- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Nyugi, ritkán nézek ide. De akkor mindig éppen azt látom, hogy a szarodat sztárolod, eldzsít a sony topikban. Gratulálok a modinak. Neked meg puszi a hasadra!
Gyök kettő vagy, nem vagyok Sony boy. Pontosan tudod, hogy Pana GZ950... Szóval, szórd az igét, ezerrel. Te, promoterek gyöngye.
Várj, még egy: attól még az LG egy darab szaaar, beee! -
Bander78
tag
Nem szoktam cserélgetni a tv-ket, hosszú távra veszem, ezért a lehetséges beégés miatt az oled nálam egyelőre kizárt. (Bár vitán felül durván szép képük van.) A tv világos nappaliba menne, az étkező asztaltól szögben is néznék néha, így most a 65X95J a kiszemelt, a tapasztalatokat szívesen venném.
-
salapp
addikt
Fiam nyomja az XBOX-ot. Egyik nagy érve mellette, hogy az újabb generációs konzollal is tudja játszani a régi generációra készült címeket. PS ebben Sony-san pancser, nem?
A koreaiak annyiban jobbak a japánoknál, hogy nagyon gyorsan reagálnak, tudják, hogy az általuk kikényszerített piaci környezetben sokkal fontosabb árban-darabszámban leuralni a piacot, mint minőséget próbálni adni. Sony-Nikon stb. meg mint a dinoszaurusz, úgy reagál, azt hiszi, majd elég lesz a hosszú évtizedek alatt felépített márka imázs és a márkahűség.
De a mai fogyasztó nem ilyen, szarik az ilyen dolgokra a legtöbb, ahhoz a tűzhöz ül, aminek nagyobb a füstje. Lehet, hogy fogvacogva, de mosolyog a harmadik hidegrázásig (OLED-panelcseréig)
Szerencsére Sony is több lábon áll, reméljük, a tévé ágazatban az előre menekülésük most lassan meghozza a gyümölcsét, meg az, hogy beálltak a sorba, és az alsó-közép kategóriás készülékek eléggé spúrok. -
salapp
addikt
Én meg az XBOX-ot, ha már... A PS kontrollere elb.szott, a címek... mindegy is.
Nem konzolozok, hovatovább nem játszom. Egy tévénél az általános képminőség, a mozgásmegjelenítés, végül a saját formátum támogatása nekem a legfontosabb. VRR-ALLM-120Hz4K huncutságok nem. Őskövület vagyok. Film vagy túra, ennyi. -
mrThomi
addikt
Nekem a lelektani hatar a 350k tv-knél, vehetnék bármit, de nekem egyszerüen nem érnek többet. Qn90a ips lesz, de allitolag jól sikerültek a miniledes samsungok.
Azt tudja valaki hogy le tudom e Sony x92j-re tölteni a smart youtube appot ? Ugye ez reklam mentes youtube. Illetve a google play store-nak nincs egy ikonja valahol amit a fökepernyöre ki lehet tüzni mert eddig csak voice search-el találtam meg
-
mrThomi
addikt
Igen, a beeges talan mara mar jobb lett, de igy is sok a panelek rakfeneje. Tetszik az lg support is, en is jokat hallottam csak roluk. Sajna ugy tudom itt luxemburgban nincs ez a lehetoseg hogy kijonnek es helyben cserelik ha beegne stb. Nem mondom hogy nem terek visza az lg-re de megvarom mit okoz a qd oled a piacnak, illetve az lg mit lep erre. Izgalmas lenne ha 2 ev mulva mar egy c1 szintu 65 colos oled tv-t ilyen 350k kornyeken lehetne venni. Na akkor fogok visszavaltani.
Más:Egy dolog nem tesztik csak ebbe a x90j sorozatba az pedig a design. Tul vastag es kavak is szelesek nekem egy samu nu8000,q70r vagy a c1 utan. De a kep es a google tv nekem nagyon bejön. Apropo google tv. Le tudom ra tölteni a smart yourube appot ? Ugye ez reklam mentes youtube ? Illetve a google play store-nak nincs egy ikonja valahol amit a fökepernyöre ki lehet tüzni ? -
sting2
addikt
Nekem az nagyon furcsa, hogy ennyi év " oledezés" után simán visszaváltasz Ledre.
Pedig, pont hogy a mostani modellektől hangos a sajtó, hogy ez a Gaming definíciója, meg a legjobb választás ha játék, stb, stb.
Aki most akár Tévét venni és halmozottan játszik kevesebb filmes irányultsággal, az szószerint " szorongva" dönt.
Mivel nagyon fej fej mellett vannak az Oledek és aLcd kijelzok.
Én most ott tartok, hogy lassan nem is tudom mitévő legyek pedig már félre is rakattam a 75X90J - t, de közben csak elért engem is a Hype, és már szemezek egy 65C1 - el is..
Az utóbbi inkább olyan megközelítésben dilemmaztat, hogy " ilyenem még nem volt, most megint lenne lehetőség rá", de közben a méretnovekedes és a nagyon szeretett Sony élmény is fogvatart. -
Vhiktor
nagyúr
Szerintem mindkettő ADS paneles, azért van a durva a különbség, mert a Hisense dual layer LCD technológiát használ.
És mivel a Hisensenek a natív kontrasztaránya 24.000:1, ezért valószínűnek tartom, hogy az Ans is annyi, akkor szénné alázza a Samsungot. Tippem szerint a Samsung ansija 10.000:1 körül lehet, de ez csak tipp.
-
Joshi
titán
Azért nem egészen, mert volt nekem egy Sony KD-49X8505B és egy Sony KD-43XF8505 tévém. Illetve tavaly év végén vettünk tesóméknak egy Sony KD-55XH9096 tévét. Azért benne vagyok az LCD szériában is. De nem tudom, hogy a Samsung hogy jön ide? Én legalább Sony márkában utazom.
Egyébként itt van időrendben a tévéim sorrendje, Voltak régebbi LCD tévéim is, de azok szóra sem érdemesek.
LINK -
Lupus70
csendes tag
„Nálam is a 65Qn90A van palettán ! Hat szerintem ott kb mindenbe jobb a Samu !”
Gratulálok választásodhoz. Remek tv-t találtál, használd nagy megelégedéssel. Feltehetően azért osztottad meg választásod a sony topicban, mert kíváncsi vagy a véleményünkre.
Amiben szerintem a samu nem nem jobb:
-A színhűség mint mindig, ennél a modellnél is problémás, HDR-nél kimondottan természetellenes. Gyárilag zöldes tónusú.
-A local dimming algoritmusa bug-os .
-DSE gyakori probléma, rengeteg a visszaküldés.
-Dolby Vision hiánya elfogadhatatlan.
-alacsony válaszidő= dadogás (stutter). Az alacsony frissítési gyakoriságú tartalom rángatózást okozhat, különösen lassú kamerapásztázáskor.
-A menü tele reklámokkal , (amíg ki nem húzod a netet)
-Felskálázásban sony mögött van.
Most hírtelen ezek ugrottak be, de amúgy tényleg nem rossz tv, pár dologban tényleg jobb mint a sony, és valószínűleg csak a sony képhez szokott szem számára fura a samu képe. A pontos képalkotás eddig a sony-nak és a panasonic-nak sikerült. Ez van...
Az RTINGS tesztekről meg inkább nem mondok semmit. -
kolosszus87
senior tag
Pedig sajna lehet, ez ilyen hányinger üzletpolitika, az biztos, hogy tv-k terén az USA-t kényeztetik el a legjobban a gyártók, ott pörög a piac a legjobban gondolom. Elég ha csak a TCL-re vagy a Hisense-re gondolunk, sokkal jobb modelljeik vannak odaát, mint amiket nálunk piacra dobnak. A helyedben a QN95A-ra mennék ha mindenképp váltani akarsz, azzal tuti nem nyúlsz mellé. Egyébként miért akarsz C9 oledről váltani lcd-re, én oledről már nem lépnék vissza!?
-
Vhiktor
nagyúr
-
kolosszus87
senior tag
Azért azt tegyük hozzá, hogy az összehasonlítás a videóban nem egészen korrekt, a Samsung QN95A jóval drágább tv, az a Samu jelenlegi csúcs 4K led lcd tv-je, a Sony X90J meg felső középkategórias tv. A Sony X95J a Sony csúcs 4K lcd-je, azzal kellett volna összehasonlítani a Samsungot. A másik a Samu QN90 esete, sajnos a Rtings összehasonlítás nem állja meg a helyét, amellett, hogy QN90A is drágább mint a X90J még van itt egy fontos dolog: nálunk EU-ban a QN90A ADS (IPS) panelt kapott, így a kontrasztaránya messze elmarad az amerikai változatétól amit az Rtings tesztelt, itt nálunk csak a QN95A VA panelos, náluk meg a QN90A is.
-
szkutyi
addikt
Semmit!!a lehető legnagyobb betűvel írom SEMMIT. Egy alaplap csere után a tv-juk angolul és románul mosott és szárított, és azt sem tudták kopjenek vagy nyeljenek...amikor már a mm mellem alt, fel lett küldve a nagy szervizükbe,, ahová a nagy búza Vona után oda ment egy samsungos gore, és ő mondta a szervizesnek hogy ez a tv márpedig jó, és nincs csere...na itt durrant el mindenki agya, és került az igazgatóhoz az ugy...el sem tudom képzelni ha egy q60 hibás tv-re azt mondják hogy az a baja hogy az élességet levettem nullára, mit csinálnak egy lézer projektorral, vagy egy mini leddel???!!!
Van egy 20 perces videóm, amiben mindent elmondok, és bemutatom a rosszul működő tv-m is, amit az utolsó kartyaként szántam, viszont ezt nem kellet bedobnom, márpedig akkor robbant volna igazán nagyot a bomba a közösségi medián.xd -
-
-
Technoman
őstag
-
Piftuka
veterán
A "GZ2000" válogatott panelja, a speciális hűtéssel még mindig a legjobb, amit eddig OLED tévébe szereltek.
Az említett tévével viszont az a baj, hogy 2 éve üzemel, "bolti bemutató" módban - tehát maximális fényerővel -, és mindegyik be van égve. (A halott pixelek száma még külön kérdéses.)
Ráadásul mivel nem futott le rajtuk soha a karbantartás, ezért a Panasonic Magyarország élből elutasítja a garanciális szervizt a készülékre vonatkozóan.
Szóval nemhogy 450 ezer, de 450 forintot sem érnek meg.
-
Jakesz
addikt
Plusz ezeket a nap végén áramtalanítással kapcsolnak ki, ami által a beégést lassító szoftver sem tud lefutni. Szóval még párszáz órás oledet is nagyon-nagyon alacsony áron kellene adni nekem, hogy egyáltalán elgondolkozzak rajta. Lehet, hogy a boltban 500 óra üzemidőnél még nincs nyoma beégésnek, megveszed, aztán már 600 óránál jönnek elő a foltok... Ilyen magas összegeknél nem éri meg ez a lutri.
-
Joshi
titán
-
salapp
addikt
Tényleg kár. Azért nem szoktam már abba írni csak ritkán, mert hányok az "ugyanaz a panel van mindben, ergo vegyél olcsóbban LG-t" szövegektől.
Majdnem olyan, mint amikor az Egreat boxokba beletették a Sigmákat és lám-lám, köze nem volt az eredménynek a Dune lejátszókra jellemző minőséghez, sőt, röccent, akadt, lefagyott. De rohadt nagy abban a topikban a látens LG promoterek aránya.
Veszik is a tanácsukra a sok vackot, remeg is a szemük alja a harmadik szutyok cserepanel után. Na, de mindegy, bocs, hogy... -
Joshi
titán
Rosszul tudod, mert az OLED topikból végleg kitiltottak.
De nem bánom, mert az úgy is LG OLED topik, és aki esetleg azt merte mondani hogy a konkurencia megoldása jobb, az sarlatán volt. Persze mára már kiderült hogy a konkurencia jobb tévét gyárt LG panelből.
Egyébként anno sokan írták hogy nem ajánlott játékra az OLED, szerintem ez a mostani modellekre is igaz. Ha fotelból akarsz játszani, akkor nem alternatíva egy monitor. A lényeg, hogy ha lecseréled az OLED tévét egy LCD-re az is kompromisszum, ahogy most vettél egy monitort játékra.
-
salapp
addikt
A legjobb megoldást választottad. Nálunk van mindegyik technológia, de tévézésre, sorozatozásra egy most hat éves W8-as Sony lcd-t használunk, nagy megelégedéssel. Pl. nem örülnék, ha a GT60 plazmán kéne nézni a virágboltból kölcsönzött Endeavour sorozatot, amit a brit Epic Drama csatornáról rögzítettek és aminek tömör fehér logója van. Vagy az OLED-en a tenisz tornát, stb.
-
kolosszus87
senior tag
Semmi értelme egy C9-et XH90-re cserélni, igaz h az lcd-k között a jobbak közé tartozik ez a Sony, de egy oled szintjét azért nem éri el. Szvsz felesleges pazarlás lenne ez a csere és nem lennél elégedett. Helyedben használnám a C9et intenzíven, nem tartanék a beégéstől biztos.
-
Joshi
titán
Ha személyesen veszed meg az üzletben a TV-ét, akkor 3 napod van a cserére bármilyen pixelhibát is észlelsz, lehet akár egy is. Ha viszont webes vásárlás volt, akkor 14 napod van rá.
Egyébként ennek a cserének semmi köze a pixelekhez, mert a törvényben előírtak alapján meg sem kell indokolnod a csere okát. Ez az elállás joga vagy valami ilyesmi. -
Joshi
titán
A pixel garancia egy gyártók által elfogadott nemzetközi szabvány már nagyon régóta, azt azért ne mond hogy egy TV-én kiszúrod a pixelhibát filmnézés közben.
-
GoYoBiSh81
csendes újonc
Tegnap rövid betekintést szereztem a 3D megjelenítésébe a w809c-nek és elmondhatom, hogy sokat fejlődött (már amikor működött
). Viszont a rendszere nekem személy szerint nem tetszik, sokszor visszasírom a w829b-t.
De ugye ez is, mint minden idővel jobb lesz, gondolom fejlesztenek annyit a szoftveren, hogy nem lesznek ilyen gyerekbetegségei. A képminőség nem igazán tudom, hogy jobb lett-e, mindenesetre rosszabbnak sem mondanám. A te döntésed, hogy cserélsz-e, végül is nem rossz ár érte.
-
agabe
addikt
Hat..igy jart.
Tavaly nagyon jo akcios arak voltak (meg iden ev elejen is), es 220korul meg lehetett csipni egy ilyet (alapbol gari bovites nelkul)...iden nem latom eddig ugyanezt az arszintet, de talan jovo heten az 50-es 755C a sony markakereskedesekben lemegy 220 ala.
Javasold neki, hogy nezze meg azt..marha nem kell neki a 3D (van aki szereti hasznalni, de a tulajok 95%-a par kiprobalas utan nem annyira tartja fontosnak) -
B-L-A-C-K
titán
Ugyan az a panel, csak kicsit más az elektronika, de lényegében ugyan azok:
Sony 50"-55" W805B, fekete,400 Hz, aktív 3D
Sony 50"-55" W815B ezüst, 600 Hz, aktív 3D
Sony 50"-55" W828B fekete, 800 Hz, aktív 3D
Sony 50"-55" W829B fekete, 800 Hz, aktív 3DVan itthon még egy Samsung 48H6400-as, jobb a menüje tényleg, meg gyorsabb, viszont kép tekintetében elég alulmarad.
-
agabe
addikt
motionflow-t probalgasd mas beallitassal is neked melyik jon be ami fenyeroben is jo es a mozgas is tetszik.
En a "tiszta" modot hasznalom (fenyerzekelo kikapcsolva mert igy vilagosabb), de ha az nem eleg akkor a "normal" -al probalkozz. Itt vissza lehet kapcsolni a fenyerzekelot, es akkor este nem suti ki a szemed nappal meg tobb kakaot enged a fenyerore.nahh..kozben B-L-A-C-K kollega megelozott
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest