- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Az ultra clear panel nekem nem hiányzik annyira, sőt, ez jobban bejön. Tény, hogy ott nagyobbnak érződik a kontraszt, de ez csak nappal van így. Viszont ez kevésbé tükröződik.
A távirányító meg ott kezelhetőbb volt, viszont ocsmányabb is a fényes fekete burkolattal. Ebből végre kinőttek mára a gyártók többsége. Meg a fényes lakk fekete kávából. Azt is jó volt takarítani, meg karcolódott a takarítás gondolatától is. -
BBéci
legenda
-
nightshadow
veterán
"Samsung UE40F8000 - Gaming
The UE40F8000 might well find use as a gaming monitor in many households. Its innately good motion handling and exceptional contrast and brightness serve it very well in this regard. Our measured input lag figure of 47ms on average (using the TV's Game Mode) is a touch higher than we’d have liked, though, and serious gamers should note that this average measurement was derived from an input lag that curiously shifted between a good 32ms and an occasional unimpressive measurement of 66ms." forrás: [link]
Magyarul: az átlag input lag az 47ms, de a konkrét mérések 32-66ms között ingadoztak.
-
nightshadow
veterán
Nem véletlen, hogy evvel a technikával még ugyan ahhoz a TV-hez, különböző adatokat lehet olvasni szerte a neten...
Mivel az input lag nem egy állandó érték, hanem egy x ms-tól y ms-ig terjedő érték. Amikor a tesztek azt írják, hogy egy tévének x ms az input lagje, akkor az több mérésnek az átlaga. Még ugyanazon a tévén se nagyon fogsz kétszer ugyanannyi ms-ot mérni.
-
Flashget
félisten
Én meg úgy vélem szakmailag korrekt oldal és jobban értenek hozzá mint Te vagy Én
a kérdéses oldal:
TV Input Lag Test Database -
Tegla80
addikt
-
Ferko75HUN
senior tag
Köszi majd ránézek!
(#48438) nightshadow tudtam, hogy annyi, mikor már megvettem, de mivel nem jatekra kellett, nem izgatott.
Ennek ellenére kipróbáltam, jól fut játék közben is, nem nagyképűségből, de nem kezdő gamer vagyok.
Van tapasztalatom, klánban nyomjuk elég sokat és észreveszem, ha vmi nem stimmel.
Mert ha lövök valakire és hamarabb kidől, mint én akkor nincs késés. -
nismoka
addikt
Van mikor úgy van a kamera szöge amikor a samsungnak kedvez, mégis roszabb. Ami viszont mindenképpen jobb a W9-ben az az input lag, tehát játékra jobb és nálam ez nyomós érv. Na de mindegy is mert jó tv mindkettö, izlések és pofonok ugye.... Mindenesetre általában nekem a sony-k jönnek be, nameg kevésbé is foltosodnak mint a samuk.
-
nismoka
addikt
-
nismoka
addikt
[Triluminos-quantum dot] Az F8000 sem olcsóbb...
-
nismoka
addikt
A Triluminos a tesztek szerint is jobb képminöséget, szineket tud. Kék LED fényét eresztik át zöld és piros Quantum dot-on, ezzel olyan hullámhosszú fény képzödik amivel több árnyalatot és tágabb szinteret lehet megjeleníteni. A samsungnak ehhez semmi köze. LED-es TVk között referenciaként emlegetik.. [W9 teszt] Az F8000-nél jobb képe van, tehát az F7000-nél jóval jobb.
-
Én azt mondom, akinek D6500 van most, és azon vacilál, vegyen-e helyette F6500-at, azt mondanám, nem éri meg, a kép nagyságrendileg ugyanolyan szép mindkettőn. Az F tudásban jobb, bár idegesít, hogy a gombnyomásoknál lejátszik kattanó hangot, valahol tuti ki lehet kapcsolni, kifogom
-
-
Jovanny2
őstag
Köszi, megnézem este.
@vittorio7: köszönöm szépen, ezt már kinyomtattam egyszer, ezek megvannak. Sajnos a 100Hz beállításai nincsenek benne, hogy az a két csúszka pontosan mit állít, és még sok más sem. De ez is sokat segített, múltkor linkelte itt valaki (lehet, hogy pont Te).
@Flashget: ha jól emlékszem, próbáltam ES-en vezetékes Lenovot, és az teljesen jól ment. Hogy rádiós billentyűzetek/egerek mennek-e, azt nem tudom, de vezetékes USB beviteli eszköz driver az van benne szerintem. Viszont az alkalmazásokon belüli szövegbevitel csak a saját, Samsung SMART billentyűzettel működik. Azzal viszont nagyon jól. -
Jovanny2
őstag
Mi a javaslatod beállításra? Lehet, hogy kipróbálom. Engem kifejezetten zavar a szappanopera hatás. Sajnos sehol sem találok olyan leírást, ami végigveszi az összes menüpontot, és megmagyarázza, hogy az mire jó. Inkább kikapcsoltam, és a LED mozgásjavítás maradt bekapcsolva. Sokáig azt sem tudtam, mi a Motion Plus, meg a LED mozgásjavítás, de van még millió, amit máig nem tudok. Sajnos a súgó, ami jobb oldalon megjelenik, használhatatlan, mert általában csak mondatba foglalja a menüpontot (pl. itt állíthatja a mozgásjavítást.) A Motion Plus egyéninél mi az a 2 dolog, amit lehet állítani ( a nevüket nem tudom fejből), és milyen arányban érdemes őket belőni?
Köszi. -
HornedReaper
senior tag
Én sem bírom a 6030-ason a 100Hz-et..
Akkor mi a helyzet, ha 24Hz-en játszok le valamit? A 100Hz bekapcsolásakor ott mi történik?
Múltkor kértem, valaki írjon egy egyszerű PC-s lejátszó-progit, ami automatikusan átállítja 24Hz-re a videokarit.. Ötlet erre? VLC playerhez nincs valami plugin?
Esetleg nincs 2db .REG file, egyik 24Hz lenne, a másik 60Hz? Így Asztal-ról lehetne váltogatni -
BBéci
legenda
Azt nem mondanám, hogy elmaradnak, tavaly már erősen megszorították a Samsungokat. Volt nálam az LM960, ami full NANO LED-es és annak a local dimmingje sem ért egy kalap szamócát sem. Görcsösen próbálkoznak a feketeszint csökkentésével, de nem léphetik át az árnyékukat. Az LCD akkor is folyadékristályos marad.
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok
Valaki erre reakció?:lenne egy olyan lehetőségem, hogy vegyek 310.000 Ft-ért egy 50 colos Samsung ES6715 tv-t...az a gondom vele, hogy a GRX Electro Outlet egy kiállított terméke.Az eladó esküdözik, hogy hibátlan a készülék és csak pár hete van náluk, de nekem azért kicsit gyanús, hogy valami simlisség van a dologban.Egyrészt a 6715öst ha jól tudom Magyarországon nem is forgalmazták, tehát tutti külföldről van behozva és ki tudja külföldön mennyit ment egy bolt polcán mondjuk...másrészt csak bolti garit adnak rá, nem gyári Samsungot....Szerintetek bele merjek ezekkel együtt vágni? Esetleg a bolttal kapcsolatos tapasztalatok?Köszönöm válaszotokat!
-
-
törölt tag
Természetesen képminőségre gondoltam. Hosszú idő után egy nekem is tetsző Samu példány, legalábbis 2D-ben. A 8000-hez még nem volt szerencsém, viszont a 7x egyelőre eléggé túlárazott, rendesen elkérik az árát. A 46-os közel 500k, valljuk be ez nevetséges. Év végére normalizálódhat.
-
BBéci
legenda
Nem a CMR-től lesz jó képminősége egy tévének, bár az sem árt, ha magas.
Elméletileg másfél hét múlva érkezik hozzám az F8000, akkor többet tudok mondani, mert egyelőre csak a külföldi tesztekre tudok támaszkodni.
Inkább nem mondok semmit a 6-os sorozat modelljeiről.(#46841) Tsebacsi
A mérete miatt mindenképpen jó ötlet, azt viszont Neked kell eldönteni, képminőségben is előrelépés-e? -
BBéci
legenda
-
Jovanny2
őstag
Én is olvasgattam, és valószínűleg igazad van, az eladó volt túlbuzgó, de logikusnak tűnt, amit mondott. Amiket látok, az az, hogy 3 féle létezik, a standardra nem érdemes szót fecsérelni, mert még a local dimming is jobb volt (ahol a LEDeket dimmelték), a pro is csak 300 részre osztja a kijelzőt, de ez már nem csak a kontrasztot buzerálja, hanem a pixelek színeit is, az ultimate pedig a legjobb, mert az 600 részre osztja a képernyőt, és mindenféle képi hatást zónánként állítgat. De azt akkor sem értem, hogy ezáltal hogy lesz mélyebb a fekete, amikor azt a folyadékkristály zárt állapotának fényátersztése határozza meg. Ezért tűnt hihetőnek a második réteg LCD.
-
Jovanny2
őstag
Akkor elkerülte a figyelmed a "plusz réteg LCD" szófordulat, ami rögtön értelemmel tölti meg a mondatomat, a tiédet pedig halva született kötözködéssé.
Két réteg LCD, az egyik maga a megjelenítő LCD, a másik pedig megkap valamilyen szűrt jelet, és a megjelenített képpel összhangban vagy átereszti a másik LCD képét, vagy ahol fekete kell, ott nem, vagy csak kisebb mértékben. Nem találok ilyen videót a neten, mint a 6500 demo módjában mutatott a srác a MM-ban tavaly. Ha látnád, akkor egyszerűbb lenne...
-
Jovanny2
őstag
Egyszerű a működése, ha igaz, ahogyan elmagyarázta és demózta a MM-ban az eladó. Van egy plusz réteg LCD, ami ott fekete, ahol kell, a többi helyen pedig átengedi a fényt, és ez az, amitől olyan fekete a fekete. A demo módban ki tudta kapcsolni a rendes LCD képét, és az látszott, hogy csak kontrasztok úszkáltak ide-oda.
-
nightshadow
veterán
Vajon az F6500 és a F7000, F8000 között milyen különbségek lehetnek fekete szintet tekintve...
F6400 Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.0448 cd/m2
F7000 Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.048 cd/m2
F8000 Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.049 cd/m2forrás:HDTVtest
-
Jovanny2
őstag
A Motion Plusnál a legszembetűnőbb az, amikor közelről mutatnak egy arcot, szájat, ahogy beszél, és a szája nem egészen úgy mozog, ahogyan kellene. Nem csúszik, csak természetellenes. Sportnál viszont nagyon jó. Az a baj, hogy kevés sportot nézek.
@stefi68: Én használok Nexus kábeleket, igaz, csak 2m-eseket, de semmi gond velük. Nem tükrözi az ár a minőséget (bár biztosan vannak, akik még a kenyeret sem kötnék le a bicikli csomagtartójára egy ilyennel.
) .
-
orbano
félisten
Az IPS 8ms-a nem hasonlítható össze a TN panel 2-5ms-os válaszidejével, mert _mást jelent_. Olvass utána! A hozzászólásod semmilyen tekintetben nem állja meg a helyét. Megetted a válaszidős marketinget és sz*r TN panelt vettél inkább, mert szép számok voltak ráírva.
HC CS-s vagyok (vagyis inkább voltam), de SOHA nem volt TN panelos monitorom... -
Flashget
félisten
azért a pr. célból hirdetett 2 meg 5ms TN panelos samsung jottányival nem volt jobb egy 8ms-t tudó Dell IPS panelostól játékban. képi megjelenésről, betekintési szög nem is szólva. csak ne legyen egymás mellett a kettő készülék kiállítva.
és mint tudjuk a legfontosabb tényező az input lag.én csak a digikábel miatt vettem tuneres samsungot.
-
Black Phone
senior tag
Ezeket mind tudom,de engem az össze köttetés érdekelne mi a legjobb megoldás ezen a tv-n.
Sokan médialéjátszóra esküdnek,de attól félek ha megveszem akkor sem lesz jó.
Már próbáltam saját médialejátszóján,pc-n keresztül hdmi-vel és power dvd 12,tmt 5-6 sal és egyikkel sem ment pedig a bd50 Avatart próbálóm ,de semmi sajna.A tv tökéletesen össze illeszti szemüvegen keresztül a képet,de olyan mintha csak 2d-be nézném és "minden bevan kapcsolva"
Ha meg a youtube nézem a 3d-s demókat azok tökéletesen mennek -
countofhell
csendes tag
Tudja a Led motion plus-t, de kikapcsolva játsszok, mivel a kontrasztot nagyon lecsökkenti van viszont a tv-nek egy furcsa zaja, de annyira nem lehet nagy jelentősége mivel nagyon ritka jelenség és ketten az ügyfélszolgálatossal sem tudtuk kitalálni, hogy mi lehet a zavaró hang forrása, mindenesetre egy 72 órás cseregaranciát ajánlott fel, de én nem éltem a lehetőséggel, mert nekem nem úgy tűnik mintha nem lenne baja.
-
Tegla80
addikt
"Ha Te ezt nem ismered akkor ezt ne reklámozd!"
nem reklámozok semmit! hisz a Te hsz-edre reagáltam"Az auto motion plus-nak igen van némi input lag növelése, ami a működéséből fakad! De nem azért kapcsoljuk be, hogy megnövekedjen az input lag!"
(de attól még megnöveled az input lag et, jahh,h a szép kép miatt ezt megéri, aha ,értem ,nálam akkor is kuka)
A szaggató, remegő 25-30fps-ből gyakorlatilag 50-60fps-t csinál a TV!
inkább nézem a "recegős" képet lag mentesen,(FPS-nél úgysincs idő a tájban gyönyörködni),mintsem lássam és érezzem a lag-et csodaszép képpel .
de nem vagyunk egyformák(még szerencse
)
-
Tegla80
addikt
"De én pont ezért nem állítom játék módra! Mert az tulajdonképpen nem csinál semmit, csak kikapcsol mindet, hogy minél kisebb legyen az input lag..."
hisz pont ez a lényege,h pl a PS3 által küldött jelet mindenféle "javítgatások" nélkül a lehető legtökéletesebben,leggyorsabban megjelenítse."A mozgásjavítás input lag növelése számomra többszörösen megtérül..."
gyanítom,Te vagy az 1etlen ember aki így gondolkodik,mert mindenki más azon "ügyködik",h minimálra szorítsa Te meg szándékosan növeled és még büszkén reklámozod is
Inkább nem kommentálom,bíztos nagy "spííííler" vagy -
Flashget
félisten
Az élesség a felbontáson múlik ami mindenhol 1920*1080..
nem mindenhol..a mindigtv-n nem.
mivel nekem digikábel van amin valóban 1920x1080 a HD, volt összehasonlítási alapom a múlt nyáron M3D nézése közben.
élesebb volt a kép, a színek szebbek voltak az alacsonyabb felbontás miatt, mint a digin. pedig ennek fordítva kellett volna lennie. -
mfranky
őstag
Igazad lehet, de tényleg csak a szememre hagyatkozom, nálam is a LED a csúcs...ezeken a HD tartalmak és a 3D tartalmak nálam egyenlőre mindent visznek. Ahogy leírtam, volt szerencsém (igaz különböző évekre lebontva mindhárom technológiát kipróbálni, sorrendben...Plazma-->LCD-->LED, és a szemem ami becsap, de LED-en pl. egy David Attenborough film full HD-ban mindent visz... legalábbis egyenlőre, csak az alapján tudok véleményt mondani, amit láttam, használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest