Hirdetés
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Átállítottam mindent.De ahogy a linx elkezd dolgozni,kékhalál és 3,3 ghz en indul a gép.
Utána a memoriának is adtam a plusz feszt,de szintén kék halál.
Dvid -0.050
Régen -0,175 el nyomtam a dvid-et,és semmi baja nem volt, tényleg nem értem.
még 3,8 ghz el is barátságosabb sokkal a gép. de a 4ghz,ott vége
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
STC Speed
üzenetére
QPI/VTT-t állítsd be 1.050-re, System agentet 0.920-ra. Esetleg a pll-t 1,750-re.
Proci mehet akkor dvidre és nézzük meg -0.050-en.
C1E-t bekapcsolhatod. Nyomass linx-et, hogy mennyire esik le a proci fesz, cpu-z-t mutass miközben terhelődik minimum 4gb-os tesztel. A legnagyobb drop lenne a lényeg, hogy mennyit kap olyankor a proci.Ram milyen időzítéssel megy? Ha jól rémlik azok a ramok 1.65V-on tudják az 1600-at. Esetleg adj neki 1.55V-ot.
-
-
STC Speed
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A probléma az,hogy ha dvid-vel lenyomnám a feszt,akkor LLC-t nem tudok használni.(gagyi alaplap miatt)
Így meg halálozik néha a gép,és alap fesszel,órajellel újraindul,bár kezdek gyanakodni,hogy valami más lesz a probléma,tesztelgetem... -
-
STC Speed
őstag
Egy gyors kérdés, i5 2500k 4ghz
CPU VID: 1,3511V
CPU CORE:1,224VBetonstabil,maradhat,vagy káros?
-
Prosector
addikt
Az normális, h Linx alatt kb.20 GFlops-szal kevesebbet számol a cpu, ha be van kapcsolva a HT?
-
Anfänger
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
Anfänger
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szóval az LLC-t próbáljam 2-esen. Oksa,meglesem. THX.
-
Fr@ps
tag
i3 4150-ről nem találtam információt ami magát a processzor jellegét, vagy a tuningot illeti (lehet az én hibám), itt találom, vagy máshol?

-
SipiBcs
őstag
LLC: az engedélyezésével megszűnik a Vdroopként és Voffsetként ismert effektus,
Elviekben azért kellene ez, mert a fesz változáskor lehetnek apró fesztüskék, ami károsodáshoz vezethet vagy kékhalált okozhat. Extreme tuningnál viszont pont hogy a rendszer stabilitását veszélyezteti.
Őszintén megmondom, hogy elvesztem a különböző márkák rengeteg BIOS változatában. Van olyan UEFI aminél low-high érték van megadva, a tiédnél számozás. Szerintem minél magasabb a szám, annál kisebb a VDrop-od, tehát annál szigorúbban veszi az általad megadott értéket.
Ha van türelmed, akkor érdemes tesztelni, hogy tud-e alacsonyabb offset értéknél hibamentesen dolgozni a procid.
-
SipiBcs
őstag
Szerintem az Extreme4 alkalmas lehet 4,5GHz-re, de afelett elfárad a tápellátás. Annak már azt hiszem 8+4 szálas. Valójában egyszerű, mint egy fakocka. Valószínűleg 1,25 - 1,3V közötti fesszel el megy majd.
Mindent állíts manualra
Rakd a szorzót 45-re
Kezd el adagolni a feszültséget, amíg be nem boot-ol és érzetre nem lesz stabil
Futtass stressz tesztet Linx-el
Közben folyamatosan monitorozd a hőmérsékletet. (75-80 fok fölé ne nagyon menjen)HA lefut 15-20 kör Linx, akkor már stabilnak mondható, de pl egy BF4 attól még összeboríthatja, ez csak akkor derül ki. Az LLC-t rakd maximumra, a C1 és társait kapcsold ki. A ramokat felesleges húznod, azok csak szintetikus tesztekben hoznak nagyobb értékeket, komoly hasznuk napi használatnál nincs.
Arra figyelj oda, hogy a tuning türelemjáték. Minden esetben egyszerre csak egy dolgon változtass. Ha lefagy, kékhalálozik, akkorfinomítasz a beállításokon és próbálj újrabootolni, illetve Linxelni. Ha egyből működik, a beállításokkal, akkor próbálj onnantól finomhangolni, pl fesz csökkentéssel.
Nem nagy dolog a socket 1155-nél a túlhúzás, csak egy pici figyelem és türelem szükséges hozzá.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok! Nekem is segítségre lenne szükségem. Szintén 2500k-ról lenne szó. Beújítottam egy GTX780OC-ra és kevésnek bizonyul 4.2-ön. Nos én nem értek a tuninghoz. Anno valaki segített 4.2-re megrángatni és stabilizálni. De most szeretném akkor kihozni belőle amit lehet. Ilyen 4.5 - 4-6 lenne a cél. Aztán azt hiszem elkezdek gyűjtögetni új lap+proci-ra. Volna itt olyan aki szintén segítene mit merre hová kell állítgatni? Köszi előre is skacok
-
SipiBcs
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Semmi negatív hangulat nem volt bennem, a kollégának jeleztem, hogy érzésem szerint neked nem szimpatikus, ha valaki alapon futtat egy K-s procit, mint írtad: dühít. Ennél én finomabban fogalmazok, minden bizonnyal a habitusunk más, de abban tökéletesen egyetértünk, hogy nem fogjuk megérteni azokat, akik K-s cpu-t tuning nélkül használnak. Ki van fizetve, hagy pörögjön.

Mint írtam: nem akartam tuningra biztatni alap hűtővel, hisz sosem tudhatjuk ki "ül" a hozzászólás mögött, mennyire ért hozzá. Nem szeretném, ha egy félművelt user az én hozzászólásom miatt megsütné a rendszerét.
-
válasz
SipiBcs
üzenetére
"fintorogva" Ezt negatív kritikának szántad? Nem tudom, mindenesetre, ha így van, akkor:
Szerintem igenis bűn egy k-s procit nem tuningolni. Ha valaki nem tuningol egy már 3 és fél éves procit (megjelenéskor még megértettem, hogy ááá, jelenleg mindenre elég alapon, de majd később kelleni fog az erő, azért a k-proci), akkor annak nincs szüksége rá, később sem fog kelleni neki a tuning, ha eddig sem kellett. "Dühít", ha valaki pont azt nem használja ki a prociban, amivel többet tud nyújtani egy mezei 2500-nál. Még gyári hűtővel is 4200-ra tuningoltam a 3570k-mat, amikor az volt. A furcsa értékrendemnek tudható be, hogy úgy éreztem "jár" neki, hogy ne alapon menjen.Persze kiderült itt, hogy a fórumtárs tuningolja és a hűtője sem gyári. Én sem arra akartam ösztökélni a kommentemmel, hogy most akkor no matter what tök mindegy milyen hűtője van, vagy tápja és lapja, húzza már, mert K-s proci és azt húzni kell.
Csak meglepődtem, hogy esetleg alapon használja. 
-
SipiBcs
őstag
válasz
STC Speed
üzenetére
kicsipapucs kolléga az után érdeklődött fintorogva, hogy alapon hajtod-e a K-s procit.
A cuccaid leírásában nem láttam a hűtődet, így nem fogom azt javasolni, hogy cibáld meg rendesen 4,5 GHz-ig, hisz a hőmérséklet miatt a gyári hűtővel csínján kell bánni a tuninggal, max 4 GHz-ig (kb) ajánlott, utána túl forró.
Azzal a hűtővel nyugodtan emelj szorzót - odafigyelve a feszekre - nem hiszem, hogy gondod lenne. Ki tudod hajtani simán azt a kártyát

-
Prosector
addikt
Gondot jelenthet tuningnal az 1,65-os ram? Ugye vtt es a ram fesz kozt nem jo a 0,5 V-nal nagyobb difi es nem tudom, h a vtt-nek nem sok-e pl. az 1,15 ?
-
STC Speed
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
4ghz-en,90% néha 85%re is legyem a vga kihasználtság. 64 játékosnál.
-
-
STC Speed
őstag
Létezik,hogy 2500k nem hajt ki egy hd7850 est?
Battlefield 4 olyan 40 játékosig 99% on pörög a vga,utána egyre jobban küzd mig 64 játékosnál,ahol nagyon kell a proci 80-90%.
4ghz en kicsit jobb. -
Prosector
addikt
Offset modban volt, csak a +/- ertekre nem emlekszem. A Cpu-Z szerint 1,25 es 1,27 kozott ingadozott a fesz.
Egyebkent most adtam el, amikor a vevonek elinditottam a Linxet ugyanezekkel a beallitasokkal, termeszetesen fel perc utan BSOD...
... mondtam is neki, h persze nem muszaj megvenni 
Egyebkent offsetnél mitol fugg ez a +/- beallitas? Visszaraktam a 2500K-t és ugy szeretnék egy 4,6-4,7 koruli erteket.
Hátha osszejon...
Linxben ennyi a difi koztuk(a 2500K csak 4400-en ment, 4500-nel BSOD):
-
Prosector
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Akkor oké!
Koszi

-
-
give3
tag
válasz
Prosector
üzenetére
Szia,
Nekem is ugyanilyen alaplapom, és procim (2500K) van.
Amikor megvettem 3 éve, akkor felhúztam 4ghz-re, azóta úgy megy.
Le tudnád írni, hogy nálad milyen beállításokkal megy 4,5Ghz-en? Emlékszem hogy akkor is sokat tököltem vele hogy stabil legyen... kipróbálnám a te beállításaidat.köszi.
-
Prosector
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Persze-persze, a tuning mindig lutri. Nem vagyok egy hu de nagy tuningos, de ennyit mar megtanultam

ffodi:
az internal PLL overvoltage nem volt bekapcsolva. Bekapcsoltam es 1,43 volttal most normalisan bebootolt a rendszer.
De ez sztem rohadt sok: a 2500K-m 1,3-mal viszi a 4,5-ot. Ezt igy biztos nem fogom hasznalni.
Egyebkent az osszefoglaloban linkelt xtremesystems-es guide ugye 1,45-ot ajanl-ezt meg pláne sokallom...
Ha ennyi fesz kell neki a 4500-hoz, inkabb eladom es vagy beprobalok egy masikat, vagy megmarad a 2500K a Broadwell-ig...
Nekem ez igy nem palya.
-
ffodi
veterán
válasz
Prosector
üzenetére
A 4,4 GHz-hez azért elég sok az 1,32 V. Ha tényleg ennyi kell neki, akkor kezdesz közelíteni a procid azon határához, ahol még ép ésszel használható. "Ez" abban is megnyilvánulhat, hogy a 4,5 GHz-hez már jelentősen több fesz kellhet.
Mindemellett ezt még tudni kéne stabilizálni, így első körben érdemes lenne bekapcsolni az internal PLL overvoltage-et, ha nincs bekapcsolva.

-
Prosector
addikt
Sziasztok!
Olyan problemaba utkoztem egy 2600K-val, hogy 4400-en, 1,32 volttal semmi baja. Ahogy 45-re teszem a szorzot, akkor ha be is bootol, a bill./egér mar nem mukodik (1,42 volttal sem).
100 MHz-es ugrashoz nehogy mar tobb, mint 0,1-del tobb fesz kelljen...vagy ennyit tud a proci?
A 2500K-m vigan megy 4500-ot.
Asrock Ext3Gen3 lapom van.
Van vkinek otlete?
-
-
emre
veterán
válasz
Rocko66
üzenetére
Én nem fizetnék rá 2600k-ra hanem inkább tuningolnám kicsit a meglévő 2500k-t valahogy így.
Igazából 3570k alatt nem érdekelne proci csere.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit nézelődtem és a jelenlegi 2500K-ra 18000ft-ot kellene rádobnom a 2600K-hoz.
Megéri a plussz költséget?
Játékra használom a gépet,meg film nézés.
A VGA egy GTX 770 PHANTOm 2gb.
Sajnos többet nem akarok költeni,úgy értve,hogy új lap+új generáció... -
Hello srácok. Vissza tértem a nyaralásból, ujra pasztáztam a procit és újra nekiláttam a tuningnak. Z77 extreme4m és 2500k. A feszeket nem auton hagytam hanem be állitottam alapértékekre, illetve amiket irtatok tippeket azokat állítottam. 1.300-on probáltam egyenlőre a magok nem 83 fokosak voltak csak max 67 de egyenlőre még kékhalálozik. Olyan kérdésem lenne hogy a a cpu load-line callibration-t gyárilag 100%-on van tuningnál az a jó ha 0%-ra teszem akkor kell neki kevesebb fesz, vagy 100% kell neki? (lehet hülye kérdés bocsi) offsetben 0.020-on volt most fel vettem +0.030-ra igy hátha ennyi fesz elég lesz neki. esetleg mit állithatnék? elöre is köszi .
-
Bélaaaa
őstag
Van valakinek működő feszbeállítása Asrock P67 alaplaphoz i72600@4500-ra?
-
asus1
aktív tag
Eddig a tuningról: Játékok és netezés alatt nem kaptam kéket, így két nap után sem.
Szerintem ez már kijött volna, ha kevés lenne neki valami nem?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Igen ám, csak én épp azon a napon raktam újra a win-t a laposon, mikor ez az update kijött, hagytam is, hogy rakjon fel mindent, ami kell, utána meg úgyis letiltom az egészet és majd eldöntöm mikor frissítek. Már másnap többször megfagyott és utána olvastam, hogy jól leoboáztatott a microfos ezzel a frissítéssel sok millió user-t.
-
asus1
aktív tag
Na szóval ma bekapcsoltam a gépet(tegnap rendesen leállt) és nem tudtam semmilyen programot megnyitni.
Aztán fogta magát a gép és újra indult, utána mintha misem történt volna, megy minden. -
SipiBcs
őstag
válasz
janihunk
üzenetére
Egy portalanítás mindenképpen jól jöhet. Amit nem írtál, hogy milyen meleg van a szobádban. Ha 38 fokban izzadsz, akkor ne várd a procidtól stock hűtővel a 42 fokot. Ha a portalanítás nem segít és rendes légvonat van a számítógép házadban (tehát jó irányból fújnak-szívnak a ventilátorok, akkor érdemes újrapasztázni.
-
janihunk
senior tag
Üdv I5 2400 am van, nincs húzva. Normális ha játék alatt 79°C felmegy? Alap hűtő van rajta. 77 és 79 között mozognak a magok.
-
ffodi
veterán
Mivel alacsony az LLC (esetedben Medium), így minél nagyobb a terhelés, annál kisebb lesz a VCore. LinX AVX komolyabban terheli a procit, mint az élményindex. Ennyi a magyarázat.
Ha zavar, felmehetsz LLC-vel High-ra, és akkor kicsit visszavehetsz a magfeszből, melynek hatására nem lesz ekkora különbség a különböző "típusú" terhelések között. (viszont ebben az esetben illik ismét kitesztelni a gépet.
) -
asus1
aktív tag
Jéték majd este a + feszt meg nem adom meg neki mert windows élményindex közben 1,360v-t vett fel ami szerintem bőven elég mindenre ugyanis linx alatt volt 1,328

De ha szerinted még így is kell akkor rádobom még azt a 0,005 pluszt
Nagyon köszönöm szépen a segítséget mindenkinek

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most lehet, hogy furcsán nézel, de amikor anno én ezzel szórakoztam, mind IBT és mind LINX alatt stabil volt, (több órás tesztek alatt) erre egy sima élményindexnél a poci tesztnél úgy elszállt kék halállal, hogy öröm volt nézni.
Tehát, amikor nálam az is lefutott, akkor valóban stabil volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Hardcore café
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- További aktív témák...
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már ami ebben a témában kellhet.

Csak meglepődtem, hogy esetleg alapon használja. 
... mondtam is neki, h persze nem muszaj megvenni