- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Laca19 (a) #5329 üzenetére
Pont az a probléma, hogy ahány oldal annyiféle termék a jó. Van valami nagyobb teszt ahol együtt vannak a modellek de független teszt? Pl itt is más a jó.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5161 üzenetére
“Jó áron” volt. Kedd szerda magasságába megjön és akkor megnézem. Legfeljebb megy vissza, vagy mást választok.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5159 üzenetére
Igaz, ezt el is felejtettem.
Mondjuk én most egy Panasonic SC-HTB690EG-et rendeltem, ha nem jön be, visszaküldöm.
-
Dwatti
addikt
válasz
Laca19 (a) #5153 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek, kellet 1 nap mire kiismertem minden beállítást. Most már jó kezeli a távirányító és ki és bekapcsol magától
Azért a véleményem az hogy teljesítményhez képest nagyon túl vannak árazva ezek a soundbárok.
Direkt nem a legolcsóbb kategóriát választottam (egyel feljebb ) De hangzásilag nem vagyok elragadtatva.
15 éve a képcsöves Grundig tv-m tudta ezt .Igaz abban több hely volt a hangtechnikának.
Amit hiányolok az magas hangok és a loudness mert így csak nagyobb hangerőnél jön ki némi mély .
Lehet ezért a + 50 ezerért inkább TV-t kellett volna jobbat venni. -
Dwatti
addikt
válasz
Laca19 (a) #5145 üzenetére
Távirányító funkcióiról nincs vissza jelzés, hangeffektus szerintem nem müködik (tv-n sem lehet utólag hangszínt állítani)
Magas hangok sehol szinte csak közép van néha némi mély is bejön. De semmi dinamika.
OK még ismerkedem vele, de hordozható JBL hangszóró szebben szól. Eddig még nem kapcsolt ki ha a tv-t kikapcsoltam. Jó még min 2-3 percet vártam csak, próbálgatom. ) optikai kábellel van összekötve) -
csendes
addikt
válasz
Laca19 (a) #5128 üzenetére
A TV-n van optikai kimenet és ARC, a Telekom Cisco STB-n meg analóg RCA L/R audió. Valami szolidabb kinézetűre gondoltam volna...
-
csendes
addikt
válasz
Laca19 (a) #4937 üzenetére
Erre a 40 ezer Ft körüli mini HiFi-re tudnátok konkrét típust mondani? Bluetooth van a tévén, azzal szeretném párosítani. Zenehallgatáshoz nem igazán jó a TV hangszórója.. 2x20W RMS szerintem elég lenne, inkább a frekvenciaátvitelben legyen kicsit jobb. A Sony MHC-M20D (ez külsőre tetszene) vagy Sony MHC-V21D (ez nem igazán) ajánlást láttam, de ezek drágábbak. Valami szolidabb külsejű, hagyományos 2.0 elrendezésre gondoltam, más nem kell csak a bluetooth-os lejátszás televízióról, notebookról és mobilról.
-
apple87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5087 üzenetére
Volt szerencsém kipróbálni pár hangprojektort a média márkban.
Ami nagyon megfogott az a jbl 2.1 hangprojektpor volt.. még a 70-80E ft os samsung, sony se ért a nyomába hangzásilag, főleg a mélynyomója.igaz hogy a jbl 100E volt de hátha lesz akció blackfriday-on. Addig várok.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5087 üzenetére
450 n, m mindegy?
-
apple87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5078 üzenetére
Ez a sony jobb a Samsung oknál amit ajánlottal?
[link] -
Radványi
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #5039 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy megérdemelte. Biztos összelehet rakni ennyi pénzből egy használt 5.1-et.
De ahol számít a hely és nem szeretik vagy nem lehet kábelezni oda tökéletes. A hangzás sokkal jobb mint amit vártam egy ilyen készüléktől. -
Tengri
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5019 üzenetére
"de szimulálni nem tud semmit."
Helyesbítenék. Idézem a cikket:"A hangerővel, tisztasággal és dinamikával nem volt gond, de az ismét bebizonyosodott, hogy függőlegesre állított hangszórókkal egyszerűen nem lehet megteremteni a "Dolby Atmos élményt". Eddigi tapasztalataink alapján ez egyébként még sosem sikerült senkinek, így azért annyira nem lepett meg, hogy most sem jött össze a dolog." A Yamaha sem tudja...egy-egy tesztnél írják itt is (Samsung HW-N950-re), ott is (Yamaha YSP-5600) hogy objektumalapú hangzásélmény-t nyújt, de dedikált hangszórók híján sajnos nem képesek rá. -
Draken
őstag
válasz
Laca19 (a) #5019 üzenetére
Ilyen pl. Az ysp 5600, meghallgattam, hát az aztán tud valamit
-
elmunkas
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #5017 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen ami különbséget találtam és érdekes lehet az a DTS Virtual: X. De kérdés, hogy ez megint csak a marketing és "milyen jó, hogy van de valójában használat közben semmit sem ér" dolog vagy érdemi cucc.
USB nem nagyon számít, zenét csak Spotifyról hallgatok az meg úgyis telefonon BT-ről megy. Javában sorozatot nézek Netflixről, meg kevés PS4. -
norbert400
tag
válasz
Laca19 (a) #5005 üzenetére
Maradtam a logitechnel z906. 2optikai van benne, igy tvhez konnyen csatlakoztathato.
Gondoltam hogy meg egy icipicit rateve veszek kardon hangfalszettet meg erositott de annyira akartan vegre tvhez vmi ertekelheto hangfalat hogy nem akartam tobb idot raszanni.
-
Tengri
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4989 üzenetére
Igazából nem rossz az AVforums, de tényleg akad rajta néha meglepő dolog. A fórum része (userek tapasztalata) miatt nagyon szeretem.
-
Tengri
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4982 üzenetére
-
kbyte1024
veterán
válasz
Laca19 (a) #4982 üzenetére
En is ezert vettem LG-t az LG-hez
aparom LG-je se kezeli samuval.
-
Alfie1
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #4968 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Van valakinek esetleg saját tapasztalata a JBL bar 5.1 vagy a Polk Audio MagniFi Max-szal kapcsolatban? -
s7evcsenko
addikt
válasz
Laca19 (a) #4923 üzenetére
Oks
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Laca19 (a) #4921 üzenetére
Ezt az optikai dolgot szerintem azóta se tudtad reprodukálni, nincs igazam?
Ez kicsit tényleg hihetetlenül hangzik. -
mSchumi87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4884 üzenetére
Hát kivancsian várom a kolega tesztjét. Tehát azt mondod subwoofer nelkul semmi értelme az ilyennek
-
mSchumi87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4878 üzenetére
Soundbar azert kéne mert kevés helyet foglal az asztalon, a másik meg hogy van táviranyito hozzá, ami sajna PC hangfalaknal nagyon ritka, ha van is az már megint tul nagyok es nem fér el nekem.
Tehát soundbar ezek miat kéne:
- kicsi helyen elfér a hossza nem gond
- van hozza taviranyito
- kevesebb kábel koteg mint pl. 2.1 hangfalszettnelEgy LG SJ2 mi a véleményed? Az nagyon gyenge lenne? Tobnyire youtube-ra zene halgatás, videokra lenne hasznalva, nagyon ritkan játekra, es max sorozatok nézesere.
Koszi elore is a válaszod
-
mSchumi87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4866 üzenetére
Ezek tuntek ugymond normális áron. PC-hez nem ajanlottak a soundbarok?
Egy ilyen samsung pl? SAMSUNG HW-J250
-
norbert400
tag
válasz
Laca19 (a) #4865 üzenetére
megcsináltam de továbbra sincs semmi változás. HDMI-re állitva a soundbart nincs hang csak ha d. in re állitom, de a subwooferből továbbra se facsartam ki hangot.
-
joco73
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #4856 üzenetére
Köszi. Az az LG amúgy milyen? Típusára gondoltam. Utánanéznék.
-
joco73
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #4836 üzenetére
Szia! Igen néztem ezt is,pontosabban az R1280DB-t. Szimpi, de nem tudom ,vajon milyen hangja van. Jó lenne valami infó róla, mert élőben meghallgatni nem biztos,hogy meg tudom majd.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #4843 üzenetére
Mondjuk lehet venni D/A konvertert is. RCA-n meg azt dugtok rá optikára amit akartok
-
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4838 üzenetére
Yamaha YAS-207-hez:
Igen kellemes hangzása van filmek, játékok és TV műsor alatt is, a mélyláda nem szaggatja szét a hangképet, a helyén van a mélysége és az ereje.
Ugyanakkor alacsony hangerőn időnként ~1 másodpercre elveszíti a bar a kapcsolatot a mélyládával. Továbbá kevés tartalék van benne hangerő tekintetében. Ahogy a többi SB-nak, úgy ennek se erőssége a zene. Nem túl széles a színpad, viszont így is szerethetően szólaltatja meg a muzsikát.
Szerintem. -
forguet
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4838 üzenetére
Akkor a JBL 3.1 és a Jamo SB 40 marad versenyben.
Megpróbálom mindkettőt meghallgatni.
Előbbi van MM-ban is, utóbbiért kicsit többet kell mennem...Köszi h ennyi időt rászántál a válaszra!
-
Alex91
félisten
válasz
Laca19 (a) #4795 üzenetére
Mondhatnam, hogy vegyen Sonos-t, de ha meglatja az arat...
-
Alex91
félisten
válasz
Laca19 (a) #4793 üzenetére
Inkabb, mint lehetoseg. Egyebkent meg mindig kompromisszumot kell kotni igyis, ugyis...
-
AMD Power
titán
válasz
Laca19 (a) #4789 üzenetére
Ettol feltem en is. Csak korlatozott a helyem ez miatt gondoltam erre....
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #4766 üzenetére
Hiába hajszoltad a ládát, ha rossz helyen van akkor a visszaverődő hang miatt lehetett a hallgatói pozícióban kioltás.
Legegyszerűbb ha hallgatói pozícióba rakod a ládát és négykézláb körbejárod a szobát....ahol a legjobban szól, ott a helye a mélyládának.
Természetesen sokszor nem megoldható az ottani elhelyezés, ekkor kezelni kell a szobát....de az már zsebbe nyúlós történet. -
AMD Power
titán
válasz
Laca19 (a) #4761 üzenetére
En pont ezert fogom a m450 venni.
-
pingu22
tag
válasz
Laca19 (a) #4718 üzenetére
Nem ragaszkodom a hangprojektorhoz, csak laikus vagyok a témában. 30ezer körül milyen hangtechnika legjobb tévézéshez? 40 körül van más lehetőség?
-
RudY
addikt
válasz
Laca19 (a) #4761 üzenetére
Könnyen lehet, a 450-nél 15-16 cm az átmérője tapizás szerint.
-
SoundBox
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #4755 üzenetére
Köszönöm válaszod, még annyit szeretnék kérdezni hogy az új SK5-ről van valami teszt, vagy tapasztalat hogy milyen lehet?
-
Vitee
aktív tag
válasz
+1 a Magnat SBW250-re. Nekem sima PS4 van, de ez tudja a 4K átvitelét is. Én nagyon elégedett vagyok vele
-
AMD Power
titán
válasz
Nekem is M450 Samsung lesz!
-
zsolt0638
tag
válasz
Laca19 (a) #4664 üzenetére
Samsung tv-m és samsung soundbarom van, bármilyen kapcsolaton keresztül szabályozza a tv távirányítója a soundbar hangerejét. A tv-n látom hogy nem a sima hangerő ikonok mennek fel hanem kiírja hogy k 550 hangerő és a soundbar kijelzőjén is látom hogy teszi rá a hangot. Szerintem bluetooth.... nyilván ha hdmi akkor CEC, de hdmi nélkül is tudja.
-
norrberth
addikt
válasz
Laca19 (a) #4670 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az a lényeg hogy megoldható majd, hogy összetudjam kötni. -
norrberth
addikt
válasz
Laca19 (a) #4666 üzenetére
Ilyenről még nem is halottam
Linket tudnál küldeni hogy néz ki az USB-s cucc.
Van rajta HDMI ki, és fejhallgató kimenet is.Ha a notimból HDMI kábel a tv be, a tv ből meg optikaival vagy HDMI vel hangprojector összeköt.
És külső forrásként szólna nem?
A tv képjét meg kikapcsolom.
Elvileg így jobb lenne? Vagy ugyanaz? -
mj1981
tag
válasz
Laca19 (a) #4664 üzenetére
Igen én is halottam ilyenről.
Nemsokára hazamegyek és kiprobálom.
Augy előszőr optikaival kötöttem, de a jdl valami erorrt irt.
Most hdmi- vel van. -
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #4660 üzenetére
Mindent feltekertem maxra de a mélynyomó akkor sem volt soha az igazi.Nem azt mondom,hogy nem szólt csak hát olyan gyengének tűnt.Felül kéken világított..szoval a kapcsolat az megvolt.
Hallottam már másoktól is meg tele van a net ezzel a hibával kapcsolatban...lehet az enyém is hibás volt.Valami szoftvare frissítést mondtak hogy talán azzal megjavul..de én már ezzel nem foglakoztam. -
AMD Power
titán
válasz
Laca19 (a) #4611 üzenetére
Akkor marad inkabb a Samsung.
-
ftt
tag
válasz
Laca19 (a) #4590 üzenetére
5.1-es Magnat házimozi rendszerem volt, az teljesen jó volt
a bart nem ismerem
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #4590 üzenetére
A Jamo SB40-nél valahogy nem akarta a linket betenni, megpróbálom újra.
[link] -
AMD Power
titán
válasz
Laca19 (a) #4527 üzenetére
Köszi. Ez alapján működnie kell!
Wireless Surround Kit* lehetővé teszi, hogy kibővítsd már meglévő hangrendszered – mindezt a bosszantó kábelrengeteg nélkül.** Hozd létre saját hangrendszered a valódi térhangzásért!
*A Samsung Wireless Rear Speaker Kit külön vásárolható meg. (Kiegészítő modell: SWA-8500S). ** A vezeték nélküli modul tápkábelt igényel. A hátsó hangszórók a tápkábel segítségével csatlakoztathatóak a modulhoz.
-
Alex91
félisten
válasz
Laca19 (a) #4527 üzenetére
Szerintem inkabb csak az volt, hogy a Soundbar csak 2.1 volt, es hianyzott a center...
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #4511 üzenetére
" elolvasod tesztet" az egy vélemény...."azt írta aki hallotta" ez meg egy másik.
Igazából mindenkinek el kell menni hallgatózni hogy megtudja attól jobbat vagy rosszabbat ...ne adj isten pont olyat szeretne. Itt a fórumon csak azt tudjuk leírni hogy ki-ki mit tart (saját véleménye szerint) jónak...sajnos nem látunk bele az ide tévedő kérdező fejébe és sokszor szerintem még Ő sem tudja mit szeretne. -
Elux
tag
válasz
Laca19 (a) #4502 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos tippet. Ki fogom próbálni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Laca19 (a) #4496 üzenetére
Köszi a tippet mindenkinek. Ez a Magnat nagyon szimpatikusnak tűnik.
-
ftt
tag
válasz
Laca19 (a) #4496 üzenetére
5.1 -t házimozit raktam össze Magnat hangszórókból, Philips DVD játékossal és erőlködővel, szerettem.
Sztem a Magnat is vállalható, bár a bart nem hallottam, de jókat olvastam róla.
-
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4312 üzenetére
Készséggel elhiszem amit írsz.
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #4312 üzenetére
"még kábelt cserél és kihallja a különbséget" Ezt azért nem jelenteném ki egyértelműen. Vannak olyan rendszerek és kábelek amin kihallod.
"első bekapcsoláskor győzzön meg" egyetértek! Használattól, később kissé változhat(finomodhat) a hangja, de nem akkorát. -
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4309 üzenetére
Biztos nagyon gyenge lehetett a Solo, ha 20 perc után kijött, hogy több 10 órányi bejáratás után is gagyi marad a hangképe, dinamikája stb.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laca19 (a) #4162 üzenetére
Kizárólag azért, mert takarásba került a sub, ezért körülményes a hangerőt állítani. Ha nagyon nem tudok úgy kinyúlni a távval, akkor teló. Kisebb gond, hogy a TV-be belelóg a magassága miatt a front, de azt meg tudtam oldani, kicsit eltolva, befert a TV alá-mellé. Egyelőre még bírom
de lehet eljön a pont, hogy megunom és jó lenne tudni mik vannak, amik jók. 450-es samut hallottam élőben, amúgy nem rossz, de inkább “cinematik” mint mindenre jó hangrendszer, de még elmenne.
Nem szívesen adnék többet bármilyen hangért, mint ezért, 1+2 év gyári garival vettem a sonyközpontból 58k-ért. Kicsit amúgy a sony-k felé húzok.
-
Anthony001
senior tag
válasz
Laca19 (a) #4114 üzenetére
66 volt igen, de csak nagyon rövid ideig láttam.
-
junior11
veterán
válasz
Laca19 (a) #3940 üzenetére
+1
Amúgy én még mindig egy Pana szettel tolom
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #3929 üzenetére
Értelek ,de nem a 10 éves cuccokról beszélek! Akkor még tudtak és akartak jót gyártani elérhető áron ....nem úgy mint most. Ezeket a "régi" cuccokat minőségben nem lehet összehasonlítani a mai termékekkel....sajnos. Most a kommerszék csak a design-al és márkanévvel akarnak eladni, erre a nevesebb gyártók (pl.Denon, Onkyo, Canton stb) úgy reagáltak ,hogy a régi belépő kategória alá is hoztak egy-két terméket.....kvázi lejjebb tolták a belépő kategóriát ,hogy árban versenyezni tudjanak a kommerszekkel(Sony, Pana, Lg stb). Nekem is volt régen PANASONIC SA HT 870 egybeszettem és nemrég adtam el egy zseniális Sony Pascal 835ED-t (alu öntvény) 5.1-es szettet.
-
ftt
tag
válasz
Laca19 (a) #3929 üzenetére
Ráadásul ma már ilyen jó szőke csajokat se csomagolnak a gépek mellé ...
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #3926 üzenetére
Ne aggódj....a többi kommersz gyártó is ilyen!
Ha jó audió cuccot akartok kerüljétek a kommersz márkákat. Sb -ban pl. a JBL és a Yamaha jó. -
Joezyka
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3851 üzenetére
meglepő az lett volna, ha feltetted és nem működik
-
Joezyka
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3844 üzenetére
A szoba méretet egy külföldi oldalon olvastam (fogalmam sincs hol)
Új firmwareről nem értesültem, de utána nézek. Bár ami most van nekem nincs gondom vele, így lehet nem frissítek.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3842 üzenetére
én a távolságról olyat olvastam, hogy szoba nagyság (ami kb 5m ).
Illetve még egy megjegyzés, hogy routert messze kell tenni tőle, mert 'elvileg' zavarja a jelet és szétesik a hang.
(én ezt sajnos benéztem, mert pont alá tettem a routert, szépen szólt, de hiszek nekik és nem kisértettem a sorst) -
Kroni1
veterán
válasz
Laca19 (a) #3825 üzenetére
Köszi, én is így sejtettem!
-
Kroni1
veterán
válasz
Laca19 (a) #3823 üzenetére
Egyre inkább kezdek én is az SJ5/SJ7 felé kacsingatni, csak meghallgatni nem tudtam sehol sajnos..
Viszont sokáig szoktam filmezni mikor a család már alszik, ezért valami mélyhang visszafogásra mindenképp szükségem lenne. Ez mennyire egyszerűen kivitelezhető az SJ7-el? Van rajta éjszakai mód, vagy valami bass off?
(A wireless fejhallgató volt eddig a megoldás erre, amig volt erősitőm, de erről az opcióról már letettem, ma kipróbáltam és amint bedugok egy spdif kábelt egyből leáll a hang a TV headphone kimenetén, tehát nem fogom tudni fixen a TV-re kötve hagyni a soundbar-t és a fejest..)
Másik kérdésem, mert ahogy olvasom jelenleg te is SJ7-et használsz: Portable módban milyen a hangja? Gondolom basszusok jóval visszafogottabbak, mint mondjuk egy 30-40e JBL hordozhatónak...
-
Hami33
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #3729 üzenetére
Ár értékben jónak tartom az sj7 et. Általános mindennapi tv használatra jó lesz szerintem 😊
-
szabolcs77
tag
válasz
Laca19 (a) #3633 üzenetére
köszi, nem a 22k cucc az alap, csak az épp szembe jött.
Az alábbi csatlakozók vannak a tv-n:
[csatlakozók]Az úgy működik, hogy 1 HDMI csatlakozóm van amire egy hdmi váltón keresztül van csatlakoztatva az UPC box és a medialejátszó, hogy tv - soungbar - hdmi váltó -> box+medialejátszó?
vagy ne is szenvedjek ezzel, tv csere és akkor ahhoz passzoló soundbar?
megj.: szerkesztettem a hozzászólást
-
szgaborsz
tag
válasz
Laca19 (a) #3571 üzenetére
Szerintem bármit hasonlítasz össze, azt érdemes azonos körülmények között megtenni. Nem hiszem, hogy az MM és egy nappali releváns összehasonlítási alap. Arról nem is beszélve, hogy 5 percnél több idő kell ahhoz, hogy megállapítsd, hogy melyik szól jobban, csak akkor, ha nagyon más kategóriában játszanak.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3569 üzenetére
"a 650 ezer Ft-ba kerülő Sonos cuccnál jobban szól a 10 éves LG-m."
Haaaaat ez erosen koltoi tulzasnak tunik.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #3562 üzenetére
Szabványos megoldás tudtommal nincs rá, így vagy működik vagy nem, de olyan egységes megoldás, mint pl a HDMI-nél az ARC szerintem nincs. Egész egyszerűen gondolom azt próbálja érzékelni az eszköz, hogy jön-e hang adat vagy nem, ami meg ugye egyáltalán nem megbízható. Mivel konkrét vezérlésre vonatkozó információk biztos nem mennek oda-vissza az optikán.
Az árkategóriára meg tudom, hogy manapság igaz csak amit írtam, meg azt is tudom, hogy még 150E-ért sem kap az ember semmi kiemelkedőt. Azért is írtam, hogy SAJNOS
.
-
a2d2
addikt
válasz
Laca19 (a) #3564 üzenetére
Samsungéknál sem volt ez megoldhatatlan feladat: [link]
Mondjuk ez meg nem kapcsol ki -
a2d2
addikt
válasz
Laca19 (a) #3562 üzenetére
Ezért nem értem én sem hogy ha lekapcsoláskor tudja figyelni hogy jön-e adás az optikán akkor bekapcsoláskor miért nem? Tervezés és elektronika kérdése az egész.
-
Halma83
újonc
válasz
Laca19 (a) #3454 üzenetére
A 4.1-eset igen a másikat egy apróhirdetési oldalon.
-
NORGES
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #3392 üzenetére
Köszönöm a választ. Èn is csak gondolkodom rajta , talán csak az intenzívebb tèrhangzás miatt vagy. Találtam az LG oldalán èn is ebből a családból,de a 10-20watt teljesítmény nem tudom milyen plusz èlmènyt ad min 40+ èrt.
-
TBMC
addikt
válasz
Laca19 (a) #3321 üzenetére
reseteltem tv beállítást, ismét egy soundbart. és most OK HDMI ARCon, autopower offon van, és ki/be kapcs megy végre hdmi arcon.
köszi mindenkinek!!!
-
Joezyka
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3316 üzenetére
nekem is ki van kapcsolva az auto power, és mégis tv-vel mindig bekapcsol.
pedig a tv-t, alkalmazással, távkapcsolóval, vagy youtubbal is be szoktam kapcsolni(#3315) TBMC: A "resetet" megcsináltad? hátha az megoldja, hogy az autopower kikapcsolva maradjon és nem tudja BT-n bekapcsolni.
-
TBMC
addikt
válasz
Laca19 (a) #3300 üzenetére
köszi!
viszont az autopower ON állásban van, mert csak akkor tudom a samsung távirányítójával bekapcsolni, tehát miokor bekapcoslom a tvt akkor kapcsoljon egyben a soundbar is..akkor ez lehet a ludas? folyton 2 távot kellene használni?
mjani1172: igen, de milyen kódot? mit okéz le? itt az LGnél semmilyen kód. csak csatlakozol hozzá és kész. épp ezaz, hogy nincs se egy társítási kód se egy semmi.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3303 üzenetére
az én voltam
, és amikor jött a szobabútor 3 napig ki volt húzva, majd újraösszerakás után jó lett a BT.
Lehet itt is ez kéne akkor. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Szóval bocs, hogy így darabolva írom, de próbálgatom, amire jutottam, hogy szerintem ez a funkció nem teljesen korrektül működik, és lehet áramtalanítás kell neki néha, de a lényeg, ahogy nálam így viselkedik teljes áramtalanítás után:
LG SJ7 kikapcsolva:
Auto Power Off: nem látja a teló, és nem lehet akkor sem bekapcsolni BT-on, ha korábban volt csatlakoztatva.
Auto Power On: nem látja a teló, de ha korábban volt párosítva, akkor engedi bekapcsolni. -
Joezyka
senior tag
válasz
ezzel lehet "resetelni" a beállításait?
amúgy én se bírom sehogy sem bekapcsolni, sem telefonnal, sem appal, semmivel BT-n keresztül.
iphone-om nincs, azzal nem teszteltem (Samsung, SONY-val igen) -
TBMC
addikt
válasz
Laca19 (a) #3297 üzenetére
nekem pl alapból látja a BT iphoneon, hiába van kikapcsolva a sb.
rácsatlakozok, és be is kapcsolja.
vszínűleg ennek a majomnak is így lehetett, hogy 1x összepárosította és azóta be tudja kapcsolni.de akkor ez gondolom rohadtul helytelen működés :S
-
TBMC
addikt
válasz
Laca19 (a) #3294 üzenetére
csatlakozik az eszközhöz es automatikusan bekapcsol...
nekem is így működik az ifonnal, maccel.. vicc, nem is értem -
F_Peter
őstag
válasz
Laca19 (a) #3267 üzenetére
Igen, leírtad. Egy percig sem kritizáltam a hozzászólásod, teljesen rendben volt. Csak arra utaltam, hogy sajnálatos hogy ez a dolog így működik a Médiában. Elmész meghallgatod, az egyikre azt mondod hogy "aztamindenit", a másikra azt hogy ez nem is olyan jó; meg is veszed az "aztamindenit" típust, pedig az sajna nem valami minőségi cucc, de ott mégis annak tűnt. A tv-kkel is ez a helyzet, meg még sok egyébbel is (pl. egyiken hd felvétel a másikon meg SD).
A mélynyomó akkor van jól beállítva a szakik szerint is, ha nem tudod megmondani hogy van mélynyomó, de kielégítő a mély hang és ahol kell nagyot szól, máskor pedig csak kiegészít és teszi ezt pontosan ott ahol kell. Ebbe beleszól az adott terület, a padlózat, a bútorzat, a mélynyomó elhelyezése, stb. és ezekhez kell beállítani a mélynyomót. A soundbarok egy része ad erre lehetőséget a másik fele pedig belövi egy általános felhasználásra és kész. Mind a kettőnek meg van a maga előnye és hátránya.
Én egy 5.1-es rendszert használtam ezelőtt, a maga korában az milliós cucc volt és nagyon sok idő volt mire összeállítottam darabonként. Na annál a rendszernél aztán bőven lehetett állítgatni és élveztem is, így nekem az állítgatós verziók jobban bejönnek.
gurus: Persze, egyértelmű. Én arra jutottam (ahogy feljebb írtam anno) hogy legjobb ha a tv-t kivonjuk a képletből, hogy azok hozzá se nyúljanak a hanghoz inkább. Nálam egy médiabox illetve egy BD lejátszó adja a hangot, persze néztem tv-n is hogy milyen, de sajnos nagyon lerontja az egészet. Például ez is erősen beleszólt a mélyhangokba és az összképbe.
-
F_Peter
őstag
válasz
Laca19 (a) #3263 üzenetére
Csak ismételni tudom magam.
Amikor anno elsőnek hallgattam az sb450-est akkor nagyon megtetszett, pedig akkor jó 1,5 órán keresztül hallgattam különböző típusokat és úgy választottam. Ez az általad is említett elsőbenyomás, egyből megfogott.
Ott nagyjából el is dőlt, de még mentem máshova is más típusok miatt, meg még otthon is volt pár hallgatni való.
Közben a médiaban is megláttam az sb450et és gondoltam hallgassuk meg. (volt a mélynyomós affér, de ezt már írtam) Miután sikerült meghallgatni, az asszony is egyből kiszúrta a dolgot és azt mondta hogy " ez most nagyon szarul szólt, nem?" És de. Nagy mázlinak tartom hogy nem ott hallgattam meg elsőnek, mert akkor biztos leszarozom az egészet és soha én veszem meg. Szóval persze megértem hogy nincs más hely a közelben ahol meg lehet hallgatni ezeket a cuccokat, de a médiában való hallgatásból sok következtetés én vonható le sajnos.Hozzáteszem a 450est egy hétig allitgattam mire jó lett otthon is.
-
mjani1172
addikt
válasz
Laca19 (a) #3251 üzenetére
Nekem jbl 450-es van. Szvsz. már sokszor kitárgyaltuk, hogy annyira nem zenére van kitalálva, inkább a látvány a lényeg és a filmek. Én legalábbis már többször írtam erről.De van abban valami amit írsz.Tényleg van amikor úgy hallom elöl csipog az egyik hátul függetlenül puffog a másik.
Azonban van egy elég érdekes dolog amit nem tudok magyarázni, hogy mitől van az hogy néha gyönyörűen szól, de van amikor nem egy nagy szám.Én sokáig azt hittem a műfajjal van gond, de nem. Tegnap is hasonló stílusú zenéket hallgattam és ott ugyanúgy hallható volt a különbség.Én arra gondolok hogy a zene kódolása vagy hangszerelése ami ebben közrejátszik,és érzékenyebb erre mint egy hagyományos hangfalszett. Nyilván ott is megvan de itt jobban kijön.
Én egyébként elégedett vagyok a hangjával. -
gurus
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #3251 üzenetére
Én csak JBL SB450 hallgatok zenét!Király! A többi zenei cuccomon nem,árulok is itt ezért samsung 5.1 drágább szettet. Én is meghallgattam A Denon DHT-S514- szerintem nem ér a 450 szintjére sőt hangerőben fele sincs dinamika szintén fasorba sincs nem is értem milyen fületek van vagy csak jó fikázni a drágább JBL 450 vagy a 5.1 bar.Igenis megérte az árát 2 db 4k tévém van de ha el kellene adnom valamit ez lenne az utolsó ami menne .Én is rendelek JBL 5.1 BAR nappaliba jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen széket vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest