- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
stomi83
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem KMZ kezdetű kupon kódot küldeni? Köszönöm!
-
-
tomson67
tag
Na, az akadozó rendszet ki is hagytam a listáról. Én az előző telefonjaimhoz viszonyítva voltam elégedett az S10 plusszal. Anomália mentes volt nekem mindegyik, igaz, nem is voltak nagy elvárásaim, nem úgy, mint az utódaikkal.
Nekem stabilak voltak hálózati szempontból is.
Hogy meg merd-e venni? Hát, nehéz ügy atombiztosat mondani négy nap után, de kőkeményen nyúzom, hogy előjön-e valami hiba, eddig semmi. -
AtHoS
nagyúr
"Javult az eszköz belső keresője is, például címszavakkal pontosabban lehet immár személyekre, helyszínekre, témákra keresni a videók és fotók között. A fotókon vagy a videókon egy hosszú nyomással ki lehet jelölni tartalmat és azt bárhová kimásolni, akár matricát is lehet belőle készíteni különböző chatalkalmazásokban."
Az említett keresés mi alapján megy végbe? pl. személyre keresés a fotók között -> honnan fogja tudni, hogy Béla van a képen, akiről keresek egy fogalmamnincsmikorkészültképet ?(beírva a keresőbe, hogy "Béla")
A helyszíneket még megértem, ha GPS koordináta is rögzül a fotóhoz és térképről tudja, hogy pl. "Ortás tető" milyen GPS koordináta területre esikA hosszú érintéses tartalom kijelölés bármilyen alkalmazásban működik vagy speckó Samsung-os alkalmazást szükséges hozzá használni?
-
válasz
tomson67 #191 üzenetére
Hát én se az S10+nál se a Note10+nál nem éreztem ezt a nagy csúcskészülék dolgot.
Nem voltak rossz telefonok,de nekem mind2-nél voltak térerő gondjaim,közelségérzékelő gondjaim,a rendszer is megtudott akadni,plusz az ujjlenyomatolvasó hatékonysága is hektikus volt.Pedig 1000féle módon felvittem az ujjlenyomataimat (más kijelző alatti ujjlenyomatolvasós telefonnal nem volt ilyen bajom)
Aztán ott voltak a random android rendszeres extra merülések.
Megváltás volt i11 Pro-ra váltani.
Nekem azóta nem jött vissza a bizodalmam a Samsung irányába,pedig előtte volt jópár egészen kezdve a Galaxy Ace-től (Ace,S2,S Advance,S5,Note 4,S6,S7,S7E,S8+,Note 8,S10+,Note10+).
Tetszik az S23U,de az utolsó pár nem túl pozitív tapasztalatom miatt nem tudom bele merjek-e ugrani egy 600k+os Samsungba. -
dvtkfan
senior tag
válasz
tomson67 #191 üzenetére
Én is S10+-ról váltottam, de hamarabb nem mertem váltani, mert annyira eltalálták 4 évvel ezelőtt az S10+-t, hogy még most is bitang telefon, napi használatra még mindig tökéletes az is, pláne, hogy most majd fel fogják nekem újítani, megy is az asszonynak, ő már alig várja, mert jelenleg egy S7 edge-t használ, ami már megérett a cserére...
i
-
tomson67
tag
Én először az S10 plusznál éreztem, hogy csúcs készüléket használok, volt is belőle három, különböző időpontokban.
Aztán jött a Note 20 ultra, S20 ultra és olyan rossz volt mindkettő, hogy 2 hónapot sem használtam egyiket sem. Hálózati problémák, hangminőség, közelség érzékelő anomáliák, melegedés...
Aztán bizalmat szavaztam az S21 ultrának is és megint szembejöttek ezek a problémák.
Vadász, vadász...🙂
Ilyenkor mindig visszaváltottam az S10 pluszra, amivel nem volt semmiféle problémám.
Nagyon félve vásároltam meg most az S23 ultra 512-est, nyúzom, tesztelem és eddig tökéletesen hibátlan, minden tekintetben, a fenti hibák egyike sem jelentkezett.
Szóval...megérkeztem!🙂 -
doooo
veterán
Amúgy le a kalappal a teszt (terjedelmes, részletes, méltó az alanyához), és a mobil előtt is.
Akkuban is az eddigi legjobb lett a szériában: [link] -
varilaco
újonc
Eskü fogalmam sincs hogy csináljátok ezeket a durva akksi időket.
Nekem baromira nem jönnek össze ezek a számok.
Sima böngészés közben is 10 perc alatt 1%-ot vesztek wifin.
AOD is 1%/órát vesz le.
Fényerők autómatán,igaz a 120 Hz, és a WQHD+ is be van nyomva.
6 óra SOT-nál többet én nem tudok kicsikarni belőle,pedig már nem tesztelem geekbenchel és a többivel, játék idő is max félóra ebből. A többi böngészés, messenger, viber, max 20 perc fényképezés. -
doooo
veterán
Ez a kép a nem a 3x kamerával készült, annak ellenére, hogy abban az albumban szerepel a cikkben (nem tudom milyen okból, gondolom esetleg ujj-széthúzással lett zoomolva, és nem sikerült 3x-ig eljutni). Ha esetleg van még egy példány erről, ami már valódi 3x, érdemes lenne cserélni.
-
dvtkfan
senior tag
Na 1 hete használom a telót! Az akksi valami nagyon brutál, mert melóban 2 simmel, ahol az egyiknél ( telekom ) nagyon gyenge a vétel, így folyamatosan és sokszor hálózatot keresve, valamint több órát nyomkodva is még ilyenkor is 60% felett van 12 óra után...nem találok rá szavakat...sz S10+-t ilyenkor már majdnem 2x tölteni kellett ugyanilyen felhasználás mellett.
A képekkel annyira nem vagyok megelégedve, elfogadhatóak, de szerintem még mindig jobb képeket csinál egy iPhone...De összeségében nagyon meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg. Remélem ezt is tudom majd legalább 4 évig használni, mint az S10+-t!
-
spect80
senior tag
válasz
BusinessGuy #180 üzenetére
Ha a rádiós magnó praktikusabb lenne és azonos áron sokkal jobb hangminőséget hozna mint az mp3/stream akkor azt is többen visszasírnák
-
Somatom
veterán
válasz
BusinessGuy #180 üzenetére
Van egy Huawei Freelace pro fülesem, autós AUX -hoz egy Baseus BA01 adapterem, telefonáláshoz pedig mindíg a csuklómon van a Huawei Talkband. A microSD slotról eltérő a véleményünk. Van NAS -om, de a felhőfüggés nem minden használati módnál alkalmazható. Pl. Svájcban nehéz hozzá roaming netet szerezni. Én csak azt nem értem, hogy ha a Samsungnál a középkategóriában megtalálhatóak ezek a lehetőségek, akkor a non plus ultrából miért spórolja ki? A cserélhető akkuról nem is szólva.
-
törölt tag
na berendeltem egyet, másodtelefonnak jó lesz! sajnos az ökoszisztéma miatt nem tudom lecserélni az elsődleges telefonom. 3 évig remélem kiszolgál. Kuponom sajna nem volt
-
-
-
BusinessGuy
őstag
Azt hittem ez a jack dugón problémázás meg tárhelyen cidrizés már kifutott, tévedtem. Tudnám mit fogtok csinálni mikor már semmi nem lesz jack és sd foglalat mert hamar eljön az ideje....
Nem mintha bármelyik ekkora gond lenne. Usb-c-n keresztül is tudja amit jacken keresztül. Bluetooth is képes már erre. Vájtfülüek? Azoknak ott vannak a jobb mp3 lejátszók, nem a telefonok hisz azt a szintet a telefonok a vájtfülüek szerint nem képviselik...
Tárhely? 256/512 mire nem elég? Pláne felhővel... persze befoshat a telefon..de tapasztalatom alapján az elmúlt 10-20 évben több komoly sd kártyám döglött meg mint telefonom....Jóval több...ezért is preferálom a felhőbe biztonsági mentést. Vagy neha nagygépre menteni.
2023-ban a jack dugót es a tárhely dolgot felhozni mint hiba vagyis mint non plus ultra hiány....Kb olyan mint egy új autóban felhozni hogy nem kazettás a magnó amivel adják.... -
kbadam83
senior tag
válasz
Elit3Zotya #177 üzenetére
Akkor nincs arra szükség, hogy a 200 Mpixel 4:3 és 50 Mpixel 4:3 válasszam ki direktbe ugye jól értem? Maradjon mindig 4:3-on simán?
-
-
kbadam83
senior tag
Ma végre sikerült beszereznem egyet a ketyeréből. Még ismerkedünk de a sebessége az döbbenetes, mondom ezt úgy, hogy iPhone 14 Pro-ról jövök.
Valaki aki jártas fényképezésben tudna nekem segíteni egy kicsit?
Az lenne a kérdésem, hogy fényképezésnél én ugye a sima 4:3-ban fényképeztem eddig.
Ebben ugye van olyan lehetőség, hogy 200 Mpixel 4:3 és 50 Mpixel 4:3, és itt nem értem a dolgokat ( mégegyszer amatőr vagyok ehhez ).
Melyikkel érdemes fotózni, mert látom, hogy a sima 4:3-nál is ott az összes zoom lehetőség.
Ez úgy működik, hogy ha sima 4:3-ra rakom, és úgy zoomolok akkor is a fő kamerát használja, vagy ilyenkor Ő váltogat a lencsék között? Elnézést az amatőr kérdésért, de ezeket szeretném tudni, és gondoltam itt megkérdezem. Előre is köszönöm a segítséget -
Nem szánalmas.
Van egy app ami neked fontos és szifonon nem elérhető és neked megfelelő alternatíva sincs,emiatt teljesen érthető a döntésed,nincs ebben semmi szánalmas.
Én csak azért kérdeztem a szoftveres problémát,mert mint olyan nem nagyon van és eléggé úgy fogalmaztad meg minth az operációs rendszer problémád lenne,ezért nem értettem mire gondolsz.
Félre értettelek. -
arcadio
csendes tag
-
Tin
veterán
válasz
MMiklos86 #145 üzenetére
Mindkettőben igazad van, viszont mindkettőre van megoldás, az elsőre ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád.
USBC-Jack átalakító, párezer forint. Ebben van DAC is, szóval ilyen kell hozzá. Azt a minőséget, amit a korábbi beépített jackek tudtak, ez is tudja. A vájtfülűek pedig nem telefonról, hanem DAP-ról hallgatnak zenét, vagy még inkább asztali eszközökkel, és okkal. Egy telefon egy rendes fejesből sosem fogja kihozni, ami benne van. Ha viszont ragaszkodsz hozzá, rádugva hagyod az adaptert a fejesedre, és akkor ugyanúgy csak egy bedugás a telefonba.
USBC pendrive, én karácsony előtt átszámítva 10e Ft-ért vettem (magyar Samu oldalán nem találtam meg). 256GB-os, és gyorsabb, mint a memóriakártya, amit beleteszel. Igaz, kiáll a telefonból kicsit, de méretre elég kicsi, és adathordozásra, pl. filmekre tökéletes. A normálisabb tokok alsó nyílásába simán belefér, nekem az UAG tok az S21U-n engedte bedugni. Emellé célszerű egy minimum 256GB-os telefont venni, de inkább 512GB-ost, most úgyis egy áron vannak, ez a pendrive meg tökéletes arra, hogy filmeket hordozz rajta. Felmásolod gépről még kábelezgetni sem kell, a telefonodon meg nem zavar, ha kilóg, amikor úgyis lerakod valahova filmet nézni. De mentésre is használhatod.
Igen amúgy, teljesen igazad van benne, hogy a több mindig jobb, de ezek már nem fognak visszajönni. Az SD kártyát el is magyarázta a Samsung, amikor megszüntette, hogy az oka, hogy sok hibásodik meg a kártyák közül, emiatt sokan vesztenek adatot, és jóval lassabb is, mint a belső tárhely, ami nagyméretű képek feldolgozásánál hátrány. És maga a kártya is feleslegesen foglalja a helyet a házban. Hogy ebből mi igaz és mi nem, kideríthető, de egy olyan fenti pendrive-al és egy nagyobb tárhellyel a kártya hiánya áthidalható.
-
arcadio
csendes tag
Próbáltam az Oppo-t, és a Samsung Foldot is. Lehet, hogy bolond vagyok (sőt, biztos), meg lusta is, de nem szerettem nyitogatni őket.
A Samsung kamerából eddig a Note 10+ meg az S22U-t használtam pár napig, az nem győzött meg. Egyébként én full frame-re vagyok szocializálódva (Canon EOS R5). A Huawei kameráját megszoktam, megtanultam, és egyszer valaki azt írta, hogy a mobilos kamerákon a fotós a lényeg - nos, vele maximálisan egyet tudok érteni. Szóval pár hónap miatt bele fogok tanulni.
-
gilfoyle
őstag
Ugyan az asztrofoto módot még nem próbáltam, de némi asztrofotós múltam van. Ezek alapján azt gondolom, hogy nem egy 4-7 perces expo lesz, hanem sok rövidebb, pár másodperces (15-20sec szerintem belefér még), majd azokat összegzi a telefon.
A "rendes" asztrofotók is így készülnek, pl. sok 2-5 perces képből (itt már van követés és vezetés) áll össze mondjuk egy egy órás kép. -
Yany
addikt
válasz
BusinessGuy #155 üzenetére
-
Tin
veterán
válasz
BusinessGuy #110 üzenetére
Azóta, hogy leírtam a hozzászólásom, kb a hsz-ek 2/3-ára ráhúzható valamelyik kategória
-
MrOomen
tag
válasz
Kincsesss #71 üzenetére
Akkor lehet menni problémázni a parlament elé, esetleg szervezhetsz tűntetést az MNB épülete elé.
Vissza lehet nézni évekre visszamenőleg a megjelenési eurós árakat. Közel sincs akkora mozgás, mint a forint árakban. 5 é alatt 100 ft mozgás van az euróban, ha a min. és max. értékeket vesszük akkor 130ft is megvan, és ugye nem az aktuál árfolyamon megy a váltás, hanem árfolyamkockázatot is figyelembe veszik.
2020-ban 900 euro volt az S20 alap modell megjelenési ára (324,900Ft), most 950 euroval 410ezerről nyitunk.
Nem a víz a hülye ha a hal nem tud úszni. -
3L1T3
addikt
nagyon tetszik de maradok ios vonalon pont a szoftver miatt.
Minap adtam el egy ipad pro-t mert nem használtuk illetve csak a gyerek játszott rajta egyszerű játékkal. Arra pedig feleslegesnek tartottam, lett helyette egy xiaomi pad 5 és már az első 1 órában visszasírtam az ipadet. Sajnos továbbra se tudok megbarátkozni az androiddal pedig S1-el kezdtem majd S2 aztán kipróbáltam az ios-t.
-
babosf
aktív tag
válasz
BusinessGuy #144 üzenetére
ez gyors volt köszi.....ejjj csak kell vennem egyet
-
primakut
csendes tag
válasz
viragdani01 #44 üzenetére
A s23U 708 / 1768 nit míg az apple 517 / 2256 nit. Nem le7, hogy a 708 vs. 517 érték miatt kissebb a max?
-
BusinessGuy
őstag
Hívást rögzíteni? Nekem fontos üzleti dolgok egyéb infok miatt. De egyébként is bármikor jól jöhet. Az EU csodás baromsága miatt meg gyárilag tiltva van, az erre való programok a play áruházban nem jók semmire. Csc cserével pedig megkapod a gyári hivásrögzítőt hibátlan hangminőséggel.
Yany: ezzel csak az a baj hogy a a samsungokon nincs aptx...:/
-
Yany
addikt
válasz
MMiklos86 #145 üzenetére
Hadd oldjam a BT fülesek elleni aggályaid egy picit: minőségben is késleltetésben is óriási előrelépés van egy AptX LL esetén, de valójában a minőséget már AptX nélkül is megkapod. Egy minőségi kategóriában bagóért beszerezhető Jabra 75T használójaként azt tudom mondani, hogy irgalmatlan kellemes (nem toluló) basszus és kristálytiszta magas jön már ki a nem low-end termékekből. Természetesen alaposan utána kell járni, hogy kinek mi jön be, de pl. ajánlom a témában a HiListen csatornát, ahol meg is hallgathatod, máshol meg elolvasod a véleményeket az ott kialakult kedvencedről. És már üzemidőben sem a vezetékes az egyetlen praktikus megoldás. Mindezt úgy írom neked, hogy nekem is hasonló fenntartásaim voltak korábban. Késleltetésben amúgy az említett modellt nem ajánlom, az viszonylag nagy vele, bár ez Netflix/YT alatt egyáltalán nem jön ki, mert szinkronizál a két készülék, de játékok alatt neked számíthat, ott nem lehet nyilvánvaló okokból szinkronizálni.
-
BMS
őstag
S8 plus-ról váltottam,nekem nagyon tetszik. Jobban örülnék ha nem lekerekített kijelző lenne de üsse kő(meg alapból egy fólia rajta). Már vettem hozzá töltőt meg fülest is. Még veszek hozzá egy gyári átlátszó tokot meg valamilyen fóliát.
Azt nem tudja valaki,hogy a SES-ban raknak fel fóliát vagy azt nekem kell megoldanom? -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
válasz
BusinessGuy #144 üzenetére
Ez miért jó egyébként?
-
MMiklos86
csendes tag
Jó teszt lett és érdekes volt a hozzászólásokat is olvasni.
Kezd öreg lenni a Note10+, karcos a kijelzője, csapnivaló az üzemideje, megbízhatatlan az ujjlenyomat-olvasója és bár megtanultam együtt élni a jack hiányával, a jó nem ilyen. Idén cserélni fogok telefont és ha a Sony nagyon el nem rontja az 1 V-öt, akkor olyanra. Amiért mégis ide írok, hogy ez a telefon felkúszott a második-harmadik helyre.
A jack-kel kapcsolatban látom megoszlanak a vélemények. Én azt gondolom, hogy jogos elvárás, hogy legyen, mert van olyan felhasználása, ami nem váltható ki a modernebb, bluetooth technikával.
- Minőség: jobb minőségű hang érhető el vezetékesen. Az esetek nagy részében nem számít, de vájt fülűeknek óriási a különbség.
- Látencia. Galaxy Buds Plus-om van, megjelenés után vettem és újkorától olykor érzékelhető csúszás a füles és a telefon között. Vezetékesen ilyet még nem tapasztaltam korábbi telefonjaimon.
- Egyéni szociális probléma, de több táskát használok, autóba, motorra, egyebekre és mindegyikben lapul egy vezetékes headset a céges telefonhoz. Jó lenne, ha nem kéne állandóan észben tartanom, töltögetnem a fülest is, vagy bosszankodni, hogy megint otthon maradt.
Ez nem olyan, mint pl. az infraport, melyet tényleg nem használt senki, kiváltható is volt, joggal hagyták le a telefonokról. A 600 ezres telefon inkább kerüljön 601-be, de tényleg legyen benne minden, ha már flagshipről van szó.Másik fájdalmam a tárhely bővíthetetlensége. Régimódi vagyok, szeretem, ha zenéim, filmjeim, fényképeim stb. le vannak töltve. Most a 256GB + 128GB tárhelyen kényelmesen elvagyok, de megint csak, flagshipről van szó, legalább a lehetőséget kapjuk meg, hogy egy nyamvadt memóriakártyát tehessünk a telefonunkba.
Ami miatt mégis nagyon tetszik, az a kijelző, illetve a rendszer állítólagos kiegyensúlyozottsága, sebessége. Az S-pen egyfajta bónusz. Amikor még játszottam a telefonon, imádtam, de az utóbbi pár évben már csak pár havonta húzom ki, így ahhoz nem ragaszkodnék. Aki ilyet rendelt, használja egyáltalán?
-
babosf
aktív tag
na majd szóljatok ha a natív hívásrögzítés megoldott akkor megveszem...
majd ...
-
spect80
senior tag
válasz
Dave Crank #141 üzenetére
Igen, és nem csak a sztereo hang, de hívásminőség is sokkal jobbnak tűnik
-
spect80
senior tag
válasz
Dave Crank #138 üzenetére
és hogy bírtad belepaszírozni az I13 tokjába?
-
Fecó 11
tag
Nem lett rossz telefon! Köszi a gyors tesztet! DE! "van egy asztrofotó mód, mely a telefon helyadatainak elérésével megmutatja a képernyőn, merre vannak épp az egyes csillagképek, aztán 4-7-10 perces expozíciós időkkel fotót is készít róluk. 8mp expozíciós időnél már elkezd 'csíkot húzni a csillag'! Hogy küszöböli ezt ki? Szoftveresen? Köszönöm ha valaki leírja!
-
-
jacis
nagyúr
válasz
Dave Crank #123 üzenetére
Bocs ha bántó amit írok, de ez a tok egy ilyen komoly és szép telefonra elég igénytelen puritán választás.
-
jacis
nagyúr
Én nagyon vártam ezt a telefont. Szerintem pont ott fejlődött ahol kellett. Viszont az általam használt S21U-hoz képest minimális változások vannak.
Ha figyelembe veszem hogy mennyi pluszt kapok és mennyi pénzembe kerülne így el kell fogadnom hogy semmi értelme váltani. Soha nem volt még olyan hogy két generációt is kihagyjak, de most ez fog történni. Ha jövőre is ez lesz a tendencia jövőre sem váltok persze ha nem döglik meg az S21U. -
Yany
addikt
Ezt a mondatot mindenképp átírnám. Nem szoktam apró bakikat idefittyenteni, de ez a 13. töltő szónál már leamortizált mentálisan:
"A kínai telefonok percekben mérhető töltési ideje mellett sokkolónak hathat, hogy a Galaxy S23 Ultra minimum egy és egynegyed órát kell töltőn töltsön ahhoz, hogy a telep teljesen feltöltsön."
-
joey04
titán
Szinte tökéletes a mai technológia figyelembevételével. Egyedül a kameránál nagyon hiányzik, hogy a zoom kamera nem kapott nagyobb felbontást, hogy a 3-10x közötti rész jobban le legyen fedve. Ha ez meglenne, akkor a 10x kamera megléte miatt kamerás szempontból is a legsokoldalúbb cucc lenne. Kár érte. De ez egy jó csomag.
-
soko70
aktív tag
válasz
Pythoncobra #120 üzenetére
+1 van és a lehető legjobb, úgyhogy megvolt az összes csúcs mobil. Kamerán még szerintem fognak reszelni. Egyenlőre az 50MPx jött be.
-
kisml
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg 10%-os kuponja, amit nem használ fel? Rendelnék egy S23U-t...
-
arcadio
csendes tag
Igazi és hű társam a Huawei Mate 20X, de igazából én látom, hogy nincs sok választásom, és hosszú - értsd hónapok óta tartó - hezitálás után megrendeltem. Versenyző volt még a iPhone 13 Elitte Pro Max, de szoftveres problémák miatt a polcon maradt.
Két dolog miatt nem vagy teljesen lelkes az Ultrával:
1.) Az egyik nem is tud változni: ez a telefon kicsi - 6.8 hajlított kijelzővel, simán lehetne 7.1 akár hajlítottan, lenne nagyobb akku, jobb hűtés, vagy bármi. Miért nem gyártanak rendes tepsiket?
2.) A kamerája még meggyőzhet. Kell neki pár hónap.
Szóval kíváncsi vagyok.
Köszönöm a tesztet! -
Yany
addikt
Oké, csak nekem tűnik fel, hogy ez a telefon sem bírkózik meg a 8k/30-cal? Nem mintha ez döntő tényező lenne, de már az előző S23 tesztben is feltűnt, hogy bizony sokszor megtorpan a kadencia, rendesen bedarabosodik. Esti és nappali felvételen is jól látható, mégsem beszél róla se a tesztelő, se itt a fórumban senki. Amúgy nem a gépem gyanusítható a dologgal, YT szerint egyetlen frame dropom sincs, de azt gondolom, hogy egy 5950X + RTX3090 páros meg kell oldjon még egy 8K lejátszást is. Meg is oldja, pl. ez nagyon szép sima.
-
xhege
veterán
válasz
Dave Crank #123 üzenetére
Hálásan köszönöm!
Nagyon kedvelem a bőr tokokat, S22 Ultrán is jó volt nagyon a gyári, csak a kameráknál nem érzem elég combosnak a védelmet. Szinte síkban van a tokkal. Nyilván ez az én egyéni szoc problémám
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
BusinessGuy #82 üzenetére
Erről beszéltünk is ma délelőtt, hogy kellene egy új, egységes pontozási rendszer.
A teszt során standard profilban futott végig a telefon, mert az az alap beállítás, amivel kivesszük a dobozból. De egyébként igazad van, köszi!
-
sfefe
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #98 üzenetére
Ez egy fórum mindenkinek lehet saját véleménye.... Nem neked kell ezt eldönteni... Belőled is sok már....
-
Pythoncobra
tag
Gondolom most a Samsungnál összevizelték magukat, a Samsung userek meg már húzzák is lefelé a klotyón.
Bizonyára véletlen, a Galaxykból eddig is 20 millió fölött adtak el szériánként.
Amúgy az okoskodással mi lenne a célod?
Az S23U a lehető legobjektívebben mérve is k..va jól sikerült darab.
Bárki bármennyire is irigyli attól, aki megvette/fogja venni. -
-
tabletta
tag
A szokásommal ellentétben, bele olvastam a kezelőibe.
A fene sem gondolta volna, hogy ez az S pen ennyi mindenre jó. Pl. távkioldó.
Pár nap után azt mondhatom, hogy ez egy jól sikerült telefon lett. -
xhege
veterán
válasz
Dave Crank #105 üzenetére
Érdekelne, hogy a kamerákat mennyire védi mennyir nyúlik túl rajtuk, illetve uyanez a kijelző kapcsán is. Köszi!
-
Kasya
nagyúr
Egy dolgot viszont megemlitenek, mint negativum. A bekapcs/bixby gomb sokkal beljebb van, melyebben kell megnyomni. Dizajnba szebb, de nekem rosszabb nyomasi erzetet ad.
-
Maxxy10
addikt
Nálam néha a Chrome kifagy, másnál is előfordult?
Gyári böngésző hibátlan szal gyanítom a Chrome a ludas. -
sfefe
addikt
válasz
wong kok wah #26 üzenetére
Páromnak 22U van arról váltani szerintem nem éri meg, persze akinek sok pénze van hajrá...
Én nem szeretem a nagy telókat mert autóból ki/be szállni és zsebre rakni pláne nyáron lehetetlen.... Pláne ezt..
De Én még s10e-ről sem váltok 23ra.
Engem a mostani telókban a kijelző alatti ujjlenyomatot idegesít a legjobban mert egy kalap szar... Párom 22U-ja is van amikor nem old fel míg az s10e fizikai oldalsója simán.. kicsit sérül az ember ujja már gatya az egész....
Remélem el felejtik majd ezt a kijelző alattit vagy kitalálnak mást ha az oldalsó fizikait sajna elengedték... -
lypen99
aktív tag
De szép matka a második oldalt.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
BusinessGuy #110 üzenetére
Azért egy Samsungot vagy Sony-t elfogadna.
lásd hirdetése.
-
Tin
veterán
El is felejtettem már, hogy a beharangozó topik kuponcserélgetős és diákkedvezmény-áldozatos, jogomvan-beperlem hozzászólások után a készülék topikjában mindig megjelennek a drágasz@r, aziphonejobb és a mégezsincshozzá meg az énnemváltoks10ről hozzászólások. Remélem nem hagytam ki semmit.
Unalmas..
-
milkabrams
őstag
Bocs de ezt a litániát nem olvasnám végig, de ha abból indulsz ki, hogy ott ahová szánták (tehát nem egy balkáni puha diktatúra)
ez egy-másfél heti fizu, amiért cserébe 4-6 évig le van tudva a telefon témakör, havi részletben meg kb. aprópénz, na ez utóbbi az a 25k itt sem olyan elképesztő összeg, amit a legtöbben ne bírnának ki.
A Sony egy érdekes izé, se a valóságban sem papíron nem hoz kiemelkedőt, társul mellé egy "lesz@rom, jó lesz ez is" érzés, meg a sehogy sem praktikus 21:9...
Az az autós téma hát... simán csak f...ság. Láttál már 2 gen s80-at? V90 CC? -
bacus
őstag
válasz
Lehet van akinek drága van akinek nem. Az árat két dologhoz viszonyítva nekem fájna ennyi pénzt kiadni érte.
1. a saját jövedelmem, ez nyilván mindenkinél más, el tudom képzelni, hogy akinek ez csak pár napi jövedelme, annak ez nem drága
2. a többi dologhoz viszonyítva az árat. Nagyon jó a telefon, de vajon megéri 8 db kevésbé jó telefon árát? Egészen biztos, hogy van akinek igen, de nem hiszem el, hogy a vásárlók mindegyike észre veszi a különbséget. Számomra azért fura, mert ha valami X, egy jobb termék 1,1X, akkor megértem, hogy valaki megveszi a drágábbat akkor is, amikor lehet a plusz funkciókat egyetlen egyszer sem használja majd ki. De igaz ez 8X árnál is?Én lassan telefon cserére kényszerülök, note 2, note 4, note 9 után ez lenne a logikus döntés, de nem ezért az árért.
Dilemmába is vagyok, hogy mit kellene vegyek.
-
spect80
senior tag
hasonló véleménnyel szerintem én sem arattam osztatlan egy másik topicban
Igaz én GMS-ített P40 Pro és S22U/Pixel 6 Pro/Sony Xperia 1 IV között vontam párhuzamot, de értem mire gondolsz.
Viszont az tény, hogy ez az S23U mindegyiket lemossa és a Mate 40 prot is (olyanom is van).
Egyedül tényleg a TOF ami elférhetett volna a többit lehet pótolni. -
Dave Crank
senior tag
Na végre megjött a gyári bőrtök.
Teljesen más a fogása, mint az S22U-nak, ha újra az S22U-t fogom a kezemben, az kényelmesebb számomra, de szerintem csak meg kell szoknom, hogy ez ilyen. -
rdt89
addikt
válasz
Vitába szállnék veled, de neked a személyeskedésen kívül csak a sz.r jön ki a billentyűzetedből, értelmes választ se tudsz adni, mint a többiek akikkel ezen a vonalon sikerült normálisan megbeszélni a dolgokat, se baj. Szerintem meg egy Mate 40 Pro a mai napig nem nevetteti ki magát egyik mai flagship-el szemben se, semmilyen hardver téren, de sajnálom, hogy fanatikusságod tárgyába mertem belekötni.
-
spect80
senior tag
a rezisztív kijelzőre azt mondom oké hogy eljárt felette az idő, de a jack (és így a minőségi dac+amp) kihagyása egy prémium telefonból számomra olyan, mintha egy bentley-ben kurblis ablakemelő lenne csak és aliexpressről lehetne hozzá rendelni elektromosat. nembaj eljön még az idő amikor majd a ceruzát is kihagyják mert abból is lesz 5 féle és ráfogják hogy nem akarják azzal is terhelni a környezetet" és azt is lenyeljük akkor már 1,5 milláért
-
Nagyon erős lett most ez a samutól ez nem vitás, gyenge pont nem nagyon van..
Aksi brutális, alig lehet lemeríteni, ezt jobban is kiemelhették volna a tesztben az elődhöz képest.
Kamera is elég jó lett első tesztjeim alapján pl.. [Iphone 14 plus vs s23 ultra] [s20 fe vs s23 ultra]
Persze azért nem egy 12S ultra ha fő szenzoros fotóról van szó, de annak még a pixelek sem ellenfelek..
Viszont kamera sokoldalúságban továbbra is az egyik legjobb amit kapni a piacon, mindent tud a kamera egy nagyon jó szinten, a Huawei tudott hasonlót, igaz ők is elengedték a 10x zoom-ot..Nekem amiben fejlődhetett volna, az a gyorsabb töltés. Elég szégyen ez a 45w szvsz.
Nagyobb felbontású és nagyobb szenzorú zoom kamerák, mint amilyen a p50 pro pl és tökéletes is lehetne.A teszt jó lett, de a kijelző résszel annyira nem értek egyet, mert az oké hogy napfényben tud fényesebb lenni a 14 pro, de manuálisan a Samsung sokkal fényesebb az extra fényerővel kb besza behu szint.
+ nálam az Antutu is jobb lett.. [link]Köszi a tesztet..
-
BusinessGuy
őstag
Nem vélsz mert a telefon közelében sem voltál. En 21u-ról váltottam es konkrétan mindenben leveri hol kicsit hol nagyon. Balgaságot ne terjesszünk tapasztalat hijján.
Drágának meg max nálunk drága de arról meg nem a samsung tehet...Külföldi ára szinte 1/1 mint az elődnek. Az elődnek amit mindenben elver szintén hol kicsit hol nagyon.
Ujvendeg: jó lenne ha nem flémelned szét a topikot a samsung vallásozással fanatikusozással főleg azután hogy egy ilyen huawei az apple elött mindenben szintű blődséget sikerült iderittyenteni pluszban amivel kb minden hiteledet el is veszítetted, köszönjük.
-
ujvendeg
tag
Van valaki, akinek egykor ez az egész szakmája volt: és egyetért. A P30 - a mezítlábas, külsőre is léptékekkel szebb, bár tudjuk, ez szubjektív, de csak részben, máskülönben nem tanítanák a formatervezést, a Yale, és egy proli egyetemeken, de a Samsung-vallás tagjai hisznek, hittel meg nem illendő vitatkozni. A Huawei azért került oda, ahova került, meg 2018 végére mindenben fölötte állt az Apple csodatelefonjának. Üdv.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Ez a drága, túlárazott téma minden flagship topikjában előjön. Rohadt unalmas már. Minden drága. Évről-évre. De az a különbség, hogy a kaját meg kell venned, ha nem akarsz éhen dögleni, ezt viszont nem. Úgyhogy értem én, hogy szeretnéd de nem megy és valami indokot keresel, hogy miért is nem éri meg neked, de ezt a mate40 jobb mint az S23U témát szerintem hanyagold, mert csak kinevetteted magad.
-
BusinessGuy
őstag
Egyébként ha mar töltés, igen a kínai csodáknál lassabb. 20-30 perc helyett kb 1 óra kell neki 0%-ról.Csak üzemidőben meg agyonveri a legtöbbet, 20-30 perc töltéssel is lazán lehozol a telefonnal egy napot. A legtöbb kínai csoda koxra töltéssel bír ennyit...Amúgy ha névlegesen nem is, de fejlődött az s22u-hoz képest ebben is.
-
ujvendeg
tag
A tőlem telhető legnagyobb tisztelettel, ha egyáltalán kiengedi a lap a valahai szakember, aki csak mezítlábas felhasználónak tekinti magát, tétova kérdéseit. És csak kapkodva, néhány példa: magyarázzuk a magyarázhatatlan, az S23 szakmailag abszolút indokolatlan, túlhúzott processzora, közel félmillió.... és bármilyen ország, bármilyen fizetőeszközének neve következhet, ősidők óta köztudott: minden egyes Samsung mobil eleve túlárazott. S tovább: félmillió forint közelében 128 GB név alatt adunk feleakkora szabad tárhelyet: ne cenzúrázni tessék, hanem racionális érvekkel jönni, én adom most éppen 3 különböző felső-közép és egy prémium kategóriából privátban a képernyőképpel igazolva, hogy a legterjedelmesebb rendszerfoglalás, a legfrissebb kezelőfelülettel, és a 13-as Androiddal is legfeljebb 29 %. Ha érintetlen egyébként a telefon - de azért mentegetjük, magyarázzuk... A szubjektívnek mondott, küllemre vonatkozó "szépség" - ez részben igaz, mármint, hogy ízlés kérdése. De aki tanult formatervezést, odafigyel erre, az tudja, hogy a világ legfelkapottabb autótervezője miért nyilatkozta egy angol lapnak, hogy ún. szép autót kb. 4 m és 4 méter és 40 cm között lehet tervezni, ennek igen egyszerű oka: az antromofort szemlélet, ami átléphetetlen. Génjeinkben lévő kód, ógörög megfogalmazásban: "minden dolgok mértéke az ember". Vissza ide: a telefon barbárul hatalmas - tehát szép nem lehet. A toll miféle varázseszköz? Csak egy igazi angol tesztelő szokásosan angolos, kissé pikírt megjegyzését kellett volna elolvasni, ennyit: Az S21 - az S20 új ruhában, az S22 átvett, javított egy keveset az S21 gyengeségeiből, de semmi paradigmatikus változást nem hozott, akkut illetően rontott, az S23 a számmisztika nevében rontott az S22-őn, és dafke nem tett a félmilliós telefonba egy hervadt 4000-es akkut, és ők a "legnagyobb". Kétségeim vannak efelől - fejezte be a tesztelő. T. Szerző Úr! Konkrétumot, hol vérzik el térerőben minden más telefon, ahol az Ultra nem? A világ összes mobilja lemeríthető pár óra alatt, ha ez a cél, a többi gyártó a negyedennyi áron kínált portékájában nagyobb akkut tesz. Mi a szakmai oka, hogy az S23 most sem kapta meg még névleg sem a 4001 mAh-s akkut? Mit bizonyított a Samsung 3-4 éve? Semmit. Mert ha ez a mondat igaz lenne, akkor ma Android 13 futna, One UI kezelőfelületen pl. a 2019 februárjában megjelent S10e-n, vagy buktam volna általános isk. 2.-ban, matekból? Most frissítettek gőzerővel, már féltem, hogy a Samsung porszívón is megjelenik a frissítés, de hiába a nagy magyar komment-szakértők áradozása, ha a saját gyártású processzor önmagában feleszi még a 7000 mAh-s akkut is. Szabályos téglalap: ezen köszörülik itt a nyelvüket, ha Sony, de csodálatos, ha Samsung. Ezt itt valami hit-egylet? És ha ezt kérdem, megbüntetnek? Borzalmas az Ultra kinézete a hátoldalon, nézze meg, akibe szorult némi szépérzék, pl. a P30-at a valóságban: ég és föld. Sok volt belőlem ennyi, főleg itt. De egyszer szólni kell, ha két Sonyt is tesztelni tetszett, és egyik tesztben sem szerepel a triluminos fogalom, ez a maga nemében tényleg bravúr. Mély tisztelettel, egy felhasználó, és nem júzer. Nem is juser. Sőt, nem is user. Majd esetleg angol szaklap komment-oldalán.
-
Pythoncobra
tag
Annyit kommentálnék a fóliát (meg tokot) a csomagból hiányolóknak, hogy fólia létezik sokféle, mindenkinek más a prioritása, milyet szeretne. Akkor meg mehetne a para, hogy "miért ilyen fajtát tettek bele, én olyat tartok jobbnak", stb...
Sokan meg egyenesen kifejezetten fólia és tok nélküli használatra esküsznek. -
Maxxy10
addikt
Rendelt már valaki innen dbrand fóliát a telefonra? Ha igen kapott pontos dátumot a szállításról?
-
Pythoncobra
tag
válasz
Kincsesss #71 üzenetére
Elég szubjektív a véleményed.
Néhány ezer darab itthon is el fog fogyni belőle, milliós nagyságrendben meg világszerte, nem mindenki érzi felháborítónak az árazást.
Különösen, hogy a forgalmazó az adóktól letisztított árat kéri érte, az adó és közteher része az állami bevétel. Minden országban. -
válasz
BusinessGuy #89 üzenetére
Igen azt tudom, de akkor még fix nincsen. Addig marad a gyári app, az is elég jókat tud csinálni szerintem, ha elkapod a pillanatot.
-
Mert ez ellen sem tudsz mit tenni csak elfogadni és károgni utána. Azért hoztam azt példának, de lehetne még sok minden más is ami hasonló.
Jack-et picit sajnáltam én is anno, de jelenleg a világ a vezeték nélküliség felé halad és a legtöbb dolog már Blutoothon megy szóval így 2023-ban nem igazán érzem már a hiányát a dolognak. A gyári dobozban lévő fülessel ugyan ez a helyzet szerintem. Egyedül a töltő az amit hiányolok én is, az eléggé sz@rrágó dolog volt, de nekik nyilván nagyon megérő hisz kétszer annyit tudnak számítani és még valamivel le tudják húzni a bőrt rólunk. Nem védem egyik céget sem, de az Ő fejükkel gondolkozva logikus lépések voltak a legtöbb. -
BusinessGuy
őstag
Gcammal már szórakoznak a népek külföldi fórumon kicsit bonyolult még hogy ne crasheljen de alakul, remélem lesz olyan megoldás is vele amin nem kell cseszekedni config file-okkal es trükkökkel hogy ne crasheljen mert amilyen képeket lőnek vele a gyári apphoz képest elég meggyőző.
-
válasz
BusinessGuy #82 üzenetére
Melyik a legjobb kamera alkalmazás egyébként ami elérhető és működik is már rajta?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Ha elfogadtok egy tanácsot, x évente nem árt úgymond frissíteni a pontszámokat és új standard-et jelölni vagy lejjebb tolni a régiek pontszámát. Valahogy úgy ahogy például rtings-ék is csinálják.
Amúgy frankó teszt lett köszönjük!
Még a Standard és light teljesítmény profilokat kiemeltem volna, alapból is 7-8 órás kijelzőidők érhetőek el nullára merülés nélkül, de ez a beállítás még rádob egy lapáttal. Light módban ugyan visszavesz a készülék a teljesítményből (a játékok alatt nem) de úgy is marad a röccenés mentes hibátlan gyors működés és az akksuli tovább húzza 9-10 órás SOT-okkal.
Kincsess: valóban felháborító hisz végül is csak az egyik legjobb kapható telefon, a tavalyi modellt konkrétan gyalázza jópár dologban, és meg ha nem is No1 a kamera lazán a top5-be való pláne ha nem automatán gyári softtal tolja az ember.
-
Navaren
aktív tag
Mondvacsinált, vagy nem, már 7 éve meglépett döntés volt és azóta sok víz lefolyt a Dunán.
A műveletet meg az akkor egyébként agyontrollkodó konkurens gyártók is szép sorban megismételték a maguk portfolióin (meg kb. az összes többi hasonlót is azóta is).
Ez van, a jack - a telefonokban - egy átlépett ipari szabvány lett, ami felett eljárt az idő.
Nem a legjobb, legracionálisabb és legönzetlenebb lépés volt a tech iparban, de ez van.Biztos van az a use case scenario, amikor jack portba dugott kiegek armadájával tudja a legjobb eredményt produkálni valamilyen feladatkörben a profi tulaj, de abban azért van valami, hogy 2023-ban legyen már a jack a specifikóciók között feltüntetett rétegigény, ne pedig mindenhol csalódottan feltüntetett hiány, ha a tesztkészüléken nincs.
-
Senser87
tag
Sziasztok!
S9+ nál a SES-ben tettek fel whitestone dome glass-t megelenéskor. Most is van ilyen opció, vagy lehet, hogy lesz? A legjobb befektetés volt, 5 évig védte a telefont, esett pofára aszfalton, köves úton, kicsit már megpattant a széle, de alatta a kijelző hibátlan. -
spect80
senior tag
válasz
JockeyEwing #74 üzenetére
azért mert az Apple beláldozta valami mondvacsinált indokkal további hasznonszerzés céljából és a többi meg megy utána birka módjára, attól még igenis fájó lehet a hiánya.
-
JockeyEwing
aktív tag
válasz
Szia. Jó lett a teszt, részletes, viszont nem haragszol meg egy észrevételért?
A jack csatlakozó, ahogy az infra port is, a kihalt fajok családjába tartozik. Igaz, néhány gyártó még nem végzett velük, talán azért, mert még maradt a polcon, el kell használni. Azt gondolom, hogy a gyártói irány a csatlakozó és gombmentes, full-touch mobil elérése. (valszeg az Apple fogja megugrani először) Így szerintem egy flasghip mobilnál már nem szerencsés jacket és infrát hiányolni, az alaplapoknál sem hiányoljuk már a sorost, párhuzamost, ps/2-őt, firewire-t, mert ezek már kihaltak. Ezért én ezt nem rónám fel negatívumként. -
spect80
senior tag
Azért az akku üzemidőt és az adatkapcsolati stabilitást (különösen exynos után) feltettem volna a pozitívumok mellé
szerk.: összegezve nagyon jó kis teló lett szerintem. ha lenne benne infra, hw arcfelsimerő, gyorsabb töltés és sík kijelző, akkor lenne tökéletes számomra
-
Kincsesss
tag
500-600 ezret kérni ezért a telóért felháborító. Fotózás terén nincs hatalmas előrelépés... Ár- érték arány a kapott 7 pont helyett 4 max...
-
Bilux
veterán
Félve nézek be ugye nincs kuponozás
Végre kijött
-
rdt89
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #58 üzenetére
Érdekes ténymegállapítás, ettől függetlenül a fejlődés nüansznyi akármennyire is szánalmasnak tartod, hogy ugyanazért sokkal többet fizetsz évről-évre, de te tudod.
#59Gardaa:
Arra akartam rávilágítani, hogy csúcs készülékhez képest elmaradott a töltés is, valamint kamerában nem érzem, hogy lelépte volna a 2-3 éves flagship-eket se, sőt.., Akkor nem látom a TOF 3D id azonosítást se ebbe az ársávban, infra port is évek óta kimarad /ez sok embernek fontos/, A lassított videó is évek óta megállt 960fps-nél,Silenzo:
Reverse töltés 4,5W a Samunál nem 5W ha már a 3 évnél szőrszál hasogatunk. Novemberben jelent meg 2020-ban, nem hiszem, hogy mikor Európába jött új konstrukció szerint gyártották, de igazad van nem teljesen 3 év a távolság. A lényeg, hogy 2020-21-es modellekhez képest is csak toporgás van egyhelyben. Akkor vonatkoztassunk el s vegyük alapul az S21 Ultra-t, ahhoz képest se vélek jelentős előrelépést felfedezni összességében, pedig 2 generáció lépés volt, s a két készülék közti ár megjelenéséhez nézve is jelentős. -
Tin
veterán
A cikk egy kicsit vegyes lett. Egyrészt objektív, másrészt 2023-ban felróni, hogy nincs töltő, nincs átalakító, nincs tok(?) egy kicsit vicces. Adott a Samsung egyáltalán valaha tokot? Az, hogy nincs fólia, szerintem is szánalmas, na nem azért, mert nem lehet venni rá, hanem azért, mert a vásárlónak így +1 szívása van, mert még veheti meg és rakhatja fel maga. Én szívesen kifizettem volna azt a plusz pénzt a telefon árába, amennyibe a gyári fólia kerül, ha rajta van, vagy igazán beleférhetett volna a magasabb árba egy fólia is.
Igen, gáz, hogy nincs fólia, nincs SD, nincs jack dugó, nincs átalakító, nincs töltő, nincs megfelelő kábel, nincs hozzá tok és társai, hiszen több, mint fél misiről beszélünk, de ezért inkább az Apple-t kéne savazni, a piac már csak úgy működik, hogy minek költsön valamire, ami nélkül is eladhatja ugyanannyiért.
Az áron károgni felesleges, a forint most épp egy fokkal erősebb, de még mindig baromi gyenge, és a Samsung nyilván nem 385-ös árfolyamon számolja a következő évet, hanem valószínűleg 430-on. Ezért ennyi, cserébe engedi lekuponozni. Az eurós és dolláros ára is megnőtt picit, de ha a tárhelyet is figyelembe veszi az ember, nem annyira sokkal.
A tesztek alapján meg tudjuk, hogy az S23U elég rendesen elveri az S22U-t akkuban, teljesítményben, melegedésben kamerában (éjszakai és videó), megapixelben, csak kb. kijelzőben nem. Ehhez képest a cikkből az jött le, hogy "hát igen, jó, de ezek meg ezek a hibái vannak". Mihez képest? Az elődhöz, a versenytárshoz vagy az elképzelt ideális telefonhoz képest?
Samsung évek óta legjobb telefonjáról beszélünk...
-
Gardaai
senior tag
Nekem volt már ilyen.
S21U szupergyors töltés, ha annyira kritikusan lent van az akksi (10-15%), akkor azért tol bele rendesen az elején.
Töltés teszt alapján 10 perc alatt 28-30%-ot tölt. 0% totál halott akksiról. Ha mondjuk 20%-on vagy, akkor töltsön csak 50-55%-ra 10 perc alatt. Annyival kihúzol jó pár órát. Tölteni meg szinte mindenhol tudsz manapság ha van nála egy brick vagy USB - USB-C kábel.Nem tudom ki hogy használja a telefont, de nekem még a 2 évvel ezelőtti modell is 40% nap végére (én nem nyúzom), ha meg annyira nyúzod, hogy napi 2x töltöd az S23U-t is, akkor powerbankod is van.
Én soha nem használom a gyorstöltést. Teló dobozból ki, setup után, akksi beállítások és kikapcsolom az összes gyors, szupergyors töltés opciót. (Bixby rutin gombbal a home screenen, ha kell S.O.S akkor benyomom és már turbózza is a töltést).De mint írtam és nem nyúzom. Ha nyúznám, akkor értelemszerűen powerbank (nem is 1) lenne a táskámban.
Szerintem nem az a +15% 10 perc alatt fogja megmenteni a seggem egész napra. -
Doki42
őstag
Nagyon tetszik, bár nekem túl nagy…
-
Nem ez a baj a lassú töltéssel... az esetek nagy részében bőven elég, csak aztán egyszer lesz olyan szitu, hogy valahova pl időre kell indulni, a telefont meg elfelejtetted feltölteni, power bank nincs nálad, vagy kényelmetlen lenne használni. Na ilyenkor az óccsókínai telefon tulajdonosa gyorsan rátölt indulás előtt, az S23 tulaj meg mérgelődhet magában. Egyszerűen ez nem méltó egy csúcsmodellhez. Hasznos funkció, a konkurencia tudja, akkor rakják bele ők is.
-
Silenzio
addikt
A reverse wireless viszont ugyanúgy 5W. Egyéb konkrétummal is szolgálnál, hogy miben jobb per miben van egy szinten? Egyébként miért gondolod, hogy meggyőző vagy, ha még arra sem emlékszel, mikor jött ki a telefonod? 2020. november 1-jén (más források szerint október 22-én) volt a világpiaci premierje, tehát a 2021-es üzleti évre szánták. 2 éve és 3 hónapja jelent meg, és nem 3 éve.
-
ShadowX
őstag
Ezek szerint bevált a Samsungnak, hogy kivezette a Note szériát és maradt egy 3 tagból álló S lineup.
Valahogy nekem ezek a hatalmas telefonok tesztekben, videókban, meg pár percig nyomkodva nagyon bejövősek, de napi használatban nem tudnom elképzelni. Mindenesetre jó telefon lett.
-
Gardaai
senior tag
Azt áruld már el, hogy ha neked annyira fontos munkád van, hogy nem tudsz 30 percre leülni valahova tölteni, akkor miért a wireless töltés sebesség izgat?
Ha kell a fotós képesség, meg minden amit nyújt az S23U, akkor van lehetőséged akár HD-ra levenni a kijelzőt, bekapcsolni az energiatakarékos módot. Ezzel 3 napig elvagy és megmarad minden finomság. 72 óra alatt meg csak tudsz 1-1 órát tölteni, hogy belepumpáljon még 1 nap tartalékot. Gondolom aludni azért szoktál. -
Gardaai
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #38 üzenetére
Mint írtam, heavy appokat használok. pl. játékokat, photoshop, video editor.
Rengetegszer újra tölti, pedig azt látom mindenhol, hogy 8/12 GB van felhasználva. Most akkor mi is van? Tartson benne, indításhoz szükséges fájlokat, használja gyorsítótárnak a szabad területet stb. rengeteg felhasználása lehet.
iOS is úgy van csurig, hogy alig van megnyitva 1-2 app. Háttérfolyamatok, szinkronizálási feladatok, maga a rendszerteljesítményhez hozzáadó taskok stb.
A fel nem használt memória elpazarolt memória.
Persze értem, hogy van amikor nincs mit belepakolni.. de nem fura, hogy ha Windows alatt is 8 GB memóriád van, akkor 4 GB-ot eszik a rendszer. Ha 16 GB memóriád van 8 GB-ot eszik ugyan az a rendszer, ha 32 GB-od van... állítson fel egy priority listet és amit nem nyitottam meg 2 hete (sose zárok be egy appot sem), azt dobja ki részben, de az indítója maradjon benne ha mégis elindítom, akkor ne 0-ról töltsem be.De mint írtam ennyire mélyen nem vagyok benne a témában, de ez tűnne logikusnak.
Ahogy azt is évről évre mondom, hogy engedjuk már el Snapchatba beépülő kamera hardvert, az Antutu/Gekkbench pontszámokat, meg a sok marketing/social baromságot és végre oldják meg a gördülékenységet.
Instant get lenne annak is aki eddig iOS-re tért át ezek miatt. Végre itt van, és elolvadnak a userek tőle.. De tök jó, hogy fordított töltés elsőként került bele, meg a 100x space zoom. Ezzel nyilván nagyon nagy réteget megszólítottak, arról nem is beszélve, hogy ez csak az Ultra kiváltásga volt, most pedig az egész line-up megkapta a jót.Ha engem nem tudott volna bezárni ennyire a Samsung funckionalitása rég iOS készülék lenne itthon egyedül.
Most 1-1 van mindig. Nekem is, asszonynak is. -
rdt89
addikt
Huhh de fognak most engem utálni emiatt, de a Mate 40 Pro telefonom 3 évvel ezelőtti konstrukció és van amiben jobb az S23U-nál, de kb. minden mással egyenlő szinten van. Egy ideje a Samsung telefon részlege nagyon elkényelmesedett és csak a számozás változik, meg az ár nő brutálisan. Látszik, hogy a Huawei-t kilőtték a piacról, mindenki ellustult nagyon, nincs igazi konkurencia, talán a Xiaomi Ultra-k a Leica támogatásában lehet az új Huawei utód valamikor.
Kihalt a mobilpiacról a versenyszellem.
Konkrétan a vezeték mentes töltés is erősebb a szar kínai telefonomban, mint a Samsung vezetések megoldása.
-
MrOomen
tag
Tényleg érdemes megnézni őket kézben. Ahány fotós, annyi fotó hogy úgy mondjam
őszintén szólva még a sima és a plusz modell is tud már előrelépést hozni, de a legnagyobb ugrás valóban az Ultra lenne
Most a ReGalaxy programmal a régebbi csúcsodat is fel tudod újítani (100ezer ft-ig állja a Samsung), ha az ár sarkallatos kérdés, eladva vissza tudod az S23-akba forgatni -
xhege
veterán
Piszok jó lett ez mint telefon. A kameráját csiszolgathatnák még Samsungéknál és tökéletes lenne.
-
S10+-t használok most, és mint telefon még teljesen jó nekem... viszont elgondolkodtam azon, hogy a kamera miatt váltanék, és akkor nyilván az Ultra jön csak szóba. De valahogy nincs meg az a hűha faktor az S23U képeit nézegetve. A dilemma az, hogy az Ultra árából vehetek pl egy Sony RX100-at, ami meg köröket ver a telefonra minőségben, cserébe persze plusz egy eszköz, amit cipelhetek magammal.
-
Szuper készülék lett, nagyon tetszik.
-
leslien
nagyúr
megmondtam vagy megmondtam...Snapdragon... -
viragdani01
HÁZIGAZDA
Átbeszéltük szerkesztőségileg. A kialakítás és a sebesség pontjain emeltem +1-et. A kijelzőben nem adunk 10 pontot, mert a Samsung tud ennél jobb panelt gyártani (az iPhone 14 Pro modellekbe), a 9 pont szemlélteti, hogy ez egy remek kijelző, de a tavalyi, technológiailag pedig van jobb házon belül is. Hangban a 3,5 mm-es jack és a rendes front facing sztereó hangszórók hiánya miatt (ami pl. Sony 1 IV-ben vagy a ROG Phone 6-ban megvan, tehát technikailag ez is megoldható) marad a 8 pont.
#22 MaCS_70: Köszönöm, igen, javítottam.
-
AndrewTdi
addikt
Én arról váltottam. Amikor a hivatalos bemutató másnapján elhoztam a boltból a telefont, nem is annyira izgatott fel, mert baromi jó telefonnak éreztem a Note10+-t. Persze volt néhány apróbb bajom vele (pl a 120hz képfrissítés hiánya, a pl FHD 60fps videózáskor meglévő megdöccenés és be be laggolás, stb), de úgy voltam vele, hogy ezekkel együtt lehet élni (bár nekem az elejétől fogva ezeket csinálta, és egy akkori csúcskészülékhez képest néha felment a pumpa ezek miatt, de évek alatt megszoktam) 3-4 órán keresztül ki sem bontottam a S23U-t, valahogy nem izgatott annyira a N10+ mellett. Majd amikor este felé elcsendesedett körülöttem mindenki, kibontottam. B@szki de jól néz ki. Még az este folyamán átköltöztem bele, nyomkodtam egy keveset, majd elmentem aludni. Viszont másnap elkezdtem babrálni, használni. 1-2 nap után mondtam én is azt, hogy most már érzem ás látom a különbséget. Az, hogy megéri e ezen az áron, abba nem megyek bele, mert mindenki tudja mennyit keres, mire van szüksége, mire költ, stb.
Viszont ha most vissza kéne állnom a N10+-ra... Na az ezek után megviselne... -
Dilikutya
félisten
Az Expert Raw asztro módja a 7-10 perces expókkal az S23 Ultra sajátja, vagy minden telefonon elérhető, amit támogat a szoftver?
-
e.vid
senior tag
válasz
ForRedGlory #10 üzenetére
+1.
Érezhetően gyorsabb, simább az elődnél. A kialakításnak is jót tett, hogy kevésbé van lekerekítve. -
bigdigit
addikt
Már nekem is a futárnál így becsatlakozom. Egy dolgot már most eldöntöttem. Ha tényleg minden olyan jó az alap szoftverrel én ezentúl biztos nem frissítek míg be nem bizonyosodik valamit megint el nem szúrtak.
-
kkdesign
senior tag
Volt pár telefonon, de ez nálam is totálisan rendben van. Android fronton ennyire smooth kifejlett oprendszerű telefont még nem fogtam a kezembe (és ez az első day1-ként vásárolt telefonom, amelyre a gyárból kilépve még 0! rendszerfrissítés érkezett, és SEMMI bajom nicns vele, de totál semmi, sehol.)
egyszerűen csak tök zsírkirály
-
FіkuszKukіsz
őstag
Jó de mit is kéne a RAM-ban tárolnia folyamatosan, hogy telepakolja neked? Ha nem nyitsz meg nagy memória igényű appokat akkor miért is kéne megtelítenie? Én nem fejlesztő vagyok hanem üzemeltető. Nálunk ha egy virtuális gépnél 10% alatt van a memória telítettség, akkor már vörös riasztás van és ahol lehet automatice megnövelődik.
Most néztem. Alapjáraton semmi nincs megnyitva, az op. rendszer lefoglal 4 GB-t a 8-ból. (S23+). Marad 4 meg a virtuális RAM, hogy futtass appokat, nagyméretű táblázatokat, képeket nyiss meg stb. Ha telepakolod az op. rendszerhez szükséges dolgokkal, akkor előbb-utóbb valamit ki kell lőnie ahhoz, hogy meg tudj nyitni egy robosztusabb appot. Ez lehetséges, hogy teljesítmény csökkenéshez és talán még a felhasználói élmény csökkenéshez is vezethet. -
válasz
DarkChild #35 üzenetére
Szerintem kár már nagyon ezeket a csúcs cuccokat hasonlítgatni. Egyik ebben jobb, másik abban (mozgó tárgyat fényképezni továbbra is nehezebb S23-al pl), de nagy általánosságban nincs akkora különbség. Csak mi fórumozók vagyunk ilyen "pixelb*zik", de akikkel együtt fogjuk nézni ezeket a fotókat, fel se fog tűnni nekik semmi belőle.
Nem tudom elképzelni azt a szitut, hogy pl. családi összejövetelen nézzük a képeket, majd a nagymama, vagy az unoka megszólal, hogy "hát a fehéregyenúly jól el van b*szva ezen a képen, ez a másik meg ISO800, pfff.....". -
DarkChild
senior tag
Mrwhoistheboss szerint kamerában veri az iPhone 14 Pro Max-et.
Itt egy elég alapos összehasonlítás: https://www.youtube.com/watch?v=qdjASN3mHIEAkksi időt tekintve 10 perccel marad el az iPhone csúcsmodelltől. Video: https://www.youtube.com/watch?v=oGGe18n24uE
-
*RLaci*
addikt
.
-
Ádám16
addikt
+1 gondolat.
Talán MKBHD évértékelőjében volt arról szó, hogy ha a "kiveszem a dobozból, és csak használni akarom problémamentesen" telefont keressük, az Apple a nyerő.
Az S22U megjelenésekor bőven voltak gondok, ahogy olvastam a topikját.Itt eddig mit tudunk ezekről? Flottul működik a One UI, és a többi szoftveres dolog is rendben van out of the box?
-
Gardaai
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #18 üzenetére
Is.
Mivel a Google, Qualcomm, Samsung ennyire összedolgozik, a kódban lennie kell összhangnak.
Olyan nincs, hogy nem tudják úgy megírni a One UI-t, hogy több RAM-ot egyen, ezáltal jobb a teljesítmény. Ha így lenne, akkor mégis hogy működne a RAM Plusz opció?
Mobilokra nem fejlesztek sokat, de van egy kis belelátásom. -
MrOomen
tag
Jó lehetőség hogy meg lehet nézni készült képeket, de az igazi ha ki is próbálod
Nem is értek egyet mindennel kamera teszteknél, de hát nem is kell, mindenkinek mások a preferenciái, másként látunk (és használunk) dolgokat.
Annyi plusz támpontunk van, hogy eddigi években mindig kellett várni megjelenéskor 1 vagy 2 frissítést, hogy rendbe szedjenek pár hibát. Most sokkal jobb lett a kezdeti szoftver, és ha még erre elkezdik a frissítéseket...
Évek óta azon kevés friss telefonok egyike az S23 széria (márkától függetlenül), aminél nincs Béta érzetem az indulásakor. -
-Maci-
addikt
Jó kis teszt, sokan vártuk.
Köszönjük szépen. -
Maxxy10
addikt
Köszönöm a tesztet.
Csatlakozom a topikhoz -
Ádám16
addikt
Szép, jó (tökéletes), de egyszerűen megszokhatatlan, kényelmetlen ez a méret már számomra.
Amióta a 13 minit használom, egy sima S22 is kezelhetetlen. -
DrDoktor
senior tag
válasz
ForRedGlory #3 üzenetére
+ 1 vicsorgok tőle nem jó.
-
Magához a cikkhez:
"A telefon hátlapján keresztül energiát leadni is tud, ez 5 wattban maximalizál"
Nem "maximál"-t akartál írni? A "maximalizál" ebben a mondatban csak nagyon erőltetetten értelmezhető.
MaCS
-
thomas92
aktív tag
12-es kommentemben én is írtam, hogy nem teljesen értem jelenleg a sima S23/+ és Ultra egymáshot viszonyított pontjait, de a 14-es kommentben csak az S22U és S23U pontjaira kerestem a választ.
Mondjuk engem nem érdekelnek ilyen tekintetben a pontok, mert szerintem nehezen értelmezhetők egyébként is.
-
válasz
ForRedGlory #3 üzenetére
Ez baromi szubjektív.
Engem speciel a készített fényképek minősége háromszoros súlyozással érdekel, a sebesség meg alig.
MaCS
-
FіkuszKukіsz
őstag
A memóriakezelésért az op.rendszer felel. Ez esetben a Google-nál kell reklamálni. Egyébként ott ahol csak 120 MB marad minden csak nem jó. Egy robosztusabb app megnyitásánál ki kell lőnie valamit, hogy futni tudjon. Nem jó ha a memória 10% -nál kevesebb áll rendelkezésre.
-
A főkamera 12.5-re binnelt képeitől valahogy többet vártam... durva zajszűrés majd élesítés, eltűnő részletek. Mennyivel lehetne jobbat kihozni belőle a 200 megapixeles raw képet utólag leméretezve?
-
Tin
veterán
Na erre vártam
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
ForRedGlory #3 üzenetére
Ilyenen felhúzod magad?
Próbáld ki, hogy magadnak veszed a telefont, nem azért, hogy mások istenítsék, ezáltal kapj "elismerést".
A telefon pofás lett, de ennyiért az elvárható minimumot hozza. Talán. Remélem jövőre eltűnik a szemölcs. -
thomas92
aktív tag
válasz
ForRedGlory #10 üzenetére
Szerintem nem csak a tavalyi modellhez nézik a pontokat, hanem a jelenlegi konkurenciához. Az S22U megjelenésekor nem volt iPhone 14 Pro Max 2000+ nites fényerővel, így az S23U nem a tavalyi S22U-nál rosszabb, hanem a piacon elérhető csúcshoz képest, miközben idén a Samsung nem változtatott ezen a téren.
-
Gardaai
senior tag
válasz
ForRedGlory #3 üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül ezzel.
Agyon lett fényezve az előd modellhez képest, mégis hasonló pontokat hoz.
Szerintem nagyobb skála kéne vagy nem tudom..
A tavalyi modell egy S21U-hoz nem ért fel az én véleményem szerint, nem hogy egy lapon említsük az S23U-val.A memória kérdés is, hogy lehetőleg 12 GB-os verziót vásároljon az ember, mert 8-9 GB-ot használ a rendszer? Még szerencse, hogy annyit használ.. ennek így kell működnie.
iPhone Xs Max átlag szabadon felhasználható memória 120 MB.
Ezt hívják profi memóriakezelésnek.
Ide kéne elérni, úgy látszik jó úton halad a Samsung is. S21U-m heavy appokkal, játékokkal is "csak" 7-8 GB-os eszik a 12 GB-ból. Miért nem használja a többit? -
hito
nagyúr
Nagyon, de nagyon erős lett most ez a Samsungtól szerintem.
-
ForRedGlory
félisten
Azt látom, de objektívan kellene ezek nézni vagy legalább következetes. Minden nagyobb teszt oldal szerint az S23 Ultra több ponton is jobb, mint pl az S22 Ultra. Erre fel ti 81 pontot adtatok az S22 Ultrára (ami ráadásul még Exynos volt) és 79 pontot az S23 Ultrára, aminek nulla racionális oka van. Arról nem is beszélve, hogy a sima S23 és S23+ is jobb értékeket kapott. Szóval értem én, hogy máshogy látjátok, de ha nem megy a konzekvens pontozás, akkor el kell engedni, mert így semmi értelme.
Mégis mivel kevesebb az S23 Ultra kialakítása, hogy csak 9 pontot kapott, holott tök ugyanaz, mint az S22 Ultra kialakítása, ami 10 pontos lett? A kijelző is biztosan rosszabb az S23 Ultrában, mint az S22 Ultrában? A sebessége is sokkal jobb, mint az S22 Ultra, mégis sikerült ugyanannyi pontot adni. Fotózásnál meg egyenesen jobbnak láttátok az S22 Ultrát (lol). A hangminőség sem rosszabb egy kicsit sem, sőt, de nálatok itt is rosszabb az S23 Ultra.
Egyedül kb az üzemidőt sikerült eltalálni (S23 Ulta 9 pont, S22 Ultra 7.5 pont). Mondjuk az S23 Ultra iPhone 14 Pro Max üzemidő környékén teljesít, ami meg 10 pontos lett, szóval...
Mielőtt még jön valaki, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítok a pontoknak: nem, nem érdekelnek a pontok, csak amikor már zavarja az igazságérzetem, akkor leírom. Ja még valami, iPhone 14 PM-em van, mielőtt valaki Samsung hívőnek gondol.
-
Kasya
nagyúr
A sok SD-Exy sírás itt a forumon csak kifizetodo volt es a Samsung végre hallgatott ránk.
Szívesen! -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ForRedGlory #3 üzenetére
Köszönjük az észrevételt, véleményünk a témában eltérő.
-
NiGrR
csendes tag
Ahogy latom marad az i13pro
-
Gardaai
senior tag
Ha az ára nem gond, én mindenképpen váltanék.
Már ha igaz az, hogy az iOS szintű gördülékenység hardveres mintsem szoftveres..
Ez persze személyes preferencia.. Csak emiatt "utáltam" az összes androidos telefonom mióta egyszer belekósoltam az iOS-be.
Viszont nem tudtam váltani, mert a funkciók hiányoztak. Majd 1 Samsung, 1 iPhone lett a vége.
Ha ezt megoldották, akkor végre egy telefon mind felett lesz nekem. -
ForRedGlory
félisten
El kellene engedni a pontozást, mert ezeknek a 80%-a nem állja meg a helyét, főleg a kiemeltek. Virtuálisan +1 pont a vastag pontokra és akkor rendben is lesz.
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 9 pont
Hangminőség 8 pont
Adat kommunikáció 10 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7 pontElég nagy gond van, ha az S22 Ultra 9 pontos sebességet kapott, mert ahhoz képest az S23 Ultra 11 pontos. A többit már nem is igazán említem, mert csak felbosszant.
-
jololo89
tag
Szép és jó, én megvettem
-
gyu70
tag
Szep,meg jo, de maradok a 12/512 s22u mellett. Ugy erzem errol valo valtas kevesbe indokolt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ez az ötödik Ultra a Samsung Galaxy telefonok történetében. Nem érződött még ennyire átgondoltnak a típus.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest