- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli329
addikt
Hirtelenjében: [link]
-
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1147 üzenetére
Igen nekem is ilyen gondjaim voltak. Segithet. Ramok melyik slotokban vannak?
-
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1141 üzenetére
Alap 1.3-1.35V. Max 1.45V gyari hutovel.
-
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1135 üzenetére
Miért az M2N-E-vel lehet a gyári feszen túl adni a procinak?
-
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1131 üzenetére
Alapfeszen igen.
-
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1125 üzenetére
30k-ért? Pl Abit Kn9 ultra. Sajnos 40ezerért tudnék csak igazából ajánlani, alsó kat. lapokat nem ismerem.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1105 üzenetére
Úgy legyen
csak nem fog ki vmi gyengét.
-
Zoli329
addikt
válasz
Salvador20 #1092 üzenetére
Szvsz mindegyik felesleges. De ha választani kellene e kettő közül, akkor inkább fx. De értelmetlen inkább videókártyára költeném ezt a pénzt.
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1088 üzenetére
Melo ezerrel. Meg amig az uj ramjaim nem jonnek meg, nem tudok ujat felmutatni.
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1085 üzenetére
Lehet persze. De ez esetben win alól megy majd csak a tuning. Bár nálam átírja a biost is feszt is de nálad nem tudom, hová írná át. Ki kell próbálni.
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1082 üzenetére
Nem enged? Ja hát igen, nem túl tuningos lap... Ha lesz pénzed, m2n32sli...
meddig? Nekem alapfeszen 2550mhz-ig megy. 2.4-ig sztem stabil lehet nálad is. Ramoknak tudsz feszt emelni? 240-es fsb-vel a ramok mennyin mennek? Nézz egy két tesztprogit, stabil-e a gép. Pl orthos...
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1080 üzenetére
Csak nem sikerült 220 fölé menni?
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1078 üzenetére
Biosban állítsd át a ramot auto-ról vagy 667-ről 533-ra és úgy próbálj tuningolni. Így kiszűrheted azt, hogy a ramod nem bírja a túlhajtást. Mert ügye fsb emeléssel a ramot is húzod.
-
Zoli329
addikt
válasz
Partyface59 #1076 üzenetére
Szia!
Ez az eredmény szr..itt a memóriák vissza voltak osztva. Ez volt eddig a legjobb: [link]
Amúgy meg a procid biztos megy többet is, csak a lapod kellene cserélni olyanra, mint az enyém. Ht-t visszavetted 4x-re, úgyis fagy? Ramokat visszaosztottad? -
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1070 üzenetére
Alaplap honlapjára nézz fel, ott le van írva pontosan. Nem tudom, milyen lapod van...
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1068 üzenetére
Én kb 5x. Abból 1 kivételével mindegyik gép stabil volt mégis csak 2x sikerült rendesen
-
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1065 üzenetére
Hol jön be az a kép? Biosig eljut a gép?
Ja közben látom, hogy igen. Kellene egy floppyra indítólemez és bios rápakol azzal újra tudod tenni. Win alól nem szabad ilyeneket csinálni.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1060 üzenetére
Ez esetben azt javaslom, inkább ne frissíts, ha ilyeneket kérdezel. Nehogy baj legyen.
-
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1049 üzenetére
Milyen alaplapod van?
-
Zoli329
addikt
válasz
robekri #1037 üzenetére
M2N SLI 300 fölött? Hát nem tudom, ugyanis az Nforce570, nem valószínű. Nézd meg 9x szorzóval és megtudod. Az M2N32 az megy bőven. Feszt nekem nem kellett adni, auto-n hagytam. Semmit nem segített...
Meddig megy 1T-ben? Ez változó. Sokminden befolyásolja. Pl lap, proc és persze a memória is. Nézd meg... -
Zoli329
addikt
Ez tetszik nagyon: [link] pedig DDR1... igaz nagyon király Opteronja van.
-
Zoli329
addikt
Delutan kiviszem az erkelyre a gepet, megnezem ugy mit megy
-
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1018 üzenetére
Elkepzelheto, hogy kifogtal egy antituningos procit
-
Zoli329
addikt
válasz
aliasHydrO #989 üzenetére
Egyszerubb lappal nem lehet maximumot kihozni a procibol. Szerintem az alaplapon nem szabad sporolni, ha nem akarsz magadnak sok fejfajast...
-
Zoli329
addikt
válasz
Salvador20 #961 üzenetére
Azért 2850-en nem stabil ám teljesen
Úgy 2620 körül használom a mindennapokban, mert így még nem kell visszaosztanom a ramokat. Menne 2800-on is stabilan visszaosztva de az úgy nem éri meg. És nem minden a cpu mhz.
-
Zoli329
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #962 üzenetére
Persze. Mi kell még hozzá főnök?
-
Zoli329
addikt
ASUS M2NPV-MX Socket AM2 mATX - 20ezer
AMD Semptron 3000+ - 15ezer
667mhz-es ddr2es memória - 11ezer
Összesen: 46ezer ft.
Ha lesz még kis pénzed, majd dobsz a gépbe még egy 512es ramot és lesz 1 giga dual-channel-be, ami elégséges.
Az alaplapon van integrált vga, amivel lehet játszogatni a régebbi játékokat. Ha majd lesz pénzed, vehetsz a gépbe vmilyen ütősebb videókarit.
Feltételezem a régi konfigot eladod, amiből folyik be némi pénz ezekre...
Jobbat hirtelen nem tudok. -
Zoli329
addikt
válasz
Ace Ventura #940 üzenetére
A ramnak minek adtál + feszt? Hiszen még 667-en sem megy, felesleges. Inkább az időzítéseken próbálj szűkíteni valahogy... 1.5V kell 2600hoz? Kevesebb nem elég? Ill feljebb nem megy? Nehogy megsüsd...
-
Zoli329
addikt
válasz
Ace Ventura #928 üzenetére
1.31V? Nézd meg a biosban a hardware monitort, mennyit kap ténylegesen a proci. 1.3V kicsit kevéske lehet 2.6ghz-hez
-
Zoli329
addikt
Szerintem megszokható ez a Bios is. Már ''rutinból'' megy. Eddig nekem is csak olyan volt, mint az MSI-ben. De ez is jó. Széles körű állítási lehetőséget kínál, csak más elrendezéssel. Az Abit is jó lehet, csak épp most hallottam, hogy az is nagyon melegszik.. Ami persze extra hűtővel megoldható, na de az Asusnál erre nincs is szükség.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Jók az Am2-esek már, bizonyos esetekben +10-20%al is jobbak, ahol a memória számít. Pl egy 800-900mhz-en futó CL3as ramot megse tudsz közelíteni DDR1-el...Az alaplapok is jók már (az új 590esek pl), simán lehet velük léggel is 2.8-3Ghz-et elérni. De ezt már procija válogatja, mit bír. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a 939 nem jó, csak hogy nem annyira rossz jelenleg az AM2 helyzete. És sok procit lehet venni bele. Semptron, sima A64, X2... És olcsóbbak bizonyos esetben, mint a 939esek.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Mindkettő fontos, de adott esetben a ram többet számít. Főleg Winrar-nál látszik ez... 1T meg menni fog ha jobban visszaosztod a ramot talán segít kicsit. Memóriaidőzítéseket piszkálgasd inkább... A proci viszont szép eredmény, gratula
irigy vagyok...
A WinRar eredményeddel meg ugorj be a Winrar totyikba mert jó helyezést érsz el. Azt hiszem mögöttem a 2. legjobb X2-es (fölöttem csak C2D van) -
Zoli329
addikt
Új Winrar eredményem:
[link]
1328kb/s. szép eredmény. Érdekessége a HT 5xmeg a relatíve kevés fesz.
-
Zoli329
addikt
Sandra: [link]
Majdnem 10000 -
Zoli329
addikt
Visszaosztottam a ramokat így ezt értem el: [link] szép szép, de a memóriasebességem nagyon visszaesett. Kivéve persze a memóriaírást.
-
Zoli329
addikt
WinRAR:
[link]
Erre kéretik reagálnisztem ddr1-el nem fog menni. De nem tudom, ezért várom nagyon Qru eredményét 2.6ghz-el.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #841 üzenetére
Azt tudom, mit csinál csak az lenne a kérdés, mit befolyásol a mindennapokban a sebessége
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #839 üzenetére
Igaz nem egy tuninglap. De ez az árkategóriáján is meglátszik. Szóval nem tudod, pontosan mit is befolyásol a ht?
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #837 üzenetére
+ fesszel se? Vagy nincs ilyen lehetőség?
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #835 üzenetére
Az AM2-esek se? Mert pl az Asus nforce 590ese viszi még az 1300at is... (igaz értelme nem sok). Lehet, hogy az nforce4 még nem viszi csak az 5?
Egyébként mi jelentősége pontosan? Mert semmit se vettem észre 800/1300 között, sőt volt aki 200 környékén sem észlelt semmi sebességbeli különbséget. Mit befolyásol ill hol van jelentősége?
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #819 üzenetére
Nem a kamu a lényeg csak a jobb áttekinthetőség. Nekem még egyet se töröltek... de mindegy végülis
-
Zoli329
addikt
Az eredményeket képekkel, ha lehetne... ott az everestben a cache & memory benchmark... az mindent tartalmaz.
-
Zoli329
addikt
WinRAR Proc 2.68ghz 9x298, Ram 894mhz / 4-4-4-10-18 2T
[link] -
Zoli329
addikt
A ddr2-es memóriám alapból 1.8V-on megy. 2.1V-ot már félve adtam neki viszont 2.2V -kell a jelenlegi eredményemhez. Nosza gondoltam megfogom kézzel, mennyire meleg. És langyos volt! Terhelés mellett persze. Ennyit jelentene a szellőző ház? Semmi extra hűtés (pl borda) nincs a ramokon...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Wise (ex-TransferWise)
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Motoros topic
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest