- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
Nalam is kb ilyen melyen lehetett a kabel. A muszer erzekenysege allithato amugy. Nekem valami gagyi van, 30cm-rol erzekeli pl a fazist, de a falban mar nem. Szerencsere a par cm talaj nem okozott gondot neki, egy probat meger.
Azt meg este megnezem, hogy ac vagy dc modban volt-e a tap, erre nem emlekszem.Annyi a baj a modszerrel, hogy ha picit eltersz a kabel nyomvonalatol akkor mar nem fogja erzekelni es tevesen szakadasnak hiheti az ember, ezert tobbszor ellenorizni kell, szoval maceras ez is. Kar, hogy a funyiroba nem epitettek hasonlo elven mukodo szakadas keresest.
-
Ha a rádiós módszer se jött be, akkor nincs mese, bruteforce-olni kell
Én úgy csinálnám, hogy lehúznám a dokkolóról az egyik vezetéket, vennék egy megfelelően hosszút (legolcsóbb amit találsz jó), a hurok közepénél felszedném a kábelt, elvágnám egy ponton, oda bekötném a tesztvezeték egyik végét, a másik végét a dokkolóba az üres helyre. Ezzel ugye megfelezted a zónát, és csak az egyik felét teszteled. Ha nem működik, akkor ebben a felében van a probléma, ha működik, akkor a másikban.
Ezután értelemszerűen a hibás felet tovább felezgetném. Szerencse függvénye hogy a végén hány megszakítást kell csinálnod, és az hány darab zsírcsatlakozóba fog kerülni. Ha szerencséd van, akkor kevésbe
Persze az szar benne, hogy minden ilyen megbontott pont plusz hibalehetőséget fog a jövőben jelenteni, de még mindig jobb mint a jelenlegi állapot.
De lehet amúgy kombinálni is, lehet hogy az első felezés után már jobban fog működni a rádiós vagy a kábelteszteres módszer is a hibás félben.
-
Feltételezem, nem látszik szakadás.
Meg tudja könnyíteni az ember dolgát ilyen helyzetekben egy akusztikus (pestiesen: huhogós) hálózati műszer. A könnyítés mértéke árarányos. Az én 15 dolláros eszközömmel a szigetelésen keresztül kb. 10 méteres szakaszokat tudok "hallgatni".
MaCS
-
BBéci
legenda
A PIN-ről nem tudtam, köszi!
Mennyire fontos a WiFi? Anélkül nem használható, vagy csak korlátozottan?
Bár a kinézett Worx-nak van ilyen képessége, tehát mindegy.Mi az oka annak, hogy szinte az összes fűnyírónak középen van a késtárcsája, csak a Worx-ok kivételek? Legalábbis eddig csak tőlük láttam olyat.
-
-
-
Köszönöm a kertészeti szaktanácsadást!
Egyébként van ennek külön szaktopikja?Én eddig - mivel hivatalosan árnyéktűrő keveréket vetettem a legtöbb helyre - az "ICL Weed Control Gyomírtó szer gyeptrágyával" használtam április végén.
Június végén pedig "ICL Shade Special Mohásodás csökkentő" és "ICL All Round Közepes hatástartamú gyepfenntartó" műtrágyákat kevertem össze kb. fele-fele arányban és azt szórtam a régebbi területre ki felemás eredménnyel. Friss telepítés "ICL New Grass gyepstarter"-t kapott.De akkor jövőre (miután a raktárkészletet elhasználtam)
- "ICL Weed Control Gyomírtó szer gyeptrágyával" április közepén/május elején szezon induláskor 1 alkalommal
- "ICL Stres Control Stresszkontrol" lesz május végétől augusztus végéig max. 2 alkalommal
- "ICL Pre Winter Őszi-téli gyepkondícionáló" ősszel 1 alkalommalA mohásodás csökkentő műtrágyát ezek után nem tudom, hogy mikor szórjam. Egyszer már használtam erre a célra Compo vastápsót. Lehet, hogy visszaállok erre, miután a jelenlegi mennyiség elfogyott.
A prohumin humusznak és biosolnak utána olvasok. Még nem tudom, hogy ezeket mennyiszer/mikor (két műtrágyázás között "félidőben"?) adagoljam.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Összetett szokott ez lenni. Egyrészt van műszaki vetülete is (a ddos, ahogy írták), másrészt a PR miatt is nagyon fontos, hogy ők kontrollálják az userélményt és a használati módot. Ha egy ilyen pistike által gyártott hackkel használja valaki mondjuk egy Home Assistantból, majd beszarik az egész, akkor annak ugye rossz az optikája, főleg ha a világtalan (de azért próbálkozni szerető) user leterheli vele még a supportot is, meg telefossa az FB-t, hogy szar a Worx
-
tannoyfan
tag
Ha zavarja őket valami, akkor ez az. Néhány rosszul megírt szkript simán leDOSolja a szerverüket, ezért nem szeretik a 3rd party hozzáféréseket. Jellemzően egyik gyártó sem szeret túl sokat költeni felhőre
.
Ellenben úgy tűnik, hogy találtam valami kapaszkodót a saját kérdésemmel kapcsolatban is...
https://support.worx-europe.com/how-to-set-up-multi-zone
Ez a 10-15 cm-es átjáró lehet a megoldás valóban, de még mindig nem kenem, hogyan fogja tudni, hogy a maradék az 1-es zónához tartozik...
-
anonym147
csendes tag
en elso nekifutasra ugy allitottam, h mikor nem vagyunk otthon hetkoznap, akkor menjen minden nap (09:00-16:00) illetve hetfo, szerda, pentek szegelyvagas.
Jo lenne, ha ennyi ido eleg lenne es delutan mar nem zavarkolodna, ha kimegyunk az udvarra jatszani a gyerekekkel.Ezt az idot kicsit sokallom, lehet nincs ennyire szukseg... bar ma meg nem is ment szerintem az eso miatt.
Tapasztaltabbak mennyi idore allitjak?
-
Nekem is akkus cuccom volt (illetve van). LXT akkus Makita, többféle gépem van hozzá, így a szegélynyíró is ilyen, bár egy egyszerűbb változat. Majd körbenézek, hogy a nagyobb LXT-sek milyenek, mert egy kicsit alulméreteztem anno.
Amúgy szerintem ne nézd hogy vág, felesleges, illetve majd 1-2 hét vagy hónap után ítéld meg. Itt is és más helyeken is ezt tanácsolja mindenki. Én is ha szemmel követem, akkor sok esetben olyan mintha nem csinálna semmit. Amúgy a robotporszívóval is ez van kb., a sima porszívózásodhoz képest vicc amit művel, de ha ott hagyod fél napra, akkor valahogy mégis jobb lesz, a hosszú órákon át tartó szöszmötölés meghozza az eredményt
-
megtörtént a telepítés pár tapasztalat és még nem tökéletes...
- negatív sarokban nem elég a 24-24 cm a saroktól... most 25-25 cm-re próbálkozok majd
- illetve volt terület ahol síkban van a fű és a mellette lévő szegély / mulcs... itt 15 cmre rakta ma kábelt, hogy az első kerék még belül fusson és a hátsó kerék menjen csak kívül... hát a terv sikerült de a mulcson elkapar a robotígy ez sem jött be szóval lehet átrakni a kábelt egy 10-15 méteres szakaszon
robottal kapcsolatos első tapasztalatok:
- ha simán rárakom a töltőre nem mindig tölt, remélem ha már önmaga parkol akkor nem lesz ilyen gond
- tegnap kb 20 percet ment random jónak tűnt amúgy
- a szegélykábel lerakása nekem 100nm-es füves terület (U alakú így sok segéllyel) cirka 3 óra volt egyedül... bár kábelt bevágtam a fűbe (nagyon sűrű a füvünk ha nem vágom be akkor kb 2 cmre van a föltől a kábel....)részletesebben is írok ha már normálisan működőképes lesz
-
mára megint lett készlet
... szóval én is rendeltem egyet plusz mellé egy off limits mágneses érzékelőt, mert jelenleg még nincs más akadály csak amit így körbe tudok tekerni a mágneses érzékelővel és nem kell szívni a vezeték körbe vezetésével... a terv az, hogy most simán le lesz rakva körbe vezetékelve ősszel felszedem a vezetéket majd tavasszal lesz újra lerakva akkor már föld alá...
-
Fikasz
tag
Persze, hogy raktam határolókábelt, anélkül nem is működik. Szegélyre fel lehet küldeni, de max 1-2cm magassággal birkózik meg hibátlanul. 4-5cm szinteltérésnél már lehúzza az alját, oldalát és felakad. A határolókábelt nagyon pontos, aprólékos és időigényes munkával ki lehet húzni szinte tökéletesre. Egyenes szakaszon végig lehet küldeni magasabb szegélytől akár 1cm-re, úgy hogy ne húzza végig az oldalát. Fordulásnál nem tű pontos, ott nem tudja a kábelt tökéletesen követni, ha közel rakod pl. magasabb szegélyhez, odaverheti magát. Összegezve a szegélyvágó képessége messze meghaladja a tologatós fűnyíróét, ugyanis olyan helyeken is végig megy, (pl.: kerítés mentén) ahová a hagyományos fűnyíró kése már nem fér oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged