Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mobil flották
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni egy kedves forumtarstol!
Egy z68x-ud3h-b3 alaplapon kellene biost frissiteni de nincs hozza sandy bridges procim plusz meg ossze is kene rakni az egesz gepet. Hozzaertok segitsegere lenne szuksegem nem pedig kiserletezokere! Nem ingyen gondoltam !Elore is koszi

-
vuk777
aktív tag
válasz
bandika0626
üzenetére
CPU:4500 Mhz
RAM:1866 Mhz 12-12-12-28 1TNeat Bench (Neat Image 7.5.0, Neat Video 3.5.0)
Copyright (c) 1999-2013 Neat Image team, Neat Video team, ABSoft.
All Rights Reserved.GPU detection log:
Looking for NVIDIA CUDA-capable devices...
NVIDIA CUDA initialized successfully.
Checking CUDA GPU #1:
GPU device name is: GeForce GTX 460
Check passed - will attempt to use the deviceLooking for AMD OpenCL-capable devices...
Failed to initialize OpenCL.
If you use an AMD card, please install the latest AMD driver with OpenCL support.Using 100% of available GPU memory
GeForce GTX 460: 837 Mb GPU memory availableNeat Video benchmark:
Frame: 1920x1080 progressive, 8 bits per channel, Radius: 1 frame
Running the test data set on up to 8 CPU cores and on up to 1 GPUCPU only (1 core): 2.04 frames/sec
CPU only (2 cores): 4.05 frames/sec
CPU only (3 cores): 5.99 frames/sec
CPU only (4 cores): 7.3 frames/sec
CPU only (5 cores): 7.19 frames/sec
CPU only (6 cores): 7.25 frames/sec
CPU only (7 cores): 7.14 frames/sec
CPU only (8 cores): 7.19 frames/sec
GPU only (GeForce GTX 460): 6.67 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (GeForce GTX 460): 5.92 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 7.87 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 9.26 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 10.5 frames/sec
CPU (5 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 10.8 frames/sec
CPU (6 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 11.8 frames/sec
CPU (7 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 11.8 frames/sec
CPU (8 cores) and GPU (GeForce GTX 460): 11.9 frames/secBest combination: CPU (8 cores) and GPU (GeForce GTX 460)
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Ezt a TESZTprogit akinek 2600K-ja van.
A mért eredményeket kimenti egy TXT fájlba annak a tartalma kellene nekem. Ez a progi egy videózajszűrő plugin teljesítményét méri le az adott gépen. Ha valaki ezt lefuttatja kérem mellékelje hogy milyen órajelen ment a proci meg a memória.Köszönöm szépen.
-
vuk777
aktív tag
nálam pl. 4500 -on -0.020
teszt pl linx-is jó de fűti a cpu-t úgy mint semmien program, prime95 is jó de azt tovább kell futtatni és nem fűt annyira
Pl. játékkal élvezetesebb tesztelni (ami több magot használ Pl. BF4) ott is kibukik és hozza a prime95 terhelését szerintem a cpu-ra
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Package C state support
Erre gondolsz, hogy kapcsoljam ki?
Amúgy ez mi? -
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
C1E bekapcsolva C3 és a C6 kikapcsolva.
Speedstep benyomva
Package C state support auto-n van -
-
-
asus1
aktív tag
Na újra én vagyok és olyan gondom lenne, hogy a windows-ba random kékhalált kapot.
Próbáltam állítani ezt a PLL dolgot amit írtatok, viszont én oda nem tudok értéket megadni.
Csak auto, enable, disable közül tudok választani vagy auto, +0,10
Most az enable van és a +0,10-en.
De pl crysis 3-ban nem kapok kékhalált, meg linx alatt sem. -
Gainka
őstag
Hali
Tudnátok ajánlani nekem egy olyan alaplapot (15k körül asus-giga) amibe most egy i5 2400 menne , de később tudnék erősebb ivy procit rakni?, Ugye ez lehetséges

Ez? [link] jó lenne?
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
VGA alap fesz 0,962V gyári max emelés 1,100V asszem voltmod-olt bios-al 1,212 adható neki tesztnél megfelelő hűtéssel, ha magas úgyis elszáll a driver már idejekorán a VGA halála előtt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én itt a tesztnél 1,200Vot adtam neki mert már nem emlékszem mennyin tudja a GPU a 1010Mhz-et valamivel alatta! Itt most csak 1000Mhz en ment a GPU.Killer01: Pedig elsőre annak tűnt,de sebaj majd az idő úgyis igazol

Én ezt még csak sufni tuningnak nevezném ezekhez képest -
-
vuk777
aktív tag
válasz
Killer01
üzenetére
Anno használt LGA775 Q9650-emet a mai napig használják, pedig kapott az 1.6V-ot is!
Nem 24/7-re persze, egy-egy alkalom nem degradál rajta!Sokaknak a Sandy Bridge prociaik k szériásokra gondolok itt megy 24/7 alatt 1.4 V-al vagy afölött 4000-4200Mhz-en auto beállítások mellett és mégse hal meg nekik! Autó turbó vagy felemelik a szorzót amíg megy és kész, mégse halt meg nekik a CPU-juk

Másfelől sokan eltúlozzák ezt a Volt félelmet

Én úgy fogalmaznék -"gyerek kezébe kés villa olló nem való"
Felügyelten el lehet menni 1.5V-ig
De itt egy ajánlás Ivy Bridge-hoz ami ugyebár nem az igazi gyárilag tuning céljára (kupak miatt)
a fentebb látható kép alapján én csak 1.48V ot adtam neki.
Végszó ként kérdem én tőled, miért is?
-
vuk777
aktív tag
Egy kis tesztelgetés...
kép
-
-
Szlavik
tag
válasz
vuk777
üzenetére
Szerintem ezekkel a magas órajel/fesz tesztekkel szépen le fogod gyilkolni a Cpu-t.
Érdemes kísérletezni, de azt nem hinném, hogy ekkora órajelek próbájánál, túl jót tennél a procinak.
Én már ehhez a próbához is vizet használnék. És nagyon hűvös környezetet.
mondjuk ez relatív, az én véleményem. De komolyabb hűtés nélkül egy minimális tesztet sem futtatnék egy viszonylag drága CPU-n
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ebben igazad van sajnos

5200 felett már 1.5 öt is kéri...
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, akkor annyit írna amennyi megy. Nem 4/8 lenne.
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem, minden mag él és ketyeg!
F_Zolee: csak szeretném tudni mit megy + pár teszt erejéig!
Szeretem ismerni a határaimat, avagy feszegetni
24/7-re megvan a 4500 de gondolkodom az 5000-en is de ahhoz már víz kellene

-
-
-
vuk777
aktív tag
Egy picit volt időm...
KÉP
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Már régóta megfogalmazódott bennem ez a kérdés, de most jutottam el odáig, hogy fel is tegyem (egy i5 2500K tulajdonosa vagyok:
Nem kárositja a processzort, hogy 1600MHz-ről, hirtelen 3400-3500MHz-ra ugrik fel az órajel, továbbá a feszültségugrálás, amely 0,960-1,176 között mozog? -
Szlavik
tag
A kérdés még mindig az, hogy mire szeretnéd használni. Ahogy a kollégák fenn említették egy 2500k jó alternatíva.
Több szemszögből is megvizsgálhatod. Ha van elég pénzed és szereted szórni, akkor haswell egyértelműen. De sztem egy jó Sandy simán megállja a helyét. Ráadásul agyig tuningolható. Még a 2600K is. (csak kell hozzá némi hűtés)
3770-re az életben nem cserélnék a gány hűtéstechnológia miatt. De találtam egy nagyon jó cikket és azt linkelem.
Tanúságos...
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=0&itemid=1164
Ebben gyak benne a generációk közötti "relatív" különbség.
-
-
asus1
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Igazából amit írtál szerintem a legjobb választás ha egy az egyben elcseréled egy 2500K-ra.
Mert azt ha felhúzod akkor lehagyja 3470-et
Viszont a haswell szerintem annyival meg nem gyorsabb a mostani procidhoz képest, hogy arra megérje váltani.
De jó kicsi gépház az, legalábbis nekem a corsair air540-hez képest
-
Grave_444
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mivel muszáj lapot váltanom Sata 3 miatt ezért gondoltam, hogy akkor már vehetném az újabb I5-öt hozzá. Ez már egy jó darabig maradna nálam, 1680x1050-es felbontáson kicsit erősebb proci kell és BF3 multizok is.
A 4gigára húzott 2500K is a 4570-el egyenértékű. -
válasz
Grave_444
üzenetére
Tudd mar eldönteni, mit szeretnel

En pl. nem szeretek "csak ugy" sok penzt kifizetni es nem riadok vissza tuningtol. Nem vennek Haswellt jelenleg.
Persze az is fontos mire hasznalod es el akarod-e adni a közeljövöben. Ipari videovagasra biztos jobb egy Haswell es egy ev mulva is jo draga lesz, miközben Szandi mar most is ingyen van a hasznalt piacon (tudasahoz kepest).szerk: egy 4 gigara huzott 2500K barmilyen jelenlegi kartyat elzavar single playerben; egy 7870-hez abszolut overkill a Haswell. Kiveve multiplayer; ott biztos megvan az elönye.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szóval?

-
-
Killer01
őstag
Ez attól függ mi a cél
Ha minél többet ki akarsz hozni belőle (mer' ott a lehetőség) akkor hajrá. Ha a mindennapos használathoz akarod belőni, és nincs extrém proc erőt igénylő hardvered/szoftvered akkor nagy értelme nincs. kb én is ide lőttem be, 4 giga megy max 1,184 core fesz-el.... ezt nem is tuningolásnak tartom, inkább az elb....tt gyári adatok normális beállításának 
-
F e Z o
veterán
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek egy I5 2500K milyen órajelen hozza be az alap 4570-et?
4GHz-en szerintem utoléri. -
Sziasztok!
Ha egy i5-2500k kb. 1,2V-os terhelés alatti feszültséggel tudja a 4GHz-et stabilan, akkor érdemes vele szórakozni még pár száz MHz miatt?
Előre is köszönöm a választ

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
inkább poénnak. Egyszerűen én óvatos duhaj vagyok tuning terén, sosem volt célom a végső határokat feszegetni hardvernél.