Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Bferibörs #21327 üzenetére
Nem azért van mert a régi 4G SIM ek en nincs ráírva a telefonszám, onnan olvassa be a készülék. Ez pont samsungoknál sarkalatos kérdés sokan panaszkodnak erre. A telekomnál nálam az előfizetéses kártyán van szám, de a második SIM em domino s azon nincs, lehet ez is ok a telekomnál. A dominós kártyám el van mentve névjegyként, és mindig onnan adom meg, ha kell valakinek. A*121# el lehet lekérni a saját számodat telekomnál.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #21319 üzenetére
Persze értem, de azt gondoltam, hogy pl nem túl gyakran használod a telóval, ezért a rutin megoldás lenne rá, hogy ne kelljen kézzel leválasztanod. De ezek szerint gyakran használod, és valóban felesleges akkor. Az automatikus csatlakozás alapértelmezett viselkedés, ha a két eszköz párosítva van, ezért nincs hozzá egyszerű kapcsolós megoldás szerintem, hiszen erre van kitalálva.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #21317 üzenetére
Szerintem igen, de akkor max kikapcsolod a rutint arra az időre, vagy egy másik rutinnal " indítás kézzel" kapcsolót hozol létre, mert ott van olyan, hogy csatlakozás egy bluetooth eszközhöz, amivel felfüggeszted a rutint, ha ez lehetséges.
Nem tudom lehet e így de valami ilyesmire gondoltam.
A rutinnál azt választod hogy :
"válassza ki mi fogja elindítani az rutint"
Itt azt választod, hogy bluetooth eszköz. Itt kiválasztod az eszközt a listából, persze azt tudod választani amire már csatlakoztál egyszer pl tronsmart hangszóró.
Utána pedig beállítod, hogy ha csatlakozik "bluetooth ki" -
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #21312 üzenetére
Még sosem próbáltam, de rutint nem lehet rá készíteni? Arra gondolok, hogy
hozz létre egy új rutint, amelynek triggerje az, hogy a hangfal csatlakozik Bluetooth-on.
Állítsd be, hogy ilyenkor a telefon automatikusan bontsa a kapcsolatot az adott eszközzel.
Ez a megoldás nem akadályozza meg a csatlakozást, de azonnal bontja, így a hangfal nem használható, amíg a rutint ki nem kapcsolod.
Próbából megcsináltam, és lehet, de hogy rendben megy e azt neked kell letesztelned. Egy próbát megér. -
olajbogyo
aktív tag
Most komolyan, kik dolgoznak samsungéknál? Véletlenül globális elérhetésre tették a Good Lock pár modulját, majd levették.....
Mi jön még, véletlenül almás logó lesz a kezdőképernyőn?
[link] -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Capella #21176 üzenetére
Én is ezt olvastam erről:
"Az ADB telepítési megkerülés ( adb install --bypass-low-target) eddig működött, de ez sem garantált hosszú távon, mivel a Google célja az, hogy a régi, potenciálisan biztonsági kockázatot jelentő alkalmazásokat teljesen kizárja az új rendszerekből."
Van egy sejtésem, hogy ha nem fog működni már, de nem alternatíva helyette a Network Analyzer, vagy a Wifi Analyzer Olgor? -
olajbogyo
aktív tag
Ezt fogja tudni elméletileg a telónk a frissítés után....
Kicsit tartok tőle, de csak az agyonerőltetett AI miatt. Már mindenhol ez a lényeg, pedig van élet, eddig is volt AI nélkül!
[link] -
olajbogyo
aktív tag
A samsung nem minden bluetooth kodeket támogat. Szerintem pont az aptx HD nem elérhető, csak az alap aptx aac ldac, és a samsung saját ssc támogatottak. Mintha valahol olvastam volna hogy a aptx HD licenszdíjak elkerülése miatt nincs, és hogy a saját kodekjeit erőltesse, annak ellenére hogy Qualcomm 8Gen 2 hardveresen képes lenne rá, de nem fizet külön a Qualcommnak. Viszont a saját ssc kodekje 24 bites audio támogatást nyújt, de csak a samsung buds2 pro fülhallgatóval kompatibilis. Másrészt azt szeretné a samu, ha a felhasználóit a saját ökoszisztémájába terelje, ahogyan az almások is teszik.....szerintem.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
BBUN52 #20841 üzenetére
Én meguntam a vezetékelgetést, és vettem 16eFt ért egy Carlinkit nevezetű kütyüt. Az van bedugva folyamatosan az autó usb csatijába, és ha beülök a kocsiba a telóm automatikusan összekapcsolódik a kütyüvel, és máris megy minden, AA, Youtube music, vagy Spoty...
Ráadásul, erre magyarázatot sem tudok, de vezetékesen összedugva időnként behalt az AA, mióta ezzel a kütyüvel használom vezeték nélküli kapcsolaton, még bajom nem volt vele sosem. A töltéssel sem kell nagyon idegeskedni, mert egy 300Km körüli hosszúságú navigált úton sem esett 60% alá a telóm. Persze ha ettől hosszabb útra megy az ember lehet éppen gond, de ezt is ki lehet küszöbölni egyszeűen, ezen kár aggódnod szerintem. -
olajbogyo
aktív tag
Egy újabb vicc…
[link] -
olajbogyo
aktív tag
Nekem is így van, pedig érdekes mert az aptoide n is ugyanaz a verzió van, és onnan simán tölthető. Azért ráeresztettem a telefon alkalmazás biztonsági ellenőrzését, semmi kivetnivalót nem talált benne. Az meg igazán különleges, hogy mások meg gond nélkül telepíthetik ugyanarra a mobilra!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
batai15 #20449 üzenetére
Valami emlékeim szerint nekem is volt régebben vele, de egy Gyorsítótár és adatok törlése az Android Auto alkalmazásban megoldotta. Nálam tökéletesen megy egy toyota autóval. Pedig CarLinkit eszközön keresztül használom, hogy ne kelljen mindig vezetéket dugdosni.
A rutinodban azt is beállítottad, ha megszakad a Bluetooth az autóval, akkor álljon le?
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
batai15 #20399 üzenetére
Az érdekes, hogy azon túl, hogy van igazság abban, amit írsz, de pont a rutinok és az AA tökéletesen teszi a dolgát nálam. A levelezések is nagyon OK, nincs gmailes gond. A kamera valóban egy értékelhetetlen kacat, ez azonban engem sosem érdekelt egy mobilnál, mert van normális Nikon cuccom. De az asszonyom Apple telefonja megeszi kamera szempontból ezt a telefont reggelire, főként olyan esetekben, amiket te is említettél. A Face ID a legjobb dolog, ezt senki sem tudja úgy, mint az Apple.
Attól persze jó a telefon, és remélem, el leszek vele még egy darabig, de arról nem győzött meg, hogy ezután is Samsungom legyen.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #20371 üzenetére
Kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Nekem is vannak mai modernek mondott eszközeim, és azok is csak 2,4 sávot tudják. Nem attól jó valami, hogy tud 5GHz et, ezt tudom én is. De, leírtam, hogy hogyan tudnád azt elérni, hogy két külön sávod legyen, két külön SSID vel jelszó kombóval. Ezt megcsináltad? A telefon mutatja majd mindkét sávodat ha kikapcsolod a dual band connectiont, és egyikre-másikra is fel tusz kapcsolódni, külön külön, ha úgy akarod. Nincs a telefonnak semmi baja, csupán előnyben részesíti az5GHz t, ha dual band connection összefésült wifin használod. De, ha nem azon van a routered, akkor nem fog semmit előnyben részesíteni, hanem te a user eldöntöd melyiken akarsz lenni, nem látom mi itt a baj ezzel? Az app is azért látja mindkét sávot, mert jelen van, és az app is a mobilodból olvassa ki az érkező jelet, vagyis a mobilod lát két hálózatot. Az appnak amit feltettél a mobilodra nincs semmilyen hardver eleme(értsd antennája) az a telefonodnak van, és ezek szerint működik is. Tényleg nem értem mi itt a gond?!
Szüntesd meg a wifi routered "két hálózatos összefésülését" dual band connectionját, és minden úgy lesz ahogyan óhajtod. Rögtön kapcsolódni fog a Garmin a wifire.
Pont azért jobb ez az összefésült opció egy routeren, mert kihasználva mindkét frekit, optimalizáltabban dolgozik, a kliensek jobbnak, gyorsabnak érezhetik a kapcsolatot. Ezt a mai modern routerek simán tudják, sőt még többet is a 450Mbps től....
A 600 már alsószint, van itt már1167Mbps, de van 4800 is. Mellesleg az 5GHz wifi tud 867Mbps et, a 2,4GHz es meg 300Mbps et, igaz ennek nagyobb a lefedettség -
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #20368 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni bocs.
"E szerint valóban a router kapcsolgat és talán ezért nem akart elsőre kapcsolódni a 2,4GHz eszköz, ami már hónapok óta nem volt bekapcsolva."
Azt hiszem van egy kis félreértés.
A router az ad folyamatosan mindkét frekin, folyamatosan jelen van a 2,4 és 5GHz is, hiszen akkor az összes régi csak 2,4 es eszközöd lekapcsolódna. Nem azért nem kapcsolódik a régi 5GHz et nem tudó eszközöd, mert nincs 2,4GHz jelen, hanem ez egy jelen lévő gond időnként régebbi eszközökön, hogy azonos SSID jelszó páros mellett megzavarodnak, és nem tudja kiválasztani a neki megfelelő sávot. Vagy az is gond szokott lenni, hogy a 2,4GHz és wifi 40MHz szélességű sávon van, ami régebbi kütyüknél gondot okozhat, ilyenkor át szokták 20MHz esre kapcsolni.
Ekkor csak azt tudod tenni, hogy mindkét sávodnak külön SSID/jelszó páros csinálsz, de legalább az SSID más legyen. Ált.ez megoldja a problémát, egy próbát megérhet nálad is, ha van ilyen régebbi eszközöd. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #20368 üzenetére
Igen, van olyan amikor a csak 2,4GHz tudó eszköz nem tud kapcsolódni ilyenkor.
Ha ilyen van kapcsold ki és állítsd be routered úgy hogy a 2,4 és az 5GHz wifidnek is ugyanazt a SSID t és jelszót adod. Akkor fog tudni kapcsolódni a régi eszközöd is a 2,4 re, a te telefonod meg ugyanúgy majd váltogat a sávok között ha kell.
Ezt a WiFi beállítások között kell keresned. Szerintem ha kikapcsolod a smart connectet gondolom egyből látni fogod, de nincs tplink nekem így pontosan nem tudom megmondani. Az is lehet hogy mondtad hogy 12 éves a cucc, frissítve szokott lenni, automatikusan frissítés vagy lehet neked kellene letölteni a legújabb verziót rá.
Ez hátha segít beállítani:
[link] -
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #20364 üzenetére
Úgy értettem a router választást, hogy nekem van olyan beállítva, hogy ha egy bizonyos szint alá csökken a jel, automatikusan átáll a másik erősebb jelű wifi re. Van 2 db asus routerem a lakásban, durván a két végén 1-1, és amikor járkálok a lakásban, akkor hol egyik, hol másik routerre kapcsolódom automatikusan, a jelerősség függvényében. Az5GHz nem olyan jól terjed falakon át, emiatt időnként 2,4GHz es hálón lógok, de a legtöbb esetben 5GHz van a telóm.
Ha neked 1 van csak, akkor lépj be a router felületre, és nézd meg azt ha leteszed a telót valahova a router mellé akkor látod a kezelőfelületen hogy jelenleg 2,4 vag5GHz en vagy rajta. Ezt minden router kiírja, hogy az aktuálisan rajta lévő kliensek hogyan csatlakoznak hozzá.(ha másként nem egy piktogrammal mutatja) Kiírja hogy vezetékesen, vagy melyik sávon ha több sávos. Utána vidd el a routertől a legmesszebb, másik térbe falakkal elválasztott valahová, és akkor is nézd meg a routered felületén, hogy most hogyan van rajta a telód. Majd látni fogod, hogy átvált 2,4GHz es sávra. Ha ezt így látod majd, akkor innentől kezdve nincs semmi tennivalód, működik minden.
A SSID külön külön beállítható a 2,4 és az 5GHz re is, a wifi beállításainál, akkor ha nem vagy dual Band smart connecten. Ha azon vagy akkor nem kell külön jelszó, és SSID sem mert egyet használ a router. A router dönti el melyik a legjobb sáv a kliensnek, és itt utalnék vissza megint arra amit mondtam, hogy a router dönti el -
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #20360 üzenetére
Nem olyan eszközöd látja, ami nem tud 5GHz et?
Ha lenyitod a beállítások/kapcsolatok/wifi hálózatoknál mutat a telefonod 5GHz, és 2,4GHz és hálózatokat azt mondod. Akkor biztosan nincs gondod vele.
Milyen típusú routered van? A menüben valami ilyet keress a vezetéknélküli wifi beállításai között.Ez asus routerben van így, ha lenyitom akkor ott lehet beállítani hogy együtt legyen a két hálózat, vagy külön külön.
Analyzer sem látná, ha a telefonoddal gond lenne a 2,4 es sávval.
Most néztem én is a netmonitorral, minden sávot külön külön mutat. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Probert75 #20227 üzenetére
Nem tudom, de én kb 3 hónapja tettem fel a Cube ACR t, és azóta tökéletesen teszi a dolgát. Mikor feltettem azt mondták, hogy pár nap, és nem fog menni. Hát, nálam még mindig tökéletesen megy az EUX alatt. Pedig ismerősöm is feltette, de neki nem megy, csak magát hallja. De, higgyétek el, nekem tökéletesen rögzíti mindkét felet.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
gjoco1 #20179 üzenetére
Nem biztos az ébresztőóra kötés, ez csak én gondolom így, valahol olvastam hogy az ébredési szokásokat, ergo a kelés rutinodat "tanulja" meg. Állítólag ha van galaxy watch, vagy valamilyen fit eszköz, akkor azzal tudja az alvási szokásokat kifigyelni, de ha nincs okosóra, akkor a saját mozgásérzékelőit giroszkópot, képernyőidő használatot figyeli, ebből csinál valamiféle kalkulálást, és így lesz pl, ha 9 kor kel az ember gyakran, akkor ekörül lesz a teló feltöltve, és nem 6 kor. Egy biztos, nekem már nagyon jól csinálja, mert korán, hajnali 4 kor, még nincs feltöltve. Azt ugyan nem tudom, hogy valójában mikor van az enyém 100% on, lehet már ½6 kor is ott van, de majd egyszer meglesem azt is 😉
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
gjoco1 #20170 üzenetére
Én már leteszteltem, és így is használom. Szóval este lefekvéskor ráteszem töltőre pl 22⁰⁰ kor, felkeltem éjjel ½ 2 kor, és ránéztem a telóra. Nincs töltésen, írja hogy majd folytatódni fog, olyan 80% körül abbamaradt a töltés, reggel 6⁰⁰ kelek 100% on az akku.
Többször ránéztem már mikor felkelek éjjel, van hogy 84, van hogy 70% marad abba a töltés, ebben szerintem nincs logika. Inkább abban látom a logikát, hogy az ébresztő beállított idejét figyeli, mert mindig mikor kelek 100% on van. Persze lehet mást vesz alapul, de ez nekem bejövő, én így használom. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Plazmacucci #19929 üzenetére
Köszi.....
Tényleg, wazze...... ekkora hülye csak én lehetek! -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Plazmacucci #19927 üzenetére
Nem vagyok már annyira fiatal valóban😉, de akkor már azt is leírhattad volna, hogy igazából mi a B és a T között a különbség? Mert magam eszétől, arra gondoltam, hogy nem véletlenül kérdezi tőlem, hogy nekem melyik kell. Akkor, ezek szerint teljesen mindegy. Egyébként egyelőre várok vele, mert a cube acr teszi a dolgát rendesen, meddig nem tudom, de tökéletesen megy a helperrel.
Bocs, hogy megkérdeztem...... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Kiss4ever #19925 üzenetére
No, most már nekem is csak megkellene csinálni. Jó felharagítottál ezzel...
Melyiket kell letölteni erről a SamFW Tool oldalról? Mert, nekem valami GT-19000B vagy GT 19000T variánsokat ajánl.... vagy én vagyok ilyen láma?
Akkor is megcsinálom, ha beledöglik a mobilom......max jó lesz kútágas nehezéknek a tanyán -
olajbogyo
aktív tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Plazmacucci #19849 üzenetére
Igen, tudjuk....
Mégis érdekes, hogy próbaként leszedtem a cube acr t, és hibátlanul rögzít. Ugyan sokan panaszkodnak az áruházban, hogy egy ideig megy csak....
De, vannak olyanok is, akik samu telefonnal is 5* adtak az appnak, vagyis megy nekik. Én azért egyelőre megtartom, kíváncsi leszek meddig megy jól, ha beválna fizetek is érte. Nekem fontos lenne, mert megkedveltem, hogy mikor pl hibákat adnak le amire mennem kell, nem kell jegyzetelnem, hanem csak visszahalgatom aztán kész. Arról nem beszélve, hogy szeretett családtagom, aki már nincs köztünk sajnos...szóval az ő hangja is megvan, több beszélgetésünk is. Még huawei telómmal rögzítettem, mert azzal ment tökéletesen. Szóval azt akartam csak kihozni ebből, hogy eu s telefonnal, androidon sem tűnik olyan egyértelműnek ez a tiltás, mert ahogyan egyikünk látja a win intézőben a storage mappát, a másik meg nem, úgy itt is ez látszik, hogy van akinek rögzít régiókód csere nélkül is, a másiknak meg nem. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
MaxxDamage #19668 üzenetére
Tényleg nem tudtad? Már mikor kijöttek ezzel samsungék, akkor gondoltam hogy ezt meg hogy? Van tükrös gépem, hozzá obik, de ilyet kapásból nem csinálsz azzal sem. Valami vicc az egész......
Mondjuk, én az egész mobilfotózási mizériát sem értem, de ez az én bajom. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
vigfer90 #19649 üzenetére
Nagyszerű! Már csak erre tudtam gondolni, hogy valami frissítés fogja megoldani. A kérdés, hogy nekem már lassan fél éve tudja( akkor vettem a telefonom) a win, nektek hol késett ez a frissítés?
A lényeg, hogy megy, és marhára leegyszerűsít mindent, nekem nagyon tetszik. -
olajbogyo
aktív tag
Ezt is néztem én is. Ami érdekes benne, hogy nekem sincs (az első képen amit betettél )semmilyen csatolt androidos/IOS eszköz csatolva. Nekem is az van ott, hogy "megtudhatja hogyan csatlakoztathat" ergo, nekem sincs csatolt eszköz. Mégis tökéletesen megy a vez. nélküli másolás, van storage mappa.
A második képen lévőt is kikapcsoltam, leválasztottam a fiókot, és még úgy is ment, az eszem megállt....!
Úgy néz ki, ezzel, csak a Windows kapcsolatra van hatással, arra hogy a telefon tárhelyként látszódjon az intézőben, arra nincs! Érdekes....... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #19540 üzenetére
Ezzel, nehéz lenne vitatkozni, valóban egyszerűbb ott egy kicsit. De, akkor is hogyan lehetséges ez, itt a samsung s23ultra+windows 11 vonalon?
Ha, csak egy valakinek lenne ezzel gondja, még elhinném hogy user error, de tulajdonképpen itt én vagyok a user error, mert nekem nincs vele gondom kezdettől fogva.
Ma, mióta hazaértem, kipróbáltam sokféle képpen, ha kijelentkezek, ha nem, ha kikapcsolom ezt, ha bekapcsolom azt, akkor is megy. Egy dologgal tudom, csak kikapcsolni a Bluetooth eszközöknél a mobileszközök, eszköz kezelésében azt a kapcsolót, ami itt nincs sokaknak " mobileszköz láthatósága a fájlkezelőben" Ezzel lehet egyedül hatástalanítani, ergo semmi nem kell hozzá, kijelentkezve is megy nálam tökéletesen. Áttúrtam pár külföldi fórumot is amiben ez a kérdés, még valaki a microsoft vállalattól is azt a segítséget kapta, hogy ide ehhez a kapcsolóhoz amit előbb leírtam menjen el és kapcsolja be......ennyi. De, arra sehol nem találok egy hangyafingnyi utalást sem, hogy miért nem látható, ezek szerint sokaknál ez a kapcsoló?! Még azt is megcsináltam, hogy töröltem a telefonomat, újra kapcsoltam qr kóddal a pc hez, de mindig jó így is. Lehet valaki törölhetné a készülékét ott az eszközkezelőben, és újrakapcsolhatná, hátha volt valami frissítés és miatta meg kellene csinálni, nem tart semeddig se, egy próbát tehetnének vele 1 perc az egész..... Most egy kicsit pihibe teszem csöpp agyamat, ez lehet nem árt, itt se szórom tele a fórumot, van akiknek már sok ez.... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
joccmocc #19535 üzenetére
Teljesen igazad van! Az apple ökoszisztémái tökéletesen tudják ezt, már egy évtizede.....ha nem több. Éppen ezért érdekes ez, hogy itt mi a fene okozza a galibát. Nem csináltam én sem semmiféle külön beállítást, adott a win van egy s23u telóm, és mikor bekapcsoltam az asztalit, rögtön ott volt a storage mappa az intézőben. Mondom milyen jó, végre nem kell sza.....kodni madzagokkal! Erre, kiderül, hogy úgy lehet én vagyok egyedül akinek ez megy. Hát ez azért nem nagy sikeres megállapodás bill gates, és samuék között...😅
De, nem nyugszunk bele, megyünk tovább a lenini úton...... -
olajbogyo
aktív tag
Annyit megnéznél, vagy más akinek minden klappol mégsem megy, hogy neked a "smart switch" alkalmazásnak milyen beállításai vannak, engedélyek mire vannak megadva...stb.
Közeli eszközök engedélyre kattintva megnézni, hogy milyen appoknak vannak ugyanezek adva? Ott van e a Windows kapcsolat, és a Windows kapcsolat szolgáltatás is....... arra lennék kíváncsi, hogy nincs e megtagadott engedély esetleg, valamelyiken. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Arageus #19529 üzenetére
Ez tényleg jó, nekem is van syno nas itthon, én is szinkronizáltam ds photo val minden képet automatice. Használom a syno nasom vpn szerverként, és így már ahhoz sem kell semmi syno app sem hogy samu saját fájlkezelőjével bárhonnan elérjem azt. Képeket, zenét videót, bármit távolról vpn en keresztül megoldok
Használtam az x plore fájlkezelőt is sokáig, most solidot használok. De már ez sem kell nagyon.Minden egyszerűbb így saját fájlkezelővel.
Ez lenne ebben az egyszerű windows intézős másolásban, ami nálam megy is tökéletesen, hogy nem kell hozzá semmi külsős app. random eszedbe jut valamit a telóról leszedni, vagy fel és pikk pakk megy is.
Pofon egyszerű, és nálam nagyon jó sebességgel másol is oda-vissza. Azt hittem másnál is megy, és mint látható azóta sem jöttünk rá, miért is nem megy ez a tulajdonképpeni egyszerű dolog minden win 11 et használó cimboráknál, ugyanazzal a telefonnal?! -
olajbogyo
aktív tag
válasz
vigfer90 #19526 üzenetére
Ami biztos! Az az, hogy nálam veled ellentétben nem a magánhálózat az aktuális profil, hanem a nyilvános.
Nekem a nyilvánosban van bekapcsolva mindkét kapcsoló, és így látható nálam a 3.kapcsoló, ami pont a fájlkezelő láthatóságáért felel. Ez az ami nektek nincs, és ha mindegyikőtök magánhálózati profilon van, akkor lehet pont azért, 🤔 nem tudom, de egyelőre másra nem tudok gondolni.
Korábban "vigfer90" kolléga beollózot ide egy fórumot, amiből még azt bogoztam ki, hogy szerintük feltétele ennek az egész fájlkezelési láthatóságnak egy
"Cross device experience" gazdagépcsomag, amit talán a Microsoft storeból le lehet tölteni. Hogy ez így van e, fingom sincsMert nálam ki telepített volna ilyesmit? Nekem csak mindig frissít a windows, én nem tettem rá semmi egyéb dolgot a storeból, ezért ebben azért nem lennék biztos. Szép kis feladat ez úgy látom........
-
olajbogyo
aktív tag
Érdekes, nálam ez van:
Megnéztem a hálózati profilomat, nyilvánosra van téve, nem privátra, nálam így működik. Ezt ha kikapcsolom (mármint a fájlkezelőben való láthatóságot el is tűnik a storage mappa az intézőből. De, hogy ez nektek miért nincs ott, ez egyelőre talány.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
vigfer90 #19519 üzenetére
Ezt írtam feletted pont, akkor valóban ez lesz a megoldás, tegnap néztem én is. Mert nekem tuti 3 sor van, és ott figyel egy olyan sor emlékeim szerint, hogy. " a telefon megjelenítése fájlkezelőben"
De majd ha hazaérek megnézem pontosan.A hálózati, és megosztási központban, van olyan, hogy fájlmegosztás nem? Szerintem ezt kellene még megnézned, engedélyezned, hátha ez segít....
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Zototh64 #19517 üzenetére
A Windows 10 en tuti nem fog menni, legalábbis ezt írják mindenhol. Mondjuk ettől még egy próbát megér, amilyen stabil a Windows......
Most ezt találtam, de nem vagyok otthon, majd meglesem ha hazaérek. Esetleg, ezt ha valaki gép előtt van, és érdekli a téma megnézhetné addig is, hátha itt a megoldás. Mert elméletileg itt kell engedélyezni, ha jól értelmeztem. Itt kell feljogosítani a PC t, hogy az androidhoz kapcsolódhasson.
"funkció használatához a következőket kell tenni. Nyissa meg a Gépházat, majd a Bluetooth és eszközök menüpontot. Ezen belül a Mobileszközök opciót kell még lenyitni, itt lesz egy „Eszközök kezelése” opció. Ebben kell feljogosítani a PC-t, hogy kapcsolódhasson az androidos készülékhez."
Hátha metalálom végre, hogy hol tudjam én kikapcsolniti pedig be....
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Zototh64 #19509 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, sorry...
Egy utolsó kérdés.
Be vagytok jelentkezve a samsung accountotokkal? A smart switch beállításaiban van engedélyetek adva?
Valamiért most arra gondolok, hogy az lesz a ludas, persze nem 100%....
Nézd/nézzétek már meg a samsung smart switch beállításaitokat, mert lehet az az akadálya az egész tároló látásának.
Holnap folyt köv. Jó éccakát!! -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Zototh64 #19509 üzenetére
Az nem számít, hogy be, vagy ki van kapcsolva.
Mert nekem úgy is működik, ha be van kapcsolva.
Inkább nézd meg ezeket, ha még nem tetted:1.**Windows beállítások**:
- A Windows 11 rendszerben nyisd meg a "Beállítások" -> "Hálózat és Internet" -> "Állapot" menüpontot, és győződj meg arról, hogy a számítógép a privát hálózaton van. A privát hálózaton a fájlmegosztás könnyebben működik.2.**Hálózati felfedezés**:
- A Windows Intézőben a "Hálózati és megosztási központ" -> "Speciális megosztási beállítások" alatt aktiváld a "Hálózati felfedezés" lehetőséget. Ez lehetővé teszi, hogy a számítógép észlelje a hálózaton lévő eszközöket.3.**Tűzfal és biztonsági szoftverek**:
- Ellenőrizd a számítógép tűzfalbeállításait, hogy nem blokkolja-e a telefon megjelenését a hálózaton.Sokat segítene, ha legalább azt megnéznéd az intézőben, hogy ha a címsorába beírnád egy FTP appnak azt az url t, amit kíír FTP kapcsolódási címként. Valami ftp://192.168. xx.xx címnek kell lennie. Az az ip, amit a lanon a router ad neki. Vagy ha te fixet adtál neki, akkor az.Hogy legalább olyankor látja e a telefonod? Persze ehhez fel kell telepíts egy külsős FTP képes fájlkezelőt a mobilodra.
Egyelőre, én pont azt nem tudom elérni, hogy ne lássa a Windows 11 em.
De, ha beledöglök is kiderítem🤣 mi a gubanc nálatok, hacsak előbb egy hálózati guru meg nem írja a megoldást. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #19503 üzenetére
Hát igen, egy androidra másolással csínján kell bánni, mert ha nem csinál az ember mappát rajta saját magának, akkor jó eséllyel nem marad csak a DCIM mappa, amibe biztosan turkálhatunk. Az android nevezetű mappába nem szerencsés, mondjuk üdülésünk képeit dobálni....🥴
Azzal viszont megleptél, hogy neked sem látszik storage ként win 11 alatt...?
Még azért egy kicsit morfondírozom rajta, mert én azzal hogy bekapcsolom a win kapcsolatot, a telón, csak online á teszem, de kikapcsolva is látja a telómat, csak írja, hogy jelenleg offline, de láthatatlanná nem tudom tenni sehogy......egyelőre. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
tylerddd #19500 üzenetére
Csak okoskodtunk egy kicsit. Mivel nekem win 11 en simán megy mindenféle másolás oda vissza.
Gondoltam pár dologban megpróbálok a kollégának segíteni, elnézést ha ezzel zavart okoztunk....
Sokmindennel meg lehet oldani valóban, de én a felhőalapút megoldottam magamnak a synology nas al, nekem ő a felhőm. Vannak olyan dolgok amiket nem igazán töltenék fel "idegen" felhőbe, persze ez is ízlés kérdése, van akinek nem gond. Automatikusan ds file al szinkronizálok, korábbi telefonjaimmal is így szinkronizáltam bizonyos tartalmakat. De mióta ez a telóm van, meg win 11 természetesnek tűnt, hogy látja az intéző háttértárnak a samu telefonomat. Azt hittem, hogy ez másnál is így van. De, láttam itt, hogy nem így van, és kicsit furcsállottam. Ezért egy kicsit jobban megpróbáltam beleásni magam a témába, csöppnyi agyamnak jó volt egy kis tuning....😉
Belátom sok volt egy kicsit, sorrry. Nem offolom tovább a topikot. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #19498 üzenetére
Más megoldás: gyakorlatilag majdnem FTP kapcsolat.
Solid explorer fájlkezelő az nekem minden telón fent volt, ezen is itt figyel.
1. Megnyitod a explorer fájlkezelőt, és ott az FTP re kattintva. Itt látni fogsz egy url t.
2. Sajátgépre katt, ott fent a címsorba beírod ezt az url címet/ enter. Kitöltöd az adatokat, megjegyezteted és ott van a sajátgép menüben a telefonod. Többé nem kell beírogatnod semmit, a sajátgép címsorába is mindig ott lesz, ide sem kell többet beírnod. Gyakorlatilag a routered kell hozzá, és még internet sem kell hogy legyen, csak a routereddel meg tudod ezt csinálni.
Innentől kezdve így is másolgathatsz oda-vissza.
Most ki is próbáltam, a solid Explorert, tökéletesen működik. De bármilyen FTP programmal működik, vagyis majd mindegy melyiket teszed fel a mobilodra. Az asztalira nem kell semmit feltenned, csak a sajátgépbe kell beírnod az FTP app által kiírt url t. Ennyi.... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #19496 üzenetére
A Windows 10 a gond! Nem megy, csak win11 alatt!
Nekem azért megy simán, mert win 11 prom van. Azt gondoltam először, hogy be kell jelentkezve lenni a Microsoft fiókba is, de nem az a megoldás, mert ha kijelentkezem, akkor is tökéletesen megy.
Annyi kell csak, hogy a windows kapcsolatnak, be kell kapcsolva lennie a telón, és máris megy. Ott virít, a tárolók között.
[link] -
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #19492 üzenetére
Hálózat felderítés be van kapcsolva a gépen?
Lehet amiatt nem jelenik meg nem?
Ha rákattintasz a hálózatra mi jelenik meg?
Ha a teló saját fájlkezelőjét megnyitva, rákatt a hálózatra, lát valami hálózati cuccokat? Mert nekem Ha rákattintok, látja a nasomat ugye a tv met....stb
Majd otthon meglesem tüzetesebben...Ja, a TC nem kell mindkét eszközre, elég az asztalira. Ott úgyis el tudod dönteni, hogy arra, vagy arról akarsz tölteni
Megkérdeztem a mesterséges intelligenciát, mit szól eme problémára, íme:
Ha a Samsung Galaxy S23 Ultra nem látszik a Windows Intézőben Wi-Fi hálózaton keresztül, itt van néhány lépés, amit megpróbálhatsz:
1. **Wi-Fi megosztás engedélyezése**: Ellenőrizd, hogy a telefonon engedélyezve van-e a Wi-Fi fájlmegosztás. Ezt általában a "Beállítások" -> "Kapcsolatok" -> "Wi-Fi" -> "További beállítások" -> "Fájlmegosztás" menüpont alatt találod.
2. **Fájlmegosztás aktiválása**: Ha a telefonod rendelkezik "Smart View" vagy "Samsung DeX" funkcióval, próbáld meg aktiválni ezeket, hogy láthatóvá váljon a készülék a hálózaton.
3. **Hálózati és megosztási központ**: A Windows számítógépen nyisd meg a "Hálózati és megosztási központot", és győződj meg arról, hogy a "Privát" hálózat van kiválasztva, nem pedig a "Nyilvános" hálózat.
4. **Hálózati felfedezés**: A Windows beállításokban keresd meg a "Hálózati felfedezés" opciót, és győződj meg arról, hogy engedélyezve van. Ezt a "Hálózati és megosztási központ" -> "Speciális megosztási beállítások" menüpont alatt találod.
5. **Tűzfal beállítások**: Ellenőrizd a számítógép tűzfalbeállításait, hogy nem blokkolja-e a telefon megjelenését a hálózaton.
6. **Harmadik féltől származó alkalmazások**: Ha van telepítve bármilyen fájlkezelő alkalmazás a telefonodon, amely támogatja a hálózati megosztást, próbálj meg azzal csatlakozni a számítógéphez.
7. **Újraindítás**: Végül, de nem utolsósorban, próbáld meg újraindítani mindkét eszközt, hogy frissítsd a kapcsolatokat.
Ha ezek a lépések sem segítenek, érdemes lehet egy másik fájlmegosztó alkalmazást, mint például a "Send Anywhere" vagy a "AirDroid" kipróbálni, amelyek lehetővé teszik a fájlok átvitelét Wi-Fi-n keresztül.
Hátha.....mert az az igazság, van benne logika amit mond.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #19489 üzenetére
Akkor próbáld meg így!
[link]Hazaérek ránézek, és majd még dumálunk, ha valamire rájövök, hogy mi kell hozzá, hogy láthasd simán Windowsban is.
Ez nálad be van kapcsolva (közeli eszközök keresése)? Mert hirtelen ez jut eszembe.......nem biztos hogy ez kell hozzá, de hátha
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #19485 üzenetére
Szia!
Amikor a windows kapcsolatot bekapcsolod, neked nem ismeri fel a gép egy külön meghajtónak a telódat? Megnyitod a sajátgépet, és ott van az összes tárolóim között a samu23u is, mint "storage".
Amikor hazaérek, és bekapcsolom az asztalit, a telefonom azonnal jelzi, hogy kapcsolatba vagyok a géppel. De innentől engem nem érdekel a saját windowsos kapcsolata. Nem foglalkozom qr kódokkal, be is zárom az asztalin a "telefonos kapcsolatot"
A lényeg hogy innentől ott van a telóm, mint külön meghajtó, és dobálok oda vissza bármit. Tegnap épp egy 14GB os csomagot tettem a telefonomra, olyan 80-100MB/s sebességgel. Olyan 2-3 perc alatt ott volt a telómon a csomag. Nekem ettől gyorsabban nem kell. De, pl total commanderben is látom ha a commander hálózati fülét lenyitom, felsorolja az összes csatolt tárolóimat, mint pl nas/videó, /zene/képek stb mappát, a dokkolóban lévő lemezeket is, és ott van a storage is, amit ha lenyitok ott vannak a telefonom mappái. Ebbe aztán bármit dobálhatok, vagy fordítva, a telóról a gépre, nekem ezzel sosem volt bajom, ettől jobb nem is kell. Egyszerűbb még attól is, hogy a synology nasom mobilos ds fájlkezelőjét használjam. Csináltam tegnap képet róla, kb így néz ki. Nálad nincs így? Wifin vagy, azonos hálón?
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
gretzky77 #19050 üzenetére
Korrekt írás.......
No, megnézem majd a billentyűzetet akkor, köszi.
Csak egy észrevétel még, és nem offolok többet. Kicsit más megközelítésből igaz....
De, láttam már szétszedve pár mac et, iphont, és meg kell mondjam, valami csodálatosan összerakott, megalkotott remek darabok. (Persze ettől én még nem szeretem a zárt rendszerüket) Minden apró rögzítés egy komoly tervezőmunka eredményének látszik, még a töltőjük is egy láthatóan több órás gondolkodás szüleménye. Nem összegányolt, ragasztott kókányolás. Ahogyan pedig, maga az egész ökoszisztémájuk összedolgozik, az dicséretet érdemlő. Elnézést az offért.... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Rigormortiis #19043 üzenetére
Én is ettől kapok ideget, mikor az asszonykám iphone 15 telefonját kézbe veszem. Nincs "vissza" húzogatós gesztus nem tudtam elhinni. Mit össze keresgéltem rajta a beállítások között!! A másik, ami nekem agygörcsöt okoz, az a billentyűzete....! Nincs egy ku....a olyan billentyűzete amin egyszerre vannak jelen a betűkkel, külön rá kell kattintgatni, hogy előhívjad a számsort...!? Azóta sem hiszem el, hogy nincs olyan, mint itt, vagy bármely droidon. Ami nagyon szuper az almáéknál, az a face id, no az nagyon ott van.
-
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Rigormortiis #18978 üzenetére
Nem akarok veled, és másokkal sem vitázni....nincs miről, mert neked is, és szerintem valahol nekem is van igazam. Csak azt akarom mondani, hogy csak 2022 ben 33 milliárddal támogattuk a samsung itthoni gyárát. Majd 2023 ban újabb 14 milliárddal. Adókedvezményt adtunk 5 éven át. Ingyen adtuk a területet nekik, közművesítettük.....stb. Összesen 100 milliárd körüli, ha nem több kedvezményt adtunk, mi magyarok!! Ennyiért, férjen már bele, hogy nekem csökött magyarnak is, angol tudás nélkül is járjon a készülék minden tudása magyarul. Kicsit már unom( ez az én problémám ugyan), hogy a világon sehol nem támogatnak annyival egy kib...ott külföldi céget, mint kis hazánkban( a mi pénzünkből), és mindig az a nyelvi problémákra a válasz, hogy tanuljak meg angolul. Ez alól, nem kivétel egyetlen idetelepült cég sem. Nem ragozom tovább, téma részemről lezárva, és még egyszer elmondom, hogy ettől függetlenül nagyon jó telefon ez.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Plazmacucci #18968 üzenetére
Megértem amit írsz, igen kis pontok vagyunk....nem mi fújjuk a passzát szelet.
De, akkor sem értem meg, hogy ha máshol pofon egyszerűen megoldják már régóta a magyar nyelvet, itt vajon mi lehet az akadály? Megoldom chrome al, nem akadály, de azért akárhonnan vesszük, egy csomó dolog nekünk nem jár a készülék tudásából, amiért mi is fizettünk. A mi országunkban is ugyanúgy reklámozzák a fantasztikus tudását a mobilnak, mint bárhol máshol, és egy jó pár dolgot mégis nélkülöznünk kell. Miért nem adják olcsóbban,mint az autóknál a felszereltség szinteket.....?! Mert vettem egy "executive" tudású telót, de valójában csak egy "businesst" használhatok. Tudom ez már agyrém amit próbálok írni, de csak rá akarok világítani a dolgokra. Megoldható mással igen a fordítás problémája, de mégiscsak elterel a samsung a saját appjaitól ezzel. Ettől még szuper ez a telefon, csak érdekes.....
Valóban nem tanultam meg angolul, de így 57. felé már nem is nagyon akarok, de azért mert "csak" magyarnak születtem, ne legyek már 2 hegedűse egy olyan cégnek, aminek, a magyar gyárának az építésébe, támogatásában az adómmal én is beszálltam. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
golyós #18961 üzenetére
+1
Nem értem én sem, ez miért jó a samsungnak. Lehet nekem is ez az első, és utolsó, ha így folytatják.
Bár, ha belegondolok a mate 10 pro nál is ez volt. Ott is mindig erre panaszkodtak, hogy pl a fotóképességét elcseszték a telefonnak a frissítésekkel, hogy vegyük az újabbakat......itt is ez van? Nem tudom, de komolyan kérdezlek titeket:
Van itt olyan, aki kihasználja ezt az AI t? Van ember, akit képeket AI vel tuningol? Mert nincs előttem, hogy lefotózod a meghitt családi pillanatokat, és hirtelen eszedbe jut az AI, és gyorsan a képre illeszted Brad Pittet. Mert pont ő hiányzott, a macska, meg az anyós mellől....! Az eszem megáll, hogy ez a lényeg. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
TTom65 #18936 üzenetére
Nekem ilyen van. Mate10 pro telefont váltott. Igaz én nem gyilkolom a legmodernebb játékokkal, nálam online sakk megy ezerrel, ez meg nem gond a 20eFt os telefonnak sem. Melegedést csak akkor érzek rajta, mikor autóval megyek valahová, és vez.nélküli kapcsolattal navigálok carlinkittel. Minden más, amit csinálok rajta( videó, netezés, dex, nas om távoli elérése, ezen munkálkodás, akadás nélküli, gyors melegedést nem okoz). Majd ír valaki biztosan, aki gyilkolja rendesen hardveresen is, mert az nem én vagyok. Nekem mindenre is elég, nem volt jobb telóm eddig sosem. Asszonykámnak iphone 15 van, egyelőre nincs ingerenciám almásra cserélni. Ja fotózásra.....én tükrös nikont használok, minden másnak a gyors megörökítésére, nekem ok a Samu is.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Rise17 #18910 üzenetére
Szerintem így nem jó a mérés. A telefon töltőjében van egy trafó, a hálózati váltófeszültséget is egyenirányítják. Ezzel az egyenirányított feszültséggel töltöd a telefon akkumulátorát, mivel az egyenfeszültségű, elméletileg max 45Watton. De ezt a teljesítményt, 45 wattot, nem a 230V os oldalról veszi fel,(te itt ezt méred) hanem a már egyenirányított oldalról. A trafón van 45W teljesítmény, azt terheli ennyivel a töltés, nem a töltő terheli ennyivel a hálózati feszültséget. Magyarán egy töltő ami lead az akku felé 45 Watt teljesítményt, az nem fog ugyanakkora teljesítményt felvenni a 230V os hálózatról. De, javítsátok ki, ha marhaságot beszélek.....
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
BBUN52 #18752 üzenetére
Ok, sorry így érthető. Hát ezzel én is szívtam legelőször, mert nagy serényen albumokba rendezgettem a képeket......aztán töröltem a galériából...
Egy viszont biztos, ha a biztonságos mappába teszed, legalább nem látszik az eredeti mappában. De, hogy ugyanezt miért nem csinálja meg, amikor albumba teszem, az nekem is fura. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
mgTerminator #18389 üzenetére
Igen, ez igaz.
"tylerddd" pont erre gondoltam én is......
-
olajbogyo
aktív tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
taschner #18292 üzenetére
A robotporszívón, csinálj egy visszaállítást, általában ez 2 gomb egyszerre nyomását jelenti. Ilyenkor olyan lesz, mintha most vetted volna ki először a dobozból. Ő fog először wifi hálózatot dobni neked, arra kell a telefonoddal csatlakozni, majd megadod neki csatlakozás után, a saját wifi jelszót, és onnantól tudod kezelni a robot saját alkalmazásában.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Skillerz #17950 üzenetére
Én, még nem láttam töltés közben, 35W nál nagyobb teljesítményű töltést a 45W os gyári töltővel sem. Valahol olvastam, hogy a samsung visszavette a töltési teljesítményt, az összes telefonján, mert túl sok volt már az ebből adódó akkuprobléma. Gondolom nem hiányzik nekik, a felrobbanó, kigyulladó flagship telefonokról készült antireklámok....
-
olajbogyo
aktív tag
Srácok, valaki tudja hol lehet megtalálni ezt a "samsung internet chrome extension" nevű bővítmény? Mert ez kéne állítólag, a chrome böngésző könyvjelzőinek importálásához a Samu böngészőjébe.
De nincs, vagy nekem nem adja be a galaxy store keresője sem, vagy mi a bűvös megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez az ötödik Ultra a Samsung Galaxy telefonok történetében. Nem érződött még ennyire átgondoltnak a típus.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Mini-ITX
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest