Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asus1
aktív tag
Na szóval 4,5Ghz:
alapból már 1,040v kell neki az eddigi 0,9xx helyett
ennyire van szüksége linx mellett: 1,328v
Ha a linx lefutott akkor stabil lesz? (ugye a többit már beállítottuk, gondolom azok maradnak)
Megláttam, hogy 85 fok levettem a porszűrőt és nyertem 5 fokot... szóval olyan 80 fok volt max linx alatt.

Futtassak még valamit? Vagy jó lesz ez így?

Offset egyébként azt hiszem +0,40-en van.
Ha hirtelen váltogatja a feszültséget már nem kéne kék halált kapnom nemde? -
asus1
aktív tag
Itt van még ez a teszt is, de a loop-ok elég változóak voltak(véletlen le okéztam és az eltűnt)
Átrakom 4,5-re és az offsetet beállítom -0,030-ra, most 0,045-ön van, és mehet a linx

Ez a második teszt program eléggé fagyott, meg eltűnt néha
mflex: Hol vetted a Krakent, ha szabad tudni?(Én is néztem és gondolkodtam is rajta, csak nem tudom hol lehet kapni sajnos
) -
ffodi
veterán
Értem. Megnézheted a 4,5 GHz-et de ha 1,35 V (+/- 0,01 V)-nál több kell neki a stabilitáshoz, akkor azt szerintem jelen körülmények között nem érdemes bevállalni.
mflex:
Az hogy mennyi fesz kell neki adott órajelhez az kizárólag a CPU-tól függ (persze kis mértékben befolyásolhatja az alárakott lap is, de ez általában nem számottevő). Szóval itt inkább arról lesz szó, hogy ez egy kb. átlagos "képességű" CPU.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ennyit tud a corsair H80i, de ezt cserélni fogom H105-re vagy H110-re.
A véleményem, hogy a vízhűtés az egy nagy parasztvakítás. Nézd meg az adatlapomon a Kraken az egyik legjobb, erre felraktam egy CRYORIG R1 hűtőt és szépen le is gyalázta több fokkal is, ráadásul sokkal csendesebb is.
Soha többet vízbaromság..

-
asus1
aktív tag
Régen több fesz kellett neki egy P8Z77-v LK lapban.
Kell neki ennyi, mert random kék halálozott a rendszer.
Viszont mikor manualon volt a fesz akkor 1.3v vagy 1,35 volton stabil volt 4.4GHz-en, és az a régi lapba volt(amit most gariztatok).
Mi legyen akkor menjen a 4,5 és adjak egy kis feszt neki, aztán linx ismét?(#33288) mflex: Ennyit tud a corsair H80i, de ezt cserélni fogom H105-re vagy H110-re szóval a hőfok nem izgat igazán, meg játékok alatt soha nem lesz ennyi.
Csak a linx-nél ennyi. -
ffodi
veterán
Ez így rendben van! Ennyi fesz kell a procinak a stabilitáshoz, vagy ez most egy eltúlzott érték? Ha ennyi kell neki, akkor a 4,5 GHz karcosan lehet csak meg "épeszű" feszültséggel. Ha nem, akkor elkezdhetsz lejjebb menni a VCore-al és megnézni meddig stabil. Aztán jöhet a 4,5 GHz.

-
ffodi
veterán
Amit még elfelejtettél állítani:
- Long dur. maintained: 5
- VTTDDR 0,75 V ahogy az utána következő referencia feszültségek is (DRAM ctrl ref. illetve ezt szokás a DRAM fesz felére is állítani)
- CPU voltage freq 400 kHz
- DRAM -||- 300 kHz
- DRAM power phase control Extreme -
ffodi
veterán
Általam javasolt beállítások első körben:
- PLL overvoltage-et kikapcsolhatod, viszont ha a 4,5 GHz semmiképp nem megy a masina akkor kapcsold vissza
- Először érdemes a RAM-ot visszavenni (1333 MHz, CL10, 1,5V), és a procit kitesztelni, majd ha megvan, akkor beállítani a RAM-okat a kívánt órajelre, időzítésreFeszültségek:
- CPU VCore, ezt neked kell kitesztelned mennyi kell, először érdemes egy fix értéket beállítani, aztán ha OK, akkor szórakozni az offsettel (4,5 GHz-hez kb 1,25-1,35 V fog kelleni. Ha több, akkor felejtős ez az órajel)
- DRAM mehet 1,575V-on ha így OK és kitesztelted, ha nem, akkor az az irányelv, amit fent írtam
- VCCSA 0,925 V
- VCCIO 1,05 V első körben, ha több RAM modulod van, akkor kellhet több is
- CPU PLL 1,75 V
- Skew, 2nd VCCIO, PCH 1,05 V
- DRAM ref-ek 0,75 VTovábbi:
- Skew, Driving, stb. maradhat AUTO-n
- Spread Spectrum: Disabled
- C3-at bekapcsolhatod, Package C-state is mehet C2-ig
- Power limit: Enabled
- Long limit 150 W, 5s
- Short limit 175 W
- Primary és sec. current limit mehet szintén 175 körülire
- CPU loadline ne legyen Extreme!! Állítsd Mediumra!
- CPU voltage freq. tippre 400 kHz
- CPU Current cap. 140 %
- DRAM current cap 120%
- DRAM freq tippre 300 kHz
- VCCIO/VCCSA switching freq 1x (ha jól rémlik van ilyen beállítás)
- VCCIO full phase mehet -
asus1
aktív tag
-
asuspc96
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Pasz, 680 jetstream van benne 2db...
kipróbálom a kodec-et...egyenlőre ennél jobb ötletem (topic ügyben) nem volt
Még a procikhoz beírtam.....hátha... -
asuspc96
őstag
Helló!
Valaki tudna megoldást arra, hogy VLC-ben miért akadoznak az 1080p-s filmek ?
Pár másodpercre szakadozva megy olyan mintha játékban kevés lenne az fps, véletlen időközönként egy olyan 3-5mp-ig megy majd megint egy olyan 5 perc semmi...és újra...
És a vicc az, hogy minden más lejátszóban is mint pl KMPlayerben is....Valakinek ötlet ?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Talan nem artana szetkapni es biztosan jol felszerelni a hutot, hogy tudd akkor most tuti jol van felrakva es egy mx4-es pasztaval szep egyenletesen felkenni.
Erre a lakcimkartya a legprofibb cucc, nagyon szepen es egyenletesen lehet vele teriteni, mint pl ellentetben egy bankartyaval... -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Hellboy2387
üzenetére
LLC-t ha erősre állítod akkor csökkenthető a fesz. Ja és minden feszt álíts be kézileg alapra, ne auton legyen.
-
-
SipiBcs
őstag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Akkor most jön a játék része: próbálgasd minél nagyobb negatív offset beállítással stabillá tenni. Az a hőfok ebben a forró nyári melegben nem gáz, játék közben nem megy majd 70 fok fölé. A linx durván hajtja a cpu-t.
-
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Játék alatt nem is fog ennyire felmenni...
C1E meg speedstep kell csak az energiagazdálkodásból. C3,C6 nem. TDP limitet is felveheted 150re legalább. -
válasz
SipiBcs
üzenetére
Köszi a segitséget, egyenlőre bogarásztam , de csak auto és offset van választási lehetőségnek. 0.05+ nál volt 1.280mv azon lefutattam egy linx-et 4096mb-os ba az eslő lement aztán error-t irt. A magok fel mentek 75-80fokig ami szerintem nagyon sok. A windows-ba volt 40-42 a magok. lehet hogy a hütő van rosszul felrakva vagy csak ennyire meleg van. 30-31fok biztos van a szobámban. Máshol elvileg nemkéne lennie a manual fesznek. Nem tudom mi lehet a bibi. Fractal dessing arc mini házba van. 3db gyári 2 12 1 14 meg 1 cooler master 12-es van a házban ventiszabájzoval. A tesztre fel tekertem maxra őket. A proci hütő meg darck rock pro 2 1 14es meg 12-es ventivel elvileg az elég jó hűtő, nem kéne enyire fel mennie.
-
SipiBcs
őstag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Ott lesz az a manual fesz valahol!

Sajnos az s1155-nél már nincs 4,5GHz-ben kihívás! Felteszed a szorzót 45-re, beállítod 1,2 - 1,25V közé a feszt és megy 4,5GHz-en. Esetleg az alulfeszelésnél lehet játszani, de mással sajnos nem.
Arra figyelj, hogy ha nem 1,5 V-os memóriákat használj, akkor a memfesz és a memória vezérlő fesz között ne legyen 0,5V-nál nagyobb különbség. Menet közben monitorozd a hőfokot. Kb ennyi a tunning Sandyéknél!

-
sziasztok, lenne egy 2500k némi sprolás gyanánt lett hozzá asrock extrem 4-m z77-es lap, eddig jó is csak ebben a lapban nincs manual fesz. offsetbe meg még soha nem csináltam. 4.5ghz-et szeretném elérni, valaki hasonló alkatrészekkel ha rendelkezne vagy tuningolt már ilyet tudna nekem benne segiteni? elöre is köszi.
a proci hütöm egy darc rock pro 2 csak hogy minden rajta legyen. köszönöm.
-
szika87
aktív tag
Valakinek van tapasztalata a pcsx2 emulátorral kapcsolatban hogy egy g630-as cpu (2.80Ghz-en megy) megbirkózik vele?
Mert eddig egy Amd X4 950-es volt benne,meg gyengébb vga mint jelenleg és teljesen jól futottak a játékok az emulátor alatt,most pedig legalább egy jó 10fps-el rosszabbul mennek.
Hiába próbálkozok bármilyen beállítással.
Valakinek ötlet?
köszi -
ffodi
veterán
válasz
Adam_97
üzenetére
A következő ilyennél tanúja lehetsz anyag és antianyag egyesülésének, melynek hatására felborulhat az egész a tér-idő kontinuum, és annak beláthatatlan következményei lehetnek.....
Viccet félretéve, ez bőven üzemi hőfok, ahogy akár a 80-85 °C is. (arról nem is beszélve, hogy ez rossz topic ezen probléma megvitatására.....)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Mikeee89
üzenetére
Ő csak annyit kérdezett, hogy 1333 vs 1600. 2000+ inkább "munka" közben van jelentősége.
Más: Ha egyszerre megy mind2 és kihasználja a virtut igazából azzal se sokat nyer az ember(kivéve a kódolásnál), mert bugos még de lehet használni...
Más előnye nincs, mert még ha 2D-ben az igp megy akkor is fogyaszt a dvga így ez a fajta használat felesleges. -
STC Speed
őstag
Szerintetek érdemes a hyper TX3 mas hűtőmre még egy ventilátort venni? Most csak a gyári van,az egyik oldalon

-
a sandy bridge i3-2120-am eredetileg 1333 mhz-es ramokat támogat. érdemes mellé gyorsabb, pl 1600-as ramot tenni? várható gyorsulás?
-
Speed®
titán
válasz
atenza
üzenetére
Szerintem a CPUz téved..de az AIDAnak sem hiszek ;p CPUz értéke túl kevés, AIDA max akkor igaz, ha a lapra bíztad az OC feszt. Szedj le valami régebbi CPUzt, ez ha jól látom a legfrissebb, hátha el van töccsentve. Ilyen órajelhez jellemzően 1.2-1.25V között kérnek az i5Kk.
Ja, Giga régi lapjaiban "főmenűben" állva Ctrl+F1 előhozott pár +opciót az OC felületen, nem tudom, ez még él-e..jobb a biztos alapon próbáld ki.
-
atenza
senior tag
Sziasztok, eddig amd-m volt, ott be tudtam állítani a tuningot, viszont most váltottam i5 2500k-ra és segítséget kérnék. Csatolok képeket a bios beállításokról, most alapon van minden, a cél 4,5ghz körül lenne, hyper 212 evoval, 1600as ramokkal. A lap giga z68m-d2h

-
Anfänger
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor simán jó az általad említett 40 fok.
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Értem, köszönöm.
-
Qtya72
aktív tag
Üdv!
HWiNFO64 System Summary Features részénél a VMX mit jelent?
i5 3570k proci, van amit zöld, van amit szürke színnel jelöl, a VMX-et pirossal.
Ez gond? -
Anfänger
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hi!
Alapon megy a procid?
Milyen procihütöd van? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ez a 40°C akkor lenne sok ha 20°C-os klímás szobában ülsz. Nekem a legmelegebb mag 36°C körül megy ebben a melegben...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Pf, hát így akkor kb semmit se lehet állítani ami furcsa. Az lenne az igazi ha "élőben" láthatnám, így csak olyan tudna segíteni akinek MSI van szintén...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Mint ha valami olyasmi rémlene, hogy a 2400-at csak Ivy-vel lehetne elérni. Amúgy a 2133-hoz képest nem igazán nyernél már vele. Az másik kérdés, hogy a ram valóban bírja-e azt a sebességet, mert elég sok esetben nem mennek gyári értékeken...
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok, vagy egy 2600K@4500Mnz, egy Saber z77 lapban.... a ram 2133Mhz-n megy, na most a ramot feltudom-e húzni 2400Mhz-re is, elvileg tudja, de meg tudom e csinálni én ezt.
Ha biosban beállítom a 2400-at akkor már nem indul a gép, pedig elvileg a ram 1.6v-n tudja a 2400-at....
Tudtok segíteni....
Köszönöm szépen!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Expanderre...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
És ha átállítod defaultról változik valami?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azt az Enhanced Turbot kapcsold be. Viszont a többi beállítással bajba vagyunk, mert ha nem engedi megnyitni nem is lehet variálni.
Meg kellene nézni még a CPU core OCP-be mi van.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az automatic tuning lenne. Azzal nem kell foglalkozni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem csinál semmit, csak ezt írja ki, amikor fölé viszem az egeret.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ez egy jó kérdés, megnézem majd, aztán írok.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Véletlenül nem az OC Genie II módot kellene bekapcsolni, a Standard helyett?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Biztos valami profilszerű beállítás "blokkolja", mert azok alap dolgok amit állítani kell.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Este majd válaszolok, tegnap nem volt már erőm. Igaz ma se érek hamar haza.

Amúgy azokat pedig meg kellene nyitnia...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)