- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8274 üzenetére
Hogy tudjanak egy olyan lapot is gyártani, ami alternatíva a 780G-vel szemben, mivel nem mindenki fogja megvenni bruttó 20k körül, valszeg vennének inkább valami nv chipest bruttó 10-12k körül. A 690G-t meg nem tudják gazdaságosan gyártani az új chipre való átállás miatt / ld: cikk - nem lábkompatibilis a 780G-vel, ezért 2 különböző NYÁK kell hozzájuk /, ezért jön a 740G ami lábkompatibilis a 780G-vel, és így már 15k alatt is van AMD chipes alternatíva. A 690G kicsit feljavított változata, az SB700-zal. Sztem
szerk: 1ébként tegnap találtam pár userreview-t, nem írnak rosszat róla, csak tuningeredmények hiányoznak még, legalábbis nekem
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8241 üzenetére
Jaj mester, egy 86GT is sokra megy a dx10 tudásával, nemhogy egy saját memória nélküli HD3450...Most Phenomot meg az új x3-akat kivéve mindenre jó a chip maga úgy néz ki, de mint tudjuk ha xar a lap/BIOS, akkor nem sokat ér az egész. A mostani s2h GB lapom nem csúcstuning, a chip és a ram feszültségét nem lehet állítani, de azonkívül mindent, úh van rá elég nagy sansz, hogy a 740G s2h lap se lesz kutya
Azért 5-6k nem minimális árkülönbség sztem, akkor lenne az, ha 30k+ árú lapokról beszélnénk, de 20k- alattiakról van szó.
szerk: Most visszagondolva mikor a P35 őrület dívott, én meg sokalltam az akkori árakat, és addig nézegettem az árlistákat amíg a GB kidobta a P31-es lapját, utólag is azt mondom nem volt rossz választás
Nem a legújabb, lapnak/chipnek voltak is gyíkjai, de teljesen megszokható, rutintalanságnak betudható dolgok, aztán elég sokan építkeztek/építkeznek azóta is arra a lapra.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8233 üzenetére
Nem úgy van az Gyuri bácsi!
Gigabyte MA74GM-S2H 3 év 12 530 Ft
Gigabyte MA69GM-S2H AMD690G Socket AM2 mATX 3 év 14 090 Ft
Gigabyte MA78GM-S2H 3 év 16 740 Ft.Én ilyen árakon tudom megvenni a 3 lapot tréfa nélkül, ez egy boltban van, bezony a 740g a legolcsóbb. Amennyire külföldi fórumokon kisakkoztam, 690G teljesítményű kb az NB, talán kicsivel erősebb, az SB a 780G SB700-a, szóval én se értem mért ez a legolcsóbb, mondjuk nem is érdekel
Linket thx, magáról a lapról kellene némi info.
szerk: mondom nekem nem lényeg hogy am2+ legyen, úgyse veszek olyan procit, úgy néz ki lesz egy olcsó a64-em, egy olcsó tréfa nélküli x2 beszerzéséért cserébe, talán ha találnék egy 3600-os windsort azt még beleültetném, de szerettem volna egy olyan procit
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8116 üzenetére
cowboy: A lényeg az hogy mennyit spórolsz meg vagy mennyivel kényelmesebb hogy nem kell éppen lapot cserélj majd ha minden áron CrossFire-t szeretnél a jövőben. Illetve ahogy Gyuri27 is említette, ha olyan borzasztóan fontos lesz az a pár százalék akkor nem ilyen lapot kell venni. Nem kell erölködni.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #8032 üzenetére
Biztos hogy 200$ alatt lesz, mert a Phenom 4-magosa is már csak 38.8K újonnan
De azért a B3-at csak megvárom. Bár ez egy jó hír a B2-es Phenom tulajoknak.
-
greatchaos
addikt
válasz
Gyuri27 #8016 üzenetére
hát nem tom, mert 20k-s árban egyértelműen a 8600gt. 25-30k között nem érdemes (most) semmit venni (újban, hacsak nem jelentős árleszállítással) 35k körül meg már ott a 3850 ami megint más kategória, felette meg a 96gt, 88gt. nagyon be kell poziciónálni az új jövevény teljesítményét, hogy jobb legeyn a 86gt-nél, de akkor is megérje még, ha csak +5-7k-t kéne hozzátenni a 3850-hez... nehéz, de az ati csak összehoz valamit. (max egy senkinek sem kellő kártyát)
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7996 üzenetére
Én szeretnék valami nagyobb B3-asat venni, mert a lapban nem lehet az NB szorzóját állítani, így a borzalmasan nagy tuning ki van lőve, azaz jobban zsebbe kell nyúlnom. Na majd meglátjuk, hogy mikor érnek végre ide ezek a CPU-k.
Az X3 a mostani igényeket még a konkurenciával szemben is kielégíti, úgyhogy megértem, hogy miért várod
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #7975 üzenetére
Francba, megint átmegyünk fikázásba. A híreket igenis leközlik, még ha Faudtól származik is, hogy 30000 Radeon hibás, ennek hírértéke van!, amiket itt mellőznek, azok az AMD üres igéretei, amiket úgysem tart be.
#7978 TomBoy1986: Lehet hogy megint csak kóstolgatja az Intel a piacot. Ha bevezetik is nem szivesen, mert akkor csóri/más gyártótól származó chipsetre is lehetne erős, tuningolható konfigot építeni, az nekik meg nem biznisz.
-
TomBoy1986
veterán
-
-
band1103
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7975 üzenetére
Ez kezeli a Quadokat (a Kentsfieldeket), azaz 4CoreDual-VSTA volt. Elvileg a 300-as FSB-t szokta vinni, de ugye 11x-es szorzóval nem kell annyi... Szóval mennie kéne - ha tudna
Egyébként 2800MHz-en instabil a kollégának, de lehet, hogy ő a béna
Ez meg csak úgy lehet, ha nem tudja "tolni fel az FSB-t"VaniliásRönk:
Úgy értettem, hogy úgy tudtam, hogy lesz benne IMC. Nem tudtam, hogy különbözni fog az asztali verzió
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7970 üzenetére
Igen, tényleg ennyi. Rokonom most cserélte le a Pentium D-jét (amitől én szabadultam meg, mint az átállós ASRock laptól is) egy Core 2-re (E2200 => 2200MHz gyárilag). A lényeg, hogy 500MHz-et tudott stabilan húzni...
Mivel ugye feszt emelni nem tud, így nem megy a kóró sem
VaniliásRönk
Én is úgy tudtam, hogy megjelenik minden együtt. Én arra leszek kíváncsi, hogy fognak-e csúszni vele.nesa:
-
aleister
veterán
válasz
Gyuri27 #7921 üzenetére
Bocsi, rosszul írtam. A logikus az lenne ha valóban drágábbak lennének, de nem.
Tehát a kommentem helyesen:
"Miért van az, hogy az újabb (elméletileg jobb) alaplapok olcsóbbak mint a régi jó kis Asus M2N-e."
Nézd meg a linkeket! A depón a 2 új lap 18-19k, míg az m2n-e 20k. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7900 üzenetére
Ezt már láttam
Technikai specek érdekeltek volna, esetleg egy gpuz screne.
Ma láttam valahol egy tesztet, ahol diszkrét vga-k az ellenfelei, 64 bites gf6200 v 6600 is gyorsabb volt nem kicsit..mostmár tényleg kíváncsi vagyok mit tud. Nem találom azt a rohatt' tesztet sehol. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7849 üzenetére
#7850 VaniliásRönkSzellőzést meg lehet oldani könnyen, volt pár mATX házam nem volt gond, feszemelés procinál/chipsetnél nálam amúgy se játszik, amennyit esetleg nyernék, annyit vagy inkább többet a villanyszámlán buknék. Alapfeszen meg azt hiszem elég szép eredményeket értem el még nf410-es lapokban is. Semmilyen házamban nem volt venti, csak az FSP 12-es ventije vitte ki a hőt. A miniITX cuccokat meg 1ébként se lehet tuningolni, visszafele kompatibilisek azok is ATX-szel/mATX-szel.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7834 üzenetére
Te Gyuri bácsi, ennél a lapnál műxik az, hogy rá lehet heggeszteni az S3 BIOS-át?
szerk: #7831 Bon3ss: abit KN9 talán, az a faxa tuninglap, amit már kb fél éve nem árulnak boltban, talán nf400 chipe volt, abban pörgött 2x512mb geil ultra, és biza nekem sokkal gyorsabbnak tűnt a rendszer, mint cl5-ös kingmax-szal, akárki akármit monnyon
#7837 VaniliásRönk : Aha, thx
Nem mATX-be szeretném rakni, hanem miniITX-be, csak azok az áemdé lapok naon drágák
Próbálta is már valaki ezt a trükköt? Tuning is ugyanúgy műxik? Jövő héten kéne valami gépet vennem, őszintén szólva húz vissza a szívem AMD felé
, csak olyan lapot nem találok, ami tényleg tetszene is.
-
warren
tag
válasz
Gyuri27 #7834 üzenetére
jól néz ki ez a Gigabyte lap is ( GA-MA69GM-S2H ) amit linkeltél, hasonló ahhoz az Asus-hoz amit néztem először ( Asus M2A-VM HDMI ), a proci az csak induló lenne, később kicserélem csak most jelen pillanatban erre fussa ( 3500+ egymagos );
a HTPC az meg még erőssen a jövő zenéje.
Köszi Gyuri27 -
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7817 üzenetére
Tudom, hogy elég kevés befolyása van.
A jobb bios-ú lapban viszont remélhetőleg fogom tudni húzni a ramokat meg a procit is ha tuningolni akarok (és tudok nekik rendesen plusz feszt adni).
A játékokat csak megemlítettem, mint a felhasználás egyik elsődleges célját.(remélem, hogy alulfeszelve 65W-nál kevesebbet fog fogyasztani a 4800+ és jó hűvös lesz
) coduora és rpg-kre (pl oblivion)elég az 1650xt is (15k-ért vettem
).
-
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7805 üzenetére
Hát, igazából sürge.
Az s3-as bios mennyivel tud többet (az s2esből hiányzik valami, ami fontos lenne?) ? Az új lapok között lesz lowend matx-es?(google összevissza talál mindent
) max 15k-t szánnék rá, és nem fejleszteném előreláthatólag egy jó darabig (ezek alá pedig jó lenne a 690 is, nem?
főleg 12k-ért
)
HERR Z: köszi a kiegészítést - nekem ezekre a plusszokra nincs szükségem
(az amd comparison sheetben csak a fw-t láttam)
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #7681 üzenetére
Ez az árnyalat, ilyen slot színekkel tarkítva.
mod: Mellékes info, de ha minden jól megy akkor majd megpróbálok valami tesztféleséggel előállni az AX78-al kapcsolatban. Feltéve ha be tudom szerezni értelmes áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest