Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már az előző Samsungomon is a Samsung Music-ot használtam offline zenéhez, mert amilyen gyakran kell, arra bőven jó. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy miért nem áll le a lejátszás, ha bezárom az app-et? Ez engem rettentően zavar és nem is értem a miértjét. Tehát pause-t tudok nyomni és úgy bezárni. Köszi!
-
Fuvaros
senior tag
sziasztok érdemes ilyet venni vagy inkább mást...Mi az új és egy év garis ára? Kapható mág originál garis? vagy inkábbs24...az miben jobb? gondolom nem éri meg az árkülönbözet
-
klaya86
őstag
válasz
joccmocc
üzenetére
Nekem megvolt, nem segített. Nem drasztikus a merülés. Csak simán kevesebbet bír, használat közben gyorsabban merül. Éjszaka eddig 3-4% merült max, most 7-8%. Másfél napos üzemidőből lett szűk egy napos nálam. Ha nagyon ráérek és nyomkodom, játszok , kora délutánra simán lemerül. Máskor intenzív használattal is bírta estig.
-
joccmocc
csendes tag
Akinek merül a frissítés óta, annak clear cache-sel vagy anélkül merül? Nekem általában egy CC rendbe hozza a frissítés utáni gyorsabb merülést. Hátha nektek is segít.
(Én nem raktam fel a 6.1.1-et). -
Nálam 80%-ig tölt, és 30-40% körül kap töltőt. 1440p-n és dinamikus képernyő frissítési beállítás mellett használom. Napi 2x töltöm ilyen feltételek mellett intenzív használattal.
Szerintem ez teljesen rendben van. Semmilyen késztetést nem érzek a váltásra. Az S25 széria is hidegen hagy vásárlóként, geeként persze már más a helyzet.

Ja, és csak 8GB-os van..

-
tresh
veterán
Nálam is pedig wifi/bt/ állandóan megy plusz a mobilnet és rengeteget telefonálok vele/ e-mail. Jah és duál sim. Egyik este elfelejtettem töltőre rakni, kB 50%al mentem el reggel és este 6ra még 15% volt benne. De lehet ez se kiemelkedő csak nekem újdonság iPhone-om ilyenkor már behasalt rég.( igaz nem is egy kategória aksi méretbe)
-
Nálam minden OK.

-
válasz
klaya86
üzenetére
Azt én is észrevettem, hogy nem olyan acélos az akkuidő, mint a frissítés elött.
Kezdem azt hinni, hogy ez szándékos és tervezett telefon avultatás.
Valahogy amíg az aktuális a zászlóshajó, addig minden fasza, aztán ha kijött az újjabb, frissebb verziója a teelfonnak, akkor a régebbivel jönnek az ilyen szoftveres gondok. -
klaya86
őstag
Újabb kis bug [link]
-
-
klaya86
őstag
Kinek milyen az üzemidő frissítés óta? Nálam érezhetően gyengébb. 15-20%-al. Felraktam az accubatteryt,mert arra gondoltam, hogy degradálódik az akku, pár töltés után 4750mah-t mért. Újkori állapotához képest kb 5% csökkentenés csak, úgyhogy nem ez a probléma. És egyértelműen a. Frissítés után vettem észre a problémát. Korábban 7-8 óra sot jött ki ( első félévben 9 simán) frissítés óta 6-7 óra, sokszor nap végéig ki sem bírja. Eléggé gáz. Valahogy minden nagyobb frissítéssel csorbul a telefon tudása. Először a natív screen sharingot baszták el a one UI 6.1-el. Most a kiváló üzemidőnek basztak oda. Remélem a one UI 7-el alakítanak valami komolyat , mert kezdem elveszíteni a bizalmat, pedig egyébként baszott jó a telefon és a rendszer,de nagyon nem jó irányba haladnak a szoftverrel.
-
gery14
senior tag
Az úgy normális ? 13 án vitték ell es azota változatlan. Más is járt így a nyomorult tmx ell?

-
Badboys
őstag
Ma akartam frissíteni, de nem talál semmit. Ezek szerint még nem adták ki újra a 6.1.1 et?
-
-
Van ez a cikk:
Androidos telefonod van? Azonnal kapcsold ki ezt a beállítást, mert nagy veszélyben lehetsz - Terasz | Femina
Nos, az, hogy milyen minőségű, stb., hagyjuk. Én sem vagyok oda érte.
De, hol kapcsolod ki például az S23 U-na 2G-t? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kellene 3db usb a - usb c kábelt vennem többet között s23u-hoz, ami nem megy tönkre néhány hónap alatt. Jó ha tud gyorstöltést.
Mit ajánlotok? Akár hazai, Akár külföldi beszerzés. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
Saját fájlokban a OneDrive-ba bejelentkeztem, de nem szinkronizálja le minden mappa tartalmát. Ennek oka a készülék vagy a Microsoft oldalon keresendő?
-
-
Én akárhogy próbálom, nem mossa el a képet 16-20x között. Esküszöm az akku se lett rosszabb, sőt, talán még jobb is és nyilván be se állt még.
-
Kiss4ever
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az igen
Nekem 1 napot is csak nehezen bír
Mondjuk nekem be van állítva hogy csak 80ig töltse, és általában már 20 fölött töltőre rakom. 
-
Lajmund
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Most semmi majd mi lesz ha megkapjuk ezt az eddigi legnagyobb frissitést amin annyira dolgoznak. Mindig van valami. Nem írom le ujra amit màr ezerszer kibeszéltünk itt. Izgi lesz az biztos.
-
-
klaya86
őstag
Ez azért van,mert a Samsung annyi innovációval és új hardveres megoldással készül, hogy egyszerűen elvonja az erőforrásokat a szoftveres oldalról 😀
-
Lajmund
őstag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Szuper akkor egy darabig tuti nem lesz itt magyar nyelv de várható egy mindennél buggosabb fő verzió ami ki tudja mikor lesz optimalizálva rendesen. Erre jön a év elei s25 széria ami biztos hoz új jaji funkicokat amivel lepkefingot lehet csinálni minden képre. Alig vàrom.

-
-
válasz
Zototh64
üzenetére
Ja most olvastam a Faceen egy Galaxy csoportban.
Vicces, hogy ennyire nem tudnak szoftver készíteni és optimalizálni. De az AI bullshit az megy. Egyébként nekem az AI-val sincs bajom, ha valóban frankó lenne és tényleg olyan dolgokat tudna amit frankón használ az ember, nem pedig egyszer kipróbálja azt kakukk hello.
-
tresh
veterán
válasz
olajbogyo
üzenetére
Elég sok apple termékem van otthon illetve a családba is. Szerintem az iOS volt anno a kulcs, amit egyszer kellet jól megírni sw oldalon. Ez meg csak úgy volt lehetséges, hogy a hardver elemek szinte mindig ugyan azok. Könnyű volt optimalizálni rá. (iMAc stb eszköznél is ez van) Ellenben az akkori android oldal ahol kb nem létezett két egyforma specifikációjú hardver és mindenki belenyúlt a tiszta droidba. Ebből az az egyszerű eset ált elő, ha nem csúcs készüléket vettél, ami erőből oldotta meg a szoftveres optimalizálatlanságát akkor használhatatlan volt. Sokat agyaltam hogy S23U vagy S24U illetve i15PM legyen. Aztán mindegyiket kipróbáltam megtapiztam és maradtam a S23U-nál. Nálam tényleg munkaeszköz és bátran állítom, hogy S23U nagyon jól összerakott telefon minden téren.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Korrekt írás.......
No, megnézem majd a billentyűzetet akkor, köszi.
Csak egy észrevétel még, és nem offolok többet. Kicsit más megközelítésből igaz....
De, láttam már szétszedve pár mac et, iphont, és meg kell mondjam, valami csodálatosan összerakott, megalkotott remek darabok. (Persze ettől én még nem szeretem a zárt rendszerüket) Minden apró rögzítés egy komoly tervezőmunka eredményének látszik, még a töltőjük is egy láthatóan több órás gondolkodás szüleménye. Nem összegányolt, ragasztott kókányolás. Ahogyan pedig, maga az egész ökoszisztémájuk összedolgozik, az dicséretet érdemlő. Elnézést az offért.... -
Rigormortiis
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Sajnálom, ha félrement a mondandóm, nem a tulajokat hülyézem le, természetesen mindenki azt használ, amit jónak érez
Az IOS viszont egy szörnyen ostoba os, az apple pedig kb a legarrogánsabb, legviaszataszítóbb multi. Van persze jó oldaluk is, nem a semmiért jut eszembe időről-időre a váltás, de az, hogy egy fél milliós készülék használata közben én alkalmazkodjak és nyeljek minden sarkon...na ez nem oké.
És sajnos az IOS sem az a bug- és problémamentes rendszer, mint régen (amikor meg az android valóban problémás volt).
Persze vannak specifikus appok, amik vagy csak ios-re léteznek vagy az a verziójuk használhatóbb...ott nagyobb a fizetési hajlandóság szoftverek terén...tehát azt is megértem, ha valaki erre vágyik.
-
gretzky77
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nézd, az S23U valóban egy jó telefon, és nem is vitát akarok szítani, de azért az, hogy az iOS egy hulladék, ostoba rendszer nem feltétlen helytálló! Neked nem vált be és nincs is ezzel semmi gond! Amióta létezik droid, azt használtam, tavaly decemberben viszont adtam egy esélyt az iOS-nek egy 15 Pro Max személyében és a kezdeti nehézségek után ott is ragadtam. Ettől még közel sem "szektásodtam". Mindenki megtalálja a magának megfelelő rendszert, de ez az egymás ledegradálása annyira felesleges. Valóban sokan a régi sokéves Android alapján ítélik el a rendszert, de ugyanúgy elmondom az iOS oldalon is, hogy a jelenlegi droid már közel sem olyan mint volt sok éve! Ettől még nem kell egymást, lehülyézni, leostobázni! Mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a megfelelő!
Régen sokat romolgattam, próbáltam sok mindent cserélgettem a telefonjaimat nem is keveset. De mára kinőttem, lenyugodtam és igényem sincs már az állandó customizálásra. Valahogy ráuntam kicsit a droidra ezért lett iOS,közel sincs már akkora előrelépés évről évre, mint mondjuk korábban. Mindenki használja ami neki a legjobb, de ezért ítélkezni mások felett......olajbogyo : balról van visszagesztus csak nem minden program támogatja, ez jogos. Billentyűzet alternatíva pedig van és is gboardot használok!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én is ettől kapok ideget, mikor az asszonykám iphone 15 telefonját kézbe veszem. Nincs "vissza" húzogatós gesztus nem tudtam elhinni. Mit össze keresgéltem rajta a beállítások között!! A másik, ami nekem agygörcsöt okoz, az a billentyűzete....! Nincs egy ku....a olyan billentyűzete amin egyszerre vannak jelen a betűkkel, külön rá kell kattintgatni, hogy előhívjad a számsort...!? Azóta sem hiszem el, hogy nincs olyan, mint itt, vagy bármely droidon. Ami nagyon szuper az almáéknál, az a face id, no az nagyon ott van.
-
bigdigit
addikt
Lehet annyira bugos ez a verzió vissza is vonták. Most kerestem rá is semmi.
-
batai15
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ez jó hír. Mondjuk tetszik a pék lapát is és azért a One ui jobban kooperal az egy kezes használattal szemben az ios-el hiába kompakt. S23+ v ultra nézem egyébként.
Van jó pár pozitívuma is az iosnek de a face-id és egy két apróságot le számítva a One ui sokkal több mindent tud , és az ios 18 kifejezetten csalódás már. Bár legalább minden működik még ha nem is annyira user friendly , de pl az FE-t mai napig nem tudtam hogy a dex miért omlott össze random. Bár nem használnám most már hogy tanulás miatt vettem laptopot de mivel instabil volt nem tudtam így alapozni. Mivel az autóm tudja aláaknázza/carplay támogatást azért nem szeretném magam azzal tökön lőni hogy majd az nem működik normálisan.
engem ios alatt nem zavar a 60hz androidon annál inkább.
viszont amik eddig rendszer szinten jól működtek nem teljesen most. Pl Spotlight kereső de néha az iMessage sem -
klaya86
őstag
Nekem is volt S21fe-m. Csak a hulladék üzemidő miatt cseréltem le. De mint telefon, nagyon rendben volt. A rendszer pedig nagyon bejött, ezért is lett S23u.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
batai15
üzenetére
Nekem is megvan még, de nálam a 23u laza dupla üzemidőt hoz. Csak a méretét kell megszokni. Viszont az s23 szériában lévő 8gen2 for samsung soc nagyon jól optimalizált, ha a kisebb tesó mellett döntesz, ott is érzed majd az előrelépést.
Nálam is volt egy ideig egy i15, de agyfaszt kaptam az ios-től minden téren. Én bárki előtt kimondom, hogy egy hulladék ostoba rendszer, és csak a tulajok szektásodásának (meg a 10 évvel ezelőtti ergya droidnak) köszönhetik, hogy ott tartanak, ahol.
Hogy egy rendszerszintű "vissza" gesztus nincs... Csak a lentről felhúzás (kilépés)... Ha más bajom nem akadna, ez is válóok lenne, de van...
Meg azok a lassú animációk...még jó, hogy nem fáj a 60 hz.
-
batai15
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nem volt az olyan rossz telefon , bár eléggé zavart hogy zuhan az ára de leginkább az akku és a snapi888 dolgai volt a probléma.
-
-
A Galéria nálam keresésnél kifagy. Fa**a!
-
gery14
senior tag
Samsung passbol hogy lehetne átvinni a cumókat egy másik pass apba ?
-
-
Thoty
senior tag
Na úgy néz ki, hogy a Sound Assist - Többforrású hang funkcióját is elszabta az új frissítés. Eddig ez nekem jól működött, YouTube Music van előtérbe helyezve, így az autóban, zenehallgatás közben a Waze nem halkította le a zenét. Ma igen... szuper...
-
batai15
félisten
válasz
olajbogyo
üzenetére
Nekem vezetékes van (Ford sync3)
mivel alapvetően rövid távon van értelme a vezeték nélküliségnek így megvagyok nélküle. Viszont jelenleg iPhone 15 készülékkel rendelkezem azon stabilan működik,nekem ez a feature fontos hogy stabil legyen.
sajnos egyre többször gondolok a cserére ilyen olyan okból és kizárólag az s23 széria jöhet szóba. -
-
-
gabenh
tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Tessék,
ez itt egy 18X-os Zoom -
batai15
félisten
Sziasztok lehet le cserélném a jelenlegi telefonomat egy ultrára. Az android auto ( vezeték) mennyire stabil ?
-
Capella
senior tag
válasz
golyós
üzenetére
Igen, az S-Pen fordítója azért jó, mert nem csak a böngészőben lehet vele fordítani, hanem appokon belül is, pl. menüben [#18967]
Most én is beállítottam a Samsung böngésző Alkalmazások kezelése alatt a Google fordítót, habár nálam a DeepL is megjelent, mert telepítve van az app.
Egyébként böngészőben megoldás, ha teljes weboldalt fordíttatunk a Google Translate mezőjébe nem a szöveget, hanem a linket bemásolva. -
golyós
addikt
Szerintetek ez így jó lehet?
Vagy írjak még bele valamit?
Megpróbálkozom a telefon XDA forumán , hátha van valami megoldás."Hello!
With the new update, the Hungarian language package was removed from the S pen translator. Is there no solution to reinstall the Hungarian language? I'm thinking of a method without root and loss of warranty. " -
golyós
addikt
válasz
bordi10
üzenetére
Áááááá
köszi.
Így működik.
Most már csak egy XDA-s profit kéne rávenni, hogy valahogy vissza tudjuk telepíteni a magyar nyelvi csomagot az S pen fordítója alá.Írnék én nekik, de a google fordítót nem szeretik , ahogy az fogalmaz.
#19020JeffDebr Ne a Chrome-ba, a Samsung böngészőbe keresd. A Chrome eleve tud magyarul.
-
JeffDebr
tag
-
golyós
addikt
válasz
bordi10
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz.
Telepítve van a Google fordító de Samsung böngésző alatt nem fordít, ezért írtam, hogy innentől kezdve Chrome.
Lehet újra kéne telepíteni és beállítani? ( bár semmi beállítást nem találok erre vonatkozóan)
Vagy te még a régi szoftveren vagy?#19001Rigormortiis Nem tapasztaltam aksi idő javulást, azt igen, hogy a chrome gyorsabb, nekem jobban kézre is áll.
A 7 óra SOT maximum otthon wifin jön össze. -
-
Fredy02
tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
-
Badboys
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Sajnos teljesen felesleges a szervízt igénybe venni ilyen célból. 4 szer küldtem vissza az SGW5 PRO órát egy elcseszett frissítés miatt, hiába kértem tegyék vissza a régebbi szoftvert szerinted vissza rakták? Hétfőn vitték pénteken hozták 4 héten keresztül ezt játszottuk. Igaz az nem telefon volt hanem egy samu óra, de szerintem hasonló a hozzá állásuk.
-
Zedlog
csendes tag
Nekem frissítés óta nem megy az NFC-s fizetés Simple Classic-kal. Csak az NFC ki- majd bekapcs. után. Kicsit idegesítő minden fizetés előtt ezt eljátszani. Másnak megy?
-
Fredy02
tag
Most néztem videót, hogy mik vannak az új frissítésben, olvasom itt a kommenteket is, hát igen van pár kellemetlen lépés a samsung részéről és egy halom haszontalan funkció.
Magyar nyelv nélkül a frissítés nagyrésze nekünk értelmetlen, az meg hogy eddig működő funkciókat kivettek felháborító. Pl spen rámutatós fordító tökjó volt, most nem tud magyarul...
Ez az olajfestmény 15-20x es zoom tartományban hát vicces... Aki nem tudja hogy az "inteligens" optimalizálás okozza az biztos anyázik.
Rajzolgatós AI, mesefigura effekt, hát nem tudom hány százalék fogja használni 1 hónap múlva ezeket, de sejtésem az van.
Videóban szemet szúrt ez az ambient háttér hát mondom ez egész jópofa, beállítom, jaaaa hogy az s23-akra ez nem jött ki, hát persze tényleg, ez a teló már kicsit több mint 1.5 éves nem biztos hogy elbírja.
-
bordi10
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Telepítsd külön a Google Fordítót, beépül a Samsung böngészőbe (is). Kijelöléskor a pop-up Fordítást ír, ebből 2 lesz. A gyári AI fos, ami nem tud magyarul illetve a Google-é.
Így néz ki. Amíg nem kapjuk vissza vagy meg a magyart "gyárilag", teljesen jó workaround.

-
mgTerminator
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én sose használtam a Samsung böngészőt csak a Chromeot már hosszú évek óta az összes telefonomon.
Az S23U ígyis simán kibírt egy napot.A fordítással kapcsolatban, "tudok" angolul, beszélek is valamennyire, de ettől függetlenül használom a Chrome fordítóját mert magyarul sokkal gyorsabban pörög még az agyam.
Szóval én abszolút meg tudom érteni azokat az embereket akik felháborodtak azon hogy egy jól működő nagyon hasznos funkciót szó nélkül eltávolítottak, mondom ezt úgy hogy napi szinten angolul beszélek az emberekkel és mégis kenyelmesebb az anyanyelvemen olvasgatni.
Ezeknek az embereknek azt tudom javasolni hogy vegyenek fel szerviz hibajegyet azzal az indokkal hogy kérik vissza a korábbi szoftververziót. Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem 1 napot is csak nehezen bír 
ez itt egy 18X-os Zoom
köszi.

gyuri81