Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
válasz
kantiszepi #2188 üzenetére
Mindegy már .PE van rajta..
Szóval az is opció lehet.. -
Bali27
addikt
válasz
kantiszepi #2186 üzenetére
Szia..Anyosomnak adtam a note6 promat.. Úgy emlékszem EvoX van rajta, de a PE is jó volt annak idején. Hétvégén tudom megnézni.. De anyós nagy megelégedéssel használja.,
-
kantiszepi
csendes tag
Sziasztok!
Talán még van itt olyan, aki rendelkezik ezzel az őskövülettel vagy nemrégiben látott/hallott olyat, aki még ilyet használ.Visszakerült hozzám a régi telefonom (már szülőknek is kevés a tudása) és szeretném munkára befogni, amihez valami stabil és viszonylag friss (max. A13-as) alaprendszert keresnék. Jelenleg az utolsó Xiaomi.eu rendszer van rajta, de réginek és elég döcögősnek érzem a terveimhez (Ingress, PoGo és okosotthonvezérlés).
EvolutionX és PixelExperience rendszereket találtam, amikkel még manapság is foglalkoznak, de ezekkel nem igazán van tapasztalatom.Esetleg aki véletlen erre téved, megköszönném, ha tudna ajánlani valami atombiztos rendszert.
-
oriolus123
tag
-
Bali27
addikt
Nem rossz teló ha alapdolgokra használod. Párom ma is az én 2016-ban vásárolt telóm nyuzza Xiaomu.eu rommal, és napi 1 feltöltéssel hibátlanul megy.
Persze a 3 éves akku stb az soktényezős és direkt nem mentem bele, mivel a fent írt 6 éves teló akkuja is ahhoz képest egész jónak mondható. -
hhgygy
senior tag
válasz
oriolus123 #2179 üzenetére
Nem ér semmit, elavult tömegtermék, de egy 3+ éves akku sem lehet "tökéletes"
-
Bali27
addikt
válasz
oriolus123 #2179 üzenetére
Szia. Per pill nem tudok elképzelni olyan szitut amiben valakit érdekelhet, de ne legyen igazam. Ugye az ember akkor már ujabbra, gyorsabbra vált.
Szerintem., -
oriolus123
tag
Sziasztok!
De jó hogy van ez a fórum, és még él is!
Gyorsan beszólok én is!
Nem tudom hirdetés-e, úgyhogy csak óvatosan teszem fel a kérdést, hogy ha egyszer megdöglött az alaplapja a címben jelölt telefonomnak, akkor a többi része érdekelhet-e valakit? Akkuja tökéletes, elöl hátul karcmentes. Félek hogy sordódok a hirdetés felé, pedig nem annak szánom.
Szóval lenne rá érdeklődő szerintetek?
Üdv -
b0bcat
addikt
Kedves kollégák! Lenne egy felpúposodott hátú, de amúgy még tökéletesen működő Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64 készülékem. Ér ez még valami pénzt, vagy dobjam ki?
(Nem hirdetésnek szánom ezt most itt, hanem komolyan kérdezem, hogy mennyiért tudnám meghirdetni a készüléket.)
-
gekkoXT
senior tag
Nem semmi. Köszi! Egy próbát megér. Nem tudom, hogy az ingyenes bevizsgálás a szervizben kiterjedt-e arra, hogy szétszedték és megpróbálták ezt az EDL módot, vagy csak konstatálták h nem kapcsol be nem lép fastboot módba vagy ilyesmi.
Aliexpressen találtam ilyen kábelt. Ha visszakapom a telefont lehet, hogy nincs más mód, mint megpróbálni ezt. Túl sok vesztenivaló nincs. Max eladom alkatrésznek.
-
Bali27
addikt
válasz
gekkoXT #2166 üzenetére
Ez az amit ígértem..
Ezt a leírást találtam edl mód ügyben [link] redmi note 6 prohoz készült . Felelősséget nem vállalok érte, mert nincs lehetőségem kipróbálni. Esélyes , hogy a deep flash usb kábeles megoldás nem működne , ettől egy próbát megér , házilag is kivitelezhető bontás nélkül [link] . Kérdés , hogy ezt a kiskaput meghagyta e a xiaomi , illetve el lehet e vele érni azt ami tesztponttal kivitelezhető . -
Bali27
addikt
válasz
gekkoXT #2163 üzenetére
Na.. Egy tényleg nagy tudású srác ezt írta.
Valamelyik xiaomi telefon az update miatt képes volt letérdelni (emlékeim szerint a note 6 android one-os majdnem testvértelefonja) . A hiba lehet alaplap , nandflash elhalálozás is .
Meg lehetne próbálni szétszedni , akksit le , majd újracsatlakoztatni , ha ad életjelt magáról , akkor deepflash kábellel edl módba léptetni , de ha van a telefonon testpont ehhez a művelethez akkor azt használni és próba szerencse alapon mehet rá full formattal a gyári rom [link] <--- ezt találtam hirtelen .
A miui topikban keresd Crok-ot , hátha eszébe jut valamilyen megoldás , szakmailag nagyságrendekkel felettünk áll . -
gekkoXT
senior tag
Na akkor első körben hivatalos. Egy háttérben lefutó frissítés kinyírta anyám note 6 pro-ját. Nem volt sosme mókolva, nem volt vírusos vagy bármi, ami bekavarhatott volna.
Xiaomiszerviz.hu nál azt mondták jópár telefont hoztak be hozzájuk ugyanezzel a jelenséggel és egyiket sem tudták megjavítani. Én is ott hagytam bevizsgálásra de hívtak, hogy sorry nincs mit tenni.
Ez mégis hogy lehetséges?
Lefagy fullosan, újraindításnál remi logónál megáll. nem lehet kikapcsolni se. hagytuk lemerülni. utána már be se kapcsolt, semmire nem reagált.
Szóval egy frissítéssel fullosan véglegesen kuka egy telefon?
Van valakinek ötlete? -
gekkoXT
senior tag
Ez ok, de a bootloader nyitáshoz a menüben is be kellett volna állítani. legalábbis mást eddig nem találtam. Ezért nekem amikor a hivatalos programmap próbálom az unlockot, egyből hibát jelez, hogy először a beálíltásokban állítsam be. de azt ugye nem tudom, mert nem indul a telefon. ezért fastboot-os flash sem megy.
-
gekkoXT
senior tag
Képeztem magam azóta, de nem tudom recovery módban indítani, akkor is megáll a redmi logónál. Csak fastboot módra tudom bootolni, de mivel nem volt bootloader nyitva ezzel is meg van lőve a dolog. Hogy a rákba tud úgy lefagyni egy telefon, hogy ennyire megmakkan a rendszer???
-
gekkoXT
senior tag
Random pillanatban a telefon lefagyott. Újraindtáskor pedig a Redmi logo-nál megáll. Nem volt sosem mókolva. AMiket találtam erre, kicsit elszomorítanak, mert nem tűnik egyzserű megoldásnak. Mi lehet a legegyszerűbb módszer?
-
Roberto76
tag
Köszönöm az ötleteket. A probléma megoldódott, mert találtam egy nagyon profi embert (szerviz) aki megoldotta.
Infó: nem lehet zárt BL mellett flash-elni, (és még az USB debug mód sincs engedélyezve) és mivel a telefon bootloop-ban volt és zárt is volt, így teljesen esélytelen lett volna vele mókolni.
Telefon hátlap levétellel és hozzá értő kezek mellett a telót újra vissza hozták az élők sorába. Tudatosan nem kértem a MIUI 12 rendszert, így az utolsó 11-es ment rá. Igaz, rögtön szólt a teló, hogy hello itt a 12, töltsd le.Hát nem.
Mondjuk zavaró a felugró értesítés, szóval ha vki tudja azt hogyan lehet semlegesíteni, azt előre is köszönöm ha elmondja. -
Kryczek
aktív tag
Most downgrade-eltem vissza miui 11re. A miui 12 ezen a telón egy BOTRÁNY!! Iszonyat lassú, hol érzékel hol nem, rettenet. Meglepve tapasztaltam h letöltöttem miui 11 utolsó full rom-ot es lazán feltelepült minden bohóckodás nélkül a full gyári nem mókolt telóra.
-
Bali27
addikt
-
Roberto76
tag
Köszi, értékelem amit teszel. Komolyan.
Másik fórumon azt írják, hogy ha BL nyitás nélkül megyek rá, akkor teljesen téglásítom a telót.
Idézem:
"ha nem volt a rendszerben a fejlesztői menüben az USB debugging bekapcsolva, és ha nem volt összebindelve akkor az unlock hibával le fog állni...és soha nem fogja nyitni a bootloadert"
Igaz, nem a TWRP-ről volt szó.
Lényeg: nem akarom totál hazavágni a telót, így még van remény. -
Bali27
addikt
válasz
Roberto76 #2146 üzenetére
Ha valaki pl Szabó Tamás válaszolna mondjuk igennel, azaz megerősítené az előző hszom,akkor tudnék segíteni akár most is.
Le kell tolteni szgépre a tulip twrpt, és fastbootot...fastboot modba a telefon, kábellel összeköt, és twrp indít.. Telon ez bejön, ott lehet formázni, majd uj rom felmegy.
Ennyi lenne..
Érdekel még ez a fajta segítség? -
-
Bali27
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #2143 üzenetére
Ha nincs nyitva akkor fastboottal tud rá tenni vissza gyári romot nem?
Előtte twrp-ben legyalulja, aztán gyári rom vissza.. Ezt lehet BL nyitás nélkül is.
Vagy nem jól tudom? Ha igen akkor csak egy mail cím kell és akkor onnantól kezdve át tudom küldeni a legujabb twrp-t, szgépre leszedi a global romot...Innentől kezdve meg megy minden mint a karikábacsapkodás -
Roberto76
tag
válasz
SzabóTamàs90 #2143 üzenetére
Működő telefonnál értem, hogyan kell. (nekem Poco F2 Pro-m van, azon megnéztem)
Viszont Not6 Pro telefon ezen állapotában, hogyan lehetne megtudni? Amúgy 99,9%, hogy zárva van. Lurdy-ban vásárolt, lányom nem mókolt vele.
Az viszont nem tiszta, hogy ha tégla állapotban van a teló, akkor hogyan lehet nyitni rajta bootloadert. Azt olvastam, hogy engedélyezni kell a fejlesztői módban, kell SIM kártya meg aktív mobilnet, meg bla-bla. De ebben az állapotban ez nem tud mást, csak újraindulni meg fastboot-ba lépni. -
Roberto76
tag
Bocsánat, egy láma kérdés: ha a telefont tudom Fastboot-ban indítani, akkor már nyitva van a bootloader? Tehát akkor már dughatom PC-re és flash-elhetem?
-
Roberto76
tag
válasz
Roberto76 #2140 üzenetére
Ezt találtam
Ezen elindulok. -
Roberto76
tag
válasz
SzabóTamàs90 #2139 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Már csak azt kellene tudnom, hogyan kell a fastboot-ban fash-elni. Utoljára 6 éve a Sonymat buheráltam. Kiestem ebből...
-
Roberto76
tag
Sziasztok! Lányom telójára pénteken jött meg a frissítés. (Miui12) Lurdyban vettük anno.
Frissítés letölt, (kb. 860 mbyte) telepítés elindul, majd kb. 65% környékén egy ZIP file-t hiányol vagy sérült. Telefont újra indította, majd ...
Bootloader-loop- lett belőle. Mi logo előjön, majd rezzen egyen lekapcsol és újra indítja magát. És ez addig tart, míg le nem merül.
Beléptem a hangerő fel + bekapcs, kombóval, ott már a teljes törlést is választottam, de semmi.
A hangerő le + bekapcs. gomb pedig vmi FASTBOOT-ot dobott eredményül. Azzal nem tudom mit kellene kezdeni. A lényeg, hogy lemerült a teló, nem indul el, gyerek depis lett. (13 éves lány) Elméletben TMX-hez kerül szervizbe. Ha esetleg van vkinek ötlete azt hálásan köszönöm. -
Ciccuka
veterán
Hátha valakinek hasznára válik. Viszonyítani egymáshoz jó lehet.
Geekbench 5.3.2
Poco X3 NFC 6/128GB (Miui 12.0.7)
Qualcomm SM7150-AC Snapdragon 732G (8 nm)
Single-Core: 567
Multi-Core: 1799Xiaomi Redmi Note 6 Pro 3/32GB (Miui 12.0.1)
Qualcomm SDM636 Snapdragon 636 (14 nm)
Single-Core: 275
Multi-Core: 1186Samsung Galaxy A40 4/64GB (OneUI 2.0)
Exynos 7904 (14 nm)
Single-Core: 266
Multi-Core: 1006 -
Ciccuka
veterán
AnTuTu Benchmark 8.53
Poco X3 NFC 6/128GB (Miui 12.0.7) 286745pont
Xiaomi Note 6 Pro 3/32GB (Miui 12.0.1) 134747pont -
-
royalka
őstag
Csokolomsztok. Nekem is sokat lassult a telo az új rommal. Hogyan lehetne visszarakni a régit?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tapasztalt vki olyat, hogy egyszer csak elkezd "összevissza" működni a telefon?
Ez alatt azt értem, hogy random kikapcsolás használat közben, illetve nem mindig úgy reagál a kijelző a tapintásokra és gesztusokra ahogy kellene, néha szinte kezelhetetlen.
De utána teljesen rendbe jön minden.
A kijelzőn van egy üvegfólia amin már található jó néhány repedés, elképzelhető, hogy emiatt vannak ezek a jelenségek?
Tegnap frissítettem MIUI Global 12.0.1.0 Stabil -ra, azóta nem jött még elő. -
-
Ciccuka
veterán
MIUI Global 12.0.1.0 I Stabil
Csak megjelent
-
Pokesz007
senior tag
Megjött automatikusan a Miui 12.0.1.0 . Sokáig láttam a Miu feliratot telepítés után,kicsit aggódtam,hogy mi lesz
Még nem néztem benne körbe.
-
hhgygy
senior tag
Miui 12.0.1.0 global stable OTA ROM RN6 Pro (tehát csak be kell másolni a telefonra és telepíteni)
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/tulip/ -
royalka
őstag
válasz
bollokcs80 #2117 üzenetére
Várom a fejleményeket, ha jonak bizonyul akkor frissítés lesz. Mondjuk pár hónap és telefon csere lesz mert sajnos ez a 9-es droid már nem az igazi. De addig csak jo lenne az új rendszeren döcögni.
-
jano33
csendes tag
https://www.fonearena.com/blog/297775/redmi-note-6-pro-miui-12-update-download.html/amp
Frissítés, 2021. január 6-án]: A Xiaomi elindította az Android 9.0 alapú MIUI 12 stabil ROM-ot a Redmi Note 6 Pro felhasználók számára.
-
flash-
veterán
az az igazság hogy nem látom sok értelmét a romolásnak, pont 2 éves a telefon azóta minden frissitést letöltöttem otan ami jött és sose csináltam resetet, még mindig jól müködik ez az akksikijelzést leszámítva de régebbi samu időkből tapasztalván azt mondom ez romfrissités miatt is lehet
-
flash-
veterán
Azt tapasztalom hogy nem mindig mutatja jól az akku szazalek kijelzest.
Pedig en sose romoltam mindig csak OTA frissitettem a telefont.
Megoldás? Csak rootal lehetseges? Marmint a battery calibration? -
Danecay
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #2106 üzenetére
Én Redmi 9 Note Pro-ra indítottam el a dolgot és szintén 168 órát kell, vagy kellett várnom (nem tudom, hogy letelt e már, nem számoltam utána
) Én még arról nem hallottam, hogy ne kellene várni, ez pont, hogy egy biztonsági megoldás, hogy ez elvesztett, ellopott telefont ne lehessen azonnal újrahúzni, a megfelelő jogosultságok megléte híján.
-
pilu01
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #2106 üzenetére
Saját fiókommal nem ment, nem tudom miért, (2x kivártam a 168 órát, utána kaptam még 168-at) az asszonyéval egyből nyitottam várakozás nélkül.
-
pilu01
senior tag
Ha valaki jár erre.
Nem tudom kinyitni a telefont!
Már a harmadik 168 órát kapom!
Minden szabályt betartottam, több másik Xiaomit nyitottam már fel.
Utoljára három hónapja nyitottam Xiaomi telefont a fiókommal.A fiókom lehet a ludas mégis, másik fiókkal ment!
-
Danecay
addikt
válasz
bollokcs80 #2101 üzenetére
Igen, ez a kérdés bennem is felmerült, de végül arra jutottam, hogy szerintem ez a szériára vonatkozik. Ott van a Redmi 7 is a listában aminek valami nagyon hasonló procija van (Snapdragon 632), talán csak GPU-ban különböznek, és mivel gyengébb hardver és kompatibilitási problémákra hivatkoznak így úgy gondolom, hogy ebbe ilyen alapon a Note 6 Pro is beleesik sajnos. Ezt nem tényként írom, ezt én gondolom így. Mivel már javában hegesztik a MIUI13-t és készítik elő sok széria telóit az Android 11-re, szerintem el akarják már engedni ezt a dolgot, főleg, hogy már fél éve hogy kijöttek a MIUI12-vel. Persze a remény hal meg utoljára, már ha valakinek ez ennyire fontos, végül is az idei megjelenésű Note 9 Pro-mra is csak novemberben jött meg., de én annyira mégsem bíznék benne.
-
Lajos65
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy hol érdemes kicserelni a kijelzőt? Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A friss Redmi ritka példa arra, amikor a sikerrecepten nem az előnyére változtattak. Jókora szenzorsziget egy kis képernyőarány növekedésért, különben minden szuper.
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Corsair H100x RGB Elite Vízhűtés új 6hó jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest