- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen vékony lesz a Huawei Mate 70 Air
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyalo94
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretnék kérdezni.
Nemrég vettem egy MSI K9N4 Ultra alaplapot,rendesen működik csak annyi vele a bajom hogy amikor beállítom neki a processzor tuningot az újraindításnál csak pörög alapjáraton a gép....És amikor újraindítom akkor visszateszi alapra a gépet.....
Gyári hűtés van most rajta és ezek vannak benne:
-AMD Athlon 64 X2 3600+ proci
-Gyári hűtés
-Kingmax 2x512Mb ddr2 533Mhz ram
-ATI 4650 vga
-400 Wattos Eurocase Tápegység
A proci alapon 1.9 Ghz-en van.....
Tippjeiteket,ötleteiteket előre is köszönöm!
Üdv: Roland -
Mgee
csendes tag
Am2n4-sli alaplap
Amd athlon 3000+ 64 processor
Ddr2 512mb 667kingmax
Gygabyte 7600gs 256mb videókártya
Csak hogy afőbb alkatrészeket emlitsem
A videókártya/memeoria órajele 450/400
A processor nincs huzva 1800mhz
3d mark03 9475pont
Erre büfizzetek a 939-esetekkel
Ha nem vagy tisztában mit tud teljesiteni akkor először járj utána
Kisbetűsítettem, flamet meg kerüld - Loretto -
-
Zoli329
addikt
-
mycso
veterán
(kivétel inteles gépnél)
Na asszem kimondtad a varázsszót /tehát nem a DDR2-vel van a baj, hanem az AMD-vel/.
Akkor mit foglalkozunk az AMD-vel????
De az most tény,hogy a ddr2 nincs még azon a szinten,hogy érdemes legyen megvenni
Ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy: DDR2-ből, ha valami igazán brutálisat akarunk /amik jobb időzítésekkel mennek magasabb órajelen, stb/ akkor az bazi drága, az olcsók viszont egy kalap sz@rt sem érnek. DDR1-ből viszont létezik sok olyan olcsó ram, amiket eszméletlen órajelekig lehet húzni normális időzítéssel.
Tehát a technológia adva van, csak kicsit még kusza. -
törölt tag
Szintetikus tesztek azok, amelyek csak és kizárólag a tesztelést szolgálják, semmi közük a valós alkalmazásokhoz. Tipikusan mindig ugyan úgy futnak le, nem interaktívak. Ilyen pl az Everest és a 3DMark-ok is (bár a 3DM2001 a Remedy-től licencelt MaxPayne motort használta, de ettől nem lett valós alkalmazás, csak félszintetikus). Csak teoretikus értékek mérésére alkalmasok, a valós alkalmazásteljesítményre vonatkozóan szinte teljeseen irrelevánsak (erre a legjobb példa az s754 vs s939 összehasonlítás Everest alapján. Hol is van az Everest által kimutatott ~90-100%-os teljesítménytöbblete az s939-nek? Sehol, átlagosan 5-10% az előnye). Ráadásul egyik sem képes egy rendszer részletes elemzésére (legfeljebb a PCMark-ok közelítenek ehhez), csak részterületekről adnak eredményt. Emiatt nem érdemes pl egyetlen 3DM eredmény alapján vizsgálni a VGA-k teljesítményét (eleve elhibázott gondolat egyetlen számmal kifejezni egy számítógép teljesítményét), ami egy részterület további szűkítéséről ad csak minimális tájékoztatást.
Mindezek miatt nem érdemes foglalkozni velük.
s939 és AM2 között teljesítményben még annyi különbség sincs, mint s754 és s939 között.
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
-
DeadMeat
nagyúr
mycso mar linkelt.Vagy a masik erv,h olcso.Bemesz a boltba es 2gb 667-es ramot (legyen kingmax) 2*1Gb 667Mhz 38K Ugyanez ddrben 47K a depo legolcsobb arai.
Es joesetben a ddr1 fogmenni 440 kornyeken cl3-ban a ddr2 pedig 800-at cl4-el.....
Amugy nemtudom volt mar ddr2-od?Ha nem ismersz vmit nem hasznaltal miert mondasz rola velemenyt? -
Vamp
senior tag
Nekem egyik sem szimpatikus. Az a rengeteg marketing szarság amivel bódítják az embert mind2 cég felöl érkezik. Nem azért tornászta fel magát a csúcsra az AMD mert olyan király, meg szép meg jó cég. Meg grat is nekik, hogy belőlünk élnek, és nem érdekük 10% gyorsabb processzort csinálni, mert a piac úgy kívánja. Hol lenne már az emberiség, ha a tudósoknak 1000xes számítási teljesítmény állna rendelkezésére? És különben is, mennyi a ló?
-
Ősember
őstag
mint a mesében ahol a gonosz uralkodot legyözte az ifju vándor
ez a ''kialakult'' dolog elég érdekes... olyan mint valami rossz gyerekkori élmény
és akkor mi van ha azt mondták nagyobb a valodi orajel?
tán nem igaz?
sajnálattal közlöm, hogy ezt ugy hivják marketing. amig az amd nem jeleskedik ebben, nem tudja igazán megszorongatni az intelt. nagyon sok ember azt hiszi nem is létezik más csak intel, mert egyszerüen nem hallottak rola
van egy olyan érzésem hogy te is csak felpattantál az ''utáljuk a nagyobb céget'' feliratu kisbuszra és huligánkodsz
remélem készülödik valaki valami fergeteges teszttel
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
elég amd függö-hid szag van
a marketing miatt megutálni egy céget
ha neked tényleg az erös gép kellene, akkor nem mondanál ilyeneket és nem fikáznád a conroe-t. igazábol szerintem te csak égeted itt agyba föbe az intelt, pedig most lényegesen gyorsabb dolgokat árul, mint az amd, persze ez árban is meglátszik.
ezt már csak azért is bátorkodtam ideirni, mert végigolvastam a topikot és láttam, hogy semmilyen am2 eredménnyel nem tudtok szolgálni
akinek még mindig ''sokba kerülne ddr2-re váltani'' annak elöször ajánlom a nemrég elkészült ramos ph tesztet és rájön, hogy nem is kerül többe az a ram, mint a ddr1... sött, talán még olcsobb is -
Vamp
senior tag
Engem akartál elnyomni, királyként
A viccet félretéve a fogyasztói társadalom összességéről beszéltem, illetve arról az alap marketing dologról, hogy a fogyasztóval elhitetik hogy ő választ. Persze mindenen a cég nyer, legyen az egy percdíj a T-.....nál vagy egy csomag az UP*nél. -
Vamp
senior tag
Azért ha ép ésszel végiggondolod amit mondtál, rájössz hogy nem így van. TE döntöd el hogy mit veszel meg, és ha vannak ész érveid, bizony inkább nem veszed meg. A gyártó nem dönt helyetted, csak felkínál egy lehetőséget, felmutat egy alternatívát, melynek legcsábítóbb velejárója, hogy időben később jelenik meg egy korábbi terméknél. Erre jön még a kiváló marketing (lásd Intel), TE pedig megveszed az újat, mert neked azt mondták, a tied elavult.
Miért nem lehet észrevenni, hogy a gyártó hosszú távon kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt?
Szvsz a számítástechnikában korántsem olyan mértékű az elavulás, mint amilyennek egyesek képzelik. Hiába a k*rvagyors Conroe és társai, ha egyszer nagyon kevés ember van a földön, aki ki tudja használni a számítási teljesítményt, a többinek bőven elég a 2 éves hardver, bármit is mondasz. Képesnek kell lenni kompromisszumot kötni teljesítmény és sebesség között, fel kell ismerni, hogy ami ma folyik, az nem több puszta parasztvakításnál meg milliárdos marketinggépezet zakatolásánál.
Élj úgy mint a király, legalábbis próbálj meg, elnyomni nem fogsz senkit, mert TÉGED nyomnak el. -
Foglalt név
addikt
Világos. De a piacot ettől még nem mi alakítjuk. Pl nézd meg az elötted szólót. A 2500+-os barton helyett mit ajánlanál neki? Mert igazán, közel sem kap akkora teljesítményugrást, mint pl. egy 486dx2-ről egy p2-re váltásnál. Akár s939, akár am2 fronton egy x2 lenne ami valóban érdemessé tenné a váltást. Kérdés szüksége van-e rá? Ami kihasználhatná, pl. egy matlab, az nem hajlandó, a játékok még szintén gyerekcipőben járnak ezen a téren. A 2*512 ramot, ha lecsereli bukik rajta és feltételezem szinte 0 előnyét látja. Ha új lapot vesz valószinű vidkártyát is cserélnie kell. Abból akkor már megéri pci-e-t nézni, mert ott legalább nyer valamit, hiszen az agp-s verziók drágábbak. Ennek ellenére én neki is azt mondanám várja meg a vistát, az új játékokat és ráér akkor dönteni, az árak folyton csökkenek, tehát az idő az ő malmára hajtja a vizet.
-
Foglalt név
addikt
Én is, hogy van vlmi hobbid. Csak picit a fórum már nem arról szól, ami a címe. AM2-es eredményeket nem láttunk. Addig találgatás melyik a jobb. Az viszont, hogy az átlag felhasználonak egy régebbi és nem olcsóbb platform érné meg badarság. Mert valljuk meg őszintén kevesek vesznek gépet tuningpotenciál alapján. Megértelek, mert néha jó játszani vele, hogy megy a 7900gt 700-on, de azért egy normális társaságban viszonylag keveseket hat ez meg. Szerencsére
-
Foglalt név
addikt
De azt Te is érzed, hogy ez a sületlenség max. marketing szövegnek megy el.
A 2200+-os itthoni athlon, amit ha jól emlékszem legalább 3 éve vettem teljesen jól kiszolgál. Az x2 után sem érzem, hogy akkora lenne a visszalépés. Egyedül a dc, ami néha hiányzik belőle, de különben nem érzem a teljesítmény hiányát. Ahogy szerintem a felhasználok 85%.
Kiegészítésnek. Az x2-t nyár elején eladtam 60ért, mert úgysem használom az uborkaszezonban. Most kb. 40-ért tudok hasonlót szerezni. De biztosan nem veszek 939-et, mert am2-be olcsóbb a ram, és szélesebb palettáról választhatok, emellett ha jön egy újdonság arra fog megjelenni. Tehát aki újat vesz, szerintem egyértelmű, hogy a frissebbet választja.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Vannak, de nagyon kevés. Az utóbbi 3-4 évben elvétve jelent meg igazán jó játék, a többsége egykaptafa. Nekem nem fogsz tudni eladni egy játékot annyival, hogy ebben iylen meg olyan új effektek vannak és úgy néz ki, hogy beszarsz. Márpedig manapság ez a trend a játékfejlesztésben, semmi valódi innováció, ami a játékot magát érintené. (Talán a Cellfactor-ban lesz ilyesmi.)
''Gépet max fél évre érdemes vásárolni.''
Egyébként azt nem ártana figyelembe venni az ilyen kijelentések megtételekor, hogy az átlag ember 2-3 évente vagy még ritkábban cserél gépet. A PH! közössége és a hasonszőrűek az összes felhasználó kevesebb mint 5%-át teszik ki. -
Motion_Blur
félisten
''Gépet max fél évre érdemes vásárolni.''
Igen? És mégis miből?
Szerintem az átlagnak úgy 1,5-2 évente érdemes platformot váltania (ez az ésszerű és a gazdaságos). És aki most vált mondjuk PCIe-re (Socket A-ról, vagy S478-ról), annak teljesen egyértelmű, hogy AM2 kell, vagy ha megengedheti magának, akkor Core 2 Duo. -
törölt tag
Nem álltam meg a fejlődésben. Vagy ezt a kijelentésed arra alapozod, hogy nem cserélem egy-két havonta az egész konfigom? (Ami szerintem egy nagy baromság.) Ez nem megállás a fejlődésben. Erős géppel nem művészet jó eredményeket elérni, arra a hülye is képes. (Nekem jelen pillanatban bőven elég a gépem teljesítménye, pedig aránylag sokat tömörítek pl videot. A játékok mai nemzedéke 99%-ban csak 3D orgia (nagyrésze még annak is szánalmas), élményt nem ad szinte egyik sem, hangulatuk ~0.)
Az inkább az, hogy valaki tagadja a fejődés szükségességét. Márpedig az AM2 ilyen szintű leszólása, amit Te megtettél, az a fejlődés értelmét kérdőjelezi meg. -
rob210
nagyúr
Én már több emberrel is találkoztam.
De az a baj hogy abban igazad van az eredményeik alul maradnak.
Ennek ellenére én minden AM2-tulajt kérek, hogy ossza meg velünk eredményeit.
A többiek okulásának céljából.
Jó lenne ha mindenki eldönthetné a tesztek alapján, hogy mi éri meg neki -
törölt tag
Szerintem már egy fél év múlva is más lesz a helyzet. Akkor jönnek ugye a 65nm-es K8-ak, ha minden igaz csak AM2-re és Socket F-re. És egy csapásra teljesen elavult lesz az s939 (nem teljesítményileg, de akkor már háron belül sem lesz esélye a legjobbnak lenni, bár már most sem az). Aztán jövő év közepén ha minden igaz K8L, ami megint nem lesz s939-re. Az AM3 még messze van. De ugye az AM3-as procik mennek majd AM2-ben is, úgyhogy nem értem mi bajotok az AM2-vel. Sokkal perspektivikusabb, mint az s939.
És akkor meg meg lesztek sértődve, ha valaki azt mondja: ''Adjunk a sok ddr''1-es hü***nek!''
Persze ha gondoljátok megálhattok a fejlődésben, akár el is utasíthatjátok azt... -
rob210
nagyúr
Én is ezen a véleményen vagyok.
Ezt a konfigot pont azért hozta ki amiért anno a 754-et is.
Hogy a felhasználók kiteszteljék nekik az újításokat.
A hibákból tanulva meg egy ütős gépet tudjanak összehozni.
Ami lássuk be nem hülyeség.
Remélem AM3-ugyan ugy odaver majd mindennek mint anno a 939-es technológia.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-t használók OFF topikja
- Háztartási gépek
- Így kezdődik a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Windows 10
- Notebook hibák
- HP notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest