- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
F-ECT$ #67240 üzenetére
"Nem, ez minden sorozatra ilyen."
Pedig az egészben nincsen semmi következetesség.
Nekem például 2019-es szériába tartozó tévém van, amit egyébként tavaly októberben vásároltam, ezért vehetnék hozzá 5 év jótállást, csak éppen sokkal drágábban, mint új korában.
A SONY Magyarország azt sem tudja, hogy mit, mikor és miért tesz, az anyavállalatra pedig már jelzők sincsenek.
Katasztrofális az egész.
Mindegy. A SONY nálam már egyébként is végleg leszerepelt...
-
Tylla66
csendes tag
válasz
F-ECT$ #67240 üzenetére
Kár, hogy ezt nem tudtam korábban, de szerintem ez minimum aggályos!
... igaz az előző készüléket (2021. júniusi vétel) 9 hónap után cserélték panelhiba miatt, így gondoltam még bőven benne vagyok az egy évben, hiszen mindenhol csak azt hirdetik, hogy a vásárlástól számított egy éven belül köthető plusz garancia.
-
mrThomi
addikt
válasz
F-ECT$ #67142 üzenetére
Ha ps5-nél a bemeneti forrás vrr, javított formátum helyett akkor mik az általános észrevételek, ki mit tapasztal ? Vagy használja egyáltalán valaki játékohoz ?
Nem tudom megmagyarázni de mintha más lenne a képminőség is. Az ez előtti frissítésnél mintha tiltva lett volna a LD, de most ez most elérhető ez oké. Spiderman miles morales esetében peldául vibrált a kép néhol ha a grafika teljesítmény rt-n volt. A kép tükörsima az addig oke, de mintha kicsit homályosabb is lenne számomra illetve játékoknál a kilépésnél fekete villanással lép ki. Nekem valahogy nem kóser és eddig nem látom semmi előnyét X92J esetében ennek a bemeneti forrásnak így inkább vissza állitottam javítottra.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
F-ECT$ #67100 üzenetére
szerintem még így is megéri, ha bekrepál idő előtt és kap egy csereutalványt egy aktuális 65 csúcsmodellre akkor 2* fog jól járni.
az én XH95-öm is Központi Szalon kiállított darab volt, direkt megkérdeztem, hogy mennyit ment és mivel molyoltak egy pár percet és utána nagyon őszintének tűnt válasz, így elhittem, hogy napi 8 órán keresztül kb. egy évet. Mondjuk az MM-ben nem lennék ilyen biztos de mivel hivatalos forgalmazó és az ár kiváló, ugyanúgy bevállalnám.
-
smrtprjcts
csendes tag
válasz
F-ECT$ #66831 üzenetére
Szia!
Egyszerűbb lenne megnézni mint leírni, hogy egy folyamatban lévő fejlesztés mit tud. Amit holnap tud azt ma nem tudja... Főleg mert ötletek is azoktól jönnek akik nézik. Amit jelenleg a tud: tudod irányítani a tv-idet akár csak egy távirányítóval. Látod a csatornákat. Az azon futó műsorokat. Tudsz műsorhoz emlékeztetőt felvenni, emlékeztetőből csatornát váltani. Ilyesmik. -
Gigicuci
senior tag
válasz
F-ECT$ #66919 üzenetére
Miért szerencsére? Nem csak a széles betekintést biztosító réteg jár negatív hatással? (alacsonyabb kontraszt, rainbow effect)
A csillogásmentesítésnek nincs negatív perkje.
Piftuka,
65 colos készülékért, ami a Sony volt csúcsmodellje, figyelembe véve a elmúlt időszak inflációját is, és a többi modell árát, kifejezetten olcsó. Sőt nem is tudom mihez mérni ezt az akciót. talán még a 250e-s 55 XH90-nél is jobb ár-érték arányú.
update: el is fogyott. Várható volt.
-
Piftuka
veterán
-
-
Gigicuci
senior tag
válasz
F-ECT$ #66584 üzenetére
Dehogy.
csak ha hasonlóan a X95J-hez kitaláltak volna neki egy 800-900e-s listaárat, ami egy év múlva lemegy 550-re, akkor igen. De így szerintem nagyon nem versenyképes, főleg itthon nem. Mindegy, csak érdekességképpen írtam be. LG OLED meg a Samu majd elintézi a X95K-t a jóval kompetitívebb árazásával.
-
Xanax88
tag
válasz
F-ECT$ #66500 üzenetére
Köszi szépen a választ, úgy néz ki ez lehetett a probléma, végignyomkodtam az általad linkelt oldalon lévő gombokat és azonnal tolt egy restartot a tv, de még az utolsó pillanatban már akkor előbuktak az eddigi hiányzó elemek.
Sajnos ezután hiába értem el már mindent, vastag kék üzenetben ott maradt felül, hogy "Hotel mód beállítása folyamatban", ez eddig nem volt, viszont így már tudtam neki nyomni egy hard resetet.Eddig végigszaladt most a wifi/google beállításokon, jelenleg már a frissítést tölti, úgy néz ki minden rendben lesz.
Köszi a tippet mégegyszer, én is gondoltam valami korlátozott módra vagy hasonlóra, igazából ez volt még az elején kapásból a tippem, csak úgy semmire nem jutottam, aztán gondoltam én már minden hülyeségre csak erre nem.
Tököm se gondolta volna, hogy hotel mode ként keressem nem restricted vagy valami ilyesmi néven...Baszki, 3 hét anyázást úszok meg, ha előbb ide írok
Köszi mégegyszer
-
syler123
veterán
-
mrThomi
addikt
válasz
F-ECT$ #66444 üzenetére
Ha szemből nézem mintha jobb oldala felöl, de néha olyat roppant hogy csuda, ezért figyeltem csak fel, mert már már fülbántóan hangos. Ha kikapcsolom a ps-t akkor is sokszor csinálja. Hátul megfogtam azért meleg de nem tűzforró. Csak érdekel hogy valaki találkozott e már hasonlóval, mert én még nem
-
-
sting2
addikt
válasz
F-ECT$ #66337 üzenetére
X90J VRR
Direkt megneztem az összes felelheto címet ebben a módban és csalódás.
Amennyiben ez a szentgrál" Gamer körökben.., nos, örülök, hogy volt vagy 25 jó évem gamelni (1986 - Uridium C64 és azóta elvesztem ebbe a ma már inkább "fejőstehen" hobby ban) és nem kellett az ehhez hasonló maszlaggal torodnom.
Mert amit ez a szegmens produkál a PS3 Elindulása óta (1080p, 3D, stb), vagyis azt, hogy nagyjából 5-6 évvel előbb hazudja le a marketingosztaly a tutit, az több mint kínos..
Felkészült a testem a PS5 Pro bejelentésre!
Joshi
Megvedem a belső player hasznalokat.
Mert szerintem amit az új XR proci művel az több mint jó. -
salapp
addikt
válasz
F-ECT$ #66117 üzenetére
Jó, hát kérdezte a fórumtárs, mik az előnyei, hátrányai.
Nekünk is van LCD, csakis VA panerlest vennék, a kontraszt miatt, de én bizony látom a színek romlását, ahogy oldalra ülök. Különösen sötétben, amikor a képernyőn is sötét tartalom van
Filmezésre OLED van a családban. -
abrtom87
tag
válasz
F-ECT$ #65936 üzenetére
Nem, nem vált át. Ez a fö baj. Vagy marad sima Standard módban vagy HDR de akkor rosszabb a kép mint nélküle. DV módot nem láttam még sehol kiírva. Mindenféle release-t beszereztem, de hiába.
Ger_man: köszi, az a baj, hogy hiába tettem fel a Plexet a Sony Androidra vagy a Telekom Box Androidra és onnan töltöttem be a pc-n lévö szervert, úgy sem jó. Egyrészt szaggatnak a jobb minöségü filmek (2160p HDR v DV legnagyobb méretü verzió) hiába kapcsolom át a refresh rate switchinget (tipikusan amiatti a szaggatás). Amúgy a net stabil 2000 Mbit, hozza is.
Gondolkodom, hogy a szórakozás helyett vennék egy Shield Pro-t vagy Dune 4K-t. Csak fogalmam sincs melyik lenne jobb. Ha vennék, akkor kellene rá Netflix, HBO Max, Plex, Disney+. És mindegyik menjen szórakozás nélkül.
-
Lupus70
csendes tag
-
Lupus70
csendes tag
válasz
F-ECT$ #65567 üzenetére
"A Sony nagyon gyenge szoftveresen, de már évek óta az. Azt kell nézni, hogy mit tud a tv out of the box, és ha megfelelő, akkor vehető. A frissítéseket meg lehet érdemes is lelőni, ha nem kell funkcionálisan belőle semmi, mert általában csak rontanak a helyzeten.
Az LG szoftveresen sokkal jobb, frissítések is gyakrabban jönnek. Panel lottó van, de házhoz jön a csere panel. Szóval ha oled-et vennék és játékra is kellene, akkor én is afelé nézelődnék."Sajnos nem tudok egyetérteni veled és ezt így általánosítva nem merném állítani. Pontosan mire gondolsz? Amit írsz, arra következtetek, hogy felszínes a tudásod, ami nem gond, de akkor kérlek kezd úgy a hozzászólást, hogy " Véleményem szerint...". Minden esetre irigyellek, mert neked így gyorsan meg van egy tv vásárlás. Vagyunk páran hozzáértők itt a SONY topikban, akiknek ez hónapokba telik.
Nekem Sony LCD van. Szoftveresen nem gyenge, szerelő nem látta. Nappali fényben ver bármilyen Oled-et, mégsem írom, hogy sokkal jobb mint egy Oled. Mindenki maga dönt, milyen paraméterek fontosak a számára. Az tény, hogy már a Sony is gyárt "olcsóbb", kis tudású tipusokat, ami viszont jó minőségű az drága és túlárazott. Ez van.
Csak gondolj bele kicsit, hogy Hollywoodban a filmkészítők milyen márkákkal dolgoznak...
Az a technikai tudás, ami amit a Sony és a Panasonic képalkotás terén évtizedek alatt megszerzett, jelen pillanatban még álom az LG számára. ( a fejlődés természetesen látszik)
Az LG lehet hogy játékban erős, ott azért nincsenek olyan komoly elvárások képminőség terén...
Komolyan mondom, itt a SONY LCD topikban néha már olyan érzés, mint amikor a MM-ban egy samsung és egy lg pólós eledó próbál tv-t ajánlani. -
Rinoceros
újonc
válasz
F-ECT$ #65567 üzenetére
Én maximálisan megvagyok elégedve a frissítésekkel,2018 óta feltettem mindegyiket ami kijött, és alkalomról alkalomra csak jobb lett a készülék.(ZF9)
Már pont hogy hiányolom az új firmware-t ,de lehet már nem is lesz egy ilyen öreg tv-re.
Megjön nemsokára a PS5, és ha tv-t kell hogy cseréljek, az nem a frissítések miatt lesz. -
salapp
addikt
válasz
F-ECT$ #65567 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, hogy kőkemény gay-mer, ha OLED-et akar, vegyen eldzsí OLED-et, bár csak bizonyos ár/képátló arányban, mert van az az összeg, amit jobb nem koreai cég zsebébe tenni. Néhány év, és lehet, jobb lesz erre más technológiával működő huncutság.
Sony-nál (lényegében bármelyiknél, a Pana utolsó előtti szériás plazma firmware elcseszése óta különösen) meg valóban az a biztos, ha kilövi az ember a frissítéseket, komoly felhasználó úgyis külső eszközről tolja a mozgóképes anyagokat.
Az biztos, hogy ott valami baj van, ha valaki oprendszer meg "belső lejátszó" stb. így-úgy működése alapján választ megjelenítőt és nem a képminőség az elsődleges szempont. -
kissdani
senior tag
válasz
F-ECT$ #65567 üzenetére
85"-t /x900h/ vettem 5év kiterjesztett gyári jótálással házhoz szállítva 780k-ért.
Annak becsókolok akki ennyi pénzért jobbat vett volna.!
Én elhiszem hogy jobb az oled de mennyi is ebben a méretben? 2x 3x annyi???
Ki szán egy tv-re 2millát? Nincs itt min vitázni szerintem. -
mrThomi
addikt
válasz
F-ECT$ #65087 üzenetére
Kellett a 65 zoll es jelenleg szamomra nem er annyit a 65 c1 amennyibe kerul es soldes alkalmaval az x92j volt nagyon jo arban, illetve korabban mar kineztem ezt a modellt magamnak ps5-höz. Szerintem az xh90 utan latszik is a fejlodes es eddig elegedett is vagyok vele a hangzast kiveve, de mar radugtam a soundbart. Lehet sokaknak ertelmezhetetlen a valtas, de szeretem
probalgatni, adni venni az elektronikai cuccokat. -
kolosszus87
senior tag
válasz
F-ECT$ #65073 üzenetére
Én megértem, hogy ez sokak tudatát piszkálja és én is jobban örültem volna, ha a tv mindenben a specifikációnak megfelelően tökéletesen működne. Pusztán rávilágítottam arra, hogy azért el is van túlozva a dolog, mert valós felhasználás közben ez nem igazán csorbítja az élményt. A többség észre sem venné ha nem hívnák fel rá külön a figyelmét és nem olvasott volna utána. Épp nemrég néztem ezt a videót ahol az X85J-t tesztelik a 4K 120hz felbontáson: [link], ugyanazt a felezett függőleges felbontást produkálja mint az XH90. Érdemes elolvasni a videó alatti első hsz-t...a csóka lelkendezik ,hogy az ő X85J készülékét bizony nem érinti a dolog, mert neki bizony nagyon szép éles a kép 4K 120hz-en COD alatt és a tv is ezt a felbontást írja ki, a kommentelők hívják fel rá a figyelmét, hogy hát biza nem úgy van az, aztán már ő is ezen kezd idegeskedni, mikor előtte meg teljesen elégedett volt vele...
-
belan
addikt
válasz
F-ECT$ #64750 üzenetére
Durva különbség van európai és Amerika modell között , európai nagyon Bloominges kérdés élőben milyen . Videón nagyon Bloominges. És ahhoz képest nagyon drága hogy nem va panelest kapja a ember . De vhiktor azt írta úgy emlékszik 15 20 ezer kontraszt kb tesztelte most kérdés videó igazat mutat .
-
Celtis
veterán
válasz
F-ECT$ #64540 üzenetére
Biztonsági tartalékként rendeltem be egy OLED-et 280-ért. Cserélni nem akartam volna a Sony-t de meghirdettem 140-ért, majd a végén levittem 115-re. Ebből már nem engedtem egy fillért se. Volt egy ember aki pont ilyet akart (3D)
Lehet, hogy hülyének gondoltok, de én úgy éreztem utána, hogy a vevő járt jobban. Amúgy ő is nagyon örült, hogy baromi jó tv-t vett. -
törölt tag
válasz
F-ECT$ #64540 üzenetére
Csodálkozom én is... hírdettem én is egy darabig, de 80-ért a kutya hozzám sem szólt.
Amikor 70-re csökkentettem az árat, néhány kétes származású egyén felhívott, utána meg valami össze vissza beszélő okostojás, akinek állítólag a Discojába kellett volna a pult fölé!Na mondom hagyjuk... Végül barátomnak adtam el 60-ért, kalibrálva!
-
wrathchild
tag
válasz
F-ECT$ #64519 üzenetére
Üdv! Esetemben SzemOrvosi SzemPontból
Feleségem egyik fétise, hogy esti TV használatkor szükséges a szobában még valamilyen fényforrásnak világítania, ez kímélően hat a szemünkre.
Én viszont koromsötétben szeretek legjobban TV-t nézni.
Egy ilyen cucc egy kiváló kompromisszum lenne a további boldog házasság érdekében (ésszerű (észszerű?) mennyiségű ft-ból....) -
szkutyi
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest