- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
Aktív témák
-
gps76
őstag
Felraktam a leírás alapján a JVS romot,a semaphore 1.8.2 BM kernelt,EXT4-re particionáltam,meg a naplózást kikapcsoltam. Miért nem lehet megosztani a mobilnetet akár USB-n,akár wifin keresztül? Wifinél bekapcsolom és azt írja,hogy hiba.
-
CHIPman
nagyúr
válasz South Velen #27095 üzenetére
Akkor akár lehetne Samsung Defy is.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
CHIPman
nagyúr
válasz South Velen #27093 üzenetére
Abban nem OMAP van SGX540-nel?
A bolt neve jöhet PÜ-ben.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
South Velen
addikt
Majd elfeledtem a topikot. Közben elintéztem a beégés ügyet, természetesen a bolt hazudott, nem Samsung garis volt sajnos. Úgyhogy felajánlottam egy olyan kompromisszumot, hogy hozzanak nekem egy új SGSL-t azt ' viszlát, annak legalább nem ég be a kijelzője.
Először nem akartak belemenni, de nem hagytam annyiban a dolgot...Így most Galaxy SL-em van, de már magyar garanciával. Hát, hiányzik a SAMOLED, de kárpótol, hogy nem kell izgulnom sem a beégés miatt... meg cserébe nincs PenTile sem. De hazudnék ha azt mondanám, szebb az SCLCD. A grafikus mag meg nálam nem számít. Korrekt telefon egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
btomek
tag
A Thunderbolt! v.1.9.4 nálam néha furcsán belassítja a telefont. Nem tudom, hogy esetleg másnak is voltak-e hasonló tapasztalatai, de én személy szerint nem ajánlom. Az aláírásomban szereplő verzió nekem hibátlan.
-
rvgy75
aktív tag
Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)
-
HUTCHDB
nagyúr
bocs, én nem azt mondtam, hogy ne használják, sőt mindkét hozzászólásomban leírtam, hogy lehet másnál tökéletes.
csak leírtam a tapasztalatomat, így ha valaki hasonló hibát tapasztal, akkor legalább tudja, hogy nem egyedi az eset." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kutkut #27085 üzenetére
nem hiszem, hogy a miui-val van összefüggésben.
ha megnézitek az értékelését mind az android marketen, mind a konkurens cég piacán, látható hogy nem felhőtlen az öröm mindenkinél.
nekem spec a "másikon" is sz@rakodott és az akksit is szívta.
a haveromnak gyári romos sgs2-je van és nála is ugyan az a jelenség mint nála, vagyis kb. minden 6-8 hívása jön össze, az üzeneteket meg jó, ha másnap megkapom.
de mondom, ettől függetlenül lehet másnál meg jól működik." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
sajnos nekem (es igen sok mas usernek is) rossz tapasztalatom van a viberrel kapcsolatban.
fagy es az egesz rendszerre kihatassal van, instabilla teszi.
ettol fuggetlenul ki lehet probalni, lehet masnal nincs ilyen jelenseg." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Tonyk
veterán
válasz gyuri2008 #27075 üzenetére
marketen: security alarm
https://market.android.com/details?id=com.jmotionsoft.AntiTheft&feature=search_result
nem próbáltam , de leírás alapján...
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Melyik az a program
Ha megmozdítják a telefont hangosan kezd jelezni.
Köszi előre is -
Tonyk
veterán
válasz Klarsa #27070 üzenetére
A CIFs client is feltételez helyes megosztási és jogosultsági beállításokat a számítógépen. Ha ez megvan, UNC útvonallal éred el: \\ip-cím\megosztásnév , de amíg a gépen nincs helyesen beállítva a jogosultság magán a megosztáson és NTFS alatt (FAT32 alatt ugye ilyet nem tudsz), a driveon, mappán, fájlon addig nem is fogsz tudni kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
kopi73
tag
válasz s7evcsenko #27071 üzenetére
Szia.
Amit linkeltél az nem csak a hivó nevét hanem az sms küldöt,èbresztèsnél az èbresztès idejèt valamint IGO-nál az utcákat is bemondja.
Gondolok itt a Svox-ra.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Van már valami használható ingyenes progi, ami kimondja a hívó nevét?
Vagy még mindig csak ez a megoldás?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
bszotak
tag
Sziasztok,
mit lehet kezdeni azzal, ha időnként nem hajlandó elküldeni az SMS-t a telefonom, azt írja ki, hogy sikertelen.
Próbáltam már mindenre állítani a szövegbeviteli módot, de nem tapasztaltam sok változást. Van hogy ha a hosszú ő-t vagy ű-t átjavítom, akkor elküldi másodjára, de van hogy nem gond ha ilyen szerepel benne...Galaxy S Plusz, Android 2.3.3, Vodafone a szolgáltató
Elég dühítő a dolog, így minden ötletet megköszönnék
(mellesleg a barátnőm Galaxy Mini-je is ezt műveli, csak nála időnként célba érnek a sikertelennek hitt SMS-ek ) -
Klarsa
tag
Köszönöm szépen a gyors választ
-
Tonyk
veterán
Wifin csatlakozol a géphez és olyan filekezelővel ami tud lan-on böngészni (Es File Explorer, Astro), máris hozzáférsz a géphez. Már ha tudod mi az a fájlmegpsztás és hogy kell a gépeden beállítani...
-
Klarsa
tag
Nem tud valaki egy olyan progit a telefonra amin tudom böngészni a gépen levő adatokat wifin, és ha kell valami róla le is tudjam róla tölteni
-
logarithm
őstag
válasz HUTCHDB #27053 üzenetére
A glitch v12-es kernel bizonyul jobbnak, de a gyárival sem volt gondom szerencsére.
Amiben jobban tetszik a glitch az a szín kezelés és a fényerő szabályozás, illetve van benne screen v1gamma hack végre.
Egyebet nem érzékeltem még, jelzem ha útközben valami esemény történik.
Jelenleg zökkenő mentes, de kb. a szín kezelés nem tetszett a gyári kernelnek ezért cseréltem le. -
DanielK
addikt
ICS jön majd a telefonra? Valahol olvastam, hogy az I9xxx telefonokra kiadja a samu...
-
CHIPman
nagyúr
válasz kutkut #27057 üzenetére
Kifelé megy, csak befelé nem.
[ROM-CM7] Cyanofortomorrow v1.0 by AlexForTomorrow
Jajjjj de szépen beégne.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
kutkut
addikt
ICS tapasztalatok:
Röviden, jó lesz ez, de még nem ajánlom. Hálózatra, wifire csak manuálisan mászik fel, market fc-zik, fájlkezelő nincs, úgyhogy csak a gyári appokkal tudtam játszani. Adb-vel nem volt kedvem sz@rakodni. Rebootnál resetel a teló (nem teljesen, mert a wifi hálózatot megjegyezte) + a home gomb onnantól kezdve nem működik és nincs lockscreen. Ezzel még nem is lenne baj, mert reinstallal meg lehet oldani, viszont a rebootot nem sikerült elkerülnöm. Amikor már "minden" pöpecül ment, (böngészés közben) kifagyott a teló. Egy párszor eljátszottam ezt, de mindig kifagyott.
Sebességgel nincs sok gond, olyan tipikus béta állapot. Smooth, de azért meg tud akadni. A 2.2.1-es romokat szerintem veri. Éjjel 14%-ot merült, de fél nap tesztelés után még nem érdemes bármit is következtetni. Ramkezelés viszont egész jónak tűnt, nem zárta be a böngészőt, pedig elég sok appot rányitottam. A "futó alkalmazások" menüpont szerint is több ramot lát, olyan 30-40MB-tal, mint a mostani romok. Pontosan már nem emlékszem rá. Meg persze ezek is csak gyári appok voltak...
Appok tetszenek, böngésző, galéria nagyon állat, bár mindkettő lehetne gyorsabb. Az overscroll glow effekt még ocsmányabb, mint eddig. Belerakták a galériába is, nem kicsit rondít bele a képbe...
Most visszaraktam a miui-t, öröm bódottá! Addig is követem a topicját, bár valami miui-s ICS-t szívesebben tennék fel, mert ez a gyári kinézet nem tetszik. Illetve nem rossz, de néhol nagyon el tudják ***** rontani. (Ez igaz a mostani gyári romokra is. )
Kb ennyi.Meizu MX3 32GB
-
Pete55555
addikt
-
logarithm
őstag
Sikerült felraknom a fugumod Version 1976 kernelt, és utána próba képpen a Neo XX.1 és mindegyiknél FC zápor zúdult rám
Nem tudom miért -
sagit
veterán
válasz Pete55555 #27045 üzenetére
végülis inkább majd azt is beleírom..
ami nekem a defaulthoz képest át van állítva:
oc ugye 1300-ra,
a governor smartassv2-re
a scheduler simple I/O-ra
netfilter bepipálva ( ez engedélyezi a netmegosztást usb-n)
speedmod color netural
low memory killer :32 mbLG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
az is be van linkelve
am ugye nem para hogy megemlítettelek? az adatlapos link csak respect-nek van ott, de ha zavar kiszedem
lafaty80: az a rom van felrakva ami ottvan a hozzászólásban. ha felrakod úgy ahogy leírtam neked is ennyit fog menni 1,3 ghz-en de 1 ghz-en is megy 3000-3200-at
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
frissítve lesz az első hsz emberek
itt az első próba : [link]
várom a tanácsokat/észrevételeket! MIUI-hoz nemértek... egy hozzáértő csinálhatna egy leírást és akkor azt is beletennénk!
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
gps76
őstag
Próbáld ki az utolsó JVS romot,Darkcore 4.0 kernellel,ami ext4-et is csinál,lagfix engedélyezéssel eddig nagyon stabil, fürge páros.
Ez a romkitchenes rom nem az igazi,mert nálam a GB billentyü,a dialer hívás után fc-zett és le is csatlakozott a hálózatról. (ez lehet a zsjpg rádió miatt) -
HUTCHDB
nagyúr
válasz vzoltan #26991 üzenetére
nem válaszolok teljes körűen, mert itt mindenért "dádá" jár... de nekem sokkal lassabb a másik rendszer.
ezt csak úgy lehet érzeni, ha pár napos más használat után a kezedbe veszel egy SGS-t, azonnal azt fogod érezni, hogy úristen mi történt itt?
én is azt hittem, hogy a másik jó, nincs vele gond.......ez az érzet addig volt, amíg ahogy írtam vissza nem került a kezembe a jelen topic tartalmának alapja.
ahogy visszavettem a kezembe a jó öreg galaxy-t, azonnal érzetem, hogy a másik renszer minden hibát, laggot, akadást az animáció mögé bújva próbálja korrigálni, de még így sem sikerült teljes körűen, hiszen pl. a "legbalra" húzásnál minden esetben van akadás, gondolkodási idő.
a sebesség pontosan a palástolás miatt (a balra, jobbra lapozáson kívül) kategóriákkal marad el az sgs-től.
ettől függetlenül, ahogy írtam, tényleg szívből kívánom neked, hogy elégedett légy vele és tölts vele sok-sok kellemes időt!MÁS:
magyarítást tud valaki az új 18-ai galnet miui-hoz?
van már aki próbálta a galnet ICS-t?
lehet felteszem egy próba erejéig..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
zozyk
addikt
Annyiból hibás a leirásod,hogy nem 7:23 kor volt a futár a Telemaxnál....
A helyes leirás így néz ki:
2011.11.17 20:04 Beérkezett a központi depóba.../Alsónémedi/
2011.11.18 06.16 Megérkezett a területileg illetékes Depóba....
2011.11.18 07:23 A Futár ekkor szkennelte be,hogy átvette kiszállításra....
2011.11.18 19:49 A depóban a depóvezető szkenneli az adott kódot,ez már nem nálad van...Felhívtátok a központot,amikor megtaláltátok az értesítőt?
Nem akarom védeni a futárt,mert tudom milyenek(én is csináltam 2 évig),de ha van 70-80 címe egy napra,akkor nem fog tudni hozzád odaérni időben...
Amúgy a GLS nem vállal időre történő kiszállítást,max olyat lehet kéni hogy délelőtt érjen ki,és mivel 11:53-kor ott volt,ergo hiba nincs...
Mégegyszer,nem védeni akarom,csak a tisztánlátás kedvéért írtam le...
(Amugy ha írt a samsung telefonszámot a csomagra,akkor a futár is luzer,mert a minimum,hogy felhívom az ügyfelet,ha nem jutok be a lépcsőházba...)
-
luckyboi82
tag
Sziasztok!
JVT+Sema+Thunder médiszerver túlterheléssel merül mint a cigánygyerek a Tiszában....
.thumbs törölgetésén kívül valami állandóbb megoldás?
-
CHIPman
nagyúr
Tróger banda az egész Samsungostul-GLS-estől. Az elsőben szerencsétlenek kezelik a telefont, a szemmel látható hibákat nem javítják ki, a másodikban pedig lesz@rnak téged, ahogy nekik éppen jól esik, úgy csinálják.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Pete55555
addikt
Azigen, szép kört futott a tag.
Pont valamelyik nap hallottam a Rádió1-en Debrecenbe, hogy a Samsungnak prémium minőségi, luxus, (kicsit túlzok ) garanciafutár szolgáltatása van, és hogy mi fain cég, hogy ilyen szolgáltatást is üzemeltet, meg hogy behozod egyből megjavíítjuk a cuccot, 2 perc alatt kész, mindenki örül, stb stb, szokásos reklámszöveg.
Ehhez képest elég tré a valóságban...
Már gondolkoztam rajta, hogy hívok 1 futárt, mert recseg a keret, (meg lepattant róla egy kis darabon a lakk ) de ezek után inkább ígymarad.[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
Akkor a semaphore-t sem rakod fel, csak a rom frissítést csinálod meg, tulajdonképpen nem létszükséglet.
Ezt a hsz-t is ajánlom figyelmedbe, viszont FIGYELJ, mert Sagit kolléga fordítva tallózta be a CSC, és MODEM fájlokat
Phone-hez kell a modem, CSC-hez a CSC - értelemszerűen.Viszont ezek előtt EFS mentésed mindenképp legyen - 1. hsz
- illetve factory resetet próbáld meg (adatok elvesznek) hátha segít[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz samfishR #27026 üzenetére
Nem lesz jó, mert tieden nem JVT van. Amit linkeltél az egy JVT kernel csere.
Az adatok törlődni fognak ROM cserével (hacsak nem nowipe romot teszel fel, de a te esetedben az most nem játszik), a segítséget pedig belinkelem.
Ezt eddig ahol ez van írva: "- Reboot." megcsinálod, és örülsz. Viszont előtte feltétlenül hajtsd végre az EFS mentést, ami az első hsz-ben le van írva, illetve olvasgass még, hogy is történik egy ROMcsere, azt javaslom inkább holnap próbálkozz meg vele, ha eleget tudsz a dologról.
Azt tudnod kell, hogy a garancia elvileg ugrik (bár még senkibe nem kötöttek bele emiatt a szervizesek), illetve mindent saját felelősségedre csinálsz.[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
Samsung szervizfutár továbbiakban GLS tapasztalatok!
A GLS futárszolgálat egy mocsok szemét tróger banda, senkinek nem ajánlom, hogy igénybe vegye a szolgáltatásukat!
A samsung próbál egy prémium szolgáltatással valami jót létrehozni számunkra, de sajnos megbízták ezt a tróger GLS futárcéget céget és itt el is veszett a szolgáltatás lényege!
Mikor szervizfutárt rendelsz a my.samsung-on, ne is adj meg időpontot mikor jöjjön a futár, mert szándékosan nem akkor fog jönni még véletlenül sem! Ez tapasztalat! Eddig 4x jött a futár hozzám és egyszer sem a kért időben.
Csak akkor rendeld meg, ha napokig otthon tudsz dekkolni hogy bármikor fogadhasd. Még szarni se menj ki, mert ha akkor jön a futár és nem tudsz ajtót nyitni neki, akkor cseszheted.Mint ahogy a képen is látható elég szűken behatároltam a szervizfutár igényléskor, hogy mikor tudom fogadni a futárt. Ezt a TeleMax-ban rá is írták a zacskóra! Csakhogy a parasztja nem tud olvasni.
Ebben az esetben 12 körül jelent meg a futár!Ma reggel 8 körül jött az sms a TeleMaxtól, hogy "...készüléket megjavítottuk. Hamarosan hívjuk találkozót egyeztetni."
Szegények ott a szervizben azt gondolják, hogy a futár telefonálni fog. Hát nem telefonált egyetlen egyszer sem!Vártam otthon de. 11-ig de nem jött a futár, és nem is hívott.
Délután 17-re már jöhetett volna a futár de az ajtón csak egy cimke volt, miszerint itt járt. De azon NEM volt feltüntetve mikor. Viszont a rajta szereplő csomagszám alapján nyomkövetve az alábbi képen jól látható a csomag útja:
E szerint..
7:23 kor volt a futár a telemaxnál
11:53-kor nálam (nem volt senki otthon)
19:49-kor nálam ismételten (voltak otthon és lesték a futárt)
Ez azért is hazugság, mert 17körül telefonon a cég ügyfélszolgálata azt mondta csak 17-ig jön a futár ma már nem hozza ki! Valamint nem hagyott értesítőt, mert nem is volt itt.
19:50 WTF????
19:51 Hú de gyorsan a depóba ért!És most egész hétvégén ülnek rajta a mocskok....
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Pete55555
addikt
válasz samfishR #27023 üzenetére
A Kies-es romtól van valszeg A kies amúgy megőrzi az adatokat, de szerintem próbálj egy factory resetet, ha úgysem jó, akkor dobj fel egy JVT+Semaphore kombót. (bár én már inkább az utóbbival kezdeném, szvsz nem fog segíteni a factory reset)
-
samfishR
senior tag
tiszteletem. az mitol lehet, hogy miota feltettem a hivatalos 2.3.4es tmobileos androidot, neha magatol leall a telefon, de ugy hogy csak az akksi ki-be tevese utan hajlando elindulni. elotte semmi, olyan mintha lemerult volna, nem reagal semmire. 3 nap alatt 2x fordult elo. nem tudom milyen update volt, kiessel csinaltam, de hogy minden adatot megorzott az is biztos. vagy ezen nem kene meglepodnom? azt hittem torlodik minden user adat a telorol. ha kell, nyomok factoty resetet is, meg "le is formazom" es ujraupdatelem, csak legyen jo es ne alljon mar le a telefon.. koszi elore is!
ps.: am sokkal gyorsabb lett a telo, sokkal hamarabb be is bootol. igaz h az uptime ugyanugy lofasz, dehat mire valo a tolto
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Jvt Semaphore-al fent. Teló zsír.
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz nggabi #27018 üzenetére
Közben sikerült a roaming-ot is helyrer rakni. Root explorer-rel kellett egy konfigurációs file-t bemásolni a system/etc-be, és reboot után eltűnt az "R", ahogy kell. Az APN-eket pedig manuálisan létre kellett hozni (internet, MMS), így már a net is jó, nem csak Wifi-n. Bocs a zargatésért, csak megijedtem.
Egyébként ez a RomKitchen-féle 2.3.5, JVT V9, OXA CSC, Speedmod K15i T13, JVT modem, ez jó? Vagy van most ennél "menőbb" cucc SGS-re?
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok, egy Froyo-t tartalmazó SGS-t próbáltam frissíteni 2.3.5-re CWM-mel. Előtte backup megvolt, majd wipe és wipe cache, és erre jött a wipe-os, ROMkitchen-es új ROM. Szépen fel is ment, de aztán...
Az első probléma, amit észrevettem, hogy roaming-ot írt ki, holott láthatóan a megfelelő szolgáltatóhoz csatlakozott. A neten olvasható tippek (APN reset, APN kézi hozzáadása) nem segítettek. A szolgáltató nem magyar, hanem finn.
A másik gond is azonnal látszott: induláskor néhány másodpercre egy zagyva képernyő látszott (pixelek össze-vissza tartalommal). Gondoltam, jó, akkor kipróbálok egy másik ROM-ot, de ekkor találtam magam szembe a legnagyobb gonddal, mégpedig azzal, hogy a CWM sem indul el valamiért, hiába nyomkodom a gombokat boot-kor.
A teló normál egyébként szépen elindul, USB csatlakozás működik. Van valakinek ötlete, hogy hogyan kéne ezen túllépni? Próbáltam volna Odin-t, de annak download mód kéne, ami szintén nem jön be, hiszen a CWM sem jó...
Az egyik oldalon találtam egy javaslatot és egy linkelt boot loadert, amit ilyen esetben fel kéne rakni, de a CWM / Odin nélkül ez sem megy.
Köszi minden segítséget, eddig többször raktam már fel romokat, de ez most jól bekavart.
uff
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Feltelepitettem a telefonomra a Handcent Smst, de nemtudom kikapcsolni a beépitett üzenetkezelő értesitéseit ha új üzenet jön.
Próbálkoztam a beállitások /alkalmazasok/alapértelmezés gombbal, de sajnos le van tiltva...
Ha valaki tudja a megoldast plz help! -
zozyk
addikt
válasz ngabor2 #27007 üzenetére
MoreLocale 2 segít,hogy az angol telefonon - az elvileg magyarul tudó programok - magyarul menjenek...
-
ngabor2
nagyúr
meglett a szép új SGS, aminek van egy nagy hibája: nem tud magyarul... KIES-sel le lett frissítve, az se tud. a gyáritól eltérő fw-t pár hétig még nem akarunk feltenni, viszont jó volna addig is magyarul használni. a GO Launcher EX-hez elvileg van magyarítás. elvileg, mert feltétel után se lehet a magyar nyelvet kiválasztani.
valami megoldás?