
Erről majd olyanok nyilatkoznak , akiknek ilyen modelljük van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
TFerenc07 #35215 üzenetére
DSM : Http://QuickConnect.to/QuickConnectID
QuickConnectID eltérhet a felhasználó névtől.
PhotoStation : Http://QuickConnect.to/QuickConnectID/Photo
Mod : Most kipróbáltam és átváltott Https-re.
Okostelefonról az alkalmazásokban pedig szintén a QC ID-t kell ( otthoni wifi-n érdemesebb IP-t ) megadni.
Természetesen a Név és a hozzá tartozó jelszó mellett. -
Borisz76
nagyúr
válasz
TFerenc07 #34869 üzenetére
Photo Station bejegyzésemet nézd meg....a vége felé lesz a mobilos feltöltéssel kapcsolatos infó.
-
Madwe
nagyúr
válasz
TFerenc07 #34872 üzenetére
A DS Photo arra tökéletesen elég a photo stationnel, ha csak annyit akarsz, h a képeket automatikusan felsyncelje, s megjelenítse a telefonod, photo stationnel meg nézegetheted böngészőben, megosztási linkeket generálj albumokhoz stb. Szóval kicsit olyan mint a google photos
A cloud station meg a drive az inkább tényleg felhős dolog, fájl elérési linkeket generálhatsz pl gépen hozzá, meg hasonlóak.
(#34873) gyugyo79 A Drive biztos le fogja váltani a CSt? mert azt sokan használják cégnél, el kell kezdenem akkor a driveot előtesztelni
remélem gépi kliens ugyanúgy tud (majd?) linkeket generáltatni mappákhoz...
-
gyugyo79
addikt
válasz
TFerenc07 #34869 üzenetére
A Drive az Beta ha nem lesz már az akkor nem lesz Cloud Station Server addig viszont ki kell találnod, hogy használod már most és akkor a Drive kell neked vagy egyenlőre felrakod a Cloud Station Server -t.
A Cloud Sync az a Dropbox vagy a OneDrive vagy stb ilyen fiókjaidat tudja a NAS egy könyvtárával szinkronba tartani.
A Cloud Station ShareSync egy/több másik NAS -on futó Drive/Cloud Station Server -hez tud kapcsolódni és szinkronizálni az adatokat.HA a Drive -ot választod az felrak egy Drive meg egy Drive Rendszergazdai konzolja nevű parancsikoint amiből értelem szerűen a beállításokat amiket eddig a Cloud Station Server -be lehetett állítani azokat a Drive Rendszergazdai konzoljában lehet.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
TFerenc07 #34692 üzenetére
Így jónak kell lennie....az ÚJONNAN HOZZÁADOTT torrentekkel.
Chrys_
Hyper Backup leírás / bejegyzés.
Nem fejeztem be de a végén megemlírtem a Syno honlapjáról letölthető asztali alkalmazást amivel böngészni lehet a mentésben : Hyper Backup Explorer a neve.
-
gyugyo79
addikt
válasz
TFerenc07 #34692 üzenetére
Nálam a karikába kis i (sugó) azt írja : állítsa a ... értéket 0-ra .... ha azt akarom, hogy le álljon .
Szóval én úgy értelmeztem ezt annó, hogy a 0 az nem jó, és külön külön veszi a feltételeket, szóval nem ha mind a 2 teljesül hanem ha bármelyik teljesül és ezért nem jó. Amit rendesen felette ír az szerint jónak kellene lennie a 0 -nak az én értelmezésem szerint is!
Próbáld ki hogy beírsz oda a 0 helyett egy jó nagy számot. (Nálam pld.: 100000000 van ott.)
-
gyugyo79
addikt
válasz
TFerenc07 #34674 üzenetére
Ne akarj szerintem PLEX -et használni azon majd akkor se amikor lesz rá ha át tudsz szokni a Video Sationra akkor használd azt.
Jelenleg a PLEX -től tölthető le ami van az újakhoz. DE
Itt van, hogy milyen proci van a NAS -okban.
Itt meg, hogy a PLEX -től tölthetőbe melyik verzió melyik procikat támogatja (a telepítőből másoltam ki):
ARMv7 -> armada370 armadaxp armada375 armada38x alpine alpine4k monaco comcerto2k
Intel 32 bit -> x86 cedarview bromolow evansport avoton braswell broadwell
Intel 64 bit -> x86_64 (Ez jó az új Apollolake -k hez)
A Synology csomag kezelő megnézi ezt és ha nincs egyezés = nem támogatott = nem is telepíti fel.
Neked mint a fenti Synologys linken is láthatod : rtd1296 (ARMv8) kell majd. Plex forum ha gondolod nézd átt írnak e valamit, hogy van e/ lesz e megoldás.
A Video Station -al lesz a leg nagyobb hardveres támogatásod ehhez a porcihoz de azzal se 100% -os. Ezt majd látod. DE a PLEX az csak prociból csinál mindent már ha egyáltalán megcsinálja és nem azt adja vissza, hogy túl gyenge a processzor és el se kezdi még ha Prémium előfizető vagy/leszel akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest