- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Csari93 #213262 üzenetére
Addig nem off, amíg órákról beszélsz, nem egyezhet mindenkivel a véleményed... unalmas is lenne, ha mindenki ugyanolyan órában járna.
Amúgy milliós óráknál is előfordul fényes korona matt tok mellett, a többi részbe meg nyilván bele lehet látni dolgokat, ha az ember bele akarja látni. Ezt bármelyik óra esetén eljátszhatnánk. -
dzsi23
addikt
válasz
Csari93 #213246 üzenetére
Mit értesz stílusmix alatt? Nálam ez egy egyszerű "field" (van erre magyar szó?) karóra. Egy-egy részletet kiemelve nyilván lehet asszociálni nagyobb gyártók megoldásaira, de az összkép szerintem rendben van. Az más kérdés, hogy 100 ezer környékén már nem egy 8-as Miyotás Rotaryt vennék.
-
Nimda
addikt
válasz
Csari93 #212968 üzenetére
Elhiszem, hogy az olcsó Orientek unalmasak egyes drágább órákhoz képest, viszont valakinek már ez is luxus, örül, hogy az ilyet is meg tudja fizetni. Persze a kevésbé tehetős ember, az olcsóbb órákban is meglátja a szépet
Dávidon látszott, hogy nagyon nem volt kedve ehhez az egészhez.Viktor próbálta neki eladni, de lényegében ez inkább a nézőknek szólt. Én örültem, hogy volt egy ilyen adás is, kedvelem az Orienteket (is)
MARVEL Kaptam apámtól egy mechanikust még gyerekkoromban, a típusára viszont egyáltalán nem emlékszem (túl sokáig nem hordtam). Majd mikor kitört a digitális őrület, a Casiókba szerettem bele, meg a 7 zenés csodákba
-
válasz
Csari93 #212802 üzenetére
Múltkor néztem ezt a projektet...
De az ár az nagyon "lefölözős". Gondolom valami eredetiséget akartak a miyota helyett bevinni, amit extrán feláraztak a "kedves érdeklődőknek".
Ez a program esélytelen nálam. A Nivrel, Gigandel németek és jobb ár/érték arányúak. A német piacon amúgy is van sok izgalmas és érdekes cég.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Csari93 #212802 üzenetére
Oké hogy svejci a szerkezet benne, de a közel 700$ azért kicsit (nagyon) sok érte. Ez volt 550. Vagy ott a Phoibos Eagle Ray. Bronz tok, meteorit számlap, SW-200 520$.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Csari93 #212570 üzenetére
Megfigyeljük persze, ám az érdeklődés nyilván függ a viselő személyétől. Például ha számunkra érdektelen ember visel érdekes órát egy munkahelyen, akkor nem fogunk érdeklődni és beszélgetésbe elegyedni vele róla. Akit pedig kedvelünk, annál egy DW órát is megdicsérünk, hogy milyen jól áll neki.
Ugyanez visszafelé is érvényes, tehát egy érdekes órával sem fogjuk tudni magunkra felhívni a figyelmet, ha az alapból nem biztosított.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Csari93 #212396 üzenetére
Lehet, félreérthető voltam...Nekem az utolsó csavarig bejön a Balaton.
Egy ilyen óra viselése számomra sokkal rokonszenvesebb, igazabb gesztus, mint a leócsított (van ilyen szó?) Nemzeti Jelképek tartalmatlan viselése autón, kávésbögrén, pizsamán stb.Nyilván a Balatonnál a szerkezet, alkatrészek nem lehet más, mint ami, de az nem baj.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Csari93 #212384 üzenetére
A Bulova Moonwatchhal crono-sóvárgásomat - úgy érzem - évekre kielégítettem. (persze...és az Okean?) MkII, Smith: egy Hamilton Khaki King is a célkeresztben van. Traska: ránéztem, és javult a torokgyulladásom...
A Balaton az tényleg ott van! Tipográfia, magyar nyelvű feliratok (Herdsman?), igazi stílusbravúr!
-
fagyalllo
őstag
válasz
Csari93 #211870 üzenetére
Engem nem zavar, ahogy a szívemhez közel álló Seiko másolatok se.
Még egy versenyző, a Geckota E-01@mriya@: Mi lenne, ha legalább a képeket ON-ba raknád?
-
válasz
Csari93 #210831 üzenetére
Nem nagyon tudok róla. Szerintem az oroszok azt a vonalat nem lovagolták meg. A lengyeleknek volt ugye saját sportkocsi tervük, a Skoda is viszonylag sikeres volt, az NDK-nak meg ott volt a Melkus sportkocsi. Csakhát a sport ezen formája kissé dekadensnek lett ítélve.
Szerintem a Lada ázsiója a rendszerváltás után emelkedett, mikor az egyéni versenyzők akár csavarkompresszorral is fel tudták papríkázni a kocsikat. Amolyan jó nyers magyar módra. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Csari93 #210180 üzenetére
Szerintem csak az a visszás, hogy olyan dolgokat veszek, amire nincs szükségem. Az, hogy utána elajándékozgatom azokat és ezzel örömet szerzek a szeretteimnek az jó dolog.
Ha esetleg visszakerül valami hozzám az megint csak jó, mert így háromszor örülök ugyan annak a dolognak.
Először, amikor megveszem. Másodszor, amikor elajándékozom és látom, hogy örülnek neki és harmadszor, amikor visszakerül hozzám.
A rokonságomban már Dunát lehetne rekeszteni az órákkal és a drága 50 ezer forint feletti túracipőkkel, amiket magamnak vettem, de soha nem viseltem. Most minek álljanak nálam, ha más esetleg használni is tudja... -
válasz
Csari93 #209502 üzenetére
A HMT nemhiába ment tönkre.
És osztom a dolgot. Minden svájci-, japán-, egyéb csoda indiából majdnem kuka, de legalábbis erősen véleményes. Úgy-ahogy vannak összerakva. Soha ilyen kinéző órák a gyári katalógusban sem voltak.
Alkatrész hiányában már nem is javíthatóak ezek. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Csari93 #209500 üzenetére
Ilyen órákat liciten kell venni 1500-ért.
Nekem is van pár. A titok az, hogy mindenféle alkatrészekből összedobált frankenwatchok. A Citizenek főleg. A HMT-k esetében meg leget úszni egy többé-kevésbé jól sikerült újrafestett számlappal.
Nagy bajod nem lesz ha veszel egyet, csak tisztában kell lenni vele, hogy nem egy szép vintage órád lesz. Kicsit kókányul vannak összerakva, kitakarítva, de használhatóak. Rengeteg ilyen készül Indiában, nem a minőség, a mennyiség a lényeg. -
fagyalllo
őstag
válasz
Csari93 #208837 üzenetére
Igen, amiket linkeltem tengellyel együtt vannak, azon már nem kell semmit alakítani, az Alpinist 6R tengelye is kompatibilis a 4R-rel.
Az NH36 werkek kínai-angol nyelven érkeznek, a narancsban a Seiko szerviz cserélte japán-angolra, fekete is biztos megoldható némi keresgéléssel.
A koronát azért kell cserélni, mert a 7S korona és tegely nem szétszedhető, míg a 4R menetes. -
fagyalllo
őstag
válasz
Csari93 #208835 üzenetére
Elég egyszerű, lehet kapni eredeti Alpinist koronát tengellyel együtt, vagy lehet venni többféle utángyártottat. Szerkezetet pl. ebay-ről olcsón lehet venni, utána már csak bele kell dobálni az alkatrészeket, reszelni semmit se kell, egyedül a naptár pozícióján kell időnként igazítani, hogy vonalban álljanak.
-
dzsi23
addikt
válasz
Csari93 #208670 üzenetére
Aliexpressen találtam, 11-12 dollár, tapasztalatom nincs vele. Ránézésre ugyanaz az anyag, mint a cheapestnato féle paratrooper.
(#208774) merqree:
Digitálisokkal nagyon vigyázni kell éjfél körül.(#208800) Csari93:
"300 eurót már asszem nem adnék egy svájci szerkezetes, 1:1 japán koppintás kínai óráért. Vagy de?"Kétlem.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Csari93 #208149 üzenetére
Sajnos én méretre vágtam emiatt nekem a te megoldásoddal is kilazul. Azért nem adtam fel.
Nem olyan esztétikus mint az eredeti megoldás ,de így már rá merek rakni drágább órát is mint egy “Geneve”.
Ha valakinek megér még párszáz forintot a extra biztonság akkor a keresőszó “fixlock 820” és kell hozzá egy kevés csiszolnópapír is. -
dzsi23
addikt
válasz
Csari93 #208048 üzenetére
Divatórában vagyok, inkább a másik topikba raktam paratrooper képet.
Szerk.: Amúgy lehet levágok majd a végéből. A felcsatolását még gyakorolnom kell, levenni könnyű, és hordani nagyon kényelmes. -
dzsi23
addikt
válasz
Csari93 #208044 üzenetére
Írtam hétvégén, hogy pénteken megjött a munkahelyre a szíj, de csak most jutottam hozzá, lehetett volna annyi eszem, hogy nato szíjasban jövök ma, nem bőrben, de ha találok egy vékony kést, amivel leszedhetem, én is felpróbálom a paratroopert.
Remélem, nem fog elmozdulni viselés közben a fém "csúszka", mert kézbe véve elég könnyű állítgatni.
-
Veron
addikt
válasz
Csari93 #207374 üzenetére
Gondolom bárhol használható, a diszpécser nem mérlegelheti, hogy szerinte kell-e neked segítség.
Tényleg arról lehet szó, hogy ezt a frekvenciát Breitlingtől függetlenül figyelik a gyorsreagálású egységek és megmentenek. Az óra csak egy eszköz és nem egy szolgáltatás.
Pl. Gonzi is használhatja ha a város szélén bezárja magát a Mazdába és nincs nála telefon. -
Misi1979
őstag
válasz
Csari93 #207374 üzenetére
Breitling nem làt semmit. Breitling nem kezel vészhelyzeteket. Az óra adója speciális, mentési helyzetekre fenntartott frekvencián ad le vészhelyzést, melyet kb mindenhol figyelnek a gyorsreagálású mentőegységek.
Igen, kiszámlázzák a téves használat, aktiválás díját - ahogy tudom, Mo-n egy ilyen volt eddig.
Viszont ha életet ment az óra, akkor kapsz egy újat
-
g0n21
senior tag
válasz
Csari93 #207371 üzenetére
Hát, ha az újkori listaárát nézzük az órának, akkor simán benne van, hogy minden ország speciális/légimentőivel le vannak szerződve. De amúgy nem tudom, megkérdezem tőlük.
4 Emergency modell van újonnan, két sima titán, két fekete titán, 4,5 - 5,8 millió forint között.
Alapvetően értem a hőkompenzált anadigi szerkezetet, a svájci tokot, stb, de egyértelmű számomra, hogy a mentés költségét is tartalmazza a vételár.A többi anadigi modell, amik funkciók szempontjából felveszik a versenyt a legtöbb G-Shockkal - direkt nem MRG-t írtam, - 1m-től indul, de nyilván adnak némi kedvezményt.
És ezzel a gondolattal meg is találtam a választ arra, hogy milyen kategóriában játszik a milliós MRG.
-
SOAD19
addikt
válasz
Csari93 #206599 üzenetére
A pontatlansághoz. Amikor elkezdem olvasni az automata órákról, és hogy jóval pontatlanabbak a kvarc óráknál, akkor én se értettem, hogy akkor, miért preferálják mégis olyan sokan. Aztán kicsit átgondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy egy kicsit túl van lihegve, ez a dolog, mármint, hogy atom pontos legyen az óránk. Még, ha napi 30 mp-et siet/késik is egy automata óra (szélsőséges esetben), akkor 3,5 perc eltérés lesz egy hétre levetíve. Nem olyan vészes szerintem. Heti egyszer, meg csak van az embernek egy fél perce beállítania az óráját.
Igazi negatívumnak, inkább a szervizelés költségét érzem inkább. -
ZiD
tag
válasz
Csari93 #206555 üzenetére
Nekem a karcokkal nincs különesebben gondom, mondjuk nem is zavar 1-2 hajszál karc. De nyilván sérülékenyebb mint a szálhúzott, de nekem komoly karc nincs rajta. (~1.5 éve van meg, ez alatt 50-60%-ban ezt hordom)
Lume: ez bizony igaz, én is ennek a tudatában vettem meg. Gyenge is, és nem hosszú ideig tartja. Ettől függetlenül én tényleg nagyon szeretem, és a fentiek tudatában bátran ajánlom is
Ui: és ezek mellett vannak bőven pozitívumok:
- a számlap egysszerű, de azért van rajta néhány jó részlet. Egyszertű, de nagyszerű
- tokforma tök ok, nem hosszú tokfül, ami eléggé lefelé dől, így tök jól passzol a kezemre
- Szíj - pont a polír/szálhúzott váltakozás miatt - nekem nagyon bejön, bár én eléggé fémpárti vagyok
- maradva a szíjnál, a nagy csat az én szemembe telitalálat
- és bár én nem hordtam bőrrel, de képek alapján eléggé ütős lehet azzal is -
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Csari93 #206482 üzenetére
A BOCCIA órák között keresgéljél (máshol is rákereshetsz). Minden órájuk titánium. Több is van a családban - meglepően igényes a kidolgozásuk, pontosak, jók. Ár-érték arányuk szerintem a legjobb!
-
Deskdiver
senior tag
-
futizoli
tag
válasz
Csari93 #205692 üzenetére
Köszi, favinovtól vettem a számlapokat. Egyelőre csak dátum ablakkal lehet rendelni, elmondása szerint talán nyáron kerülnek így forgalomba. (4-5 óra közötti kivágás, nem túl szerencsés, én nem kedvelem)
Lume erős, superluminova. Narancsra véletlenül tettem kék lumés mutatókat, majd lecserélem. Vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest