- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laris2
senior tag
[link] Return of Scar2 Fasza játék, nincs angol szöveg hozzá, de összeütöttem egy magyarítást. A linkben szerepel a magyarítás, mod letöltési linkje, szöveges végigjátszás, és kis könnyítések. Sorrend. mod kicsomagolása, (kibontáskor átírni a ciril szavakat) majd kiegészítők, pl plusz súly, nagyobb térfogatú hátizsák, a zsákban sugárzáskor ne fertőződjön a kaja, stb. Majd a magyarítás. Ha gond van, aki játszaná, kérdezzen.
-
shield
őstag
Én csak a youtubon nézem a videókat több játékostól. Még gépet kell fejlesztenem és megvárom a Ficsoport fordítását, addig a youtube marad.
Itt olyanok játszanak, akik nem játszottak egy csomó moddal és nem éreztek rá a hangulatra. Ha én tolnám a játékot biztos másként látnám a dolgokat. Így egyenlőre nem érzem azt az érzést, mint a régieknél.
Ahogy írtad, azok a zenék hiányoznak. És néhány karakter, nem beszélve az angol hangról, sokszor nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.
Remélem, számíthatunk a modderekre, és pótolják a hiányokat. Semmilyen módon nincs éjjellátó a játékban, ez siralmas. Már megjelentek kisebb modok, pl. súlyhatár...
Jó lenne megtudni, hogy lehet-e a fájlokat módosítani, mint a réginél, vagy csak moddal lehet operálni.
Egyenlőre a gép fejlesztés, ami miatt a netet túrom. -
Veszett Róka
csendes tag
Sajna még nem láttam a játékot élőben, most más prioritásaim vannak pénzben és időben is. DE:
Megnéztem egy jópár részt mindenféle playthrough videokból. Örültem, hogy nagyon sok helyszínt felismertem a régebbi játékokból, és pont ugyanennek nem is örültem. Kicsit olyan "menjünk biztosra, csináljuk megy még egyszer ugyanazt" érzés volt bennem, ha már régen bejött a Yanov station, akkor idén is be fog jönni. Szóval nem felpimpelt régi helyszínekre várok, hanem újakra, ugyanis nekem a játék legnagyobb élményét az aprólékos felfedezés adta. Órákon át képes voltam bolyongani az elhagyatott vidéken, és ami Dezoék legnagyobb erénye, mindig találtam is valamit. Ha más nem, egy roncs, egy összeomlott viskó, vagy elhagyott őrbódé mindig tartogatott felfedezni való dolgokat, vagy ijesztő ellenfeleket - izgalmakat. Ezt nem láttam az új helyszínek között, mintha valahogyan a szemét tényleg csak szemét lenne és nem érdekesség. De még egyszer hangsúlyozom: élőben még nem volt szerencsém hozzá. Majd talán nyáron. -
Weor
csendes tag
E5-2690 a procim és nekem is megfordult a fejemben, hogy ennek az egymagos turbó órajele csak 3,8 Ghz és az lehet a gond. Aztán cimbinél egy 5700X egy RX580-nal együtt nem produkált jobbat, meg a procim kihasználtsága amúgy viszonylag alacsony játék közben.
Itt egy siralmas videó, ahol bár nem 1080p a felbontás, hanem 2160p, de tökéletesen megmutatja, hogy én is csak az időmet fecsérelem, amikor próbálok az X-Rayből kisajtolni valami normális teljesítményt:
https://www.youtube.com/watch?v=QMfbY2csWLw
a videóban 1:23-nál, amikor kijön Szidorovics bunkeréből, akkor a 3080Ti 99%-on pörög és 74 az fps, az RTX4090 meg 35%-on poroszkál és 71 az fps...
Oké, hogy nem a Lost Alpha alatt teszteli a figura, de a motor lényegében ugyanaz.
Úgyhogy el is engedem ezt az fps-es dolgot és egyszerűen csak megpróbálom élvezni a játékot, amint megkajáltam
-
Weor
csendes tag
Az kétségtelen tény, hogy az X-Ray Engine az időjárás-effekteket, meg a napszakok váltakozását tekintve még mindig megállja a helyét, de nagyjából ezzel az összes pozitív tulajdonságát fel is soroltuk. Ezt leszámítva sajnos összességében elmondható, hogy egy rendkívül pocsék grafikai motor.
Most például ahogy írtam is, a Great Metal Factoryban vagyok és bizony némely helyeken beesik az fps 35 körül (eddig sehol sem esett be 60 alá), pedig csak egy épületrészben vagyok és az üres falat nézem.
Tegnap egész este próbáltam valahogy normális képkockasebességet összehozni ezen a pályán, teljesen abnormális a motor viselkedése. Az mi már, hogy minden élsimítást lekapcsolva a kritikus helyeken nem nő meg az fps, pedig szemmel láthatóan recés minden, ahol meg eddig is jó volt a képkocka, ott meg a duplájára emelkedik? A vga kihasználtsága meg 25% és 100% között ingadozik. Döbbenetes.
Az is nonszensz, hogy ha lemegy a nap, akkor ugyanott, ahol eddig 35 volt, ott 70 és 100 között ingadozik.
Olvastam tegnap, hogy ha elsőre elindítod a játékot, aztán kilépsz a főmenübe és a load game-mel betöltöd újra ugyanazt a mentést, akkor sok esetben több lesz az fps.
És tényleg ez a szitu, de csak bizonyos beállítások esetén. Ez eddig fel sem tűnt, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen létezhet. sikerült végül összehoznom olyan beállítást, amivel ha újra betöltöm a mentett állást, akkor 40-nél lejjebb nem megy ezen a pályán a kritikus pontokon és ki van húzva csutkára lényegében.
A user.ltx-ben lehet mókolni egy rakás beállítást, amit sem a játékon belül, sem a configuratorban nem lehet állítani.
Szerintem csak én vagyok ekkora barom, hogy ilyenekkel foglalkozom 5-6 órán keresztül és lementek minden módosított user.ltx-et és hasonlítgatom őket, hogy valamennyire kiküszöböljem a grafikus motor hiányosságait...
Nem véletlen, hogy csak a Stalker-játékok készültek ezzel a motorral, mert nem volt senki olyan ostoba, hogy megvegye és szenvedjen vele.
Én csak az UE4-et tanultam alapfokon, de már az UE3-ban is lényegében bármit meg lehetett csinálni, az UE5 pedig konkrétan a jelenleg elérhető legjobb grafikus motor.
Én személy szerint meg sem próbálnám összehasonlítani a kettőt, mert az X-Ray Engine valahol a béka segge alatt van kettővel.
-
Weor
csendes tag
Én nem tudok dezowave-es Stalker 2-ről, valamilyen saját posztapokaliptikus játékot kezdtek el még évekkel ezelőtt, de annak semmi köze a Stalkerhez és én nem is hallottam ezen kívül semmit róla.
Mindenféle fikázás nélkül írom, hogy ha ez a saját játékuk is olyan összegányolt valami lesz, mint a Lost Alpha, akkor aligha lesz egy kasszasiker...
-
Weor
csendes tag
További tapasztalatok a Revisitedet illetően:
Nincs kiegészítő felirat. Engem baromira zavar, hogy nem értem, hogy például az átvezető animációknál mit karattyolnak oroszul, mert nincs feliratozva.
A moddb oldalán a Revisited hozzászólásainál a fejlesztő írta, hogy nincs rá lehetőség, hogy orosz hang + angol kiegészítő felirat legyen.Elszomorodtam, aztán eszembe jutott, hogy felteszem a magyarítást, mert ott emlékeztem, hogy a kiegészítő feliratokkal is babráltak. Számítottam rá, hogy nem fog működni maga a magyarítás, mivel a Revisited saját szövegfájlokat használ, ezekbe ültettek át minden szöveget és ezekből olvassa is ki a játék (ha jól láttam, egy csomó xml-fájlban vannak a párbeszédek, de ez igazából lényegtelen, csak dicséretes, hogy vette a fáradtságot és rendbe rakta és át is ültette a szövegezést a készítő).
Viszont meglepetésre megjelentek a kiegészítő feliratok angolul. Tehát a magyarítás ezt valahogyan bekapcsolja. Öröm, boldogság.
Cordonban semmi gondom nem volt, minden patent volt, az összes kiegészítő felirat rendben megjelent és nem volt sem crash, sem bármi probléma. A Szeméttelepen viszont tegnap ~6 órányi játék alatt 3x kaptam fekete képernyőt a legváratlanabb helyeken és időben. Például séta közben egyszer csak fekete képernyő és annyi, Feladatkezelőből kellett kilőnöm. De volt, hogy halál után is a quick load-ot megnyomva fekete képernyő és megint semmi, megint a Feladatkezelőből kellett bezárnom, viszont újra belépve már rendesen betöltötte a mentést.
Kitörés után kaptam ugye az üzenetet, hogy vége a kitörésnek, biztonságosan ki lehet menni, erre 2 lépés után fekete képernyő és újra csak a Feladatkezelő segített.
Nem látok a logban semmit. Viszont észszerűen átgondolva egyik esetben sem a kiegészítő felirattal lehet probléma, mivel ezekben az esetekben nem volt várható kiegészítő felirat megjelenése.
Szóval nem tudom, hogy mi lehet a gond. 1x még a legelején, mikor a grafikai beállításokkal babráltam és a játékban állítottam valamit, rányomtam az Acceptre és megint fekete halál és akkor még nem volt telepítve a magyarítás...
Tegnap este deaktiváltam a Configuratorban a magyarítást és úgy mentem át a Szeméttelepről Agropromba, jött egy csóka, hogy segítsek nekik harcolni, ott halandzsázott oroszul, egy k*rva mukkot nem értettem belőle, mert ugye így nem volt kieg. felirat
Megnézem így, kikapcsolt
magyarítássalkiegészítő feliratozással, hogy mire jutok. Ha így is lesznek fekete halálok, akkor valami más lesz a gond (én erre számítok), ha pedig nem, akkor mégis a magyarításban lévő kieg. feliratozás a hiba oka és akkor lehet belenyúlok a magyarításba, hogy csak a kieg. feliratokat kapcsolja be... vagy nem t'om, majd még írok, hogy mire jutottam. -
Weor
csendes tag
Az első, amit egyből észrevettem, hogy jóval magasabb az fps.
A leggázabb helyeken 40-45 körül volt a sima LA-val (ez miatt picsogtam is itt tavaly szeptemberben
), most sehol sem esik be 60 alá, de a 60 is nagyon ritka, ennél csak magasabb szokott lenni, pedig - szinte - ki van csutkára húzva a grafika:
Ez a Revisited tartalmazza az alábbi fájlokat is, számomra nem kérdés, hogy némileg fejlesztett X-Ray Engine-ről van szó:
Szóval a teljesítménnyel elégedett lehetek, ez alsó hangon jó 30%-os növekedést jelent (a videókártya egy GTX 1070-es, a felbontás pedig FullHD).
Eddig azóta csak egy jó órát toltam a játékot, semmi probléma nem volt, remélem nem is lesz vele komoly gond
-
Weor
csendes tag
Köszi, teszek vele egy próbát
A Revisited hozzászólásai között találtam, szerintem k*rva jó kis film:
https://www.youtube.com/watch?v=GvJ91D-N29g
-
-
Veszett Róka
csendes tag
Én is így érzem. A teasert látva nem kaptam kedvet a végigjátszáshoz, pedig anno a SoC-ből egy-két kép után is alig vártam a végleges változatot. Aztán valahogy mégsem kezdtem bele, nekem a LA 1.3003 volt az első amit végigtoltam - de teljesen beszippantott. Itt ténylegesen fel kellett fedezni a világot, tényleg féltél lemenni egy ismeretlen lépcsőn, nem tudva hova vezet és hogy vajon ki tudsz-e majd jönni a felszínre ismét... Ezek után a trilógia maradék három játékát is vágigjátszottam és minden percét élveztem, még akkor is ha sok helyszín már ismerős volt de a Kaland vitt előre.
Ezt az izgalmat nem érzem a 2. részen. A teaserben komoly hibákat véltem felfedezni, főleg amikor lövöldözés van: a felvett fegyver matchbox méretű, ahogy elmarja a puskát az nevetséges. Mindenhonnan folyamatosan lőnek rád, de senki el se találja a főhőst, nem hogy megölné. Neked ez elsőre sikerül persze (tudom, godmode demo, de akkor is). A fegyverek villogása sem reális, szóval nekem csalódás volt.
Majd meglátjuk mi kerekedik ki belőle, elvileg április 22-én megkapjuk. -
Dhampir
félisten
S.T.A.L.K.E.R. Упавшая Звезда, ami a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl játékon alapul.
Гид по прохождению мода "Упавшая звезда. Честь наемника" - Útmutató a Hullócsillag. Egy zsoldos becsülete című játékhoz.
Végigjátszás videó Shkrek & Klick
Letöltés: [link]
SaGa59-től, ami kell a Hullócsillaghoz: [link]
A játékról a legtöbb hozzászólás itt található:
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl -
Dhampir
félisten
Klassz képek.
Ez a helyszín a Hullócsillag című játék elején található részre hajaz.
-
Zsoxx
senior tag
Néhányszori próbálkozás után igen
, a lényeg, hogy a látomások (szellem mutánsok) ne érjenek utol. Fölveszed a Compasst, kinyírod a törpéket és kijössz, akkor lespawnol a Controller. Ha azt is kinyírod, utána vissza lehet menni körülnézni, már nem lesz gond. Meg volt nálam 2 db Crystal flower is.
-
Zsoxx
senior tag
Átváltottam angol nyelvre, az a Spring, csak sehol nem találok. A bányából kijövet nem jött újabb küldetés, csak egy skillpontot kaptam.
Szidorovicsnak kell 3 artifact, abból már csak a Spring hiányzik, szerintem ez is főküldi lehet, mert nem lehet lemondani. Abban reménykedek, hogy ha megvan, továbbenged. -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen ismét!
Tegnap olvastam egy IGN honlapján felbukkant cikkben is róla:
[E3 2021] Fény derült a S.T.A.L.K.E.R. 2 gépigényére, elég combos PC kell hozzá
Ez pedig a Gamepod-on megjelent írás, most vettem észre:
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Íme az előzetes gépigény
Szerinted, szerintetek egy GTX 1650 Ti mobile már nagyon kevés lesz hozzá, például Medium beállításokhoz?
-
Pet84
tag
Egy javító eszközzel 3x javíthatod meg a kocsit, mindenképp megéri beszerezni, illetve legyen nálad mindig a csomagtartóban. Én is a fehér nivát tartottam meg így egészen a játék végéig, szerintem az a leghaszálatóbb jármű a játékban, és ha új autót kell venned akkor azt elég borsos áron adják. Szerintem megéri folyamatosan szerelgetni inkább.
-
kekeeci
senior tag
Igazad van, csináltam egy tiszta telepítést és semmilyen felirat nem jelent meg. Aztán elkezdtem turkálni szöveges állományokat, és megtaláltam a magyarítás leírásában a következőt:
'A kiegészítő feliratozást végző mod újraírt változatát is tartalmazza.'
Tehát ha felirat kell, rakd fel a magyarítást, és ha angolul akarsz játszani, állítsd a nyelvet angolra -
kekeeci
senior tag
-
nem_tom
őstag
Van, hogy nekem is... vagy csak puszta véletlen ami nálad sűrűbb.
Igen, arra sajnos nem találtam megoldást.
Akkor esélyes, mert volt valami olyasmi, hogy nehezebb túlélés meg hasonlók. Nem is bánom, hogy nincs fent mert így sem könnyű. Az alapjátékokat mindig a legnehezebb szinten játszottam, ezt meg a legkönnyebben kell, mert nem boldogulok a tűzharcokban. Vagy csak nem éreztem rá eléggé a játék mechanikájára, nem tudom.
Én szeretem azt a felállást, hogy a dialógusok angolul vannak, de az NPC-k egymás között vagy a bekiabálások során oroszul nyomják. Az angol szinkronok jók, de az slav feeling is ott van.#8608: +1 a v1.4007 -re.
-
nem_tom
őstag
Akkor itt lesz a kutya elásva. Én semmilyen mod-ot nem telepítettem, csak a tiszta eredeti verzió fut. Nem mertem, mert azt írták a magyarítás így fog működni, oszt már nem álltam neki kísérletezni mert amúgy is két hétig szórakoztam vele mire elkezdtem rendesen játszani.
Azt én se tudom megnyitni. Meg gondolom neked is dob be egy hibaüzenetet amikor elindítod a launcher-t.#8604: Furcsa, én gond nélkül el tudok futni bármelyik mutáns elől. Vagy valamelyik nehezítő mod-ot is felraktad? Ha jól láttam volt olyan is a palettában.
#8599: Nekem mindig az volt a bajom, hogy amikor végre bejött egy kis napsütés vagy csak szimplán nem esett, akkor ha visszatöltöttem egy kicsit mindig elsz*ródott az időjárás.
-
Pet84
tag
Fú srácok azt hittem Stalker-ben nem nagyon lehet megizzasztani. de tévedtem. Most jöttem ki a Sin barlangból. Eszméletlen kemény a környezet. Kezdeném ott hogy a vadállatok elől ritkán lehet elfutni (ami amúgy a való életben is így van), simán beérnek és le is vadásznak, pláne a vaddisznók. Mikor kis levegőhöz jutnék akkor pedig jön egy blowout és nincs a közelben egy használható óvóhely mert ami van az tele van az ellennel. Emlékszem mikor még a régi LA verzióval játszottam és itt jártam már simán harcba bonyolódtam ezen a ponton 4-5 fős csapatokkal is, vadállatok elől meg egyszerűen elrohantam. Most nincs semmi ilyen, minden méteren küzdeni kell az életben maradásért.
-
Veszett Róka
csendes tag
Normális, ez az alap beállítás. Nem emlékszem már fejből, hol lehet beállítani (vagy a konfigurátorban, vagy a játék elején - én utóbbira tippelek) hogy melyik map-on milyen legyen az időjárás. Az alap beállítás az esős-viharos, de ezt megváltoztathatod és akár mindenhol lehet napsütéses idő. A blowoutok után viszont mindenképp vihar lesz.
-
nem_tom
őstag
Ezzel tolom én is, általában tényleg borongós, esős az idő, de szokott változni. Előfordul, hogy kisüt a nap. Van bármilyen mod telepítve?
PeL: Szerintem ezt a 1.4007 -nél már korrigálták, itt 1,5 végigjátszás után rendben van minden a kitörésekkel meg az időjárással is. Mondjuk az vicces, amikor visszatöltök egy mentést pár másodperc vagy 1-2 perc elteltével és teljesen más az időjárás.
Bár ha jól emlékszem ez az alapjátékoknál is megvolt.
-
PeL
addikt
Régebbi verziókkal volt időjárás script bug, meg a blowout-oknak is random kellene jönniük, minden játék elején van egy scriptelt blowout és onnantól egyszer sem jött nálam egyik verzióban sem (az 1.4000-et és az 1.4003-at teljesen végigjátszottam). A legújabb verzióban nem tudom mi a helyzet, 1.4007-el nem játszottam még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged