- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
Van valakinek leadott de nem kézbesített rendelése a Myrobotcenter oldaláról? Ha igen jobb ha ránéz.
Ma akartam mégegy gépet rendelni és semmi nincs raktáron, furcsáltam ezért kicsit gugliztam és mintha csôdeljárás lenne velük szembe. Gyenge a németem de pár mondat után ez jött le.Rolly:
Én rákötöttem 48 voltot és vezetéknélküli feszültségkeresôvel megtaláltam a szakadást. -
mikusz87
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég költöztünk kertes házba, ahol a kert eléggé elhanyagolt. Jelenleg inkább gaz mint gyep, benzinmotoros fűkaszával szoktam vágni.
Nagyon gondolkozunk egy robot fűnyíróban, viszont nem vagyok benne biztos, hogy elboldogul a gazos területtel. Ha egyszer alaposan le van kaszálva rövidre, és utána rendszeresen ráküldve elboldogul a gazzal?
RIWALL RRM 1000 típust nézegettem, természetesen tervben van a füvesítés, de addig is szükség van valamire, mert viszonylag nagy területről van szó, kb 1000 nm-es hatótávú kelleni fog.
Köszönöm a tanácsokat.
-
mikrofon
veterán
Tervez valaki mostanság robotfűnyírót telepíteni?
Mert maradt
- WORX WA0177 200m Határoló vezeték bontatlan dobozban
- 200 db rögzítő tüskeHa valakit érdekel akkor írjon PM-et.
-
mikrofon
veterán
Befejeztem a worx landroid l1000 telepítését. Nagyon elégedett vagyok vele. igazából már két napja dolgozgat, de ma készültem el teljesen a határoló vezetékkel és a beállítással.
Egy dolgot nem tudtam megcsinálni. Egyszerűen a lépegetős terület kijelölés nem ment. Sokszor sokféleképpen próbáltam, de össze vissza elugráltak a pontok miközben sétáltam.
-
Tudom, én pl. wago-zom ha netán megsérül. Nem igazán érdekel, nagyon sok kell ahhoz, hogy annyira berohadjon, hogy ne érintkezzen, na meg ezek pont azok a pontok, amikről pontosan tudom hogy hol vannak, szóval nincs velük semmi para. Csak nem akarok ilyen tanácsot osztogatni, mert ha véletlenül baj lesz vele mégis, akkor meg engem szidnak
-
tikshow
addikt
-
mikrofon
veterán
válasz
_Dumber_ #1089 üzenetére
Sajnáltam rá a pénzt én is. De nem jutott jobb ötlet eszembe a locsoló fejek ellen. Mondjuk ez az eső ez érdekes kérdés mert én arra gondoltam hogyha esik akkor visszamegy a helyére. Bár fogalmam sincs hogy mennyi idő után veszi észre. Tehát hogy még mennyit nyír esőben.
Arra viszont nem godoltam hogy mivan akkor ha pont egy kiadós eső után indulna nyírni... -
_Dumber_
őstag
válasz
mikrofon #1088 üzenetére
Ez OK, de ha meg esik akkor nem érzékeli a esőszenzor. Képes kimenni esőben is. Igaz hazaballag, de akkor is tesz egy kört.,hameg eső után 2 perccel kezdődik a munkaideje, akkor nedves füvet nyírogat.
Én olyan tetőben gondolkodom, ami az esőszenzor felett van egy kis lyuk, hogy érzékelje ha esik. A többi része meg legyen védett..
Ellenben szép a gyári tető, de mocskos drága..
-
Ha a rádiós módszer se jött be, akkor nincs mese, bruteforce-olni kell
Én úgy csinálnám, hogy lehúznám a dokkolóról az egyik vezetéket, vennék egy megfelelően hosszút (legolcsóbb amit találsz jó), a hurok közepénél felszedném a kábelt, elvágnám egy ponton, oda bekötném a tesztvezeték egyik végét, a másik végét a dokkolóba az üres helyre. Ezzel ugye megfelezted a zónát, és csak az egyik felét teszteled. Ha nem működik, akkor ebben a felében van a probléma, ha működik, akkor a másikban.
Ezután értelemszerűen a hibás felet tovább felezgetném. Szerencse függvénye hogy a végén hány megszakítást kell csinálnod, és az hány darab zsírcsatlakozóba fog kerülni. Ha szerencséd van, akkor kevésbe
Persze az szar benne, hogy minden ilyen megbontott pont plusz hibalehetőséget fog a jövőben jelenteni, de még mindig jobb mint a jelenlegi állapot.
De lehet amúgy kombinálni is, lehet hogy az első felezés után már jobban fog működni a rádiós vagy a kábelteszteres módszer is a hibás félben.
-
válasz
MaCS_70 #1046 üzenetére
próbáltam a kábel szakadást megkeresni akusztikus kábelteszterrel is (elvileg 400m-t tud tesztelni) ilyet vettem úgy néz ki aki véleményezte az eszközt annak igaza volt, hogy nem egy jó eszköz
szóval ha egyik ágra rakom rá a vezetéket akkor max 1 méterig "hallom" a vezetéket... ha viszont mind a két ágra akkor mindenhol hallom... a vezeték amúgy szakadt folyamatossági vizsgálatnál nincs hangjelzés...
viszont továbbra se tudom megkeresni, hogy hol van szakadás -
puhi78
csendes tag
Sziasztok! Van itthon egy M500-as Works, de sajnos a dokkolója tönkrement. Próbáltam megjavíttatni, de nem sikerült.
A tápegység működik, az elektronika viszont vastagon ki van öntve gyantával, nem hozzáférhető.
Van valami tippetek honnan tudnék másikat vásárolni helyette? -
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
krisztian7 #1078 üzenetére
Valószínűleg hibás a készülék és ezért kidobta a kedves német vagy osztrák tulaj, aztán a leleményes őshonos bevándorlóink összeszedték majd behozták. Nem hinném hogy nem létezik megoldás, mert mindenre van. Azért köszönöm neked hogy megpróbáltad.
-
krisztian7
tag
válasz
ZoliZoli #1076 üzenetére
Vidd vissza a német\osztrák eredeti tulajnak és kérd meg, hogy adja meg a kódotSzerintem ebben senki nem fog segíteni.
Ha valaki szeretne informálódni, akkor ezen a német fórumon nagyon jó ötletek és FAQ rész van szinte minden robotfűnyírő típushoz. Érdemes belenézni, google jól fordítja a németet angolra.
-
ZoliZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Bosch indego (800-as ha minden igaz..) robot fűnyíróm, 2013-as modell. Használtan vettem és olyan problémám van vele hogy valamilyen pin kódot kér (plusz német a menüje). Na ilyenkor mit lehet tenni vele? Esetleg firmwaret lehet frissíteni rajta valamilyen megoldással, hogy gyári alapbeállításokkal induljon?
-
-
hchefi
csendes tag
Az a baj, hogy szinte az összes sarokban van szórófej az öntözéshez. Hivatalosan ugye illik 1 méterre rakni legalább a dokkolót ezektől. De még ha közelebb is teszem és levédem a dokkolót a víztől, akkor meg az öntözőfej nem fogja tudni betölteni az eredetileg tervezett funkcióját. Láttam neten példákat fűtől elkülönült garázsokra (boschnál is, bár nem tudom melyik modell volt), de az nagyon jó kérdés, hogy mennyit kellett ehhez hackelni, meg hogy hosszú távon mennyire működik (és nem csak a youtube videó erejéig
). Úgy vettem ki, hogy azoknál működhet jól a dolog, ahol van ilyen hazavezető drót is külön. De úgy látom, hogy ez már manapság egyre kevésbé van alkalmazva.
-
Leon77
őstag
Esztétikus fűnyírógarázsokat lehet kapni (jó drágán), vagy készíteni saját kezűleg. Én ilyen kis házikót készítettem fából és nagyon beleillik a kertbe, lehet a tetejére akár ágyást is tenni, nézz szét a neten, sok jó ötletet fogsz találni.
Nekem Bosch van és a te igényedet az sem tudná kielégíteni. ugyan ez nem oldalról dokkol, hanem szemből, de kell neki a hátsó rész is, ha körbeér, illetve ezt sarokra is lehet tenni.
-
_Dumber_
őstag
Én csináltam neki fű mellett egy parkolót a kert egy félreeső zugában.
De.
A worx dokkolót benövi a fű. Pár hét után csak egy oszlop látszik a fű szélén , illetve már a mulcsban, mert az oszlop belső széle a gépkönyv szerinti távolságra van a dokkolón bevezetett határoló vezetéktől. -
hchefi
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Hajlok a worx felé, csak közben változtak egy kicsit az igények, mert asszonyt is beavattam az elmélkedésekbe, bár lehet nem kellett volna
Szóval neki kicsit szúrná a szemét, ha a fűnyíró a gyepen parkolna (nem a gyep miatt, hanem mert elrondítja a látványt). Van-e olyan típus, ami nem követeli meg azt, hogy a dokkoló a füvön legyen, hanem közvetlenül fűre merőlegesen egy semleges területen lenne a garázsa. Ezzel az igénnyel gyakorlatilag a worx és a többi hasonló "buszmegálló" rendszerű nyírók kizárva. Csak azok játszanának, amik szemből mennek rá a dokkolóra. -
_Dumber_
őstag
Egy kicsit pontosítanám Chal-t.
Az S modellen nincsen kirakva a kés a szélére. A többin (M, L) ki van rakva, de itt sem vág a kerék széléig. Az M-es modellen (142e) Kb a kerék külső szélétől 1cm-rel bentebb van a kés vége. A térköves rész nem probléma. Ott bármelyik márkával le tudod nyíratni.. Mulcsos résznél már más a helyzet. Nekem 10x20-as térkővel van a gyep széle körbefuttatva (10cm.es csík) és a kereket kb a 10-es térkő feléig engedem ki (huzal cc 14-15cm a térkőcsík-gyep határvonaltól) A sarkokban forduláskor így is hagy 1-1 csomót. Koppig nem érdemes kiengedni, mert lecsúszhat ls elakadhat. Valamint , ha a gyep melletti térköcsík mögött magasabb valami van (ágyásszegély, lépcső..) akkor már kell a 26cm (amit a gépkönyv ír), mert lekoccolja az orrával forduláskor.
Azért a szegélyvágót időnként (2-3 hetente) elő kell vennem nekem is, mert az a fránya fű nem csak felfelé nől, hanem oldalra is. Néha fazonra kell igazítani a gyepet. -
Mindegyik Worx tud "cut to edge"-t, nem is igazán funkció ez, by design ki van rakva oldalra a kés mindegyiken, az pedig ezzel jár ugye. Ha úgy rakod le a határolót, hogy a téglakőre vezesse fel a jobb oldali kerekét, és nincs lapos szögben/oldalra növő gyom/fű ami rá tud "kúszni" a kőre nyírási magasság alá, akkor jó lesz szerintem. Ehhez persze tényleg egy szintben kell lennie a kőnek a fűvel, hiszen ha felemeli/dönti a gépet, akkor a kés is emelkedik, és magasabban fog csak vágni.
-
hchefi
csendes tag
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy a csatolt képen található gyepszőnyeget be tudom-e úgy drótozni egy robotfűnyíró határolókábeleivel, hogy kézzel már ne kelljen a szegélynyírással bajlódni? A szegély az kb 4-5 centi vastagságú téglakő. Fenyőkéreg mulcs, zúzott kavics, illetve térkő van a szegélykövek után. Nagyjából egy szintben van a fűvel a szegélykő. A kavics az már nincs egy szintben a szegéllyel, de meg tudom oldani, hogy egy szintbe kerüljön ha ezen múlik. A mulcs az meg, hát... ahogy esik úgy puffan
Van a Worx-nek ugye az egde cutting-os modellje, de ha ígyis-úgyis kézzel nyírós lesz a történet vége, akkor nem akarom kifizetni ennek a funkciónak a "felárját".Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
mikrofon #1064 üzenetére
Ha a fizikai mérete eltér a gépnek, akkor az valójában is egy másik gép, a régi (de még forgalomban levő) sima m500,m700,m1000 milliméterre ugyanakkora (m500-nál kijelző azért eltér). Dokkolóból is kétféle van (ezek megvehetők külön is) ha jól rémlik small és large néven.
A kertet mindenképpen alakítani kell a robothoz. Én is azt hittem elsőre hogy minden oké lesz, de aztán 1 nap ráment arra, hogy négykézláb másztunk a szegélyeknél és takarítottuk meg egyengettük a talajt. Ha szemre jó, és nincsenek gödrök, belógó növények (amiket nem határolnál körül), akkor nagy csoda nem lesz, túlgondolni se kell. Mehet a try&fail módszer, azaz elindítod, aztán úgyis jön a push ha elakadt, odamész, javítod, ennyi, előbb-utóbb elfogynak ezek az apróságok. Írták itt többen, hogy elkapart nekik az apróbb kavicson vagy mulcson, hálisten nálam ilyen nem volt. Azzal is lehet játszani, hogy a legmagasabbra állítod, úgy a legkevésbé kényesebb, és fokozatosan csökkented a magasságot. Pl. én most rápróbáltam 3mm-re kíváncsiságból, de esélytelen, föld egyengetésből állt volna a nap (persze csak tenyérnyi helyeken). 4mm-el már tökéletes, 1 hónapja megy elakadás nélkül, kisebbet meg nem akarok úgyse, sőt..
1: A dokkolónál egyrészt a tápegység kábelének a hossza korlátoz, másrészt a dokkolóra csak párhuzamosan tud beállni, tehát a robotnak már egyenesben kell lennie mire a dokkolót megközelíti. Ír a doksi erre egy minimum távolságot, aminél közelebb a dokkolóhóz nem lehet törés vagy ív. Szóval a sarok meg beugró nem biztos, hogy jó lesz, de leméred és kiderül.
2: Erősebb fűvel nem lesz gondja, mert nem számít, hiszen úgyis csak pár mm-et fog vágni a tetejéből normál üzemben. Ha meg nem normál üzem van, akkor ki sem fog derülni hogy bírna e vele, mert akkor oda úgyse tud bemenni, előtte le kell nyírni.
3: Fejből nem tudom, de a doksi részletesen taglalja.
4: Teljesen akkor megy körbe, ha aznapra kértél tőle edge routine-t (szegélynyírást). Ellenkező esetben megindul egy irányba (letolat a dokkolóról és valamerre elforog), és a határolóvezetéket érintve random "pattog" a területen belül. Zónákról nem tudok nyilatkozni, nem néztem, nem követem az ezzel kapcsolatos updateket sem, nálam csak 1 van. -
mikrofon
veterán
Hasonló lehet a dolog a plusznál is mert azon kívül hogy a fizikai méretei kicsit nagyobbak az l1000-nek nem találtam más jelentős különbséget.
A problémák azért érdekelnek, mert ha csak annyi hogy nem olyan szép a nyíráskép vagy hogy nem egyenletesen nyírja mindenhol az nem fog érdekelni, de ha beszorul egy területre vagy elakad akkor inkább egyszerűsítek a kerten. Mert ma is elment a napom a fűnyírásra. De már abban a tudatban hogy lehet ez volt az utolsó. Mert ha a héten megjön akkor már át is veszi a feladatot.
Pár gyakorlati kérdésem lenne a telepítés miatt.
1.
A dokkolóját bárhol elhelyezhetem vagy mire érdemes figyelni hogy a későbbiekben ne legyen emiatt probléma. Pl lehet egy sarokban vagy beugróban.
2.
Mennyire érzékeny a kése?
Ez azért kérdezem mert van a kertnek egy olyan része ami korábban veteményesként funkcionált. Aztán két éve nem ültettünk ide semmit és kinőt a fű. Nem magról ültett hanem csak úgy magától igy erősebb a töve. Fűnyíróval rendszeresen nyirom annak nem okoz gondot. Beengedhetem ide a robot fűnyírót?
3.
Ha keskenyebb de hosszabb füves átjáró, közlekedő van akkor ott mi a megengedett legkisebb szélesség amivel még elboldogul a robot, tehát minimum milyen távolságra kell a két vezetéknek egymással párhuzamosan futni?
4.
Úgy kezdi a nyírást, hogy először körbe megy a határoló vezetéken teljesen és utána kezdi el nyírni a területet, vagy előbb kisebb részekre osztja magának és csak addig megy végig a határoló vezetéken, vagy ehhez nekem kell zónákra osztanom hogy ne azzal kezdje hogy teljesen körbe megy a határoló vezetéken? Vagy sosem megy körbe hanem elkezdi nyírni a területet és mindig vezetékig elmegy azután ott fordul? -
válasz
mikrofon #1062 üzenetére
Majd a többiek megírják pontosan, nekem csak annyi maradt meg, hogy meglepetten olvastam itt kisebb panaszokat, de a végén mindig kiderült, hogy jóval bonyolultabb a setup, így betudtam ennek, és lapoztam tovább.
M500/700/1000 témakör: a Worx nagyon szeret a töltő teljesítményével és az akku méretével játszani, és színtisztán ezek változtatásával nevet adni a modelleknek, és valójában a gép és a dokkoló csak 2-3 "felfelé lépés" után változik ténylegesen fizikailag. Pl a régebbi (azaz nem a Plus) modellek esetén: M700+3A-es töltő+kicsivel több tüske és hosszabb határolóvezeték a dobozban = M1000, még az akkuméret is ugyanaz. Ráadásul a "töltő" ezeknél egy buta DC tápegység csak, szóval ha bebaktatok a megfelelő helyre, veszek egy 3A-es 20V-os Mean Well tápot, ráakasztom, akkor "van egy M1000-esem".
De amúgy egyszer kiszámolgattam, árban is arányosan skálázódik, esetleg utángyártott szirszar akkukkal + töltőkkel fel lehet upgradelni mondjuk egy m500-ast (ennél az akku is kisebb) a gyári m1000-es szintjére, ahhoz képest valamivel olcsóbban mintha egyből m1000-est vennél, de nem éri meg a szarakodást. Szóval ne bánd, jó ez így.szerk.: a Plus-os modelleknél nem mélyedtem bele ennyire, és neked ilyen van már, nem tudom ezeknél mi a helyzet, de sanszos hogy ugyanez.
-
mikrofon
veterán
"terület bonyolultságának és a zónák számának növekedésével nő a panaszok száma "
Ez mit jelent, mármint milyen panaszok és problémák vannak ilyenkor?Nekem is heti egy nap fűnyírást kellene megsporolnia.
Én is az m700 wr167e-t akartam, de az majd csak június közepére lenne. Így meggyőztem magam hogy amúgy is hátáreset a méret úgyhogy jó lesz a nagyobb. -
_Dumber_
őstag
Ti használjátok a landroid appban a Auto schedule funkciót?
Én kikapcsoltam mert már a középértéken koccig kihasználja a rendelkezésre álló időt. Akkor meg szerintem nincs sok értelme. -
válasz
mikrofon #1058 üzenetére
Igen, itt a többségünknek Worx van, kisebbtől a nagyobbakig, általában mindenki elégedett vele. Ahogy észrevettem viszont, a terület bonyolultságának és a zónák számának növekedésével nő a panaszok száma itt is és a nemzetközi Worx FB csoportban is. Viszont sanszos, hogy ez minden típusnál így van.
Nálam egy m700 (wr142e) üzemel, ez a harmadik szezonja, tavasszal bekapcsolom, ősszel kikapcsolom, nem tudok róla mondani semmit, teljesen eseménytelenül teszi a dolgát. A legnagyobb bajom vele az, hogy havonta egyszer egy lehullott ág miatt meg kell keresnem, és kiszabadítani belőleViszont nálam 1 zóna van csak, nagyon egyszerű minden, illetve sok fa van, de azokat lekoccolja és megy tovább.
Ne legyen ilyen, de ha holnap megállna, és elkezdődne a "nem tudjuk mikor jön alkatrész, talán augusztus, stb..", akkor rezzenéstelen arccal tenném le a pénzt egy ugyanilyenért a legközelebbi/leggyorsabban szállító boltnál. Életem egyik legjobb költése volt, csúcsszezonban heti 1 munkanapot spórol meg nekem kb.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #1056 üzenetére
Na végülis a wrox landroid wr147e.1 Robot fűnyírót rendeltem meg az acs modullal az amazon.de-en. Német nyelvű teszteken jókat olvastam róla. Illetve mindenképpen olyat kerestem ami "lát" maga elé hogy ne csak ütközés után tudja kikerülni a dolgokat. Mert elég bonyolult a nyírandó terület, illetve a gyerekek és a kutya miatt gyakran előfordul hogy valami a füvön marad. Valamit külön rendelhető hozzá terepgumi ha nem boldogulna a két rész közötti emelkedővel
-
mikrofon
veterán
Ismeri valaki a TECHline NEXTTECH SX2 vagy a TECHline NEXTTECH LX2 ZR robotfűnyírót?
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
mi a tapasztalat és/vagy vélemény a worx landroid wr167e + acs modullal felszerelt robotról?
Hogyan viszonyul ehhez egy GARDENA Smart SILENO Life 750 ami már Lona rendszerrel rendelkezik? -
grastone13
újonc
válasz
tannoyfan #1043 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Időközben email-ben sikerült felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és nagyon gyors válaszokkal megoldódott a probléma. Nem számítottam rá, de eddigi legjobb support tapasztalataim között szerepel ez az ügyintézés amit online kaptam tőlük.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
milyen robot fűnyíró érdemes venni 600-700nm-re?
Illetve mit kell még figyelembe venni a választáskor?
Esetleg van valahol éppen valami akció?Talán az fontos hogy nem tükör sima a terep és nem pázsit minőségű a gyep és egy helyen van némi emelkedő is.
-
Ben05
újonc
Sziasztok!
Az "Alzás" témához írnám. Megrendeltem M700 plust WR167E-t megjött időben a megadott árért. -
-
válasz
atideath #1044 üzenetére
volt itt tipp AM rádióval hallgatózásra... még nem tudom, hogy működik-e rádió van 700 kHz (Worx esetén javasolta egyik topiktárs 1 oldallal visszább) és van talán zörej is... időm még nem volt vele szórakozni... de úgy néz ki vagy 1-2 méteren belül van szakadás vagy szart se ér a rádió
...
szóval még szórakozni kell vele -
atideath
tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van arra mód h a le fektetett vezetéknél megkeressuk hol van vele hiba? Sajnos valahol megszakadt szerintem és így nem indul el a fűnyíró. Mivel a fű rendesen benőtte így látszólag se tudom hol lehet a gond. Esetleg valami tipp? Köszönöm
-
tannoyfan
tag
válasz
grastone13 #1042 üzenetére
Az új account alatt van support ticket nyitási lehetőség, ott írd le a típust, gyári számot, a problémát, illetve feltölthető a vásárlást igazoló számla. Jó esetben ennyi alapján elhiszik, hogy a tiéd a technika, és akkor kisímogatják a grimbuszt.
-
grastone13
újonc
Sziasztok! Hosszabb ideje olvasom a fórumot, ez az első hozzászólásom. Az előző szezonban vásároltam egy landroid WR165e típusú gépet, többek között az itt olvasottakat is figyelembe véve. Nagyszerűen működött, téliesítettem, majd hétvégén beüzemelten az idei szezonra és nem tudom az android app-pal összerendelni. Elfogadom hogy bennem van a hiba, de nem emlékszem arra, hogy az előző évben email cím és jelszó páros kellett az app használatához. Ti állítottatok be?
Végigpróbáltam az összes mail címem ami releváns lehet de nem sikerült jelszó emlékeztetőt kérnem. Új profilt is létrehoztam, de itt a gép hozzáadásakor az jön vissza, hogy másik profilhoz van rendelve. Hol tudom szerintetek kideríteni milyen accounthoz van rendelve a gépem? -
Hmm, ez érdekes, spottoltak valahol egy ilyen Worx molinót. At mondják, hogy ez is határoló vezeték nélküli modell lett volna, és most tavasszal jött volna ki, de a chiphiány miatt elhalasztották, egyelőre 2023 a terv (Worx FB csoport).
-
tikshow
addikt
Erre a kb 85nm-es gyepre keresek olyan robotot ami szembol vagy hattal tud dokkolni. Amiket kineztem a Husqvarna Automower 105, Bosch Indego XS 300 es Gardena Sileno 250. A vagaskep miatt legszivesebben a Boscht vennem, de ugy neztem, hogy tobbszor elakad, elteved, kihagy dolgokat. A gep minden nap menne, mert nagyon suru es gyorsan novo a gyep.
-
süti5
őstag
Olyan nincs egyébként hogy kvázi sima fűnyíró, csak távirányítós? Tehát gyorsan lehet vele füvet nyírni, de mondjuk a teraszról irányítanám😀
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék, vásárlás előtt állok.
Egy téglalap, sík 400 m2-es terület nyírására keresek gépet (+ kb 10 m2-es beugró egy kisház körül) Ez lenne a hátsókert paramétere, itt mindenképp menne a robot.Az extra az volna, ha az előkertet is tudná vágni (kb 50 m2), de ez a hátsó kertből átjárhatatlan, manuálisan kéne átrakni a robotot. A drótozás talán megoldható egyben.
Nyilván szeretném költséghatékonyan megúszni.
Az emlegetett Obi féle LX790 Landscape mára már 150e Ft. Szomszédos országokban bezzeg 329 EUR. Ez elvileg 600 m2-ig jó, de nem látom hogy tudne-e 2 zónát kezelni.A Bauhaus POWERWORKS szériáját is néztem P3-P5-P7
Ugye ezek teljesen azonos gépek a gyári adatok szerint, csak az ajánlott m2 tér el. Szoftveresen vannak butítva a kisebb modellek vagy mi akadályoz meg pl egy 300 m2-re javasolt P3-at hogy 600 m2-t vágjon? Az aksi méret is azonos bennük, talán a töltővel játszanak, mert a töltési idő más egyedül.Nézegettem a Gardena termékeket is. Itt se értem teljesen mi a különbség az egyes modellek között.
SILENO city, 400 m² vs SILENO minimo 500
A city 10%-al nagyobb emelkedővel is megbírkózik, van kijelzője ennek ellenére olcsóbb. (kb 240e Ft akciósan) Ennek menne a 2 zóna?Yard Force Classic 500 is van néha készleten 329 EUR-ért a myrobotcenter-nél.
Ki mit tanácsol?
-
Leon77
őstag
Én még nem láttam határoló nélkül működő robotfűnyírót. A gps nem elég pontos hozzá, ráadásul lehet fedésben is, a lidar meg nem működik úgy nyílt téren, mint a robotporszívóknál zárt térben.
Mégis hogyan jelölöd ki a fűnyírónak a nyírandó területet cm pontossággal? Lehet már megszületett a nagy megoldás és csak én vagyok lemaradva, nagyon érdekelne.
-
süti5
őstag
Sziasztok,
ezekkel a techline fűnyírókkal van valakinek tapasztalata?
Alza árulja őket és amit néztem, mind önállóan működik, határoló nélkül
Róluk lenne szó: [link] -
mutyi
senior tag
Én azt fogom csinálni, hogy rendelek belőle 1-2 darabot és leszúrom előbb ott, ahol mindig elkapar.
Ha ott nem okoz utána gondot, akkor végig.
Vettem egy darab fűnyíró szegélykövet 4.5 cm magas, de azért azt ahhoz hogy normálisan letegyem, teljesen ki kell szedni a kavicsot és szépen letenni.
Bauhausban is van ilyen műanyag leszúrós cucc,másik márka és majdnem 1 méter, de 5300 Ft, szóval amit linkeltem az olcsóbb. -
válasz
_Dumber_ #1019 üzenetére
Hát ez gáz, a gépeket annyira nem is néztem. A L2000 tuti elírás, ott van külön "rendes" áron is a valós. A m500/700 plus/sima dolog is sanszos így már, bár abban még kicsit lehet reménykedni, hogy csak a kép hibás. Kár érte, szokásos Alza precizitás
Azért remélem a garázsnak nem az az Alkos lesz a vége, amit mindenhol lehet kapni 25-ért
-
_Dumber_
őstag
válasz
pengemetal #1021 üzenetére
Igaz
M700 plus-nál is a helyes típusszám szerepel. Csak a kép nem jó.
-
pengemetal
aktív tag
Termékszámnál sajna a WR130E van!
-
mutyi
senior tag
Találtam egy ilyen megoldást.
Műanyag, úgy néz ki,mint egy szegélykő, viszont könnyű letenni,mert csak be kell szúrni.
Szerintetek ez jó lehet a problémámra, hogy ne kaparjon el a gyep szélén a külső kerék, ami a kavicsos részben kell hogy guruljon?
[link] -
FYI: Alzában megjelent egy halom Worx gép + kiegészítők. Hazai beszerzés + az ezzel járó gari+számlához képest némelyik szerintem korrekt áron. Egyelőre "beszállítás alatt" a státusz mindennél, de engedi kosárba rakni és kifizetni, szóval vélhetően ezek ennyiért meg is fognak érkezni májusban. Főleg az m700 plus tűnik jó ajánlatnak, de engem nem érint, csak egy gyors keresést toltam, majd megmondjátok ha van jobb deal.
Illetve gondolkodok egy garázson, persze könnyen lehetne barkácsolni is, de a gyári worx garázs 37kHUF-ért nekem már időmegtakarítás/design szempontjából oké (így is lehúzás persze 2db fém lábért meg egy darab műanyagért ennyit elkérni, de ez van).
-
pengemetal
aktív tag
Sziasztok!
Milyen fűnyírót javasolnátok az alabbi paraméterekhez:
- tudjon legalabb 2 zónat (ikerház két egymas melletti kertje)
- zónanként meg lehessen adni, hogy mikor nyírjon (pl. 1-est mindig, de a 2-est elég heti egyszer.
- 2 zóna összesen kb. 500nm
- okosotthon integrálhatóság (Home Assistant)Én a Landroid m500 plus-t találtam, de még kezdő vagyok a témában, biztos vannak a fentieknek megfelelő egyéb típusok! Köszi!
-
mutyi
senior tag
válasz
tannoyfan #1015 üzenetére
Neked is Indego S+500 van? Nem tudtam, hogy van rajta eső érzékelő.
Köszönöm a részletes infókat.
Nekem is van hozzá garázs, de egyenlőre idén csak akkor ment,amikor ott voltam vele,mert amíg nem oldom meg a szegély résznél a kavics feltöltését vagy nem teszek le eleve valami szegőt, addig bizony elkapar. -
tannoyfan
tag
A rain delay bekapcsolható, illetve beállítható, hogy mennyi legyen az időtartama. Beállítás esetén, ha az eső szenzor vizes lesz, akkor hazamegy, és onnantól, hogy megszáradt a szenzor, a beállított időt még pihenéssel tölti. Nekem tető alatt van, így mindig elindul, ha időzítve van, ha éppen esik, akkor ahogy megérzi az esőt, haza indul. Az ilyen kora tavaszi össze vissza időkben nehéz automatikusan jó beállítást találni, ez később jobban fog működni. Engem pl. most azzal szivat, hogy mindig a 2-es zóna jönne, amikor beüt az eső
. Ez tavaly is így volt, de el fog múlni, és onnantól szépen csinálja a dolgát.
-
Leon77
őstag
Szívesen megnézem neked, de a gép nekem még téli álmát alussza, mert a kert éppen lövészárkokkal van tele az öntöző rendszer telepítése miatt, így várhatóan csak 2 hét múlva kezdi meg a munkát . Én csak az első kerekeket szedtem ki, meg a késeket, azok hajlamosak megszorulni a kosz miatt. A kés alatti műanyag alatt viszont jó sok apró száraz fűdarab gyűlik össze, azt időnként légspray-el, vagy kompresszorral kifújom.
Az eső témához: én úgy szoktam, hogy ha esik, kitörlöm a naptárból az aznapi munkát applikáción keresztül és kész. Ha meg napközben ered el, akkor hazamegy úgyis. Illetve persze ugyanúgy nem engedem el, ha egész éjjel esett és várhatóan aznap nem szárad fel a fű. Reggel kávé közben ránézek az időjárás jelentésre. Nagyjából ennyi.
Nálam most mindent újra fog tanulni. Illetve ha már indego s +500. van benne egy idegesítő bug. Amikor beüzemeltem, akkor jó ötletnek tartottam, hogy minden induláskor csináljon egy szegélynyírást. Csak aztán, mivel volt nap, hogy két ciklus is indult szépen kijárta a füvet egy sávban. És ezt nem lehet visszavonni, mert az app kiáll hibával, a gép menüjében meg nincs is ilyen. lehet a télen ezt orvosolták nem tudom, de mivel az én kertem most teljesen máshogy fog kinézni, plusz a vezetékek is máshol lesznek, meg a robi is új helyet kap, ezért csinálok egy gyári beállítások visszaállítását és utána újraprogramozáskor remélem megint választhatok szegélynyírás opciót és ott a soha lesz a megoldás. Szerintem nyírás közben, ha ügyesen van a kábel letéve simán megoldja a szegélyt is, de nem járja ki. De ez majd kiderül.
-
mutyi
senior tag
Azt hogy oldod meg, hogy ha esik, akkor ne vágjon füvet?
Nekem pár napja eső után vizes volt a fű és kivételesen ráengedtem. Hát mit mondjak, 2 óra után annyi rátapadt vizes füvet kellett leszednem, mint tavaly ősszel összesen nem kellett annyit.
Pls ha van rá mód, nézd már meg hogy pontosan milyen, hányas kulcs kell az alsó csavarokhoz,de nem a késekhez hanem a többihez. Nincs itthon bit készletem. -
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #1011 üzenetére
Igazatok volt. Megy ez egyben is.
Kedden délután a nagyobbik felére ráengedtem, és a kisebbiket teljesen kizártam. A fű 2 napja volt előtte vágva, 50-es beállítással. Leállítottam 40-re, hogy lássam is az eredményt. 2x 2 óra alatt billiárdasztalt csinált a zónából.
Ezen felbuzdúlva levettem az elválasztást. Szerda és ma a teljes gepen dolgozott. 1-2 foltot kivéve tökéletes.
Probláma az, hogy a déli buborékba igen nehezen talál be, és gyorsan ki is tud jönni (itt lett foltos). Az északiba meg könnyen beletalál és nehezen jön ki. Ennek ellenére szép a gyep. -
Leon77
őstag
válasz
_Dumber_ #1008 üzenetére
Én tavaly üzemeltem be (idén még pihen, mert tereprendezés van) és kellett kábé egy hét, hogy egyforma legyen a fű mindenhol, de utána nagyjából őszig mindig ugyanolyan volt a fű és én nagyon bírtam. Nálam mindennap ment (esőt kivéve persze) méghozzá egész nap reggel 8-től este 5-ig. Hétvégén is, amikor nem voltam kint az udvaron. Nem kellett babusgatni, havonta egyszer kitisztítottam és ennyi, nyár felénél meg megfordítottam a késeket. (amit egy kis köszörűvel simán meg lehet párszor élezni).
Azt gondolom, hogy az a cél, hogy ne kelljen vele foglalkozni, illetve ugye minimálisat. Lehet, hogy neked is megcsinálja a kertet egy hét alatt homogénre és utána olyan is marad, mert azt az 1-2 mm difit nem fogod észre venni azon a területen, ahová csak később jut el.
-
tannoyfan
tag
válasz
_Dumber_ #1008 üzenetére
A lényeg valahol a folytonos működésben van, nem elvárás, hogy a szűz területre engedve egy nap alatt biliárd asztalt varázsoljon a robot. Ha éppen nagyon nő a fű, nekem is szerda környékén kezd homogénné válni a felület, amennyiben hétvégén szabin van. Ez vállalható kompromisszum, sokkal jobb, mint gondolkodni, hová is tegyem a több köbméter nyesedéket.
-
_Dumber_
őstag
S+500-al nekem is megcsinálná... ott nem mozog feleslegesen 2x ugyanott. Nekem tapasztalat alapján a ketté szedett kertet talán az egyik felét csinálja meg 1 nap alatt. 2x 2.5 óra alatt
Most a 2 zónát tesztelem.
Az egyik felét nem vágtam az utóbbi 2 napban (egyikben eső miatt). Holnaptól csk arra az oldalra ráengedem folyamatosra. Kivncsi vagyok, hogy hány óra munka után mondom én rá, hogy faca.Rá egy hétre kipróbálom egybe eresztve.
Én is jobban örülnék a zónamentes kertnek, mert nem látszna ez elválasztásokon a keréknyom, és vágási programot is fényévekkel jobban lehet tervezni. -
_Dumber_
őstag
válasz
tannoyfan #1002 üzenetére
Területileg mekkora egy szektorod?
Nekem egy kiállással cc2,5 órát tud mozogni. Ez alatt, tapasztalat alapján cc 75-80 (max 100) négyzéeterrel végez kb teljes lefedettég mellett. Ebben az esetben nem lesz foltos a fű.
Jelenleg azzal variálok, hoyg hogyan szektorozzak.
320mn, kozépső nagy területhez 3 db buborék tartozik.-zóna nélkül kb 4-5 nap a teljes lefedettség (2x 2.5 óra/nap). Ebben az esetben foltos lesz a fű, valamint könnyen beragad a buborékban, és elpazatolja az idejét.
-2 zóna:, ráadásul 4 indítási ponttal: 1-4 valamint 2-3 egy szektoron belül.
1,2 | 3,4 | 1,2 | 3,4| 1,2 . Igy pl: a 2,3 indítás a déli szektoron belül délután és a következő nap délelőttre esik
ezzel heti 2x teljes lefedettség a szektoron belül. ( Felső buorékban könnyen beragad.)- 3 zóna. Mivel a zónák kisebbek, így 1 indítással kb lefedi a teljes szektort, de ide már csak 1,5 nap múlva megy vissza ugyanoda. Heti 3 nyírás minden szektorban.. (1,2|3,1|2,3|1,2|3,2) (30%-40%-30%)
- 4 zóna : túl kicsi zónák, heti 2x nyír minden zónában, és ha kimarad (pl eső elkezd esni és hazaballag 10 perc után) akkor már csak heti 1 nyírás lesz... pláne eltorzul, ha megszökik
Jelenleg a 2 illetve a 3 zónában gondolkodom.
(hosszméretek cm-ben)
Neked ez hogyan néz ki?
-
tannoyfan
tag
válasz
_Dumber_ #994 üzenetére
Tegnapelőtt leraktam a földbe a vezetéket, én úgy oldottam meg, hogy a negatív kanyart a leírásnak megfelelő háromszöges módszerrel, amúgy szemre, kb. 10cm-re tettem a túlféltől. Nekem a két zónát a térkő járda vége határolja, a járda két oldalán lévő terület egy zóna, illetve a képen alul kezdődő terület a második zóna. Eddig jónak tűnik, még nem volt szökés, de majd idővel kiderül, mennyire sikerült
.
-
mutyi
senior tag
válasz
_Dumber_ #999 üzenetére
A kábel jól van lerakva, viszont így hogy a kavics nem stabil felület, így sokkal jobban jártam volna, ha beljebb tetetem a kábelt és habár a szegélyt akkor nem vágná le, de legalább nem lenne ilyen gondom.
Nekem a fű alatt van, tavaly amikor telepítették a gyepszőnyeget, akkor tették le előtte.
Ezt nem szívesen veszem fel, azt sem tudom hogy kellene, ki lehet-e húzni a föld alól ha az egyik helyen elkezdem?
Valszeg úgy ki tudnám húzni, ha minden egyenes szakaszon megvágnám és a végét kihúzom.
Két hét múlva jön egy új kertész gyepszellőztetni, ők tesznek le kábelt is, majd beszélek velük is,hogy van-e ötletük.
Nekem most az az ötletem, hogy veszek még követ és a fű szélénél kicsit feltöltöm jobban,mert most kicsit kevés.
Persze akkor sem lesz tökéletes, hiszen a kövön szerencsétlen olyan nehezen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest