- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
válasz
Gigicuci #70247 üzenetére
thx , valóban vannak új infók itt, bár már megrendeltem a 75XR90-t ( tegnap még akciós volt a Sony központi szalonban 1.075), ,,erővel lebeszélve magamat,, a 77G4-ről ... na majd beszámolok.. addig is várom a
,,panellotó sorsolást... ,, nagy váltás ez vagy 20 év Samsung után...
-
pvil
tag
válasz
Gigicuci #70243 üzenetére
Odáig sem jutottam, hogy elmenjek hozzá, nem akarta eladni igy nem talakoztam vele...meg már a garanciát sem találta (állítólag az asszony elrakta).
Volt rá esély, de nem láttam még ezt a tv-t élőben így nem tudok mit mondani, 890 ért biztos nem veszem meg újonnan.
Az xr70 ben nem tetszik a tükröződés gátló bevonat hiánya....Igen jön a mk2 széria...az idén akkor csökkenhetnek az árak, ha forint-euro nem durvul el nagyon.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gigicuci #69252 üzenetére
Az is szomorú, hogy évről évre hiába kerül ugyanannyiba egy készülék nem feltétlenül ugyan az a "minőséget" kapja az ügyfél. Tudom most nem Sony de ott volt a Samsung.
40H6400 a következő években kiadott ugyan azon áron levő terméket nem is lehetett hozzáhasonlítani.
Jelenleg egy 55XH9096 van nekem amit 3 éve vettem 269.000Ft-ért plusz az Euronicsba vettem valami meghosszabbított Garanciát, de gondolom ez nem ugyan az mint amit a Sonynál lehet venni és így 299.000 Ft (áruhitelre).
Nem tudnám, hogy a mostani Sony készülékeknél hol van az amit öröm használni de nem OLED, meg 500-700.000 Ft-os kategória
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gigicuci #69246 üzenetére
Én is valahol azt érzem, hogy a drágább nem hosszabb használati időt foglal magába hanem tudásilag fejlettebb.
Az se mindegy, hogy ez a 3-4-5 évet miszerint kell értelmezni. Mert más ha valamit reggeltől bekapcsolva "nyúznak" és más az is ha megy általánosságba este filmnézésre. -
Celtis
veterán
válasz
Gigicuci #69084 üzenetére
Írd le nekik, hogy neked ezek a paraméterek neked rendkívül fontosak és ezért inkább ráfizeted a Sony szalon fogyasztói árak közti különbséget (~80e), csak adjanak egy X95L-et.
Egyébként az mondanám, hogy a legalacsonyabb hivatalos bolti ár mínusz 20%. Tehát 500-ért el tudnád adni. Biztos, hogy nem éri meg a pénzt visszakérni.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Gigicuci #68983 üzenetére
a Sony nem tudja megjavítani az XH95-öt, a szerviz felajánlott egy X90L-t helyette vagy visszaadják a pénzt (350e).
Sajnos egyik sem igazán jó megoldás, mert az X90L-en nincs széles betekintési réteg illetve jobban is tükröződik a mint az XH95. A többi tulajdonságában egyébként hasonlónak tűnik.
A 65X95L-hez viszont jócskán ki kellene pótolni az utalvány összegét.
Lehet akkor járnék a legjobban, ha rögtön eladnám az X90L-t, hiszen a csere napjától újra 3 év garit adnak hozzá. Szerintetek mennyit érhet a piacon? Többet mint 350e?
Köszi!
-
Piftuka
veterán
válasz
Gigicuci #68137 üzenetére
Teljes mértékben megértelek. Esetemben is nagyon valószínű, hogy LCD televízió lesz az, amire majd egyszer ezt a SONY AG8-ast lecserélem.
Sok idő eltelt már, amióta megvettem, és a fényerő hiányát sem tudom megszokni. A fekete poszterizáció pedig a másik olyan jelenség, ami elviselhetetlenül ronda.
Viszont mivel nem vagyok milliomos, nem engedhetem meg magamnak, hogy 1-2 évente televíziót cseréljek, szóval egy jó darabig még marad ez az OLED, az biztos.
Másfelől mire is lehetne lecserélni? Ezidáig az egyetlen reális alternatíva a Hisense (vagy akár más gyártó) "Dual Cell" megoldása volt, ám az sajnos az álszent "zöld lobbi" áldozatául esett!
Azon kívül nincsen olyan nagy képátlóval rendelkező LCD készülék, amely kiváló VA panelt kapott, magas a natív kontrasztja, kiváló a fekete szintje, nem jelentkezik rajta blooming, jó a mozgásmegjelenítése, magas a fényereje, és mellőzi az összes olyan bevonatot, réteget, amely "szivárvány effektet" eredményez.
-
mano42
aktív tag
válasz
Gigicuci #68091 üzenetére
Ha a "Minden képjavító hókusz pókusz kikapcsolva és gyorsabb mozgásnál még mindig látom a "beröccenést.." akkor nyilvan azert van mert a filmek 99%-a 24p ( meg akkor is, ha a netflix 60p-ben tolja) es ha kikapcsolod a hokuszpokuszt akkor nincs hogy ne lasd a szakadozast.
-
kenzoli
csendes tag
válasz
Gigicuci #67793 üzenetére
Nagyon Köszönjük a gyors visszajelzést!
Védőfólia nem volt, ezzel kapcsolatban több helyen olvastuk, hogy egyre kevésbé használják már a gyártók, így emiatt nem is aggódtunk.
Felvettük a kapcsolatot a kereskedővel, türelmünket kérték, utána néznek, visszahívást ígértek.
Szeretnénk mindenképpen valamilyen kompenzációt.
Nem volt sehol feltüntetve, hogy akciós ár lenne.
Garit már a vásárlással egyidejűleg megvettük. -
KoVee84
senior tag
válasz
Gigicuci #67545 üzenetére
W805C-hez és XG85-höz képest 0 felhősödés, elképesztően homogén egy szín esetén a kijelző teljesen sötét szobában is (igazából pont ezért vettem meg, mert a hálóba került ahol csak és kizárólag este tvzünk). A fekete is nagyon jó, de azért azt el kell ismerni, hogy nem oled szint. Futattam rajta több youtube fald tv tesztet, tényleg mindegyiken hibátlanul teljesített, szóval ezért a pénzért nincs más gyártónál ilyen minőségű csomag. +1 usb-t hiányolok nagyon róla, illetve a sony távirányítója szerintem sokkal minőségibb és kezehetőbb. LG-nél lett volna kicsit drágábban oled, de 25 évvel ezelőttről nekem nagyon rossz emlékeim vannak az első 17 colos lg monitoromról, a szervíz hozzáállásaegy életre megutáltatta velem a márkát, így ők kiestek
-
Tylla66
csendes tag
válasz
Gigicuci #67242 üzenetére
Szia!
Köszi!...rohanok is XK-t venni...ja, nem
Egyébként annak érdemes utána nézni, hogy ha vesz valaki egy új tv-t és köt rá kiterjesztett garanciát, ÉS! közben cserés lesz a készülék, tehát megváltozik a gyári szám cserekészülék esetén, akkor vajon a korábban kötött plusz garit hogyan lehet (lehet-e) továbbvinni? Optimista módon azt feltételezem, hogy "átírják", vagy visszaadják az árat és köthetsz újat?
-
d.beni
aktív tag
válasz
Gigicuci #67173 üzenetére
Köszönöm az információkat!
Igen az X95K-t én is néztem, horror áron megy...
Ezért akarok a régebbi szériából választani. Igazából csak arra várok, hogy beessen legalább a közelébe annak ami a legalacsonyabb ára volt az X95J. Tudom hogy az X900H nagyon kompromisszumos az X95J hez képest DE most jelenlegi áron 500k a különbség a két TV között amit nem fizetnék ki...
Szóval vagy szerencsém lesz és beesik az ára vagy nem...
Még az is előfordulhat, hogy mindkettőről lecsúszok mert az XH900-ból csak 1 darab van ahonnan be tudom szerezni... -
d.beni
aktív tag
válasz
Gigicuci #67171 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jobban húz a szívem a Sony felé. Megkönnyítetted a választást. Már csak egy akcióra várok, szerintem lefog menni az ára mert tavalyi modell... (remélem)
Sajnos a mediamarktból eltűnt ez a modell.
Még "B" tervnek van egy xh900-as modell olcsóbban, de azt csak akkor venném meg ha nem esik az ára az xj95-nek. Szóval most már csak egy jó akcióra várok -
Szoke1982
senior tag
válasz
Gigicuci #67009 üzenetére
Jah majd meglátjuk ,én se gondoltam lesz 390e, akkor tuti nem veszem meg +160e többért (most már mindegy kb)
Jah néztem kisbetüs részt " a 65' -nál nincs tükröződés védelem" jah csak a 75'-tól ! (Jó tudni!)
Most már értem mire gondoltál anno, jah én nem vettem észre mert háloba van, kb sötét van mindig!
Max ha felkapcsolom villanyt na akkor tükröződik ha kivan kapcsolva a tv!
De bekapcsova se látom magam vissza szerencsére!
Amúgy meg ha minden igaz ez a réteg rontja a kontrasztot nem?
Vagy az a x wide réteg ?
Vagy épp ettől jobb a kontraszt a 75' -nek mert benne van a X-Anti Reflection? -
Szoke1982
senior tag
válasz
Gigicuci #67002 üzenetére
Az nem a x90j-ben nincsen? Vagy az a réteg ami benne van enyimben az a betekintési szöget javítja? Nekem magas most! Mert nézd meg előben nem nagyon csillog vagy mire gondolsz?
Kolosszus87: jah főleg a tudat ,hogy 550 ért rendeltem meg pff kicsit dühitő a f@sz gondolta volna, hogy ennyi lesz , akkor tuti várok vele egy hónapot! Na ez van..
Volt 550 , aztán 500 utána 550, aztán felment 640re és most meg 390re, na ez kurva jó ár nagyon!
Főleg most egy hónap útán, azt mondom oda basz a képe főleg lg ips lcd után!
Végre nincsen bevílágitásom (edgeLed)
Habár ki tudja ezzel is mi lesz!
A néha fagyásokon kivűl nincs gondom vele!
Aki agyal a 65'x95j -n ne tegye vegye megfele mert nem bánja meg, főleg ennyiért!!! -
Szoke1982
senior tag
válasz
Gigicuci #66918 üzenetére
Az a réteg nem a jobb betekintési szög miatt van?
De az rajta van, az a x90j nincsen vagy másra gondolunk?
Lényeg telefon vakujával világitok rá akkor ilyen szivárvány visszaverődést látom, lényeg nem tükrözik vissza semmit kb.
Mondjuk nekem fura ez ezüst szinű mm ben meg azt mondták a bolti fekete keretes!? Jah és a premium távkapcs járt hozzá (vilagitós) youtube-on meg láttam fekete normál adtak? De a dobozon is black van írva lol..Másnak: Van aki vett itt 65' x95j-t? Kiváncsi lennék neki milyen ?
Tehát aki boltba vette meg a x95j-t! -
-
mrThomi
addikt
válasz
Gigicuci #66353 üzenetére
Németbe a 75 colos 4500 juró ami forintba 1.7 millio mátyás tehát "reális" ahhoz képest Az új lg oledek is beteg áron nyitottak. Tavaly az 55c1-et 999€-ert vettem, most 2250€ a c2... Ha marad ez a tendencia még jó sokáig nem fogom eladni a 65-92J-t, mondjuk elégedett is vagyok vele
-
F-ECT$
titán
válasz
Gigicuci #66350 üzenetére
Az új tv-k mindig nagyon drágán nyitnak, aztán gyorsan esik az áruk. Megnéztem egy random Sony tv-t (65XJ90): 650k-n nyitott tavaly áprilisban, augusztusban már 470k volt.
Az 1.35M nyitó ár mondjuk kicsit túlzó, mert amúgy $2800 a Sony oldalon a hivatalos ára, ami még a 27% áfával sem kellene, hogy ennyi legyen forintban. Gondolom még máshol nem kapható, ha megjelenik más boltokban is, akkor olcsóbb lesz rögtön.
A Miniled viszonylag új technológia, az early adopterekkel fizetik meg a fejlesztési költségek jó részét.
Nekem 65-ös méretben olyan 500k körül lenne most a vásárlási küszöböm, kíváncsi vagyok, hogy a 3-4 év múlva esedékes tv váltásig mi lesz erősebb: a folyamatos áremelés a frissen megjelenő modelleknél + infláció vagy az, hogy egyre nagyobb méretű tv-ket vesznek az emberek, így egyre nagyobb tv-k kerülnek be a jó ár/érték kategóriába, azaz nem kell extra magas felárat fizetni pár col plusz méretért, és így a 65-ös közép/felső kategória (akár OLED) is benéz 500k alá egy BF alkalmával.
-
salapp
addikt
válasz
Gigicuci #66168 üzenetére
Amúgy nem érzed azt, hogy az X95K az XE9305 méltó utódja?
Nekem is az a gondom, hogy LCD-ből nem kellene 55-ösnél nagyobb, így ez a vonal nekem sem alternatíva egyelőre.NavySeal: ígérd meg, hogy ha javíthatatlan és új tévé kell, akkor újra ránézel az aktuális árakra, hátha lesz szerencsésebb áron Sony OLED, és nem ugrasz rögtön bele egy LG-be! (ha már Sony topikban vagyunk, talán nem gáz, hogy ezt kérem)
-
LWhite
tag
-
kissdani
senior tag
válasz
Gigicuci #65946 üzenetére
Én ugyanezt figyeltem meg minél nagyobb a panel annál jobb minőségű. Én 75-öt cseréltem le 85-re, igaz nem egy márkát de ez a mostani 85xh90 ennek a képe nekem tökéletes, mind a mozgásmegjelenítés mind a feketeszint, bevilágítás és teljesen homogén. Nem adnám semmi oledért az biztos... Amíg az elektronika bírja addig marad van rá 5év gyári gari.
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gigicuci #63628 üzenetére
Nem semmi vagy
De az a lényeg hogy neked tetszen
Nekünk a Batman Returns UHD kiadásánál volt egy fájdalmas élményünk, mikor a macskanő megsüti Christopher Walken-t, és szikrák szóródnak szerteszéjjel, akkor mi is felsikoltottunk Walken-nel együtt, mert bődületesen fényes volt, arra már én is azt mondtam, hogy ez már túlzás
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gigicuci #63610 üzenetére
Autómatikus fényerőszabályzás be van kapcsolva? Szinte lehetetlennek tartom hogy ezen a tv-n max fényerővel kényelmesnek érzed a max fényerőt
Nekem fényerő 35-ön van, és 90-en a kontraszt (alapbeállítás custom profil mellett egy 55-ös XH95-ön)Ha este nézek valamit, sötét szobában, és csak annyit teszek hogy kikapcsolom a fényerőszabályzást, és valóban 35-re vált a fényerő, akkor bevilágítja a szobát a tv
Egyébként nagyon jól végzi a dolgát a fényerőszabályzás, egyik kedvenc funkcióm.
-
Derron
aktív tag
válasz
Gigicuci #63610 üzenetére
Na jó de mekkora a kijelző és milyen messziről? Engem is valószínűleg csak azért zavar a világos mert közel van, ha a szoba másik felében pislákolna nem zavarna. De így 2,7m ről már zavaró tud lenni.
Eddig a legjobb film élmény a Star Wars 7. része volt, a rengeteg sötét rész miatt. Ott végig tudtam nézni a 2 órát probléma nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest