- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Sonex79 #159809 üzenetére
Ilyenkor mikor így használom, akkor külső hdd-ről megy valami film, vagy simán a tv box megy. Képernyő kikapcs és elalszok a hangra.
Tegnao este feltűnt, hogy ki sem kapcsolt egyáltalán a tv. Azóta akárhányszor állítottam be, kikapcsol simán, viszont továbbra is kikapcsolt képernyőnél nem kapcsol ki a házimozi. Az előző AU8000-nél minden probléma nélkül működött, és egyik este ezen is.
-
alaves
addikt
válasz
Sonex79 #159756 üzenetére
Az előzőekben leírtam az S90C működését a kattanás kapcsán. Az alkatrészek is folyamatosan változnak egy szérián belül is, lehet hangtalan relé is benne. Ha viszont kattanni kellene, akkor 2 perces áramtalanítás is segíthet. Az is lehet, hogy valami folyamatosan gyorsindítás módban tartja a TV-t pl. USB HDD, smarthings, hdmi-cec, wifi-n lógó app, stb.
-
Gaben06
tag
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Sonex79 #159669 üzenetére
közben rájöttem, hogy működik: minden módban a színt állítva jön elő a tényleges piros, vagy tűnik el. pl. kiemelt módban még bőven lehet belőle visszavenni és még mindig piros marad a piros, normálnál meg kicsit rá kell adni, hogy egyáltalán megjelenjen. természetesen azért adásminőségek is befolyásolhatják ezt, de az algoritmus ez.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sonex79 #159666 üzenetére
Vettél le a színből a beállításokban? Mert alapban kissé sok...25 -re nyugodtan le lehet venni. Vagyis nyilván ízlés szerint, de az alapérték nagyon sok.
Szerk.:
De egyébként az lehetséges, hogy alapjáraton nincs minden szín a helyén. Azt is lehet állítani, de házilag nem lehet olyan eredményt elérni, mint amit egy szakember csinál kalibrálással.Viszont így is sokat lehet rajta javítani. Nekem egy TV sincs gyári értéken.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sonex79 #158677 üzenetére
Nálunk ez a TV baromi sokat ment... Nem tudom lényegesen kevesebb használat mellett mikor jött volna elő a probléma, de szerintem felgyorsította a magas üzemidő. Attól függ mi okozza a hibát.
Párom otthon van lassan 2 éve a gyerekkel, így sokat ment a TV háttérzajként. Gyakorlatilag a korának a felét bekapcsolva töltötte.
Ezzel arányosan nézve lehet csak 4-5 éves korában lett volna vele probléma. De lehet, hogy amúgy is előjött volna ennyi idősen, függetlenül az üzemidőtől.
Szóval biztos meg fogom majd kérdezni, hogy mi a probléma oka. Mert ezek után nagyon érdekel. Lehet tényleg csak szimplán a panel, ami ennyit bírt. Vagy valamilyen tervezési hiba, esetleg más idézte elő. Majd talán kiderül.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sonex79 #158408 üzenetére
Sajnálom. Ez azért baromi bosszantó dolog.
Most azon gondolkozom mi lesz, ha nem javítható az enyém. Nem nagyon tudom, hogy mi lehetne helyette. Samsung -ban meg már egy kicsit megrendült a bizalmam. Jó lenne a márkánál maradni, csak hát rossz tapasztalat már van...
Bár valószínűnek tartom, hogy 2021 -es készülékhez lesz még kijelző. Majd kiderül.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sonex79 #158399 üzenetére
Jah neked is ilyen hibád volt?
Én már a garanciális szabályozás módosítása után vettem a TV -t, így az ára miatt alapból 3 év járt rá. Szóval nyugodtabb vagyok.
A Samsung -ról hallottam már pár nem túl szimpatikus dolgot, ha TV -ről, szervizelésről van szó. Remélem nekem nem lesz gondom velük. Ráadásul 2-3 méterről is látszik a csíkozódás. Igaz, hogy nekem elég jó a szemem, de szerintem ez egyértelműen olyan garanciális hiba, amit orvosolniuk kell.
-
sakeee1982
csendes tag
válasz
Sonex79 #158250 üzenetére
A mostani tv-nk ( Philips 7502) 2.1-es rendszerben szórja a hangot, persze nem olyan mintha egy soundbar+Sub szolgáltatná a hangot, de teljesen ok. Így nem szeretném lejjebb adni, soundbar+Sub pedig túl sok lenne a társasházban
Kicsit félek a VA paneltől a betekintési szögek miatt, dehát valamit valamiért, remélhetőleg nem egy talcsika VA panelt fogok ki
Majd igyekszem nem fekve mozizni
Köszönöm szépen az infót -
rooland
senior tag
-
-
xtend
senior tag
válasz
Sonex79 #152171 üzenetére
"Ha jól lennének beállítva a dolgok, akkor látnia kellene....." - minden látja a dlna-t, 2 asztali pc, laptopok, telefonok, tv box-ok, 2 tv kivéve a Samsung. De lehet ez a tv a gagyi, mert még ac-s wifi sincs rajta, bár a leírásában szerepel hogy DLNA képes... kitudja. Köszi amúgy.
-
matex
aktív tag
válasz
Sonex79 #152159 üzenetére
Egy éjszakán át tartó áramtalanítás után újra olyan, mint volt. Ezek szerint valami szoftveres probléma lehetett. Ha nem vált volna be, akkor következett volna a gyári visszaállítás.
10-12-es hangerő fölé nem is megyek, mert egy 20m2-es szobában bőven elég hangerőt ad, így kizártnak tartottam, hogy "kiütöttem" a hangszórót. Főleg bal oldalról és középről jött a hang, a mély szinte eltűnt, és bár gyengén jobb oldalt is szólt, az összkép viszont borzasztó volt. Számomra olyan jó hangzást biztosít a 60W és az OTS, hogy rögtön feltűnt, hogy valami nincs rendben.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Sonex79 #151989 üzenetére
Alaktalanok, csak a zöld füvön látom gyors mozgásnál, hogy mintha sötétebb lenne viszonylag nagy foltokban. Teszteken nézve nem veszem észre, mindegyik szín szép homogén képet ad, ezért is fura..
Amúgy valószínű ez a dse van jelen. Szerencsére tényleg csak meccseken látszik, meg kell tanulnom együtt élni vele...
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Sonex79 #151909 üzenetére
Az a baj, hogy az alap Filmmaker's mod is sok sebtol verzik. Black crush, tul hideg kep, plus az arnyekoknal zoldbe huz, es mindezt olyan fenyerovel, hogy fustol a csarnokviz a szememben.
Na de most egesz jo, csak rettegek ha nekiallok Alient nezni, milyen lesz a vegeredmeny. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Sonex79 #151861 üzenetére
Nividia Shield, Filmmaker's szel kezdtem, de azóta már szettekergettem, mert alapból se a feheregyensuly, se a gamma nem olyan mint kellene.
Lehet a q80ban kevésbé agresszív a backlight menedzsment, vagy csak nem vagy érzékeny ennyire ezekre a hibákra. Az asszony azt sem veszi észre, ha kadenciahiba miatt szaggat egy film, én meg nézni sem bírom. -
tylerddd
veterán
válasz
Sonex79 #151211 üzenetére
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem egy kategória, már az árán is látszik. Az interneten olvasható mindenféle, ellentmondásos információk miatt hoztam példaként. Kb. ahány fórum, annyiféle verziót olvastam a Q80A panelját érintő kérdésről és ugye fórumokon belül is sokszor megy a találgatás.
-
-
espi38
őstag
válasz
Sonex79 #151110 üzenetére
igen ezt észrevettem, hogy legfőképpen feliratnál jelentkezik, napközben viszont semmi.
Be kell kapcsolnom a fényerő beállítást, akkor szerintem ez nem fog jelentkezni.
Ellenben tegnap néztem egy uhd filmet és nagyon nem jó képe volt, gondolom a HDRt be kell kapcsolni de nem találtam sehol a menüben aztbaz opciót, ennek egyébként nem automatikusan kellene bekapcsolnia? -
válasz
Sonex79 #151033 üzenetére
Persze leszedtem, ez gyári hibás, de eleve ott a pixel hiba is, már az miatt is visszaküldeném...amúgy próbáltam finoman ott jobb felül "simogatni" de az bizony nem tűnik el onnan, nem tudom mi az, de mintha megsérült volna a kijelző vagy nem tudom! Mindegy csere,aztán meglátjuk! Ha a következő is ilyen lesz, akkor viszont más irányba fogok néződni 😔
-
Albi101
csendes tag
válasz
Sonex79 #150935 üzenetére
Bocsi! Nem fejtettem ki eléggé,HDR-nél nincsen probléma inkább csak TV csatornákon sugárzott filmeknél túl markáns az átmenet,ott vesznek el apró részletek. Pedig kontrasztjavító ki,egyéb képjavítók szintén ki ,képmód film.Amúgy a TV teljesen ok természetcsatornák,sportműsorok,youtube videók hibátlanok,Dune lejátszóról a filmek tökéletesek.
-
-
stigma
addikt
válasz
Sonex79 #150769 üzenetére
Hi ez is egy megoldás ami pofon egyszerű. Viszont lehet a DIY coreelec box lesz megoldás, amiből több minden kihozható pl: lejátszó + torrent kliens.
Egyenlőre egyszerű megoldást akar ismerősöm, telótól tükrözte a mytelenor appot, asszem iphone-ról viszont hang nem volt + merült a teló nagyon. Még utána olvasgatok, de köszi a tippet. -
junior19
senior tag
válasz
Sonex79 #150747 üzenetére
Csak azért jegyzem meg, mert már ketten is írtátok az Lg-n a szürke fekete, kicsi kontraszt megjegyzést.
A fórumtárs 50"-os LG nanot nézett a Samsung helyett, ami legalább akkora kontraszt aránnyal rendelkezik, mint a jelenlegi Samsung készüléke. A fekete azon nem szürke, az 50"-os LG va paneles, nem ips. -
DanielLong
senior tag
válasz
Sonex79 #150665 üzenetére
Te figyelj, próbáltad is azt, amit itt ilyen részletesen leírtam, vagy amúgy potyára írok litániákat?
A helyi sötétítés magas értéken volt, de a fényerő egyébként sem határozná meg ennyire a színt. Amit írsz, hogy egyszer jó, egyszer nem, szerintem te félre érted, amit mondtam. Tehát az előnézet jó, ott hófehér, de a film alatt mindig szürke. Próbáltam félkövér betűtípust is használni, nem segített.
Az eco tutira ki van lőve, meg az intelligens kép mód is. Mondjuk csak Filmmaker üzemmódot próbáltam, de annak is rendben kéne lennie.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Sonex79 #150608 üzenetére
Értem, ezeken az értékeken személy szerint te min változtatnál?
Filmmaker mód.
Fényerő: 37
Kontraszt: 40
Élesség: 18
Szín: 28
Zöld/piros: 0EGYEDI:
Elmosódás: 0-2 / ettől az alacsony beállítástól nem szaggat/
Torzítás: 10
LED.kép.tiszt: OFF.
Zajcsökkentés: AutoHelyi sötétítés: Normal
Kontraszt javító: Alacsony
Színtónus: 1/2.Meleg
Fehéregyensúly: 2
Gamma: BT.1886
Részletárnyékolás: 0
Színközbeállítás: Auto -
bghistvan
senior tag
válasz
Sonex79 #150590 üzenetére
Alap módban is észrevettem egy hangyfasznyi zöldes árnyalatot a bőrszínnél,de csak néha néha tartalomtól függően, tehát nem a tiszta bőrszín volt jelen....... azóta egyedi beállításokkal nézem, már alig észrevehetően,de zavar.
Ne úgy képzeld el, hogy minden HULK 😀,hanem néha zöldes árnyalatú a bőr szín.Színközbeállítást akkor megnézem.
-
Celtis
veterán
válasz
Sonex79 #150589 üzenetére
Mindenki úgy gondolja, hogy úgy a legjobb ahogy ő használja. Ráaádásul igaza is van
hiszen neki pont az tetszik.
Nekem csak annyi égett be a természetes módról, hogy UV zöld színben világított a focipálya, és itt el is váltak az útjaink. Nem játszottam színközzel. A film mód pont megfelelt. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest