- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoffer
őstag
válasz
VaniliásRönk #1199 üzenetére
Hangsúlyozom nem szeretném eladni a lapot! Csak arra lennék kiváncsi hogy melyik az az AMD proci ami ebbe a leg megfelelőbb lenne és egy elég jó procinak számít?? X2-es vagy X3-mas vagy netalán X4-es! Melyiket éri meg a legjobban megvenni és melyiket lehet tuningolni????
-
Hoffer
őstag
válasz
VaniliásRönk #1197 üzenetére
Nem cserélni akarom a gépem hanem egy másikat összerakni! Az intelesbe is már egy 3870 van! Az alaplap pedig amibe kéne a proci egy Asus M2N SLI Deluxe!! Ebbe is valami jobb videokari lenne!!
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1105 üzenetére
Úgy legyen
csak nem fog ki vmi gyengét.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1068 üzenetére
Én kb 5x. Abból 1 kivételével mindegyik gép stabil volt mégis csak 2x sikerült rendesen
-
valentinho
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1022 üzenetére
Adtam neki 1.56 V-t is és mégsem...Vagy a proci a szar vagy nemtom!Gondoltam egy gyári hűtővel többet is ki lehet sajtolni de úgy látszik nem...
Vagyis én nem tok!
[Szerkesztve] -
sharKBITE
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1012 üzenetére
Vettem
A 2500 az már egy kicsit megnyugtató. Remélem minél előbb be is számolhatok róla nektek
Apropó! Van valami tuningos toplista féleség AMD-knek?
-
Alpachino
veterán
válasz
VaniliásRönk #1004 üzenetére
Végül is, ott ahol a karit és a procit rendeltem vannak ABIT alaplapok elég sok -félék. Igazából nem nagyon ismerem az ABIT-okat, mert elötte csak ASUS-aim voltak.
De, mért is ne, ha jobb akkor jöhet az ABIT.!!
Az NF430 chipsetet nem ismerem, valamit tudnál róla mondani? pl. jobb mint a NF550
[link]
Vagy esetleg alternatívaként, másmilyent is ajánlj lécci a fenti linkből. -
shuttle
tag
válasz
VaniliásRönk #995 üzenetére
''Ezúttal néhány játékban is mértünk, csakis azért, hogy hozzávetőlegesen be tudjuk lőni az X2 3800+ teljesítményét az egymagos alkalmazások esetében, bár ez az órajelekből is könnyedén kikövetkeztethető. A képlet egyszerű, processzorunk magjai egyenként 2 GHz-en járnak és 512 kB L2 cache-t tartalmaznak. Ha figyelembe vesszük, hogy napjaink játékai egyelőre csak egy magot használnak ki, akkor ez a processzor ekvivalens egy Athlon 64 3200+-szal. És ezt mutatják a játékok is, az X2 3800+ egy Athlon 64 3200+ szintjét üti meg.''
-
Asmoday
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #847 üzenetére
ahha... azt hallottam, hogy nem fognak már 939-es x2-t gyártani, csak őszintén szólva nagyon nem akarok átmenni AM2-re... ezért gondltam megveszek a mostani lapomba egy x2-t. És ezzel a proci mizériát lerendezem vagy 2 évre. Ezért érdekelne, hogy gyorsabb e az AM2. Mert ha nem, akkor, akkor addig tartogatnám a 939-esemet amíg ki nem rohad
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #841 üzenetére
Azt tudom, mit csinál csak az lenne a kérdés, mit befolyásol a mindennapokban a sebessége
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #839 üzenetére
Igaz nem egy tuninglap. De ez az árkategóriáján is meglátszik. Szóval nem tudod, pontosan mit is befolyásol a ht?
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #837 üzenetére
+ fesszel se? Vagy nincs ilyen lehetőség?
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #835 üzenetére
Az AM2-esek se? Mert pl az Asus nforce 590ese viszi még az 1300at is... (igaz értelme nem sok). Lehet, hogy az nforce4 még nem viszi csak az 5?
Egyébként mi jelentősége pontosan? Mert semmit se vettem észre 800/1300 között, sőt volt aki 200 környékén sem észlelt semmi sebességbeli különbséget. Mit befolyásol ill hol van jelentősége?
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #819 üzenetére
Nem a kamu a lényeg csak a jobb áttekinthetőség. Nekem még egyet se töröltek... de mindegy végülis
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #780 üzenetére
Mindenkivel lehet beszélni lehet fórumozni, csak meg kell találni a közös hangot, ami néha lehetetlen
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #778 üzenetére
Ez rendebn van de összehasonlításképpen jó.
Már pedig nem én ajánlottam neki hanem ő mért vele csak régi típussal.
No de mindegy. -
Satyricon
addikt
válasz
VaniliásRönk #744 üzenetére
Amúgy + tök jó neved van! VaniliásRönk
-
Satyricon
addikt
válasz
VaniliásRönk #744 üzenetére
OK,igazad van! Csak tudod, én úgy gondoltam, hogy valami védőfólia szerűség volt a procin, ami melegedéskor megolvadt, és nem vette le róla, aki összerakta nekem a gépet!
A segítségeteket pedig nagyon köszönöm!!! -
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #716 üzenetére
Nalam nem csak a memoria a kerdes hanem hogy vegre tenylegesen K8L vagy hasonloan uj proci legyen amit mar feljavitottak(varhato meg a L3 cache ami engem nagyon erdekel mert allitolag mas tipust hasznal majd az AMD mint most az INTEL).
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #712 üzenetére
En is erre szamitok. Nem kell nekem a leggyorsabb proci mindig. Amikor kijon valami es teljesitmenyben okes akor meg kell venni. Az hogy az ara kesobb lemegy hat ez van. Ebben a szamtech koltekezesben csak bukni lehet. Minden el fut rajta aminek kell. Sebesseg rekordokat meg majd kesobb dontok ha lesz kompi vagy hasonlo
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #599 üzenetére
Nem tudom még.
Olyan 6k a különbség -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #594 üzenetére
Bőven jó az is.
Most veszek jövő héten majd egy X2-t, csak nem tudom hogy 3600+ vagy 3800+ legyen
Vajon sokat számít az a fele annyi L2 cache?
Mod:
Látom pesti vagy.
A te procid box-os? Esetleg giannitól van?
Ha gondolod, mikor megyek hozzá X2-ért, előtte elcserélhetjük a procinkat, nekem ugyis mindegy melyiket számítja be(csak egy ötlet, ha gondolod)
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #578 üzenetére
Ja bocs, elfelejtettem
Adataidat meg nem néztem meg. -
^Boss
őstag
válasz
VaniliásRönk #584 üzenetére
CS/cod/q3-4/ut gyak kozben mindenki szokott zenet hallgatni. nem egy single player offline jatek izgalmai, hanem ugyanazok a mozdulatok vannak ezekben a jatekokban, igy maskepp mar unalmas lenne
es a 100éves csben egy zene mellett a64el nem igazan ovlt meg a 100.0fps
15-20év. szerintem is nezzunk hatra, es az alapjan iteljunk. akkor vegyel athlon 350mhz-est, a 300-as p2 helyett. hopp ez mar lehetetlen, es ertelme sincs. akkor mirol beszelunk ? a jelen viszonyok mellett senkinek nem lehet tele a toke az intellel, csak annak, aki megrogzott amd fan.
drágább is? E6300-> megy 3.4-3.5ghz-en, es megkapod 45-ert. melyik x2 megy 3.6-ot, hogy kb egy szinten legyen ezzel a procival ? es melyik olyan olcso,m hogy megerje megvenni? 3600+ talan. aki e folott vesz most, es nicns kompresszora stb., az mindmind rosszul dontott, telejsitmeny szempotnjabol.
de tenyleg off, elnezest, nem ezt akartam elerni (off) de felidegesit ha egy elvakult amd-s a jelenlegi viszonyokat teljesen lekakilva alakit ki velemenyt. -
^Boss
őstag
válasz
VaniliásRönk #582 üzenetére
igen, de az ilyen kijelentesek felidegesitenek, hogy tele van a tokom az intellel. amikor az amd messze szemetebb politikat alakitott ki az elmult 1 évben. nem volt ertelme? ne viccelj mar. a64en ha elinditassz egy mp3mat mar nem az igazi a jatek, hat ha meg a virusrto kozbe elindul mert oka van ra. core2-vel megsem erzed, x2-m nem volt, de nem is lesz, de feltetelezem ottis hasonlo a helyzet, az egymagos a64el szemben.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #576 üzenetére
Te 1.55-öt adsz neki?
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #566 üzenetére
Nem hát, jó az.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #562 üzenetére
Hát ezaz
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #560 üzenetére
Hát nálam teljesen mindegy.
Markokban nem kapok többet, játékok meg nem mennek jobban.
(Talán 1-2 fps-el, ami abszolut elhanyagolható) -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #556 üzenetére
Próbáld meg szinkronban húzni a ramokat a procival, lehet úgy tovább is felmegy.
En eleve úgy kezdtem, mert abszolút nem gyorsabb ha felosztom őket. -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #556 üzenetére
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #533 üzenetére
Este megírom mi a vége
(Még a végén lehet nem is veszek X2-t)
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #531 üzenetére
Pontosabban 278
2500Mhz
Szerintem a 300-at simán vinni fogja egy kis feszemeléssel
Este nagyon nagy tesztelés lesz
HT feszt nekem nem is kellett emelnem. Minden alapfeszen megy.
A HT szorzót vettem vissza 3-ra, meg 16/16-ról 8/8-ra raktam.
Ha 16/16-on van, akkor 245 fölé nem megy. Na de ez a legkevesebb, mert teljesítménycsökkenést nem vettem észre ez miatt
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #529 üzenetére
Jelenleg 270-nél járok alapfeszen.
Gondolom ez nem rossz, a prime is stabil -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #524 üzenetére
1,5V-t javasoltak max mindenhol..
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #524 üzenetére
Ok, köszi
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #522 üzenetére
Á, annyit én sem adok neki.
9500-as zalmanom van, 1.5v még nem árthat neki akkor?
Win alatt, 2ghz-en, 20 fokos kb(Persze alapfeszen)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #514 üzenetére
jó kérdés...2T-n megy simán a ram,de 1T-n már kifagy az egész...goodram memória van..kitudja milyen chipek vannak rajta...
jelenleg:5-4-5-11-16 2T-n van a ram.... -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #507 üzenetére
De hülye voltam
Nem értettem miért nem megy a proci 240 fölé fesz.-emeléssel sem, mindig vagy lefagyott, vagy ujraindult a gép. (Persze a prime már 3mp után meghalt)
Aztán most néztem a Bios-ban a ramkésleltetés a legkissebre volt állítva -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #507 üzenetére
Ok, megpróbálom
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #505 üzenetére
Te ht-feszt is emeltél ugye?
Hogy kell?(neked is abit lapod van asszem)
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #486 üzenetére
Ezt rob120-nak akartad írni?
Mert én nem értem
MOD: Ja már értem
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #486 üzenetére
NEm a vízre értette. hanem a két chip közötti árkülömbségre
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #482 üzenetére
Le le stabilabb is sokkal
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #481 üzenetére
Zalman 9500AM2
Arctic-t nem veszek rá.
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #478 üzenetére
Nekem meg az Nf4 ultra sem meleg vízzel
a dfi-n
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #473 üzenetére
Ez az ez az ilyeneket még
CSak hogy mindenki okosodjon, mert azért lássuk be AM2-ből még senki sem profi -
(Bundás)
addikt
válasz
VaniliásRönk #463 üzenetére
Én kérek elnézést!
Reggel van még nekem, csak a fő kérdésre koncentráltam. Újabb 1000 agysejtet vesztettem az este. -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #457 üzenetére
Hát a 4-4-4-10 820mhz-hez képest is jelentett valamit. Tovább nem igazán megy szerintem.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #453 üzenetére
Kipróbáltam én is 2.1V-al 4-4-4-8at ment 845ön
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #450 üzenetére
Nem neked írtam hogy dobj képet én elhiszem (egyáltalán nem hihetetlenül magas, lehetne még jobb is). Nem tudom, hogy érdemes-e, de sztem viszi lejjebb is. Nekem 16-on megy (persze 1esével vittem le). 4-4-4-10-et vinnie kell neked is ahhoz nem kell (nálam) több fesz. Nálam csak az órajelnél kellett emelnem kicsit. 1.9-ről 2-re mikor 800mhz fölé értem. 2V fölé nem merek menni. 2.1V-on mennyire forró a tiéd? Vagy van rajt vmi hűtés??
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #440 üzenetére
Hány voltot adsz a ramoknak? 4-4-4-10-et nem viszi? Trc-t mire állítottad?
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #441 üzenetére
Végre eredmények ennek örülök, így már van mit szemezgetni.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #441 üzenetére
Ezeket 1T-be kaptad?
-
vedini
őstag
válasz
VaniliásRönk #435 üzenetére
a topikok nagy részét be lehetne zárni, hogyha mindenki csak olyan hardvert venne amit ki is használ
akinek mondjuk egy 1.7 cerkája van, az is mondhatná hogy minek költeni egy 3000+-ra mikor negyed annyiból is bejön az xp -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #433 üzenetére
Ne aggódj előszőr mindíg a hardver jön ki aztán a megfelelő szoftver ami ki tudja használni
-
Reac^
őstag
válasz
VaniliásRönk #112 üzenetére
Emellett sem tudok elmenni szó nélkül.
Ha kicsit gondolkodnál vagy olvastál volna valami tesztet (akár a PH!-st). Akkor tudnád hogy Dual DDR400 kb egy szinten van a Dual DDR667 teljesítményével
Épp az időzítések miatt van az, hogy a 667 es DDR2 van egy szinten a 400as DDR1-el
533-667 ár különbségben teljes mértékben igazad van...
Más: A dupla és több magos processzoroknál más korlátozó tényezők jönnek a képbe.
Pl. Az alacsony fsb (200mhz), lásd conroe-nak a 266os fsbje.
Ez 1 magon nem hoz nagy pluszt (lásd régebbi P4 EEk).
X2-k minden esetben sokkal érzékenyebbek a memóriákra mint egymagos társaik.
Míg 1 1magos proci a dual ch-t (ddr400-esetén) 6400mbps (teljes sávszélességében) éri el addig a 2 magos procinak (ha mind két mag a memóriával dolgozik) osztoznia kell az elérhető sávszélességen.
Tehát itt jön (majd) a DDR2 előnye. Amikor 266,333 as fsbket fogunk 667,800,1000mhz-es ddr2 vel használni
mod:
512MB DDR400 piaci értéke 8000
512MB DDR500 piaci értéke 12000 (A-DATA)
512MB DDR566 piaci értéke 14500 (A-DATA)
512MB DDR600 piaci értéke 16000+ (A-DATA)
Hát igen, a 939-es atlhonok igazi tuningjához elkél egy jobb tuningram. Én úgy tartom hogy az 500as az még megfizethető kompromisszumos megoldás. Gyors is és elég 2x512.
De ha vki igazán rákap a 939 tuningjára hamar rájön, hogy az 500assal kitörölheti
Ez itt a baj
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
válasz
VaniliásRönk #112 üzenetére
Hát ehhez csak annyit, hogy a DFI nekünk küzdelem volt és mind a gigabyte-okkal, mind az asus-okkal jobbak voltak a tapasztalatok. Ráadásul egy mezei 400as rammal is 28-as super pi-t csináltunk, ami annyira talán nem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
- gerner1
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel I3-9100F
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest