- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
axlfsi
veterán
válasz
ozzy711 #66311 üzenetére
Ahm, igen, az csak játék és tuti nincs, mert később érkezett, ... hát nézd, azért azóta jócskán érkeztek olyan hibajavítások, melyeknek van létjogosultsága, talán az Android verziókat sem butaság követni, de én nem fogom most tételesen felsorolni, mik is voltak.
Neked kell tudni, akarod-e, de én nem látom hátrányát, plána ha "csak tvzésre" használod. -
modflow
veterán
válasz
ozzy711 #65779 üzenetére
Most látom bakker, hogy a Sony honlapon is kint van mától a frissítés.
Csak éppen ez más, mint amit én múlt héten kaptam a Sony szerviztől. 😅Valaki XJ-ről lőne egy képet, milyen szoftververziót mutat neki? Szerintem az enyém újabb, mint amit kitettek.
Tuti betatesztelek nekik tudtomon kívül ingyen...😂
-
Celtis
veterán
válasz
ozzy711 #61739 üzenetére
Én eddig is gond nélkül pucoltam ablaktisztítóval TV és monitor képernyőt ha foltos lett. Habár igyekszünk nem megérinteni, így csak port kell törölni rajtuk. Nincs is semmi bajuk.
Eddig egyszer láttam borzalmasan foltos képernyőt. Na azt egy MM-ban vásárolt méregdrága képernyő tisztító okozta. (És ablaktisztítóval sikerült valamennyire rendbehozni)
Számomra a tanulság.
- nem hiszek az aranyárban mért csodaszerekben
- ha az alkohol tartalmú ablaktisztítótól félünk, akkor ne ajánljunk alkohol tartalmú egyéb szert sem egy másik hozzászólásban (tudom, hogy más volt a szerző) -
-
Clemi
veterán
válasz
ozzy711 #57893 üzenetére
A képhalványítás alacsony módban volt. Kikapcsolva egyébként állandóan látszik a bevilágítás. Lejátszottam egy 4K videót, ami csak totál fekete és annál is látszik, persze közepes, vagy magas állásban már nem. Tényleg nem tudom, hogy ez így természetes, vagy nem.
Egy totál fekete képet betöltve másnál is ilyen??? Videók -
karmaresz
senior tag
válasz
ozzy711 #56747 üzenetére
Külföldi fórumokon olvasgatva azt láttam, hogy van olyan modell is, amihez valami prémium (világítós) távirányítót adnak. (X92xH). Tudja valaki ennek a típusát esetleg beszerzési forrását?
Nincs bajom a mostanival, de egy fokkal masszívabb kivitelt azért elviselnék, ha megfizethető az ára, -
Joshi
titán
válasz
ozzy711 #56551 üzenetére
Az Audioquestek is megkapták a 8K kompatibilitást. Nagyjából itt jön ki a prémium minőség, vagyis hogy amikor ezeket a HDMI kábeleket tervezték és gyártották, még sehol nem volt a HDMI 2.1 specifikáció.
ui.: a milyen HDMI kábel rendszeresen visszatérő kérdés.
-
karmaresz
senior tag
válasz
ozzy711 #56513 üzenetére
Követem a topikot egy ideje, úgyhogy egyelőre kivárok a frissítésekkel.
Kibírom valahogy PS5-ön is 4K 120Hz, meg VRR nélkül valahogy, amíg nem lesz stabil a FW.#56512 TCr Így van régen tele volt velük minden, bár ritkán, de még mindig találkozok itt-ott velük. Bodobácsnak hívtuk, de nem tudom mi a hivatalos neve.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.
Remélem, marad is minden így, de elővigyázatosságból, babonából még a ragszalagokat sem vettem le róla.Egy kérdés, minden másik TV-nk (Samsung, Sharp, LG) azonos sorrendbe rakja a tévéműsorokat (digi kábel). Ez most valami egészen más logika szerint dobálta össze. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy marad a manuális beállítgatás?
-
Celtis
veterán
válasz
ozzy711 #55698 üzenetére
Könyörgöm ne!!!
Egyrészt miért lenne ez gáz? Teljesen rendben van. Minimális felhősödés, amit a telefon kiemel, ahogy a mintech07 is írja. Ez nem OLED.
Másrészt a sötét részek fényerejét nem ízlés szerint piszkáljuk, hanem pontosan be kell állítani. Ha már YT, akkor itt ez a video. Ezt kell lejátszani és sötét szobában a a sötét rész fényerejét úgy állítani, hogy a 0%-os referencia fekete sáv ne villogjon, de a tőle jobbra lévő már igen. Várhatóan az lesz az eredmény, hogy a gyári alapbeállítás a tökéletes, legfeljebb +/-1 állítás kell. Ugyanilyen videó van nem HDR-es is)
-
Derron
aktív tag
válasz
ozzy711 #55686 üzenetére
Na jó, meggyőztetek
Most egy 42" van, de ez se ott ahol a leendő tévé lenne.
Ha meglátok egy 55" meg egy 65" egymás mellett akkor ott azért látványos a különbség, és még a 65" sem tűnik olyan eszeveszett nagynak. Mikor haza érek és kimérem, hogy hol is lenne majd a tévé, akkor elképedek, hogy úr isten, a fél fal egy villogó felület lesz -
Derron
aktív tag
válasz
ozzy711 #55672 üzenetére
Pedig én pont 3.6m es szobába keresek 65" tévét, és attól félek, hogy túl nagy lesz
Ebből lejön mondjuk 20-20cm mert mégsem a falon van a tévé, és az én szemem se a falból jön ki. De 3m ről nem nagy egy 65" tévé úgy hogy fogyasztasz rajta tévé műsort, netflix, UHD filmek, és néha konzol is lenne? -
Albigator
őstag
válasz
ozzy711 #55344 üzenetére
Nekem ez van fennt: 20.01.01.037.
És legfrissebb VGA driver... Én nincs PC-nél 1680X1050-nél nagyobb felbontás.
Annak van jelentősége h mire lett konfigurálva a HDMI bemenet? "játék" izé nem tudom mik voltak, "egyéb"
HDMI3-an próbálgattam én is most az előbb HDMI 4-en de ugyan az a helyzet...#55345) Csandi
Ez is meg volt már. Csak amit fentebb linkeltek azt nem raktam fel. TV szerint a legfrisebb van. -
Csandi
őstag
válasz
ozzy711 #55344 üzenetére
Lehet, hogy neki nincs még lefrissítve. Erre nem is gondoltam.
Albigator: Akkor viszont menj be a TV menüjébe a távirányítón a help gombbal, ott pedig megtalálod, hogy hol kell manuálisan rákeresni újabb firmware-re. Elkezded, kb 15p alatt megcsinalja, közben nem tudod használni, és utána próbáld meg.
-
Albigator
őstag
válasz
ozzy711 #55337 üzenetére
De ezzel a TV-vel 4K felbontáson?
Nekem így néznek ki megjelenítők PC módban:
1440p 144 Hz moncsi ---------1080p 144 Hz moncsi -------- XH9096 1680X1050-en
Valamiért az a baj h nem monitorként kezeli hanem tv-ként? "HDMI-HDTV" Vagy fogalmam sincs...(#55339) Willhunting
Nem még, csak a tv-n csekkoltam a frissítést de ott naprakész volt. Ez az a firmware amivel gondok voltak? -
Albigator
őstag
válasz
ozzy711 #55115 üzenetére
Kipróbáltam úgy is a HDMI1-el, de maradt a 8 bit. Sztem a DP-HDMI kábelem a ludas. Majd hétfőn új HDMI 2.1-es kábellel kiderül az igazság.
Amúgy most vettem észre ha főmonitorom is 8 biten volt ragadva, nv vezérlőpultban át lehetett állítani 10-re. a Sony TV-t viszont nem.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
ozzy711 #54583 üzenetére
rtings.com-on írják, és a videóban is beszélnek róla, legalábbis az XH90 verziónál, hogy közelebb rakhatóak a lábak, de csak az európai piacra szánt verziókban.
A 95-s szériáról nem tesz említést.
Ja, és az XH90-es lába nem is oldalra áll, hanem előre.
[link]"In Europe, there's a variant of this TV that has Sony's 2-way position stand, which allows for a narrower positioning of the feet to accommodate smaller table"
Találtam egy helyet ahol a képen is a keskenyebb pozicoban van a láb.
-
renzid
csendes tag
válasz
ozzy711 #54557 üzenetére
Tv alig megy, de kemény, hogy ennyire készületlenül kicentizik a nextkonzol átállást
biztos vagyok benne, hogy kérdezték, valami megoldást tud esetleg valaki az usb állandó online állapotára? Vagy tényleg kézzel kell lehúzni minden alkalommal ha éjjelre vagy napokra nem akarok ki/be kapcsolgatást?
-
-
Csandi
őstag
válasz
ozzy711 #53959 üzenetére
Olvasgatok itt vissza de nem találom a linket. El tudnád esetleg küldeni? És ott azt is látom, hogy milyen újítást hozott egy frissítés, vagy csak, hogy van és le lehet tölteni. Illetve azt, hogy tudom megnézni, hogy a TV-n épp milyen verzió van? Bocsi a sok kérdést csak még új a TV
-
Csandi
őstag
válasz
ozzy711 #53959 üzenetére
Na beszéltem a Sonyval, azt mondták, hogy az első körben csak a 3-mas számú HDMI csatiból lesz 2.1 a firmware update után, de pár hónapon belül simán lehet mind a 4-ből. Viszont mivel a 3-mas tudja az ARC-ot, illetve majd eARC-ot, és a PS5-höz meg majd kéne a HDMI 2.1 minden funkciója, így nem tudok a 3-mas számúba egy Dolby Atmos-os hangcuccot kötni, (PS nálam nagyobb prioritás mint a hang), hanem meg kell várnom amíg egy másik csati is 2.1 lesz és majd abba átdugni a PS-t, addig viszont a 3-mas számúba (tehát ami külön megvan jelölve a TV-n) kell dugnom ami elveszi a helyet a Dolby Atmos elől
Úgyhogy sasolni fogom mikor jön update, és pontosan mit is tartalmaz.
-
Piftuka
veterán
válasz
ozzy711 #53929 üzenetére
A középen lévő "elszíneződést" az optika "varázsolja" oda.
A fotót köszönöm, de ez még mindig pont nem az, amiről fentebb beszélgettünk.
De mindegy is, mert a telefonnal ezt nem fogjátok tudni megoldani. Egy normális digitális fényképezőgép lenne szükséges hozzá.
Azért köszönöm, hogy rászántad az időt!
-
d.beni
aktív tag
válasz
ozzy711 #53578 üzenetére
Szia!
Hasonló helyzetben vagyok mint te voltál!
XF9005 van jelenleg és helyette XH9000 illetve xh9505 ben gondolkodom 85 méretben.
Észrevettél valami külömbséget a két tv között képminőségben, gyorsaságban? Miért ezt választottad? Vagy nálad nem volt dilemma a két típus között? (Xh9000 vs xh 9505)? Még megvan az xf9005 is? Mert akkor egymás mellett biztos jól látszik ha van külömbség. -
Piftuka
veterán
válasz
ozzy711 #53905 üzenetére
Az értelme éppen a "blooming" elkerülése.
Nekem nagy segítséget adtok ezekkel a fotókkal, mert még nem döntöttem el, hogy melyik készüléket vásárolom meg.
A Pana GX/HX942 még reális alternatíva, mert Edge LED háttérvilágítást kapott. És a natív kontrasztja a hírek szerint 6.000:1 feletti.
Ha a "panelszendvicset" jól rakták össze, és nincsen fényszivárgás, akkor kiválóan megfelelő lehet. Pont, mint a jelenlegi W809c tévém.
És ezért érdekel a SONY FALD nélkül, mert a Direct LED miatt azok általában rosszabb eredményt adnak. (Vagy legalábbis... több LED, nagyobb esély a bevilágításra.)
Az a helyzet - ezt sok TV tesztelő is így gondolja -, hogy a SONY nem ússza meg, hogy bevezesse a több száz, vagy több ezer dimming zónát. Mert hiába a piacvezető algoritmus, ha ilyen kevés zónát használnak, és elkerülhetetlen a "blooming".
(És "vica versa": hiába kapott például a TCL R635 több ezer dimming zónát, ha gyenge processzor segíti azt, és nem képes kontrollálni a "blooming" jelenséget.)
-
TCr
veterán
válasz
ozzy711 #53907 üzenetére
Minden tartalomnál, már PS4 játék közben is tesztelem.
Most így hirtelen nem tudom, de mintha a "Tiszta" képi üzemmód nem lenne kapcsolható HDR alatt, pont amiatt, amit írtál. Majd ránézek.Én is most tervezek rendelni Aliról új Ugreen Ultra High Speed HDMI kábeleket, a méreteket még le kell vennem.
BTW a koncertek nem 25p, illetve 30p-sek úgy általában?
-
Joshi
titán
válasz
ozzy711 #53887 üzenetére
LCD tévénél a bevilágítást akkor látod igazán, amikor minden sz@rt kikapcsolsz a beállításban. Gyakorlatilag egy nyers képmegjelenítésed lesz mindenféle ficsör nélkül. Piftuka erre gondolt. Nekem is hihetetlennek tűnik, hogy egy 85"-os kijelzőnél teljesen homogén legyen a háttér világítás. Tök sötétben kell megnézni aránylag alacsony kicsit a közepes fényerő érték közelében a kijelzőt. A kamerák általában felerősítik ezt a hatást. A szemednek kell megmondania, hogy ez még neked oké vagy már foltos.
Természetesen fekete háttérnél. Én a Paint-ben szoktam készíteni egy 255.255.255-ös RGB képet 3840x2160-as felbontásban, és ezt teszem ki a képernyőre. A lényeg, hogy full sötét szobában.
-
Piftuka
veterán
válasz
ozzy711 #53887 üzenetére
"Bevilágítás nyilván nincs az ld miatt. "
Tisztelettel megjegyzem, hogy szerintem még mindig nem teljesen értesz.
Éppen a "Local Dimming" nélkül szeretném látni a tévéiteket! Tehát esetedben, ezt a képet olyan módon elkészítve, ahogyan beszéltük.
És hálásan megköszönök pár ehhez hasonló fotót is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Star Trek
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Könyvajánló
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest