- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
joccmocc
csendes tag
Nekem is hasonló érzésem van, hogy kezd néha kicsit akadozni a rendszer. A feloldás körüli mikrolagok mellett nekem még az az érzésem hogy néhány app mintha lassabban töltene be, mint előtte. Az animációkkal sokmindent el lehet fedni, amitől fluidabbnak hat a rendszer, de nekem a gyári animáció már túl sok volt, ezért visszábbvettem az animációt, és hatarozottan mondom hogy nem tökéletesen fluid a rendszer.. Nem vészes, a Note10+ 2.5 év után már jóval lomhább volt, de azért észre lehet venni. Nekem mondjuk a 12 Gb verzió van, az aktív memória ritkán megy 9 főlé, szóval azt nem nagyon tisztítgatom. A cache-t meg havi 1x, amikor jön a biztonsági
Ezen kívül nálam habár a készenléti merülés sokat javult, az aktív használat jobban meríti az akksit oneui 7 alatt.
Összességében azért lassan kezd az s23u n is érezni szerintem h már nem erre optimalizálják az appokat meg a rendszert. Mindazonáltal én nem érzem azt, hogy az s25u- ra érdemes lenne cserélni, sőt terveim szerint az s26 ot is ki szeretném hagyni.
-
CP111
aktív tag
Vezeték nélküli töltésnél baromi nagy a hőtermelés és az energia vesztés. Tök mindegy hány wattal töltöd.
Szervizes mondta hogy jó, meg f@sza ez az usb-c szabvány.......csak hát gyengébb mint elődje usb szabvány......... De nekem ez a második c-s telóm és semmi baja!!!! Páromnak is! Céges telóm is. -
CP111
aktív tag
Én egyáltalán nem használnám a helyedben.
Vagy a 10-ik droid telóm van. A mostani 3 éves. Naponta töltöm usb keresztül. SEMMI baja egyik usb csatinak sem volt!!!! Kamu hogy a napi szinte ki-be dugdosás kinyírja az usb!!!! Ez egy barom városi legenda!De mindenki úgy vágja haza a mobilját ahogy akarja!
Nálam éjszak töltődik időzítő kapcsolóval! 2 óra után lekapcsol és pont! Reggel meg 95% körül indulok el otthonról, mert éjszaka pár %-ot merül azért ha a teló be van kapcsolva, de nem lóg a neten.
-
Diák66
őstag
Engem ami zavar, hogy döccen, torpan az egész rendszer. Mindenhol lettek mikrolaggok, a háttérkép betöltésénél is laggol. Egy-egy app is dob hibaüzenetet, de gondolom ezt az app frissítés majd a későbbiekben javítja (nem gyári alkalmazás). A felhasználói élmény emiatt romlott. Az akkuidő ugyan úgy pocsék így majdnem 2 évesen, 1 nap, pedig már be van állítva mindenféle energiatakarékosság. Gondolkozok is, hogy lehetne-e majd cseréltetni garanciában. Dupla SIM-et nem is merek benne már használni. Az újrendszert szokni kell, főleg az értesítési sávot.
Sajnos a hétvégén sikerült egy 1 cm-es mély karcot is "gyártanom" a kijelző üvegre. Sose tettem rá üvegfóliát, jól jött volna. Mindegy. Megyek majd a szervizbe, hátha vállalják értelmes áron a cserét, bár a gyártó lehet csak kompletten kijelzőt cserél mindenestül.
Azért meg nem éri meg, mert csak erős fényben látszik az 1cm-es vonal. Bosszantó, de legalább nem pókhálós lett.
-
tylerddd
veterán
Amiket meg tudok íg hirtelen mondani: akkuidő nálam rosszabb nem lett, mint volt; jelszavakkal minden rendben; igen van egyszerű PC-s kapcsolat, intézőben ott van a teló, mint egy meghajtó a Windows megfelelő beállításai után; DeX-nél csak a Windows-os használatot lőtték ki.
-
klaya86
senior tag
Hát passz. Én ha ráveszem magam ilyen dolgokra, akkor szeretem,ha újra van pakolva és konfigurálva minden. Biztonsági mentést csináltam,de nem használtam,csak sms, hívás napló, telefonszámokra. Tény, hogy elment szerintem közel 5-6 óra mire lementettem , majd reset után beállítottam mindent.
-
gjoco1
addikt
Első körben én is a fóliára gyanakszom amúgy .
Másod S22 U telcsim hajszálra ugyan ezekkel az alkalmazásokkal van beállítva és dettó ugyan így minden , de arra magam tettem fel eredeti Samsung fóliát és pisszenés nélkül fogadja az ébresztést dupla koppal . Semmi döcvenés nem volt soha .
Bár ettől még lehet ezzel gond , de elég minimáis az esélye .
Fólia csere az elsődleges megoldás szerintem .
Sajnálom nagyon ezt ami rajta van . Iszonyú strapabíró . Nem tudom mi ez rajta , de brutáisan tűri a viszontagságokat .Ha szoftveres gond lenne , az itt már kibukott volna több felhasználónak , de még utalás sem volt rá a nagy frissítés óta . Szóval azt kizárnám . A Gboard sem csinálhat ilyet . Az AoD szintén nem ( szerintem ) .
Én a fóliára gyanakszom .
-
gjoco1
addikt
Néha nálam is bealszik néha és csak a bekapcsoló gomb segítségével tudom feloldani .
Mondjuk nálam összetettebb a dolog . Nova Launcherrel és GoodLock modulokkal használom . Kötük a Lock Star . Még nem vitt rá az erőm , hogy kiszűrejem mi okozhatja . A másik még lehetséges ok nálam a kijelző fólia is lehet . Nem én tettem fel rá , de annyira stabilan tartja magát , hogy ezért a pár alkalom miatt , amikor nem ébred dupla koppal nem szedem le .
Teszet lefuttattva az érintések teljesen jók minden ponton .
Egyszer már akartam beírni , de elmaradt mindíg .Lehet amúgy megérné nálam leszedni a fólitát és úgy megnézni .
Majd megnézem gari lejárata előtt nehogy az érintővel legyen a baj , mert utána az estleges eladáskor gond lehet belőle . -
golyós
addikt
Nekem ennyi a rutin:
Azt mondjuk nem értem, hogyha eleve töltőn van akkor, hogy akarod megoldani, hogy ne töltsön.
Ha rárakod a töltőre akkor lekapcsolj a töltíst a rutin mondjuk 93%-on, ez oké. De ahogy lecsökken 92%-ra egyből indulni fog a töltés megint 93%-ig.
De próbáld meg így, hátha : -
turho
addikt
Elkiabáltam, nem állt le 93 %-nál
mit ronthattam el...miket kellene megadom ès hol, hogy 88 százalék akku alatt a töltések bekapcsolják (ha qi padon van vagy töltőre dugva), de 93%-nál teljesen kikapcsoljon minden töltés?
köszi, és a türelmet hozzám, 50 vagyok, és ez nekem vadiúj.
Szóval:
-gyorstöltés engedélyezve
-ha rádugok töltőt, vagy ráteszem a qi wireless re, töltődjön 93% alatt
-ha eléri a 93 %-ot, álljon le teljesen a töltés.
(De 88% -nál mindenképp induljon a töltés usmét - ha ez egyáltalán kell ide). -
FingR86
őstag
gyári samsung szilikon tok van fent, pontosan a tok pereméig ér a fólia, 0 hézag.
felrakás után ha marad is alatta 1-2 bubi, másnapra automat eltűnik és úgy tapad mint a rossebtapintásra nem olyan fluid mint a kijelző maga, kicsit "ragadósabb" Egy helyen már megsérült kicsit, de lusta vagyok lecserélni, de lassan már 2 éve van fent az első
-
FingR86
őstag
én ezt vettem még anno S22U-ra, de maradt még pár darab és ugyanúgy ezt használom S23U-n is. Nekem tökéletes.
ha a hármas pakkból veszed, akkor 1.79$ körül van a 4db összesen.
-
tothak
tag
Az ilyen erősebb játékok közben ne vezetéknélküli töltőzz, mert azok alapból is melegítik kicsit a telefont. Ha erre még rájön a játék, akkor le fog korlátozni egy idő után a túlmelegedés miatt.
A DEX Station jó cucc, nekem van 1 elfekvőben, de a céges Dell dokkolót használom, DisplayPort kábellel. Azzal megy szépen sok a monitor állítása szerint 100Hz-en (ezt azért fenntartásokkal kezelném) a 34" ívelt kijelzővel is.
-
bcl
senior tag
Biztos, bár azok már nagyon régi cuccok, legalább 6-7 évesek. A Samsung már régen nem gyártja.
Nincs gond a hubokkal általában, szerintem csak egy rosszat fogtál ki. Ha Mo-n veszed, van 14 napos elállási jogod is, lehet próbálgatni (még ha kicsit macerás is)
Ha Samut veszel, nem tudom (nem tudom, mert sosem használtam), hogy bele lehet-e tenni úgy, mint a Note 8/9-et. Ha esetleg nem, lehet kapni Type-C hosszabbítót, azzal működni fog, legfeljebb nem hűti. De azt talán annyira nem nagy gond. -
bcl
senior tag
Ezek erősen Ali-s cuccok.
Amit tenni tudsz, hogy az Aliexpressen megkeresed ugyanezeket, és valami jó értékelésű eladónál megnézed a termék értékeléseit.
Vagy fordítva: megkeresed, hogy ezek a termékek milyen értékeléseket kapnak Ali-szerte. Sokszor írnak a felhasználók a DEX-ről/Samsung telefonokkal való kompatibilitásról is.Sokat néztem anno, mert a Note 8 még nem volt hajlandó akármilyen hubbal egyáltalán működni sem. Annak kellett táp is, táp nélkül csak a képernyő tükrözés ment.
Nagy megváltás volt, amikor táp nélkül is már működött a Dex (Note 10 talán?), meg pláne, mikor a nagyobb felbontások megjelentek a Goodlockban, illetve a felbontás szabad(abb) beállítása. -
bcl
senior tag
A villogás tuti nincs rendben. Esélyes, hogy hibás, küldd vissza. Igazából a 1080p sem a saját maguk által hirdetett spec, szóval sehogy sincs rendben.
A 4k60 meg megy, csak nem ezzel a hubbal. Igazából semmilyen olyan hubbal nem fog menni, amin a HDMI/DP csatlakozón kívül más is van (sokadszor írom itt le...)
A Samsung nem hazudik, de a technika ennyit tud.
A Thunderbolt 3/4, ami tud néhány USB3 csatlakozó mellett is 4k60-at, de ezt (még?) a Samsung nem építi a telefonjaiba.
A Type-C ennyit tud DP Alt móddal. -
olajbogyo
aktív tag
A samsung nem minden bluetooth kodeket támogat. Szerintem pont az aptx HD nem elérhető, csak az alap aptx aac ldac, és a samsung saját ssc támogatottak. Mintha valahol olvastam volna hogy a aptx HD licenszdíjak elkerülése miatt nincs, és hogy a saját kodekjeit erőltesse, annak ellenére hogy Qualcomm 8Gen 2 hardveresen képes lenne rá, de nem fizet külön a Qualcommnak. Viszont a saját ssc kodekje 24 bites audio támogatást nyújt, de csak a samsung buds2 pro fülhallgatóval kompatibilis. Másrészt azt szeretné a samu, ha a felhasználóit a saját ökoszisztémájába terelje, ahogyan az almások is teszik.....szerintem.
-
turho
addikt
Szemléltetem, mit hiányolok
ha azt ott kikapcsolom az Asuson, akkor sbc-re vált. (Ez az Asus Zenfone7)
Az s23ultra-n meg meg sem jelenik
semmi a karikázott sorból, miért? Illetve van rá mód, hogy látsszon? (Ssc, Ldac, Aptx, ezeket mind tudnia is kell - jó lenne nem bemászkálni a fejlesztői módba mondig).
-
-
vg
addikt
retroarch erre való, de ne a store-ból, hanem a hivatalos oldalról kell leszedni a telepítőt, mert abban vannak a core-ok. switch emu az nincs benne, a többi igen, még c64 is. snes játékokat tökéletesen viszi, azokkal szoktam én is játszani.
a többi platform nem igazán érdekel
-
gjoco1
addikt
A minap volt erről szó és elmondtam Én hogy csináltam mentést az álltalad említett okok miatt .
Éppen ezért " kényszerültem " arra a megoldásra , hogy pendrájvra mentettem le az adatokat . Ráadásul az S22 U telcsimről is készítettem .
Egy jó sebességű adathordozóra nemsokal több időbe telik ,mint felhőbe (sőt egy szűk óra alatt megvan )
Ezt is a Smart Swich csinálja amúgy . -
bcl
senior tag
A költözésre a smart switch, máson ne is gondolkozz!
Nem ismerem a Chrome-ot, de a tabokat nem lehet másik eszközre átküldeni? Firefoxon lehet, ott úgy csinálnám. De az nem Chrome, ugye
Az nem működik, hogy könyvjelzőzés, majd újra megnyit? Vagy elfogadni, hogy ez most nem fog működni. Vélhetően lesz még pár program, amit újra be kell majd állítani. Ha jól tudom, ez nem a Samsungon múlik, hanem a sw fejlesztőjén, mert ő adja meg, hogy milyen adatok menthetők.
Szóval 1:1-es másolás nem megoldható, sajnos. De a SmartSwitch még így is az egyik legjobb ilyen megoldás.Későbbre írom, ez majd akkor jön jól, ha már a telefon megvan: a SmartSwitch létezik Windowsra is! Biztonsági mentésre nagyon jó, sőt fw-t is lehet frissíteni, sokszor picit hamarabb, mint OTA.
-
karldergroße
senior tag
Nekem is volt Zenfone 7 pro-m, a legkedvesebb telefonom volt - ever. Szerintem a legegyszerűbb mindent felhőből átvinni. Eleve ott kell lenni a névjegyeknek például. A jelszavakat is jó lenne még a zenfone-n valami jelszókezelőbe rakni (Google). Amit lehet, felvinnék google-ba. Az app adatokkal, ha nem online vannak, elég nehéz a helyzet.
-
bcl
senior tag
Ez érdekes, mert 3 USB3-as ort tuti agyoncsapja a sávszélességet.
Ugyanakkor azt írja, hogy 4k60. Hogy aztán egy Vention esetében ez mennyire vehető komolyan...
Volt, pontosabban van is Vention cuccom (igaz, Aliról), és nincs vele bajom, de nekem gyanús.
Igazából ha neten rendeled, 14 napig simán visszaküldheted indoklás nélkül, szóval nincs rizikó -
bcl
senior tag
4k60 csak akkor lesz, ha semmi mást nem dugsz a telefonra .
A - ha jól tudom - 4 sáv éppen elég a 4k60-hoz. Ha csak egy usb 2 van rajta pluszban, akkor már csak 4k30 lesz a max.
A töltő port + DP / HDMI out még lehet jó (mármint amin csak ez van), de olyat nem láttam még. Ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, persze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest