- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandor
tag
válasz
lowphas #135524 üzenetére
Bocsi de ezt most nem értem. Egyetlenegy forrás ikon van (valóban pc néven). Egy hdmi kábel megy az erősítőbe.Az erősítőn kell állítanom ,hogy melyik forrást jelenítse meg.(setup box médiajátszó játékkonzol vagy laptop). Mindegyiken tudok a tv n képminőséget állítani, kivéve a laptopnál. Mondjuk azt sem értem, hogy ezt az egy szem forrás ikont miért nevezte el pc nek.
-
glugi
tag
válasz
lowphas #135477 üzenetére
Nem gond az sem, ha egy mérettel kisebb. Bár ha jól gondolom, akkor ilyen távolságból nem jön ki a 4K előnye. Inkább a 8-as szériára szavaznék, ilyenből van otthon 2 évvel ezelőtti MU, jól szuperál. Esetleg RU7402?
A fő, hogy stabil és gyors legyen a Netflix, stb app. -
Mikemend
senior tag
válasz
lowphas #134862 üzenetére
Gondolkodtam ilyen kimérésen, de előbb még teszek egy próbát. Beáldozásra veszek egy új 64 gigás pendrive-ot, amiért nem olyan kár, de garis legyen, ha a tévének nem tetszene. Szeretném egyértelművé tenni, hogy a tévé a hibás, nem vírus, mert a 64 gigásat "csak" írásvédetté tette, aztán kiderült ma, hogy van 3 hibás szektor is rajta, majd a végén már a gépem sem látta, szóval totál bukta. Az viszont gyanús, hogy a 16 gigásból hogyan csinált 8 megásat, tehát látja a gép, nem lett írásvédett, csak épp minimális kapacitást ír, mintha a drive 99%-a eltűnt volna.
Ami érdekes mindkét esetben, hogy a drive ment, de hibás szektorok lettek. ΞΔGLΞ felvetésére: túlfeszvédőben van a tévé, tehát elvileg nem kaphat löketet, de mivel az elektromossághoz nem értek, először én is erre gyanakodtam, de kétszer, ráadásul úgy, hogy a fájlrendszer ment tönkre és nem a pendrive maga (ergo gép is látja utána)... Tehát nem kisültek.
Frissíteni nem akarom a szoftvert a SamyGo miatt, de ha mégis netán vírusos lett, akkor muszáj lesz, de csak nem... -
tillatrilla
senior tag
válasz
lowphas #133461 üzenetére
Az enyém is elég régi, UE40D5500. Ráadásul refurbised féle...De szerencsére eddig semmi baja nem volt,pedig nagyon sokat ment,és megy jelenleg is. Van,hogy napi 8-12óra üzem folyamatosan.Kb.10 éve vettem,sok filmet megnéztem már rajta én is. A téli időszak persze a csúcs üzem neki. A fényerőt már régen belőttem,az idejét sem tudom már mikor...azóta nem állítottam semmit rajta,és nem tapasztaltam gyengülést. Remélem még bírni fogja egy jó darabig,mert nem tudom melyik lenne a méltó utód. Samu lenne a következő is,az viszont biztos!!
-
Mankó
veterán
válasz
lowphas #132787 üzenetére
Mega
a részletes leírásért. Hát egyáltalán nem könnyű a választás.
PuMbA: valahogy régen egyszerűbb volt tv-t venni, voltak best buy modellek. Most meg nincs tökéletes tv. Ennek ez a baja, másnál más, és az igények is megnövekedtek.
Lehet mégis az Oledre kell áthangolódnom majd (a mostani VA-s Sony-ról), minden egyes bajával egyetemben, s max átalakítani a tvzési szokásokat, vagy várni a következő modellekre, hátha azok jobbak lesznek.
-
Fr3eWar
őstag
-
Csepy
őstag
válasz
lowphas #132220 üzenetére
Ezt a szoftver marhaságot felejtsük már el és ne terjesszünk dezinformációt.
Semmi köze ehhez szoftvernek. Néha szoktak ezen firmware frissítéssel javítani próbálni és kb sebtapasz egy nyílt törésre.
Szépen hosszan leírtam, linkeltem, érveltem, aztán ők-rá nyomva (mobilról vagyok) nem küldte el a hozzaszolasomat. Otthonról kifejtem nemsokára.
-
Gauguin
tag
válasz
lowphas #131175 üzenetére
Igen, igaz.
Arra akartam célozni, hogy feleannyiért picit jobban megéri a tavalyi csúcs Q9FN, mint az új, amelyiknek ugyan jobb a betekintési szöge, újabb a Tizen, ismeretlen a remote access feature, és talán csak alig jobb úgy általában.Követve az áresés grafikonját, lesz majd novemberben elfogadható áron, de aki most szeretne ilyesmi tv-t vásárolni, annak számára egészen egyszerűnek tűnik a választás/döntés.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lowphas #131137 üzenetére
Azért itt vagy már másfél élve, legközelebb légy szíves rakd direkt linkbe, mert nincs kedvem címsorba másolgatni semmit. Ott van a beíró ablak alatt, jobbról a második "gomb".
Nekem van Q6 és volt félévig direct ledes q8, a kettő között ég és föld különbség van, amikor egy esti jelenetnél, pl sötét szobában a kikqrt felirat miatt a tv kiválágosodott/dik az edge ledes q6-on. A direct led-nél ez szinte nem is volt tapasztalható, ezért kicsit furcsa számomra, hogy a q9-nél is felhozzák ezt a hibát. Ott valami kurvára nem kerek, hacsak nem edge ledes verziót vett az agymosott paraszt és nem is tud róla.
Viszont a kérdésre nem válaszoltál?
-
Tutu7030
veterán
válasz
lowphas #131139 üzenetére
D6570 tv-nél (szemből nézve a tv jobb oldali keretén a hátulján vannak az érintőgombok) ha a hdmi/usb kábelek elég közel kerültek a gombokhoz, hajlamos volt érintésnek érzékelni őket, és megjelent a gombokhoz tartozó osd menü. Első pár alkalommal talányos volt ez is, mert a szemrevételhez ki kellett fordítani a tv-t kicsit a talpán, akkor meg már elmozdult onnan a kábel, megszűnt az anomália.
-
mrThomi
addikt
válasz
lowphas #131136 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ. Ez lehetséges, mert ps4 pro-ra van kötve, azt hiszem egy aranybevonatú hama highspeed hdmi kábel(minőségre elvileg jó), régen vettem már nincs meg a doboza. Lehet veszek akkor egy másikat.
Kikapcsoltam a smarthub autómatikus indítását egyenlőre, és lehúzom a kábelt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
lowphas #130854 üzenetére
Az ilyen közepesen gyors oldalazó kamera mozgást egyébként ezért szokták hanyagolni filmek esetén, ha figyelnek rá, mert a lassúval nincs baj, a gyorssal se, mert lesz elég természetes elmosódás. Egyébként minél nagyobb a TV elmosódása, annál kevésbé tűnik "szaggatottnak" a 24fps, szóval egy olcsó 150k-s TV ebben jobb, mint egy fél milliós, illetve az is segít a folyamatosság érzésen, hogy 24fps-t nézel 60Hz-en, ilyenkor nincs interpoláció és mégis folyamatosabb képet kapsz.
-
Gauguin
tag
válasz
lowphas #130730 üzenetére
Igen.
Egészen biztosan nagyon túltolt áron érkeznek, a hírek szerint márciusban. Akármit is javítottak a betekintési szögön, rakták bele a PC irányítást, egy ilyen leárazást mindenképpen ajánlott kihasználnia annak, aki mostanában tervez ilyesmit vásárolni.Ki tudja még azt most, hogy mit fognak tudni papíron túl a valóságban az idei QLED-ek?
-
törölt tag
válasz
lowphas #130703 üzenetére
Kipróbáltam.
Azok a tartalmak, amik élesek voltak korábban, azok most hajnalban is azok, amik meg változók voltak, azok most is változok.
Ilyen a A 404-es dimenzió összes része, amit nem tudok nézni folyamatosan élesben, akár vezetékes, akár vezeték nélküli a kapcsolat, vagy Az igazi csoda című film, miközben a Fekete Párduc, vagy a Fekete hétfő akármelyik része bármikor, bármilyen kapcsolattal, a tartalom elejétől, vagy bármelyik percétől a végéig, akár előre-, vagy visszatekerés után, de mindig éles.
Youtube-ot néztem, semmi gond nincs, a 4K HDR mintavideók rendben vannak.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
lowphas #130632 üzenetére
120 hz megvan a 65-ös Q6FN-ben is. (egyedül a 49-es Q6FN 60hz, a többi 120, és natív 10 bit panel.
Szóval marad a "mozgásmegjelenítő proci" a fényerő, a box, és jobb hangszórók.Én kifejezetten a sokzónás LD-re mentem, így lett Q9FN (kalapos volt a sony XF90 is, de az androd miatt és mivel jó kevés <60> zónás az LD elvetettem.), de ha Q6FN meg Q8FN között kellene döntenem, maradnék a Q6FN-nél mert annyival többet szerintem nem ér a Q8 mint amennyivel drágább.
Adat összehasonlítás:
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
lowphas #130634 üzenetére
Hmm... hát szerintem nem... én néztem az MM-ben a Q6-ot és rosszabb... persze a közepe táján nem annyira... de széléről nézve azért van különbség.
Ettől független nyilván ez egy apróság a sok közül.Ezért mondom relativ hogy kinek mi éri meg mennyiért... szerintem 100k plussz megéri, másnak meg nem fogja megérni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lowphas #130432 üzenetére
Majd kiderül, de amit láttam bemutatón az nagyon meggyőző volt az AG9-től, főleg a ZG9-től, de ugye az már 8K, annak meg nem látom egyelőre sehogy az értelmét. A ZG9 nekem abból szempontból lenne jobb, hogy ott nem a 77 a max egy 98-cast jobban eltudnék képzelni, de nyilván brutál horror áron lesz még az AG9-hez képest is. Mindegy, azt sem árulják még, pedig azt hittem, hogy ezt február közepéig letudhatom, de egyelőre semmi. Nemcsak itthon, sehol nem árulják még egyiket sem.
-
-
PuMbA
titán
válasz
lowphas #130311 üzenetére
Az mindegy, hogy az elmédben alkotott kép milyen, hiszen ha ez igaz, akkor a valóságban is másképp látod kicsit a pirosat, mint a többi ember, szóval akkor is pont ugyanazt fogod visszakapni, mint a valóságban, hiszen amit a kamera rögzít, pontosan azt adja vissza a kalibrált kijelző. Az egész folyamat független a személytől és bármilyen emberi tulajdonságtól, hiszen műszerekkel mérik és csinálják ezeket. Egyáltalán nem kell tudnod, hogy milyen pontosan a piros, az eszközeinknek csak azt kell garantálnia, hogy ami bemegy, feldolgozódik és végigmegy jó pár eszközön, majd kijut a megjelenítőig, az ugyanaz maradjon a transzformációk során.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
lowphas #130162 üzenetére
Az árazásos témában van valami. Megjelenéskor tuti eszetlen ára lesz. Én fekete péntek utáni hétvégén vettem a 65Q9FN-t, és azóta sem közelítette meg azt az árat. Akkor konkrétan 606 000 volt az MM-ben, amint jött az árukeresős értesítés, hogy leesett az ára a beállított jelzés alá foglaltam a TV-t személyes átvéttel, és mentem Kecskemétről Pestre érte, mert persze csak ott tartottak belőle raktáron. Kíváncsi leszek kivezetés előtt megy-e még 600 környékére.
-
mpo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest