- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm89
őstag
válasz
nbence94 #9861 üzenetére
Én [EZT A SAMSUNG 32GB] - ot szoktam venni. (magamnak, ismerősöknek) szerintem ennyit bőven megér
Veszek is egyet a tabletba is -
szabieable
aktív tag
válasz
nbence94 #6052 üzenetére
az 58mm-es előtétlencsék jók, a gopro felfogatás passzol a kamerához is de mivel az szélesebb a két oldalán alá tud menni a víz. Szabadtéri felvételekhez jó, víz alattihoz sajnos nem az előtét optika. Linkeltünk már itt páran a fórumban sztem 58mm-re keresve kijönnek a találatok és a tesztképek is. Nekem speciel macro-m nincsen
csekkdisz -
szabieable
aktív tag
válasz
nbence94 #4601 üzenetére
nah most lehet én vagyok a hülye, de a képek alapján simán kiforrasztotta a mikrofont és rákötött egy jack csatis kábelt. nem vagyok toppon elektronikából de ha szimplán kábelt kötnék rá a csatival akkor "szimultán" működhetne a dolog nem?
Valami mikrokapcsolóval biztos megoldható, hogy jack v builtin micet lehessen használni, onnantól pedig csak egy külön megfúrt vízálló tokot kell beáldozni a hangminőség érdekében -
jasonplay
csendes tag
válasz
nbence94 #3992 üzenetére
Ha nem írják oda, hogy sd28hez van, hanem csak a legújabb firmware (+magyar menü) elküldik akkor miért ne írhattam volna rá? + honnan tudjam, hogy minden szutyok magyar cég kamut árul..
Meg beszéltem velük és azt mondták, hogy nem romolhat el emiatt de nemtudom.. de azér örülnék ha nem leugatás lenne egyből bár magyar mentalitás mindig megmarad -
maj-viktor
őstag
válasz
nbence94 #3863 üzenetére
Red filter: Use for water depth of 10-20 meters, around noon (sunlight water) can be used red, the main purpose is to restore the water to be absorbed red.
Yellow Filter: Use in Tropical waters in the morning, shallow water, use in blue water.
Orange Filter: Use in lakes, shallow water near the mouth of the water used in the green Water. -
maj-viktor
őstag
válasz
nbence94 #3660 üzenetére
Az mondjuk bebasz majd, ha esetleg az én magyar fordításom jelenik meg náluk...
(elrejtettem benne kis easter egg-et szándékosan... poénból - így tudni lehet majd)
De amúgy nem hiszem... vagy már így lenyúlják hamarabb mintsem megjelenik!?Báááár most az SJ4000-re kijött egy 0729-es firmware... (benne 3sec-es timelapse-val - én pont nem tudom tesztelni, mivel kölcsönbe adtam kamom havernak 1hétre)
(mondjuk számomra még továbbra is "undorító lépés részükről", hogy NAGYBETŰVEL SJ4000-ként hirdetik (mind az oldalukon / facebook-on / youtube hirdetés / googlehirdetésbe) az SD28-at és az SD28 Wifi-t... mivel itt már köztudottan tudjuk, hogy nem ugyanaz a kettő - viszont naponta legalább 2-3embertől kapok e-mailt / PM-et, hogy mobilx-től vettem, de kamu... mit tegyek! Hát vidd vissza - rohadjon rájuk az SD28 készlet! Röviden ez a véleményem mindaddig, míg nem SD28ként árulják...)
SD28 Wifi unboxing tőlük...
https://www.youtube.com/watch?v=B_NYR4SW5Johttp://www.foxoffer.com/blog/2014/08/06/about-the-sj4000-action-camera-original-and-copy-version/
Foxoffer "bizonyító kép" a kamu kamokról... NO COMMENT!Wifisek:
sima SJ4000-ek:
Mielőtt megint beszól majd nekem a mobilx / 0hsz-es felhasználó!
Nem azzal van a baj amit árulnak (biztos az SD28 is egy jó termék... akinek az.... hanem a ferdítés - meg ahogy!
(SJ4000-ként és nem SD28ként! Megtévesztik a vásárlókat!) -
nrk
tag
válasz
nbence94 #3566 üzenetére
Mi pl csináltunk hozzá egy kameradarut, és a wifi verzióval elég frankón látod az élő képet tableten keresztül, hogy éppen mit is vesz.
Tudja a le-fel mozgást, balra és jobbra + a kamera a rúd végén is mozog le-fel.
Kötélpálya:
pvc stabi, jobb alsóban szétszedve, az összéről nem találtam képet.
-
maj-viktor
őstag
válasz
nbence94 #3566 üzenetére
Nekem simán megér +20$-t hogy wifi-s legyen...
PL. fejpánt esetén - mobilon / tableton lecsekkolva a helyes "szög belövése", meg egyéb helyzetekben is a megfelelő felvételi szög belövése, de rengeteg plusz segítséget adhat (ez most csak 1 a sok közül)
Aki már minden szar kiegészítőt vett hozzá (mint pl én!
), az fel van vértezve pót akkuval - powerbank-kal, szóval nem fog sírni -10perc akkuidő miatt... inkább +WiFi -10perc akku
-
-
mm89
őstag
válasz
nbence94 #2589 üzenetére
Szerintem az olcsó powerbank nem biztos hogy jó megoldás, plusz ugye az alsó csere 10 másodperc, míg egy powerbankról újratöltés több mint egy óra...
Ha jól rémlik azt olvastam, hogy 15 másodpercig nem felejt a kamera beállításokat, tehát egy akku cseréje után nem kell újra állítani mindent. De ez nem biztos. -
kisda
aktív tag
válasz
nbence94 #2474 üzenetére
kicsiben jól mutat, de teljes méretben mindjárt más.Zavar, hogy copterrel próbáltam videózni ma, és nem lett a legélesebb a kép. Felfogom tölteni, és belinkelem majd a videót, még lehet ma.
-
szabieable
aktív tag
válasz
nbence94 #2271 üzenetére
4. teljesen felesleges az eredetinél nagyobb bitrátát megadni, azzal csak a méretét növeled, minőségbeli változás nem lesz tőle
A win sztem rosszul számolja az avg bitratet a fájlokhoz, úgy rémlik, hogy constant bitrátát használ a kamera, így fix 15mbps lesz a videód.
Kódoláshoz mpeg2 helyett h264, frameratenél pedig 24p/23.976. De ez nagyban függ a megjelenítőtől, hogy min szeretnéd visszajátszani ésatöbbi. Ha a legelterjedtebb platformokra szeretnél kimenetet készíteni akkor konténernek mp4/mkv, video codecnél h264, audio codecnél ac3/aac -
maj-viktor
őstag
válasz
nbence94 #2271 üzenetére
Veszteség nélkül sehogy sem fogod megkapni... vagyis de, de akkor tömörítetlenül kell megcsinálnod és több 10gigás fájlokat kapsz... semmi értelme!
Tömöríteni kell... xViD a legelterjetebb, de újabban már a FullHD korba x264-el szokás... (bár én még mindig XViD-et használok) a videót... a hangot meg LAME MP3-ba... sztem 192kbps alá hangnál ne menjük... MP3-ba a 320kbit/s a max.
Az x264 eljárás jobban tömörít, így kisebb méretű lesz és jobb minőségű, mint xvid esetén!
FullHD (1080p) videó 15.000kbps-es tömörítés teljesen jó, mert mint láthatod a nyers felvétel is hasonló körüli...
720p-nek a 10.000 is elegendőA DVD 5000 kbps körüli... a DVDRip xvid filmek meg 2.000 és 1.000 közöttiek! xvid esetén!
hang meg lehet 320kbps, bár mivel mono és alapból szarul tömöríti a kamera a hangot, egy 192kbps-es is elég... (bár ilyen számokkal tényleg csak a hozzáértők foglalkoznak, illetve aki pl. VirtualDub-al vág, stb.)
Aki bebassza egy kész progiba SonyVegas, vagy amit te is raktál, ott automata kiszámol - megcsinál mindent a progi!
A nyers felvételnél nagyobb bitsűrűséget felesleges használni, mivel attól nem lesz jobb a minőség... ugyanolyat kell használni vagy kicsit kisebbet, ezért is írtam a 15.000-t!
avi - wmv - mkv, általában attól függ "milesz", hogy mivel, hogy tömöríted...
ha xvid, akkor .avi
ha window media video, akkor .wmv
ha matrjoska... x264, akkor .mkv <--- HD-knál ez az elterjedt!
.mpg, ha MPEG2 MPEG4-el tömöríted (ilyen az xvid is)Az ilyen kész progiknál kiválasztod a FullHD-t és kész... a többit tudja a progi!
De hogy tömöríteni tudj, telepíteni kell a filtereket - codec-eket a gépedre... xvid - x264 - lame mp3...
google keresés és letölthetőek... ingyenesek -
DreaD88
tag
válasz
nbence94 #1889 üzenetére
Valóban van 2 kivágás, csak zacskón keresztül szemléltem
Most egy DC3-mal (multifunkciós intelligens töltő) töltöttem fel 2 aksit, bár nem voltak lemerülve túlzottan, 3.8 V az egyikben (gondolom a gyártás utáni tárolási feszültségre töltve), 300 mAh-val 29 perc alatt feltöltötte 4,2-re. Eszerint 1,5 óra lenne a minimum 3.0 V-ról feltöltés maximumra.
Úgy tudom, hogy maximum 500mAh-t tud egy USB port, de általában 100mAh-t. Így akkor nagyjából reális a gyári adat szerinti 3 óra, ha 150-200mAh-val tölt USB-ről.MOTOROSOKTÓL kérdezném...
Barátnőmmel megyünk Rómába a nyáron (többek között ezért is lett a kamera). És az lenne a kérdésem, hogy mit javasoltok robogózáshoz rögzítésre? Bérelt motor, bérelt sisak... -
maj-viktor
őstag
válasz
nbence94 #1754 üzenetére
Hello!
Letöltöttem a "foxofferes" linken
http://www.foxoffer.com/blog/2014/06/16/about-sj4000-camera-firmware/"1. Latest firmware for new PCB and new LCD screen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/22493212/firmware/SJ4000/SJ4000_FW_0605_NEW_PCB.zip2. Latest firmware for old PCB and old LCD screen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/22493212/firmware/SJ4000/SJ4000_FW_0616_OLDPCB_OLDLCD.zipIf the camera firmware is 0324 or previous version, I recommend use the firmware for old LCD screen."
Az elsőt.. telepítettem és ezt kaptam: N201405270ZV01
Szóval igen, nincs juniusi fw, az ez: N201405270ZV01
És jelen állás szerint ez a legjobb firmware!
(de az előző teszt videóm alapján írjon más is véleményt még nyugodtan)
-
kisda
aktív tag
válasz
nbence94 #1467 üzenetére
Feltettem a legújabbat a régi fajta kijelzősre. Eddig januári volt rajta, azzal 15:40 perces videó 2.03giga lett, a friss FW-vel ugyan azokkal a beállításokkal 14:20 perces videó 1.50 gb. Ugyan oda volt feltéve a kamera, annyi, hogy az utóbbi videó 5 órákor készült reggel, még jött fel a nap, a másik pedig már javába délelőtt.
Lehet hogy élénkebbek a szinei az újnak, meg picivel nagyobb a bitrate, de szerintem még mindig nem jobb a kép+hang a januárinál.
-
kisda
aktív tag
válasz
nbence94 #1307 üzenetére
FW: 20140110 V 01
Még annó a "Német" ebayes ürgétől, ami persze kínából jött ugyan úgy, vámolva lett.
Beállítás:
FullHd
HDR Off
Sharpness : normal
White balance : cloudy
Expo: +1/3
Anti shaking offUi: Ma még egy Quadcopter zuhanást is túlélt a gép, persze nem volt rajta tok, csak a csupasz kamera. Copter persze összetört
-
Ráti
tag
válasz
nbence94 #750 üzenetére
Én ebben a pillanatban rendeltem a GeekBuyingról
Kiváncsian várom, hogy mikorra jön meg. Remélem használ valamit, hogy pluszban DHLes kiszállítást kértem...
"Shipping Method:
Expedited"Nem biztos hogy segít de legalább jól hangzik
Valakinek van tapasztalata az oldallal kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest