- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dressed2kill
csendes tag
szerintem aki most vesz gepet az vegyen AM2est.
en is aprilisban tervezek gepet venni. eddig az osszes gepem intel alapu volt.
most egy amd x2 5200+ (Am2) akarok venni.
raktam mar ossze am2 es es 939 es gepet is.
en kulonbseget nem vettem eszre. ezt most halal komolyan mondom. kiatkozhattok a topicbol nekem telleg ez a velemenyem.
viszont 939 esre elobb utobb nem lesznek uj driverek stb.
rob210: AM3ast mikor fogjak kiadni? -
zolynet
veterán
Msi-m előtt egy Asus A7N8X-em volt, frankón csipszeten nuku borda, nem kicsit volt forrófejú az nforce2-es. De elviharzott egy 2500+barton társaságában(3200+ hozta)
Msi bios-ával semmi bajom, sőt nagyon stabil nyák, az hogy valszeg csak 250Fsb-t tud,
ezvan. Annyiért jó vétel volt anno. Nem ért meg plussz 6-7K-t hogy asus-t vegyek.
No csak ennyi. -
Zoli329
addikt
Szerintem megszokható ez a Bios is. Már ''rutinból'' megy. Eddig nekem is csak olyan volt, mint az MSI-ben. De ez is jó. Széles körű állítási lehetőséget kínál, csak más elrendezéssel. Az Abit is jó lehet, csak épp most hallottam, hogy az is nagyon melegszik.. Ami persze extra hűtővel megoldható, na de az Asusnál erre nincs is szükség.
[Szerkesztve] -
^Boss
őstag
miert van tele a pupod veluk ?
szerintem 100x jobb politikat folytattak az elmult 1 évben, mitn az amd, megpedig: ha mar telejsitmenyben gyengek voltak, ugy levittek az arakat, hogy akinek volt esze, gyorsan cserelte is a p4-et p d-re. miutan telejsitmenyben szarra alaztak az x2-t a core2-vel, meg mindig korantsem olyan aron adtak a c2d-ket, mitn annak idejen az amd az x2-ket. a legkisebb c2d mar 45 korul megkaphato volt, mig annak idejen a legkisebb 4200+ 100 kornyeken volt, es ott is maradt a c2d-ig , alig ment le vmit az ara 1 év alatt.tanulsag: az amd addig kihasznalta a vasarlokat amig lehetett, hiszen a legmaximalisabban fent tartotta az arakat, az uj intel architektura kijoveteleig. en eleg ideges lettem volna, ha veszek 120-ert egy 4600+-t, es 2 het mulva 50-ert aruljak. ez atbasz*s. a core2 E6600, ami mar siman minden tekintetben feler egy X6800-al ha kicsit meguzod, alig kerul 76-ba, es az indulo ara is ehhez kozeli volt.
ennyit az amd arpolitikajarol az elmult fél-1 évben.
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
Talán ahogy elnéztem az nf570 közel sem melegszik annyira mint nf4, mert a passzív heatpipe-os hűtő, nálam épphogy langyos, az asusomon meg az aktív is forró volt.
Bár ez legyen a legkevesebb
Ja és még máig sem tudtam beállítani a Q-Fan controllert, 2600-on pörög a Zalman, ami igen hangos
Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
Sztem csak lapfüggő.
Nekem Abit van, abban mindent lehet állítani rendesen.
Az nálam is igaz hogy ha nem indul be a túlhajtás miatt, elég nehezen lehet beindítani
CMOS-reset egyszer-kétszer, vagy ki az elemt aztán vissza.
De ezen kívül eddig más problémám nem volt
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Na akkor személyes tapasztalat.
Abit KN9:
Áramtalanítás után tuning mellett csak többszöri reset után tér magához alapbeállításokkal, ill. nem lehet vele elérni a HT 1100MHz-es maximumát (a közelébe se nagyon lehet menni).
Gigabyte M55Plus-S3G:
Antituning alaplap, semmilyen HT opció nincs (feszt lehetne neki adni, de azt nem igényli, 4x szorzóval (Sempron mellett ugye) viszont simán megy a HT 1100-on, szóval Sempront lehet benne húzni 275-ös FSB-ig. Ill. nagyon melegszik az int. vga, valami légmozgás nem árt a környéken. -
ZoFe
tag
ez szép elmélet..csakhogy az AM2be belemegy az AM3as proci..
és milyen hibákra is gondolsz? amit ne tudnának biosfrissitéssel orvosolni?
nekemm inkább ugy tünik a 939en tesztelgettek..nemhiába nem jött ki belöle sempron pl
ja..és milyen uj technoligiákra gondolsz ami az am3ban fog debütálni
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
-
rob5
aktív tag
Ez így van megerősíthetlek, az x2 topicba ép most tettem képet 2700mhz viszi 1,45-1,48 között mostmár a gép .
Csak a driver és az optimizer van fenn kihagytam a különböző registry módosítást és a ms hotfixet (ami mellesleg csak angol xp hoztak ki ill még németet is találtam) -
Zoli329
addikt
Én már írtam eredményeket. És egész jókat, ahhoz képest, hogy csak 2.4-en járattam. A maradék 2 progival igaz még adós maradtam de ami késik, nem múlik.
Az alaplapom (Nforce 570) azt hiszem kicseréltetem gariba vmi 590esre mert extra instabil és kényes. Kiforrott AM2? Háááát... Egyébként jó. Csak a hülye nyűgjei... -
rob5
aktív tag
Hát igen a minőségi ámbár nem olcsó alkatrészek egy kicsit segíthetnek, de hát hozott anyaggal próbálja meg mindenki kihozni a legjobb eredményt, nálam ezek az eredmények már nagyon is jónak mondhatóak. Egy kis tákolgatás mindig segíthet, kérdés meri -e válalni valaki, de ezt már az asrock topicban mondtam anno.
-
rob5
aktív tag
Hát igen az a fránya államháztartás szűk volt, mint a jelenlegi országkassza.
Elérhető árú tuningramot mit ajánlottál volna?
Én ezekre gondoltam:
- adata extreme edition csak az nem tudtak szerezni
- geil value talán bírná , de olvastam hogy az 1gb nem megy valami jól
''óccsón'' akartam fejleszteni -
Zoli329
addikt
Én holnap fogok írni teszteredményeket de az még korlátolt lesz mert azt hiszem a tápom cserére szorul és az bizony péntek előtt nem lesz kicserélve :/ Amit tudok, beírok. Progikról meg írok
Várom az eredményeid alapon is és húzva is, mindkettő érdekel gondolom mindenkit
-
AtHoS
nagyúr
''külömbségét''
Meg kellene már tanulni, hogy n-el kell írni!
Amúgy bocs, hogy nem témába vágót mertem írni ebbe Topicba
Még jó, hogy szólásszabadság van!!!!!!! Van????????
Szerk.: Javaslom egy ''AM2-es procik klubja'' nevű kiemelt topic nyitását, így talán az AM2-es alapdolgokról ott lehetne értekezni és nem ebben a fél AM2-es topicban.
[Szerkesztve] -
KasztP
csendes tag
250es fsbtől egyszerűen el sem indul 1T-vel...(valahol olvastam, hogy ez a ddr2es memvezérlő baja, vagy m2n-e-jé...már nem emlékszem)...amúgy kiteszteltem, kb ugyanannyit érek el 1T-vel, mintha 40-50mhz-t emelnék a ramon, szóval inkább 833 2T, mint 650 1T...
Amúgy direkt odaírtam, hogy ez 1db modul single-channelben.
A másik + az, hogy te milyen képet néztél? Odaírja az everest, hogy ''Athlon64 X2''
Amúgy tuninghoz respect, szép eredmény!
Majd ha lesz normális hűtőm (nem a kaki gyári), + még egy ramom, akkor visszatérhetünk a dologra
[Szerkesztve] -
KasztP
csendes tag
-
KasztP
csendes tag
Everest mit? Sandra nem jó? Superpi 1M pl 34s (azért ennyi, mert csak 700on megy ilyenkor a ram, és azt is single-channelben), a poén az, hogy 832-re állított ramokkal 2400-en vagy 2600-on hozza a gép ugyanezt...ennyit számít a memsávszél...)
Többieknek:
- én 1,5@2,0 willamette magos p4-ről váltottam kb 2 hete am2-re...azért nem conroera, mert egyrészt ahhoz sokkal drágábbak a tűrhető alaplapok, másrészt meg am2-es foglalatot időtállóbbnak tartom (itt nincs annyi chipsetváltós/revízióváltós bohóckodás, mint a ''sötét oldalon'', és nekem nincs kedvem fél-egyévente lapot cserélni)
- 2 mag: erre csak annyit mondanék, hogy xvid codecet átállítani 2(vagy több) szálasra, és alapórajelen 60-70fps-el kódolja át a filmet 35-40 helyett, meg az sem mindegy, hogy 2-3 erőforrásigényes alkalmazásnál is azonnal reagál a gép minden kattintásra...
- 1x1G vs 2x512M...én az előbbi mellett döntöttem egy EXM667es cl4es modul személyében, és nem bántam meg eddig....ez is megy cl5ben 840körül
Néztem a linet...ez kb meddig (mhz) lehet jó ---> Basic Tripla Watercooling kit?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest