Új hozzászólás Aktív témák
-
Luissimo
veterán
válasz
Joezyka #9849 üzenetére
tedd már fel az okostelefonodra a HT Controller nevű appot a Yamaha szetthez.
találsz ott klf hangképeket, kicsit próbálgassad.
Egyébként nemértelek, mivel aztmondod, hogy a közép tartománya 0.
hogy a magasak és a basszusa és a mélynyomó hangja nagyon is rendben van, sőt.
Ugyanakkor azt is irod , hogy észre sem vetted néha hogy be van kapcsolva, mivel a TV hangjához képest észrevétlen volt.
szerintem ezek ütik így egymást...ha a magasak és a mélynyomó szólt, akkor azért azt hallani kell.
A középtartomány 0 nekem aztjelenti, hogy szinte olyan mint egy tv hangja.és holvoltak a mélyek?
nemszóltak?
akkor tényleg nem volt bekapcsolva.
Meghajtottad már valami komolyabb zenei cuccról ?
Én elmentem tesztelni a juronikszbe és egy komoly mennyiségű Rammstein, Deep purple, Jethro Tull, Zeppelin illetve hogy nem legyen csak rockzene, Csajkovszkij B moll zongoraversenyt illetve Bach-ot is ráküldtem, plusz a Tónok Harca főcímzenéjét.Kicsit zengett a bolt, de az eladók rendesek voltak, sőt még élvezték is.
A bennlévő vevők nagyrésze sem menekült el, élvezkedtek.
kb 20 percet használtam, próbáltam így JBL-t, Samut, LG-t is a Yamahán kívül.
Egyik sem győzött meg jobban a YAS-nak volt a legszebb , legöblösebb, legtisztább hangképe, tere volt a zenének szemben vele, 3-4 méter távolságról hallgatva, tisztán kivehető volt hogy melyik hangszer a szinpad vagy a studiómelyik oldalán foglal helyet, onnan szólt.Azóta is ezt használom egy LG tévén és rögtön észrevenni, ha az asszony éppen nem azon nézi a sorozatát
de lehet, hogy csak ízlések és pofonok és a te füled másra van kihegyezve.
Ez nem a védem a mundér becsületétről szól, hanem leírtam az én benyomásaimat.Féláron megveszem az eladó YAS-t a fiamnak, ha neked nemkell
inditsd el az okostévéden a youtube-ot és keress tesztzenéket.
Javaslom ezt például, normális hangerőn (kinek mi normális)
Nekem feláll az összes szőr a hátamon ettől, annyira jó... -
Vastika
tag
válasz
Joezyka #9852 üzenetére
Ez attól függ, hogy mit hallgat éppen az ember ;-) Gondolom bizonyos frekvenciákon eléggé rezonálhat a műanyag doboz, és ha az adott hallgatott akármiben azok a frekvenciatartományok dominálnak, akkor jön a vödörhang ;-)
Egy kicsit használom az enyémet, és ha úgy néz ki, hogy nem fog tönkremenni ;-) , akkor szétkapom, és megnézem, hogy mit lehet vele tenni. A mélynyomóba elkelne egy kis csillapító anyag, az tuti, esetleg némi ármérő csökkentés a reflexnyílásnál... A hosszú műanyag vacak meg, nem tudom, bele kell kukkantani. Elképzelésem sincs, hogy mi van benne, de lehet, hogy pár merevítő beragasztása, meg némi csillapítóanyag annak is jót tenne. -
Vastika
tag
válasz
Joezyka #9849 üzenetére
Helló!
Érdekes, én is jókat olvastam róla, de itt összehasonlítja a fickó normálisan két másikkal:
https://www.youtube.com/watch?v=mQw1T304l5U
https://www.youtube.com/watch?v=XRnrcKb-8yQ
A Yamaha mintha kicsit egy vödörből zenélne, és "tompán'" szól.
Nekem összességében a Samsung tetszett a legjobban, úgyhogy meg is vettem ;-) Illetve persze a T650-et, mert az az R650 új verziója. -
-
Kroni1
veterán
válasz
Joezyka #3828 üzenetére
Ez biztos? Elvileg ugyanazt a subládát adják hozzá, és egyik fórumtársunk véleménye szerint aki szintén SJ7-et hajt hangzásban nincs nagyon különbség az SJ5-höz képest, inkább csak a flexibilitás az előnye, hogy hordozható módot is tud, szétszedhető, stb..
Nekem mindegyik előrelépés lenne 5 évnyi TV hangszórózás után, de ha tényleg érezhető különbség van a 7-es javára akkor lehet az lesz a befutó, igaz a Jack in arról néha hiányozhat, az 5-ösön van, a 7-esből kispórolták már..
Egyébként a JBL-ekre szokták mondani, hogy nagyon mélyorientáltak, apósomnak van egy LG 5.1 rendszere ami szintén Basshead, remélem ezek azért kulturáltabban szólnak.
-
a2d2
addikt
válasz
Joezyka #3548 üzenetére
Szerváltam egy optikai kábelt.
A hangprojektor sikeresen kikapcsolt (készenléti állapotba került) a TV kikapcsolását követően bizonyos idő elteltével, viszont feléleszteni nem tudja a TV.
A hangerőszabályozás sem megy a TV távjával.
Ez így teljesen értelmetlen. Asszony már most készen van tőle. -
a2d2
addikt
-
Deav
csendes tag
válasz
Joezyka #3517 üzenetére
Beállításoknál nekem is Audiorendszer van kiválasztva. De ha a tv-vel együtt kapcsolódik be, váltogat közte és a végére vagy mind a kettő marad, vagy csak a tv. Ritka, hogy a bar szóljon. Olyankor csak a bár kikapcs, majd be.
Ez még idegesítőbb,mint hogy visszakapcsol....
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Joezyka #3317 üzenetére
"...ki van kapcsolva az auto power, és mégis tv-vel mindig bekapcsol"
Ez a normális működés, rendben van. Én is azt írtam, hogy az Auto Power nem vonatkozik a HDMI-re. Mindegy bevan -e kapcsolva az Auto Power, mivel az HDMI-re nem vonatkozik.Őnála van most az a probléma, elmondása szerint, hogy pedig nála függ:
"nem kapcsolja be a bart, csak akkor ha auto power on on van" - és ezt HDMI ARC-ra írja. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Joezyka #3304 üzenetére
Gondoltam, hogy Te voltál, csak nem kerestem vissza
Ezek szerint néha nem árt áramtalanítani, mert mint írtam, előtte én próbálgattam az Auto Power ON állást is, és nem kapcsolta be a telefon....áramtalanítás óta pedig bekapcsolja, persze ha volt már párosítva.
Gondolom ott az a helyzet, hogy On állásba van, nálam meg ugye Off-ba volt. És kellett hozzá áramtalanítani, hogy valóban átálljon On-ba. Nála meg ugye a fordítottja lesz. -
benvolio
őstag
válasz
Joezyka #3117 üzenetére
Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy ezeknek egész napos TV-zéshez fárasztó hangjuk van. Filmhez és zenéhez használva jó, de állandó TV-hez már nem jó. Én ilyeneket TV hangszóró kiváltásra nem vennék, csak kizárólag konkrét hallgatásra, "házimoziszett/hifi" kiváltásra.
-
TBMC
addikt
válasz
Joezyka #2656 üzenetére
nagyon köszönöm válaszod!
lehet akkor érdeklődök 1et az LG supportnál
vagy beviszem a boltba, hisz még 3 napon belül van, hívtam őket, rendelni tudnak majd belőle ha úgy alakul (de be kell vizsgálják valóban hibás e, merrt ilyet még nem hallottak, és ezt követően kb 1-1.5 hét mire megérkezik a termék..) -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Joezyka #2656 üzenetére
Akkor az első része a dolognak úgy tűnik tisztázva:
A 100-as max hangerő nálam azért lehet optikai csatin, mert az LG TV-n is annyi, és gondolom "felismeri" és ahhoz igazodik.Viszont az akkor sem normális, hogy 20-ason kezdi el hallani a TV-t...
Amúgy nekem az említett Samsung 32D5000-res és egy LG HT44C 2.1-es szettel volt ilyen esetem: a 32D5000 TV 90%-ban monitornak volt használva, hangkártya AUX-on keresztül. Itt normális volt a hangerő. Ha TV-ztem, maga a TV optikai csatin volt kötve a 2.1-es szetthez, ami így sokkal halkabb volt. Akkor volt gáz, amikor TV-ztem optikain, feltekertem a hangerőt 30-ra, majd átváltottam számítógép AUX-ra: azt hittem leviszi a fejem...
Nem nagyon foglalkoztam vele, mert mint említettem inkább monitornak használtam... -
TBMC
addikt
válasz
Joezyka #2643 üzenetére
nekem felismeri optikán is hdmin keresztül is.
a TV kapcsolóval tudom állítani én is vagy a sajátjával.(ez az sj7 saját funkciója, hogy tudod vezérelni a tvd kapcsolójával is, az oldalukon is így hirdetik)
jól van bedugva, erre gondoltam én is hogy nem teljesen van bedugva vagy bármi, de minden tökjó. próbáltam másik optikai kábellel is, ugyan ez a jelenség
próbáltam az általad ajánlott hdmin is, de ugyan ez szintén. egyszerűen nem értem. de roppant idegesítő, ha pl BTn lejátszok egy zenét vol.20on ordít, de tényleg elég hangos.ugyan az a zene tvbe dugott USBről, NASról a TV optikáján keresztül szintén vol20.-on kb. háromnegyede a fentebb említettnek.
a sima TV adás pedig a negyede a fentebb említettnek. -
bandi20
aktív tag
válasz
Joezyka #2596 üzenetére
Gondolkoztam az Sj7 en is ! Falra fel tudom szerelni ? Adnak hozza konzolt? Illetve a leírása szerint csak Hdmi 1.4 es a csatija ! Meg ha mondjuk 120k körül találok olyan cuccot ami H/K , Klipsch, Jbl, Yamaha akkor azokat részesítenek előnybe! Az sem lenne baj ha a szettet egyenként lehetne megvenni , külön a fejegység es majd mondjuk kövi hónapban a subwoofer ! Ez is játszik, csak ne lássa az asszony hogy egyszerre kiadók ennyit!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Joezyka #2539 üzenetére
Pont ez az amit próbáltam vázolni. Hogy a többi az csak vicc. Persze attól is függ ki mit vár el, de nekem ne adjanak el olyan cuccot ami csak annyit tud mint a tv hangszóró. Az már van itthon is és járt a tv-hez gyárilag.
Amit még nem hallgattam az a jbl sb150, és ez olcsóbb azért. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Joezyka #2527 üzenetére
Nálam a settop box jó, tv vel biztos. Viszont amikor a samsungba ment a hdmi és úgy a tv-be sokat késett a képp és a hang is. És a hangerőn kivül szinte bármit állítottam, akkor valamelyik meg is akadt (kép vagy hang). Pedig a kimenet elvileg stimmelt.
Amit te írsz az a hang kimenet kiválasztása. -
-
F_Peter
őstag
válasz
Joezyka #2500 üzenetére
Annyit hozzáteszek hogy a médiaban nekem nagyon rosszak az ilyen tapasztalataim.
Soundbarok esetében például az eladó elkezdett beszélni a típusokról, de ha nem tette volna akkor legalább nem derül ki hogy mennyire fingja sincsen róluk.
Aztán jött a hallgatás: ráküldött Bt-n Mp3-at valami pocsék minőségben. Feltűnő volt mert sok olyat hallottgattunk amit már több helyen is hallottam.
Aztán feldobtam hogy hallgassuk meg a jbl 350est, mert annak elég jól ismertem akkor a hangját ; beakarta magyarázni hogy szól mélynyomó, de ez ekkora helyen csak ennyit tud. Nem szólt, nem is volt összepárosítva.Lehet hogy te jobb üzletet fogtál ki, de azért jobban ajánlom hogy rendes boltban hallgatózzunk, ahol rendes alapanyag is van. Méginkabb otthon, mert az megint egy más eset, mint egy hatalmas üzletben.
-
Skynet258
veterán
válasz
Joezyka #2480 üzenetére
Na végre valaki hallotta itt rajtam kívül az LG SH7--et (én azt vettem pár hónapja)... A legtöbben elítélik a sorozatot az SH5 miatt, amit szintén meghallgattam vásárlás előtt, és ugyanarra jutottam amire te is, hogy elég laposan szóló kis cucc az. Az SH7 viszont minőségi ugrás, ha most venném persze én is az SJ7-et venném, de akkor még nem is létezett.
Itt mindenki a JBL-t tolja, de ha nincs pénz a 450-re, akkor simán jó az SH7/SJ7...
-
BBéci
legenda
válasz
Joezyka #1987 üzenetére
Lehet virtuális hangzásmódokkal trükközni, de a magashangok irányítottak, a hangszórónak a füleink felé kell néznie. Azért szokás a hangdobozokat befelé fordítani.
(#1986) HarryDEC
Nem hallgattam, de falra szerelve lefelé néz a magassugárzója, ami egészen biztosan nem tesz jót a hangminőségnek. Már 15 fok eltérés simán hallható, a 90 nagyon durva. -
HagaNRG
őstag
válasz
Joezyka #1635 üzenetére
Így van, abszolút igazad van, nem egy árkategória és úgy gondolom reális a differencia közöttük!
(Tehát nem nagy összeg a 30 ezer különbség, én is gondolkodtam sokat-túl sokat is- hogy merre mozduljak. Nyilván, ha rászántam 80-90-et, akkor 120-at is ki tudtam volna adni egy soundbar-ért. Tudod, van az a hülye helyzet, mikor van egy termék adott kategóriában, amit birtokolsz, amit ismersz, szeretsz és bízol benne. Mivel másik szobába szerettem volna még egy soundbar-t, így nagy volt a nyomás, hogy maradjak-e a bevált receptnél, de ugyanakkor az is izgatott, hogy a piac másik jeles képviselőjének, a Sony-nak talán a legkapósabb és a legjobb ár/érték arányú készülékét is ki szerettem volna próbálni, így adtam neki egy esélyt).
Én mondjuk az a fajta ember vagyok, hogy ha valami csak picit is hibádzik, akkor én világfájdalomként vagyok képes megélni, de most ez esetben bizony én is azt mondtam, hogy ez nekem ennyit ér és kész. Nem kell minden esetben a végletekig húzni a büdzsét és erőn felül megvenni olyan dolgokat, amiket később nem használunk ki teljes mértékben. (bár ez ellentmond az előző kommentemben írottakkal, miszerint, megéri a többet kifizetni a jó soundbar-ért) De épp ezért hangsúlyozom most már sokadszorra, hogy annyiért, amennyibe a 390 kerül, tökéletes és csalódásmentes választás. Tehát azt a plusz 30-40 ezret bizony nem kötelező mindenkinek kiadni... (én is első körben a hálóba kerestem soundbar-t, most meg az lett a felállás, hogy a nappaliban megy a Sony, mert ott még sokkal kevesebbet mozizom, a JBL meg a hálóban megy valódi mozirendszerként, kizárólag HD filmezéshez).
Amúgy más fórumokon sok ember alapvetően megkérdőjelezné a soundbarok létjogosultságát, mert ár/érték arányban nem mindenkinek hozza azt, amit szeretne. Na, most lássuk be, egy Harman Kardon HKTS5 hangfalrendszer olyan 60 ezer ft, egy belépő Pioneer erősítő is max. 70k, ami kb. a JBL SB350 ára.
Én őszintén mondhatom, hogy mindkettőt birtokoltam és mielőtt bárki azt gondolná, hogy egyértelműen bénább a soundbart választani ebből az összegből, annak azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem így van. Ha valakinek nem hiányzik a valódi 5.1-es térhangzás és főleg nem hiányzik neki a sokhangszórós, kábeles "rendetlenség", az nem feltétlen csinál rosszabb vételt és gyengébb hangot egy, az említett árkategóriába tartozó soundbarral.
Nevetséges a dizájnt emlegetni akkor, ha a hangzás miatt veszünk egy terméket, de az én szememnek bizony kellemes a szobám látványa, mióta eltűntek a pici Harman hangszórók a polcokról és csak a TV alatt árválkodó, az összképbe amúgy nagyon esztétikusan és kellemesen illeszkedő soundbar van jelen, mint hangkeltő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged