Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fotók, videók mobillal
- Betáblázta magát az Oppo
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok, hogy tudom a processzorom órajelét fixre állitani, illetve a windowson belül ezt valami funkció felül irhatja ? köszi

-
nero2006
csendes tag
-
daniele
aktív tag
Sziasztok.
Gyors kérdés lenne felétek.
Adott egy MSI H61M-P20 (G3) alaplap, most cseréltem le i3-2100-át, i5-2300-ára, turbo boost bekapcsolva, speedstep kikapcsolva, core freq, 31x100, viszont CPU-Z-be és AIDA64-be 29x100 a szorzó (2.9GHz)...
KÉPRendszerbe és msinfo32-nél meg úgy jelzi ahogy beállítottam + mikor bekapcsolom a gépet ott is 31x100-at jelez...
Most melyik a valós? Szeretném ki fixálni 3.1GHz-re...
-
ricsi8800gt
addikt
Igen majd elfordittom akkor jobb lesz.Köszönöm a helyesutravalo terelést.

-
-
*Ropi*
félisten
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Rosszul raktad fel a hűtőt: a hátlapi kivágás felé kellene fújnia, hogy a hátlapon lévő (kifordított) ventilátor kiszívhassa a meleget a házból!

-
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem erről van szó..jelen állásban a fizika ellen dolgozol. A meleg felfelé száll(na), te meg lefelé tessékeled. Zárt oldallappal ez egy légkeveréses sütő kb. Ha megfordítod a ventiket, a tápba fogod fújni..annak sem az a feladata, hogy az alkatrészek melegét kitessékelje magán keresztül..megvan a maga baja, amire méretezve van a hűtése/légszállítása. A hátsó házventik felelnek a kecóban ragadt meleg levegőért, részemről arra fordítanám a vasat, ha elfér.
-
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Jól látom, a VGA felé dolgoznak a ventik..? Eléggé hátrányos felállás..90°al elforgatva nem fért be (ház hátulja felé fújjanak a ventik)?
-
Speed®
titán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
1-2 fel-leszerelést kibír, ha figyel az ember, de nem egy életbiztosítás..főleg, ha komolyabb méretű bordánál alkalmazzák..gyári viszonylatban elmegy..csak ne lenne ilyen spórolós a borda..a régi, prescottokhoz/pentiumDkhez adott magasabb, rezes fajta egész kultúrált teljesítménnyel bírt.
S462 nem volt olyan rossz..legalább nem küszködtünk IHS alatti pasztagondokkal..cserébe akkor jóval olcsóbb volt, mint a konkurencia és tisztes tempót diktált..én nagyon csíptem az akkori Bartonos rendszeremet. A bénázásért meg nem a gyártó felel x)
-
orionpro
tag
Csak személyes tapasztalat. Intel push-pin. Érdemes odafigyelni.
i5-2500 amit enged: 41x-38x, teljes terhelésen 65 fok. GA-P67A-UD4, hyper tx3 2x9cm ventivel, zalman z9plus jólszellőző házban.
Gondoltam újrapasztázom, hát az egyik pin nem volt rendesen a helyén. Ventik le, borda úgy fel, egyből 53 fok lett teljes terhelésen.
Ilyen szempontból az AMD megoldása jobb, vagy ha valakinek van rá keret, normális hűtőt venni.Esetleg érdemes még valamit beállítanom? A ramokat is 1600-ra tettem, javult is sokat tesztben.
-
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Valóban, kisebb fesz, kisebb melegedés..de mivel a gyártás során 2 egyforma minőségű szilíciumdarabka nem készül szivárgási áram szempontjából, vannak jobbak és rosszabbak..a TDPbe bele kell férjen mind, ezért a változó alapfesz.
Az utolsó sor jogos ;p De ez is egy hobbi, nincs mit tenni

-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Akkor legalább annyi szerencsém van, hogy nem az a melegedős példány. Nagyon nem foglalkoztam az összefüggésekkel, de itt sokáig azt hajtogatták, ha alacsonyabb feszültséggel megy valami, akkor nem is melegszik annyira. Mondjuk én nem foglalkoztam soha nagyon ezekkel a hőfokokkal. Egyszer megnézem, hogy a hűtő rendben rajta legyen, aztán el is felejtem az egész tesztelős mizériát. Sokan itt a PH-n többet monitorozzák-tesztelik a CPU+GPU párost 0,002 voltért, mint amennyit használják.
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ha magas VIDes példány, simán lehet, hogy nem melegszik annyira, ne tévesszen meg, hogy van, akinek 1.25 körül megy ennyin..alacsony VIDel párosulva lehet rosszabb fűtés szempontjából, mint a tiéd.
A 8 csöves 1 kilós vasad nem arra van kitalálva, hogy ordenáré TDPt kezeljen, hanem hogy 100W körüli értékkel minimális huzattal elbírjon. Hiába növeled a légszállítást, egy idő után érdemben nem javul, a relatíve kevés felület okán. Ha nem így lenne, nem nyomnák le a keskenyebb/sűrűbb megoldások kényelmesen, igaz, hangosabban.2500Kval 4.5/1.3mon 120W TDP kereten belül tudtam maradni, 2600Kval 150re ki kellett toljam ugyanezen értéken, mert ugrált a szorzó/GFlops. Ennyit jelentett a HT/VID téma nálam, elég volt arra, hogy a Z600+2x800rpm kevés legyen. TRUE Black + 2x3000rpm már elég volt a 4.8G/1.4V tesztekhez, 200+ TDPvel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
A 2600K más tészta melegedésre..ugyanaz a Z600, ami a 2500Kval kényelmesen elbírt LinX alatt is 4500/1.3Von, 2600Kval ugyanezen érték alatt throttlingig szaladt..igaz, erősen melegedő, alacsony VIDes darab volt.
-
Speed®
titán
4GHzhez nem kell semmi extra, alapfesz közelében viszik többnyire..konkrétan egy sima 2600 is megy annyit, akkor minek a K betű..?
Mine2 nem rossz cucc, Ninjat hagyd ki, ha tovább mennél tuningban, elfőzi.
Én Brockent keresnék, esetleg Mugen2őt, ezek jóárasítva beszerezhetők ;p
10 körül-alatt jó vételek, 1.3V magasságáig elbírnak a procival kényelmesen.miklosss2012
Nem jellemző a degradálódás ezeknél..mivel tuning sincs ugye. Nézz utána, nem kap-e a szükségesnél több feszt, ill. csökkentsd, amíg tudod..amúgy meg nem para a 65°C sem, emiatt cserélni teljesen felesleges lenne szvsz. -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
i7 2600k mellé ki milyen hűtést ajánlana? (eddig scythe mine2, és ninja3 vetődött fel, de minden vélemény érdekel)
Köszi előre is! -
MiklosSaS
nagyúr
Udv. mindenkinek !
Jo reg jartam itt....volna egy problemam. Van egy i3-2100-as processzorom egy mediaPC-ben, par napja arra lettem figyelmes hogy a megszokott 33-35 fok helyett most 41-43 fok kozott van idle-ben. Terhelesnel pedig a megszokott 49-55 -rol eleri sokszor a 62-65 fokot is. Semmi nem valtozott, igy egyik naprol a masikra,....
- ki volt tisztitva
- at volt pasztazva
- ugyanazon a fordulaton mukodik ugyanaz a huto
- ugyanaz a haz
- a szobaban is ugyanaz a homerseklet (kb, +/- 2-3 fok)
- nem huzz maga utan semmi programot, ujra is volt rakva az operacios rendszerek (Ubuntu&win8.1)Degradalodhatott volna ?
-
Sabre
őstag
sajnos -0.01 aminél nem száll el az intel burn, de a proci hőmérséklete felmegy így is 54-55 fokra viszont a magok meg a többi bele-bele nyal a 80 fokba és akkor látom h elkezdi visszavenni a szorzót.
Úgy néz ki, egy hűtő teljes szétszedés és újrapasztázás fog segíteni csak a dolgon, kizárt dolog hogy egy freezer 13 ( hozzáteszem ~ 2 éve ez a proci, hűtő ketyeg a gépben ) kevés lenne...
-
Sabre
őstag
Hát hogy is mondjam, elég poros volt a hűtő!

Kiporoltam nagyjából és elkezdtem lefele menni, -0.100 kevés volt neki, 2. kör very highnál hibát jelzett az intel burn, viszont csak 45 fokig ment fel a proci a korábbi 73 helyett!Következőre -0.050 volt, de az is kevésnek bizonyul feszből, 2. körnél szintén kuka.
Most -0.030 a következő, amit próbálok.

-
F_Zolee
nagyúr
Ott nézzél valamit a gépen, mert nagyon forró a proci... Nézd meg a hűtés felfogatást.
Mondjuk ezzel a lappal egy ismerősnél találkoztam ilyen furcsa anomáliával, hogy sokkal jobban melegedett a proci, mint egy z68-as lapban.LLC-t állítsd át 3-asra mondjuk és az offset -0.120 legyen.
Ja és a ram feszt is vedd le 1.55-re, bírni fogja azon is.Speed(R): lehet, hogy én nem a 2500-as szorzókat mondtam...
-
Sabre
őstag

lefutott sikeresen a 10 körös very high intel burn, de látszik a gflops-on hogy a szorzók dobálásával elég vegyes eredmény született...
Nem másodpercekig ment a szorzó váltogatás sokszor, a végefele volt hogy 30 másodpercen át, majd visszaált 38x.ra
Viszont nem fázott a procim közben

-
Sabre
őstag
na most az 5. kör fut és elkezdte visszavenni random 36-37x-re a szorzókat...
-
Sabre
őstag
Visszatettem mindent alapra a fenti értékeken kívül most, így néz ki a dolog:

szerk.: úgy néz ki javul a helyzet hogy mindent visszatettem autora, egyelőre nem mászik el a 38x.-ről very high-on sem intel burn alatt, bár még csak a 3. kör fut ott és max 0.5 gflops volt a különbség.
-
Speed®
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem jól rémlik, alapból 33 a 2500 szorzója, erre lehet +4et rakni P/Z lappal és további 1et emel a Turbo 4 szálon, ha belefér a TDPbe/hőmérsékletbe.
Sabre
38ra állítva nem lenne szabad leessen, max. mikor kört vált..de 100% terhelésen 38on kell álljon, ha elég a fesz/TDP. VID értékkel ne foglalkozz, alapon írja ki helyesen max. Offsettel be kell lőni a load feszt 1.25 körülre, aztán onnan valszeg megy lejjebb. -
F_Zolee
nagyúr
Az offsetet ne állítsd +ra, felesleges. Inkább a limitet told feljebb 150re mind2-t mondjuk.
Nem ártana valami bios beállítást is leírnál...vagy képekben betennéd ha már uefis...lehet pendrive-ra menteni vele.Amúgy ha jól rémlik a non-K-s prociknál 36-os szorzó a legnagyobb 4 magra. Nem lehet akkor ugrál amikor épp egy kör vége felé jár?
-
Sabre
őstag
1.208 és 1.248V között ugrál intelburn alatt a fesz, a szorzót meg 36-38 között állítgatja, ahogy néztem.
Levittem -0.04-re az offset voltage-t a + 0.145ről

A cpu VID viszont szintén pattog fel le 1,.34 és 1.38 között, ez nem érheti el a 1.4-et gondolom.

-
Speed®
titán
Ha konstans értéket dobál, az miért baj..? Az a dolga..ha változik az érték nagy mértékben, az a baj. Rengeteg az a feszültség, lehet hő miatt throttlingol
Menj le 1.2V környékre, és onnan emelgesd óvatosan..olyan nincs, hogy 1.4 kelljen 3.8hoz..ezzel együtt a TDP limit is közbeszólhat, mert 1.4Von bőven fölémegy a long értéknek. Szóval csökkentsd a feszt. Én megnzném alapon meddig tud stabilan lemenni feszben és onnan emelgetném a szorzót, + a feszt kis lépésekben, ha adott értéken már nem stabilak a GFLops értékek..nomeg whea logokat nézegetni mellette. -
Killer01
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Advanced fülön c3 és c6 off. Nem rosszak Dot beállításai, de minden proci más. Először 4 gigához találd meg a stabil feszt (ez valahol 1,16-1,2 között van általában), utána lehet a -offseten emelgetni a frekivel együtt. Fix feszt felejtsd el, nem jó.
-
Sabre
őstag
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy valamiért a biosban visszaállt default értékekre és az elmentett tuning profilom sincs meg, kb 1.5 éve csináltam így semmi emlék..
Intelburn amivel tesztelek, lefut a high viszont látom h a szorzót vissza-vissza veszi.
átlag a 36-37-38-39 szorzó de beesik néha 28-30ra is.I5-2500 non-k, 40-re tettem fel a szorzót mert korábban elment 4ghz-en lazán..
melyik értéket növeljem, ha látszik h így nem bírja? procinak adtam már picit, meg a turbonak is..

72 fok volt a maximum, freezer 13 a hűtés.
A powerlimitekhez nem mertem nyúlni, nem emlékszem min volt..

-
Dot
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Remélem azért nem alap hűtővel csinálod!

Azt írták az én 3 hőcsöves Thermaltake Silent Tower-emre, hogy kevés. A magok tényleg melegek(teszt alatt) és nyakunkon a nyár... -
Dot
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Több mint fél éve megy így gond nélkül az enyém. (ahogy én húztam: átnyálaztam már fórumot/főleg külföldit/ majd "átlagoltam" és kész)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Először is látni kellene mik azok. Első körben a gyári értékekre kellene állítani.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Az a sok auto érték az nem a legjobb.
-
ricsi8800gt
addikt
Bocs nem 0.900 hanem ennyi.
[link] -
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Az max idle állapotban lehetett energiagazdálkodás nélkül szóval kétlem...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Vagy a 2-t elírta és 3 lenne.
-
scream
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ugyan csak most kapcsolódok be a témába, de az az 1.335 nem sok kicsit? Nekem 1.2-vel megy 4.5GHz-et a 2500K-m.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ez már mindjárt jobb.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
De nagyobb LLC-hez kisebb feszt tudsz belőni amitől kevésbé melegszik.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ugye azt tudod, hogy minél nagyobb számozású az LLC annál gyengébb?

-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Akkor próbáld meg beállítani a Vcore értékét 1.35 körülire, és az LLC-t meg a legerősebbre. Így terhelés alatt emelkedni kellene a Vcore-nak.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ami biosban 1.420V az a windowsban terhelés alatt 1.339V LLC-4en
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nagyon sok a VCore (olyan 1.35 körül kellene lennie 4.5-nél). Valami mással lesz a gond. A többi paraméterről is kellene valami információ!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Miért nem próbálod erősebb LLC-vel? 3as még nem a legjobb.
Amúgy elég sokat kér a tiéd.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Kis segitség kellene i5-2500K proci ügyben.4.5GHz-et el értem vele stabilan
Fixed Mode
1.420V
LLC-4.
Meg proszáltam a 4.6GHz ment az is 1.435V meg LLC-3 van.Viszont meg szerettem volna proszálni a 4.7GHz-et de itt már el akadtam mert akár mennyire tettem 1.440V van meg LLC-3-ason és Windows betöltéskor ki fagy.
Apránként adtam neki V-t de kifagy mindig.köszönöm
-
F_Zolee
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Konteó topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ja, de legalabb olcson vettem egy masikat. Most mar minden rendben !
...eleg nobb-kent viselkedtem, nem vettem eszre hogy a hutonek az egyik labacskaja le van torve
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)