-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpo
veterán
A MIUI Global 9.6.5.0 van.
A Redmi 4X féle "nem fogadott hívás", amikor nem szólal meg a telefon, de kiírja, hogy 10-szer csörgött.
Tegnap majdnem visszavitte a futár a csomagom, hívott, hogy pár perc múlva érkezik.
10 perc után gondoltam fölhívom eltévedt-e, a képernyőn a 7-szer csörgött ..., de nem csörgött (zenélt). Ennek az "értesítésnek" nincs hangja, nem is tárolódik el!
Fölhívtam, azt mondja a kaputelefonnál nem találta a nevem, hívott, nem vettem föl, elment.
Másik utcába navigálta magát, a házszám az jó volt, a GPS-re fogta a hibát.
Visszajött, a csomag megvan.Ma a T-Mobile-lal beszéltem, mert ebből elég volt.
A telefonon kikapcsoltam minden hívásátirányítást, hangpostát.
A hívásértesítő aktív, ha nem veszem föl, SMS-t kapok (hangüzenet és később is megvan).A preferált hálózat volt már 2G, 4G, utoljára ez volt beállítva LTE/TD-SCDMA/UMTS, tegnap ezzel is megcsinálta és a preferált hálózatot 2G-re állítva is.
A TD-SCDMA nem ajánlott (T-Mobile ÜFSZ)!
Most erre állítottam: LTE/WCDMA.
A SIM-kártyáknál a preferált hálózat most egyik sincs jelölve.Ha ezzel is csinálja, jelezni fogom, de legalább SMS is jön, azt meg meghallom.
-
csabulaxi
senior tag
mostanában sokszor bajom van, hogy nem csöng szétdobál.
régóta (február) olvasok itt, így már régóta állítgatom át a
belő tárhely - telefon adatai helyen a LTE/TD-SCDMA/UMTS -t
LTE/TD-SCDMA/WCDMA -raezután, ha SIM-kártyák-nála preferált hálózathoz megyek semmi sincs kijelölve
- ekkor kijelölöm a 4G-t, de ezzel rögtön visszateszi UMTS-reNe jelöljek ki semmit(4G) ?
Feleségem Redmi 4A, ugyanez.
A Redmi 6 is csinálja ezt?
kezdek kiszeretni belőle, főleg, hogy a kamerája, főleg a makró funkciója egy nagy sz@r. Nekem arra nagy szükségem van.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Amygdala75 #23316 üzenetére
nyugi. nem kell mindent készpénznek venni. semmi baja a telefonnak.
az LTE/TD-SCDMA/UMTS beállításra keress rá, állítsd át, onnantól kezdve a hibák 99%-a megszűnik. nekem egy-egy esetben előfordult, hogy nem tudtak elérni, de érdekes módon mindig ugyanazon a fizikai helyen, valószínűleg ott van egy kis lyuk vagy anomália az adótornyok között, vagy épp hevesen vált amikor keresnének. egyébként a fenti beállítással teljesen megbízhatóan van térerő és el is érnek.
vodás vagyok, folyamatosan 4G-n, mobilnet, wifi, gps, hagymacsípősminden be van kapcsolva.
-
kidnou
őstag
válasz
Amygdala75 #23316 üzenetére
LTE/TD-SCDMA/UMTS ez szinte mindenkinél bejött
#23315 mpo Én kérek elnézést, de eddig csak vodásokra emlékeztem, hogy panaszkodnak
-
beef
őstag
válasz
Amygdala75 #23299 üzenetére
LTE/TD-SCDMA/GSM
Így keress rá, ott lesz a megoldás a találatok között.
Egyébként ez simán bekerülhetne az összefoglalóba mert elég sok felhasználót érintő komoly probléma.Egyébként vodás vagy? Mert eddig ismerőseim között csak náluk jelentkezett.
-
norb27
tag
válasz
Styleair #20253 üzenetére
Valószínű a 4g-3g-2g közötti lépkedés nem megy hívás közben normálisan.
Ugye alapból 4g-n vagyok adatkapcsolattal, ha hívást indítok, átlép 3g hálózatra, de ez nálunk nem stabil, így a hívás közben le kéne lépnie 2g-re , de ezt nem teszi meg, inkább eldobja a hívást.
Emiatt van az, hogy nem mindenhol csinálja és nem mindig.
Most próbálgattam és a gyári hálózatbeállítással 10ből 10szer megszakad a hívás "hálózat nem elérhető szöveggel" beltérben akkor ha 2g-t kellene használnia.
Ha fix 2g-t állítom be akkor minden ok, illetve ha a preferált hálózat:LTE/TD-SCDMA/GSM-re állított, akkor gyakorlatilag 4g-ről egyből 2g-re lép vissza és nincs hívásmegszakadás.
Teszteltem redmi note 4-el és redmi 4a-val is, mindegyik tökéletesen működik és lépked a hálózatok között (Telenor). Illetve ha ezeket hívom/hívnak mindig a 4x szakítja meg a hívást.
Nem sim hiba mivel átrakva másik készülékben hibátlan a kártya.Szervizbe ezért nem küldeném, mert szinte biztosan nem fogják megoldani a problémát.
-
norb27
tag
Sziasztok
Kérdezném, valaki fordult már innen szervízhez a hívás eldobálás kapcsán?
Rendszeresen azt játsza a készülék, hogy felépül a hívás, majd pár másodperc után "mobilhálózat nem elérhető" hibaüzenettel megszakad. Főleg beltérben csinálja, de előfordult már a szabadban is. Van egy redmi 4a-m is, az ugyanitt tökéletesen működik ugyanezzel a Telenoros sim-mel.
A szervizmenübe lépés *#*#4636#*#* preferált hálózat:LTE/TD-SCDMA/GSM megoldja időlegesen a problémát, de minden újraindítás után visszaáll az eredeti beállításra. Rohadt bosszantó egy két hónapos telefontól... -
grafnet
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest