- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Ez amiről írsz, hogy felettél egy custom romot, de az nem megfelelően működik, az nem a Xiaomi/MIUI hibája.
Az, hogy van rá gyógyír, meg nem az Xiaomi/MIUI érdeme.Valószínűleg van benne egy olyan háttér információ, hogy pl több kijelző, vagy más hardver elem beszállító is van párhuzamosan. De a ROM főző ezt nem tudja, vagy nem kezeli, amíg hibát nem tapasztal/jeleznek neki.
Láttunk ilyet más telók esetén is.
De ez semmi esetre sem normális működés. -
vegyszer
addikt
válasz
#08132608 #1453 üzenetére
0. Minden releváns adatot ments ki
1. Bootloader nyitási kérelem
2. Akár 300 órával később maga a bootloader nyitás (előtte újabb teljes mentés)
3. TWRP telepítés
4. Wipe factory reset
5. A letöltött (készülékspecifikus) zip telepítése.
És kész is vagy!Részletek a hasonló Redmi-k témaösszefoglalóiban vannak, de vigyázz, minden esetben a készülékspecifikusság kulcskérdés!
-
vegyszer
addikt
válasz
Robit Sakraf #1438 üzenetére
SwiftKey
Mert csak.
És én szeretem a prediktív bevitelt, témázható, méretezhető felületet.
Google/Facebook fiókhoz kapcsolható, és egyből megtanulja a legtöbbet használt neveket is. Mint pl Mednyánszky, Wittinghoff, -
vegyszer
addikt
válasz
oriolus123 #1328 üzenetére
Így kell linkelni:
[L:https://m.prohardver.hu/]Megjelenített szöveg[/L] -
vegyszer
addikt
Igaz, hogy közvetlenül nem releváns, de nekem volt anno ezzel gondom (más teló esetén). És a megoldás ez lett: Gyors akku lemerülés az új Google Play szolgáltatások miatt
Bár azóta az app lekerült a play store-ból, de más hasonló valószínűleg még tudja ezt tenni, vagy a kellemetlen appot fagyasztani kellene Greenify-vel -
vegyszer
addikt
Vannak olyan romok, amik nem tartalmazzák a Google szolgáltatásokat. Lehet élni így is, bár a többség nem szereti. Van, aki a minimum dolgokat teszi fel (pico, nano), más meg a full extrát. Az így feltett appok rendszer alkalmazások lesznek (nem törölhető)
A platform meg amr64. Szerintem válaszd a rom android verzióhoz stimmelő pico zippet.Ezt a rom telepítés után teheted fel egyből.
-
vegyszer
addikt
válasz
Danecay #1099 üzenetére
Ha azt mondod neki, hogy visszaállítás az azonos nevű teló xx:yy időpontban elkövetett Google mentéséből, akkor az appok épp úgy jönnek le a felhőből, mint az app adatok. Legalábbis a legtöbb app adat (persze belépni be kell pl fb fiókba, de nekem pl a Mi Bandage adatai kivételével minden alkalmazás adat lejött)
-
vegyszer
addikt
válasz
oriolus123 #998 üzenetére
[FÉLOFF ON]
Azért ez gáz.
Elvileg 5.1 droiddal jött be ez, hogy van egy védett partíció, amit elvileg nem tudsz felülírni.
A Mi fiók és a Google fiók is kötődik a telóhoz, és pont az a lényege, hogy egy wipe factory reset után egy lopott / talált teló ne kerülhessen a piacra.
Én tegnap előtt váltottam a Mi Mix 2 telómon global dev vonalról EU dev vonalra.
Ugyan kimentettem az adatokat, de meglepett, hogy a bootloader nyitás után valóban csinált egy factory resetet. (szerintem a Redmi 3 Pro csak riogatott ilyennel, vagy már nem rémlik, hogy valóban törölt mindent) majd kérte a WiFi jelszót, és a Mi fiók jelszavát. De a Google jelszót nem. Ekkor még ugye első körben a global dev volt fent. De az EU dev is pont így járt el. Azaz a Google fiók adatai nem maradtak meg... -
vegyszer
addikt
Tehát be dobsz egy linket, hogy 2019Q1-ben jön P droid. #937
Majd azt mondod, hogy hű kijött a PocokFonra a P. De az általad linkelt oldalon egyértelműen szerepel, hogy december 10 (vélhetőleg ez a dev release date).
Az, hogy (jó eséllyel) a stabil vonalon esetleg a német cimbidnek a minap csorgott le, nem jelent semmit. Az összes dev user akár egy hónapja vígan használja.És ne érts félre, én téged nem savazlak, nem bántalak. Csak felhívom a vakfoltjaidra a figyelmed. De nem bántásiból, hanem az urban legendek ellen...
Mert a Xiaomi még nem osztja X+1 régióra a világot (max global + Kína + India vonalon). De a nagy fejlesztések max a törvényi szabályozás miatt akadnak el (mint az arc alapú feloldás, és a témák), nem pedig azért, mert itt vagy ott nem készültek el vele. A kínai dev az első. Ott jön ki minden, majd global és EU dev. Ezek után épül be a stabil vonalakba egy egy fícsör. Amit egyes törvények (EU) blokkoltathat.
Na de zárjuk le, beszéljünk inkább a hüvelygombáról/szakmaibb témáról.
-
vegyszer
addikt
Had ajánljak egy filmet a figyelmedbe: A hülyeség kora
Sok érdekes dolog elhanzik benne.
Többek között az is, hogy "általában nem az sodor minket veszélybe, amit ismerünk, hanem az, amiről azt hisszük, hogy ismerjük" -
vegyszer
addikt
válasz
Kolondrum #859 üzenetére
Ha megnézed, minden zip egyedi hexa kóddal van ellátva. Kétszer ugyanazt ugyanonnan leszedte se lesz a zip eme része azonos.
Valószínűleg van benne idő bélyeg is amit a global stabil -> global dev váltás során néz. Elkerülendő egy esetleges adatvesztést. Amire ugyan felhívja a figyelmet, de mégis...
-
vegyszer
addikt
Bizonyos régiók eléggé el vannak árasztva reklámokkal. És egy vissza váltás után nem biztos, hogy nem jönnek vissza.
Hogyan kapcsoljuk ki a reklámokat a MIUI 10 – Global Stabil, és a fejlesztői romoknál -
vegyszer
addikt
válasz
Kolondrum #796 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a teló érintett-e. De én ezt találtam:
Google/MIUI Anti-rollback védelem vagy átok?Eddig csak a Redmi Note 5 / Pro telefonról volt szó, de a többi készülékre is ez a sors vár. Ellenőrizheted az ARB meglétét PC-vel így:
ADB és driverek fent legyenek PC-n
Nyisd ki a bootloadert
Indítsd újra a telefont fastboot módban
Add ki ezt a parancsot parancssorban: fastboot getvar anti
Ha az eredmény 4, akkor nálad be van kapcsolva az ARB
Ha az eredmény kisebb mint 4, akkor nálad nincs bekapcsolva az ARB -
vegyszer
addikt
válasz
oriolus123 #624 üzenetére
Létezik 5D néven emlegetett üveg. Az ötlet az, hogy rágörbül az élére. De hogy melyik gyártó hogy oldotta meg, az kérdéses.
Nekem jött belőle ma, de közben végül másik teló mellett döntöttem...
-
vegyszer
addikt
Természetesen ez tiszta sor. Mármint, hogy egyetlen ebéd sincs ingyen. De ez ugye kettős: ha van hitel, nő a forgalom, ergo jobban pörög a készlet, több a készlet eladásból származó nyereség. És ezért a bolt hoz áldozatot (hogy kedvező, vagy kedvezőbb legyen).
Mert úgy könnyű olcsó lenni, ha nincs, de ha van, akkor már drága elv működik régóta. De az nem kerek, hogy a rendelés és a visszaigazoló levél között 4 hét telik el. Mert annyi idő alatt én is megveszem kínából (bár furcsa módon most ott drágább lett volna, mint itthon a teli ÁFAval).
-
vegyszer
addikt
válasz
kazsmerlaca #569 üzenetére
Nem akarom őket savazni, de nem túl pozitív a véleményem róluk.
Fekete péntek vettem volna egy kék Mi 8 lite 6/128GB kék készüléket. Jött mail, hogy nincs. Cseten kérdeztem, azt mondták legyen fekete, és azon az áron lesz. Eddig óriási plusz.
De újra rendelve a készüléket nem kerestek, nem történt semmi. Mondom, OK, akkor legyen a régóta áhított Mi Mix 2 6/64GB szintén tőlük. Mert az ára gyakorlatilag a két készüléknek összeért. Semmi reakció. Majd a vásárlás/rendelés után két héttel jön mail, hogy egy munkanapon belül átvehető lesz. Újabb hét telik el, és kiderül, hogy az idő közben változó szándékom (kp helyett hitel) kizárólag új rendeléssel tudják lekezelni. Hiába mennék be személyesen.
Na ekkor mondtam azt, hogy akkor +4000Ft, és azonnal viszem a notebook.hu oldaláról nullás hitellel. (mert a smartshop.hu azt se tudta megmondani, hogy ők milyen konstrukciókkal dolgoznak)Tudom, hogy rossz a mintavétel, de ezek után az ég óvjon náluk egy garanciális ügyintézéstől.
-
vegyszer
addikt
válasz
szabeska #442 üzenetére
Ebben nem lennék biztos, hogy a Redmi 6 Pro és a Mi 8 lite azonos.
Mert se méretben, se prociban, se másban nem is hasonlít a két készülék egymásra.
Ha csak nincs itt is olyan kavarás, mint a különböző piacra szánt Redmi 5 Plus, Redmi note 5, és az indiai Redmi 5 körül volt...Szerintem te a Redmi 6 Pro vs Mi A2 Lite készüléket kevered. Ami valóban azonos, csak sajnos a Redmi nem ismeri a B20-at. A másik meg nem eszik MIUI romot.
-
vegyszer
addikt
Én akkor estem gondolkodóba, mikor a GB oldalán 180$ árra volt egy 7%-os kuponom. (4/64 GB-os, de nem volt kék)
Így elkeztdem a Mi 8 lite-ot (6/128GB 249$) nézegetni, amire a kupon szintén jó lett volna, de ekkor jött a fekete péntek, és a smartshop.hu oldalán a fent említett Mi 8 lite 75 ezres alatt lett volna, ami a kínai minimál ár +7000ft.
Ha ennyi kavarás nem lenne elég, akkor viszont a Mi 8 lite után a Mi Mix 2 is bekerült a képbe. Aminek a minimum ára olyan 85 köré esett itthon, kínából 110 ezres. Azért annak a kinézete elsőre elvarázsolt. Ezeké kevésbé.Még jó, hogy nincs rá pénzem...
Talán a héten elköteleződök valamerre -
vegyszer
addikt
válasz
kazsmerlaca #334 üzenetére
Olyan jó ezt olvasni, hogy egyik másik user, bocsánat fórumtárs milyen izgalmas szócsatát képes vívni a semmiről. Vagy arról, hogy még semmi sincs, ne adj isten arról, hogy az a semmi, ami nincs, neki mennyire hiányzik, vagy mennyivel jobb, hogy neki már megvolt.
A tavasszal a Redmi 5 Plus topikot követtem csendesen. Ott az egyik fórumtárstól mást se lehetett látni, mint naponta X+1 rom linket dobott be bárminemű érdemi információ nélkül. Volt, aki feltette egyiket másikat, de volt, aki ügyesen egy tiszta orosz romot tett fel egy ilyen ajánlás után.
A vicc az, hogy a kollég nem a romolással ölte meg a telót, hanem kiesett a kezéből, és a busz átment rajta...És bizony itt is elég érdekes közösség formálódik a készülék köré.
-
vegyszer
addikt
válasz
kazsmerlaca #276 üzenetére
A képernyő tartalmát legalább 3 úton lehet menteni.
-power + hang le együtt nyomva kb 1-2s-ig
-3 ujjal fentről le suhintás
-a képernyő tetején lévő menübe is ki lehet tenni
+1 némely rom a power menübe is elő tudja hozni (valamely olyan fájl szerkesztésével, mint a build.prop)Szerintem azért ezek közül legalább kettő működik.
-
vegyszer
addikt
Ha volt előzőleg kuponod, vagy találsz egy jót, az élhet akár az igen jó árra is. De a kínai rendelés és az SOS általában kizáró vagy kapcsolatban van egymással. Ha most rendelsz, szerintem bőven karácsonyfa bontás után érkezik majd meg...
Nekem volt kupon, ami 7% kedvezményt adott. De hiába tettem be a kosárba, és nyomott rá a fiam, hogy vegyem meg, fedezet nélkül nem lesz egyszerű (nekem a 4/64 168$ lenne, b@ssza is a csőrömet rendesen, de el kell most engednem asszem)
-
vegyszer
addikt
válasz
Robit Sakraf #220 üzenetére
Sok frissítés jön így ki, hogy bevillant egyes usereknek, de ha nem elég gyors a reakció, akkor később már nem is jön elő. Később persze publikus lesz, ha csak valami kardinális baki ki nem derül.
Idő kérdése, és ha rendben van, jönni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A friss Redmi ritka példa arra, amikor a sikerrecepten nem az előnyére változtattak. Jókora szenzorsziget egy kis képernyőarány növekedésért, különben minden szuper.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest