Hirdetés
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
most néztem a valós 1,18v 4ghz-n megy stabilan. itt a profil szerint loadline 5-ön -105mv offset-el.
Sacc per kb mennyitájt lenne meg a 4,5v utoljára e8xxx meg az első gen i7-eket teszteltem ki nagyon itt mit érdemes a vcore-on kivül feszelni ? -
Mankó
veterán
Azonos áron melyik jobb vétel i7-2600 vagy i5-3570?
Annyit hozzafűznék jelenleg nem játszok pc-n. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok 24/7-re mi az ajánlott max vcore ?
jelenleg 2500k-t akarok 4,5 körül bestabilizálni ha megy több is az csak plusz jelenleg 1,352v-rol indulok asrock z77 ex3 lapban loadline 3-ban.
4ghz-t 1,15v stabil kicsit feljebb nézném meg mit tud a hűtés egy artic i30 ami viszonylag jól hűti.
Illetve a hőfokok mik az ajánlottak ? -
Pardise
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Az szép

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2600k-nál kikapcsolni a ht-t? ugyanmár,max annak érdemes aki egész nap unatkozik és a linx-et piszkálja,legtöbb játék érhezhetöen belassul töle.volt nekemis 2600k procim 4/8-on 5ghz-en hajtottam 24/7-be és nagyon jol elvolt 80 fok alatt.
-
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm az infókat!
A hyperthreading-et a BIOSban merre lehet kikapcsolni? Asrock Z77 Fatality rofessional-m alaplapom van!
Itt van néhány kép, hogy milyen beállítások vannak:
All core 44-en van
Host clock override (bclk) 100,0
a többi érték amit nem lehet látni auto-n van:A segítségedet szeretném kérni, hogy miket állítsak és hogyan, hogy a legjobb legyen a feszültség és a magas hőfok is kevesebb legyen!

-
fasirTTT
őstag
Sziasztok
Jelenleg i7 2600 procimvan és nemsokára gtx770 vga
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a procit tuningolni? Pl 4ghz körüli értékre? Tapasztalmák javulást? Jelenleg alapon megy.Fesz emelés nélkül meddig lehet felmenni? Mi az átlag?
-
válasz
Pardise
üzenetére
Ez közügy, nem akarok privatozni

A hyperthreading a 4 mag 8 szalon futasa, amely teszteknel lassit, miközben a terhelest nem valtoztatja, tehat felesleges. Biosban ki lehet kapcsolni.
A linx eredmenyek persze csak e-kuki meresre jok, de azert erdekes, mert latszik belölük többek között, hogy a proci hibajavit-e (össze-vissza elterö Gflops ertekek körönkent) es azert egy alapvetö erteken is lemerhetö a tuning stabilitasa.
Tehat a 2500K az alap 3,3Ghz-en tud 95 körüli Gflops erteket (de ott nincs hyperthreading, ezert mondom lödd le), ebböl latszik, hogy Nalad 4,4-en az erösebb 2600K-tol ez elfogadhatatlan ertek, latni kellene a hyper nelküli szamokat.A feszültseg szerintem biztosan sok, bar nem tudom a 2600K skáláját. Es a höfok is. Tudom, h ez csak teszt, de majd' 80 fok az kicsit sok. Max 75 jobban nezne ki. En a rendszer alapsebessegen, turbo kikapcsolva megneznem mi a fesz legalja es onnan huznam fel. Igy lehet stabil, gazdasagos tuningot felepiteni, amely semmikepp nem röviditi a cucc eletet es kimeli a villanyszamlad is a lehetösegekhez kepest.
Az offsetre nem lehet hasbol erteket mondani; nekem 4,5Ghz nagyjabol -0,100-0,50V körül megall valahol LLC 1-es mellett, de reg teszteltem, mert nincs szüksegem ilyen sebessegre sem. A Te procid mas, ott ez nem igy fog menni.
Ra kell szanni az idöt. -
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Már egy hónapja így használom, csak gondoltam írok ide, mert új hűtőt vettem. Far Cry 4 alatt 55-58 fokos a CPU, több óra játék után is. "Deaktivald a hyperthreadinget" ezt nem nagyon tudom, hogy mi, valamint a Gflops-hoz sem értek :/
-
válasz
Pardise
üzenetére
A Gflops nagyon keves, a hömerseklet nagyon magas.
Deaktivald a hyperthreadinget a tesztre es vedd lejjebb a feszt; ennek 1,26-1,30V körül is mennie kene...
Nekem a 2500K 4,4-en legalabb 130Gflops-ot hozna, persze negy szalon, hasonlo beallitasokkal.Ja es a linx 15 kört fusson, addigra beall a legmagasabb höfok. S bar ott stabil, elöben siman eldobhatja az agyat, pl jatekok alatt. Ha ez törtenik, akkor megis alacsony a magfeszültseg az esetek többsegeben.
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
i7 2600K Procim van, amit 4,4 GHZ-en hűt egy Thermalright Macho Rev. A.
linX mérési eredmények:
Előtte:
http://kepfeltoltes.hu/view/150112/linX_el_tt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Utána:
http://kepfeltoltes.hu/view/150112/linx_ut_n_www.kepfeltoltes.hu_.png
Mik a vélemények?
Képekért elnézést, ide nem engedte feltölteni.
-
Tito30
tag
Szasztok.
Ebben az Asus P8H67-M EVO-ban engedi a proci túlhúzását szerintetek? Mert a leírásaiban csak autó tuning olvasható. Gondolom az a turbóra értendő,vagy nem
Help pls 
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
04ahgy
üzenetére
Akkor érts úgy, hogy az egyes fagyást max annak köszönhettem de a végeredményben nem a program korlátozott. Szóval még ha nem is lenne ilyen "hibája"... Mivel 1600-on eddig is hibátlanul üzemel, marad így. Nem kötöm fel magam miatta, hogy mégsem bírja valószínűleg a lap. Bár egyenként 1866-ba nem próbáltam ki de nem is lenne lényeg, mert nem úgy használnám.
-
F_Zolee
nagyúr
Most nyomattam 1szálasba 1600-on azzal már nem állt meg szokásához híven, hogy másik slotba vannak. Viszont 1866-ba ugyanúgy levágta szóval lehet a lap nem bírja akkor ezzel a ramokkal.

Úgyhogy ennyi volt, nem szarakodok vele már, mert felesleges. Köszönöm azért mindenkinek. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
04ahgy
üzenetére
De többszálasban toltam, azért is írtam már többször hátha valaki mond rá valamit.
Na viszont egyenként a ramok mentek többszálas teszten 1600-on. Mihelyst visszaraktam a másikat is ugyanúgy beállt. Független ettől a kikapcsolásos buli nem memtest hiba. Most nem toltam rá az 1866-ot, mert ugyanúgy leállt a teszt, de akkor ezek szerint memtest hiba lenne ez.

Max most még azt lehet kipróbálni ha már áttettem másik slotban kikapcsol-e ugyanúgy hyperpi alatt...
-
-
F_Zolee
nagyúr
Visszatettem alapra a szorzót, VCCIO 1.1V és 21-22%-nál továbbra is befagy a memtest több szálon.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom mit számítana az alapon járatás, mert ez a 15% tuning amit alkalmazok az kb semmi se lenne neki(de kipróbálom azért). Még ha kevés is lenne az offset(megjegyzem már 2-3 éve elég, "fagyásom" még sosem volt tuning miatt) akkor se kellene kikapcsolnia a gépnek. Meg ugye, mint tudjuk kb nem lenne érezhető előrelépés 1866-on csak kipróbálnám azért ha már lehetne...de így nem annyira jó. Ha legalább fagyna akkor elég lenne a reset de nálam leáll... -.-
(#33856) ffodi: megpróbálom az alap tesztet akkor 1.1V-al. Mert még ugye 1600on is fagy a memtest.
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nekem pl. egy centit se megy gyorsabban (magasabb frekin) a ram - tuningra nincs biztositek. De volt olyan C2D procim is, E6400, amelyik laza 4 giga felett kepes elvileg;
barmilyen lap volt alatta, kinyiffant kb 400Mhz emeles utan. Könnyen lehet, h igy jartal. En beprobalkoznek a sebesseg alapon hagyasa mellett az idözitesekkel (de csak akkor, ha alapon egyebkent minden oke. Tehat procc huzas nelküli memoriateszt rendben van). -
ffodi
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Akkor az rendben van.
Szerintem azért kellene mennie 1866 MHz-en CL10-ben, ha gyárilag 1600 CL9-es. (sőt akár 2000 MHz körül is CL10-ben.) Persze vannak olyan RAM-ok, amik 100-150 MHz-nél nem mennek többit, mint a gyári érték, és azon a pluszon egyébként sem nyernél szinte semmit.

-
ffodi
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ez olyan, mint a superpi, csak az összes magot rángatja. Beállítás ahogy elindul majdnem jó, priority először maradhat normal-on, illetve 32M legyen a "digits of pi".

Ha menet közben hibát dob, akkor valamelyik beállításod (netalántán alkatrészed) nem megfelelő/hibás. (érdemes monitorozni a kihasználtságot, hogy az összes magot terheli e.)
-
-
F_Zolee
nagyúr
Megint ott vagyok ahol a part szakad. Beállítottam ffodi amit javasoltál, már 1.6V-ot kap a ram és a memtest változó %nál leáll a gép, 20%-ig se jut többszálas teszten.
Ennyire gatya lenne ram? -
04ahgy
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ezt a Memtest86+ 5.01-et használd.
HGyu
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Piszkalhatod amig akarod, egy cent sebessegnövekedest sem fogsz elerni, erezhetöt semmikepp

Ha nagyobb a sebesseg, de lazak az idözitesek, az inkabb lassit összertekben. Nalam a regi 1600-as, 1,65V-os ram 1,5V-on fut, 9-9-9-24-2T helyett 9-8-8-21-1T stabil. 1600-on persze. Ez valami minimalis gyorsulast hoz IBT max terheles alatt (lusta vagyok masssal tesztelni); es ugye a TUDAT![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
-
F_Zolee
nagyúr
ffodi: Van valami tipped, hogy mennyire kellene állítani a ramom 1866-ot bírja? Fekete színű.[link]
Régebben próbálkoztam de nem jött össze aztán hagytam is a fenébe. Ram feszen kívül gondolom más feszt nem kellene állítani? Asus Z68V-LE lap. -
-
windlord
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Igen.
Amikor Prime95 -ben teszteltem ram nelkul, akkor is franko volt.
Innen gondoltam, hogy itt lesz a baj.
4.4Ghz volt a vege.
IBT, igaz standard stress es 5 kor, de lefutott.Beallitasok az altalad linkelt es ffodi amikkel kiegeszitette.
Mondjuk a fesz. 1.32V
Majd holnap vagy amikor lesz idom finomhangolom.
Koszonom a segitseget!
-
Bolobi
tag
válasz
windlord
üzenetére
Nano ramok eléggé jók.
Nekem is volt most árulom őket. Gyári CL9 CR2 1,5v, helyett Cl8 CR1 1,45volton, CL7-et meg 1,6 volton.
2 eltérő ramról van szó, időzítés szerint.
Próbáld ki hogy csak a nano van benn
a linknél ott van hogy a sima ami nem kék : 1600MHz – CL=11(11-11-11-30)
nano linknél: 1600MHz: CL9 -
windlord
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Kiszedtem egy modult, most tesztel az IBT és LinX is.
KingMax Nano Gaming memória az egyik, a másik modul is elméletileg az.
A chip -eken van egy kék hűtés, de csak az egyik modulon.
A másikon nincs.
A bolt szerint ugyanaz minden.Szerintem nem.
Érdekes, mert memória teszt szerint rendben vannak...
De a kutya itt lesz elásva valahol...
-
windlord
őstag
Valami nem jó...
IBT és LinX eldobja a teszteket.
LinX 40mp - vége.
IBT - Stress Level: Standart pár kört ok. High - 2. után rögtön.Még így is:
Offset mode: -0.05V
(Core Voltage: 1.23V)Memória:
XMP\1600MHz - Auto (11-11-11-28)
Próbáltam 1600MHz (9-9-9-28)Adtam a ram -oknak 1.5V (leírás alapján ennyi kell neki), de jelenleg 1.55V -vel sem.
Próbáltam 1.65V -vel, de úgy sem.Mi lehet a baj?
Vagyis hogyan tudhatom meg mi a baj?
-
windlord
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
2500K:
40x
100 BlckA linkben szereplő beállításokat használom én is, csak annyi a különbség, hogy az LLC nálam nem 1-5 skála, hanem százalékos. Nálam 100% -on van, akkor nem dropol.
CPU Offset mode:
+\- :0V
Terhelve így van 1.32V -on.DRAM Voltage: 1.5V
PCH Voltage: 1.059V
VTT Voltage: 1.076V
CPU PLL: 1.832V
VCCSA: 0.925RAM -ok:
XMP Profile 1.2, Auto - 1600MHz.A probléma, hogy LinX nem bír 1 percet sem.
IBT két kör.Mi lehet a baj?
A cpu fesz. már így is az egekben van szerintem...
-
SipiBcs
őstag
válasz
windlord
üzenetére
Jól értelmezem, hogy a BIOS-od default-ra állítása után, automata beállításokon eldobja a Prime-ot a második körben?
Biztos lehajtott a 3 órás kísérletezgetés, de kissé katyvasz amit írtál!

Ha nem tetted meg, akkor feltétlenül csinálj egy C-Mos resetet, anélkül érdekes anomáliák jöhetnek elő a rendszerből. Picit olvass vissza, mert az a lap szinte biztosan jó lesz tuningra. Ha nem is 5GHz-es rekordokat döntögetsz majd vele, de 4,2-4,5GHz-ig tutti jó lesz

-
windlord
őstag
válasz
jookomak
üzenetére
Úgy fest, hogy az IBT megviccelt.
Még alapfeszen is, a 200. bios default után is folyamatosan a második körben eldobta a tesztet...Prime95 -el alapon igaz, de legalább 10 perc tesztel...
Legalább indulásnak jó!
Azt hittem tovább jutok az "új" procival 3 óra alatt, hát megviccelt a cucc
-
windlord
őstag
Érkezett hozzám a 2400 helyére egy 2500k.
Milyen lappal lehetne nekiállni a tuningnak?
Vagyis milyen lappal, lapokkal érdemes.A Pro4-M szerintem nem ide van kitalálva...

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van náluk offset, z68-ba dvid-ként szerepel.
-
Abban igazad van, h Gigaek mashogy epitkeznek: asszem naluk nincs offset beallitas (ez a processzor feszültseg +/- beallitasa a gyari VID ertekhez kepest), de feszültseget ott is tudsz allitani, csak fejböl nincs elöttem mar a giga bios (es nem is keresek ra
). Ha befenykepezed az OC fület reszletesen, almenükkel, az segit az ittenieknek 
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem write only, csak nem értek a dologhoz, aztán keresgélem, hogy mire is gondolhattál (mint ahogy az offset szó sem mond sokat így, de túrom a fórumot meg a biost, a külföldi guide-ok egyenlőre megkavartak rendesen)

Köszönöm a segítséget. -
-
Bolobi
tag
Nekem proci meg a hűtő ugyan ilyen

4,5-ön 1,285 vcore mellett max 58fok, szerintem tökéletes és biosban a venti le van korlátozva lvl4-re 10-es skálán.
Zalman z9 plus házban 3 ventivel proci körül 2 fenn 1 hátul
Bár épp most vadászom egy Noctua D14-re
2 óra még licit ebayen
10k-t megérne 
-
A Define-böl jo az R4 is, ha az olcsobb, mivel az R5 gyak. ugyanaz (az esetleges vizhütes kivezetesen kivül). Veszel hozza egy extra ventit alulra (elöl es hatul elvileg van gyarilag egy 14-es sajat) es nagyon hüvös marad. Mivel ez szigetelt haz, idle nem fogod hallani 1 meterröl se. EZ a fö különbseg (illetve a porfogo szürö, a nagyon jo kabelmenedzsment, 1click hdd tartok).
Ha nem fontos a zaj, ne vedd meg.A procit alapon teszteld ki elöször (3,3 no turbo) a lehetö legalacsonyabb fessszel - ez nalam idle 0.824V, terhelt 1-1,016V körül Win alatt, LLC asszem 2-es (masodik legerösebb vezerles). Lap feszültsegek legyenek alapon, RAM feszre figyelj.
-
-
Sziasztok,
Rendszerem a következő:
Intel Core i5-2500k 3,3 Ghz
Scythe Mugen 3 Rev. B Univerzális CPU hűtő /SCMG-3100/
Gigabyte Z77X-D3H alaplap
4*4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX
ASUS Radeon HD7950-DC2T-3GD5-V2 3GB GDDR5Procit szeretném húzni, a fenti környezet (pl. alaplap, procihűtő) megfelelő ehhez?
Már olvasgatom az összefoglalót, remélem menni fog, még nem tuningoltam procit.BUÉK,
Renok
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Éjszakai műszak
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- 100/100% 500GB SSHD - több db - 2,5"
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

4mag 8szál amit még elbirtam hüteni,ez egy p67 fatal1ty professional lap volt.de nem 24/7-re mert szerintem a lap nembirta volna

Help pls 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)