Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andras6800
senior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Én is black friday akcióban, csak Luba mini lidart vettem. Hétvégén végül beüzemeltem. Sajna AI feltérképezés túl biztosnági játékos. Nagyon nagy távolságot tart szélétől, ahol szintben van járda, amúgy fel sem megy a járdára. Eddig csak 1x vágott.
Pro: Halk, teszi a dolgát.
Con: Robotporszívós tapasztalatok után elég gagyi a térképkészítés.
Amúgy guta majd megütött, hogy megvettem tavaly a gépet, aztán kijött az új gen a szegélyvágó funkcióval...

-
Andras6800
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok,
adtatok már tanácsot, meg volt beszélgetés, hogy milyen robotot vegyek kertbe. Pont mire rászántam magam egy Mammotion Luba Mini 800-ra, jött ki a Lidaros, ami a fák miatt egyből megtetszett. Eléggé féltem az RTK-tól, illetve ahova kéne tennem, kellene hozzá napelemes modul is. Úgy meg már közel lidar árban van. Továbbá a dokkolónak se szabad ég alatt lenne hely a kertben. A lényeg igaziból nem is ez, hanem mivel a mamotion kb havonta akcióz még kivárok a vásárlással, mert eddig a lidaros mindig kimaradt. Most ősszel meg már elég nagy akció kéne, hogy a tárolóban eltenni polcra megvegyem a robotot. Az a ~15% ami volt most 2 napig azért ehhez kevés. Mindenesetre készülve a dologra beléptem a FB csoportokba ahol tech támogatás van... és hát elég sok panasz van a forgótárcsára, annak repedésére, a pengék szorulására meg pár a speckó első kerekek nem várt kopására. Persze rengeteg SW bug is előkerül, de az kicsit más tészta. A potom indikátora, hogy kíváncsi lennék az itteni közösség megítésére a mammotion Quality kapcsán. Tudom, hogy a support FB csoport a rosz tapasztalatok gyűjtőpontja, én onnan levonni messzemenő következtetést hiba. De gondolom érthető, hogy ennyi pénzért nem s****st akarok vásárolni.
-
Andras6800
senior tag
Igen, ezt tanácsoltátok, csak a Diófa esetén ez nem megoldható, mert a Diófám pont a ferde részen van. A lombokona alja a lejtő aljánál kb a kert többi részének síkjában van. Szóval ami lehet, hogy felkopasztom a Diófát. De töb tesztben láttam, hogy még lomkorona alatti RTK-van is volt jelvesztés és kamerára váltott, ami pontatlanságot hozott/ el is akadt. Ez elbizonytalanított.
-
Andras6800
senior tag
Köszi szépen. Nyitott vagyok, abszolút.
Elég sok tezstet nézegettem elmúlt hetekben, és egyre jobban az az érzésem, hogy a lidar lesz az ami nálam passzol. Eleve a dokkolót is legjopbban/ legkevésbé útba egy fa árnyékába tudnám tenni. Illetve ahol az ég felét takarja az ég. Másrészt még ha a barack alatt lesz is jel, a diófa alatt necces. Annak sűrű a lombja és eléggé letakarja az eget nagy területen.
Pl: [link]
Vagy Luba mini Lidar. Csak sajnos nem várható a kisebb miniből Lidaros.Az Eufy sima kamerás megoldását eléggé lehúzták.
-
Andras6800
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Hello, köszi a vlaszt. Jogos az észrevétel. Sajnos csak most volt esélyem méricskélni. Gyakorlatilag masszívan túlzásba estem.
3,55 m-en emelkedik a talajszint 1,1m -t. Így ha minden igaz, ~18,6° -os emelkedőről beszélünk, ami ~33,65%-os emelkedő.
Oersze nem egyenletes teljesen az emelkedő, de szerintem egy olyan gép ami tud 35%-ot, már elegendő ide.Sajnos a parkside-ról lemaradtam.
Erről van vélemény?
https://www.kickstarter.com/projects/airseekerstron/tron-360-ai-vision-robot-mower-smooth-lawns-and-fertilizing?ref=8rv52x&fbclid=IwAR1uVW7w6oapWRz-39XQf6snRl4_aHKGrnsjT4Su7N0wIdyk4krGx8FQZmg_aem_AeZfgteoRw1g_NRrrtXkfwB7-9UJwjMMqW-ecekc_N3OVKNWPIpAuWnzIh6mluTVIKYQ03pkEM7uE7UlhADKz4kONem tudom eldönteni, hogy határólóvezetékest vagy anélkülit vegyek-e. Az tiszta, hogy a nem határoló vezetékes jelentősen drágább, mint a vezetékes. De a vezetéktől meg fázom olvasva itt a fórumot. Meg ugye gyepszellőztetni is kellene azért rendszeresen. Ehhez meg elásogatni a vezetéket... ehhez nem füllik a fogam annyira.
Néztem Husqvarna nerakat is. Persze drágák mint a méreg. A 310E a 30% emelkedővel kevés lehet. A 320 az 50%-al már okés lehet. Azt jól látom, hogy a 410XE vagy 430X meg object detectiopnnal tud többet. De a 410XE megint kevés a maga 30%-os emelkedési szög limitációval.
Mi a tapasztalat, mennyire van értelme object detectionra költeni? Plána ha van kisgyerek... azaz maradhatnak szerte széjjel dolgok a kertben.
Ha a vezetékes dolgot meg az object detectiont el tudom engedni, amúgy elég az automover 305-ös is..Más márkákat nem ismerek, nyitott vagyok a javaslatokra továbbra is.
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok. Olvasgattam itt pár hozzászólást, de nem feltétlen lettem sokkal okosabb. Egy ideje már szemezek robot fűnyírókkal, de kicsit elveszve érzem magam. A kert nem egy komplex forma esetünkben. Kb 250 m2 egybefüggő L akakú. A gondot az okozza, hogy van az egyik oldalán egy kb 6 méter széles rézsü. Mit rézsü, inkább szakadék a maga ~45 fokos dőlésével.
láttam, hogy holnaptól lesz jó ár/érték arányban robot a lidlben. Az passzolhat ide, vagy ez a 45 fok kizárja. Sajnos hirdetésben nem láttam erre vonatkozó adatokat.
Fontos adalék lehet, hogy van kistestű kutyánk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest