Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
Nem semmi. Köszi! Egy próbát megér. Nem tudom, hogy az ingyenes bevizsgálás a szervizben kiterjedt-e arra, hogy szétszedték és megpróbálták ezt az EDL módot, vagy csak konstatálták h nem kapcsol be nem lép fastboot módba vagy ilyesmi.
Aliexpressen találtam ilyen kábelt. Ha visszakapom a telefont lehet, hogy nincs más mód, mint megpróbálni ezt. Túl sok vesztenivaló nincs. Max eladom alkatrésznek.
-
gekkoXT
senior tag
Ez ok, de a bootloader nyitáshoz a menüben is be kellett volna állítani. legalábbis mást eddig nem találtam. Ezért nekem amikor a hivatalos programmap próbálom az unlockot, egyből hibát jelez, hogy először a beálíltásokban állítsam be. de azt ugye nem tudom, mert nem indul a telefon. ezért fastboot-os flash sem megy.
-
gekkoXT
senior tag
Képeztem magam azóta, de nem tudom recovery módban indítani, akkor is megáll a redmi logónál. Csak fastboot módra tudom bootolni, de mivel nem volt bootloader nyitva ezzel is meg van lőve a dolog. Hogy a rákba tud úgy lefagyni egy telefon, hogy ennyire megmakkan a rendszer???
-
Roberto76
tag
Köszi, értékelem amit teszel. Komolyan.
Másik fórumon azt írják, hogy ha BL nyitás nélkül megyek rá, akkor teljesen téglásítom a telót.
Idézem:
"ha nem volt a rendszerben a fejlesztői menüben az USB debugging bekapcsolva, és ha nem volt összebindelve akkor az unlock hibával le fog állni...és soha nem fogja nyitni a bootloadert"
Igaz, nem a TWRP-ről volt szó.
Lényeg: nem akarom totál hazavágni a telót, így még van remény. -
-
Ciccuka
veterán
Hátha valakinek hasznára válik. Viszonyítani egymáshoz jó lehet.
Geekbench 5.3.2
Poco X3 NFC 6/128GB (Miui 12.0.7)
Qualcomm SM7150-AC Snapdragon 732G (8 nm)
Single-Core: 567
Multi-Core: 1799Xiaomi Redmi Note 6 Pro 3/32GB (Miui 12.0.1)
Qualcomm SDM636 Snapdragon 636 (14 nm)
Single-Core: 275
Multi-Core: 1186Samsung Galaxy A40 4/64GB (OneUI 2.0)
Exynos 7904 (14 nm)
Single-Core: 266
Multi-Core: 1006 -
flash-
veterán
az az igazság hogy nem látom sok értelmét a romolásnak, pont 2 éves a telefon azóta minden frissitést letöltöttem otan ami jött és sose csináltam resetet, még mindig jól müködik ez az akksikijelzést leszámítva de régebbi samu időkből tapasztalván azt mondom ez romfrissités miatt is lehet
-
Danecay
addikt
Végül csak visszakerült az EU-s verzió, abból is a legutolsó, az augusztus 19-ei. Nem is tudtam, hogy ezt még piszkálják de ezek szerint csak OTA-n nem frissítették már. A DIGI Mobilos SIM-es probléma úgy fest nem a DerFestet hibája volt mert a MIUI-t visszarakva sem működött. A DerFestet telepítése során megcseréltem a 2 SIM helyét a SIM tálcában és vagy ez, vagy valamilyen kontakt dolog okozta a problémát, visszacseréltem és jó lett ami jó eséllyel megoldást jelentett volna a DerFestet-nél is. A fogyasztás probléma viszont tovább fennállt volna mert este már töltőre kellett raknom a telót, míg MIUI alatt ha nem nagyon nyúztam volt hogy elég volt az előző töltéstől számított 3. nap tölteni. Úgy vettem észre, hogy hosszabb idő elteltével sem lövi ki a háttérben futó alkalmazásokat és lehet ez okozza.
-
Danecay
addikt
Semmi gond, más szempontok alapján értékeljük, én pont belefutottam engem zavaró dolgokba amik lehet nálad nem is jelentkeztek vagy csak nem használod, mint pl. a dual sim opciót esetleg.
Néztem ezt a MIUMIX-et, de gyors rákeresés során csak tavalyi, 11. havi kiadásút találtam, meg, hogy töltsek le valami Telegram alkalmazást ahol hivatalosan van ennek a felülete de annyira nem mentem bele. -
Danecay
addikt
Sajnos eléggé zabálja az akkut. Lefekvés előtt vettem le a töltőről a telefont, összesen 8 perc képernyőhasználat mellet reggelre 82%-ra merült, úgy hogy be sincs lakva még a telefon, se FB nincs telepítve se egy csomó minden ami korábban volt. A MIUI kb. 2-4 %-t ha fogyasztott volna.
Nem működik a DIGI Mobil-os netem, próbáltam manuálisan is beállítani de hiába. 2 SIM van a telefonban, szoktam váltani a mobilnetek között, mint írtam a DIGI Mobil ezzel a ROM-al valamiért nem működik, legalábbis eddig még nem sikerült működésre bírnom, de ha működne is, sokkal körülményesebb váltani a használni kívánt mobil adat között mint a MIUI esetén. Nem tudom így meddig marad. -
Danecay
addikt
Na csak rászántam magam és felraktam de egy kicsit megszívatott mert egy-2 dolog változott az óta pedig nem is olyan régi a hozzászólásod. Frissítettem a TWRP-t az általad linkeltre bár az én régebbi verziómnál is maradhattam volna, nem változott volna semmi. Szóval TWRP és ROM telepítés után újraindítottam a telót és újra a TWRP jött szembe és akárhányszor próbáltam újraindítani ugyanez volt. Úgy emlékszem régebben is volt ilyen de arra volt egy "Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt" zip amit még fel kellett tenni és utána jó volt, így megpróbáltam feltenni de hibát írt ki. Gondoltam lehet köze van a TWRP verzióhoz is így visszaraktam a régit, újra a ROM-ot majd a "Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt"-t de ugyanúgy hibát dobott és a rendszer sem jött fel. Egyébként a GAPPS-et sem tudtam feltelepíteni mert azt a hibát dobta, hogy nincs elég hely a System partíción, pedig direkt a mini-t töltöttem le. Kiderült, hogy valamiért csak úgy jön fel a rendszer ha ROM telepítés után az ember formázza a Data partíciót. Megcsináltam de nem sikerült. Majd az is kiderült, hogy a TWRP nem jó, az OrangeFox Recovery kell hozzá. Azon belül pedig a Manage partitions-ban kell a Data partíciót kiválasztani majd formázni. Formázás után feljött a rendszer és úgy látszik, hogy integrálva lett közben a Google mert egyből annak a beállításaival indított és van benne Google Play alapból. Javaslatodra próbáltam feltenni a Lawnchair 2-t de már telepítés közben hibát dobott. Uninstalláltam, újraraktam, akkor már nem dobott hibát de nem tudom minek kellene történnie, ha rábökök az ikonjára csak visszadob a kezdőképernyőre. Szerk. most ránéztem a telóra és látom az üzenetet, hogy a Lawnchair összeomlott. Nem tudom, hogy mi a különbség a között amikor elvileg fut és amikor nem de lehet azért mert sosem futott, persze ettől még a rendszer fut a saját launcherével, és nyilván ki lehet próbálni másikat is hiszen van egy jó pár.
A fentieket csak azért írtam le, hogy ha más is kedvet kap a ROM telepítéséhez, annak megkönnyítsem a dolgát -
Danecay
addikt
Köszi az összeszedett post-ot, hajlok rá, hogy én is kipróbáljam mert már eléggé belassult a kicsike pedig egyáltalán nem volt rá jellemző, de ha minden igaz nekünk is érkezik a MIUI12, igaz némileg butítottabb verziója, mondjuk jó lenne tudni, hogy mikor. Ha tudnám, hogy nem jön, gondolkodás nélkül felraknám de így szerintem kivárok, persze egészen addig amíg meg nem gondolom magam
-
bollokcs80
Korrektor
Jól, van akkor nem csak én vagyok ilyen "lökött".
Talán attól van, hogy anno PC-n kezdtem el zenét hallghatni és megszoktam, hogy mappába rendezve látom a dolgokat: Az MP3 tagek sokszor össze-vissza vannak kitöltve, csoportosításnál megborul a dolog.
Nekem a Poweramp nagyon bevált, sok telefonomon azt se tudtam, hogy néz ki a gyári lejátszója. -
royalka
őstag
Felraktam ezt a lejátszót, tuti.
Azt vettem észre, ha felhúzom a eq-ba a dolgokat akkor a hangerőt csak 3/4-ig tudom szabályozni, és utána mar csak a csuszka megy vizuálisan de hangerő már nem. Mint ha vagy a fejhallgató vagy a telefon szabályozna. Kerítek egy másik fülest és megnezem hogy azzal is ezt produkálja.
-
Danecay
addikt
Eddig semmi gond nincs vele, teljesen jól működik, a korábbi Redmi 5 portolásból adódó problémák is megszűntek. Ez egy teljes értékű ROM, nem is értem, hogy mi az a feltételezés, hogy a gyári hivatalos ROM nem éri el a nyílt forráskódú Androidon alapuló, önjelölt fejlesztők által hegesztett ROM színvonalát. Mondjuk aki hajlamos a kísérletezgetésre mindig hajlamos egy alternatív rendszer favorizálására. Amikor Meizu-m volt akkor sokan a MIUI-ra vagy más rendszerre vágytak a Flyme OS helyett, amikor LeEco-m akkor sokan MIUI-ra, Flyme OS-re vagy valamilyen AoSP rendszerű ROM-ra az EUI helyett, most, hogy Redmi-m van sokan inkább valamilyen alternatív AoSP rendszerű ROM-ot részesítenek előnyben. Sohasem jó ami aktuálisan van
-
Atomgeszi
nagyúr
Ezek közül egyiket sem próbáltam. Szóval azokról nem tudok véleményt mondani.
Mi Cloud teljesen jól működik, menti a wifiket, jegyzeteket, hívásnaplót, sms-t stb.
Az örökös tisztítás sem kötelező, egyszer reggelente feldobja, hogy mennyi szemét van a telón, de nem kötelező futtatni. El lehet swipeolni, és aznapra békén is hagy.
TV-s dolgot nem tudom, nincs TV-m
-
szunyi777
őstag
A tárcsázóban beállításoknál nézd meg az automatikus kihangositast és a proximity sensor beállitások. Nekem így volt beállitva ha elvettem a fülemtől automatikusan kihangosit ha ha vissza a fülemhez akkor meg a beszéd hangszóró szólt! Beállítási hiba, nem rom hiba.
Megvaltam a készüléktől, mentem redmi note 7 re.
Ktommy91
Note 7 KangarooX kernel esetleg? -
szunyi777
őstag
Legacy 4.3, azt tedd fel.
-
szunyi777
őstag
A viper4android Magisk modult tetted fel a Magiskból? Ezt?
Semmit nem kell csinálni vele, csak a flasheléskor oda kell figyelni, hogy mit jelölsz be. A hangerő gombokkal kell flashelni! Ne az aroma installert használd. Utána reboot, és ha fülest dugsz be már állítható is! A fő kapcsolót ne felejtsd el be kapcsolni. A hangzást változás egyből észrevehető! És igen durván! -
Danecay
addikt
Szia!
Kipróbáltam én is a camera2 API-t, a linkelt GCam-el. Nincs nagyon összehasonlítási alapom másik applikációval de a gyárihoz képes valóban jobbnak tűnik, ugyanakkor nem úgy van, hogy amennyiben engedélyezve van a a camera2 API használata abban az esetben a gyári kamera app már nem működik, mert nálam működik? A manuál fókuszt hol lehet állítani? Azt megtaláltam, hogy először a speciális beállításokban be kell kapcsolni a Pro Mode-ot + engedélyezni a RAW-ot ha minden igaz ás ezek után keresőn megjelenik a záridő és a fókusz állításának lehetősége. Záridő van, a fókuszt nem látom, vagy azt csak utólag lehet módosítani, ezért szükséges a RAW használata? Mondjuk utóbbinak nem sok értelme lenne, mármint amellett, hogy persze jó, hogy utólag is lehet fókuszt állítani de ezt a gyári kamera is tudja a mellett, hogy manuál módban exponálás előtt kézzel is állítható a fókusz. A lassított felvétel nálam nem megy, egyből kiáll hibaüzenettel a GCam app de könnyen meglehet, hogy azért mert eredetileg a Pocophone F1-hez készült a módosítás, cserébe a gyári kamera app-al az is működik továbbra is.
-
szunyi777
őstag
Kint van tegnap óta a HavocOS 2.5, most is kapott egy frissitést. Szuper nekem is a kenvenc romom. Ebben van a legtöbb feature. A BATIK RECOVERY is szuper, sok lehetőség. EdXiposed is működik tökéletesen.
-
TheSaint
aktív tag
Én is csak koca ROM-oló vagyok, csak jönnek velem szembe is az új dolgok, ezért is lehet sokat tanulgatni ilyen ROM cserével. A Vendor rész a teló "illesztőprogram" gyűjtemény része és elég nagy szerephez is jut ha ez a projekt végre egyenesbe jön: [link]
Ha recovery nem tudja csatolni a Data partíciót, nem tud írni oda, elveszti értelmét az egész, hiszen nem lehet telepíteni semmit, amihez kell adatot is menteni. Ha újraindítod a telód recovery módban és kéri a jelszót az adat hozzáféréshez, akkor a tied is eldobta, bár erre kicsi az esély mert jelenleg csak a hivatalos MIUI-val vannak gondok, EU-n is működik minden szépen. -
TheSaint
aktív tag
Mindig a Data partíció titkosításának a visszafejtésével van a legtöbb gond, Global Stabil/Dev MIUI ROM alatt még mindig nem működik, hiába formázod le, újraindítás vagy rom frissítés után elveszti. Plusz az apróságok ha nem naprakész a firmware és a vendor rész abból jönnek a különböző érzékelő, kapcsolati, kamera problémák.
-
TheSaint
aktív tag
Valahol még gond van recovery szinten, a hivatalos TWRP fejlesztő is küzd még vele rendesen: [link]
Ezért is kell még külön firmware-t frissíteni, sőt, még a vendor.img-t is ajánlatos kiszedni az utolsó MIUI ROM-ból, biztos ami biztos.
Plusz a ROM-olásban benne van a mázli faktor is, hiába egy a modell (tulip), azon belül több HW revizió és összetétel van, amiről a recovery/ROM feljelsztő nem biztos, hogy tud teljes körüen.
Most egyenlőre maradok az EU DEV-en, majd később próbálkozok megint, még csak fejlesztgessék a dolgokat, láthatóan van mit. -
esox
senior tag
Nem akartalak megbántani, nem azért írtam. ZTE Blade óta romolom a telókat, van némi tapasztalatom, azért írtam, hogy kb egy és ua a kettő... Hagyhatjuk tényleg...
A Havoc OS tetszetős, lehet, hogy egyszer kipróbálom, örülök, hogy neked bejött. Én a Xiaomi telókat pont a Miui miatt szeretem. Tudom, hogy vannak Android One-os modellek is, azok engem nem is hoznak lázba. Szerintem minden os megfér itt a topciban egymás mellett. -
esox
senior tag
Ez csak egy sima global (note6 pro esetében) rom gyűjtemény, ráadásul Note 6 pro 9.4.12 le sem tölthető, mert nem mutat sehová. Ha ezekből bármint felraksz, majd twrp-vel havos os, akkor szépen gyalulod, amit havoc előtt felraktál.
Bytheway 9.4.18 (beta) EU rom gyönyörű szépen megy a telón ha valaki kicsit is félne a felrakástól.
-
TheSaint
aktív tag
Közben láttam, hogy a Havoc 2.4 unofficial még, gondolom ezért sok a panasz rá XDA-n, most épp le is van zárva a topicja. Mondjuk egyiket sem sikerült feltennem, vélhetőleg recovery gondja lehet, mert a firmware friss volt más Pie alapú ROM is simán felment a jelenlegi teszt TWRP-vel: [link] Eddig ezt találtam a legjobbnak, nincs decrypt gondja (legalábbis EU-n meg custom ROM-okon, MIUI alatt még bugos...). Szóval még a recovery része sem kiforott ennek a telónak, a ROM-okkal is volt gondom, ezeket próbáltam: AEX, RR, CrDroid, SuperiorOS. Elég jól döcögnek, apróbb bosszúságok azért vannak: bluetooth kapcsolodási gondok, újraindulgatások, szenzor problémák, stb. napi használatra azért erősen kérdésesek még.
Visszamentem EU Dev-re, egyenlőre az stabil, pár hibával küzd csak és a Camera2API is megy már rajta egy Magisk repoval (Camera All-in-One). -
vegyszer
addikt
Ez amiről írsz, hogy felettél egy custom romot, de az nem megfelelően működik, az nem a Xiaomi/MIUI hibája.
Az, hogy van rá gyógyír, meg nem az Xiaomi/MIUI érdeme.Valószínűleg van benne egy olyan háttér információ, hogy pl több kijelző, vagy más hardver elem beszállító is van párhuzamosan. De a ROM főző ezt nem tudja, vagy nem kezeli, amíg hibát nem tapasztal/jeleznek neki.
Láttunk ilyet más telók esetén is.
De ez semmi esetre sem normális működés. -
Danecay
addikt
Amíg magad sem tudod vagy érted, hogy mit vagy miért csintál akkor eléggé megalapozatlan amit írtál, főleg úgy, hogy még a forrást sem tudod belinkelni ami szerint eljártál. Majd kipróbálom én is ezt a Havoc-ot de meggyőződésem, hogy semmi extrát nem kell majd varázsolnom úgy mint ahogy beállítod itt.
-
Danecay
addikt
Megnéztem a Havoc-nak a telepítési leírását és semmiben nem tér el egy általános ROM telepítéstől.
1. Download the ROM and GApps from the links above.
2. Wipe System, Data, Dalvik, Cache.
3. Flash the ROM and GApps.
4. Reboot and Enjoy.Amennyiben szükség lenne még hozzá bármilyen más varázslatra az biztosan le lenne ide írva. Nem lehet, hogy azért működött nálad először hibásan mert valami félrement a telepítésnél? Be tudnád linkelni az a leírást vagy ahogy írod firmware frissítést amivel sikerült elhárítani a képernyővillogást? Lehet másnak is jól jön majd.
-
Danecay
addikt
Lehet, hogy én nem értem a kérdést de a firmware az maga a ROM, tehát ugyanaz a két dolog, ezáltal ez maga az oerációs renszer is. Amennyiben azonos típusú ROM-ot (firmwaret) frissítesz újabbra rendszerint nincs szükség teljes wipe-ra, elég egy install-t tolni, max egy cache törlés és telepítés után látszólag marad minden a régiben, más típisú ROM-telepítésénél tötlődik minden (alkalmazások, beállítások, stb.) Nem kevered véletlenül a kernel cserével a dolgot?
-
esox
senior tag
Nem. Azok nálam azonnal mennek a levesbe...
Mondtam, hogy eddig ez a legjobb
Egyébként képek alapján nem vettem volna meg, de h.apron árult egy srác üveget és mivel nem akartam anélkül használni a telót, megvettem tőle (később jöttek csak az alis rendeléseim) Azóta is ez van rajta. -
kantiszepi
csendes tag
Lehet egy komplett dózer és reinstall után kellemesen elketyegne a 9-es dev. Ha ez után is kerge maradna a rendszer, valószínű a kicsi kínaiak kezdetleges recept alapján adtak neki pitét, mit szól hozzá. Ha ízlik, finomítanak az elkészítésén s majd raknak bele tölteléket is
Én nem szívesen váltok MIUI-ról. Ez előtt Zenfone 2-m volt ZenUI-val, az sem volt szőrnyű, ez mégis tiszta felüdülés. -
esox
senior tag
Na ezt mondtam neked mindig, hogy nálam állandóan FC-zik gcam, tök mind1 melyik verziót rakom fel camera2.api mellé.
Láttam egy érdekes videot ma Redmi Note 7 vs Redmi Note 7 Pro kameraösszehasonlítás stock ill gcam esetén. Pro stock kamera sokkal jobb, ahogy várja is az ember, de gcammal visszont sokkal jobb a sima Note 7. Szóval újra kedvet kaptam, ohgy Note 6 Pro-ra felrakjam, de nekem másik OS nem játszik. Nagyon szeretem a miui-t, ezzel kellene, hogy menjen.
-
potyka126
csendes tag
nagyon köszönöm a válaszokat!
Bali27: sosem voltam jó a telefon mókolásában. az lenne a kérdésem, hogy mindenféle rootolás, új rendszer nélkül is jól használató a cucc (pl az Eustock-os global rom-mal), vagy ezekkel a fejlesztésekkel lehet csak igazán kihozni, azt ami a telót tudna? sokkal gyorsabb? több funkció érhető el? vagy miben tudnak többet ez a dev rom? azon kívül, hogy egy bizonyos kamera app telepíthető rá?
Robit Sakraf: köszi a választ. ahogy néztem a note 7 még egy 10-essel több (xiaomishop), annyit már nem biztos, h szívesen rászánnék.... mindamelett értem, hogy pont azokban tudna többet, type C csatlakozó, kamera, amire nekem is szükségem lenne. de már ez a 60 körnéyke is már a lélektani határ... még meditálok rajta. köszi a tippet!!! A vele pariba állítható árban mondjuk a Honor 8X, vagy a Honor Play. a négy közül szerintetek melyik (note 6 pro, note 7, 8x, vagy Play)?
oriolus123: és te is módosított rom-mal használod? a méretétől félek én is, hogy nehogy többször essen, és ugyanígy járjak vele... eleinte tokban volt a redmi 3 pro is, de sokkal bumfordibb tőle. aztán ez a fém ház ház csak akkor érvényesült, ha csupaszon volt. sokkal elegánsabb a történet, csak hát meg vannak a veszélyei... :/ sajnos... tokot, üvegfóliát honnan lehet szerezni/venni hozzá?
vegyszer: mi a különbség a global rom, és az EUrom között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest