- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Igen, a kommunikációs szálon.
Pl. az összekötő kábelek is irányított kábelek. A forrástól az erősítő felé. Legalább is amikor még hifiztem. Sajna már egy ideje nem engedhettem meg magamnak. Most meg már inkább a házimozi felé kacsingatok.
Ez a kábel is ilyen. Már nem mászok be a tévé mögé, de a dobozán lefotózom neked. Meg van jelölve az iránya. Régen, ha nem volt megjelölve, úgy kötöttük be, ahogy a szöveget olvasod a kábelen, az adja meg az irányát. -
mrThomi
addikt
En ezt ertem, irtam is hogy van egy lg dsn 4 soundbarom, amit most tuti fogok hasznalni, de akkor is valami brutal a kulonbseg. Nem tudom hallottal e egy lg c1-et szolni ? Lehet hozzaszoktam 3 honap alatt, de ennel azert tobbet vartam a sonytol, foleg ettol az xr sound marketing hulyeseg miatt. Na mindegy
-
mrThomi
addikt
Igen tervbe volt mert volt mar 55,65,58 aztan megint 55 es most ujra 65, de nem tudnam a 75 hova tenni a szobaba. Havernal kint nappaliba van egy 85. 75 meg nem lattam lakasba csak boltba, igaz ott meg a 85 is eltörpül. Ha jol latom 1700€ körül lenne a 75x90j, annyiert meg inkabb 65 oled. Nekem a lelektani hatar tv-nel 1000€, de meglatom legkozelebb, lehet bevallaom probakent
-
törölt tag
SDR-nél szinte minimálisra kell venni a fényerőt, nálam a 3-on van.
HDR-nél max.Vhiktor:
Kalibráláskor külön 10 pontos színhőmérsékletet kell állítani SDR-hez, meg BT 2020-hoz?
Vagy egy mindkettőre alkalmazható?Hallottam olyat is, hogy BT2020-at nem is kell kalibrálni, ez igaz?
-
kolosszus87
senior tag
Jó az PS5 mellé is, túl van lihegve a hdmi 2.1 téma. Nekem hdmi 2.1-el rendelkező 65XH90-em van és sokat nyüstölöm a PS5-öt is. Ha most visszamehetnék az időben inkább venném valamivel drágábban a 65 XH95-öt, mert a képminőségbeli többlet többet ér mint azok a hdmi 2.1 funkciók amiket alig használok ki, per pillanat semennyire, mert alig van olyan játék ami 4K felbontás mellett tudja a 120fps-t és azok is pont nem érdekelnek és a jövőben sem lesz nagyon több ilyen cím, ehhez a PS5 kraftja is kevés. 2 milliós PC konfigom meg nincs és nem is lesz amivel jelenleg valóban lehet nyomni mindent 4K-ban 100-120fps-sel.
-
Ger_man
senior tag
Egyébként megy a PS5 120Hz-en az XH95-ön, csak 1080p-n. De egyébként is sokszor ezen a felbontáson pörögnek a 120Hz-et támogató játékok (vagy esetleg néha felmegy 1440p-re). Lásd hamarosan debütáló Uncharted 4 Remastered (3 opció: 4K@30, Dinamikus 4K@60, 1080p@120), de való igaz később ez a felbontás emelkedhet újonnan fejleszett játékok alatt. De én minden esetben a nagyobb felbontást választanám a 120 ellenében
Max a 60-ért áldoznám be a natív 4K-t, Dinamikus 4k-ra. De ez csak egyéni preferancia
-
Vhiktor
nagyúr
Jövőhéten felkerül a csatornámra a teszt róla, ott kitérek erre is.
Annyit elárulhatok, hogy jelenleg minden technológia komprmisszumos, a miniled is.
De pl a miniled hatalmas ugrás az LCD tv-k esetében.Ha LCD tv-t vennék és van rá keret akkor csakis miniled-ben gondolkodnék, sokkal jobb, dinamikusabb a képe mint a nem miniled-es LCD-knek.
-
Vhiktor
nagyúr
Lehet, hogy hibásat kaptál.
Sajnos úgy néz ki lutri minden kábel, de az is biztos, hogy a drágább sem jobb semmivel.
Kb ugyanabban a kínai gyárban gyártják őket, múltkor meg is találtam, ha több ezer/tízezer darabot rendelsz akkor testreszabhatod a kinézetet, a kábel színétől, anyagától, harisnyázottságától kezdve a csatlakozó anyagáig, bevonatáig, színéig, azt, hogy egyenes a csatlakozó vagy könyökös, szó szerint több 1000 testrszabási lehetőség van és még a kívánt logót, mintát, feliratot is rányomják.
-
Csabi1984
addikt
Nem tudom mitől van az ha sikerül összehoznom akkor egy idő után "elfelejti" volt már Tv áramtalanítás, erősítő áramtalanítás. Rámegyek, hogy "házi mozi vezérlés" bekapcsolni bekapcsolja de ki már nem! Itt is valami hasonlóról írnak.
Próbaképen hazahoztam a Sony Soundbar eszközömet ki-be kapcsolja és nő hang. Próbáltam,hogy újra rárakom az új firmware-t de nem engedte mert érzékelte, hogy rajta van.
Milyen kábel lenne jó ha egy 2.1 gembird nem jó?
-
modflow
veterán
Az új érdemi infók után írtam a Sony supportnak szépen megfogalmazva azt, hogy a jó k***a anyukátokat szivattok feleslegesen, amikor tudnotok kellett volna, hogy nem nálam van a hiba, erre ezt írták. 😂
Köszönjük levelét!
Abban az esetben, hogyha a hiba másik CI+ modullal is tapasztalható, a szerviz által említett hibáról van szó.
A készülékre a frissítés valóban januárban fog megérkezni, így szíves türelmét kérjük addig is, amíg a probléma megoldódik.
Ami pedig a VRR funkciót illeti, erről sajnos nem rendelkezünk frissebb információkkal.
A kellemetlenségekért elnézését kérjük! -
modflow
veterán
A másik tévén, ami a rokoné és ugyan olyan, mint az enyém, a videó arról van amúgy. Az enyém nem olyan gáz.
De hogy van az, hogy a Voda indulásakor 1,5 hónapja két hét alatt egyszer ha láttam képhibát, ma meg már tényleg 30 mp-enként durva kockásodást?
Először még csak kicsit volt inkompatibilis, most 1,5 hónap után meg már fokozottan inkompatibilis?
3 hónap után meg már ott leszek, mint a rokon és extra durván inkompatibilis lesz?
Azaz ez "kapcsolat" TV és CI között "fejlődik", mint valami organizmus? -
modflow
veterán
1. és 2. Nem opció.
Mi garantálja hogy egy másik Sony jó lenne?
3. Tuti van nekik másfajta? Mert délután jön a Vodás szerelő és már telefonon is azt mondta, neki csak egyféle van..A Sony felé be van jelentve, de nem akartam itt a fórumot fárasztani a hülyeségekkel, amiket írnak, hogy csináljak.
Most még megvárom a CI modul cserét, ami tuti ugyan olyan típusú lesz és visszaírok Sonynak. -
salapp
addikt
Bár itt ez off-topic, de helyesen úgy kell hivatkozni a dologra, hogy minden jelenleg a piacon elérhető (W)OLED tévéhez minden gyártó az LG Display-től veszi a panelt, a TCL, a Sony és az LG is. Ez meghatározza, hogy nagyjából mire lehet számítani képi megjelenítésben, mert OLED. Azonban tévúton jár, aki ebből arra a következtetésre jut, hogy "hát akkor mind ugyanolyan".
-
gordonfreemN
addikt
Nekem egyetlen dolog vált be.
Alkohollal már a mostani tv-n nem peobalkoztam a figyelmeztetések hatására, de teljesen bevállt a meleg vízben áztatott és kicsavart törlőrongy, ezzel kórkórösen kétszer áttöröl, majd szárazzal még mikor nedves kórkörösen ismét, majd ha megszáradt nekem még kétszer át kell törölnöm, hogy minden folt lejöjjön, de én mondjuk beteg vagyok, elemlápával világitom hogy lássak minden foltot.
A törlörongy puha legyen, szöszmentes és a képernyőt túlzottan nem szabad nyomni csak enyhén.Ha esetleg fekete háttérnél a clouding rosszabb lenne, óvatosan ki kell simogatni femtről lefele, a közepétől kifele a szélekre
-
gordonfreemN
addikt
Én dell momitorral is megszívtam. DP kábel verzió ugyanaz, 3-ból kettó nem tudja azt ami rá van írva.
Ez nem a készülék hibája, hanem hogy minden hitvány kínai gyárt és ad el úgy kábelt, hogy hazudnak a paraméterekbe. Na meg hogy milyen hosszú.
Nem mindegy mekkora keresztmetszet és milyen árnyékolás illetve csavarás.
Én már megtanultam és ha van rá lehetőség hama vagy delock kábelekkel próbálkozom, az bevállt. -
-
Celtis
veterán
Korrigálom magam.
Valóban az ARC ugyanazt a vezetéket használja, ami az Ethernet. Elvileg tehát tényleg olyan kábel kell, amelyik "with Ethernet". Mindazonáltal szerintem ez alapból benne van ma már minden HDMI kábelben és nagyon csodálkoznék ha pont abban nem lenne, amit linkeltét.Továbbá a tv-n megjelent hibaüzenet nem közvetlenül ARC kapcsolat problémára utal. Az ARC-on csak a hang megy egy irányban, a vezérlés a CEC szálon történik, és ez a "megszakadt a kapcsolat" is azt jelenti, hogy a tv nem tud CEC-en kommunikálni az erősítővel.
Ilyenkor első körben mindig az egyéb HDMI-n csatlakoztatott eszközök a gyanúsak. Egyetlen eszköz is pl. egy STB vagy egy áramtalanított médiaplayer ez egész rendszer CEC kommunikációját blokkolja. Érdemes úgy kipróbálni, hogy lehúzol mindent és első körben csak a tv és az erősítő van bekötve.
-
-
Joshi
titán
Ok, igazság szerint #63520 szucsinka-nak akartam írni. Arról nem is beszélve, hogy Displayspec is csak az X93J-re írja hogy 8bit+frc, a 90, 91, 92-re 10bit-et ír.
-
Joshi
titán
Ha falon van a tévé, akkor nagyon nehezen lehet hozzáférni a csatlakozókhoz. Vagy lefele néznek a csatik, vagy oldalra, de a fal közelsége miatt nem nagyon fér be az ember keze. Vagy előre bedugod a csatikat mielőtt felteszed a tévét a falra, vagy utólag kínlódsz.
Az én Sony A1 tévém menüjében van egy olyan Hangbeállítás, hogy milyen módot szeretnél és ott van olyan hogy falra szerelt állapot (valami ilyesmi). Szerintem a centersugárzó kérdést engedd el, ahhoz gagyi ez a teljesítmény és minőség. A center az nagyon fontos hangfal.
"(erősítő csak hdmi1.4 tud)"
Ha a tévé belső lejátszóját használnád médialejátszónak, akkor igazság szerint mind1 milyen kábelt használsz, mert a hangot vissza tudod juttatni az erősítő fele. A gond ott kezdődik, hogy HD hangod nem lesz, mivel hiába tudja a tévéd az eARC-ot, az erősítőd viszont nem tudja. Külső lejátszó meg csak olyan lenne jó, aminek van külön HDMI Audio kimenete is, mert az erősítőt ki kell kerülnöd a 4K HDR miatt. -
Joshi
titán
A 8bit + FRC azt jelenti, hogy a panel 8bit-es, de szoftveres rásegítéssel (FRC) 10bit-t tud.
Én igazság szerint azt nem értem, hogy a japánok hogy gondolkoznak. Mert a saját számozási rendszerükben ez kakukk tojás. Azt megértem, hogy a 8x-as széria 8bit-es és olyan amilyen, de hogy a 9x-es szérián belül miért variálnak az érthetetlen.
-
Piftuka
veterán
Az már egy egészen vállalható ár. Kár (és nyilván nem véletlen), hogy a leghülyébb dizájn konstrukció van ennyiért!
Én maradok rendületlen híve a középpontos talapzatoknak.
Hozzátéve, hogy az "X92J" sem olyan teljes mértékben, amilyenre én terveztem volna.
A SONY dizájnerei tanulhatnának a régi Philips és Panasonic készülékek példájából, hogyan kell szép, ízléses és praktikus talapzatot tervezni. Persze legalább keskeny tévé állványon is elfér a tévé. Manapság már ennek is örülni kell, úgy tűnik... -
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest