Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yellow73_a

tag

Sziasztok,
    Most a Lidlben van Parkside robotfűnyíró 150eFtért. Gondolkodom, hogy veszek egy ilyet.
    Akinek van ilyenje, mik a tapasztalatok?

Automata öntözőrendszerrel mennyire "kompatibilis"? Sajnos néha nem bújik vissza minden öntözőfej, azokat legyalulná, vagy akadályként venné és kikerülné?
    Öntözést követően mennyi idő kell neki, hogy elinduljon? Mert ugyebár öntözni hajnalban érdemes, a robotot meg inkább napközben kéne járatni.

Látom, hogy wifis. De nincs az a wifi router, ami lefedné a füves területet, mert a ház körül U alakban van a gyep, összesen max kb 300 m2.

A sárga pontok jelölik az öntözőfejeket, a piros téglalap egy 45 fokos füves rézsű, amit majd hagyományos fűnyíróval vagy szegélynyíróval úgyis nyírni kell. A rézsűn van két terülős tuja, megy egy babérmeggy bokor is.
    A kék karika környékére tervezném elhelyezni a dokkolót, talán az a hely van legközelebb a benti wifi routerhez
    A kép tetején a hullámos járdától jobbra az egy nagy csomó "óriás fű", aminek a levelei visszahajlanak, nem tudom, ezt mennyire tolerálja a fűnyíró. A kép jobb oldalán tujasor van. A tujasor végénél a kép jobb alsó sarkánál egy öreg meggyfa van, amit most télen erősen visszavágtunk, így közel sem olyan terebélyes már, mint a képen látszik

A határoló vezetéket mennyire kell elásni? Azért kérdezem, mert a gyep eredetileg gyepszőnyeges volt, és a kb 2-3 cm hordozó földréteg alatt közvetlenül ott van a vakondháló. Én úgy gondoltam, hogy csak egy késsel, vagy egyéb szerszámmal egy kb 2 cm mély hornyot vágnék csak a gyepbe, és abba fektetném a vezetéket.

Ha nem ez a Parkside, akkor milyen készüléket ajánlanátok?
    A Parksideot mindenképpen megveszem, max visszaviszem három hónapon belül ha nem válik be, addigra már majd igyekszem majd jobban képbe kerülni.

Új hozzászólás Aktív témák