- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bcl
senior tag
-
Capella
senior tag
válasz
szkutyi #21775 üzenetére
Hmm, most feltettem újra a Playről, és tényleg nem.
Az lehet, amit Oldman2 írt, hogy (már) csak a fizetős verzióban jelenik meg.
Pedig az általa írt adb parancsokat adtam ki anno, - ezek szerint 4 van és nem 3 -, pedig nem fizettem ezért az appért.
És emlékszem a wakelockra is. Most nem jelenik meg.
Talán az lehet, hogy amikor régen felraktam, még adott infót az adb-ről, és működhettek ezek a funkciók is az ingyenesben.
Az tény, hogy jó párszor átszabták a felületet közben a sok frissítés alkalmával, és közben eltűnhetett ez a funkció.
Talán kár volt letörölnöm.Persze az sem garantált, hogy a legutolsó időkben is jelezte volna még a wakelockot, mert nem nagyon nézegettem már. Ezért is töröltem.
Arra emlékszem még, hogy sokáig volt az, hogy kilőtte magát az app, ha a Bluetooth-ra nyomtam. Végül ez már nem okozott ilyen hibát az egyik frissítés óta.
Az Eszköznapló most még nem működik, de legalább nem omlik össze tőle, ha rányomok.
Esetleg meg lehetne próbálni, hogy mindentől függetlenül kiadni az adb parancsokat, hogy akkor mit lép.
Lehet hogy már semmit. -
Oldman2
nagyúr
válasz
szkutyi #21775 üzenetére
Azt hiszem ez csak a fejlesztői verzióban jelenik meg.
Egyébként ezeket az engedélyeket lehet megadni neki:
adb shell pm grant com.paget96.batteryguru android.permission.BATTERY_STATS
adb shell pm grant com.paget96.batteryguru android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS
adb shell pm grant com.paget96.batteryguru android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
adb shell pm grant com.paget96.batteryguru android.permission.DUMP -
Capella
senior tag
válasz
szkutyi #21762 üzenetére
Merthogy rosszul írtam.
Valójaban erre gondoltam: Battery Guru -
-
klaya86
senior tag
válasz
szkutyi #21640 üzenetére
Ugyanígy jártam. Google fiókból kijelentkezés, factory reset, bekapcsol és küldi hogy a s23u-n erősítsem meg, hogy én akarok a fiókba bejelentkezni😄😄😄 Miközben ugye épp azt reseteltem. Nem is értettem, hogy a faxomba gondol ilyet a Google. Aztán megmondom őszintén elég stresszbe kerültem 😄, már nem emlékszem rá, hogyan oldottam meg a bejelentkezést. De elég érthetetlen dolog ez. Talán annyit lehetett volna tenni még így utólag visszagondolva, hogy a Google fiókból kijelentkezés után még a fiókhoz adott eszközök közül is törölni kellett volna a telefont .
-
bcl
senior tag
válasz
szkutyi #21636 üzenetére
Amúgy igen, a híváslista, beállítások, stb, stb.
Sőt, azt is olvastam valahol régebben, hogy Androidon az app fejlesztője dönti el, hogy az app benne foglaltatik-e a backupban.
Tehát ha úgy van megírva, akkor nem.
Sok dolog nem a Samsung nyűgjeDe attól még marad mindig néhány órányi farigcsálás a (z esetemben adat másolás) , backup után
-
bcl
senior tag
válasz
szkutyi #21624 üzenetére
Asszem a telefon csak 300mA-t tud leadni az USB portján. Nekem is van olyan ssd-m, ami önmagában rádugva nem működik, de ha hub-ba dugom, azt meg megtáplálom, akkor tökéletes.
A fogyasztáson sok múlik, és valószínűleg az ssd-k éppen a határon lehetnek valahol, némelyik kicsit alatta, némelyik már felette. -
Diák66
őstag
válasz
szkutyi #21584 üzenetére
Megvolt a reset, de hát kész macera az e-sim mellett és az adatmentés sem sikerült. Két adathordozót is bedugtam, mindegyiknél 30% után valamivel megszakadt az adatmentés, elaltatta az adattárolót szerencsétlen. (nem világított rajta a led). Végül samsung cloudba felment úgy 125 GB adat, a fotók videók meg külön mentéssel PC-re.
Egyik adatmentés közben úgy lefagyott a telefon, hogy saját maga újraindult. Kíváncsi vagyok megoldódnak-e a problémák, jelenleg költözök vissza....
-
Capella
senior tag
válasz
szkutyi #21537 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire észrevehető, hogy az AdGuard DNS lassít, de tény, hogy nem a leggyorsabb. Nekem most az Asus routerben van beállítva DNS szervernek.
Itt egy mentés a DNS Testről. Előfordul, hogy 50 msec körül van az AdGuard, de inkább 30 fölött csak.
Sokáig használtam a privát DNS-ként az AdGuardot az S21U-n, de egyszer csak eluntam, hogy azért egyes reklámok mégis megjelennek az appokban, főként a kínai IP kamerásoknál.
Visszatértem a Block This!-re, és voilà, minden gondom eltűnt.
A helyi VPN-n Block This! mellett nem lehet privát DNS-t is használni. Illetve, ha egyéb VPN-t akarok, pl. Wireguard, akkor addig ki kell kapcsolni a Block This!-t, ami mindig bekapcsolt VPN beállítás mellett kell fusson, hogy a telefon újraindítása után is automatikusan működjön. Korábbi Android verzióknál még elég volt a programban bekapcsolni ezt, de valamelyik újabb Android óta már csak így lehet, így kényelmes.
Azért nem 100 %, mert nagyon elvétve egyes appoknál valamilyen újfajta "erőszakosabb" vagy trükkösebb reklám megjelenhet. -
Capella
senior tag
válasz
szkutyi #21533 üzenetére
Kösz, ezt az oldalt nem ismertem.
Kipróbáltam a Samsung böngészőmet és a Brave-et is nativan.
Mindkettő egyformán 83 %-os eredményt mutatott.
Ebből nem tudom mennyit tett hozzá a BlockThis! és a Samsungon a plusz AdGuard blokkoló.Avagy mégis tudom.
Kikapcsoltam a BlockThist!, és újrateszteltem mindkettőt.
A Samsung nem változott, maradt 83 %, a natív Brave viszont leromlott, csak 68 % lett.
Ezután visszakapcsoltam a BlockThis!, és újrateszteltem a Samsungot kikapcsolt AdGuard mellett. Most a Samsung is leromlott, és csak 59 % lett.Le lehet vonni a következtetést. Magamnak annyi, hogy a BlockThis! mindenképpen kell az appok reklámjainak szinte tejes kinyírása miatt, ez nem volt kérdés, de a böngészőhöz nem feltétlenül elég önmagában.
Samsung böngészőben az AdGuard reklámszűrő kiegészítő hoz egy jó szintet. Ugyanannyit, mint a Brave a BlockThis! appal együtt. Önmagában a Brave is kevés, de jobb, mint a szűrő nélküli Samsung.
Lehetne még kísérletezni más Samsung böngészőre telepíthető reklámszűrőkkel, pluszban vagy önmagában, de itt én egyelőre elengedem. -
tylerddd
veterán
válasz
szkutyi #21429 üzenetére
Én egyelőre az AoD-t kikapcsoltam, mert ebben a formában nekem nagyon nem jön be és teljesen felesleges. Már a 6.1 után is húztam a számat, hogy minimális beállítási lehetőséget kaptunk a korábbiakhoz képest, most viszont gyakorlatilag semmi. Ha valaki megtalálta ezt, akkor világosítson fel, hogy merre van. Én a LockStar-ban is csak a zárolási képernyőt tudom szerkeszteni, AoD-t nem, ami korábban itt volt. Ráadásul az értesítési ikonok elhelyezése a felső sávban baromi nagy hülyeség az akkujelzéssel egyetemben.
Egyébként pörög, működik a rendszer, teljesen jó. A képernyőképeknél pl. azt vettem észre, hogy nagyságrendekkel gyorsabban elkészül és abban a pillanatban már ott is vannak a szerkesztési, megosztási stb. lehetőségek.
-
bcl
senior tag
válasz
szkutyi #21429 üzenetére
Szerintem nem a mértet tudod változtatni, hanem több ikont lehet oda pakolni, és ha több van, kisebbek lesznek.
Legalábbis úgy emlékszek, hogy külön nem tudtam méretet változtatni;igaz, még 6.1-n vagyok.
Nálam 7, vagy 8 van lent, így kisebbek az ikonok. (most éppen nincs nálam a telefon)
De lehet, nem jól dereng, már régen állítottam be -
turho
addikt
válasz
szkutyi #21256 üzenetére
Ma azt vettem észre, hogy memóriatisztító futtatása után helyrejön a dolog
bár nem logikus. Volt vagy 8-9 folyamat, alkalmazás, amit kipucolt. Számottevő méretet nem nyertem, mégis egyől pattan, megy a duplakopp. Majd legközelebb megnézem, mik futottak. A RAM plus 8 Gb-on van.
-
turho
addikt
-
turho
addikt
-
turho
addikt
-
klaya86
senior tag
válasz
szkutyi #21230 üzenetére
Régebben néztem, már nem emlékszem. Nem használom ezt a progit. Egyébként kellett a vagy 8-10 töltés, hogy nagyjából jól mutassa. Szerintem vagy fél éve használtam, akkor 95% feletti volt a kapacitás. Egyébként adb parancssorral megnéztem ,94%ot írt. Ettől valósabb értéket szerintem a telefonból szoftveres úton nem igazán lehet kinyerni. Kizártnak tartom, hogy 83%os legyen az aksid.
-
klaya86
senior tag
válasz
szkutyi #21199 üzenetére
Nekem január óra lett gatya az üzemidő. 5 órás sot kb, amit tudott. Aztán kb 3 hete nyomtam egy factory resetet. Azóta végre simán bírja a napot reggeltől estig, vagy másnapig,ha nem gyötröm annyira. Kb 7 óra sot , amit stabilan tud jelenleg. Ha nem játszok és wifin vagyok, akkor a 8 is megvan.
-
Lajmund
őstag
válasz
szkutyi #21187 üzenetére
Az komoly. Alapból ki akartam várni hogy mit művel de igy lehet kimarad az android 15 ha a fold 7 a 16-ot kapja oui 8-al. Mi lehet a gond a samsungnál most? Ennyire sporoltak és lehuzták a dolgozokat hogy az összes értelmes ott hagyta őket? Ez itthon divat ahol az államnak vagy a barátainak benne van a keze és csaj fejik a céget de semmit nem forgatnak vissza.
-
bcl
senior tag
válasz
szkutyi #21171 üzenetére
Két dolog miatt nem várom, és - kivételesen, először fog megtörténni - nem fogom egyhamar felrakni. Legalábbis, amíg nem gyűlik némi tapasztalat
1. A gyári hangfelvevő állítólag be fogja mondani, hogy felvétel készül. Nem azért mer' izé, csak így egyszerűbb az élet, mint állandóan magyarázkodni...Vajon ILO-n is így lesz?
2. Nagyon sokat használom a Windows-os DeX-et. Nos, azt megszüntetik... -
klaya86
senior tag
válasz
szkutyi #18677 üzenetére
Sajna szerintem a képarány kinyitva hasonló. Mind 1:1 körüli, inkább ilyen 4:3. A filmek, videók, 21:9 esetleg 16:9. Nagyon nagy rész haszontalan lesz így a képernyőből. Én pedig pont azért filóztam a Fold telókon,mert néha melóban egész sok szabadidőm van. Amit vagy játékkal vagy filmekkel/ youtube ütök el. De ezek a cuccok nem ideálisak erre. Ha egy sima s23, esetleg s23+ lenne jelenleg, akkor ahhoz képest oké,tud többet nyújtani,de az ultra mellett kevesebb. 38 évesen meg pont leszarom, hogy a Facebook meg ista nagyobb a Foldon 😀
-
-
-
-
golyós
addikt
válasz
szkutyi #18551 üzenetére
Nálam ez azért nem lehet gond mert átlagban 3 frissítésenként vagy a messenger vagy a Face elszaródik. Így gyakorlatilag 3 havonta teljes törlés és megy vissza egy régebbi verzió. Meg a rengeteg tárhely miatt amit foglalnak néha nyomok egy cache törlést az alkalmazásoknál is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged