- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
-
Capella
senior tag
válasz
olajbogyo #22250 üzenetére
A mérést egy kijelzős BlitzWolf® BW-TC23 100W kábelen néztem, vagy mértem. Nem mondom, hogy halálpontos, de korábban jól pariban volt valamilyen műszeres méréssel.
A táp egy Blitzwolf® BW-i100 120W GaN töltő egyik Type-C portja, ami egyedüli csatlakozásnál 100 W-ot tudna leadni.
Ezért is mehetett fel 1-2 W-tal kis időre 45 W fölé a töltés, avagy benne lehet a LED-es kábel kijelzés pontatlansága, ha a Samsung 45 W töltési korlátot olyan tökéletes pontosnak vennénk.
Úgy van, ahogy írtad, 40 W fölött csak nagyon alacsony töltöttségnél tölt, de az se tart sok ideig, mert mindjárt eléri a 18-20 %-ot, és attól kezdve visszaszabályoz 40 W alá. Nálam ez eleinte 37-38 W, a kábel szerint. Majd a töltés végefelé ez egyre inkább lecsökken.
Ez persze a gyorstöltés. Normál töltésnél 9 W szinte a végéig, de természetesen az is csökkenő lesz végül. -
Rigormortiis
veterán
válasz
olajbogyo #22246 üzenetére
Engem sem zavar, két naponta egy órát van töltőn, nekem semmit nem oszt vagy szoroz a töltési sebesség, de több tekintetben is feljöttek a konkurensek. Egyedül az ai képbuzeráló, amiben messze vezetnek, bár én is csak ritkán használom, viszont akkor meglepődök, milyen jó munkát végez.
-
Capella
senior tag
válasz
olajbogyo #21529 üzenetére
Én a jó régi Block This! privát VPN-t használom.
Ez az appokon belül is jóval jobban kinyírja a reklámokat nekem, mint az egy időszakban használt Adguard privát DNS.
Próbálkoztam az AdGuard appal is, ami látszólag többet tudhatna, millió infó, beállítás, de az általam használt appokban sehol sincs a reklám kinyírásban, mint a Block This!.
Ezen túl a Samsung böngészőben még feltettem az AdGuard Content Blocker kiegészítőt is. -
Bferibörs
addikt
válasz
olajbogyo #21328 üzenetére
Persze,megoldható sok minden,csak nem értem,hogy a mostani droidikon miért nem lehet a semmit átírni( más telón sem nem csak samun),miért kell ezt ( nekem) egy 7- es droidos régi készülékben átírni. Az one simmel is u.ez van,nem csak a t.kommal.
Már többen panaszkodtak erre. -
-
Capella
senior tag
válasz
olajbogyo #21178 üzenetére
Nekem nem a WiFi Analyzer, mint funkció hiányzik. Abból van jó néhány. Ezt az Olgor félét ugyan még nem próbáltam.
Ezt a hálózat analizáló részt tudja az Unifi WiFiman is, amit használok a hálózat felderítésre, hogy milyen csatlakoznak a hálózatra.
Sajnos itt ennél megint bejött egy Google ökörség, hogy letiltotta a 3rd party appoknak a MAC cím hozzáférést, ezzel ezt a felderítés funkciót gyakorlatilag kiherélte Androidon. Ezért kénytelen vagyok az utolsó olyan verziót használni az appból, ami még hozzáfért a MAC címekhez. (WiFiman 2.2.0)Nekem az említett WiFi Manager widget hiányozna, amit megszoktam, és szerintem elegáns. Kijelzi a csatlakozáskor az SSID-t, elérhető csatlakozási sebességet, jelszintet, MAC címet.
Rábökve pedig tudok váltani a WiFi hálózatok között. A fizetős verzióban pedig néhány ikon is hozzárendelhető az egyes hálózatokhoz, valamint ezekről backup is készíthető.
Na ilyen widgetet is tartalmazó appot én még nem találtam.
Biztos rétegigény.
A WiFi Connection Manager gyakorlatilag ugyanaz lenne - widget nélkül. -
batai15
félisten
válasz
olajbogyo #20448 üzenetére
Jó lenne az AA. Több a beállítási lehetőség , pl mutatja az üzeneteket is , jobb az elrendezés is.
Az egyetlen bajom azzal van hogy bejön egy hívás és a felvevő gombal a telefon könyvbe lép be. Így a kijelzőn kell fel venni. Minden más esetben az adott gomb a funkciónak megfelelően működik.
A rutinokra nincs mit mondani ,a többi rutin (otthoni ,munka hely , pihenés) megfelelően megy.
A vezetés rutin úgy van beállítva hogy sötét mód, másik lock és home képernyő. Aha csatlakozásra indul .
Na ha leallitom az autót nem kapcsol ki . De van hogy be sem. Szifonon ez jó volt. -
arcitec
addikt
válasz
olajbogyo #20370 üzenetére
Köszi. Na végre eljutunk oda, hogy - amit korábban is többször írtam - hogy nem a router variál, hanem az eszköz. Ami a "távoli" tesztel be is bizonyosodott. Amúgy csak, a jelen kép kedvéért, nem régi az eszköz ami csak 2,4GHzt tud, hanem a Garmin egy új terméke
ami mára már több mint 300eft.Nem tudom mennyivel több kellett volna bele az 5GHz tudásra, de az is igaz, hogy a kicsi méret a cél. Edge 1050 bringás computer. Egyébként
nem igazán kellhet mert 40GB-t wifin letölteni.Arra ott a kábel jobb az évente 2-3x.
A többire meg ott a bluetooth. Csak épp úgy jött ki, hogy használni akartam a wifit.
Tehát azt mondom a telefon nem mutatja valamiért a 2,4GHz-t ha van 5GHz.
És azt kellene tudni beállítani, hogy manuálisan lehessen variállni. Mivel TE látod
mindkettőt. Meg az app is. Az app miért látja!Amúgy maga a router egyformán tudja
450Mbps mindkét frekin. Úgy, hogy nézegetem sok mai router nem tudja így. -
arcitec
addikt
válasz
olajbogyo #20367 üzenetére
Köszi. Megtettem amit javasoltál.
Valóban átváltott 2,4GHz-ra majd (mivel eléggé erős a router) vissza 5-re.
E szerint valóban a router kapcsolgat és talán ezért nem akart elsőre kapcsolódni a 2,4GHz eszköz, ami már hónapok óta nem volt bekapcsolva.
Akkor már csak azt kellene megtalálni, hol lehet a routeren beállítani azt, hogy adja mindkét frekit és majd más dönt helyette(user vagy készülék), hogy mire csatlakozzon. -
arcitec
addikt
válasz
olajbogyo #20362 üzenetére
A képen láthatóan a dual volt/van bekapcsolva. Amúgy TP-LINK TL-WDR4900 a router ami még talán ma is megállja a helyét. Szóval, ha csak a 2,4GHz-t engedélyezem azt már látja is. De amint visszakapcsolom a dual módot, azonnal az 5GHz-n lóg és nem mutatja a 2,4GHz-t mint esetleges lehetőséget. Nyilván a Wifi Analyzer app az látja minkét sávot.
Nem lehet, hogy valahol auto van beállítva az Ő választása? A Samsung írja ha talál 5GHz-t az tekinti elsődlegesnek, azt azonban nem találtam, hogy ezt auto/manual lehet szabályozni. Írtad még, hogy 1 db ssid van, azt hol lehet kapcsolni? Bár van olyan eszköz ami csak 2,4GHz-n megy és működik és persze az app is látja, akkor pedig nem a router választ, hanem a telefon. (Szerintem). Amúgy köszönöm a segítséged. -
Capella
senior tag
válasz
olajbogyo #19928 üzenetére
Nem emlékszem, hogy valamit is kérdezett volna letöltéskor.
De ezt kell: SamFw Tool v4.9
A vírusirtónál a kivételek közé kell rakni, ha bejelezne rá, mint hacker eszközre, és törölné. -
-
-
-
Zsoltg4s
tag
válasz
olajbogyo #19854 üzenetére
Nem értem, miért nem váltotok CSC-t, ha kell a hívásfelvevő.
Kb két perc. Én a telefon megjelenésekor vettem, első nap megcsináltam, azóta is tökéletesen működik minden. Hátránya nincs, viszont előnye a Cubeval, hogy autóban bluetoothon is felvesz mindent, ahol vezetés közben nehéz jegyzetelni.
Hátránya talán csak az, hogy a naptárban a szombatok a piros betűsek a vasárnap helyett az Izraeli régió miatt.
Szerintem ezzel együtt lehet élni... -
válasz
olajbogyo #19846 üzenetére
Nem tudom, hogy min múlik, nekem akkor is vesz fel hangot, ha bluetooth-os fülhallgatón keresztül telefonálok.
Egyébként én a Cube ACR használok, ritkán van szükségem rá, ezért nem nagyon izgat, hogy nem a legtökéletesebb a hangminőség.
Ez az alkalmazás viszont, nem tud Bluetoothon keresztül felvenni semmit, mert a hangszórón keresztül működik a felvétel. -
golyós
addikt
válasz
olajbogyo #19557 üzenetére
Az a gyanum, hogy jelenleg te vagy az elrettentő példa 😂 avagy a kivétel ami erősíti a szabályt.
Mindenesetre jó ha ezt tudja majd késöbbiekben.
Nekem ez az FTP- s megoldás teljesen jó lesz, használtam is az utóbbi 2 nap, mert nem szinkronizál így én döntöm el, mit hová akarok menteni vagy másolgatni. -
tylerddd
veterán
válasz
olajbogyo #19536 üzenetére
Tudják, az Apple eszközök egymás között. Soha nem lesz értelme összehasonlítani ezt, amíg a számtalan androidos gyártó készülékét és egy másik tech vállalat rendszerét akarjuk így összekapcsolni. Szinte 100%, hogy az Apple se tudná jobban megvalósítani, ha ugyanez lenne a "feladat".
-
-
Zoz
őstag
-
vigfer90
csendes tag
válasz
olajbogyo #19520 üzenetére
Tegnap egy kicsit még tovább is mentem ennél. Az egyik oldalon olvastam, hogy ha nem vagy win bétatesztelő, akkor ezen funkció használatához a win11 24H2-es verziója kell, a régebbi verziókon csak bétaként ment ez a funkció. Hát lefrissítettem 24H2 verzióra mindkét gépemet, de a harmadik sor csak nincs meg. Gyanítom még mindig van valami ami hiányzik, pedig nekem is nagyon kellene ez.
-
Zototh64
őstag
válasz
olajbogyo #19511 üzenetére
Végig néztem mindent amit írtál. Switch is rendben, account természetes, hogy bejelentkezve, de nem látja továbbra sem tárolóként.
A gépen a telefon kapcsolat egyből működik, amint bekapcsolom a telefonon, és elindítom a gépen.
Furi, hogy Te meg kikapcsolni nem tudod.
Ma kapok egy új laptopot, kíváncsi leszek, mit csinál.
A jelenlegin is, és azon is W11 van-lesz.
Az otthoni gépet már este nem volt kedvem bekapcsolni, de ha haza érek az lesz a következő kontroll. Azon W10 van. -
tylerddd
veterán
válasz
olajbogyo #19501 üzenetére
Nyugodtan, nem negatív értelemben írtam a dolgot. Semmivel nem gázabb, mint a 100. frissítős hozzászólást olvasni és hasznos is lehet. Inkább arra gondoltam, hogy ezek már nem hülyebiztos dolgok, mint egy Quick Share (ami meg mondjuk nem mindig működik). Nekem sem látszik storage-ként Win11 alatt.
Egyébként ami felmerült bennem kérdésként, hogy ugye a Quick S. és társai integrálódnak a rendszerbe, így viszonylag könnyű egy képet, videót elküldeni ezen. A teló fájlrendszere meg elég kusza tud lenni azt illetően, hogy épp hova került egy fájl.
-
golyós
addikt
válasz
olajbogyo #19493 üzenetére
Be van kapcsolva
A laptopon a hálózatra kattintva a router és a laptop jelenik meg
A telon a filekezelőben a hálózat alatt megjelenik a laptop neve
1. nem találok ilyet, hogy wifi fájlmegosztás, még a fejlesztőiben sem
2. nem jelenik meg a laptop, gondolom nem tud vezeték nélküli tükrözést a laptop
3. priváton van
4. be van kapcsolva
5. Nem találok hibát illetve nincs tiltva sem a telefon, de nem találom az engedélyezés lehetőségét sem
6. most fogom telepíteni a TC-t
7. megvolt, semmi.Annyit találtam, hogy a laptop a 2,4ghz-en csatlakozik a routerre a telo viszont 5ghz-en
-
Lajmund
őstag
válasz
olajbogyo #19059 üzenetére
Szuper akkor egy darabig tuti nem lesz itt magyar nyelv de várható egy mindennél buggosabb fő verzió ami ki tudja mikor lesz optimalizálva rendesen. Erre jön a év elei s25 széria ami biztos hoz új jaji funkicokat amivel lepkefingot lehet csinálni minden képre. Alig vàrom.
-
tresh
veterán
válasz
olajbogyo #19052 üzenetére
Elég sok apple termékem van otthon illetve a családba is. Szerintem az iOS volt anno a kulcs, amit egyszer kellet jól megírni sw oldalon. Ez meg csak úgy volt lehetséges, hogy a hardver elemek szinte mindig ugyan azok. Könnyű volt optimalizálni rá. (iMAc stb eszköznél is ez van) Ellenben az akkori android oldal ahol kb nem létezett két egyforma specifikációjú hardver és mindenki belenyúlt a tiszta droidba. Ebből az az egyszerű eset ált elő, ha nem csúcs készüléket vettél, ami erőből oldotta meg a szoftveres optimalizálatlanságát akkor használhatatlan volt. Sokat agyaltam hogy S23U vagy S24U illetve i15PM legyen. Aztán mindegyiket kipróbáltam megtapiztam és maradtam a S23U-nál. Nálam tényleg munkaeszköz és bátran állítom, hogy S23U nagyon jól összerakott telefon minden téren.
-
batai15
félisten
válasz
olajbogyo #19029 üzenetére
Nekem vezetékes van (Ford sync3)
mivel alapvetően rövid távon van értelme a vezeték nélküliségnek így megvagyok nélküle. Viszont jelenleg iPhone 15 készülékkel rendelkezem azon stabilan működik,nekem ez a feature fontos hogy stabil legyen.
sajnos egyre többször gondolok a cserére ilyen olyan okból és kizárólag az s23 széria jöhet szóba. -
Rigormortiis
veterán
válasz
olajbogyo #18976 üzenetére
Allítsd angolra a készülék nyelvét, és máris tiéd az executive szint. Persze ha tudsz angolul. Ugyanazt kapjuk a pénzünkért, mint az angolok és a németek. Ugyanaz a hardver és a szoftver is.
Arról pedig nem a gyártók tehetnek, hogy egy utolsó kelet europai ország vagyunk. És arról sem, ha valaki nem nem tanul idegen nyelvet, pláne egy it fórumon.
Sehol nem ígérték, hogy magyarról vagy magyarra fogunk bármit is fordítani...
Az viszont valóban gáz, hogy egy meglévő, működő funkciót vezetnek ki.
Azt sem értem, hogy ha a google hangalapú gépelés (és leiratkészítés) pöpecül megy magyarul, akkor az asszisztens miért bem full funkcionált magyar nyelven?
-
válasz
olajbogyo #18966 üzenetére
Én meg azt kérem, nézd a nagy képet. Itt a nyelvünk, amit kb nem beszélnek az országon kívül sehol. A felhasználók jelentős része meg reményeim szerint tud angolul, tehát ha kínairól fordítanak angolra, a többség már megérti. Szerinted számolnak azzal a pár tíz/száz emberrel, akik talán nem fognak samsung terméket venni emiatt? Szerintem számolni sem lehet vele annyira jelentéktelen.
És nem azért írom, mert szerintem rendben van, vagy helyes. Kellemetlen az igaz, de még van ígérve a magyar nyelv, nem arról van szó, hogy soha nem lesz. Meg kell érteni, hogy prioritások vannak mindenhol.
Egyébként valaki leírta, hogy a chrome tud még mindig fordítani. Az sem jó? -
TTom65
tag
válasz
olajbogyo #18937 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Yettel-től most ezt tudnám "elfogadhato" áron elhozni. Az U22-nek meg azért mostanában vannak furcsa megnyilvánulásai ezért lenne a csere és itt most csak ez a verzió játszik. Gondolkodtam a s24+ is nem tudom melyik lenne a kettő közül 2-3 évre a jobb.
-
-
gippazoid
őstag
válasz
olajbogyo #18598 üzenetére
Mert a 3310-ben még egy rendes rezgőmotor volt. Tengelyén egy kis súllyal. Ahogy kell. Kiegyensúlyozatlan volt. Ahogy kell.
Aztán jöttek az okostelók a nagy és drága kijelzőkkel és a kezdeti időkben előfordult, hogy a teló lerezegte magát az asztalról, a kijelző meg bereccsent. Talán ezért váltottak a gombelem méretű rezgőmotorokra és talán ezért gyengébb a rezgés is ezekben. -
jeni
félisten
válasz
olajbogyo #18401 üzenetére
ezek inkább mint az a tok,
márkásabb
profi kat?
amit linkeltél annál bárhol befolyhat a víz.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest