- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Technoman #68703 üzenetére
Szia!
Nem, az nem az, nem dobál fel ablakokat. Egy újabb menüpont került a gyorsmenübe.
Ott is az "energiatakarékos" beállításokat állítgathatod, de semmi új funkciót nem tud, gyakorlatilag semmi értelme.Arra figyelj, hogy ez a FW után nekem resetelnem kellett a tv-t, mert valamiért kevés lett Ps5 játék módja alatt a fényerő. A reset után viszont jó lett.
Előtte a max hdr fényerő olyan volt, mintha csak 10-esen lenne... -
Dr. O.K.
tag
válasz
Technoman #68447 üzenetére
Ugyanolyan tv, de egyszerűbb konfig, sima arc hangkimenet Sony soundbarra. Sajnos az is esetleges, ha a tv-t hamarabb kapcsolom be, mint a telekomos beltérit, ami műsort ad, akkor 2-3 sec hangyák nyüzsögnek, majd olyat reccsen, hogy leesek a heverőről és végre indul, de kb. 1 sec csúszással a hang. Tv kikapcs, megvár még soundbar is elalszik, újra bekapcs a tv és máris jó. Ráadásul nem mindig. Határozottan kiábrándutam az újkori Sony tv-kből. Mások hozzászólásait is figyelve azt hiszem fércmunkák, elektronikai hulladék mind. Ment tönkre vadiúj Philips és Samsung is a környezetemben. Tudom nem segít a problémád megoldásában, ezért bocs, de nagyon kikívánkozott már belőlem! Ha ez megadja magát, csak valami feltörekvő márkából választok majd, és ha az is problémás, betudom majd az olcsóbb árnak.
-
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #67556 üzenetére
Az eredeti kábelt sajnos csak Japánban!
Ott mellékelik ezeket a televízió készülékeikhez is, de a mi régiónkban nem.
A SONY Magyarország nem foglalkozik kellékek forgalmazásával, a budapesti központi szervizük (valamint a helyi szervizük) pedig nem tud ilyet rendelni, mert európai szervizközpont hiányában a SONY Japánból már nem szállít alkatrészeket.
Nekem a belinkelt útmutatóban található "Analóg hosszabbító kábelre" van szükségem. Annak kapcsán telefonáltam és leveleztem végig a fenti köröket.
A "piaci rést" néhányan már felfedezték, mert az Ebay, vagy Amazon oldalán találtam néhány, számomra ismeretlen, feltehetően kínai brand által gyártott, vagy éppen szemmel láthatólag "házi készítésű" változatot, amit Magyarországra is szállítanak.
Ha számodra az ilyen megfelelő, szerintem nézz utána, hogy az "apa-apa" kivitelben is elérhető-e!?
Én inkább legyártatom magamnak egy hozzáértő ismerősömmel. -
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #67435 üzenetére
Annak idején "okos konnektor" ugyan nem létezett, de a jó, öreg, japán Hitachi CRT tévénk sorkimenő trafója a napi teljes áramtalanítástól ment tönkre háromszor is tizenegynéhány év alatt.
Nem vagyok műszerész... talán az LCD TV-k inverter trafója jobban bírja az ilyen megpróbáltatásokat.
Én mindenesetre azóta soha nem áramatalanítom a televíziót. -
Joshi
titán
válasz
Technoman #67379 üzenetére
A bemenő jel felbontása attól függ hogy a külső lejátszó milyen beállításon van. Ha a forrásnak megfelelő jelet küld a tévé felé, akkor értelem szerűen a 4K-nál alacsonyabb jelet a tévé minden esetbe felkonvertálja 4K-ra. Természetesen ha a külső lejátszó eleve 4K tartalmat küld, akkor nem történik semmi. Viszont a legtöbb külső lejátszón be lehet állítani hogy minden tartalmat 4K-ba küldjön. Itt már csak az a kérdés, hogy melyik eszköz konvertál fel jobban, a tévé vagy a lejátszó? Ha szükséges a felkonvertálás (pl 720p, 1080p tartalmaknál), akkor mindenképpen a tévé konvertáljon fel. Prémium lejátszóknál esetleg jó minőségű lehet a felkonvertálás, de alapvetően a tévék ezt jobban megoldják.
ui.: egyébként a kérdésedre a konkrét válasz az, hogy nincs sok értelme ilyen infót kiírni, mert a 4K tévé minden esetben 4K-n fogja megjeleníteni a tartalmat. Esetleg ha alacsonyabb a felbontása az adott videónak és a külső lejátszó natív felbontásban küldi a jelet a tévé felé, akkor láthatnád a videó eredeti felbontását (pl 720p stb). Szerintem ez nem annyira fontos infó, jobb lenne ha a képfrissítési frekit írná ki (pl 24p, 25p, 50p stb).
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Technoman #67097 üzenetére
Pontosan ugyanez van nálam is. Napokig semmi hiba, utána akár 3x is újraindul másfél órán belül úgy, ahogy neked, majd összeszedi magát és jól működik hosszú ideig. Nekem is van okos konnektor, arra eddig nem is gondoltam, pedig úgy sejtem valami árammal kapcsolatos anomália áll fenn. Újabban az ARC-n kiadott hang is csúszik. Egy konnektorról megy a soundbar, tv és az IP beltéri. Sajnos felénk elég gyakori a pillanatnyi áramszünet, de azzal nem tudok összevetni semmit, mert a telekom router 4-5 perc alatt áll csak fel, ha áramszünet volt.
-
Celtis
veterán
válasz
Technoman #66487 üzenetére
Ne kapcsold ki soha. A CEC menüben állítsd be, hogy "lejátszás leállítása" "ha a tv ki van kapcsolva" és "más forrás választása esetén".
(vagy valami ilyesmi a menüpontok neve)
Így ha kikapcsolod a tv-t, akkor a box leállítja a lejátszást, és ha legközelebb bekapcsolod a tv-t, akkor a legutolsó menüben fog állni, nem kell várni a bootolásra. A box fogyasztása miatt kár aggódnod.Nem tudom mi okozza a hang problémádat, de remélhetőleg így nem fog jelentkezni és a rendszer működése is barátibb. Nálam így működik évek óta.
-
-
kissdani
senior tag
válasz
Technoman #66023 üzenetére
Én garanciáztattam 2 tv-t is, a számla és a lepecsételt kitöltött garancia levél megléte kizáró tényező volt. Az egyik készüléknél le volt pecsételve de nem volt ráírva a sorozatszám.
Hát ne tudd meg mit össze nem kapálództak hogy az úgy nem jó vigyel el ahonnan vettem töltessem ki. Felhívtam a MM-ot hogy most küldjem el postán mert 80km-e van a legközelebbi mm. Azt mondták juttasam el, mondom ha én ráírom úgy nem jó? De úgyis jó.Mondjuk pecsét volt rajta.
-
Tylla66
csendes tag
válasz
Technoman #65952 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ettől féltem...
A készüléket a Média Markt-ban vásároltam. Akkor is a Sony márkaszervizben kell bejelentenem, vagy az MM ügyfélszolgálatnál? Nem volt még ilyen eljárásban részem, ezért kérdezek, másoknak lehet kézenfekvő dolgokat. Mi szokott lenni a gyakorlat ilyen cserénél? -
ilyenezalaci
tag
válasz
Technoman #64041 üzenetére
Azért nincs mit áttanulmányozni, mert az itteni ajánlások és a Sony szervízzel történt egyeztetés után vettem, ez volt a drágább, mindenki azt mondta, hogy ezt kell venni, nem az MM goldot (ott vettem a tv-t). Mintha olvastam volna itt, hogy a visszaélések miatt már nem lehet ilyet kapni. Annyiban mázli talán, hogy van, de őszintén szólva tartok tőle, hogy ha kapok új szériás lcd-t, képminőségben szívás lesz. Nagyon nem volt tervben a csere.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Technoman #63139 üzenetére
A MM webshop egy köztes állapot.
A TV-t eredetileg MM webshopban vettem, erre 2 év után kaptam a csere utalványt.
A helyi boltba mentem be, hogy mi a teendő ezzel az utalvánnyal. Meg sem említettem, hogy a pénzt kérem, de visszzaadták a pénzt.
Azért, mert, ahogy kivettem a bezsélgetésükből, az MM webshopos vásárlások esetén, ha ilyen csereutalvány van, akkor ezt így szokták rendezni. Nem ismerem pontosan a MM belső felépítését, ha jól tudom, nem is egy cég a webshop, és az egyes áruházak, ők ezt valahogy egymás között lejátsszák. -
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #62938 üzenetére
"S mivel az Extreme, az MM mellett hivatalos viszonteladó, így nincs semmi akadálya, a "külsős" vásárlói garinak."
Köszönöm a kiegészítést!
A Media Markt, Euronics, Auchan, Tesco hivatalos forgalmazók. Aztán nagyjából ennyi.
Az Edigital/EMAG konszern román, az Alza szlovák tulajdon. Ezek saját, közvetlen beszerzésből tartják készleten a készülékeket; a náluk vásárolt televíziókra nem érvényes a SONY Magyarország hivatalos jótállása; nem lehet megvásárolni a kiterjesztett 5 éves jótállást.
Természetesen nem "hasraütésből" mondom mindezt, hanem direkt rákérdeztem a Központi Szalon alkalmazottjánál, amikor az új tévém kiterjesztett jótállásának feltételeiről érdeklődtem, hogy melyik üzletekben vásárolt készülékekre él a konstrukció, és melyik üzletekben vásárolt készülékekre vonatkozóan nem él.
- Villámcsapás ellen állítólag ez az eszköz is hatékonyan védi a koax kábelt: [link]
A "szakik" azt mondják, hogy az elektromos hálózatot viszont csak egy rendszer szintű, tehát a teljes lakásra, házra kiépített villámvédelem (kombinált, túlfesztültség-védelmi készülék) tudja megvédeni.
Igaz, olvastam több szakmai topic-ban (itteniben is), hogy egyes túlfeszültség védő elosztók is megakadályozzák a problémát.
-
-
starchild
tag
válasz
Technoman #60622 üzenetére
Gyere, állítsd be nekem úgy, mint ahogy anno a Pana GT60 kinézett, fizetem a kiszállásodat, egész hétvégére....
És olvass vissza. Belépú szintű Sony Led-et beállítottam magamnak és használtam több mint 2 évig. Mert elfogadtam, hogy olyan, amilyen. De 2 évvel később azért talán elvárható, hogy egy 'csúcs' uhd hdr mittoménmilyen led tudjon annyit.....
Tudom, szolgáltató a hibás meg mindenki és főleg én, bár az eddig működő htpcmen is olyan hibába futok bele, amibe pár éve nem. Így gyakorlatilag nem tudok 4k tartalmat megnézni.
De ez is az én hibám, hogy hagytam magam megvezetni. -
salapp
addikt
-
axlfsi
veterán
válasz
Technoman #59534 üzenetére
Nem, nem adtak munkalapot vagy szakvéleményt. Két faszi hozta ki egy dobozos autóval, le volt folpackolva és egy gumipókkal valahogy rögzítve a raktérben és úgy szállították (elég bátrak...).
Ha nem kérdezem, nem is mondanak semmit, de miután megkérdeztem, hogy mégis, mi volt a baja, mit javítottak rajta, akkor elővett egy papírt és arról olvasta fel, hogy csak szoftverfrissítést kapott,...
Hát nem tudom, lehet, hogy "nincs semmi baj az Oktogonnal", de azért számomra ezek furcsa (szokatlan?) dolgok voltak.
Mindegy... Működik...
-
axlfsi
veterán
válasz
Technoman #59478 üzenetére
Elnezest, nem voltam par napig. Tobben kerdeztetek, hogy milyen fw van most rajta. Gondolom az utolso, mert nem erkezett ra ertesites (online a TV), de delutan meg fogom nezni konkretan.
Igen, MM-ben vasarolt es a 3. evben vagyok az 5-bol (extra gari lett vasarolva), igy a biztositoval szerzodott partner (nem hivatalos Sony) javitotta, de semmi titok nincs ebben: Oktogon szerviznek hivjak oket...
-
Clemi
veterán
válasz
Technoman #58464 üzenetére
Valaki tegye helyre nekem ezt a garancia illetve a kiterjesztett garancia dolgot.
1.) Tavaly December 27.-én vettem meg az 55XG9505 TV-t az Euronics-ban, akkor 280e-ért mivel utolsó kiállított darabként árulták. Amit ott sebtében megfirkantottak jótállási jegyet, azon 1 év szerepel. Ennek nem 2 évnek kellene lenni?
2.) A Garancia kiterjesztést hol és hogyan tudom megvenni a TV széria számához kötve? Az itt emlegetett cikkszámokat (pl a BEWY503) a keresőbe beírva megtalálom és megvehetném, de sehol nem kérdezi a vásárlás során még azt sem, hogy milyen Sony termékre akarom megvenni. Amúgy bárhol megvehetem a plusz 3 évet, vagy az 5 évre kiterjesztést nem csak a vásárlás helyén? -
burberry07
csendes tag
válasz
Technoman #58464 üzenetére
Szia, a Központi Szalonban azt mondták, hogy a 250 ezer Ft alatti termékekre nem tudja regisztrálni a kiterjesztett garanciát. Én ugye tavaly februárban vettem. Akkor azt mondták, hogy 360 napon belül vehetek hozzá. Jött egy új jogszabály, az ok, de az hogy felülírja a régit, az nem futhat ki mellette, hanem eltörlik, az elfogadhatatlan...
-
karmaresz
senior tag
válasz
Technoman #57545 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót!
Így teljes a kép.kolosszus87: Neked is köszönöm a linket! Érdekes volt ez az összehasonlító teszt.
syler123 Igen, én is vennék a PS5-höz, ha lehetne, de tudtommal erre nincs most opció. Remélem, lesz olyan tartós, mint az első generációs PS3-am, ami 14 éve gond nélkül működik.
-
szaszapi
őstag
válasz
Technoman #57309 üzenetére
XF9005 Pie rendszer alatt én annyit észrevettem Netflix Dolby Vision anyag alatt ha "lepauzézol" egy filmet, elmegy a színtér, fakó lesz az állókép, majd ha folytatod, akkor visszajön, de Oreo alatt nem rémlik hogy változott volna megállításnál. Mégis mókoltak volna a DV profillal, de ugye changelogban erre vonatkozóan nem tértek ki egyáltalán!
-
-
Celtis
veterán
válasz
Technoman #57267 üzenetére
Egyszerűen nem kell a coreeleces boxot kikapcsolni. Leginkáb azért, mert bekapcsolni nem lehet CEC-en.
A boxon a rendszerbeállítások/bemenetek/perifériák/CEC adapter-en belül állítsd be, hogy a box a Tv kikapcsolásakor és a TV-n más forrás választásakor is állítsa le az aktuális lejátszást. Ennyi.
Amikor kikapcsolod a TV-t vagy más bemenetet választasz a box visszalép a főmenübe, így amikor odakapcsolsz megint kiválaszthatod, hogy mit játsszon le. A TV bekapcsolásakor is azonnal elérhető. Így használom évek óta, tökéletese.A fogyasztás miatt sem kell aggódnod. Nagyon keveset fogyaszt a box és mivel ez nem egy PC, leállítva sem hiszem, hogy igazán kevesebbet enne.
-
ArGab
őstag
válasz
Technoman #56822 üzenetére
A DV és a HDR10 két tök különböző dolog. HDR tartalmaknál (UHD BD) kötelező támogatni a HDR10-et, de ez nem azt jelenti hogy a DV tartalmazza a HDR10-et is. Ez tudtommal 2 független adatként van ott. Hogy egy virágbolti változatban ott van-e mindkettő és egyáltalán hogyan kezelik ezt a különböző fájlformátumok és lejátszók az meg már egy teljesen másik kérdés.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Technoman #56822 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Akkor lehet, hogy mégsem én néztem be, mert végig kattintottam minden értelmezhető menüt, de nem találtam ilyen "rendszerüzenetek" beállítást.
Nekem egyedül akkor mutat egy a jobb felső sarokban HDR jelet, ha HDR (DV) tartalmú videót nézek.
A lentebbi képen éppen egy elméletileg Dolby Vision YT demo fut, de itt is HDR-t mutat.Ahogy nézem, YT-on vannak olyan, DV, vagy HDR demók, ahol nem vált át HDR módba, hiába automatikus a beállítás. Persze simán lehet, hogy valaki egy SDR videót töltött fel HDR-re elnevezve.
Az info gomb néha tényleg ad értelmezhető plusz információt, de ahogy látom, nem minden forrásból.
Nem tudom milyen távolságról nézed a TV-t, de ha teheted és elfér, vegyél valami masszív csuklós falikonzolt. Az a fél méter, amit kinyúlik a falsíkból, sokat ad még a mozi hangulathoz, mikor nem tévéként, hanem kvázi "filmvászonként" használod. [link]
-
Joshi
titán
válasz
Technoman #56781 üzenetére
+ (#56782) karmaresz
A menübe be lehet kapcsolni a Dolby Vision üzemód váltás értesítést.
Ha valóban átváltott Dolby Visionre, akkor a Kép Üzemmódnál Dolby Visiont kell látnod. A sima HDR10-nél a Kép Üzemmód pl Cinema Pro (amúgy ez a legjobb mozis gyári profil).
Sonynál ne nagyon várjátok a csodát, mert a gyári lejátszó nagyon gyengén támogatja a Dolby Visiont. Pár profilt kivéve nem kezeli a Sony, mert nem kapott teljes DV támogatást. Külső lejátszók is alig tudják a DV-t.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Technoman #56790 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyennel, igaz, annyi a meló, hogy jó ha éjjel egy 20-30 perces Netflix epizód belefér elalvás nélkül.
Nagyon sok összetevője lehet ennek, kezdve a forrásanyag minőségétől a stream-elés módján keresztül, a hardver(ek)en, kábeleken át, egészen az aktuális beállításokig.
Próbáld ki, ezt a képbeállítást. Indítsd el a filmet és utána állíts mindent a menüben. Ha nagyon eltérőt használsz jelenleg, úgy először szokatlan lesz a csillivilli digitális effektek nélkül, de mégis ez a természeteshez közeli állapot. Ha itt nem jelentkezik a hiba, akkor ezt kezd finomhangolni az ízlésednek megfelelően. Ha jelentkezik, akkor sem biztos persze, hogy a tévé hibája. -
karmaresz
senior tag
válasz
Technoman #56744 üzenetére
Gratulálok! Ez akkor az enyém ikertesója.
Sok-sok felhőtlen évet kívánok nektek!
A jó beállításokról ne feledkezz meg. Először lehet hogy furcsa az összkép a túl harsány, túl digitális gyári értékekhez képest, de pár óra elteltével már ezek tűntek természetellenesnek. -
Derron
aktív tag
válasz
Technoman #56609 üzenetére
Szerintem semmi probléma nincs azzal hogy itt a fórumon elmondja, hogy hogy járt.
Ebből szerintem mindenki tud tanulni, persze ez most egy kirívóan súlyos eset, de a SONY-val is előfordulhatnak ilyen balesetek, erről egyébként nem is biztos, hogy a SONY tehet, lehet egy ügyes kezű futárnak sikerült ezt okoznia. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest