- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
Az első 5000-es bankommal pont ez történt,kicsit másképp...
Leesett...aztán egy ideig még hibátlanul tette a dolgát, majd egyszer csak kuka...az összes led villog, akár töltőre dugva, akár készüléket rádugva, ami a használati utasítás szerint rendellenes működés...
Gondolom nincsenek véletlenek,,,biztos hogy a fizikai behatás miatt...
Akcióban rendeltem egy másikat,,,ez meg kuka mielőtt tönkre teszek a próbálkozással bármi mást... -
twine
veterán
Nekem is rekord idő volt most a 10000-es...eddig mindhárom power bankom 3 hét körül volt banggood-rol...
Most kellet a feleségemnek is egy...úgyhogy
délelőtt megnéztem mennyibe kerül banggoodon, délután megvettem hardveraproról egy ezressel drágábban -
twine
veterán
mondhatni a kezdetektől olvasom a xiaomi PB. "őrületet" (nem pejoratív értem, én is rendeltem már 3-at)
Eddig nagyságrendileg cca. 200 emberből kettőt olvastam, hogy banggoodról rendelt, és nem volt eredeti...
Ezt az összesen 2 példát én fenntartásokkal kezelem...
Banggood-ról fent említetteken kívül mindenki eredeti xiaomi-t kapott...
Szvsz. felesleges aggódnod -
twine
veterán
Hivatkoztam egy másik topicból
Majdnem...
egyébként semmi extra, csak szerintem a legjobban eltalált méret az ötezres...a 10400at el is ajándékoztam, mert nem tudtam arra használni amire a "slim"-et...hogy valóban mindig nállam legyen...akár táskával vagyok, vagy nélküle, belső zseb, farzseb,tudomisén...
Mondhatni akkora mint a telefon,,, és épp ahogy mondod..pont attól nagy a szabadság, hogy ha mozgásban vagyok simán összefogom a kettőt és töltök, miközben használhatom a telefont...keci gyorsan feltölti a telefont is, meg a 2A-es töltő a PB-ot is...Mióta megvan , lesz@rom a "töltési ciklusokat" ,hogy este töltőre a telefont, nehogy reggel merülten induljak a napnak,,,stb...akkor töltök mikor szükséges...
És az emberből egy idő után ki is öli a "vajon meddig bírja a telefonom aksija" érzést...
Ami bevallva vagy sem, de szerintem minden okostelefonos tulajban ott van...Félre ne értsétek, azért nem ajánlok véráldozatot havonta a "Szajomi" oltárán...
de tényleg jó egy ilyen...
(Pedig az első PB-ot a gyerek quadcopteréhez rendeltem, hogy bárhol tölthessem, mert;
"a telefonhoz? Kell a francnak!" )'oszt ez lett belőle
-
twine
veterán
Urak...
Az 5000-es Xiaomi PB-om, egyik napról a másikra a rendellenes " "4ledes" villogást mutatja töltés "meg minden " közben....
Eléggé úgy néz ki, hogy megkukásodott...ötlet hozzászólás javaslat, hogy mivel lehetne mégis működésre bírni? Ráolvasás,véráldozat stb...?
A 10400-asomat én elajándékoztam egyik havernak....de ezt az 5000-est nagyon szerettem, és elég sokat használtam is...de nem gondolnám hogy annyit ,hogy egyik napról a másikra megkukásodjon...Szóval ötlet? vagy rendelhetem a következőt?
-
twine
veterán
ÉN nem tudom, hogy tudott így megbetegíteni ez a xiaomi Powerbank...
Van már otthon egy 10400-as, és egy 5000 slim a táskámban úgy, hogy igazából egyikre sem volt szükségem!
(Persze azóta szarrá használom őket, de ez most mindegy)Most megláttam ezt az új verziót, és megint megdobbant a szívem, milyen kis aranyos a 10400-hoz képest
Tudnom kell nemet mondani...meg tudom csinálni....
-
twine
veterán
válasz
Spancer RE #320 üzenetére
5000-es Slimet...
A saját példámat többször több helyen leírtam....Először a 10400-ast vettem, de rájöttem, hogy kva nehéz a mindennapos cipeléshez, és kényelmetlen a mérete zsebben hordáshoz(kabát, zakó,stb)
Az 5000-es szvsz. pont ideális minden tekintetben...
Ha belefér, akkor viszont mindkettőt...Mert kva jó hogy a 10400-as bika erős, és sokszor sokmindent feltölt...(otthon a fali töltő helyett is azt használom
)
De ha hurcolászásról van szó, mindenkép a slim a nyerő szerintem... -
twine
veterán
-
twine
veterán
válasz
GrooveHero #161 üzenetére
Igen, azt olvastam tőled,,,de ettől függetlenül én azért még 1-2-3 készülékkel kipróbálnám,,mindennel amivel lehet...
fotót pedig olyat csatolj, amin látszik, hogy a telefon legalább 50%-os merültségi állapotban van,,,hogy a felesleges köröket ne fussátok egymással....(mert "X" % felett már csökkenti a felvett áramerősséget a telefon) nehogy erre hivatkozzanak...(a szoftveres mérésednél láttam, hogy merült volt a teló,,,,csak ezt ők nem biztos hogy tudják, egy ilyen fekete képernyős telefonnál)
-
twine
veterán
válasz
GrooveHero #159 üzenetére
Dugtad már másik készülékre? -
twine
veterán
válasz
GrooveHero #151 üzenetére
Sajnos csak most néztem rá a topicra...De talán te is megtaláltad közben a hozzászólásom..."ennyivel" tölt a 10400-as...
(#156) GrooveHero:
Sajnos ötletem sincs...De ez a "kálvária" elég szarul hangzik
MIlyen Romot/kernelt használsz a telefonon? Nincs véletlenül valami "gyorstöltés" funkció be/ki kapcsolva? Elvileg annak mondjuk pont az ellenkezője lenne a lényege...csak mivel tanácstalan vagyok, gondoltam hátha ilyesmi kavarhat be... -
twine
veterán
válasz
Blindmouse #101 üzenetére
Mmm..hmm.hmm.....m......majd nem bánt!
(Ha már tollnak lettem kikiáltva legyen alapja is
)
-
twine
veterán
válasz
Blindmouse #99 üzenetére
Nálam miért nem tölt lassabban?
100cm vs 20cmKöszönöm a segítséget..egy linket meg tudok nyitni.
pár éve már lapozgatom az xda-t
-
twine
veterán
válasz
Blindmouse #96 üzenetére
De látod már nem is az eredeti témáról beszélünk...
Köszönöm Segítő szándékot, de maradjunk az eredeti témánál...itt csak és kizárólag a kábelről annak hosszáról, és a csatlakozója minőségéről volt szó...innen indult a diskurzus...hogy az egyéb gyártó kábele dupla...ááááá hagyjuk....
Semmi másról ne akarjunk most beszélni...
Sőt inkább jó éjt kívánoksziasztok
-
twine
veterán
válasz
Blindmouse #94 üzenetére
Ép ez a célom,, hogy bebizonyítsam,a kábelek jók...amin pedig a topictársak fele annyi töltés időt mértek (a 20 centis xiaomihoz képest), rosszak! Alkalmatlanok arra hogy használja az ember őket! Ennyi...jól mondtad...Ép ezt szeretném "bizonyítani..."
Tehát nem a Xiaomi kábele olyan nagyon jó...hanem egyszerűen a szemétbe valók azok a kábelek amik 1m hosszan nem tudják ugyanazt az eredményt produkálni,, ergo tesztet sem érdemes írni arról mennyi idő alatt töltik fel a powerbankot...
-
twine
veterán
válasz
Blindmouse #91 üzenetére
De hétfőn elmegyek, veszek egy 2A -es töltőt és ugyenzt befotózom nektek az összes különböző kábellel2A-el is....
Erről akkor mi a vélemény?
És egy fontos dolog cikk ide vagy oda...
arról volt szó hogy axiaomi kábelét használjuk, mert az 20 centi , és kétszer olyan gyorsan tud tölteni mint a többi hosszab kábel..
Ezt próbálom cáfolni...Mert a gyakorlat mást mutat...őrület,,,sönt ellenálás meg anyám kínja
3 különböző hosszúságú kábellel, mutatopm a felvett áramerősséget,,(ennek tükrében a töltési idő azonosságát) és még mindig azt mondjátok, hogy én megyek szembe az autópályán? -
twine
veterán
válasz
Blindmouse #91 üzenetére
Lehet nem olvastad végig az összes hozzászólásom...Azért látod a fél amperes töltést, mert már majdnem fullon van a bank..ilyenkor csökkenti a felvett áranerősséget...ma mind a 3 kábelen 1,3A vett fel mikor mértem mivel már nem volt full közeli állapotban...
Erre mit mondasz?
De lemegyek lefotózom neked...:/
Hogyne tudna már többet fél ampernél felvenni(charge r doktoron keresztül)...egyre borzasztóbb dolgokat mondtok -
twine
veterán
DE egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog
Most felszaladtam az emeletre és lehoztam egy gyári 80cm-es Samsung kábelt is....pont ugyanazt mérem vele mint a xiaomi 20 centis,és az Lg 100centis kábelével!
Sokadszorra mondom a saját véleményem,(mérésekkel, fotókkal alátámasztva):
A gyakorlatban két(vagy több) egyformán jó minőségű kábel között nem lehet ilyen mértékű különbség a töltési időben...mindegy hogy 20, vagy 100 centiről beszélünk...(Még mindig a gyakrolatnál maradva, mert igen ritka, hogy az emberek ezeknél jóval hosszab töltőkábeleket használnának..Ha valaki ilyen különbséget mér, adott helyzetben ott biztos ,hogy az adott kábel hibás, vagy nem megfelelő minőségű!
És mivel a fingot fűrészeljük már jó ideje úgy érzem...azaz a semmiről beszélgetünk..én akkor nem is bizonygatnám tovább ezt a dolgot...mindenki mér vagy hisz, amit akar
Egy dolog biztos: a pina és a xiaomi power bank nagyon jó
-
twine
veterán
válasz
Blindmouse #80 üzenetére
Egy dolgot magyarázz meg kérlek nekem ,mert nem értem:
MIért mérek pontosan ugyanolyan adatokat a méteres kábelemmel, és a 20 centis kábelemmel?
MOst nem készítek még egy képet... Fent láthatodÉs hogy tisztába rakjuk, mielőtt elbeszélünk egymás mellet...:
-A powerbank töltéséről beszélünk, és nem telefonéról....(nem tudom, ebben a bankban milyen töltőáramkör van)
-Azt hogy van különbség kábel és kábel között egy szóval sem tagadtam...
Ami lényeges, és alap dologként kezelem, hogy két egyformán jó minőségű kábelről beszélünk, és azon mérünk...lásd a fenti képem.:
20cm vs 100cm...a mért áramerősség és feszültség pontosan ugyanannyi...MIért?
-
twine
veterán
válasz
Kolondrum #68 üzenetére
rosszak a kábeleid ha ilyen különbségeket tapasztalsz...egyszerűen nem tudok mást mondani
De még egyszer hangsúlyozom,,,Nagyon örülök minden tesztnek,és a befektetett energiát tisztelem...
CSak nem bírnám feldolgozni ha ilyen őrültség(bocsánat a szóért) kezdene elterjedni hogy a xiaomi 20 centis kábele "szuperkábel"....(tudom tudom,,,nem azt mondtad, csak annyit hogy hossz meg csatlakozó)
de érted.....semmi extra nincs ebben a kábelben, azon kívül hogy tényleg kbszt. jó a minősége, mind anyagában, mind a csatlakozók kivitelezésében -
twine
veterán
válasz
Kolondrum #62 üzenetére
Nézd én nem kétlem, hogy valami minimális különbséget fogsz tapasztalni...de hogy releváns különbségnek nem szabad keletkezni két jó minőségű kábel között az biztos...ekkora hossz különbségnél nincs sem ellenálás különbség, sem semmi olyan tényező ami érdemben
befojásolná a töltési időt! Amit én most mértem, az 20cm(xiaomi kábel) 100cm(gyári Nexus 5 kábel) mindekttő pontosan ugyanakkora feszültséggel és áramerősséggel tölötte a powerbankot,,,ergo ugyanannyi idő is feltölteni mindkettőnek...Rossz minőségű kábellel meg felesleges tesztelni, mert azt gondolom, hogy alap, hogy olyat meg ne használjon senki...
De kérlek ezt még mindig ne kötekedésnek vedd, egyszerűen mindenki elmondja a saját véleményét
Ráadásul becsülöm, hogy erre energiát szánsz, és tesztet írsz...az mindenkinek hasznos....
Szerk:
Illetve azt is megfigyeltem mikor megvettem (mert kimértem mindent vásárlás után) hogy töltöttségi állapot függvényében változik a felvett áramerősség is...Gondolom majd ezt te is tapasztalod...
Az előbbi fotón amit linkeltem, ezért nem érdemes a számokat nézni...mert majdnem fullon van a bankom,,a fotó csak az eszköz miatt került fel, nem a számok miatt -
twine
veterán
válasz
Kolondrum #56 üzenetére
Ööö...én ma a telefonom(nexus 5) töltőjét,és kábelét használtam (powerbank)töltésre..és nem vettem észre különbséget...
Eddig szinte mindig én is a powerbank kábelét használtam, és a telefon töltőjét...De ma pont nem....semmiféle "szupererőt" nem tulajdonítanék a xiaomi kábelnek...De kíváncsian várom mire jutsz -
twine
veterán
Igen ez(yoobao) valóban jó választás lehet,,,legjobb tudomásom szerint a minősége megegyezik a tesztelt Xiaomival...
CSak nem egy árkategóriában játszanak....némi túlzással gyakorlatilag a duplája árban...
Persze az "azonnalt" mindig meg kellet fizetni!A cikkhez:
Én a második xiaomit rendelem,,az első a 10400-as volt, és annyira szeretem, hogy be is rendeltem az 5000-est is...
Ez utóbbi jó lesz a zsbembe, mert vékony, lapos kényelmes,,az előbbi meg bárhova...
Hogy őszinte legyek telefonhoz soha nem volt szükségem rá, mert a a készülékem kibirja a napi bioritmusomat...a gyereknek vettem egy quadcoptert, és gondoltam a "játszótéren" jó lesz majd tölteni a cuccost, ha lemerül...
Mióta megjött, a fali töltőt alig használtam...mindig a powerbankról töltöm a telefonom, mert igy fel tudom kapni és átvinni a másik szobába, az emeletre ,,este is kényelmesebb erről tölteni a mint a faliról NEKEM....most nem magyarázom el miért...
Szóval én inkább ezt töltöm egyszer, majd (majdnem)4x vele a telefont...
és mivel akár 2 A-el is képes tölteni, ugyanolyan sebességgel tölti a telefont mint a fali töltő...
védelmek garmadája.....Egyszóval kva jó....főleg amenyniért az USD erősödése előtt lehetett venni...
Mindenki azt vesz amit akar...De a személyes véleményem, hogy egyszerűen nem érdemes mást venni..:
ÁR/ÉRTÉK/MINŐSÉG bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest