- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #69933 üzenetére
Jaja, a samsung az mindennek az alja. Nekem is volt DSE problémás Sony tv-m. A linkelt videó nem DSE-nek tűnik, de az utolsó két fotó viszont egyértleműen az.
Szóval a Sony, ha nem is szó nélkül, de pár kör után visszavette.Mivel gyakorlatilag elismerték, hogy hibás a készülék, így már nincs választásuk.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
szkutyi #69765 üzenetére
Nekem ugyanígy foltos menüben de film közben meg jó. Után olvastam amit írtam is. Valsmi jó sötét film le tudja tesztelni a local dimminget.
Rögtön meglátszik ha hiba van.
Egyébként ha nem tudja a Sony megjavítani akkor vagy visszaadja a vételárat vagy jön a refurbished készülék. Az én esetemben az egy vadonatúj X90L volt, dobozból ott kibontva de egyébként is mondták hogy ez nem az a refurbished kategória mint egy webáruházban mondjuk.
Apropó nem szeretné valaki esetleg eladni a 65 XH95-jét?
Kérem hogy írjon privátban, köszönöm.Ahogy látom a 2024-ben a Sony a csúcs miniled tv-jet csak 75-ös és nagyobb méretben hozza az Eu-ban, persze kint usa-ban lesz 65 is. 🧐 Újabb érthetetlen döntés a Sony részéről.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
szkutyi #69581 üzenetére
Bírom mikor te mindent jobban tudsz ,de rájöttem mi a helyzet.
Vagy vak vagy ,vagy szimpla tudatlanság ,csak akkor legalább ne okoskodnál.
Ez nem TCL/Hisense kínai topik ,teljesen más világ ,én sem kontárkodok ott és arra mérget vehetsz ,hogy nem is fogok.Mi használjuk ,mi látjuk napi szinten.
Ha úgy lenne ahogyan te mondanád az is le lenne írva hiteles felhasználóktól ,de sajnos nem úgy van (hidd el én is boldog lennék tőle ha a többi külsős eszköz tudná azt a minőséget mint a gyári Sony).Szerk.
Egy külső Blu ray lejátszó megint más téma ,de most itt alkalmazásokról volt szó. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
szkutyi #69574 üzenetére
Előttem említették és teljesen igaza van.
Ráadást a színek sem annyira mélyek hozzá képest ,legyen az Kodi ,Vlc ,Plex vagy bármi. -
Joshi
titán
válasz
szkutyi #69426 üzenetére
Ez se egyértelmű, hiszen ha összehasonlítod a két képet akkor láthatod, hogy a világos képen meg pont a világos jelenetek égtek ki, vagyis veszett el a részlet. Pont ezért kell referenciához kalibrálni a tévé képét, aztán a film olyan képet ad amilyet. Magyarul nem a tévé csúszkáit tologatjuk ide-oda.
ui.: a rosszul masterelt filmekkel meg amúgy se lehet mit kezdeni. Vannak jobbak és kevésbé jól elkészített filmek.
-
-
mrThomi
addikt
válasz
szkutyi #68945 üzenetére
Miért hajtanák el ? Én pár éve a Pécsi MM-be vettem egy telefont és megkérdeztem a hölgytől, hogy életvitel szerűen külföldön élek, és probléma esetén elfogadja e a német MM. Azt mondta igen, mert együtt működnek egymás között a MediaMarktok, országtól függetlenül.
d.beni: tv-knél nem tudom mi a helyzet, a legegyszerűbb ha bemész otthon egybe és megkérdezed az információs pultnál. Szerintem a garanciával nem lenne gond, hogy kapsz e rá plusz Sony kiterjesztettet abban nem vagyok biztos, vagy azt a Sony magyarországtól kéne megkérdezni. A Sony pl jó fej, telefonokat egész európába elfogad szervízelésre vásárlás helyétől függetlenül(nyilván EU-s legyen)
-
-
-
mrThomi
addikt
válasz
szkutyi #65743 üzenetére
Mondjuk ez eléggé poros. De ez ekkora területet érint ? Azt hittem csak az a fél centi max ahol van a fekete pötty. Sajnos nem szokatlan az ilyen. 5-10 éves tévéknél szokott a belső szigetelő gumi a hőtől annyira kiszáradni hogy föntről lefele beesik a képernyőbe, vagy szúnyog, muslinca is gyakori, de az újnál is előfordulnak hajszálak amire az ember azthiszi pixel hiba. Elvileg a gyárban minden robotizált amikor ezeket szerelik össze, por nem juthatna be de sajna vannak kivételek. Én tuti visszacserélném, de nekem kel tudni mennyire zavar. Általában a cserekészülék a többségnél jobb.
Itt egy kép, és ez nem pixel hiba hanem egy 3-4 milis hajszál csak mikroszkóp képet nem tudtam csinálni mert a pixelekre fokuszál [kép]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szkutyi #64841 üzenetére
Nekünk 3M-es mikroszálas törlőkendőnk (rongy) van. Egyszer kezdésként lefújtam szemüvegtisztítóval és full maszatos lett. Következő az volt, hogy a 3M-est nedvesítettem langyos vízzel áttöröltem kétszer.
Aztán száraz 3M-mel még körkörösen (nem máshogy mert az nem volt jó) szépen törelmesen többször végigtöröltem, teljesen tiszta és foltmentes lett.
Azóta ha rákerül egy folt, áttörlöm a 3M-essel körkörösen és voalá -
Lupus70
csendes tag
válasz
szkutyi #64828 üzenetére
A csap víz nem jó, mert utána mindig foltos marad. Használj új mikroszálas kendőt desztillált vízzel átitatva, nagyon durván kicsavarva, mert nem csepeghet sehova. Nem kell hozzá semmi vegyszer. 10 éve minden tv-t így tisztítok és nekem bejött.
A képernyőt ne dörzsöld csak finoman körkörösen simogasd. Ha nem tökéletes, ismételd meg... -
Quqesz
nagyúr
válasz
szkutyi #64828 üzenetére
Ha ilyen maszatos vegyél egy rendes nagy mikroszálas törlőkendőt (ne ezt a színes kicsiket) és töröld le vele óvatosan. Ahol maszatosabb én csak rálehelni szoktam és a kendővel körkörösen óvatosan letörlöm. Nem használok semmit hozzá, nem is kell.
Ha ezzel megvagy utána elég csak [ilyennel] letörölni, és nem lesz maszatos. Nekem 3 éves a tv és nagyon ritka, hogy nem ezzel a porseprűvel tisztítom. -
belan
addikt
válasz
szkutyi #64713 üzenetére
Az tény Samsung sajnos nem annyira figyel oda minőségre de tény kép minőségbe most ők legjobbak LED LCD fronton . Garancia 3 év van rá és lehet még venni szerintem megéri meg venni ha jobb a kép minőség kell ! És amit videón látszik is Sony x90J jobban be világít a fekete részeknél hogy is hívjak ezt jelenséget nem jut eszembe . Ha Sony lenne kép minőségbe jobb azt mondám vagy a tcl tök mindegy melyik gyártó lenne az .
-
Gigicuci
senior tag
válasz
szkutyi #64600 üzenetére
Így elég nagyvonalú megállapítás, Caleb Denison a Digital Trends-től, érthetően és gyorsan elmondja a különbségeket:
AntonChigur,
Sávos színátmenet...a hozzászólásomban linkelt videóban tekerj 2:40-re, ott eléggé látszik a jelenség. Én a régi Panámon pl. észre se vettem, az XH90-en már igen de azt hittem ennek ilyennek kell lennie, bár annyira nem tetszett. Az XH95-nél, pedig azt mondtam, hogy ez így sokkal jobb, többet nem akarok bandinget látni.---->persze nem ezért cseréltem.
A farkas gyermekei című sorozat intrójában megfigyelhető a jelenség.
(Nem szeretnék senkinek se a lelkivilágába taposni, az XH90 kiváló ár-érték arányú tv. Csak el kell fogadni a hiányosságait.)
-
kolosszus87
senior tag
válasz
szkutyi #64331 üzenetére
Nincs már XH90 65"-ban, lényegében elfogyott a készlet, kifutott mostanra. Árukereső szerint 3 noname bolt van már csak amelyiknek a kínálatában van, abból is csak a Mall.hu-n jelzi h raktáron van, jah és ott is 390+ ezer, a másik kettő amhol szintén nincs, 400e. Úgyhogy az XH90 lassan kiesik az ajánlott tv-k közöül, mert kikopott a modell.
-
Gino20
őstag
válasz
szkutyi #64326 üzenetére
Ezek a fotók valóban jól néznek ki és félreértés ne essék, lehet csak panel lottó volt, de Én messze nem ezt tapasztaltam. Feleslegesnek érzem, hogy YT blooming videókat linkelgessek az adott készülékről, de amit láttam, az szó szerint úgy nézett ki, hogy statikus teszt nélkül akár csak a YT-ba belépve a szürke háttérben levő "ikonok" körül jól meghatározható fényes "kávák" voltak, amit nem akartam elhinni
Szerk: ~ 1 éve mikor 75XH9000-en gondolkodtam és tapasztaltam amit, akkor kb azt a választ kaptam itt, hogy nem vészes, nem azt kell nézni, át kell állítania fehér feliratot sárgára,..................de Én most tényleg a legjobb indulatból érdeklődöm, mert mozgatja a fantáziám
-
Csabi1984
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #64156 üzenetére
Azért írtam, hogy ha ~20 másodpercenként röccen, ami számokkal indokolható is - akkor jó eséllyel kijön, hogy 38-ből 2 fotón látszik valami anomália.
De ez csak spekuláció a részemről.
Csinálhatnál 24fps-es anyaggal is ugyanilyen fotókat referenciaként. A tesz videót honnan szeditek? -
tepenzed
őstag
válasz
szkutyi #64155 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, akkor egy kicsit megnyugodtam.
Gondolom az útmutatóba azért kérlelnek, hogy ne használjam, hogy ne az ő felelősségük legyen, ha leszakad. 65' csak a tv, úgyhogy remélem a 4 rövid csavar bírni fogja hosszú távon
Viszont a 4 adaptert érdemes lazítanom, ha eléggé meghúztam (kézzel) vagy ha a képernyőn nem látok majd ott semmi zavart, akkor 'jóvan az úgy' ? -
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #64147 üzenetére
Köszi,
Kicsit nehéz kiértékelni. Van amelyik képen 4 féle szürkét is látok. Mindenesetre nem sima judder. Ha viszont a 23.976-ot 24fps-sel próbálja lejátszani, akkor 1000 kockánként, azaz kb 40 másodpercenként kell egy egyész kockát dupláznia (vagy 20 másodpercenként egy "felet", ha feltételezzük, hogy 48Hz-en megy a kijelző). Ez világosabb négyzetként jelenik meg, ami akár össze is vág a mérésetekkel.
-
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #64134 üzenetére
Nem a 24fps-sel van a gond. Ő azt mondja, hogy a 23.976 fps nem jó. A frame skip alatt feltehetően azt érti, hogy a videón is látható folyamatosan mozgó csík egy-egy pillanatra megakad vagy ugrik.
Mondjuk a YT videón én ezt nem vettem észre.
Elárulhatott volna több infót is, pl azt, hogy milyen gyakran következik ez be, esetleg csinálhatott volna róla lassított felvételt. Ez így elég kevés. -
syler123
veterán
válasz
szkutyi #64121 üzenetére
Ennek én is örülnék, ha megosztanád a tapasztalataidat. Szerintem ha neked is fontos a kandenciahelyes lejátszás, akkor a frame skippinget is észre fogod venni, ha van benne.
Egy átlag 4k film jó ehhez, mert szinte az összes 23.976 FPS -es.Szerintem az RTINGS-esek azért nem tesztelték ezt a részét (újra) az új firmware-el, mert nem gondolná az ember, hogy ilyen előfordulhat egy frissítés után.
-
syler123
veterán
válasz
szkutyi #64106 üzenetére
Időpontot is tartalmazó videó, figyeld azt amit mond a készítő.
Utána elmagyarázza, hogyan csökkentheted a problémát, bár nem mondanám jó megoldásnak, hogy kapcsolj ki minden mozgásjavítót és használd 60hz-en a külső lejátszódat.
De én nem fogok neked bizonygatni semmit, én ezzel lezártam a témát. -
syler123
veterán
válasz
szkutyi #64102 üzenetére
Miről beszélsz??? Nincs angol fw, ugyanazt kapták az európaiak csak később, a legfrissebb FW verzió is érintett.
Én mint mondtam Android 9-en hagytam és nem frissítek, szóval nem, nem láttam problémát...
Olvasd már el a hozzászólásokat.Ha neked rendben van örülj neki, örülnék, ha engem se zavarna az ilyesmi...
-
syler123
veterán
válasz
szkutyi #64100 üzenetére
Ott a videó, ott vannak a hozzászólások, mit szeretnél még? Az időpontot is másoltam, olvass vissza. Látszik, hogy megröccen, és nem tökéletesen folyamatos a kép.
salapp: szerintem attól az még android marad, tehát nincs ott dualboot vagy ilyesmi, csak kikapcsolja a legtöbb smart funkciót.
-
syler123
veterán
válasz
szkutyi #64097 üzenetére
Így van!
És az is lehet, hogy így marad.
És nem csak külső lejátszóval rossz, hanem bárhogy, akár a tv-n játszod le, akkor is rossz. Hogy erre ki mennyire érzékeny az változó, engem zavar amikor 60hz-en nézek 24p-s anyagot, itt kb ugyanolyan hibáról van szó.
The frame stuttering was introduced with the Android 10 update. US users got Android 10 early with the 1200 update. European users skipped that update and got Android 10 for the first time with the VRR update (1288).
-
bzoley
veterán
válasz
szkutyi #64002 üzenetére
Elég látványos a különbség. Nálam azon a határon van, hogy nem tudom eldönteni, hogy a tévével, vagy velem van a baj. Vannak azok a fekete villogó csíkos tesztek, amin van egy szint ahol a feketének kéne lennie, annak a közelében sem vagyok és semmivel nem tudom közelebb vinni, csak ha már a teljes képernyő világos szürke és a csíkok is már elmosottal. Sokkal több a fekete, mint kéne, szerintem ezért sötétek a filmek. De közben a világos tud jó világos is lenni, de akkor már mindent feltekertem. Kivéve dinamikus kont., mert attól vakító a különbség a sötét és világos között.
-
hakos1987
őstag
-
kolosszus87
senior tag
válasz
szkutyi #63930 üzenetére
Ajánlom figyelmedve Vincent Teoh videóját: [link] Itt arról beszél, hogy az XH90 megkapta anno a 2.1 4K 120hz frimware frissítéssel a legjobb Dolby Vision lejátszási módót, ekkor került DV kiválasztási lehetőség a hdmi 3 és 4 portok mellé is, emellet elmodja, hogy ezt megkapták a HDMI 1 és 2 portok is, de ott elég a javított formátumot választani és azon belül fut. Ami azt illeti ennek a frissítésnek elég nagy jelentősége volt a DV szempontjából is, de pl. itt a fórumban sem volt róla hírverés én is csak mostanában kezdtem belemélyedni, hogy lett egy DV képes lejátszóm. A lényege annyi, hogy az XH90 volt tavaly az első olyan Sony tv ami támogatta a teljes (un. TV-led) Dolby Vision megjelenítési módot, ennek lényege, hogy amikor DV képes lejátszót kötsz a tv-re akkor ki tudod választani, hogy DV leképzést a tv irányítsa a saját képességeire megfelelően, így pedig jobb minőségű és pontosabb DV képet kapsz, mint az LLDV, azaz a lejátszó által végzett pontatlanabb DV kép esetében. Pl. a Dune esetében ki tudom választani (hdmi1 porton is) az STD DV-t (ez a teljes TV-led dv), így kapom a legjobb képet. Úgy gondolom Zidoo Z9X-nél is kell lennie ilyennek, nézd meg DV lejátszás közben az infot, hogy mit ír ki.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
szkutyi #63926 üzenetére
HDMi 3 és 4-es portnál azért van külön feltüntetve a Dolby Vision, mert azok 2.1-es portok és képesek 120hz-et kitolni magukból, azonban a 120hz-es (120fps) képmegjelenítés és a DV együtt nem megy (pl. ha egy Xbox Series X-et kötsz rá a portra ami tudja mindkettőt) ezért ott ezen okból kifolyólag kellett vagy-vagy alapon választani. A hdmi1 és 2 portok 2.0-asak így ott nem kell küön opció elég az enhanced formátumot választani, mert azok amúgy se képesek csak max 60hz-re. DV-hez nem kell 2.1 hdmi. Nyugodtan olvass utána jobban angol fórumokon
-
kolosszus87
senior tag
válasz
szkutyi #63903 üzenetére
Ne nekem mondd, már nem a Zidoot használom, robi222-nek kell segítség. Egyébként mint írtam nekem Z9S volt, ami a Z9X elődje és régebbi SOC-ot használ, ott nem volt ennyi képbeállítási lehetőség, kb fele annak amit ide a fotón bemutattál. A Dune amire cseréltem nemrég jelent meg, nehezen hiszem h ez volt nálad. Ez a legújabb Vision család tagja, a tesztek szerint képben és DV képességekben most az új Dune-ok a legjobbak és a legszélesebb körű DV támogatást is nyújtják...A Dolby Vsionhoz pedig nem kell a hdmi 3 vagy 4 portba dugni, mind a 4 port támogatja a DV-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest