- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoona
aktív tag
válasz
Tylla66 #69987 üzenetére
Írtam is a központi szervíznek, remélem holnap válaszolnak és lehet intézni hamarosan.
Az merült még fel bennem, hogy ha már nincs meg a gyári doboza akkor mibe lenne érdemes becsomagolni?
Illetve, már elköltöztem onnan ahová anno a TV-t szállították ki, gondolom ez nem kizáró ok a garancia érvényesítésénel.Mi a gariztatás menete? Javítják, viszont ha mégsem akkor felajánlanak egy új tv-t (ilyenkor ezzel megegyező kategóriát?) Vagy adnak utalványt a Központi szalonba? Anno ezt a TV-t elég jó áron sikerült venni mint kifutó darabot. Mi most ennek az alternatívája - az 55X90L ? Mert az jóval drágább most :S
-
kezo0
addikt
válasz
Tylla66 #68359 üzenetére
A közös hálózat csak azt jelenti, hogy ugyanabból az IP-címtartományból (pl. 192.168.0.XXX) kell a routertől IP-címet kapniuk. Tehát ez a mondat nem zárja ki, hogy a CC saját maga tudjon a wifire csatlakozni.
„ha a wifi nincs bekapcsolva, a laptop nem is "látja", mint eszközt” – nekem ez is arra utal, hogy saját maga csatlakozik a hálózatra, saját wifi-rádióval, saját IP-címmel.
De biztosan jobban tudod, csak ez így nekem fura, és akkor így nem is értem, hogy működik a CC.
-
totopad
senior tag
válasz
Tylla66 #68078 üzenetére
Kábellell ennyit, még életemben nem szenvedtem, mint ezzel az audió kábellel: 2 óra qva anyázás után jöttem rá, hogy a csába kell használni és, hogy a végén az a műanyag fehér pöcökötet, le kell róla venni, mert védőbütyök és még utána sem mindegy, milyen irányba dugod be a TV-be.
-
Joshi
titán
válasz
Tylla66 #68065 üzenetére
Ez a funkció semmi mást nem tud, minthogy ha az Audiorendszerre állítod, akkor a tévé hangszórója elnémul. Ennyi. Az optikain mindig van hang, tehát ha csak a tévé hangszóróját akarod hallani, akkor az erősítőt ki kell kapcsolni, vagy lenémítani. Remélem érted.
Egyébként ez érvényes minden hangkimenetre a tévén, tehát ez ugyan így működik HDMI ARC-nál is.
-
Joshi
titán
válasz
Tylla66 #68063 üzenetére
Tévé oldalról értette amit az elején mondtam is. Magyarul optikán folyamatosan kimegy a jel, annyi hogy a tévé menüjében váltani tudsz hogy éppen a tévé hangszórója szóljon vagy az optikára kötött erősítőjé. Ha az alábbi menüt sehol nem találod a tévéd menüjében, akkor a te tévéd ezt nem tudja.
-
Joshi
titán
-
Celtis
veterán
válasz
Tylla66 #68035 üzenetére
Egyszerűen az adapter amit vettél nem alkalmas HDMI-ARC csatlakozásra.
Ha egy HDMI-ARC képes adaptert veszel, akkor csatlakoztatás után meg fog jelenni a tv menüjében, és kiválasztható lesz az a kimenet.
Egyébként szerintem az ARC jobb, mint az optikai, mert ha támogatja az adapter, akkor a kimeneti hangerő a tv távirányítóval szabályozható, illetve a tv-n tudod választani, hogy hol szóljon a hang, a tv-n vagy az erősítőn. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Tylla66 #68039 üzenetére
Az optikai kimenet az azért jobb ebből a szempontból, mert onnan állandó a hangkimenet nem kell állítani semmit. Ez jobb lett volna. Ráadásul ez egy csomag amibe van minden kábel ami kell.
-
Joshi
titán
válasz
Tylla66 #68037 üzenetére
Minden eszközön fel van tüntetve az ARC képes be/ki menet. Csak azon a porton működik ahol rá van írva. Na most az általad vásárolt átalakító eleve HDMI 1.3, nem tudom volt-e akkor már ARC, de azt hiszem az ARC amúgy is Etherneten keresztül megy (ha jól tudom). Vagyis a HDMI-n belül van egy Ethernet rész. Valami ilyesmi.
A tévé menüjében is nézz körül, hátha ki lett kapcsolva.
-
Joshi
titán
válasz
Tylla66 #68035 üzenetére
Szerintem az az átalakító nem tud ARC-ot. Inkább olyan átalakítót vegyél amin optikai bemenet van és egy optikai kábellel kösd össze a tévét az átalakítóval. De ha az erősítődön van optikai bemenet, akkor csak venned kell egy minőségibb optikai kábelt és készen is vagy.
Milyen erősítőd van? Ha van rajta optikai bemenet, akkor van nekem egy jó minőségű 5m-es optikai kábelem. Gombokért odaadom.
-
Dan-szan
senior tag
-
Technoman
őstag
válasz
Tylla66 #66000 üzenetére
Srácok, TV gariztatásnál teljesen felesleges felhívni a kereskedőt (MM, Euronics, EMAG, Auchan....), mivel a jogszabály kimondja : a garanciális időszak alatt 10 kg felett ill. tömegközlekedésen nem szállítható termékek esetében, a gyártóval (esetünkben a SONY-val) szerződésben álló szerviznek kötelessége el- és visszaszállítani, a meghibásodott terméket Mindezt, természetesen 0 ft szállítási költséggel.
Nemhiába figyel minden gyártó honlapján, a "terméktámogatás" menü. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest