Új hozzászólás Aktív témák
-
leslien
nagyúr
bakker, elsőre inkább mint egy telefon és ha már kidobb érte vki zsák manitut használja már ki a tulajdonságait ,jó nem mindegyiket ,de az egyik leg alap dolgok közé tartózik.. de aki spur és azért nem próbálja ki azt nem értem.. az megint más dolog ha olyan helyen lakik ,h a madár is uzsi tasival jár arra és azért nincs értelme.. szóval hagyjuk már Ibolykát..
nekem ami nagyon fontos ,h ne Exynos legyen... -
bacus
őstag
Azért használom, mert nem voltam elégedett a beépített dolgokkal (még note2 -n), azóta meg megszoktam, ebben sok mindent látok, mikor beszéltem adott kontaktal, mennyi ideig, a kapcsolódó kontaktokat azonnal mutatja hozzá, bemondja a hivó nevét (régen erre tasker -t használtam, de az néha beragadt és bár felvettem, mondogatta a hivó nevét tovább
) , használom a widgetjeit, egy időben használtam a hivásszűrését, de hiába leveleztem a fejlesztővel, nem volt hajlandó kicsit sem váloztatni, fejleszteni rajta, így azt most tasker csinálja megint.
Nem tudom még milyen indok kellene, azért mert a névjegy húzgálást nem használom, még maradt rengeteg funkció amit igen
-
bacus
őstag
Nos fogalmam sincs, én nem használom ezt a húzkodást, én iszonyú boomer vagyok ezek szerint, mert nem is hiányzik. Nekem jó az a rátapintok, kinyilik, és akkor ott a számokat látva tudom indítani a hívást. SMS-t nem írok, havi 20 sms van ingyen, még sosem léptem túl.
Nekem telefon váltás és frissítés után az első hívást nem tudtam elutasítani, nem volt olyan gomb, de aztán a call widget ablakot ki majd bekapcsolva minden rendbe jött. Még volt valami ami nem úgy ment mint note9-an (android 10), de ma már minden ugyan az, úgy emlékszem ott is a beállítás kibe kapcsolása volt a megoldás.
Én mindig lenyitva külön sorba vettem fel a névjegyeket, mert van eszköz amit nem magyar nyelven használok, ott a beírásnál nem tudom eltalálni, hogy kell bevinni, akkor rosszul v. nem dobja szét.Én sok mindent tárolok a névjegyekbe, pl a jegyzeteknél, sztem a normál tárcsázó ezeket nem jeleníti meg, pedig nekem fontos, hogy lássam, mit írtam oda. Motoros haveroknál pl a felesége/barátnője keresztnevét , mert képtelen vagyok némelyiket megjegyezni.. ha nagyon egyszerü a név mint Évi akkor azért, ha meg hosszú, mint Annamária, akkor azért
-
bacus
őstag
Én mindig rendesen kitöltöm, keresztnévhez a keresztnevet, vezetéknévhez a vezetéknevet, cégnévhez a cégnevet, stb. és nem érdekel hogy jelenik meg, mert kevés olyan ismerősöm van, akit összekevernék
pl ha van is László Csaba, nincs Csaba László, de ha lenne is, akkor se valószínű, hogy ugyanazon cégnél.
DW contact bejövő hívásnál minden infot is meg tud jelelníteni, még a megjegyzéseket is, én meg tudok olvasi
, így soha nem volt probléma. Bemondatom a hívó nevét, így bukósisakban is mindegy, tudom, hogy ki hív, kit érdekel milyen sorrendben mondja be?
keresni is minden mezőben tudok, van 1000 körüli névjegy, sztem 20% már nem is él, megváltozott, de lusta vagyok kigyomlálni, mert elfér..., sose keresek úgy hogy görgetem a névjegyeket..
-
NY_A
őstag
Ebben igazad van. Magamból indultam ki. Én speciel sohasem azért vettem meg egy telefont mert presztízs tárgyként tekintettem rá. Más kattanás áll mögötte. Egyszerűen akarom használni. Ez nem arról szól, hogy a legdrágább holmi kell hanem valami új kell. Vettem én két Ultra között középkategóriás OnePlust is. Ez is betegség csak másik.
-
NY_A
őstag
Ez nem presztízs kérdése. Főleg most amikor évekig ugyan úgy néznek ki a telefonok. Akik kifelé akarnak tűnni valakinek simán vehetnek 2 évvel ezelőtti csúcs iPhone-t vagy Ultrát, laikus ebből semmit nem vesz észre. Én pont letagadni szoktam az új telefont mert a környezetemben mindenki hülyének néz, hogy megint cseréltem.
Más elbagózza évente ezt a pénzt de az "normális".
-
Mindenki arra égeti a pénzét, amire akarja.
Én ezt az Ultrát minimum a szoftverfrissítés végéig tartom meg. Az S10+-om 3 és fél évig szolgált. Az akku és a frissítés hiánya vezetett a cseréhez. Na meg Faterom, aki úgy döntött, neki kell egy Z Flip 5. Mert anno volt Motorola RAZR-e és kellett egy félbehajthatós csoda. Erre én is meglovagoltam ezt a hullámot. De nem bántam meg, ez tökéletes telefon. Kicsit a méretét szoknom kell, de ennyi.
-
tms+
aktív tag
Nem, alap beállítás.
12483: Csak kettőt lehet kirakni: jobb és bal oldalra 1--1-et. A zseblámpát ki lehet tenni egynek az egyik oldalra.
12495: le kell tölteni, végig kell nyomogatni, ki kell próbálni, másképp nem tudod eldönteni,hogy neked mennyire hasznos egy modul.
12491: szerintem a legegyszerűbb módja a Quick Settings panelból készíthető screenshot. Amúgy a koppintás Good Lockban van benne, de nekem sok véletlen kép is készült, nekem nem vált be.
-
golyós
addikt
Nem tudom miért vagy elájulva a rutinoktól, szerintem a világon semmi értelme.
Próbálkozom vele kb 3 éve, de mindig egy dolog marad meg : mint régen a Nokiáknál az üzemmódok, otthoni profil, utcai, éjszakai. Ezek is szigorúan kézzel indítva mert a helymeghatározás alapu egy vicc.
Kipróbáltam a melóban is, de mivel 150 méter a hatósugár minimális értéke, így értelmetlen. Maradt a melóhelyen lévő wifire csatlakozva halkítja a csengést, de mivel ilyenkor természetesen 20 méterről is érzékeli a wifit, rengeteg hívásról lemaradtam.
Otthon szintén, hazaérek és átvált. Igenám, de panel 7. emelet és a parkolóban még vígan van wifi, a helymeghatározás alapú szintén kilőve, mert ugyan a ház melletti játszótéren vagyok, de a 150 méteren belül, így szerinte még otthon vagyok.
Kézzel működik, de automatizálva nem az igazi.
AOD-re meg semmi ilyesmi amit a forumtárs szeretne. -
Hunfiu12
csendes tag
Ez a KeysCafe tökéletesen megoldotta a problémát. A Rutinoknál nem igazán találok olyat amivel meg tudnám oldani, hogy kikapcsoljon az AOD ha le van takarva a telefon. Maga az akció, hogy kikapcsoljon az megvan csak a "HA" hiányzik.
Bocsánat, hogy csak várom a sültgalambot. Azt hittem, hogy ez a toppik arra is való hogy segítséget kérjünk a tapasztaltabb felhasználóktól. Ez az első Samsung telefonom, eddig LG volt, - csakhát azt elvitte a cica, maradt a másik Koreai - én is kiröhögtem mindenkit aki nem találta a bekapcsoló gombot a telefon oldalain.
-
-
-
-
gippazoid
őstag
Már az elején elbukik a dolog, mert a számla nyitásakor nem adtak egy bizonyos telefonos azonosító kódot. TAK. Enélkül pedig bukik az egész folyamat. Viszont a TAK pótlásához mi a megoldás? Hát bemenni a bankfiókba!
Csak azt nem értem, ha a többi bank meg tudja oldani, hogy újra lehet telepíteni a banki app-ot megfelelő azonosítók ismeretében, akkor a CIB miért tiltotta le ezt a funkciót? -
Fredy02
tag
@AtHoS
Próbáltam, de a rögzítő csak a honoros dialer-rel működik nekem meg a google-s volt.
@kakuk100
Hallottam már én is ilyet hogy a kínaiak belepénzeltek aztán nem teljesen független a végeredmény.
@vlesi69
Abszolult megértelek. Fontos kiemelni hogy ez már nem az a szint, hogy az egyik szar a másik meg jó, hanem itt mind 2 egy csúcs készülék. Egyik abban jobb a másik ebben. Valakinek az tetszik valakinek ez, sosem értettem azokat akik savazzák a másikat. Ezért is emeltem ki a kritikámnál, hogy ez subjektív vélemény és, hogy semmiképp nem akarom lehúzni a Honort. -
mgTerminator
veterán
-
Capella
senior tag
Az ILO CSC miatt van máshol a WiFi hívás kapcsoló, és más a neve is. Az EUX CSC-n az van, amit pg1966 írt.
A TruePhone használat nem befolyásolja szerintem. Csak annyi, hogy melyik az alapértelmezett tárcsázó, a gyári vagy a TruePhone.
A TruePhone esetén 3 pötty / Rendszer hívásbeállítások / WiFi hang. (Persze EUX-nál.)
Valami rémlik, hogy korábban is felmerült már ez a CSC-beli eltérés. Vagy függ a szolgáltatói SIMtől is? -
Gardaai
senior tag
OFF-ba rakom, mert habár Samsung, nem S23U specifikus már ez a sok rizsa.
Alapesetben mindkét verzió működik. Ha van egy rutinod, hogy 10:00 - 11:00 között néma legyen a telefonod, akkor tudsz csinálni egy manuális kapcsolót, hogy ha aktiválod rezgő vagy "hangos" legyen a telefon. De fordítva is tudod. De vegyünk egy valóban ki/be kapcsolható dolgot, Wi-Fi. Nekem 23h-kor kikapcsol mindent. De van egy Go online kapcsolóm, amit ha aktiválok, akkor mindent visszakapcsol. Ha deaktiválom, akkor minden megint kikapcsolt állapotban lesz.
Ha nem kapcsolom ki, akkor (ha jól emlékszem) másnap 23h-kor ugyan úgy mindent lelő, de a manuális kapcsolót nem írja felül, tehát ha kikapcsolom a kapcsolót amit bekapcsolva hagytam/felejtettem, akkor minden off lesz, egyébként pedig online marad. Na majd ha nem felejtem el, akkor ma kipróbálom.
Viszont van Go offline kapcsolóm is, amit napközben bármikor megnyomok, akkor mindent kikapcsol. Ha deaktiválom, akkor újra az automata profil veszi át az irányítást.
Tehát oda-vissza működik."különben újra lefut a feltételek teljesülése miatt"
Úgy rémlik, hogy a rutin ugyan úgy fut a háttérben, de a manuális felül írja, de olyan módon, hogy ne nyúljon bele a működésben. Tehát ha hazaérsz és kapcsolná a Wi-Fi-t, de a Turn off Wi-Fi manuális kapcsoló aktív, akkor nem fogja kapcsolni, amíg ki nem kapcsolod a manuális rutint. -
TODI1111
veterán
"Megnéztem a kirakható widget lehetőségét is, de ezen beállítással nem lehet kirakni (miért is lehetne, ha feltételhez van kötve az indítása) viszont, ha feltétel helyett kézi indítást adok meg, akkor már engedte volna widgetként kirakni."
Attól, hogy feltételhez van kötve miért ne lehetne manuálisan is elindítani? Más automatizáló alkalmazásnál ez megoldható.például:
-
Gardaai
senior tag
Én meg pont fordítva vagyok. Minden okos és mindenre IS van rutin beállítva.
Ne másoktól várd az egyelőre semmidhez sem passzoló rutinokat, hanem nézd végig a listát és alakítsd ki magadnak.
De írok pár szög egyszerűt:
1.) Autóba mondjuk egy FM transmitterhez kapcsolódsz (az elég átalános cucc), elindítja a YouTube/Spotify.... appot.
2.) Beérkezel melóhelyre, Wi-Fi-re kapcsolódva leveszi a média hangerőt 0%-ra. Ha GPS-t nem szoktad kikapcsolni akkor ha már megközelíted a helyet lehet beállítani ruting mi történjen.
3.) Hazaérkezel (GPS vagy Wi-Fi kapcsolódás) bekapcsolja a "A telefon feloldva tartása" opciót, mondjuk a Windows-kapcsolatot.
4.) Rengetegen utalják az automata elforgatás opciót. De ha a Galériába vagy YouTube... app-ot megnyitod, akkor bekapcsolódik. Ha kilépsz, akkor pedig kikapcsolódik.
5.) Ha kiszoktad kapcsolni a GPS-t, de ugyebár navigációhoz és bizonyos appokhoz muszáj engedélyezni, akkor ezeket megnyitva bekapcsolja, ha kilépsz kikapcsolja.
6.) Bolti fizetéshez kiraksz egy ikont vagy GPS alapú megoldással is mehet, NFC be, majd ki.Mindegyikhez minimális vagy egyáltalán nem kell hozzányúlni a telefonhoz.
Lehet nyomógombos telefonnal is boldogulni, de ha már van benne ilyen potenciál, legyen kihasználva ahol csak lehet (szerintem). -
TomPack
őstag
Ezeket a rutinokat csak példának hoztam fel, mert ezek jutottak eszembe.
Igazából bármit be lehet programozni, automatizálni. A lehetőségek végtelenek, amit helyzethez, időponthoz, appnyitáshoz, napsütéshez, kiskutyaugatáshoz, vagy bármilyen helyzethez lehet kötni, és ennek hatására képes a telefon a saját rendszerbeállításait arra a profilra módosítani, üzemmódot váltani, vagy appot megnyitni, üzenetet küldeni, stb.
Biztos neked van is olyan ismétlődő beállításod, amit rendszeresen használsz. Azért a mai "okosvilág" igencsak ebbe az irányba mozdul el, az automatizálás felé, és más androidos gyártó jelenleg egyáltalán nem kínál ennyire mélyen a rendszerbe beágyazott task applikációt!
Ezt csak mint egy előnyt hoztam fel a OneUI 5 oldalára a MIUI 14-el szemben!
És akkor még a GoodLock moduljairól nem is esett szó, amivel sokkal jobban testreszabható a telefon, mint akár a Xiaomi.eu rommal a 13 Pro.
Szóval szerintem egyértelmű melyik éri meg az árát, a szoftvertámogatásról nem is beszélve.
A Xiaomi egyelőre még csak az árazásban érte utól a Samsungot.A Samsung tévén nem csak leállítani képes a lejátszást, hanem ha tévéműsort nézel, akkor némítani is tudja amíg telefonálsz. Csak programozás kérdése, de azt hiszem nem csak Samsung eszközöket ismer a SmartThings, hanem klímákat, porszívókat, stb
2g-re meg azért megyek, mert nagyon gyatra itthon a térerő, és úgyis VoWifi-van. -
rjg
őstag
Kis gyorstalpaló AAWireless témában. A vezetékes Android Autóból csinál vezeték nélkülit, egy önálló kis hardver segítségével, ami egy saját wifi hálózatot hoz létre a telefonnal való kommunikációra. (Ha esetleg már van az autóban egy wifi hotspot, akkor azt is képes használni.) Az első alkalommal, amíg beállítod, van egy lépés, amikor rá kell dugni a telefont USB-n a megszokott módon az autóra. Utána ki kell húzni és betenni a helyére az AAWireless modult. Innentől kezdve már nem kell a kábellel vacakolnod. A gyújtást ráadva elindul a vezeték nélküli AA. Így a rövid utakon nem kell ki- bedugdosni a telefont, nem fog feleslegesen tölteni, beleakadni valamibe a kábellel, stb, stb. Akinek erre szüksége van, megveheti, használhatja.
-
-Maci-
addikt
Úgy látom még mindíg nem érted:
"HA NEM JÓ"!!!
Tudomásom szerint az Iphone-oknál játszák el, hogy egy utolsó frissítéssel lebutítják a telefont illetve egy-egy appot "kifuttatnak".
Közelemben élő Iphone felhasználók mondják ezt. Azért írtam, hogy "Tdomásom szerint". Tehát nem tapasztalatom szerint...Azt írtam, hogy arra nem reagálok, ha valaki csak kötekedni jön. A tiedre reagáltam! Szerinted? Neked szólt?
SZERK.
Részemről a vitát befejeztem. -
-Maci-
addikt
Valamit félre olvastatok.
Magamat idézem:
"Igazad van. Ezért írtam, hogy ha tart ilyesmitől, akkor minden frissítés előtt várjon 4-5 napot, hogy milyen tapasztalatok érkeznek a fórumba. Ha nem jó, lehet várni a következőig."
Ezt több hsz.-emben is leírtam.Érted?! Ha nem jó.....
Arra meg hadd ne reagáljak, ha valaki csak kötekedni jön.
-
Így van valószínűleg megoldja, mert ha valaki bekapcsolja Yettel sim esetén, akkor galibát fog okozni a wifi hívás. S22U esetén szívtam vele én is mivel véletlenül bekapcsoltam a menüben és pont ilyen hibákat produkált. Tehát nem véletlenül írtam, hogy első körben ezzel kezdjen.
-
-
Gardaai
senior tag
Az sem mindegy, hogy 15 hó vagy 22 hó.
Azért ott már van ~30% különbség havi szinten.
Én úgy vagyok vele, hogy ha lehet részletre, miért ne? Annál több marad zsebben befektetni. Autót is megengedhetek magamnak, mégis lízingelek, mert nem 5 évig akarom ugyan azt használni. Persze ez csak az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest