Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A lyuk a pengén 5 mm, a hozzáadott csavar 3,5mm, a Parkside csavar 5mm, és a csavar a végén kiszélesedik kb 6mm-re. Az új pengét nem tudom a régi csavarral rögzíteni, mert ahol kiszélesedik a csavar, az már szélesebb, mint a lyuk a pengén, ezért odaszorítja és nem tud pörögni, az új csavar meg nem passzol a menetbe....
. Ezt vettem. Láttam Olyat, amit direkt a parksidehoz hirdetnek, de ott meg az eladó cég nem volt szimpi
wik_406: Sajnos már "nem elérhető" -
sub71
senior tag
Sziasztok! Aki Parkside robotot használ, és vett már késeket hozzá, tudna nekem egy linket küldeni, hol vette? Mert amit én rendeltem az Amazonról, az sajnos nem passzol.... Köszönöm
-
Speederer
senior tag
Abban egyetértek mikrofonnal, hogy a ritkán nyírt fű nem lenne olyan szép, mintha minden nap vágna belőle egy kicsit.
Viszont azt kevésbé érzem helytállónak, hogy nem tudna mit kezdeni a nagyobb fűvel. Itt a nagyobb fű alatt persze nem a derékig érő gazt értem, de mondjuk a kb 10-12 centis fűre simán ráengedtem a Parkside-ot. Lehet nem annyira élvezte, de megoldotta.
És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.Sok olyan közterületet is látok (főleg kisebb településeken), amit csak "kaszálgatnak", tehát mondjuk évente párszor, mert gondolom nincs rá kapacitás. Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem.
Na de abbahagyom a nyavajgást...
-
Speederer
senior tag
Jól néz ki, bár érdekes (értsd: sok) a 4 órás töltési idő, még akkor is, ha vezeték nélküli.
500 m2-t nyír egy óra alatt, 1000 m2-t egy töltéssel, de közben a working capacity csak 1500 m2. Ez utóbbi számot nem igazán értem: ha teli akkuval indít, akkor 2 órát megy (= 1000 m2), tölt 4 órát, majd megint dolgozik egy órát (500 m2), így összesen 7 óra alatt van meg az 1500 m2. Vagy úgy gondolhatják, hogy ennyit dolgozzon egy nap, és így minden nap lehet nyírni ezt az 1500 m2-t? Simán többet várnék egy ilyentől.Más: anyósnál beüzemeltem a Parkside-os robotunkat, de a 2 udvarra már nem lett elég a határoló vezeték. Milyet kellene vennem erre a célra? Ránézésre 1 mm2-es, de kell valami spéci tulajdonsága legyen?
Azért azt már most látom, hogy hosszútávon macera a fűnyírón kívül a dokkolót is állandóan hurcolászni (magát a fűnyírót még hagyján), szóval arra kell majd valami más megoldást találnom. A Grizzlytools.shop oldalon továbbra is hiánycikk a dokkoló.
Továbbra is csodálom, hogy nincs igény olyan cuccra, ami több helyen is tudna működni, lehetőleg határolóvezeték nélküli megoldással. És most nem csak a szomszédokkal közösködést értem ez alatt, hanem ha valakinek van pl nyaralója, egyéb telke, nagyszülők udvara stb. ahol szintén lenne mit nyírni, akkor erre elég lehetne egy gép is. Persze itt még nagyobb előny a gyors és hatékony nyírás, nem pedig az össze-vissza bolyongás, mellette talán még a gyors töltés is, hogy ne arra menjenek el órák.
Na de ez most csak egy kis elmélkedés, majd egyszer biztos lesz ilyen is... -
jbnd-007
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Sokat figyelgettem az LX790-et és elég jól érzi, hogy melyik irányból érkezett a vezetékhez és merre kell fordulnia. Valószínű két érzékelő lehet az orrban egymás mellett és a kettő által mért jelerősség különbségéből lehet becsülni az érkezés szögét.
Hacsak a Parkside-ból ki nem spórolták a két érzékelőt, akkor ez tényleg inkább szoftverhiba.
-
Kedvenc Parkside robotom egészen kreatív hibával örvendeztetett meg!
A kert túlvégében szomorkodott elhagyatottan, amikor megtaláltam. Kikapcsolva.
Bekapcsolás után végigcsinálta a teljes gyári indítási menüt nyelvválasztással, PIN-kódmegadással.
Amikor mindezt befogadta, közölte, hogy ő most kívül van. Pedig nem volt kívül. A vezetéken állt, de még bőven belül.Azóta mintha megint rendesen nyírna
MaCS
-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Gondolom a legtöbb dokkoló III. ÉV osztályú, így a legtöbbször galvanikusan független ( bár ha jól emlékszem a Parkside tápja bemeneten I. ÉV osztályú volt, úgy emlékszem volt védőföldje, de gondolom a kimenete törpefeszültségű, tippre SELV, de lehetne akár PELV is. Ez magas frekvencián jelenthet föld felé szivárgó áramot, ha megszakad a hurok a vezeték föld felé fennálló kapacitásán, ha PELV akkor akár jelentőset is... a kolléga által csatolt EU direktíva szerint 100 kHz nagyságrendben vagy alatta várható a vivő...
Más: Mérj hurokellenállást a kerítésen, engem az LX egyszer már megtréfált ilyen rejtélyes hibával, a hurok ellenállásom 500 Ohm volt, csere után 1 Ohm...

-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A kerítés egy 1 menetes tekercs, és a mágneses tér merőleges a felületre!... a felfele/lefele irányú teret érzékeli, eredeti ötlet... Simán észreveszi a mező közepén, hogy elmegy a kerítésből az áram, és leáll... ha nem, akkor hibás, cseréltesd ki... ha kívül keveredik a kerítésen, ellenkező irányúra vált a tér.... onnan tudja, hogy kívül van
Tesómnak szombaton üzemeltem be a kis Parkside-ot, a vezetéktől 5 m-re simán megállt, ha kihúztam a dokkolót a konnektorból... visszadugva csippant egyet és nyírt tovább... ezért írtam, hogy teszteld le, lehet kifogtál egy hibásat. Sajnos ott 15m-es távot nem tudok tesztelni, mert nincs akkora a füves terület...

-
Éppen erről fejeztem most be egy beszélgetést egy 500 nm-es Parkside gép gazdájával. Ő is a vezetékátlépésekre panaszkodik, mégpedig két okra visszavezetve:
1. Állítja, hogy áramszünetkor nem állt le vezetékhibára panaszkodva, hanem ment toronyiránt. Ezt én még nem próbáltam ki, de ha igaz, az nagyon nagy hiba.
2. Az viszont közös tapasztalatunk, hogy ha eléri a gép a vezetéket, és ezért megpróbál megfordulni, de elakad az eleje a fordulás közben, akkor a korrekció olyan öngerjesztő folyamatot indít el, ami nagy eséllyel végződik a drót túloldalán.
Az egyébként érdekes kérdés, hogy milyen távolról érzékeli a vezeték mágneses terét. Ez a 15 méter nekem soknak tűnik. Egyrészt, mert két, ellentétes irányban vezető szálat egymástól 15 centire lefektetve már külön érzékeli, másrészt, mert a szomszédságban nagyon hosszan fut a kerítés két oldalán, egymástól kb. 30+30 centire a fűnyírójuk vezetéke, és nem zavarják egymást.
MaCS
-
Zegzugos kertbe sajnos nem igazán jó választás egyik "kaotikus" útvonalú gép sem -- oda térképes kell.
A Parkside-okat az árkategóriájukban kell értékelni. Másfélszer, akár kétszer ennyi pénzért is kaphatsz olyan gépet, amelyik semmilyen szempontból nem jobb.
A vezetékes megoldás pedig a jelen realitása. Azért "szabad" megvenni ezt a technológiát, mert jelenleg ez az általános. A kapható gépek nagyon kevés egzotikus és egyben méregdrága kivétellel vezetékesek, és nagy többségük random kóvályog a területén.
A vezeték egyébként nyár végére el fog szépen tűnni a nyesedék és egyéb növényi maradványok alatt, nem fog látszani.
MaCS
-
mikrofon
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Bosch-t miért Parkside-re cserélted?
Ez azért jelentős visszalépés.
Parkside egy alap, jól működő robotfűnyíró egy egyszerű és jó elrendezésű kertbe könnyű tereppel.
Ha több kell akkor megfelelő technológiával felszerelt robot kell, ami jóval drágább...
A fényképek alapján a te kerted nem parkside kategória. -
litter
tag
Parkside 1000nm szubjektív gondolatok első robotfűnyíró felhasználóként:
Az egység bár végtelenül korrekt áron kapható és alapvetően fűvágásra alkalmas, így az AI korszakában nagyon zavar, hogy bántóan HÜLYE. Otthon rengeteg Xiaomi ökoszisztémás okoseszközt használok és napi szinten élvezem a modern technológia apró finomságait, kifinomult működését az egyes moduloknak.
Ehhez képest ez a "Smart" gép olyan, mint egy nem kívánt időutazás a múltba. A vezetékes megoldás eleve idejétmúlt, de tagolt kertemben a szűk átvezetések véget nem érő tili-toliba fulladnak, nem beszélve arról, hogy vizuálisan is csúnya látvány a sok drót. A fűnyíró teljesen koncepciótlanul, össze-vissza baszong a kijelölt hálón belül, szemlátomást fogalma nincs mit csinál, nem tudja hol van. Az általa kedvelt részeken hosszan időzik, míg más részekre alig teszi be a lábát. Idegből rohan bele újra és újra ugyanazon akadályokba, nézni is rossz, nem tudom hogy fogom kibírni évekig ezt a látványt. Könnyen elakad, elássa magát, a dróton ügyetlenül mozog. A hozzá adott "Smart" appot inkább nem is minősítem, maradjunk annyiban, hogy vicces.
Ebben az ársávban a Parkside alternatíva nélküli, engem is elcsábított a látszólagos értékajánlat és rákívántam. Viszont vannak kétségeim, hogy 2024-ben szabad-e még ezt a technológiát bárkinek megvenni. Szerintem inkább felejtsük el. Abszolút megértem azokat, akik a 150.000 Ft többszörösét szánják rá egy valóban okos fűnyíróra.
-
válasz
noorbertt
üzenetére
Minden sarkot két 45 fokos töréssel oldok meg, de a vezetékátlépések eddig kivétel nélkül egyenes szakaszokon történtek, ahol legalább másfél méteren belül nincs semmilyen kanyar.
A füvet pedig a kísérleti üzem tiszteletére előzőleg 5 centisre nyírtam kézi géppel, amiben ugyan meg tudott akadni a Parkside, de ez az én logikám szerint nem provokálhatta a menekülést a műveleti területről. Ráadásul a legutóbbi szökési kísérlet helyén már bő 60 centire növeltem a biztonsági sáv szélességét a kábel és a rézsű letörési szegélye között, a gépnek tehát jóval többet kellett megtennie a tiltott zónában, mint a saját hossza.
Szóval érti a fene, de nem tetszik a jelenség.
MaCS
-
válasz
wik_406
üzenetére
Helyzetjelentés a Parkside 1000 nm vonalról:
A Tuya app lényegesen jobbnak tűnik, mint a Parkside sajátja (leszámítva Schwarzenegger hiányát).
Az első dolga az volt, hogy frissítse a fűnyíró firware-ét 0.4.4-ről 0.4.6-ra.Ez pedig érzésem szerint érdemi javulást hozott a gép mozgásában. Most sokkal több hosszú egyenest fut be, nem nem kóvályog random a területen. (A kert túlső végébe mondjuk így sem merészkedik át. Lehet, hogy érzi, hogy az már a rókák birodalma.)
Ami viszont nem jó, az a wifi. Ugyanis a frissítést követően ugyanúgy nem működik semmi, mint a saját appban. Szerinte ugyanis nem lehet kapcsolódni, mert gyenge a jel.
Szerinte -96 dB. A telefonom szerint -72 dB. kb. öt méterre, rálátással van a router.Tehát kellene ott lennie térerőnek dögivel, oszt mégsem kapcsolódik.
Erre van ötletetek?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
wik_406
üzenetére
Igen, köszönöm -- és milyen igaz!
Újabb kérdés:
App
Nem sikerül csatlakoznom. Mit csinálok rosszul?
A wifi engedélyezve a gépen, a Parkside app telepítve a telefonon. Belépek, próbálok hozzáadni új BT eszközt -- keresi, keresi, de nem találja a fűnyírót. Közvetlen közelről sem.
-
Yellow73_a
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Sajnálom, hogy neked nem jött be a Parkside robot.
Nekem ez az első robotfűnyíróm, és sok gondom eddig nem volt vele. Kétszer akadt el (persze amikor nem voltunk itthon), de ez a terepnek köszönhető, átmenet nélküli túl hirtelen emelkedő esetén elakadt az orra. Ezt a terepakadályt kiküszöböltem, azóta elakadás-gondom nem volt. De valóban nagyon érzékeny az akadályokra, az orr részén túl mélyen van a szoknyája. Talán szerencsésebb lenne, ha a nagy kerekek lennének az elején, a kicsik meg hátul, szerintem akkor kevésbé lenne érzékeny, illetve könnyebben mászna meg emelkedőket.
Ezen kívül kétszer volt olyan, hogy a beprogramozott időpontban nem indult el, nem tudom, miért.
Nekem tökéletesen hazamegy a dokkra, és az ajánlott 35 cm szegélytávolság is rendben van.
Mivel már a vásárláskor tudtam, hogy a kábel nincs spulnin és könnyen összeakad, így PET palackból és kartonpapírból pillanatok alatt összedobtam egy spulnit. De valóban kicsinyes dolog ezt kispórolni -
válasz
MaCS_70
üzenetére
Első tapasztalatok a Parkside 1000 m2-es gépével:
Mindenek előtt: rettenetesen csalódott vagyok. Lehet, hogy el lettem kényeztetve a térképes Boschsal, de ekkora minőségi különbségre azért nem számítottam.
Az mondjuk szubjektív, hogy a szisztematikus működéshez szokott szemem számára kifejezetten bántő nézni az össze-vissza kóválygást, de ez ugye vele jár. Az már egy kicsit többet számít, hogy úgy tűnik, hogy vannak számára kedves helyek, ahol már egy fél nap alatt is szinte legyalulta a füvet, míg a kert egy jelentős részébe konkrétan el sem jutott. De ehhez azért több idő kell.
A konkrét problémáim:
1.
A Bosch által hetekig elakadás, sőt, legérzékenyebb fokozaton is szinte akadályérzékelés nélkül kezelt területen az első nyolc órában a Parkside 14 alkalommal akadt el, magát elásva, és 1-2 percenként akad meg akadályt érzékelve. Ennek két oka van: egyrészt nagyon érzékeny az akadályokra. Már egy fűcsomó is megfutamítja. Másrészt kicsit a kerék kapaszkodó képessége. Simán a kert közepén is el tud kaparni, és a hülye kiszabadulási algoritmus miatt gyorsan el is ássa magát. Mindezt pedig okozza és súlyosbítja az, hogy nagyon alacsonyan van a gép eleje, ami miatt sokkal nagyobb ellenállást kell leküzdenie.2.
Sokkal komolyabb és kimondottan veszélyes probléma a kábelkezelés.
Simán át tud lépni a vezetéken! Ennek tipikus formája az, hogy merőlegesen ér el hozzá, a géptest nagyobbik része áthalad fölötte, és ekkor érzékeli, hogy meg kéne fordulni. És itt jön a probléma, ha bejön az 1. pontban jelzett elakadási hajlam. Ha ugyanis a vezeték feletti megfordulás közben első kísérletre akadást érzékel (ami ugye nagyon könnyen megy), akkor elkezdi riszálni magát, miközben lassan, de biztosan átküzdi magát a kábel fölött. Ilyenkor jó esetben simán visszafordul, mintha mi sem történt volna, de el is akadhat, és legrosszabb esetben a tiltott zónában folytatja az útját.
Öt alkalommal horgásztuk vissza arról a rézsűről, amelynek a szélétől jó fél méterre futott a vezeték.3.
A megadott biztonsági távolságok túl optimisták. Az előző ponthoz kapcsolódóan: a kábel mentén végig találtunk nyomokat 40-60 centire a tiltott területen. Vannak oszlopok a kertben, amelyeket bő 50 centis rádiusszal kábeleztünk körbe, mégis rendszeresen nekik meg a gép.4.
A hazatérés nem megy neki. A dokkoló felé menet rendszeresen letér a kábelről és elmegy világgá, és mindezt ismételgeti az akku lemerüléséig. Legalábbis egyszer ezt a forgatókönyvet követte.Az már csak nyafogás, hogy a hozzá adott 200 méter vezetékhez már nem fért bele egy spulni, csak két nylon madzaggal volt összekötve -- és persze összegubancolódott. Majdnem másfél óráig bogoztuk, pedig a nejem ebben nagy.

MaCS
-
litter
tag
Sziasztok!
Végül megvettem a nagyobbik, 1000 nm-es Parkside gépet. Van még eladó belőlük. Ma telepítettem, de a
a "smart" résznél okostelefonon csak a "hibanapló" érhető el, a többi funkció nem aktív. Futott bele valaki hasonlóba?Szívesen egyeztetnék privátban (messenger, telefon, email...) valakivel, aki már "belakta" ezt a típust, lenne pár
egyéb kérdésem is, nagyon hálás lennék.Üdv, Tomi
-
litter
tag
Sziasztok!
A nagyobbik (1000nm-es) Parkside-ból a május eleji promo idejéről tud valaki elérhetőt bárhol az országban?
A kisebbik (500nm) még kapható BP II. kerületben. Üdv, Tomi -
süti5
őstag
Parkside nekem bevált, szuperül működik. Utólag is kapsz hozzá olcsón nagy akksit, én is ezt tettem, alapból 4 ah-s járt hozzá, ezzel 4 órát működik kb. utána megy töltőre, a 8ah-s-sal 8 órát bír.
Egyszerű, stramm gépnek látom, nem az ilyen kifinomult, mindent állítgató emberek gépe szerintem, de a célra tökéletesen megfelel. Van applikáció, egy-kétszer elakad pl. új nagy vakondtúrásban, de ennyi hiba volt eddig. -
litter
tag
Sziasztok!
A robotfűnyírók ár/érték bajnok kiadását keresem, mondhatni Pocophone-ját

Némi utánajárás után az Obi-s LandXcape LX790 befutó lehetne, de úgy nézem ez egy régebbi modell, itt a fórumban is sokan használják. Szabad ezt még megvenni 2024-ben? Jelenleg 170k az Obiban, ez olcsóbb lesz szezonon kívül?
A másik játékos a Parksideos modellek közül a nagyobbik. Ez az 150k körül szokott menni. Szimpatikus modell, az ára is korrekt, viszont a tesztek alapján a versenytásaknál lényegesen hangosabb.
Szabad erről a két modellről véleményt kérnem, esetleg másikat tud ajánlani valaki 200k alatt?
Telek mérete 750nm. Összes fűterület kb 350 nm.
Üdv, Tomi
-
Próbálom beüzemelni az 1000 m2-es Parkside robotot. Volt itt már szó arról, hogy nem feltétlenül kell pontosan betartani a bázisállomás telepítésére vonatkozó leírás szerinti szabályokat.
Érdeklődöm, hogy vannak-e frissebb tapasztalatok. Esetleg sarokban működik-e valakinél?
-
Robert98!
újonc
Sziasztok. Parkside robot fűnyíró az állomáson kiírja hogy: Kérjük cserélje ki az adaptert. Milyen adaptert?????
-
Andras6800
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Hello, köszi a vlaszt. Jogos az észrevétel. Sajnos csak most volt esélyem méricskélni. Gyakorlatilag masszívan túlzásba estem.
3,55 m-en emelkedik a talajszint 1,1m -t. Így ha minden igaz, ~18,6° -os emelkedőről beszélünk, ami ~33,65%-os emelkedő.
Oersze nem egyenletes teljesen az emelkedő, de szerintem egy olyan gép ami tud 35%-ot, már elegendő ide.Sajnos a parkside-ról lemaradtam.
Erről van vélemény?
https://www.kickstarter.com/projects/airseekerstron/tron-360-ai-vision-robot-mower-smooth-lawns-and-fertilizing?ref=8rv52x&fbclid=IwAR1uVW7w6oapWRz-39XQf6snRl4_aHKGrnsjT4Su7N0wIdyk4krGx8FQZmg_aem_AeZfgteoRw1g_NRrrtXkfwB7-9UJwjMMqW-ecekc_N3OVKNWPIpAuWnzIh6mluTVIKYQ03pkEM7uE7UlhADKz4kONem tudom eldönteni, hogy határólóvezetékest vagy anélkülit vegyek-e. Az tiszta, hogy a nem határoló vezetékes jelentősen drágább, mint a vezetékes. De a vezetéktől meg fázom olvasva itt a fórumot. Meg ugye gyepszellőztetni is kellene azért rendszeresen. Ehhez meg elásogatni a vezetéket... ehhez nem füllik a fogam annyira.
Néztem Husqvarna nerakat is. Persze drágák mint a méreg. A 310E a 30% emelkedővel kevés lehet. A 320 az 50%-al már okés lehet. Azt jól látom, hogy a 410XE vagy 430X meg object detectiopnnal tud többet. De a 410XE megint kevés a maga 30%-os emelkedési szög limitációval.
Mi a tapasztalat, mennyire van értelme object detectionra költeni? Plána ha van kisgyerek... azaz maradhatnak szerte széjjel dolgok a kertben.
Ha a vezetékes dolgot meg az object detectiont el tudom engedni, amúgy elég az automover 305-ös is..Más márkákat nem ismerek, nyitott vagyok a javaslatokra továbbra is.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speederer
üzenetére
Anyós kaphatna egyet az olcsóbb Parkside-os robotból Karácsonyra

A jobb GPS alapúaknál az a nehéz, hogy van még egy külön RTK Reference Station nevezetű adó-vevő, aminek áthelyezése, elmozdítása újra tanítást igényel... Ami egy bonyolultabb terepnél, No-go zónákkal elég hosszadalmas... Ráadásul tanulják a terepet így minden áthelyezés tovább tartana, mint lenyírni kézzel a füvet...
-
koma106
senior tag
válasz
wik_406
üzenetére
Sziasztok! Én is beruháztam a kisebbik Parkside fűnyíróra. Tegnap képzeletben már elvégeztem a telepítést, ma meg is szeretném valósítani. Bevallom elsőre sokkolt a használati útmutató, de most már elég bátornak érzem magam.
Most nem lehetett hozzá kapni esővédő "garázst". Kérdésem, hogy hol lehetne ezt beszerezni, illetve elég védelem-e locsolórendszerrel szemben (ahol nem függőlegesen érkezik a víz)?
Másik kérdés, hogy a határoló vezetéket érdemes-e, lehet-e 1-2cm-re süllyeszteni (ásónyomba pl.), vagy túl macerás, nem éri meg és lehet a jel is rosszabb lesz? Azt gondolom, hogy a felszínen a lombseprű is bele fog akadni....Mi a gyakorlati tapasztalat? Az éves gyepszellőztetés mennyire szívás, ha szakad a vezeték, akkor full csere?
-
válasz
Speederer
üzenetére
Elvileg elég egyszerű megoldás, amennyire tudom statikus analóg jel, nem megy benne semmilyen adat, vagy kommunikáció. Rá kell mérni egy oszcilloszkóppal, hogy konkrétan milyen a jelalak és a freki. Vélhetően gombokért lehet építeni elektronikát ami elő tud állítani egy ilyen jelet, és egy vezetékbe bele tudja küldeni. A gyakorlati megvalósítás kapcsán nem tudok segíteni, pláne nem Parkside-ban.
Egyébként egy ilyen DIY projektet sem láttam szembejönni, és szerintem az az oka, hogy ezek a gépek a működésükből adódóan alkalmatlanok ad-hoc feledatokra. Tehát az nem működik, hogy 1-2 hetente elviszem a nyaralóba, és majd egy full akkuval rendbe teszi ott a füvet amíg ott vagyok. Ahhoz, hogy bármit tudjon kezdeni vele, le kell nyírni, utána azt tudja szinten tartani. De ha le van nyírva, akkor minek a robot? Ha netán annyi időre marad, hogy annak értelme is legyen, akkor addig mi nyír az eredeti helyen?
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok a témában, a hónap elején szereztem be egy Parkside robot fűnyírót. Tudom, nem egy csúcskategória, de összességében teszi a dolgát, szóval örülök.
Viszont felmerült bennem, hogy milyen jó lenne, ha máshol is tudnám ugyanezt a gépet használni...
Feltételezem, hogy az járható út lenne, hogy a másik telken is kihúzom az UV álló 1mm2-es (?) vezetéket, mint határolót, de vajon a parkoló/töltő részt is mindenképpen vinni kellene? Van abban is valami okosság?
Vagy ha ilyen terveim vannak, akkor GPS alapú gépet kellett volna vennem?! -
koma106
senior tag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Sziasztok! Múltkor lemaradtam a Parkside fűnyíróról, sajnálom, hogy ez most egy butított verzió lesz (nem tudom majd HA alá betenni). 300m2-t kell majd ellátnia, amiben van egy kis emelkedő is (a képen jobb oldalt a térkőnél). Ezzel ugye meg tud majd birkózni? Sövénytől mekkora távolságra kell a vezetéket telepíteni? Illetve, ha véletlenül találkozik kutyakakával, akkor abba fennakad, vagy kikerüli?

-
Yellow73_a
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ha jók az infóim, a lightosabb Parkside az alábbiakban különbözik a múltkori nagyobbtól:
- 500 m2 vs 1000 m2 ajánlott felület
- 18 cm vs 22 cm vágásszélesség
- 2 Ah vs 4 Ah akku
- 130 m vs 200 m határoló kábel
- 200 db vs 350 db leszúrótüske
- a kisebbikben nincs bluetooth és wifi -
Yellow73_a
tag
válasz
Anaconda
üzenetére
Szia,
Ugyan én tegnap Parkside géppel teszteltem, annak még a 1,5-2 centi is túl nagy akadályt jelentett, így fel fogom tölteni járdasíkig. Nem tudom, az LX790-nek mekkora a "szoknyája", és mennyivel van mögötte az első kerék. Nálam a szoknyája (amit visszaolvasva páran leszedtek hasonló probléma miatt) ütközött a szegélybe, de nem tudom, az első bolygókerekek felmennének-e rá -
Yellow73_a
tag
Még egy kérdés:
Ha még nem párosítottam telefonos appal a Parkside robotot, kézi indításnál mennyi ideig dolgozik? És gondolom, ha letelt ez a munkaidő, akkor nem fogja újra kezdeni, hanem újból kézzel kell indítani. -
Yellow73_a
tag
Tegnap José, az új kertészünk munkába állt. Este negyed kilencre végeztem a kábel telepítéssel, majd manuálisan elindítottam, 58%-os akku töltöttséggel. Kilenc körül ránéztem, éppen akkor ballagott vissza a töltőhöz egy kis kakaót felvenni.
Reggelre szép egyenletesen nyírt gyep fogadott. Hajnalban ment a locsoló is, ma délután kiderül, hogy ártott-e neki a víz.
Eddig tetszik ez a Parkside cucc. Helyenként még igazítanom kell a kábelen, mert hiába tettem 32 cm-re a kanócot a kerítés lábazatától, néha így is nekiment. Aztán a járdák mellett úgy raktam le a drótot, hogy félig rámenjen a járdára, de sajnos az 1-1,5 cm-re kiemelt járda szegélyének mindig nekiment, nem tudott felmenni a járdára, így hogy egy klasszikust idézzek, a szintkülönbséget egy lejtős ösvénnyel hidalom majd át, magyarul teszek egy kis földfeltöltést a járdaszegély mellé, remélem, azon majd fel tud menni José.
Ha minden okés lesz a kébel nyomvonallal, egy picit (2-3 centit) beásom a földbe, hogy a gyepszellőztetővel ne vágjam el a kábelt. -
feketemark92
csendes tag
Sziasztok!
LIDL-os Parksideot telepítenék gyeptégla alá.
Olvastam a hsz-eknél,hogy a gyári kábel helyett jobban járok,ha a villanyszerelési boltban kapható,tömör réz villanyvezetéket rakok le.
Milyen vastagot és melyik fajtát válasszam?
Előre is köszi!
Márk
-
hege1989
tag
Ehhez mit szóltok?
[link]
Parkside robot ami közel sem az előírtak szerint van telepítve és működik. A kommentek és a videó alatti leírás is érdekesek.
Valakinél van bármi hasonló vagy valamilyen eltérés a gyári ajánlástól? -
wik_406
tag
Ma en is osszeraktam a gepet. 3 orat ment, ez alatt merult le 33% kornyekere. A vegen nekem is elojott, hogy nem talalja a drotot, amikor vissza akart menni a dokkolora.
En kb 1.5-2m tavolsagra tettem a kampokat (kiprobalasra jo az felkialtassal), de ezt legalabb duplazni kell, mert megakadt neha az elso kerek benne. A kampokat koppra le kell utni, kulonben elakad benne.
Ha valaki akarja HomeAssistanttal integralni, akkor ne a parkside appal kapcsolja ossze, hanem a Tuya Smart nevuvel.Wik
-
koanla
aktív tag
Ha minden nap nyírod, az a gaz ellen is segít. Például a pityang is képes elég sokat nőni egyik napról a másikra. És aki ért hozzá, az azt mondja, hogy minél gyakrabban van vágva, annál kevésbé gazosodik el egyébként is.
Persze sajnos ezt nem tudom saját tapasztalattal igazolni, mert én ma vittem vissza a csodás parkside-ost a Lidl-be ugyanazzal a hibával, mint pistutam a 1852-es hsz-ában.
Meg amúgy is kész lettem tőle, mikor még ment és láttam, hogy ugyanúgy kering csak össze-vissza ész nélkül, mint a buta robotporszívók. -
Yellow73_a
tag
Nem néztétek véletlenül, hogy a Parkside robotfűnyíróhoz lehet-e most kapni tartalékpengéket?
-
süti5
őstag
Kérdés, hogy szüksége van-e sok embernek az ennyire cizellált gépekre. Eddig tökéletesen elégedett vagyok a géppel, még akkor is, ha 5 ből egyszer nem megy vissza a töltőre, mert sikerül elakadnia mondjuk valahol. Fogom, visszateszem töltőre és ennyi, az eddigi csomó fűnyírás helyett ez gyakorlatilag semmi.... Nyáron mikor megy az öntözőrendszer, akkor a gép indítása előtt megnézem, visszament-e az összes szórófej, séta a kertben, majd utána indítom a gépet. Nekem ennyi simán belefér és ezért nem vennék hiperszuper lidaros kamerás cuccokat. Egyszerűen használható kis masszív gépek ezek a parkside cuccok, de szerintem jól használhatóak.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Most a Lidlben van Parkside robotfűnyíró 150eFtért. Gondolkodom, hogy veszek egy ilyet.
Akinek van ilyenje, mik a tapasztalatok?Automata öntözőrendszerrel mennyire "kompatibilis"? Sajnos néha nem bújik vissza minden öntözőfej, azokat legyalulná, vagy akadályként venné és kikerülné?
Öntözést követően mennyi idő kell neki, hogy elinduljon? Mert ugyebár öntözni hajnalban érdemes, a robotot meg inkább napközben kéne járatni.Látom, hogy wifis. De nincs az a wifi router, ami lefedné a füves területet, mert a ház körül U alakban van a gyep, összesen max kb 300 m2.
A sárga pontok jelölik az öntözőfejeket, a piros téglalap egy 45 fokos füves rézsű, amit majd hagyományos fűnyíróval vagy szegélynyíróval úgyis nyírni kell. A rézsűn van két terülős tuja, megy egy babérmeggy bokor is.
A kék karika környékére tervezném elhelyezni a dokkolót, talán az a hely van legközelebb a benti wifi routerhez
A kép tetején a hullámos járdától jobbra az egy nagy csomó "óriás fű", aminek a levelei visszahajlanak, nem tudom, ezt mennyire tolerálja a fűnyíró. A kép jobb oldalán tujasor van. A tujasor végénél a kép jobb alsó sarkánál egy öreg meggyfa van, amit most télen erősen visszavágtunk, így közel sem olyan terebélyes már, mint a képen látszikA határoló vezetéket mennyire kell elásni? Azért kérdezem, mert a gyep eredetileg gyepszőnyeges volt, és a kb 2-3 cm hordozó földréteg alatt közvetlenül ott van a vakondháló. Én úgy gondoltam, hogy csak egy késsel, vagy egyéb szerszámmal egy kb 2 cm mély hornyot vágnék csak a gyepbe, és abba fektetném a vezetéket.
Ha nem ez a Parkside, akkor milyen készüléket ajánlanátok?
A Parksideot mindenképpen megveszem, max visszaviszem három hónapon belül ha nem válik be, addigra már majd igyekszem majd jobban képbe kerülni. -
jbnd-007
tag
válasz
pistutm
üzenetére
A Parkside tavaly szerencsétlenül indult, volt sok alaplaphibás példány, meg beázós darabok. Ha ezeket a konstrukciós problémákat javították, nem lesz vele semmi gond. Persze a FB csoportban a "vegyél kétmilliós luxusgépet a 100 m2-edre" kereskedők ki vannak bukva rá, mert rontja az üzletet. De 3 év garanciával és a Lidl terméktámogatásával szerintem nyugodtan be lehet vállalni ennyiért.
-
pistutm
csendes tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Koszonom a valaszod.
En is igy gondolkodtam. Nem volt meg korabban, ha nem elegendo a tudasa akkor vissza lehessen vinni. Jo par Parkside szerszamom van mar, otthoni felhasznalasra mind kivetel nelkul tobb mint elegseges. Remelem most sem lesz ez maskent...A boltban megkerdeztem, azt mondtak indokolni sem kell, ha minden tartozeka megvan es nincs lelakva akkor 90 napon bel a vasarlas helyszinen visszaveszik.
Nalunk Pomazon negy funyiro es nyolc teto volt kirakva nyitaskor. Enyem lett a masodik, mire fizettem a maradek ketto is kocsiba volt teve.
A robotfunyiro lenne az uj fa konyha?! -
jbnd-007
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy az autóm felmenne 45 fokos emelkedőn.

45 fok az 100%-os emelkedőnek felel meg. Itt egy cikk, amiben említenek pár modellt, köztük egy négykerék hajtású Husqvarnát, ami felmegy 70%-on. A 100% szerintem reménytelen.
Régebben olvastam valahol, hogy a Parkside cuccokat általában az Einhell gyártja. Nem tudom, a fűnyírónál is így van-e, de ha megnézel egy olcsó Einhell fűnyírót, nem fogsz nagyon mellélőni tudásban. 25-30%-os emelkedőnél többre nem hiszem, hogy képesek.
-
jbnd-007
tag
2. Landxcape hasonló butafűnyírónál a terület egyszerűen a működési időt szabályozza, hogy napi hány órát menjen, beleértve a töltést is. Az enyém 1 óra 45 perc után merül, aztán megy tölteni és még visszamegy nyírni valamennyit. Csak a Parkside-ról olvastam eddig, hogy elég nagy akkut lehet belerakni, hogy ne töltögessen.
Megpróbálhatsz beledugni egy régebbi FAT32 pendrive-ot, ha olyan mint az enyém, akkor lehet, hogy kiírja rá a beállításait.
Az furcsa, hogy minden nap körbemegy a vezetéken. Nekem csak hétfőn és pénteken nyír szegélyt.
Nézd meg, hogy nem lehet-e a területet 0-ra állítani, az szerintem kikapcsolná az automata indítást. Akkor viszont neked kell eldönteni, hogy hányszor indítod naponta, mert manuális indítással valószínű csak egy lemerülésig fog nyírni.
3. A szigetet ugyanúgy kellene kezelnie, mint bármelyik határoló vezetéket, maximum hazamenéskor mehetne egy kört körülötte, ha véletlenül nekimegy. Nem raktad le esetleg fordítva a kábelt? Nem mindegy, hogy melyik oldalról kerüli meg a szigetet a vezeték, meg tudnak hülyülni ha fordítva van az áramirány.
-
-
Ezt készséggel elhiszem, de a Parkside-ot 90 napig szabadon tesztelhetem, és három év rá a jótállás is.
Az obis robottal egy barátom telkén van némi tapasztalatom (én járok rendszeresen kiszabadítani), és eléggé vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Szóval kell az a próbaidő...
MaCS
-
Leon, Süti, WiZARD, köszönöm!
A távoli elérés jelentőségéről van fogalmam, mivel rendszeresen én mentem egy barátom elakadt Landroidját. Távoli elérés nélkül nem menne, és én is ilyesmire számítok az én kertem esetében -- hogy távollétemben valakit oda tudok küldeni.
A beázás már elgondolkodtatóbb jelenség. Meglátom, hogy ha lesz egyáltalán Parkside, az javított verzió lesz-e.
A Rivallokról van esetleg tapasztalat?
-
noorbertt
őstag
Van itt Parkside fűnyíró tulajdonos, nézd vissza esetleg.
Kábel nem specifikus, vezesse az áramot.. Penge sem hinném hogy egyedi.Én kb idáig mindent betudtam szerezni ami kellet, felvenni a kapcsolatot a szervizzel és adott minden.
Az tuti hogy ha baj van a géppel akkor a bauhaus begyűjti és az utolsó napokig ülnek a dolgon majd utána kitalálják hogy elküldik szervizbe, ahol ugyanúgy ülnek rajta
hiszen az már nem hoz bevételt. -
Süti, noorbert, köszönöm!
A Lidlnek lelkes vásárlója van, a pincém már szinte Parkside-lerakatként működik, és valóban: példás a visszavételi és a javítási ügyintézésük.
Ezért is merném beváálalni a robotbirkájukat.
Annyit már kiokoskodtam, hogy lehet, hogy családon belüli átcsoportosítással megoldom, hogy annyire ne kelljen a szisztematikus kódorgás.
A Parkside felfedező útjain mennyire jut el a sarkokba? Vannak NoGo zónái?
-
Keef_Lee
őstag
Megérkezett a Lidlibe a Parkside robot. 150 K, esőérzékelő, 1000 m2, 200m kábel, stb. ígéretes. (persze majd csütörtöktől)
-
noorbertt
őstag
Jónak tűnik a videók alapján a parkside robot.
https://youtu.be/FvXoZ6XjY8s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Parfüm topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.